Jump to content

Φανταριλίκια και λοιπά στρατιωτικά

PrivateeR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καθε μηνα γινονται καποιες επιτροπες που εξεταζουν τις κατ εξαιρεση μεταθεσεις. συνηθως γινεται μια το μηνα, απο 15-20 του μηνος. η αποφασεις στελνονται κατ ευθειαν στις εμπλεκομενες μοναδες (αυτες που εχουν ατομα που εχουν κανει αιτηση). τα αποτελεσματα ειναι 4: αμεση μεταθεση με τη ληψη του σηματος, μεταθεση με τη συμπληρωση 6μηνου συνολικης θητειας, μεταθεση με τη συμπληρωση 5μηνου στη μοναδα παραμεθοριου και απορριψη της αιτησης.

Ετσι ειναι!

Το σιγουρο ειναι παντος οτι παει μοναδα και μετα γινεται οτι γινεται...

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 8,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

3 σεπτεμβριου παρουσιαζομαι τριπολη, αεροπορια.:cool:

μηπως ξερει κανεις τα βασικα που πρεπει να παρω μαζι μου? απο ρουχισμο εννοω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εσωρουχα-καλτσες-παπουτσια/πολιτικα ρουχα για οταν εισαι εξοδουχος!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πρέπει να πάρεις ξυριστικά, 4,5 T-shirt στρατιωτικού τύπου (ο στρατός χορηγεί μόνο δύο!), εσώρουχα, κάλτσες στρατιωτικές, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, 2 πετσέτες (όχι πολλές γιατί δίνουν κιόλας), σαμπουάν, αφρόλουτρο, αποσμητικό, κρεμοσάπουνο, χαρτί υγείας, μωρομάντιλα , ταλκ για τα πόδια, κλειδαριές και σπρέι για κοριούς να ψεκάσεις το κρεβάτι σου. Τέλος αν θέλεις μπορείς να πάρεις και ένα γυαλιστικό του εμπορίου για πιο γρήγορο γυάλισμα των αρβυλών, γιατί με αυτό που θα σου δώσουν αν δεν ξέρεις από γυάλισμα σου παίρνει ώρα. Τις πρώτες 15 μέρες (μέχρι ορκωμοσία) δεν θα βγεις καθόλου από το στρατόπεδο αλλά αν θέλεις μπορείς να πάρεις και κανένα πολιτικό ρούχο. Αν πήγαινες χειμώνα θα έπρεπε να πάρεις και κάποια άλλα πράγματα που τώρα δεν χρειάζεται να αναφέρω.

Για όσους μπαίνουν στην 124 ΠΒΕ (δε ξέρω τι παίζει στα άλλα σώματα):

Ξυριστικά, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, χαρτί υγείας στα δίνουν με το καλημέρα. Δεν χρειάζεται να φέρει ο νεοσύλλεκτος μαζί του. Μη παίρνετε άδικα πράματα που θα σας δώσουν εκεί. Αφηστε που θα σας τα πάρουν κιόλας στον έλεγχο. Μόνο εσώρουχα χρειάζεστε και πετσέτες προσώπου. Μη πάρετε βρακιά και μάλιστα άσπρα. Λυπηθείτε τους γύρω σας... Επίσης μη πάρετε τίποτα κόκκινα ή διαφόρων ειδών πολύχρωμα εσώρουχα και γίνετε το σούργελο της μονάδας. Ακόμα και μπουρνούζι αεροπορίας σας δίνουν, μη πάρετε πετσέτα μπάνιου ή δικό σας μπουρνούζι.

Σαμπουάν, αφρόλουτρα, αποσμητικά θα κατασχεθούν χωρίς δεύτερη κουβέντα στον αρχικό έλεγχο εκτός αν είναι σε διαφανή συσκευασία. Μωρομάντηλα, σπρέι για κοριούς ( ; ) δεν επιτρέπονται. Είπαμε μπαίνετε αεροπορία, αλλά το κέντρο δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Έχει αρκετό σπάσιμο νεύρων στα πάντα. Και προσοχή: Πάρτε κινητό ΧΩΡΙΣ κάμερα, αντιθέτως θα το κρατήσουν να το παραλάβετε στο επισκεπτήριο ή στο τέλος της βασικής εκπαίδευσης.

Επίσης εννοείται ότι οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή (μπ3, ραδιοφωνάκι, λαπτοπ κλπ) απαγορεύεται. Είπαμε στρατό μπαίνετε, δε πάτε κατασκήνωση. :p

Να ξέρετε ότι σε κάθε θάλαμο θα υπάρχουν και κανά δυο φαντάροι ρουφιάνοι που τους έχει βάλει η ασφάλεια να ρουφιανεύουν τι γίνεται στους θαλάμους. Μη ξανοίγεστε εύκολα στους διπλανούς σας, μη κάνετε πράματα που δεν είναι προβλεπόμενα. Σε διαφορετική περίπτωση η καμπάνα θα είναι μια καλή εμπειρία. :p

ΜΗΝ προσφερθείτε να γίνετε θαλαμάρχες, υποθαλαμάρχες, υπεύθυνοι καθαριότητας... Όταν ρωτήσουν αρχικά στο θάλαμο ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάντε το κορόιδο... Αφήστε τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Όλες αυτές οι θέσεις έχουν αρκετό τρέξιμο...

Εσωρουχα-καλτσες-παπουτσια/πολιτικα ρουχα για οταν εισαι εξοδουχος!!

δεν θα προλαβει να βγει εξοδουχος! αφου αυτο θα γινει μετα την ορκομωσια.

α ρε τυχεροι! σας βλεπω ουτε 25 μερες να ειστε κατω

Never Give Up:!:

Join friend!

δεν θα προλαβει να βγει εξοδουχος! αφου αυτο θα γινει μετα την ορκομωσια.

α ρε τυχεροι! σας βλεπω ουτε 25 μερες να ειστε κατω

Τετάρτη απολύεσαι; Σου φάγανε μια μέρα; :cool:

Για αεροπορια,η βασικη εκπαιδευση περιλαμβανει διαδρομες πεζοποριας 10-20 χιλιομετρων ή οχι?Η ορκομοσια γινεται παντα Παρασκευη?Αν ναι 19 ή 26 τελειωνει η βασικη εκπαιδευση?Εχω ακουσει πως αν σαμπουαν,αφρολουτρα κτλ ειναι σε διαφανη συσκευασια σε αφηνουν να τα παρεις.Για μωρομαντηλα για να τα περασεις πρεπει να τα βαλεις καπου πανω σου γιατι αλλιως τα πηραν.Επισης κανα σεντονι θα ηταν καλη φαση για να μην στρωνεις καθε πρωι το κρεβατι.

τους την κανω δωρο φιλε! αν και στεναχωριεμαι που απολυομαι...δυστηχως ή ευτυχως τελειωσε!

θα μου παρει λιγο καιρο να το συνειδιτοποιησω!

και μολις πριν εγραψα το πρωτο πολιτικό ποστ!

minovg καλος πολιτης φιλε!

Join friend!

Για αεροπορια,η βασικη εκπαιδευση περιλαμβανει διαδρομες πεζοποριας 10-20 χιλιομετρων ή οχι?Η ορκομοσια γινεται παντα Παρασκευη?Αν ναι 19 ή 26 τελειωνει η βασικη εκπαιδευση?Εχω ακουσει πως αν σαμπουαν,αφρολουτρα κτλ ειναι σε διαφανη συσκευασια σε αφηνουν να τα παρεις.Για μωρομαντηλα για να τα περασεις πρεπει να τα βαλεις καπου πανω σου γιατι αλλιως τα πηραν.Επισης κανα σεντονι θα ηταν καλη φαση για να μην στρωνεις καθε πρωι το κρεβατι.

Εμάς μας είχαν πάει με λεωφορεία στις βολές. :cool: Γενικά γίνεται η βολή με πεζοπορία πάντως... Κανά 40λεπτο περπάτημα. Η ορκωμοσία γίνεται συνήθως Πέμπτη. Γενικά να γνωρίζετε ότι σωματικό έλεγχο ΔΕΝ επιτρέπεται να σας κάνουν. Ό,τι φέρετε πάνω σας θα το περάσετε από τον έλεγχο. Βέβαια είναι και καλοκαιράκι τώρα, οπότε δεν μπορείτε να κρύψετε και πολλά... Το χειμώνα με τα βαριά μπουφάν κρύβαμε άνετα ό,τι θέλαμε.

minovg καλος πολιτης φιλε!

Θενξ φίλε, επίσης. :cool:

Σαμπουάν, αφρόλουτρα, αποσμητικά θα κατασχεθούν χωρίς δεύτερη κουβέντα στον αρχικό έλεγχο

Ναι, σιγά να μην του κατασχέσουν και τα εσώρουχα... Υπερβολές, εγώ μέχρι και το άρωμα είχα πάρει μαζί μου πριν 1,5 χρόνο όταν παρουσιάστηκα στο πεζικό. Κινητό με κάμερα (τότε δεν απαγορευόταν) και ακουστικά για τις δύσκολες ώρες της σκοπιάς. Χωρίς αυτά δεν γίνεται... Τώρα αν μέσα σε ένα χρόνο άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα... τι να πω;

Εννοω γενικοτερα αν περιλαμβανεται στην εκπαιδευση ποδαροδρομος μεγαλων διαδρομων.

οχι τι πεζοπορια ! μονο στην βολη που ειναι 5κμ

μια χαρα ειναι! τελεια φαση!

εμεις πηγαμε ποδαρατοι μονο οι γιωταδες πηγαν με λεωφορεια

Join friend!

Ναι, σιγά να μην του κατασχέσουν και τα εσώρουχα... Υπερβολές, εγώ μέχρι και το άρωμα είχα πάρει μαζί μου πριν 1,5 χρόνο όταν παρουσιάστηκα στο πεζικό. Κινητό με κάμερα (τότε δεν απαγορευόταν) και ακουστικά για τις δύσκολες ώρες της σκοπιάς. Χωρίς αυτά δεν γίνεται... Τώρα αν μέσα σε ένα χρόνο άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα... τι να πω;

Στο κέντρο της αεροπορίας στην 124 στην Τρίπολη ισχύουν αυτά που είπα. Μπορεί να το επιβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε μπήκε Τρίπολη τις τελευταίες ΕΣΣΟ. Επειδή αεροπορία είναι γενικά πιο χαλαρά τα πράματα, στο κέντρο κοιτάνε να σου σπάσουν τον τσαμπουκά και η εκπαίδευση θεωρείται πιο δύσκολη από ότι στο πεζικό.

Τα περισσότερα βέβαια από αυτά (σαμπουάν, αποσμητικά κλπ.) μπορούν να τα φέρουν στο πρώτο επισκεπτήριο. Εκεί επιτρέπονται. Παραλογισμός, μη ψάχνετε να βρείτε...

ακουστε και κατι ακομα! επειδη οταν πατε θα σας λενε οι ψαραδες οτι οι φυλακες δεν μετρανε πριν την ορκομωσια...μη το χαψετε... οι φυλακες καταγραφονται κανονικοτατα! και φιλαρακι μου εφαγε 45μερες φυλακη..αλλα του γραψανε τις 5 μονο. ηταν τυχερος.

1 χρονο θητειας εχετε..προσεξτε να μη σας αποχαιρετουν οι σειρες σας...κι εσεις υπηρετειτε εξτρα βλακειες που κανατε στην τριπολη.

και 1 σοφο θα πω, που θυμαμαι απο τον Αρη(να'ναι καλα οπου κι αν ειναι) τον εκπαιδευτη μου που ειχα στην τριπολη, 3η Μοιρα Β'4. <<φανταρος δεν εισαι μονο στην τριπολη...εισαι μεχρι και την τελευταια μερα,ωσπου να παρεις το χαρτι>>

και παρε και ενα παραδειγμα..που βαλανε παιδια σκοπια το προηγουμενο σαββατο και δεν πηγανε..το παιξανε τρελιτσα. κι ομως εμεις μαζευαμε υπογραφες και αυτοι φαγανε 2 μερες κρατηση με 1 σκοπια..ενω εμεις μαζευαμε υπογραφες.

γι'αυτο κοιταξτε να χαρειτε την καλη πλευρα του στρατου ή της αεροποριας και να σας μεινει αξεχαστη η θητεια! :happy:

Join friend!

Σαν χθες μου φαίνεται που ρώταγα στις σελίδες αυτού του forum τις απορίες μου σχετικά με τη κατάταξή μου στην 124 ΠΒΕ :rolleyes:

(ο biliakoss και ο minovg ξέρουν! :wink:).

Αυτό που εγώ έχω να προσθέσω από την εμπειρία μου, είναι πως επιτρέπεται και είναι απόλυτα προβλεπόμενος ο υπνόσκος (μπλε χρώματος κατά προτίμηση). Κανείς δε θα σας πει τίποτα. Τώρα το καλοκαίρι, θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος ως σεντόνι, δηλαδή πάνω από τις κουβέρτες μια και έχουν 5 κιλά σκόνη η καθεμία. Ας μη ξεχνάμε πως το βράδυ βγάζει πάντα ψύχρα εκεί, γιατί είναι οροπέδιο, ακόμα και αν τη μέρα έχει 42c.. Οπότε είναι πολύ πιθανόν να ανοίξετε το φερμουάρ και να χωθείτε μέσα! :p

Υ.Γ #1: ΠΑΝΤΑ πλύσιμο τα πόδια πριν κοιμηθείτε το βράδυ. Θα καταλάβετε πολύ καλά τι εννοώ όταν βρεθείτε με άλλους 70 στον ίδιο θάλαμο. :shock:

Υ.Γ #2: Τον χαβαλέ της 124 που γίνεται μεταξύ των φαντάρων πολύ δύσκολα θα τον βρείτε όταν θα πάτε στις μονάδες σας. Απολαύστε το όσο καιρό κρατήσει.

και φιλαρακι μου εφαγε 45μερες φυλακη..αλλα του γραψανε τις 5 μονο. ηταν τυχερος.

Έλα ρε! Γίνονται και τέτοια πράγματα λοιπόν! Δεν το πιστεύω!! :p :D

(Ευτυχώς δλδ, γιατί όταν το έλεγα με πέρναγαν για τρελό... :rolleyes: )

Έλα ρε! Γίνονται και τέτοια πράγματα λοιπόν! Δεν το πιστεύω!! :p :D

(Ευτυχώς δλδ, γιατί όταν το έλεγα με πέρναγαν για τρελό... :rolleyes: )

δεν τα διαβασα..τα λεγομενα σου στο παρελθον! :p

Join friend!

Ρε μάγκες εγώ σε λίγους μήνες θα περάσω περιοδεύον.Για να μπω καταδρομέας τι πρεπει να δειλώσω?Πεζικο?

Ρε μάγκες εγώ σε λίγους μήνες θα περάσω περιοδεύον.Για να μπω καταδρομέας τι πρεπει να δειλώσω?Πεζικο?

Και για πιο λογο να πας καταδρομεας??

Ξερεις τι θα κανεις εκει η νομιζεις και εσυ οτι θα δεις τον εαυτο σου κομαντο και οχι να καθαριζεις την καλλιοπη??

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι πρέπει να κάνω για να πάω εθελοντής? Θα κάτσω περισσότερο? Πόσες πιθανότητες έχω να πάω στο ναυτικό?
Κύριος είναι μόνο ο ΘΕΟΣ.

Και για πιο λογο να πας καταδρομεας??

Ξερεις τι θα κανεις εκει η νομιζεις και εσυ οτι θα δεις τον εαυτο σου κομαντο και οχι να καθαριζεις την καλλιοπη??

εγω δεν βλεπω το λογο για να μην παει !

ολα τα μηδενιζουμε κ ολα τα υποτιμαμε

:D

εγω δεν βλεπω το λογο για να μην παει !

ολα τα μηδενιζουμε κ ολα τα υποτιμαμε

Φιλε μου δεν το λεω ετσι αυτο με τοσα χρονια στο στρατο και να εχω περασει και απο εκει...;)

[sIGPIC][/sIGPIC]