Jump to content

Netmod- Ξαφνική μείωση ταχύτητας

koslyr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξαφνικά η σύνδεση μου με το Internet μέσω του netmod(ver firm.:3,76) μου εμφάνισε το παρακάτω πρόβλημα:

Περιγραφή Προβλήματος

Μετά από περίπου 10 λεπτά σύνδεσης στο δίκτυο και ενώ όλα λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα η ταχύτητα σύνδεσης πέφτει δραματικά με συνέπεια να απαιτείται 2 με 3 λεπτά για να ανοίξω μια νέα σελίδα. Δηλαδή συνεχίζω να έχω σύνδεση με το δίκτυο αλλά σε πολύ μικρότερη ταχύτητα. Κάνοντας διπλό κλικ στην ενεργή σύνδεση παρατηρώ ότι ο ρυθμός του downloading έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Δικές μου κινήσεις.

1) Αρχικά έκανα remove το netmod και ξανά εγκατάσταση με τους drivers της Intrakom.Για λειτουργικό σύστημα έχω το Windows 2000 Prof. Το πρόβλημα παραμένει.

2) Χρησιμοποίησα την σύνδεση USB (εκ νέου εγκατάσταση) με το netmod αλλά το πρόβλημα παραμένει.

3) Έκανα reset το netmod χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Ερωτήσεις

1) Καταρχήν, υπάρχει περίπτωση το παραπάνω πρόβλημα να οφείλεται στην σύνδεση, δηλαδή στον ISP και όχι στο Netmod. Η σύνδεση που χρησιμοποιώ είναι μέσω του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέχρι χτες δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ο αδερφός μου που μπαίνει με την ίδια σύνδεση από το δικό του PC, αλλά με αναλογικό modem δεν έχει κανένα πρόβλημα.

2) Επειδή μάλλον πρόκειται για πρόβλημα του Netmod, τι άλλο μπορώ να κάνω εκτός από αυτά που ανέφερα παραπάνω;

3) Σε περίπτωση αναβάθμισης του firmware, θα χάσω τις ρυθμίσεις που έχω κάνει για τις τηλεφωνικές συνδέσεις; Εάν ναι, πώς μπορώ να τις σώσω και να τις επαναφέρω με το νέο firmware; Για όλα αυτά χρησιμοποιώ το Netmod Configuration.

4) Στον ΟΤΕ, μπορώ να αλλάξω το Netmod για τέτοιου είδους πρόβλημα ή το αλλάζουν μόνο εάν είναι καμένο;

Συγγνώμη για το μεγάλο post, αλλά αυτό το netmod μου έχει αλλάξει τα φώτα.

exw kai egw ena paromoio prob me to netmod.ekei pou einai ola kala xafnika peftei i taxytita me petaei exw apo irc i selides anoigoun poil arga h katholou :wacko: :wacko: alla h syndesi paramani energi..kai otan paw na kanw disconect kollaei kai den kleinei me apotelesma to reset tou ypologisti :mad: to exw sindedemeno se usb kai win XP.den xerw ama vrikes lysi se ayto to prob pantos ama vreis plz enimerose me ;)

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις firmware update η οποία προσφέρεται από το site της intracom. Μαζι με αυτη, θα βρείς και ένα pdf το οποίο σου αναφέρει αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να κάνεις έτσι ώστε να πετύχεις μια σωστή εγκατάσταση του νέου firmware.

Όταν κάνεις firmware update, δεν χάνεις καμμία ρύθμιση που έχει γίνει στο λειτουργικό σου σύστημα - όσον αφορά το netmod.

Θα σου πρότεινα να μην αλλάξεις netmod, γιατι δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για το νέο netmod που εγκαθιστά ο ΟΤΕ.

Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.

I Am The One, Orgasmatron...

sto hyperterminal enw kanei sindesi opos leei kai sto analogo pdf pou katevasa apo to site tis intracom den mporo mesa na grapsw, na grapsw to ati3 kai kati alla pou leei pws xreiazonte gia na ginei arxika i anavathmisi.peiraxa kati epiles apo ekei mesa me apotelesma na mporesw na grapsw alla patwntas enter den ginete tipota :mad:

to netmod pou exw egw kontevei ta 2 xronia twra. oso to eixa egatestimeno (RS-232) se desctop pc ola htane mia xara. 3-4 meres pou to sindesa usb se laptop mou parousiase ta provlimata. :wacko: :wacko:

Κι εμένα είχε τα ίδια προβλήματα ακριβώς το Netmod, δηλαδή:

- Πολύ συχνά πάγωνε η σύνδεση

- Πατώντας να κάνω disconnect δεν έκανε ενώ αν έκανα reset του Netmod ή το έβγαζα από τη USB πέταγαν μπλε οθόνη τα Windows 2000/XP και κόλλαγαν

Είχα δοκιμάσει όλες τις εκδόσεις firmware και drivers και το πρόβλημα παρέμενε.

