Jump to content

Φανταριλίκια και λοιπά στρατιωτικά

PrivateeR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια μπαινω μαη.. Το χαρτι πότε 8α μου ερθει? ξερετε?? Λογικα μπαινω στις 5?? την πρωτη δευτερα? η στις 9?? sorry που ξαναρωταω αλλα θα ηθελα να μαθω πιο νωρις αν γινεται.. Πεζικο παω αν παιζει ρολο κ μενω κερατσινι
Shit Happens!!!

• Απαντήσεις 8,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Νομιζω την δεύτερη Δευτέρα, δηλαδή στις 12 του μήνα. Λογικα θα σου έρθει 10 περίπου μέρες νωρίτερα. Καλή θητεία και προσοχή.

Leave me alone/Isolation bears hope

There's something else waiting/A promised destiny

Freezing me/I feel restless and low

These days full of sadness/How joyfully changed Into fear

My freakshow will start tonight/Don't miss the right time

Παιδια μπαινω μαη.. Το χαρτι πότε 8α μου ερθει? ξερετε?? Λογικα μπαινω στις 5?? την πρωτη δευτερα? η στις 9?? sorry που ξαναρωταω αλλα θα ηθελα να μαθω πιο νωρις αν γινεται.. Πεζικο παω αν παιζει ρολο κ μενω κερατσινι

5-6-7 Μαΐου νομίζω μπαίνει η Β' ΕΣΣΟ '08. Για το ποια μέρα συγκεκριμένα εξαρτάται από το σε ποιο στρατολογικό γραφείο ανήκεις. Πχ. η Ανατολική Αττική μπαίνει Τετάρτη, ο νομός Πέλλας μπαίνει Τρίτη κοκ. Το χαρτί θα έρθει 2-3 βδομάδες πριν την κατάταξη. Η μετάταξη ( :shifty: :innocent: ) έρχεται 3-4 μέρες πριν παρουσιαστείς.

Το περιστατικό συνέβη στην 124 ΠΒΕ της Τρίπολης. Στην ίδια σειρά μαζί του είμαι (Α' 08). Εγώ βέβαια ήμουν 2η μοίρα, το παιδί αυτό ήταν στην 1η.

Το πρωί της Πέμπτης φύγαμε για τις μονάδες μετά το πέρας της βασικής εκπαίδευσης και το μεσημέρι άρχισαν και έγιναν πολύ έντονα τα συμπτώματα στο παιδί. Τον «καθάρισε» μέσα σε λίγες ώρες η μηνιγγίτιδα. :( Ήταν από τα παιδιά που έμειναν στην Τρίπολη ως «μπατζής» ή αερονόμος (Μ.Ε.Τ.Α.)

Απότι έμαθα από φίλους, οι νεοσύλλεκτοι βρίζανε τον γιατρό της μονάδας γιατί δεν τον πρόλαβε, αλλά δε νομίζω ότι φέρει τεράστια ευθύνη. Αυτός το έριξε στα κλάματα. Πήγε στα ιατρεία το παλικάρι με δέκατα πυρετού μόνο. Το κακό με την μηνιγγίτιδα είναι ότι δεν έχει σαφή συμπτώματα και αυτά μοιάζουν πολύ με του κοινού κρυολογήματος.

Δεν άφησαν πάντως ούτε καν εκπροσώπους νεοσυλλέκτων να πάνε στην κηδεία του παιδιού (νομίζω η καταγωγή του ήταν από Πάτρα).

Εκ των υστέρων κάνανε απολύμανση στο χώρο της 1ης μοίρας κλπ κλπ. Και έφτασε κατεπείγον σήμα σε όλες τις μονάδες που φύγανε οι νέοι σμηνιτες για προληπτικά επιπλέον μέτρα. Επιπρόσθετα οι συνθαλαμιζόμενοι νεοσύλλεκτοι πήραν πρόσθετη φαρμακευτική αγωγή προληπτικά.

ναι ετσι ειναι οπως τα λες.

και φυσικα βγηκαν εκτακτα μετρα σε ολες τις μοναδες για προληψη,καθαριοτητα κτλ

εγω εμαθα,οτι το παιδι ειχε πολυ πυρετο και του δινανε πονσταν και ντεπον...τρεχα γυρευε.

το κακο ειναι οτι ο διοικητης στην τριπολη παραιτηθηκε απ'οσο εμαθα.

τι να πω ρε παιδια...κριμα.

να ειναι καλα το παιδι εκει που ειναι.

ρε minovg σε ποια μοναδα θα πας μετα?

Never Give Up:!:

Join friend!

Οι Φερρες θεωρουνται βυσματικη μεταθεση?

αλεξανδρουπολη ειχα υπηρετησει μετα απο την αυλωνα,δεν ειχα περασει καθολου μα καθολου καλα εκει,ουτε και σαν στρατιωτης ουτε και στην πολη.

μετα πηγα ξανθη για τις βολες αρματων,μετα κω οπου περασα παραδεισος και μαλιστα μου ελεγαν οταν πηγα οτι πηγα και στην πιο μαυρη μοναδα,ε δεν ειχαν παει στην 24 εμα για να ξερουν,μετα παλι ξανθη για 2 βδομαδες οπου πηρα και μια αρματοπουλαδα:)λογω του οτι κατα τις βολες αρματων ημασταν η μοναδα μου κι αλλη μια μοναδα τεθωρακισμενων απο την μυτιληνη και τους εσκισα,μεχρι και τους αξιωματικους καταφερα να ξεπερασω που ηταν και τοσα χρονια στα αρματα.

χιχι:)η καλυτερη μου εμπειρια ηταν αυτη,ανετα θα ηθελα ξανα να κανω βολη με αρμα εν κινηση η να ριξω με το 50αρι που εχει πανω στον πυργο το αρμα.σκετη ηδονη,κι οι στοχοι μας ηταν κατι παμπαλαια αρματα γυρω στα 3 με 4 χιλιομετρα αποσταση απο το σημειο που ριχναμε εν κινηση,απιστευτη εμπειρια,το μονο που αξιζε σε ολη μου την θητεια,η που το περιμενα οτι θα οδηγησω ας πουμε αρμα που το μονο που θυμαμαι σαν πιτσιρικας ηταν που καθομουν κι επαιζα με τα στρατιωτακια και τα αρματα τους.

οταν ειδα πρωτη φορα αρμα στο στρατο αυτο μου ηρθε στο μυαλο.

αχ αξεχαστες εποχες.τι καμπανες ειχα φαει....

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

γενικα παντως ο στρατος δεν ειναι ΜΙΑ ΕΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ρε παιδια?εγω παντως εχει τωρα μολις 6 μηνες που ειμαι ΠΟΛΙΤΗΣ κ πιανω τον εαυτο μου πολλες φορες να γυρναει εκει!ισως να φταιει οτι περασα καλα!κ να φανταστειτε οτι δεν ηθελα να ακουω την λεξη στρατος.....:)καλη συναιχεια σε ολους οσους υπηρετουν την μαμα πατριδα και ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...........ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!:)

οντως ειναι πολυ καλη εμπειρια! εγω εχω ενα σμηνιτη...βγαζω πολυ γελιο!μαζι κοιμαμαστε μαζι ξυπναμε!αν και μερικες φορες μου σπαει τα νευρα γιατι μιλαει πολυ.τωρα πηρε αδεια γυρναει αρχες του μηνα. και σκεφτομαι πως θα την παλεψω.απολυομαστε και μαζι,ολα κανονισμενα τα εχει,ποτε ειμαστε εξοδουχοι ποτε να παρουμε αδεια κτλ.

παρα ποδα αρμ! το σλογκαν του!

τελικα μην ακουτε τιποτα,απλα να πατε με καλη διαθεση οσο δυσκολο και αν ειναι για καποιους. τρελιτσα θελει και αφασια σε καποια θεματα!

και μη ξεχνατε...ειτε με το καλο ειτε με το κακο...εμεις θα απολυθουμε καποια στιγμη...αλλοι θα μεινουν εκει μεσα μεχρι την συνταξη! οποτε keep walking :wink:

και στο κατω κατω στρατος ειναι!υπακοη,σεβασμος κτλ παντου παιζουν.

Join friend!

ναι ετσι ειναι οπως τα λες.

και φυσικα βγηκαν εκτακτα μετρα σε ολες τις μοναδες για προληψη,καθαριοτητα κτλ

εγω εμαθα,οτι το παιδι ειχε πολυ πυρετο και του δινανε πονσταν και ντεπον...τρεχα γυρευε.

το κακο ειναι οτι ο διοικητης στην τριπολη παραιτηθηκε απ'οσο εμαθα.

τι να πω ρε παιδια...κριμα.

να ειναι καλα το παιδι εκει που ειναι.

ρε minovg σε ποια μοναδα θα πας μετα?

Στο αεροδρόμιο της Σκύρου με πήγαν στην 135 Σμηναρχία Μάχης. Με το καλημέρα πήραμε μια 4ήμερη «άδεια προσαρμογής». :rolleyes:

Μας παίζει 20 μέσα, 10 έξω με off. Κάθε 4η μέρα έχουμε έξοδο στο νησί. Οι μεταφορές από και προς το νησί γίνονται και με c-130 δωρεάν. Αλλά δε βολεύει πάντοτε, οπότε παίρνεις καράβι (1,5 ώρα για Κύμη) και 2,5 ώρες Κύμη-Αθήνα.

Σκοπιές μονά νούμερα (ποτέ διπλά και τριπλά). Όλες οι έφοδοι είναι με τζιπ, οπότε είσαι ψιλοαραχτός, δεν αιφνιδιάζεσαι με πεζούς. Θα ζητήσω παραμονή εννοείτα, εξάλλου 6μηνο υπηρετώ. :shifty:

Υ.Γ. Εγώ γνωρίζω ότι μόνο ο μοίραρχος της 1ης παραιτήθηκε. Για διοικητή δεν άκουσα τίποτα.

Νομιζω την δεύτερη Δευτέρα, δηλαδή στις 12 του μήνα. Λογικα θα σου έρθει 10 περίπου μέρες νωρίτερα. Καλή θητεία και προσοχή.

5-6-7 Μαΐου νομίζω μπαίνει η Β' ΕΣΣΟ '08. Για το ποια μέρα συγκεκριμένα εξαρτάται από το σε ποιο στρατολογικό γραφείο ανήκεις. Πχ. η Ανατολική Αττική μπαίνει Τετάρτη, ο νομός Πέλλας μπαίνει Τρίτη κοκ. Το χαρτί θα έρθει 2-3 βδομάδες πριν την κατάταξη. Η μετάταξη ( :shifty: :innocent: ) έρχεται 3-4 μέρες πριν παρουσιαστείς.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, Θέλω να φύγω εξωτερικο και επειδη μέρα επιστροφής 8α ειναι στις 4/5 ηθελα να δω αν εχω χρονο για ετοιμασιες η την επόμενη 8α πρέπει να μπω μέσα, Τι λέτε, να την κάνω για έξω????? :worry::worry:

Shit Happens!!!

Γενικα τι ψώνια και ετοιμασιες θα πρέπει να κάνω?? τι πράγματα να έχω μαζί μου πρώτες μέρες???
Shit Happens!!!

Στο αεροδρόμιο της Σκύρου με πήγαν στην 135 Σμηναρχία Μάχης. Με το καλημέρα πήραμε μια 4ήμερη «άδεια προσαρμογής». :rolleyes:

Μας παίζει 20 μέσα, 10 έξω με off. Κάθε 4η μέρα έχουμε έξοδο στο νησί. Οι μεταφορές από και προς το νησί γίνονται και με c-130 δωρεάν. Αλλά δε βολεύει πάντοτε, οπότε παίρνεις καράβι (1,5 ώρα για Κύμη) και 2,5 ώρες Κύμη-Αθήνα.

Σκοπιές μονά νούμερα (ποτέ διπλά και τριπλά). Όλες οι έφοδοι είναι με τζιπ, οπότε είσαι ψιλοαραχτός, δεν αιφνιδιάζεσαι με πεζούς. Θα ζητήσω παραμονή εννοείτα, εξάλλου 6μηνο υπηρετώ. :shifty:

Υ.Γ. Εγώ γνωρίζω ότι μόνο ο μοίραρχος της 1ης παραιτήθηκε. Για διοικητή δεν άκουσα τίποτα.

στην Σκυρο ηρθαν κατι πυροσβεστες με αποσπαση.

αν παρω κι εγω καμια αποσπαση θα ρθω εκει! λαπτοπ εχεις μαζι σου? :P

ε και σε μας ολες οι εφοδοι ειναι με τζηπ,εκτος απο εξωτερικη αν ειναι κανενας...ξερεις..

ηρθε και η σειρα σου στην μοναδα μου..τους ονομασα σμηνιτες :lol: βγαλανε και απο εξω την παραλαγη,μες την χαρα ειναι.

Join friend!

γενικα παντως ο στρατος δεν ειναι ΜΙΑ ΕΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ρε παιδια?εγω παντως εχει τωρα μολις 6 μηνες που ειμαι ΠΟΛΙΤΗΣ κ πιανω τον εαυτο μου πολλες φορες να γυρναει εκει!ισως να φταιει οτι περασα καλα!κ να φανταστειτε οτι δεν ηθελα να ακουω την λεξη στρατος.....:)καλη συναιχεια σε ολους οσους υπηρετουν την μαμα πατριδα και ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...........ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!:)

φυσικα και ειναι φιλε μου,μονο αλεξανδρουπολη δεν περασα καθολου καλα...

εδω τοσα χρονια εχω απολυθει και λεω μακαρι να πηγαινα ξανα για 6 μηνες.

κι εκανα και 18αμηνο και δεν ηταν και καθολου ευκολα τα πραγματα τοτε.ουτε εποπ ουτε τιποτα.μονο κατι σπαστικοι ΕΠΥ [επειδη πειναω υπηρεταω].

αν και δεν ηταν κι ολοι κακοι

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

στην Σκυρο ηρθαν κατι πυροσβεστες με αποσπαση.

αν παρω κι εγω καμια αποσπαση θα ρθω εκει! λαπτοπ εχεις μαζι σου? :P

ε και σε μας ολες οι εφοδοι ειναι με τζηπ,εκτος απο εξωτερικη αν ειναι κανενας...ξερεις..

ηρθε και η σειρα σου στην μοναδα μου..τους ονομασα σμηνιτες :lol: βγαλανε και απο εξω την παραλαγη,μες την χαρα ειναι.

Eσύ πού υπηρετείς;

Eσύ πού υπηρετείς;

350 ΠΚΒ στην θερμη

Join friend!

οχι,δεν ακουστηκε τιποτα.

δε νομιζω να τους συμφερει να με αποσπασουν...γιατι μετα δεν θα κανω καθολου θητεια.

και με τα προγνωστικα που βγαλαμε... οι σπυπα της σειρας μου ειναι σε 2 γκρουπ αποσπασης. το 2ο φευγει τον αλλο μηνα. οποτε μετα θα φυγουν οι Α'08. και ετσι οτι θα φευγει θα καλυπτετε απο αυτους που ειχαν φυγει.

μετα σκεψου οτι αν με διωξουν..θα εχω 15μερες αδεια..αν βαλω μετα και τις 15 τις δικες μου 1 μηνα οφ.

αλλα ποτε δεν ξερεις τι γινεται..

ακουστηκε τιποτα σε σας?

Join friend!

Δ'07 ειμαι. ναι κατευθειαν εκει πηγα. :wink:

παρολαυτα τον αυγουστο απολυομαι.13/8 :happy:

Join friend!

Δ'07 ειμαι. ναι κατευθειαν εκει πηγα. :wink:

παρολαυτα τον αυγουστο απολυομαι.13/8 :happy:

Βύσμαααααααααα. :p

Eγώ Α'08 αλλά και επίσης τον Αύγουστο απολύομαι (12/8). :cool:

Βύσμαααααααααα. :p

Eγώ Α'08 αλλά και επίσης τον Αύγουστο απολύομαι (12/8). :cool:

ελα τωρα....

πλακα πλακα μαζι απολυομαστε,γιατι ακουσα οτι κι εμεις 12/8 θα απολυθουμε λογο δισεκτου ετους.

αντε και τον 15αυγουστο διακοπες!

Join friend!

ελα τωρα....

πλακα πλακα μαζι απολυομαστε,γιατι ακουσα οτι κι εμεις 12/8 θα απολυθουμε λογο δισεκτου ετους.

αντε και τον 15αυγουστο διακοπες!

Ε άμα πιάνει δίσεκτο έτος, εγώ θα απολυθώ 11/8. :shifty::ninja:

Ε άμα πιάνει δίσεκτο έτος, εγώ θα απολυθώ 11/8. :shifty::ninja:

:lol: αφου ρε τρελε 12-13-14 ηταν οι καταταξεις! εσυ πως θα απολυθεις 11!

Join friend!

Μαγκες ενα ωραιο site που εχει τα παντα περι στρατιωτικων ψαξτε το λιγο να βρειτε αυτο που θελετε! http://forum.thiteia.org/index.php

Οσοι μπορειτε πατε καρφι και χωρις 2η σκεψη ναυτικο ειναι και γ@μω τις φασεις!

:lol: αφου ρε τρελε 12-13-14 ηταν οι καταταξεις! εσυ πως θα απολυθεις 11!

29 φλεβάρη ήταν έξτρα μέρα,οπότε απολυομαστε μια μέρα νωρίτερα. :p