Jump to content

[Modding] Huawei U8800 IDEOS X5 Pro

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Pikachukaki : Είδα στο xda ότι βρήκες άκρη με το θέμα root στο ics και διάφορα άλλα tweaks. Πως και δεν έμεινες σε ics?

Ωραίος πάντως..θα το δοκιμάσω να δω πως τρέχει (εννοείται με ξεκλείδωμα των fps :lol: και ότι άλλο μπορέσω να συμμαζέψω)

• Απαντήσεις 11,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• Pikachukaki

1342

• akalos

1502

• gkalen

2252

• tzivas31

755

Top Posters In This Topic

Το watchdog oταν μπουταρει το τηλεφωνο κανει force close οταν θα τρεχει το service.

Καποιες εφαρμογες θελουν καποια lib αρχεια εξου και το fc.Θα κανω καποιες δοκιμες και θα επανελθω.Δοκιμασες να φλασαρεις το zip που σε ειπα?

Το sync θα το φτιαξουμε.Το 3g watchdog σε δουλευει γιατι δεν καταλαβα?

edit

Φλασαρε αυτο:

http://www.mediafire.com/?8w53y3a4sca3hyt

Και πες μου για το sync

Το έκανα ....τά ίδια force close όταν το διαλέγω στα settings....Το έχω μόνο εγώ ή και άλλος?

EDIT: Με update στο gmail είδε το account που το έχει πάρει από το play store όπως και ο τηλεφωνικός κατάλογος. Το θέμα είναι ότι δεν έχω sync

Edited by RadiactiveToy
Χριστόφορος :music:

Για ραδιόφωνο δοκίμασε το spirit fm.Θα το βρεις εδώ:

http://extabit.com/file/28dwv2l7rfjtn

το spirit fm με το που το ανοιγω κρασαρει και κανει reboot το τηλεφωνο.Με την δικη σου rom την v5 δουλευει?

Edited by azuli

Λοιπον μαγκες , ειμαι με MIUI V5

Δουλευει καλα και ωραια για μια ωριτσα που την εχω ..

Εχει προβλημα με το sync και το 3g watchdog ( fc και σ'εμενα)

Θα πω περισσοτερα γιατι τωρα φορτιζω , δεν εχω βρει κατι αλλο ακομα

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ UPGRADE

ΤΗ ΦΛΑΣΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ HORSE ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ , ΝΟ PROBLEM ... :)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ , ΑΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ....

Θ'αναφερω ξανα αργοτερα πως θα πανε τα πραγματα

Μεχρι τωρα εχω κανει internet surfing, κλησεις , imei εχω κανονικα , κατεβασα απο μαρκετ , εκανα reboot και ανοιξε το τηλ.. κανονικα χωρις προβλημα ( fc το watchdog με το που bootαρει το τηλ )

Ε, ρε γλεντια που θα κανω το βραδυ που θα παω σπιτι και θ'αρχισω τις μοντες . :lol:

Edited by gkalen

Το έκανα ....τά ίδια force close όταν το διαλέγω στα settings....Το έχω μόνο εγώ ή και άλλος?

EDIT: Με update στο gmail είδε το account που το έχει πάρει από το play store όπως και ο τηλεφωνικός κατάλογος. Το θέμα είναι ότι δεν έχω sync

Θα τα φτιάξουμε αυτά(το sync και το watchdog) απλά να το ψάξω λίγο παραπάνω.

το spirit fm με το που το ανοιγω κρασαρει και κανει reboot το τηλεφωνο.Με την δικη σου rom την v5 δουλευει?

Δεν γνωρίζω φίλε μου το ράδιο είναι απο την rom του kalo και πέρασα το apk στο φάκελο system/app

Μεχρι τωρα εχω κανει internet surfing, κλησεις , imei εχω κανονικα , κατεβασα απο μαρκετ , εκανα reboot και ανοιξε το τηλ.. κανονικα χωρις προβλημα ( fc το watchdog με το που bootαρει το τηλ )

Ε, ρε γλεντια που θα κανω το βραδυ που θα παω σπιτι και θ'αρχισω τις μοντες . :lol:

Ωραίος.Αυτα τα 2 είναι τα προβλήματα που έχουν βρει και άλλα παιδιά και θα φτιαχτούν σε επόμενες εκδόσεις.Πιστεύω να σου άρεσε όπως είναι η v5.Αν βρείς κάποιο bug πες μου να προσπαθήσω να το φτιάξω.