Το μυστήριο είναι ότι τα προβλήματα σταμάτησαν τελείως ανεξήγητα και χωρίς να έχει μεσολαβήσει καμία αλλαγή στο software ή hardware του PC μου, στο firmware ή drivers του Netmod ή στον τρόπο σύνδεσής του με το PC (USB πάντα, ποτέ δεν το έβαλα στη σειριακή θύρα).

Το μόνο που θυμάμαι να άλλαξα είναι το καλώδιο USB. Έβγαλα αυτό που είχε η συσκευασία και έβαλα ένα 5 μέτρα για να μπορεί να φτάνει παντού όταν συνδέω το Netmod στο laptop. Από τότε σταμάτησαν τα προβλήματα αλλά το θεωρώ τελείως απίθανο να έφταιγε το καλώδιο. Ίσως είναι θέμα κάποιων κέντρων του ΟΤΕ, αφού όπως είπα πέρα από το καλώδιο δεν άλλαξα απολύτως τίποτα άλλο ούτε στο PC ούτε στο Netmod.

this signature is under heavy construction

synithos sta 30 lepta ginete to olo skiniko se emena...alla twra exoun perasei 50 apo tote pou sindethika kai den egine tipota...

kai den exw peiraxei kai tipota allo ektos apo ayta pou anefera pio panw.den mporo na katalavw ti fteei. :wacko: :wacko:

Aυτό το πρόβλημα με το κόλλημα των XP όταν πας να κάνεις αποσύνδεση! Παραδόξως μου το κάνει μόνο στο πατρικό μου! Μιλάω για απλή γραμμη βέβαια αλλά είναι η ίδια περίπτωση!

Ο ίδιος υπολογιστής να κολλάει ΄στο πατρικό μου και στο σπίτι μου να μην κολλάει! Μάλλον είναι θέμα ΟΤΕ...

to mixanaki einai ellinikis kataskeuis........ min ta theleis kai ola dika sou.............. kolaei to firmware........ mia zwi tha kolaei....... prepei na matheis na zeis me auto............ apla otan kolaei tha pigainete sto device manager >system > kai tha kanete sto usb capi kai stin grammi stou kalwdiou tou usb << not used>> afiste to ligo....... kai enable meta kai xana serfing xwris restart........

Ξεκουμπώστε το μυαλό σας τόσο συχνά όσο και το παντελόνι σας

Μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα μέγιστων διαστάσεων 420 x 150 pixels και μέγιστου μεγέθους 16,3Kb

Παρόμοιο problem here (το δικό μου κάνει κανονικά disconnect). 3 φορές σε μίαμιση έτσι ξαφνικά και το μόνο που δούλευε κανονικά ήταν το irc. Μάλλον prob της OTEnet είναι γιατί την 2η δεν μπορούσε να κάνει confirm το password για κανά 5λεπτο (κολλούσε για 30secs εκεί και μετά το έβγαζε invalid).

Ama einai na kanoume ton magaiver kathe fora pou mpenoume internet gia na min kolaei to pc kai to netmod kalitera na perimeno dsl se 5-10-15 xronia :p :p :whistle: pantos 1 xrono pou to eixa se xp den mou parousiase to paramikro provlima.. twra arxise na mou kanei teties p@p@ries :mad: isws prepei na episkeyto ton OTE mou fenetai ;)

Εγώ κάποιο παρόμοιο πρόβλημα αλλά με τελείως διαφορετικό hardware κτλ ... αλλά ήταν USB και το πρόβλημα δεν διορθώθηκε ακόμα ..... από κατάλαβα είναι ότι τα XP δεν έχουν καλή συνεργασία με το USB

Λέτε να φταίνε τα XP ?

Περιμένω τα w2k3 μπας και διορθωθεί το πρόβλημα

Το πρόβλημα της χαμηλής ταχύτητας του netmod συνεχίζει να παραμένει. Για να διαπιστώσω εαν το πρόβλημα βρίσκεται στην σύνδεση χρησιμοποίησα μια διαφορετική την οποία δανείστηκα από ένα φίλο μου. Και με αυτήν, που ήταν της Otenet, το πρόβλημα εμφανίστηκε ξανά, δηλαδή μετά από δέκα λεπτά σύνδεσης και ενώ κατέβαζα ένα αρχείο με ταχύτητα 6,5 ΚΒ/sec ξαφνικά η ταχύτητα άρχισε να πέφτει και να σταθεροποιείται σε τιμές κάτω του 1KB.

Για το λόγο αυτό επικοινώνησα σήμερα με την τεχνική υποστήριξη του netmod, όπου το πρώτο που έκαναν ήταν να μου αναβαθμίσουν μέσω της τηλεφωνικής γραμμής το Firmware από 3,76 σε 3,77. Παρόλα αυτά το πρόβλημα της σύνδεσης με το διαδίκτυο δεν λύθηκε. Χαρακτηριστικά μου είπαν να τους ξαναπάρω αύριο τηλέφωνο εάν το πρόβλημα συνεχίσει να εμφανίζεται.

Κατά 90% το πρόβλημα βρίσκεται στο netmod, αλλά το ζητούμενο είναι με ποίον τρόπο θα πείσω τους τεχνικούς του ΟΤΕ ότι το κουτί έχει πρόβλημα. Θέλω να πω ότι μου φαίνεται αδύνατο να έρθουν οι τεχνικοί του ΟΤΕ και να κάτσουν για δέκα λεπτά για να διαπιστώσουν ότι η ταχύτητα σύνδεσης πέφτει δραματικά. Αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να ελέγχουν εαν το κουτί είναι καμένο και εαν δεν είναι και δίνει κανονικά τηλεφωνικό σήμα τότε δεν συντρέχει κανένας λόγος για αντικατάσταση του netmod.

Πάνω σε αυτό το θέμα τι μπορώ να κάνω ώστε να μου αλλάξουν το netmod; Ο ΟΤΕ εαν γνωρίζω καλά είναι υποχρεωμένος να μου παρέχει – εξασφαλίζει ταχύτητα 64Κbits/sec με το διαδίκτυο. Εάν αυτό δεν τηρείται μπορώ να απαιτήσω αλλαγή του netmod ή αυτό αντικαθίσταται μόνο εαν καεί;

Είχα κι εγώ τα ίδια προβλήματα, μέχρι που έβγαλα το Usb και έβαλα το σειριακό... Τώρα όλα οκ. Μάλλον στην Intracom δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα το working Usb... Η αλητεία είναι ότι υποχρεούσαι να το αγοράσεις. Ελεύθερη αγορά σου λένε μετά...

Intracom Sucks !!!

Device(s): iPhone 7 Plus 128GB JET BLACK

Γιάννης

• 4 weeks later...

Kata paradokso tropo re pedia antimetopiza kai ego ta problimata pou legate kai esis sxetika me to netmod diladi miosi taxititas, pagomata, craches sta XP Pro. Emena merikes fores akoma den entopizotan kan apo ta XP/2000. Dokimasa ta panta apo firmware, software, reinstallation alla tipote distixos. Den exi kai poli kairo pou ebala to netmod alla ta problimata itane apo tin proti mera.

An kai fenete periergo, ola afta diorthothikan me to pou allaksa kalodio USB me ena diko mou giafto an sas perissevi kanena extra dokimaste to afou ola ta alla apetixan.

Cheers

Ta provlhmata afta ofeilontai stin pleiopsifia twn periptwsewn stin syndesh USB. Polla netmod exoun afto to provlhma. Epishs alles fores an eisai syndedemenos sto net polles wres tote yparxei periptwsh na stamatisei na leitourgei h syndesh sou, alla se afth tin periptwsh ftaine ta Windows XP, dioti teleiwnoun ta resources tous.. An den sas enoxlei syndeste to netmod stin seiriakh thyra..
Infinite loneliness

Ναι οντως ! Με τη σειριακη δουλευουν μια χαρα ! :blink:

Ειχα δοκιμασει με πολλα NetMod usb καποτε και εμενα ουτε που δουλευαν :mad:

Με το που εβαλα την σειριακη δουλεψε αψογα (και ακομα δουλευει αψογα :cool: ...ευτυχως :whistle: )

:!: :!: :!:

Η λύση στο πρόβλημα είναι απλούστατη! Κάνεις format στο δίσκο. Βάζεις από την αρχή τα WinXP και εγκαθιστάς τους drivers που είχες όταν πήρες το netMod πριν 2 χρόνια. Την έκδοση 2.4 δηλαδή!

Οι CAPI drivers του netMod ήταν από την πρώτη έκδοσή τους προβληματικοί και παραμένουν! Το χειρότερο είναι ότι αν τους απεγκαταστήσεις και βάλεις τον 2.4 συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα γιατί αφήνουν κατάλοιπα στο σύστημα.

Και κάτι ποιο απλό....... Ζήτα βοήθεια από την Intracom!

:!: :!: :!: