Jump to content

Φανταριλίκια και λοιπά στρατιωτικά

PrivateeR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορω να δηλωσω ΕΠΟΠ κατα το τελος της θητειας, η πρεπει να περιμενω να βγει προκυρηξη?
''Absence of evidence is not evidence of absence'' - Carl Sagan

• Απαντήσεις 8,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μπορω να δηλωσω ΕΠΟΠ κατα το τελος της θητειας, η πρεπει να περιμενω να βγει προκυρηξη?

Ακομα και αν εισαι φανταρος,αν βγει προκυρηξη μπορεις να κανεις τα χαρτια σου!

Αλλωστε ενημερωνει και η μοναδα για τετοιου ειδους προκηρυξεις...;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προφανώς και πρέπει να έχει βγει προκήρυξη. Δεν δηλώνεις στο άσχετο «Γεια σας, θέλω να γίνω ΕΠΟΠ, να με έχετε στα υπόψιν αν βγει προκήρυξη» :p

Αν όμως έχει βγει προκήρυξη ενώ υπηρετείς, τότε ναι, μπορείς να διακόψεις την θητεία σου και να παρουσιαστείς εκ νέου ως ΕΠΟΠ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και αν υπηρετείς ως δόκιμος, μόνο που στην δεύτερη περίπτωση έχεις εξασφαλίσει και τα μόρια, έστω και αν δεν έχεις ολοκληρώσει την θητεία σου και δεν έχεις ονομαστεί ανθυπολοχαγός.

Δεν ξέρω όμως αν αναγνωρίζεται η μέχρι τότε θητεία σου ως χρόνος υπηρεσίας σε αυτήν την περίπτωση.

Ακομα και αν εισαι φανταρος,αν βγει προκυρηξη μπορεις να κανεις τα χαρτια σου!

Αλλωστε ενημερωνει και η μοναδα για τετοιου ειδους προκηρυξεις...;)

Ακριβώς, και όχι μόνο ενημερώνει, αλλά είναι υποχρεωμένη να επιβεβαιώσει ότι όλοι οι οπλίτες της δύναμής της έλαβαν γνώση της προκήρυξης. Και έτσι βλέπεις π.χ. να φεύγει κίνηση από το τάγμα για να πάει στο φυλάκιο στην άκρη του πουθενά για να παραδώσει το σχετικό έγγραφο στον αρχιφύλακα. :rolleyes: Και βέβαια όλοι τους υποδέχονται με χαρά. Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να ενημερωθείς ότι... μπορείς να γίνεις ΕΠΟΠ!!! :lol::lol::lol:

Δεν ξέρω όμως αν αναγνωρίζεται η μέχρι τότε θητεία σου ως χρόνος υπηρεσίας σε αυτήν την περίπτωση.

Ναι!αναγνωριζεται!

Αν ας πουμε εχει κανει 4 μηνες φανταρος και μετα παει ΕΠΟΠ κανει τα χαρτια του και το χρονοεπιδομα θα το παιρνει 4 μηνες νωριτερα απο τους αλλους ΕΠΟΠ της σειρας του!

Εδω να πω οτι το χρονοεπιδομα αλλαζει καθε δυο χρονια (στα μονα)

Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να ενημερωθείς ότι... μπορείς να γίνεις ΕΠΟΠ!!! :lol::lol::lol:

Μην χασουν τα κελεπουρια ε??:lol::lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι!αναγνωριζεται!

Αν ας πουμε εχει κανει 4 μηνες φανταρος και μετα παει ΕΠΟΠ κανει τα χαρτια του και το χρονοεπιδομα θα το παιρνει 4 μηνες νωριτερα απο τους αλλους ΕΠΟΠ της σειρας του!

Εδω να πω οτι το χρονοεπιδομα αλλαζει καθε δυο χρονια (στα μονα)

Εννοούσα αν μετράει στην προαγωγή. Αν δηλαδή θα είναι θα θεωρηθεί ότι έχει υπηρετήσει, ώστε να προαχθεί μαζί με τους υπόλοιπους της σειράς του.

Εννοούσα αν μετράει στην προαγωγή. Αν δηλαδή θα είναι θα θεωρηθεί ότι έχει υπηρετήσει, ώστε να προαχθεί μαζί με τους υπόλοιπους της σειράς του.

Α οκ...

Ναι!αν εχει παει εστω και για ενα μηνα(τουλαχιστον να εχει ορκιστει)θα παρει βαθμο μετα απο 1 χρονο!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σαν πολύτεκνος και φαντάρος, θα έπαιρνες 36 ευρώ το μήνα αντί για 8,60. .

Σαν ΕΠΟΠ ποσο θα επαιρνα?

Σαν ΕΠΟΠ ποσο θα επαιρνα?

Ήμουν σαφής. Ρώτησες:

Τα παρακατω αυξανουν τον μισθο?

ECDL, Lower στα Αγγλικα, Βεβαιωση σπουδων Ι.Ε.Κ. , απολυτηριο Τ.Ε.Ε. Η/Υ και πολυτεκνος

και σου είπα όχι.

Η περίπτωση που ανέφερα ήταν η μόνη εξαίρεση. Αντίστοιχα, αν ο φαντάρος είναι παντρεμένος, ο μισθός του... εκτοξεύεται στα 110 ευρώ το μήνα :p

Επιπλέον χρήματα σαν ΕΠΟΠ θα αρχίσεις να παίρνεις μόλις παντρευτείς και μόλις κάνεις και εσύ ο ίδιος παιδιά, οπότε και υπάρχει επιπλέον επίδωμα για κάθε παιδί. :)

Ήμουν σαφής και σου είπα όχι.

Επειδη ειπες 36 Euro, νομιζα πως μου απαντησες για το αν αυξανουν το μισθο μου κατα την διαρκεια της θητειας μου σαν στρατιωτης, και οχι τον μισθο μου σαν ΕΠΟΠ.

Τεσπα... Τουλαχιστον θα μπορεσω να αξιοποιησω τα πτυχια μου σαν ΕΠΟΠ?

Επειδη ειπες 36 Euro, νομιζα πως μου απαντησες για το αν αυξανουν το μισθο μου κατα την διαρκεια της θητειας μου σαν στρατιωτης, και οχι τον μισθο μου σαν ΕΠΟΠ.

Έτσι ακριβώς είναι. Σαν φαντάρος, επειδή είσαι πολύτεκνος, θα παίρνεις περίπου 36 ευρώ αντί για 8,6. Σαν φαντάρος όμως, όχι σαν δόκιμος, ούτε σαν ΕΠΟΠ.

Όχι, σε καμία περίπτωση. Το πολύ να εξασφαλίσεις ορισμένα μόρια ακόμα, αλλά ως εκεί.

Φιλαράκι σόρυ κιόλας αλλά στρατό πας, όχι κατασκήνωση! :lol: Ούτε θυρίδα θα βρεις ούτε mp3 επιτρέπεται και γενικά καμία ηλεκτρονική συσκευή. Στη μονάδα αργότερα οκ, αλλά στο κέντρο εκπαίδευσης απαγορεύονται τα πάντα.

Ναι εννοειται για μοναδα μιλαω παντα,στην εκπαιδευση δεν ξερω αν θα παρω καν κινητο.

Παντως στην μοναδα γιατι ποιος σε ελεγχει?Απο που περνας ελεγχο για το τι φερεις μες στο στρατο?

ΠΑντως εδω παιζουν αλλα και αλλα ναρκωτικες ουσιες κατα τα λεγομενα οι οποιες περνανε απαρατηρητες,λαπτοπ θα τους πειραξουν.

Τεσπα. :rolleyes:

Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι

http://www.aeginahomes.gr/

καλησπερα παιδια!!

περιμενω την εγκριση της μεταταξης απο πεζικο σε αεροπορια και θα ηθελα να ρωτησω ποσο πριν περιπου θα βγει γιατι κανονικα 12/8 μπαινω και πηγε 30 ο μηνας.

λογικα θα εγκριθει γιατι εμαθα οτι 'δρομολογηθηκε' το θεμα αλλα φοβαμαι μη μου πουνε 3 μερες πριν γιοκ και τρεχω και δε φτανω.

επισης καμια πληροφορια για το πως ειναι αεροπορια δε θα πηγαινε χαμενη.ακουσα οτι ειναι λουφα (μια μεσα,δυο εξω?) και λεω μιας και εχω βυσμα να το χρησιμοποιησω.δεν πιστευω να μου βγει ξινο?

επειδη το ποστο μου ειναι να ... σερβιρω το στρατολογικο γραφειο του Υπουργου, ξερω οτι μεχρι αυριο, αντε παρασκευη θα εχουν υπογραφει οι μεταταξεις!

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

επειδη το ποστο μου ειναι να ... σερβιρω το στρατολογικο γραφειο του Υπουργου, ξερω οτι μεχρι αυριο, αντε παρασκευη θα εχουν υπογραφει οι μεταταξεις!

Να σου στειλω πμ με το ονομα μου να βαλεις το χαρτι πρωτο-πρωτο μη βαρεθει ο υπουργος να υπογραφει και τον πιω? :lol::lol:

πλακιτσα.ευχαριστω παντως!!!

Καλησπερα παιδες, ηρθε και σε μενα το ''υπεροχο'' χαρτι..

Θηβα πυροβολικο παρουσιαζομαι νωρις νωρις στις 11..

Τι ξερουμε για εκει??

Αντε καλη αρχη σε ολους:D

ΥΓ. Παιζει να κανω κατι που διαβασα σε προηγουμενα ποστς επειδη κανω 9μηνο ως τριτεκνος να παρουσιασω τα διακαιολογητικα αφου παρω τη μεταθεση?Και μεχρι τοτε να κανω την παπια??

Thanks

Το μυαλο μου εχω χασει

μια ζωη μαζι σου εχω περασει

εχω αρρωστησει και δεν ειμαι καλα

σαν εσενα μαστουρα καμια...

8/2/81

Καλησπερα παιδες, ηρθε και σε μενα το ''υπεροχο'' χαρτι..

Θηβα πυροβολικο παρουσιαζομαι νωρις νωρις στις 11..

Τι ξερουμε για εκει??

Αντε καλη αρχη σε ολους:D

ΥΓ. Παιζει να κανω κατι που διαβασα σε προηγουμενα ποστς επειδη κανω 9μηνο ως τριτεκνος να παρουσιασω τα διακαιολογητικα αφου παρω τη μεταθεση?Και μεχρι τοτε να κανω την παπια??

Thanks

Την ιδια μερα παρουσιαζομαστε κ εγω θηβα πυροβολικο ειμαι.Εχω ακουσει καλα λογια αλλα βεβαια ανακαλυπτεις πως ειναι τα πραγματα μονο μετα αφου πας. Εγω θα ηθελα να μαθω αν ξερει κανεις αν τις εξετασεις κ τα αθληματα για Υ.Ε.Α αν πρεπει να τα περασεις υποχρεωτικα ακομη κ οταν δεν θες κ ποτε περιπου ειναι μετα την ορκωμοσια?

Παιδες μηπως ξερει κανενας σας που εχει στρατοπεδα Αεροποριας

Παντου φιλε μου υπαρχουν! αλλα πρεπει να εχεις μυτη για να τα βρεις!

θελεις καπου συγκεκριμενα?

Never Give Up:!:

Join friend!

Καλό ειναι να μην αναφερθουν λεπτομέρειες για το που ειναι εγκατεστημενα στρατόπεδα

Βέβαια είναι καλό. Γενικώς. ;)

Η συντριπτική πλειοψηφεία των στρατοπέδων και των αεροδρομίων όμως δεν είναι μυστική. Τα αναφέρει η ίδια η Αεροπορία στην σελίδα της.

http://www.haf.gr/el/structure/units/

Καλό ειναι να μην αναφερθουν λεπτομέρειες για το που ειναι εγκατεστημενα στρατόπεδα

Σιγά ρε παιδιά... :wacko: Ο Τούρκος περιμένει από το myphone να μάθει πού υπάρχουν στρατόπεδα αεροπορίας...

Σιγα μην περιμένει ο τουρκος να τα γράψουμε εμεις ΑΛΛΑ καλυτερα να μην γίνονται τέτοιες αναφορες.

Πάντως σχεδον όπου υπάρχει πολιτικό αεροδρόμιο υπάρχει και κατι στρατιωτικο (ειτε απόσπασμα είτε μονάδα)

Επίσης υπάρχουν και διάφορα ρανταρ (ΜΣΕΠ) σε διάφορα μερη όπως και επίσης μονάδες καυσίμων

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Πτυχία ισως σε βοηθήσουν στην ειδικότητα (που αναλογα τη μοναδα θα παιχτει αν την ασκησεις η οχι ;))

αν δεν εχεις τελειωσει ξενες γλωσσες μπορεις να τις συνεχισεις(η να αρχισεις αλλη νεα) και να εχεις και καποια "αποζημίωση" διδακτρων απτην υπηρεσια...

μπορεις αν εχεις τελειωσει καποια-καποιες να τις αναγνωρισεις και να σου χρησιμευσει ειτε σε καποια αποστολη ειτε σε καποια εκπαιδευση (σαν εκπαιδευομευνος ειτε σαν μεταφραστης)

Μισθος... για μενα (ανυπαντρος)

το 2004 ηταν στα 764 και τωρα ειναι στα 1100 (4χρονια υπηρεσιας+17 μηνες θητειας ναυτικο) οπως ειπε και πιο πανω καποιος η θητεια βοηθαει στο χρονοεπιδομα... που τωρα εινα στο 12% (επι του βασικου μισθου)

Αν εχεις αλλες αποριες ρωτα... ;)

το 2004 ηταν στα 764 και τωρα ειναι στα 1100 (4χρονια υπηρεσιας+17 μηνες θητειας ναυτικο) οπως ειπε και πιο πανω καποιος η θητεια βοηθαει στο χρονοεπιδομα... που τωρα εινα στο 12% (επι του βασικου μισθου)

Αν εχεις αλλες αποριες ρωτα... ;)

Eγω το ειπα!

Εχεις 12 γιατι ξεκιναει απο το 4% και στα 3 χρονια πας στο 8%

Εσυ επειδη εχεις πανω απο 5 χρονια εισαι στο12%και σε 5μηνες θα πας στο 16%;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Eγω το ειπα!

Εχεις 12 γιατι ξεκιναει απο το 4% και στα 3 χρονια πας στο 8%

Εσυ επειδη εχεις πανω απο 5 χρονια εισαι στο12%και σε 5μηνες θα πας στο 16%;)

:D:respect: