agiorgitis Δημ. August 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2010 Ολες οι περιπτώσεις δεν είναι το ίδιο,και υπάρχει και κόσμος με προβλήματα υγείας που θέλουν επιβεβαιωση από επιτροπές κλπ.-Οι συνθήκες ταλαιπωρίας ή μη είναι σχετικές του χώρου που βρίσκεσαι,αλλά πχ να είσαι από άλλη πόλη να παρουσιαστείς Σπαρτη.....και να καταλήξεις Αθήνα για εξετάσεις και να επιστρέψεις.... μάλλον ταλαιπωρία είναι....καθώς έξοδος δεν περιλαμβάνεται :) Nαι σωστά! Αλλά όταν ήμουν νέος και έβλεπα κάποιους που 1-2 φορές τη βδομάδα πήγαιναν αθήνα για εξετάσεις και έλειπαν όλη μέρα, και εμείς πήζαμε στα "ξεψαρώματα" και στις καθαριότητες, ε είναι λίγο... κάπως! Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. August 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2010 Nαι σωστά! Αλλά όταν ήμουν νέος και έβλεπα κάποιους που 1-2 φορές τη βδομάδα πήγαιναν αθήνα για εξετάσεις και έλειπαν όλη μέρα, και εμείς πήζαμε στα "ξεψαρώματα" και στις καθαριότητες, ε είναι λίγο... κάπως! και αυτοι ειναι πολυ πιθανο να πηζανε, μην νομιζεις οτι το ευχαριστιοντουσαν Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2010 Χωρίς εξοδο και με ατέλειωτη αναμονή .....δεν πήζεις το ίδιο ; :cry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. August 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2010 Δεν κατάλαβα. Τι συγκρίνετε; Το να είσαι αραχτός στο κυλικείο του νοσοκομείου με τσιγάρο και καφεδάκι (ή έστω στην αίθουσα αναμονής) και να χαβαλαδιάζεις με τους άλλους φαντάρους, με το να είσαι στο στρατόπεδο και να κάνεις καθαριότητες και συνήθως τις πρώτες μέρες βήμα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. August 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2010 Δεν κατάλαβα. Τι συγκρίνετε; Το να είσαι αραχτός στο κυλικείο με τσιγάρο και καφεδάκι (ή έστω στην αίθουσα αναμονής) του νοσοκομείου και να χαβαλαδιάζεις με τους άλλους φαντάρους, με το να είσαι στο στρατόπεδο και να κάνεις καθαριότητες και συνήθως τις πρώτες μέρες βήμα; +1 Εμείς ξυνόμασταν στο νοσοκομείο και οι άλλοι μέσα έκαναν βήμα από την πρώτη μέρα. Κρίμα που δεν πήγαμε 401 να φάμε όλη τη μέρα :rolleyes: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2010 (edited) Αυτά που λέτε ισχύουν για μεμονομένες περιπτώσεις....ή είναι ράδιο Αρβύλα:) Oταν πας ομαδικά, πας συστημένος ή υπάρχει πρόγραμμα στις εξετάσεις γιατί πρέπει να γυρίσεις στην ώρα σου με τους υπόλοιπους, όλοι πίσω... Ετσι σπάνια έχεις χρόνο για καφεδάκι και κουβέντα καθώς όλες οι εξετάσεις είτε δεν είναι για όλους το ίδιο,οπότε μπορεί να είσαι σε άλλο χώρο με αγνώστους κλπ....είτε αν είναι ομαδικές, πας μπουλούκι σε σειρά και τέλος,φύγατε. Επίσης μετά σε περιμένουν πίσω στο στρατόπεδο πως και πώς, να σε χώσουν στις όποιες υπηρεσίες που δεν έκανες...για χαζούς τους περνάς ; Το προγραμμα της Στρατικοποίησης πρέπει να τηρηθεί για ολους (....