To spirit δεν ειναι ανοιγω ακουω θελει καποια πραγματα πρωτα δειτε το ποστ στο xda για το πως δουλευει

Pikachukaki : Είδα στο xda ότι βρήκες άκρη με το θέμα root στο ics και διάφορα άλλα tweaks. Πως και δεν έμεινες σε ics?

Ωραίος πάντως..θα το δοκιμάσω να δω πως τρέχει (εννοείται με ξεκλείδωμα των fps :lol: και ότι άλλο μπορέσω να συμμαζέψω)

Το root μια χαρ ειναι καιρο τωρα tweak και τετεια ψαχνω ακομα αλλα ειμαι σε καλο δρομο και ειμαι με ics

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Μετα τη φορτιση , οταν κλειδωνω την οθονη , τοτε σβηνει και το τηλ..

Θα δοκιμασω κι'αλλα πραγματα , ευτυχως που δουλευει ομως και ετσι θα κατσω να φτιαξω ενα ρομ ...

Θ'αλλαξω πολλα και βλεπουμε ..

Σε αυτή την έκδοση πρέπει να δουλεύει κανονικά το sync και γενικά όλες οι υπηρεσίες τις google.Στην 5.2 θα προσπαθήσω να φτιάξω το 3g watchdog.Για να την περάσετε κάνετε και τα 3 wipes και format system.

Download Link:

http://www.mediafire.com/?5tm697ut4a64qnn

Δεν γνωρίζω φίλε μου το ράδιο είναι απο την rom του kalo και πέρασα το apk στο φάκελο system/app

Σε σενα δουλευει το spirit οταν το ανοιγεις?

Σε αυτή την έκδοση πρέπει να δουλεύει κανονικά το sync και γενικά όλες οι υπηρεσίες τις google.Στην 5.2 θα προσπαθήσω να φτιάξω το 3g watchdog.Για να την περάσετε κάνετε και τα 3 wipes και format system.

Αν εχεις θεματα με το 3g watchdog αλλαξε το με το android stats που ειναι κορυφη για data monitoring αλλα και για χρονο ομιλιας και sms.

Για ραδιο δοκιμαστε να παρετε απο την cm7 του geno. Μονο με το apk δεν θα κανετε δουλεια ομως, θελει και τις libraries σιγουρα.

Μακαρι να ειχα χρονο να βοηθησω παιδια αλλα φευγω διακοπαρες επιτελους... 20 Αυγουστου ελπιζω να ειναι ετοιμη να την φλασαρω :p

Edit: η miui εχει δικο της traffic monitoring

In a world without walls and fences, who needs windows and gates?

Σε σενα δουλευει το spirit οταν το ανοιγεις?

Το spirit fm light μου ανοίγει κανονικά αλλά για παραπάνω δεν κάνει κάτι

Αν εχεις θεματα με το 3g watchdog αλλαξε το με το android stats που ειναι κορυφη για data monitoring αλλα και για χρονο ομιλιας και sms.

Θα βάλω το android stats τότε πιστεύω να μην τρώει fc όπως το 3g watchdog.

Για ραδιο δοκιμαστε να παρετε απο την cm7 του geno. Μονο με το apk δεν θα κανετε δουλεια ομως, θελει και τις libraries σιγουρα.

Μακαρι να ειχα χρονο να βοηθησω παιδια αλλα φευγω διακοπαρες επιτελους... 20 Αυγουστου ελπιζω να ειναι ετοιμη να την φλασαρω :p

Edit: η miui εχει δικο της traffic monitoring

Θα δοκιμάσω να δω τι θα γίνει.Θα βάλω και τα libs.Καλά να περάσεις τσάκαλε.

To miui party αρχισε νομιζω..!Και με το θεμα το black ice ουτε που με νοιαζει για ics..αρχισε modes!

@1.8GHz έκανε 4156 score στο antutu benchmarc προσπαθώντας να αδειάσω τη μπαταρία μου....έψησα και αυγό μάτι....ωραίο ήταν :-)

Νόμίζω ότι πέρα από το 1.4GHz η αύξηση των επιδόσεων δεν αξίζει την καταπόνηση και θερμότητα.

@1.8GHz έκανε 4156 score στο antutu benchmarc προσπαθώντας να αδειάσω τη μπαταρία μου....έψησα και αυγό μάτι....ωραίο ήταν :-)

Νόμίζω ότι πέρα από το 1.4GHz η αύξηση των επιδόσεων δεν αξίζει την καταπόνηση και θερμότητα.

Δοκίμασε λίγο την 5.1 και πες μου για το sync πρέπει να δουλεύει κανονικά.Στα 1.6 πιστεύω είναι το καλύτερο.Δουλεύει απρόσκοπα χωρίς να ζεστένετε πολύ και κρατάει και η μπαταρία κανονικά.

Δοκίμασε λίγο την 5.1 και πες μου για το sync πρέπει να δουλεύει κανονικά.Στα 1.6 πιστεύω είναι το καλύτερο.Δουλεύει απρόσκοπα χωρίς να ζεστένετε πολύ και κρατάει και η μπαταρία κανονικά.

Το έχω βάλει για φόρτιση και κάνω κατι δουλειες. Θα τη δοκιμάσω αργά και θα ενημερώσω. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Απο antutu , ειναι πολυ πισω , αλλα το θεμα ειναι οτι παει καλα και δεν συμβαδιζουν τα σκορ με την πραγματικοτητα ( τη δοκιμαζω στα 480/1024 , δεν χρειαζονται τα 1600 για δοκιμες)

Δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα και τοσο πολυ , αλλα σιγουρα ειναι μια καλη ρομ με λιγα προβληματα και το πιο ευχαριστο ειναι οτι μπορω να τη δοκιμασω και να τη μονταρω , μηπως και βγει κατι καλυτερο ...

Μολις ετοιμασω το πρωτο ρομ θα ενημερωσω ...

Απο antutu , ειναι πολυ πισω , αλλα το θεμα ειναι οτι παει καλα και δεν συμβαδιζουν τα σκορ με την πραγματικοτητα ( τη δοκιμαζω στα 480/1024 , δεν χρειαζονται τα 1600 για δοκιμες)

Δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα και τοσο πολυ , αλλα σιγουρα ειναι μια καλη ρομ με λιγα προβληματα και το πιο ευχαριστο ειναι οτι μπορω να τη δοκιμασω και να τη μονταρω , μηπως και βγει κατι καλυτερο ...

Μολις ετοιμασω το πρωτο ρομ θα ενημερωσω ...

Κοιτα με cm7 εβγαζε σκορ μεχρι και 4900 αλλα στην πραγματικοτητα σερνοταν.Μην πω για τα παιχνιδια.Στην miui βγαζει σκορ 4400 και πεταει παντου.Τα benchmarks μονο αντιπροσωπευτικα δεν ειναι.

Κοιτα με cm7 εβγαζε σκορ μεχρι και 4900 αλλα στην πραγματικοτητα σερνοταν.Μην πω για τα παιχνιδια.Στην miui βγαζει σκορ 4400 και πεταει παντου.Τα benchmarks μονο αντιπροσωπευτικα δεν ειναι.

Συμφωνω , μην ασχολειστε με benchmark , αλλωστε ειπα οτι δεν συμβαδιζουν με την πραγματικοτητα , το θεμα ειναι οτι παει καλα και μπορω να τη δοκιμασω και να κανω κατι γι'αυτη τη ρομ .

Το ραδιοφωνο με δυσαρεστει αλλα σιγα-σιγα που θα ξεκινησω τα φτιαξιδια , θα δουμε που μπορουμε να τη φτασουμε ...

Look whos having internet!!xaxax!!λοιπον το spirit θελει κατι μανουρες πρωτα δειτε το ποστ στο xda για το πως σεταρετε!απο εκει και περα ειναι προτημοτερο μα μην βαζετε εξτρα αππ μεσα στην ρομ αφηστε το κοσμο να βαλει οτι θελει μην γινομαστε και κινεζοι!!

Ασχετο εχει βαλε κανεις το και καλα patch του βλαχου του bronxitas που φτιαχνει τον ηχο εμενα και δν μου εφτιαξε τον ηχο και μεσα σε 2ωρες με ανοιχτο και καλα 3g εφτασε 20% η μπαταρια τεσπα ευτηχος δεν την ανεβασα ακομα μαλλον θα το βγαλω και μετα αν μπορεσω να χωσω και το supercharger μαζι με την ρομ θα φυσαει οσο μπορει βεβαια γτ ειναι απο τη φυση της χαλια ρομ

Προσπάθησα να βάλω την 5.1 αλλα μετα την εγκατάσταση ξαναβγαινε πάλι στο custom recovery. Εβαλα πάλι Τalo γιατι θα φυγω σε μερικες μέρες και γθέλω κ ραδιόφωνο...Η miui μου αρεσε και θα τη ξαναδοκιμασω λίαν συντόμως.

Καλησπέρα, guys! Πριν κανα δίμηνο αποφάσισα με βαριά καρδιά να κάνω το πρώτο μου δειλό βήμα από τον κόσμο των non-smartphone (κάτι που δεν ήθελα ιδιαίτερα, μιας και είχα το λατρεμένο sony ericsson c905, το οποίο και είχε αρχίσει να χαλάει σε υπερβολικό βαθμό) στον κόσμο των smartphone με μια από τις καλύτερες επιλογές, που μου επέτρεπε το μικρό μου budget, το Huawei Ideos X5 u8800 pro. Όντας λάτρης του "tinkering" γενικά (μόνο καφέ δεν ψήνει το PSP μου), αποφάσισα ν' ασχοληθώ με το modding, μιας και το καινούργιο μου κινητό το επέτρεπε. Τα λιγοστά μου skills προς το παρόν περιορίζονται στο manual upgrade του επίσημου android, από 2.2.2 σε 2.3.5 και έπειτα σε 4.0.3 (αφού την πάτησα, όπως και πολλοί άλλοι, φαντάζομαι, με το λάθος βήμα ενός οδηγού που κυκλοφορούσε με copy paste σε διάφορα forums). Τέσπα, επειδή δεν είναι και κανένα high-end κινητό και επειδή η 4 έχει σε μεγαλύτερο βαθμό πολλά άχρηστα φρου φρου κι αρώματα, που θα 'θελα ν' αφαιρέσω, για να μη μου το βαραίνει, είπα να δοκιμάσω κάποια custom ROM. Έκανα μια σχετική έρευνα, τόσο εδώ, όσο και στο xda developers forum και, ενώ οικειοποιήθηκα με κάποιες έννοιες, όπως Clockwork Mod, Aurora κτλ., δεν μπορώ να τα βάλω σε μια σειρά (το modding tutorial εδώ πέρα αφορά τη gingerbread) και έχω ως εκ τούτου κάποιες γενικές απορίες, τις οποίες θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσατε να μου τις αποσαφηνίσετε. Έχουμε και λέμε:

1)Βλέπω, ειδικά στο xda developers forum, ν' αναφαίρεται συχνά το build number και συγκεκριμένα το B927 (εμένα είναι το B926). Τι ακριβώς επηρεάζει αυτό;

2)Ψάχνοντας για custom ICS ROM, βρήκα διάφορες, αλλά πραγματικά δεν ξέρω ποια να επιλέξω. Μία απ' αυτές είναι η B927 των GaDaNa και μία άλλη η IcePika. Για την πρώτη διάβασα πως έχει ένα bug, κάτι, που με πάει στην επόμενη ερώτησή μου.

3)Τι ακριβώς είναι το geno v4;

4)Παλιότερα (τώρα δεν τα βρίσκω) είχε στο επίσημο (τρισάθλιο) site της η Huawei, πέρα από κάποια official ROM updates, και κάτι kernels. Αυτά συνίσταται να τα κατεβάσω και ποιος ακριβώς ο ρόλος τους;

(και κάπου εδώ περνάμε και στο ψητό)

5)Αφού κάνω root το κινητό μου και περάσω μια custom ROM, μετά θα έχω ελευθερία ως προς τα components της; Θα μπορώ, πχ., να προσθαφαιρώ apps, που στην official ROM δεν μπορούσα (πχ. google maps, gmail, latitude κτλ.), καθώς επίσης θα μπορώ να κάνω και overclock τη CPU;

6)Αφού με διαφωτίσετε ως προς τα παραπάνω, θα παρακαλούσα τέλος για έναν step-by-step οδηγό flashαρίσματος από την 4.0.3 official, που έχω αυτή τη στιγμή, σε μια custom ICS ROM.

Το ξέρω πως οι ερωτήσεις μου είναι πολλές και μερικές εκ των οποίων θεματικά άσχετες μεταξύ τους, απλά προτίμησα να τις postάρω στο γενικό αυτό thread για το u8800 modding, μιας και έχουν αυτό ως κοινό παρανομαστή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή και τα φώτα σας!

Θέλω να κάνω αναβάθμιση του android και από τη WIND μου είπαν ότι πρέπει να τους το πάω να το κάνουν αυτοί. Επειδή θα χρειαστούν 2 εβδομάδες τουλάχιστον, μπορώ να το κάνω μόνος μου?(δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο)