Jump to content

Φανταριλίκια και λοιπά στρατιωτικά

PrivateeR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

για να γραφτεις ταμειο ανεργιας δεν πρεπει να πληρεις καποιους ορους συμφωνα με ενσημα κλπ ομως? ή ισχυει κατι διαφορετικο για τους φανταρους που τελειωσαν το στρατιωτικο?

ποσο σιγουρος εισαι γιαυτο?

εννοω ειναι μονο η ακτινογραφια που ζητανε σαν εξεταση και αυτη για τυπικους λογους ωστε να φαινεται οτι στη διαρκεια της θητειας δεν επαθες κατι μεσα...

Kοίτα να δεις ακτινογραφία σου ζητάνε σίγουρα απλώς ένα χαρτί έλεγε γενικότερα εξετάσεις να γίνονται λίγο πριν απολυθούν στην τελευταία άδειά τους γιατί το τοπικό νοσοκομείο λόγω φόρτου δεν μπορεί να δεχτεί τόσο μεγάλο όγκο στρατεύσιμων. Τώρα για την ασφάλιση, μου το είχαν πει στελέχη για αυτό και ο λόγος του να κάνεις τις εξετάσεις. Όπως επίσης για 6μήνες αφότου απολυθείς αν γίνει κάτι στρατοδικείο σε δικάζει....

• Απαντήσεις 8,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

για να γραφτεις ταμειο ανεργιας δεν πρεπει να πληρεις καποιους ορους συμφωνα με ενσημα κλπ ομως? ή ισχυει κατι διαφορετικο για τους φανταρους που τελειωσαν το στρατιωτικο?

οταν ειχα απολυθει απο τον στρατο,πηγα στον οαεδ και δηλωσα ανεργος.δεν ειχα αναφερει κατι για απολυση απο τον στρατο. Απο τον οαεδ μου ειπανε οτι με την καρτα ανεργιας εχω και ασφαλιση.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Kοίτα να δεις ακτινογραφία σου ζητάνε σίγουρα απλώς ένα χαρτί έλεγε γενικότερα εξετάσεις να γίνονται λίγο πριν απολυθούν στην τελευταία άδειά τους γιατί το τοπικό νοσοκομείο λόγω φόρτου δεν μπορεί να δεχτεί τόσο μεγάλο όγκο στρατεύσιμων. Τώρα για την ασφάλιση, μου το είχαν πει στελέχη για αυτό και ο λόγος του να κάνεις τις εξετάσεις. Όπως επίσης για 6μήνες αφότου απολυθείς αν γίνει κάτι στρατοδικείο σε δικάζει....

καλα το εξαμηνο για αν γινει κατι τα γνωριζω...

σε γραφειο ημουν απλα για την "ασφαλιση" ειχα ξεχασει να ρωτησω...

οταν ειχα απολυθει απο τον στρατο,πηγα στον οαεδ και δηλωσα ανεργος.δεν ειχα αναφερει κατι για απολυση απο τον στρατο. Απο τον οαεδ μου ειπανε οτι με την καρτα ανεργιας εχω και ασφαλιση.

ενδιαφερον οποτε θα κανω μια βολτα τις επομενες μερες να μαθω και πιο επισημα τι γινεται!

ευχαριστω παιδια και καλη συνεχεια σε ολους!

Τώρα για την ασφάλιση, μου το είχαν πει στελέχη για αυτό και ο λόγος του να κάνεις τις εξετάσεις. Όπως επίσης για 6μήνες αφότου απολυθείς αν γίνει κάτι στρατοδικείο σε δικάζει....

http://www.myfreetime.gr/radio.jpghttp://lib.store.yahoo.net/lib/yhst-13603801762482/belleville-boots-600.jpg

Παίρνεις τη ροζαλία και την αστυνομική σου ταυτότητα πίσω (με ενθύμιο τις τρύπες από το συρραπτικό :lol:) και τέλος.-

Motorola Razr i XT890 + Alcatel 2005D + Samsung GT-N5110

• 1 month later...

Γεια σας, έχω πάρει μετάθεση για το 228 Μ/Κ ΤΕ στην Χίο, μου έχουν δώσει ατομικό φύλλο πορείας και δεν γράφει τι ώρα πρέπει να είμαι στο στρατόπεδο ούτε αν πρέπει να φοράω στολή εξόδου.

Από φίλους που εχω ρωτήσει μου είπαν οτι μπορώ να πάω στην μονάδα οποιαδήποτε ώρα της μέρας παρουσίασης που γράφει στο φύλλο πορείας αλλά εξαρτάται και απο την ώρα που θα φτάσει το πλοίο, όσο για την στολή εξόδου μου είπαν οτι μπορώ να πάω με τα πολιτικά ρούχα εφόσον δεν γράφει στο φύλλο πορείας οτι πρέπει να παρουσιαστώ με στολή εξόδου.

Όποιος γνωρίζει κάτι ας μου απαντήσει,ευχαριστώ

Γεια σας, έχω πάρει μετάθεση για το 228 Μ/Κ ΤΕ στην Χίο, μου έχουν δώσει ατομικό φύλλο πορείας και δεν γράφει τι ώρα πρέπει να είμαι στο στρατόπεδο ούτε αν πρέπει να φοράω στολή εξόδου.

Από φίλους που εχω ρωτήσει μου είπαν οτι μπορώ να πάω στην μονάδα οποιαδήποτε ώρα της μέρας παρουσίασης που γράφει στο φύλλο πορείας αλλά εξαρτάται και απο την ώρα που θα φτάσει το πλοίο, όσο για την στολή εξόδου μου είπαν οτι μπορώ να πάω με τα πολιτικά ρούχα εφόσον δεν γράφει στο φύλλο πορείας οτι πρέπει να παρουσιαστώ με στολή εξόδου.

Όποιος γνωρίζει κάτι ας μου απαντήσει,ευχαριστώ

Συνήθως όταν παρουσιαζόμαστε σε μια νέα μονάδα, φοράμε την στολή εξόδου.

Σε άλλα στρατόπεδα είναι αυστηροί και θα σου την πούνε αν πας με πολιτικά, σε άλλα δεν τους νοιάζει και δεν θα το προσέξουν. Εγώ για καλό και για κακό θα την έβαζα γιατί δεν ξέρεις που θα πέσεις.

Το τι ώρα πρέπει να μπεις δεν είναι στάνταρ, σου λένε ουσιαστικά έλα σε μια λογική ώρα. Ούτε στις 7 το πρωί δεν θα πήγαινα, ούτε στις 7 το απόγευμα.

Γύρω στις 12 είναι καλά πιστεύω (να έχουν βγει και οι υπηρεσίες, μην χωθείς με το καλημέρα). Τώρα αν έχεις να πάρεις πλοίο και αυτό φτάνει ξερώ 'γω στις 2 το μεσημέρι, δεν θα σου πει κανείς τίποτα, "αυτή την ώρα έφτανε το πλοίο, τι να 'κανα;"

Γενικά δεν είναι στάνταρ τίποτα, είναι που θα πέσεις.

Μπορεί να πας στις 12 και ο άλλος να σου πει "γιατί δεν ήρθες νωρίτερα" και άλλος να σου πει "στον ύπνο σου μας έβλεπες;", το ίδιο και με την στολή.

Απλά εσύ διάλεξε μια μέση λύση ώστε να είσαι καλλυμένος.

Καλά τα λέει ο baator.

Υπάρχουν στρατόπεδα μαύρα (προβλεπόμενα) και υπάρχουν άλλα που είναι πολύ χαλαρά.

Εγώ στην θέση σου θα έμπαινα με στολή εξόδου το μεσημεράκι αφού έχουν βγει οι υπηρεσίες. Να προσαρμοστείς και λίγο στην μονάδα.

φιλε μου (συμπτωματικα εχω υπηρετησει χιο πριν απο χρονια ημουν δοκιμος) το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις τηλ στην μοναδα και να πεις τι ωρα φτανεις.απο οτι θυμαμε οταν ημουν χιο οι περισσοτερες μοναδες ειχαν κινησεις απο την κεντρικη πλατεια προς τις μοναδες το πρωι και επιστροφη το μεσημερη (για στελεχη) οποτε οταν παρεις τηλ. να ρωτισεις αν μπορεις να χρησιμοποεισεις την κινηση και για να πας στην μοναδα σου.ετσι λυνεις το προβλημα της παρουσιασης,της μεταφορας (σημαντικο γιατι ειναι λεφτα) και τι θα φορεσεις (στολη εξοδου)

εναλλακτικα αν φτανεις με πλοιο,στο λιμανι σιγουρα θα υπαρχει δοκμος και στρατονομος (λεγεται υπηρεσια φρουραρχειου και το εχω κανει) στους οποιους πες τους οτι ερχεσε να παρουσιαστεις σε μοναδα του νησιου και θα σε βοηθησουν.θα κοιμηθεις ταξιαρχεια και μαλλον θα ενημερωσουν την μοναδα σου.το επομενο πρωι θα φυγεις με μια κινηση της μοναδας σου απο ταξιαρχεια προς μοναδα.

οτι και να κανεις ενημερωσε το 1ο γραφειο/αξιωματικο υπηρεσιεα και θα σε κατατοπισει. ειναι καλυτερο απο το να μαντευεις και να ρωτας εδω.οτι και να γινει θα τους πεις "αφου ετσι μου ειπε ο ταδε"και εισαι καλυμενος.

αντε και καλος πολιτης

• 2 weeks later...

παιδιά σκέφτομαι να πάω αύγουστο στρατό αφού μόνο πτυχιακή κάνω,να πάω να κόψω την αναβολή μου τώρα? και μετά τον αύγουστο πότε είναι η επόμενη σειρά? αν έχει και οκτώβρη ίσως πάω τότε.πιο μετά όχι.... 25 έγινα νομίζω είναι καιρός να πάω....μια ψυχή που ναι να βγει....

και επειδή έχω τρέλα με τη γυμναστική αλλά μυωπία 5 βαθμους λογικά δε με παίρνουν ειδικές δυνάμεις ε?(όικ)

ίσως έστω μια στρατονομία....

Edited by hackfree
technoholic maniac reviewer

Τώρα δεν μπαίνει Μαϊο με τίποτα. Για να μπείς σε μια σειρά, θα πρέπει να κόψεις την αναβολή μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα που μπαίνει κάθε νέα σειρά.

Σειρές μπαίνουν : Φεβρουάριο, Μάιο, Αύγουστο, Νοέμβριο

Οπότε για να μπεί κανείς Φεβρουάριο, θα πρέπει να έχει κόψει την αναβολή μέχρι τέλος Οκτωβρίου, για Μάιο μέχρι τέλος Ιανουαρίου, για Αύγουστο -> τέλος Απριλίου και για Νοέμβρη -> τέλος Ιουλίου.

Αν δεν την κόψεις μέχρι τέλος Απριλίου θα μπείς Νοέμβριο (τυπικά)... Άν έχεις βύσμα, και 1 βδομάδα πριν μπεις να την κόψεις σε παίρνουνε.

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

ήρθε στον αδελφό μου χαρτι καταταξης για αρχες Μαιου, για παθολ.λόγους υγείας μπορεί να πάει απο τώρα στο φρουραρχειο Αθηνας να παρει παραπεμπτικο για να τον δεί στρατιωτικος γιατρος και να περασει επιτροπη αναβολών/απαλλαγών ή πρέπει να πάει απο 5μερες πριν τη κατάταξη?

Εγω μπηκα νοεμβρη και την εκοψα την αναβολη 25 αυγουστου!!! Με μπερδεψε με ενα βυσμα ο αντισυνταγματαρχης στο ρουφ χαχαχα...301 1μκ ελδυκ! Μου λειψε η αριστερη οδηγηση...

2/5 KEYΠ Λαμία!!!

Καλή μας θητεία!!

Καλό κέντρο και ανθρώπινο, θα είναι όλα κομπλέ. :)

παιδιά τις αρβύλες να τις πάρω ένα νούμερο μεγαλύτερο και να βάλω πάτους ή το νούμερό μου και να βάλω πάτους;;;

Αυτό θα το βρεις μόνος σου εκείνη την ώρα...Συνταγές δεν υπάρχουν.

εγω πάντως τις έχω πάρει στο νούμερο μου, έβγαλα αυτους που είχαν μεσα και έβαλα αυτούς που αγόρασα... Να ξέρεις ότι μέχρι να μαλακώσεί η αρβυλα θα σε ενοχλεί μετα θα είσαι οκ. Α πάρε 2 ζευγάρια κορδονια να σου βρίσκονται
http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490