αν δεν έχεις βύσμα εννοείται) Tέλος στο 401 για όσους ξέρουν,λόγω πολυκοσμίας ανώτερων ανώτατων αξιωματικών πέφτουν και αρκετές προσοχές προς αυτούς,και έχει και φυλακές αν έχεις ορκιστεί.... (ή φεύγεις χωρίς πολλά πολλά ή χωρίς να κάνεις την δουλειά σου, μαζί με ποινή ανυπακοής στο συνοδό αξιωματικό στα χαρτιά τους, αν είσαι νεοσύλλεκτος,και σε έχουν στην μπούκα μετά στο Κέντρο) .:X Edited August 11, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. August 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2010 Μερικές φορές το να "ξαχάσεις" να πάς με την ακτινογραφία έτοιμη είναι και καλύτερο! Μισή μέρα είσαι εκτός στρατοπέδου και γλυτώνεις τις αγγαρίες. Πωωωωωωωωωωωωωωωωωω τι μου θυμισες τωρα... Αυλωνα, πρωτο επισκεπτηριο και μετα απο τη χαρα που ειδα τους δικους μου μαθαινω οτι εχω υπηρεσια μαγειρια.. ΤΡΕΛΗ λατζα δεν το συζηταω και για βραδινο ομελετα.. Εφιαλτης στην κουζινα κανονικα!! Η ρουφιανα δν εβγαινε με τιποτα και ειχαμε καμμια 15ρια ταψια. Ημουν ετοιμος να βαρεσω αναβολη λεμε. :lol::lol: Ι4 ψυχολογικο και δρομο χχαχαχαχαχαχα!! Με τα πολλα συνεννοηθηκαμε με το μαγειρα οτι δν γινεται δουλεια ετσι, πρεπει να τα αφησουμε το βραδυ να μουλιασουν και θα τα κανουμε το πρωι αλλιως θα ξυναμε εκει ολο το βραδυ.. και την επομενη, στην πρωινη αναφορα ακουω το ονομα μου για.... ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!! Δεν φανταζεστε...!!!!!! Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2010 Οταν όμως γύρισες δεν ξανάκανες μαγειρία ;:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. August 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2010 Αυτά που λέτε ισχύουν για μεμονομένες περιπτώσεις....ή είναι ράδιο Αρβύλα:) Oταν πας ομαδικά, πας συστημένος ή υπάρχει πρόγραμμα στις εξετάσεις γιατί πρέπει να γυρίσεις στην ώρα σου με τους υπόλοιπους όλοι πίσω... Ετσι σπάνια έχεις χρόνο για καφεδάκι και κουβέντα καθώς όλες οι εξετάσεις δεν είναι για όλους το ίδιο.... Επίσης μετά σε περιμένουν πίσω στο στρατόπεδο πως και πώς, να σε χώσουν στις όποιες υπηρεσίες που δεν έκανες...για χαζούς τους περνάς ; Tέλος στο 401 για όσους ξέρουν,λόγω πολυκοσμίας ανώτερων ανώτατων αξιωματικών πέφτουν και αρκετές προσοχές προς αυτούς,και έχει και φυλακές (ή φεύγεις χωρίς πολλά πολλά ή να κάνεις την δουλειά σου μαζί με ποινή ανυπακοής αν είσαι νεοσύλλεκτος,και σε έχουν στην μπούκα μετά στο Στρατόπεδο) .:X Όταν πας ομαδικά και τελειώσεις με τις εξετάσεις σου, πας και αράζεις έξω με τους υπόλοιπους μέχρι να τελειώσουν όλοι, πίνοντας το καφεδάκι σου και χαβαλεδιάζοντας με τους αξιωματικούς. Ε όσοι έχουν πολλές εξετάσεις, προφανώς δε θα προλάβουν, αλλά συνήθως αυτοί είναι μειοψηφεία. Στις 4 το απόγευμα που γυρίσαμε δεν κάναμε υπηρεσία, γιατί προφανώς δε μας είχαν βάλει αφού δεν ήξεραν τι ώρα θα επιστρέψουμε. Το φύλλο πορείας για νοσοκομείο, σε απαλλάσει αυτόματα από τα πάντα για όλη την ημέρα. Κανα τρίμηνο πριν απολυθώ είχα πάει 401 με τους νεοσύλλεκτους. Μάντεψε τι έγινε: Παρόλο που κυκλοφορούσαν άπειροι ανώτατοι αξιωματικοί, δε χαιρετήσαμε κανέναν. Ούτε κι αυτοί ασχολήθηκαν μαζί μας φυσικά. Αυτό έλειπε, να κάθεται κλαρίνο όλο το νοσοκομείο, κάθε 5 λεπτά που πέρναγε υποστράτηγος. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. August 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2010 Αυτά που λέτε ισχύουν για μεμονομένες περιπτώσεις....ή είναι ράδιο Αρβύλα:) Oταν πας ομαδικά, πας συστημένος ή υπάρχει πρόγραμμα στις εξετάσεις γιατί πρέπει να γυρίσεις στην ώρα σου με τους υπόλοιπους όλοι πίσω... Ετσι σπάνια έχεις χρόνο για καφεδάκι και κουβέντα καθώς όλες οι εξετάσεις δεν είναι για όλους το ίδιο.... Επίσης μετά σε περιμένουν πίσω στο στρατόπεδο πως και πώς, να σε χώσουν στις όποιες υπηρεσίες που δεν έκανες...για χαζούς τους περνάς ; Tέλος στο 401 για όσους ξέρουν,λόγω πολυκοσμίας ανώτερων ανώτατων αξιωματικών πέφτουν και αρκετές προσοχές προς αυτούς,και έχει και φυλακές (ή φεύγεις χωρίς πολλά πολλά ή να κάνεις την δουλειά σου μαζί με ποινή ανυπακοής αν είσαι νεοσύλλεκτος,και σε έχουν στην μπούκα μετά στο Στρατόπεδο) .:X Για ομαδικά μιλάμε πάντα. Τις πρώτες μέρες της κατάταξης ομαδικά τους στέλνουν από το κέντρο. Και μιλάμε για την μέση περίπτωση να χεις να περάσεις από κάνα 2 γιατρούς. Κάναν ορθοπεδικό οι περισσότεροι και οφθαλμίατρο. Υπήρχαν βέβαια και τα άτομα που έπρεπε να περάσουν από 5 γιατρούς και τους οποίους περιμέναμε μέχρι αργά το μεσημέρι να τελειώσουν. Εγώ προσωπικά (παρουσιάστηκα Κιλκίς και μας κατέβαζαν στο 424 στην Θεσσαλονίκης για εξετάσεις) είχα να περάσω μόνο από οφθαλμίατρο. Και μαζί με μένα άλλα 30 άτομα από το ίδιο κέντρο. Φαντάζεσαι λοιπόν την τεράστια αναμονή υπήρχε αν υπολογίσεις και τα άτομα από τα άλλα κέντρα. Αφού λοιπόν μπαίναμε και παίρναμε σειρά, φεύγαμε και αράζαμε έξω από το ιατρείο για τσιγάρο και καφέ και που και που έμπαινε κάποιος από την παρέα και κοιτούσε πόσο προχωράει η σειρά. Τώρα αν εσύ ήσουν από τους τύπους που στεκόσουν 5 ώρες όρθιος έξω από το ιατρείο μήπως και χάσεις την εξέταση και σε διώξουν από τον στρατό πάω πάσο. Εγώ αναγκάστηκα να πάω και την επόμενη μέρα, αφού όλη την πρώτη την έφαγα κάτω από το πεύκο και στην καντίνα (που έχει ακριβώς μπροστά στην πύλη του 424)!:lol: Αυτοί δε, που είχαν πάει για μια απλή ακτινογραφία (που γι αυτή την περίπτωση μιλάμε), τελείωσαν σχετικά γρήγορα και περίμεναν αραχτοί να τελειώσουν αυτοί από τους οφθαλμίατρους και αυτοί που είχαν να εξεταστούν από πολλούς γιατρούς. Καταρχήν τα νοσοκομεία έχουν άλλης πάστας στρατιωτικούς. Οι άνθρωποι είναι περισσότερο γιατροί παρά στρατιωτικοί. Και προφανώς κανένας γιατρός δεν είχε την απαίτηση να του βαρέσει προσοχή ο νεοσύλλεκτος φαντάρος των 2 ημερών που δεν ήξερε που πάνε τα 4 και περίμενε σαν κοπάδι να εξεταστεί. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους αστεράτους (πλην ιατρών) που κυκλοφορούσαν εκεί μέσα. Μη μου πεις ότι βάρεσες καμία προσοχή σε κανένα αξιωματικό εκεί μέσα...:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2010 (edited) Λες εμείς δεν υπηρετήσαμε .... Το πρόγραμμα αν είσαι χαλαρά ή όχι, βγαίνει από τον αξιωματικό συνοδό επιμέρους ,και από το Κέντρο και το Νοσοκομείο για τα όλα τα υπόλοιπα. Τις υπηρεσίες τις κάνεις τις επόμενες μέρες στο Κέντρο, και δεν κάνουν οι άλλοι... Τα υπόλοιπα απλά έτυχαν ,γιατί ξέρω και παραδείγματα περί του αντιθέτου.... Edited August 12, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. August 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2010 Starenios αν υπηρέτησες πριν απο 10 χρόνια, μπορεί και να ήταν έτσι τα πράγματα. Πλέον δεν ισχύουν αυτά που λες. Επίσης ποιές υπηρεσίες "γλιτώνεις" την ώρα που είσαι στο νοσοκομείο τις 2-3 πρώτες μέρες για να σε χώσουν αργότερα; Μιλάμε για μαγειρία και κανα θαλαμοφυλίκι. 10-20 άτομα δηλαδή από τα 400 περίπου που έχουν παρουσιαστεί. Ενδεικτικά εγώ μπήκα Τρίτη και πρώτη υπηρεσία έκανα Σάββατο... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. August 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2010 Λες εμείς δεν υπηρετήσαμε .... Το πρόγραμμα αν είσαι χαλαρά ή όχι, βγαίνει από τον αξιωματικό συνοδό επιμέρους ,και από το Κέντρο και το Νοσοκομείο για τα όλα τα υπόλοιπα. Τις υπηρεσίες τις κάνεις τις επόμενες μέρες στο Κέντρο, και δεν κάνουν οι άλλοι... Τα υπόλοιπα απλά έτυχαν ,γιατί ξέρω άπειρα παραδείγματα περί του αντιθέτου.... Που ο αξιωματικός συνοδείας είναι συνήθως ή κανά 2 λοχίες φρέσκοι απο ΣΜΥ ή κανας ανθυπολοχαγός επίσης φρέσκος από ΣΣΕ. Δλδ ατομάκια (με την καλή έννοια) στην ηλικία των φαντάρων (και αρκετές φορές και μικρότεροι), περίπου στα 23 δλδ. Ότι πρέπει δλδ για συζήτηση και χαβαλέ. Τώρα ντάξει αν πέσεις σε κανα κολλημένο καραβανά που τρέχει αέναα πάνω κάτω στο Νοσοκομείο για να τσεκάρει (πράγμα αδύνατο με τον κακό χαμό που γίνεται εκεί) αν όλοι είναι στις θέσεις τους.. ε είσαι εξαιρετικά άτυχος. Όσο για τις υπηρεσίες... Ποιες υπηρεσίες είχαμε τις πρώτες μέρες, 2-3 άτομα μαγειρία, άλλα τόσα στα εστιατόρια και 4 άτομα θαλαμοφύλακες. Μια χαρά προλάβαινες να κάνεις υπηρεσία με την σειρά σου πριν αρχίσουν να βαράνε 2η υπηρεσία αυτοί που δεν πήγαν γιατρούς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. August 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2010 Οταν όμως γύρισες δεν ξανάκανες μαγειρία ;:lol: μπα οχι.. Ειχαμε πολυ κοσμο και μετα με τα οπλα, ακομα πιο πολλους γιωταδες! ;) τα μαγειρια με ξαναειδαν -αν εχεις το θεο σου- οταν ξαναγυρισα εκει απο ΕΛΔΥΚ για να απολυθω.. Ευτυχως οχι για λατζα γιατι ειχαμε κ υποψηφιες ΕΠΟΠινες που τα πηραν επ' ωμου (βασικη εκπαιδευση :lol::lol:) και εμεις μοιραζαμε το φαγητο Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2010 (edited) Εγώ ειμαι ίσως ο πιό παλιός εδώ μέσα....:lol: Πρίν 20 έτη ,πήγα να ξεμπερδεύω μικρός,έδωσα παράλληλα Πανελλαδικές ,τότε έδιναν άδεια μια βδομάδα άγραφη.... πέρασα και μετά σπούδασα:) Στην εποχή μου ήταν διαφορετικά τα πράγματα,πιό σύντομα σε διαδικασίες,καλύτερη "εξυπηρέτιση",όσο και να ακούγεται παράξενο στο Κέντρο κλπ ....αλλά με χειρότερες συνθήκες διαβίωσης γενικά, και πολλές φυλακές .:X Βέβαια υπήρχαν και εξαιρέσεις,εγώ πέρασα καλά είχα και βύσμα,αλλά το 401 και τα νοσοκομεία που επισκέφτηκα στην θητεία μου (Ξανθης και Αλεξ/λης) ,ήταν προς αποφυγή,καλύτερα σε ΣΤΕΠ της περιοχής της μονάδας σου και ένας λοχαγός ιατρός ,παρά σε νοσοκομεία είχα συμπεράνει.Οχι τόσο από υγειονομική μέριμνα,αλλά από την πίεση που υπήρχε να μην σε στερηθεί η μονάδα σου:X Μιλώ όμως για σχετικά πρόσφατα περιστατικά, περσινό και φετινό παράδειγμα ....Καλαμάτα και Θήβα αντίστοιχα ,και δεν έχουν λόγο να μου πούν ανακρίβειες....γειτονόπουλα γαρ.:) Αντιγοπικ,βήμα κλπ μετά για όσους έλειπαν,οι υπόλοιποι θεωρητικό μάθημα ....5μέρες ψαρωτικές στέρισης εξόδου για ανάρμοστη συμπεριφορά σε νεοσυλέκτο που δεν πήγε να περιμένει στο στρατιωτικό όχημα όταν τελείωσαν τις εξετάσεις στο νοσοκομειο της Τρίπολης (μέτρησαν οι 2 τελικά ) ...και 5 μέρες φυλακή από τχη διοικητικό περιπλανώμενο, λίγο πριν απολυθεί γιατί υποτίθεται κάπνιζε (μύριζε ο διάδρομος), ενώ απαγορεύεται πλεον στο 401 (και ας είχαν πάθει δηλητηρίαση και ήταν με φορητό ορό όλοι έξω από το παθολογικό) Αλλη περίπτωση που χρειάστηκε να πάνε 401 για αιμοδοσία ,λίγο πρίν ορκιστούν,φάγανε ψιλό στίβο μάχης μόνοι τους όταν επέστρεψαν,ενώ κάποιοι δεν είχαν κάνει καθόλου προγραμματισμένα, θα έκαναν μετά.Και καλά,καψωνι,έδωσαν αίμα για να πάρουν τιμητική στο μέλλον... Ετσι όμως είναι ο Στρατός....ότι τυχαίνει σε μας ,δεν τυχαίνει σε άλλους.... καθώς εξαρτάσαι από άλλους :) Edited August 12, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. August 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2010 Όντως οι συνοδοί είναι "νέοι", καθώς το να πάς συνοδός στο νοσοκομειο γι αυτούς ειναι λίγο αγγαρεία και γι αυτό χώνουν τους νέους...! Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hackfree Δημ. August 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2010 παίδες πια είναι καλύτερη εποχή να πας φαντάρος? εγώ άργησα λίγο γιατί ήθελα πρώτα να τελειώσω τις σπουδές μου και μετά να πάω(είμαι 24). Νομίζω η μία εποχή είναι ο Αύγουστος? και ακόμα,λέω να βάλω κανά βίσμα για να είμαι κοντά στην Βέροια η στη Θεσσαλονίκη υπάρχει τέτοια δυνατότητα? πιο πολύ για νυχτερινές διανυκτερεύσεις....η αυτά περί βίσματος πάνε τέλος? και ναυτικό και αεροπορία δεν γίνεται πλέον να πας ε? Παράθεση technoholic maniac reviewer Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. August 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2010 παίδες πια είναι καλύτερη εποχή να πας φαντάρος? εγώ άργησα λίγο γιατί ήθελα πρώτα να τελειώσω τις σπουδές μου και μετά να πάω(είμαι 24). Νομίζω η μία εποχή είναι ο Αύγουστος? και ακόμα,λέω να βάλω κανά βίσμα για να είμαι κοντά στην Βέροια η στη Θεσσαλονίκη υπάρχει τέτοια δυνατότητα? πιο πολύ για νυχτερινές διανυκτερεύσεις....η αυτά περί βίσματος πάνε τέλος? και ναυτικό και αεροπορία δεν γίνεται πλέον να πας ε? Αυγουστος ειναι καλη εποχη γιατι παιρνεις 2 φορες απο 6 μερες αγραφη αδεια. Τα χριστουγεννα και το πασχα. Επισης και πριν μπεις προλαβαινεις να πας διακοπες και βεβαιως οταν απολυθεις. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2010 -Η άδεια είναι σχετικό πόσες μέρες θα σου δώσουν και σε πιό γκρουπ για να σε συμφέρει... -Aυγουστο συνήθως δεν έχει πολύ κόσμο στα κέντρα,και έχεις παραπάνω αγγαρίες. και επίσης οι μεταθέσεις είναι συνήθως σε νησιά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. August 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2010 -Η άδεια είναι σχετικό πόσες μέρες θα σου δώσουν και σε πιό γκρουπ για να σε συμφέρει... -Aυγουστο συνήθως δεν έχει πολύ κόσμο στα κέντρα,και έχεις παραπάνω αγγαρίες. και επίσης οι μεταθέσεις είναι συνήθως σε νησιά. σε εμας ηταν τρια γκρουπακια σε καθε γιορτη απο 6 μερες το καθενα. αρα δεν παιζει ρολο ποιο γρουπακι θα παρεις. ολοι περνανε τις ιδιες μερες Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Odiw700i Δημ. August 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2010 Ρε παιδια 2 ερωτησεις : Μπαινω 16/08. Εχω βρογχικο ασθμα απο μικρος και για κακη μου τυχη περυσι τετοια εποχη εκανα εγχειρηση στη μεση μου λογω μεγαλης κοιλης δισκου (βασικα ο δισκος εσπασε...). Εννοειται οτι πλεον εχω μεγαλο προβλημα παρα την εγχειρηση αφου η μεση μου κ τα ποδια μου πονανε διαρκως. Καποιοι γραψατε οτι ακομα κ ανθρωποι με προβληματα υγειας κανουν σκοπιες. Ισχυει? Γιατι εγω ορθιος ακινητος πανω απο τεταρτο δε μπορω να μεινω... Επισης ηθελα να ρωτησω τι γινεται με τους προστατες. Ειμαι προστατης, να κανω τα χαρτια μου απο τωρα ή θα μεινω αμεταθετος παραμεθωριο 8 μηνες? Γενικα πλεον τι ισχυει? Οι προστατες πανε παραμεθωριο ή κοντα στον τοπο κατοικιας τους? Ευχαριστω. Παράθεση Panasonic X60 --> Sony Ericsson W700i --> Sony Ericsson G900 --> Samsung Omnia GT-i8000 --> Apple iPhone 4s :rolleyes: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. August 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2010 Ρε παιδια 2 ερωτησεις : Μπαινω 16/08. Εχω βρογχικο ασθμα απο μικρος και για κακη μου τυχη περυσι τετοια εποχη εκανα εγχειρηση στη μεση μου λογω μεγαλης κοιλης δισκου (βασικα ο δισκος εσπασε...). Εννοειται οτι πλεον εχω μεγαλο προβλημα παρα την εγχειρηση αφου η μεση μου κ τα ποδια μου πονανε διαρκως. Καποιοι γραψατε οτι ακομα κ ανθρωποι με προβληματα υγειας κανουν σκοπιες. Ισχυει? Γιατι εγω ορθιος ακινητος πανω απο τεταρτο δε μπορω να μεινω... Επισης ηθελα να ρωτησω τι γινεται με τους προστατες. Ειμαι προστατης, να κανω τα χαρτια μου απο τωρα ή θα μεινω αμεταθετος παραμεθωριο 8 μηνες? Γενικα πλεον τι ισχυει? Οι προστατες πανε παραμεθωριο ή κοντα στον τοπο κατοικιας τους? Ευχαριστω. χωρις να ειμαι ειδικος θεωρω οτι το προβλημα σου ειναι αρκετα σοβαρο, και θα βγεις ι4 πολυ ευκολα. που σημαινει μονο θαλαμοφυλικια και κατα πασα πιθανοτητα καμια αλλη αγγαρεια Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MiKe-Dee Δημ. August 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2010 (edited) Ρε παιδια 2 ερωτησεις : Μπαινω 16/08. Εχω βρογχικο ασθμα απο μικρος και για κακη μου τυχη περυσι τετοια εποχη εκανα εγχειρηση στη μεση μου λογω μεγαλης κοιλης δισκου (βασικα ο δισκος εσπασε...). Εννοειται οτι πλεον εχω μεγαλο προβλημα παρα την εγχειρηση αφου η μεση μου κ τα ποδια μου πονανε διαρκως. Καποιοι γραψατε οτι ακομα κ ανθρωποι με προβληματα υγειας κανουν σκοπιες. Ισχυει? Γιατι εγω ορθιος ακινητος πανω απο τεταρτο δε μπορω να μεινω... Επισης ηθελα να ρωτησω τι γινεται με τους προστατες. Ειμαι προστατης, να κανω τα χαρτια μου απο τωρα ή θα μεινω αμεταθετος παραμεθωριο 8 μηνες? Γενικα πλεον τι ισχυει? Οι προστατες πανε παραμεθωριο ή κοντα στον τοπο κατοικιας τους? Ευχαριστω. Συμφωνώ, θα σε στείλουν 401 για εξετάσεις και λογικά θα πάρεις ένα βαρύ γιωτόχαρτο που θα σε απαλλάσσει από σκοπιές, αγγαρείες κλπ. Όσο για αυτό το θέμα του προστάτη, καλό θα είναι να εμπιστευτείς το στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου. Κάποιοι φεύγουν στους 4 μήνες θητείας, άλλοι δεν πάνε καν παραμεθώριο ΑΛΛΑ σου ξαναλέω, είναι καλύτερα να πάρεις ένα τηλέφωνο ή να επισκεφτείς το στρατολογικό γραφείο της πόλης σου. Αυτοί ξέρουν καλύτερα όλες τις περιπτώσεις. Όσο για το θέμα ότι ακόμα και οι άοπλοι κάνουν σκοπιές ισχύει ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δηλαδή, έχει φύγει όλη η Μονάδα για άσκηση και έχουν μείνει πίσω γραφιάδες και κάποιοι άοπλοι για τις υπηρεσίες, ε και οι άοπλοι θα πάνε στη σκοπιά. Φυσικά δεν μεταχειρίζονται όπως οι ένοπλοι οπότε και αν σου τύχει να πας, μην αγχώνεσαι. Edited August 12, 2010 by Nikos_s3 Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. August 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2010 (edited) Βασικά Odiw700i εξαρτάται πόσο θέλεις να τρέξεις/μπλέξεις. Αν πάρεις Ι4, όπως λέει ο Mike, θα πάρεις και μια καρτα που θα λέει το γιώτα σου και κάποιες αλλες πληροφορίες. (Δεν ξέρω τι γράφει αλλά μπορεί να λέει "να αποφεύγεται η ορθοστασία - προβλημα μέσης"). Παράδειγμα: Αξιωματικός σου λέει: Ε εσύ, πάρε αυτά τα αμόνια και κουβάλησέ τα στον ώμο μέχρι την αποθήκη. Εσύ: Είμαι Ι4 ορθοπεδικό, εχω τη μέση μου. Αξιωματικός: Χ@$στηκα, θα κάνεις αυτό που σου λέω Εσύ με το που πάς να τα σηκώσεις: Ωχ Ωχ!! Η μέση μου. Σας το είπα... Έχεις όρεξη να το τρέξεις; Την ίδια ώρα πάς στον γιατρό του στρατοπέδου με πόνους στη μέση, λές οτι ο αξιωματικός "τάδε" παρά το οτι ήξερε οτι είσαι Ι4 σε έβαλε να σηκώσεις βάρος, και την άλλη μέρα φεύγεις για νοσοκομείο + βάζεις τον πατέρα σου να πάρει τηλέφωνο για το "τι έπαθε ο γιός του και ποιος είναι αυτός που τον έβαλε να σηκώσει βάρος" Κι αν πέσεις σε καλό διοικητή στρατοπέδου, θα βάλει και μια κατσάδα του αξιωματικού και την άλλη μέρα ο ίδιος αξιωματικός θα σου μιλάει "με το σεις και με το σας" :cool: Το παράδειγμα είναι λίγο τραβηγμένο αλλά είναι κοντά στην αλήθεια. Εχω πετύχει και το εξής αληθινό περιστατικό: Για κάποιον λόγο ενας επιλοχίας είχε βάλει στο μάτι εναν φαντάρο και για το παραμικρό τον έβγαζε στην αναφορά. Μετά απο 2-3 φορές έρχεται ο πατέρας του παιδιού στο στρατόπεδο, στο γραφείο του διοικητή τους κατσάδιασε όλους, και στο τέλος λέει στο παιδί του: Πατέρας: Μάζεψέ τα, φεύγουμε Διοικητής: Μα δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό Πατέρας: Τι λές ρε; Θα μου πείς εσύ τι δε μπορώ να κάνω; Θα τρελάνετε τον γιό μου; Ή φεύγουμε αυτή τη στιγμή ή πάω και σας κάνω αναφορά στο ΓΕΣ. Διοικητής: Εντάξει εντάξει κύριε, μπορείτε να τον πάρετε, θα τακτοποιηθεί το θεμα σας... :lol: Εμείς είχαμε δουλειά στο δίπλα ακριβώς γραφείο και μετά την κατσάδα, και μετά την αποχώρηση του γονέα, ο διοικητής βγήκε απο το γραφείο του σα βρεγμένη γάτα. :lol: Το παιδί επέστρεψε μετά απο 4 μέρες άγραφης άδειας. Εννοείται οτι μετά απο αυτό ο συγκεκριμένος επιλοχίας ουτε καν τολμισε να ξανακάνει κάτι... Edited August 13, 2010 by agiorgitis Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. August 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2010 (edited) σε εμας ηταν τρια γκρουπακια σε καθε γιορτη απο 6 μερες το καθενα. αρα δεν παιζει ρολο ποιο γρουπακι θα παρεις. ολοι περνανε τις ιδιες μερες Ανάλογα την μονάδα από επιφυλακές ,τις ειδικότητες που χρειάζονται κλπ ....παίζει ρόλο το γρουπ για τις υπηρεσίες των άλλων που παραμένουν.:) Το τελευταίο γκρουπ συνήθως παίρνει παραπάνω 1-3 μέρες άγραφη,γιατί κάνει γιορτές μέσα και έχει στην πλάτη και όλες τις υπηρεσίες όλων όσων λείπουν όλες τις μέρες (και των μονίμων ,καθώς γι'αυτούς κάποιες μέρες την περίοδο των εορτών θεωρούνται ημιαργίες) . Σ'αυτό το γκρούπ όποιος γυρνά από την άδεια δεν έχει πολλές υπηρεσίες,παρά τις κανονικές ,καθώς η μονάδα έχει πλέον την κανονική της δύναμη και όλα βρίσκουν τον καθημερινό τους ρυθμό. Τέλος σε πολλές μονάδες τα γκρουπ για τους παραπάνω λόγους ,κανονίζονται με δημόσια κλήρωση και δεν σηκώνει και βύσμα..... Edited August 13, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts