Jump to content

Οδηγός για τις Custom Rom


orlox
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το optimus 2x μας λογο του οτι ήταν το πρωτο διπύρηνο κινητο αλλα με μεγάλη καθυστέρηση αναβάθμισης σε 2.3 απο την LG εχει την τύχη να έχει πολλές custom roms. Σε αυτο το post θα σας παρουσιάσω τις καλύτερες προσπαθώντας με μια βαθμολογία να βοηθήσω αυτους που δεν την εχουν δοκιμάσει την καλύτερη. Φυσικα η βαθμολογία είναι υποκειμενικά αντικειμενική. Ο βαθμός θα ειναι χωρισμένος στα 3α. Σταθεροτητα Περιεχόμενο και Ταχυτητα. Δηλαδή πόσο δεν μας παιδεύει μια rom με restarts, ποσα extra εχει και πόσο γρήγορη - smooth ειναι. Οδηγό για το πως εγκαθιστώνται θα βρείτε στο πολύ καλο post του agekalp εδώ. Αν ξεκινησουμε λοιπον

 

Cyanogenmod [Σ/8-Π/8-Τ/9.5]

Πολυ γνωστή rom για διάφορες συσκευές. Δεν ειναι βασισμένη στην rom της LG και γι αυτο το λόγο δεν δουλεύει ακόμα το ραδιόφωνο και το 1080p hdmi ενω το 720p δουλεύει κανονικα. Πλεον στα τελευταια nightly το gps μου δουλευε αψογα. Είναι 2.3.7 gingerbread, αναβαθμίζετε καθημερινα και έχει πολλα εξτρα όπως sound amplifier - equalizer, theme support κα. Επίσης έχει και την μεγαλύτερη κοινότητα υποστήριξης. Ίσως ή πιο γρήγορη και smooth rom. Ο λόγος που πέρνει 8 και όχι 10 στο περιεχόμενο ειναι η έλλειψη ραδιοφώνου κατι που ελπιζουμε να φτιαχτή σύντομα μιας και αναβαθμίζετε καθημερινά η rom.

Εδω μπορείτε να βρείτε και ενα θέμα που έφτιαξα για το Cm

 

lg o2x gb stock mod by topogigi v1.8 [Σ/7-Π/9-Τ/8.5]

Rom βασισμένη στο leak 20i της LG. Έχει πειραχτεί πολύ και έρχεται και με custom kernel που υποστηρίζει πολλά καλούδια όπως Overclock - Underclock και ext4. Έχει ομορφο θεματάκι και είναι αρκετα γρήγορη για stock. Προτίνεται σε κάποιον που δεν εχει ασχοληθεί πολυ με το flashing και θελει 2.3 τωρα.

 

Modaco GR3

Άλλη μια 2.3 rom βασισμένη στο leak 20i της LG. Με βελτιώσεις απο τον αρχιμάστορα Paul σε kernel και στην ιδια την rom. Το ξεχωριστό των modaco roms ειναι το kitchen οπου μπορεις να βάλεις εσυ τα συστατικά της roms σου. Προς το παρον μαλλον δεν συμφερει η modaco έναντι αυτη του topoggi μιας και ειναι πολυ φρέσκια.

 

Modaco FR19 [Σ/7-Π/7-Τ/6]

Η πιο διασημη 2.2 froyo rom. Με πολλες βελτιώσεις, βασισμένη σε στοκ 10c και δυνατοτητα κουζίνας.

 

Stock 10d(10e vodafon) baseband 725 [Σ/9.5-Π/6-Τ/6]

Θα αναρωτιεστε γιατι εβαλα και την στοκ ρομ εδω. Ο λογος ειναι απλος. Ειναι πολυ σταθερή και η LG στα τελευταια της update εχει κανει καλή δουλεια. Ακομα και αν δεν θελετε να αλλαξετε rom στο κινητό σας η στοκ ειναι πολυ σταθερη και αρκετα γρηγορη για froyo. Μάλιστα με ενα root και παγωμα εφαρμογων οπως το antivirus το car home κ.α γίνετε αστερι.

 

MIUI [Σ/7.5-Π/9-Τ/8.5]

Ουσιαστικά ένα cyanogenmod με πολλες εξτρα ευκολίες και θέματα. Κατι μεταξυ sense και ios. Εχει τα χουγια του cm μιας και απο αυτο προερχετε αλλα με πιο πολλα eye candy. Όμως ειναι λιγο πισω στις αναβαθμίσεις.

VIDEO εδω

 

DJDroid

Δεν το εχω δοκιμασει το συγκεκριμενο rom οποτε δεν μπορω να το βαθμολογήσω ομως ειναι odex και φαινετε να εχει πολυ μεγάλη διαρκεια μπαταρίας. Για οποιον η μπαταρια ειναι must συστήνεται. Αν κρίνω σωστά απο τα feutures αξίζει.

 

SwiftExtremeROM [Σ/7-Π/8-Τ/8-9]

Ενα ακομα rom βασισμένο σε leak 20e. Ξεχωρίζει για το custom kernel του με oc/uv και patched sql για υψηλά score σε benchmarks :D. Προσοχή στην 1.4gz εκδοση μην κανετε το o2x τοστιερα.

 

Thanatos 2x [Σ/6-Π/8-Τ/9]

Βασισμένο σε lg leak 20c. Ειναι εφοδιασμένο με το neoblaze kernel. Εχει overclocked ram/gpu και υποστήριξη ext4 και voodoo sound

 

O2X FLAIR GB

Βασισμένο σε lg leak 20c. Ξεχωρίζει για το πολύ όμορφο θέμα του και την δυνατότητα παραμετροποίησης της εγκατάστασης του με flags.

 

Υπαρχουν αρκετα ακομα αξια roms οπως το Slick2X-G αλλα απο την στιγμή που τα εχει παρατήσει ο developer τους δεν τα εχω αναφέρει.

Επίσης οσο πιο μεταγενέστερο ειναι το Leak τοσο πιο σταθερό ειναι το rom. ΠΧ 20i>20c

 

Όπως πάντα πριν βάλετε ενα νεο ρομ να κανετε nandorid backup με το cwm για παν ενδεχόμενο. Μην ξεχνατε να κάνετε wipe cache - dalvick cache - data πριν βαλετε αλλη ρομ.

Κάθε ρομ έρχετε με το δικό της RIL. Το ril ειναι ο οδηγός του chip των επικοινωνιών. Η εκδοσή του πρέπει να ταιριάζει με την εκάστοτε έκδοση baseband. Η τελευταία official ειναι 725 και εγκαθήστατε στο κινητο μας αν κάνουμε update με το lg tool. Για να αλλάξετε και να ελέγξετε αν το ril σας τεριάζει με το baseband δειτε το εργαλείο πιο κάτω getril

 

Πάντα να διαβάζετε και να καταλαβαίνετε τις οδηγίες που δίνει ο κάθε developer για την rom του.

Πάντα να διαβάζετε και να καταλαβαίνετε τις οδηγίες που δίνει ο κάθε developer για την rom του. (ειναι 2 φορες σημαντικό)

 

Τέλος 4 εργαλεία που θα σας φανούν χρήσιμα

Back to ext3: Άλλα roms ειναι ext4 άλλα ειναι ext3. Αν το rom που ειστε τωρα ειναι ext3 μπαινει κανονικα το ext4 απο πανω. Το ανάποδο δεν γινετε. Φλασάροντας αυτο το zip επιστρέφουμε σε ext3

THE SuperCharger!: Είναι ένα script διαχείρισης μνήμης που δίνει την δυνατότητα να "κλειδώνει" τον launcher στη μνήμη και πολλα αλλα καλούδια. Με προσοχή όπως πάντα και διαβάζουμε καλά τις οδηγείς.

AppWidgetPicker: Επιτρέπει σε ολους τους launcher να διαβάζουν τα widget της LG. Επίσης τα ομαδοποιεί όμορφα

GetRIL: Ελέγχει την συμβατότητα μεταξύ ril και baseband και αν θέλουμε βρίσκει και εγκαθηστά το σωστό ril

 

Καλό φλασάρισμα!

Edited by orlox
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 155
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μπράβο πολύ καλά έκανες και τα μάζεψες! Πολύ καλή δουλειά.

Προσωπικά έχω την ρομ του topogigi (1.8+SP1) που δείχνει πολύ καλή. (update 1.9)

Ο βασικότερος λόγος που δεν βάζω την CM είναι τα παράπονα που ακούγονται για την ποιότητα τηλεφωνικής συνομιλίας, ειδικά από τον συνομιλητή. Δυστυχώς δεν έχουν "βγεί" σε open source οι drivers της nvidia με αποτέλεσμα όλα αυτά να κρατούν την CM από το να είναι η απόλυτη επιλογή....

Edited by Tsaglis

Αλέξανδρος,

Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus)

Link to comment
Share on other sites

Reported!!!@!@... for sticky :P :)

Thanks. Θα το χρειαστώ σίγουρα άμα σε 1 μήνα δεν έχει βγάλει επίσημη η LG

Κινητά: LG Optimus 2x , Iphone 3g, Nokia 7610
Link to comment
Share on other sites

Ετοιμο το sticky.Αλλαξα και το τίτλο....Orlox αν δεν σου αρέσει μου λες για να επαναφέρω τον προηγούμενο ;)
Link to comment
Share on other sites

Ετοιμο το sticky.Αλλαξα και το τίτλο....Orlox αν δεν σου αρέσει μου λες για να επαναφέρω τον προηγούμενο ;)

 

οχι ρε συ σιγα :P

 

Ο βασικότερος λόγος που δεν βάζω την CM είναι τα παράπονα που ακούγονται για την ποιότητα τηλεφωνικής συνομιλίας

Προς το παρων δεν εχω ακουσει παραπονα απο κανεναν και σε test που εχω κανει μονος μου (δεν ειναι ευκολο να μιλας στον εαυτο σου νομιζεις οτι εισαι λιγο τρελος) ειναι μια χαρα η ποιότητα. Χρησημοποιώ το τελευταίο επίσημο baseband (725) με το αντιστοιχo σωστο ril.

Οι περισσοτεροι που κανουνε παράπονα εχουν το 827(?) ή το 622 για gingerbread και - ή δεν εχουν το σωστο RIL. Μιας και το θυμήθηκα να το βάλω και αυτό στο post.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
χαίρεται !! είπα να βάλω την miui επειδή είναι πολύ ωραία σε εμφάνιση !!! αλά ξέρει κανείς άμα δημιουργεί κάνα πρόβλημα ; και το βασικό πως την εγκαθιστώ ;
Link to comment
Share on other sites

χαίρεται !! είπα να βάλω την miui επειδή είναι πολύ ωραία σε εμφάνιση !!! αλά ξέρει κανείς άμα δημιουργεί κάνα πρόβλημα ; και το βασικό πως την εγκαθιστώ ;

 

Οτι χρειαζετε να ξέρεις ειναι πιο πανω και σε αυτο το stikie http://www.myphone.gr/forum/member.php?u=6865

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

φιλε orlox το πρωτ-πρωτο Link που δινεις στο πρωτο post ειναι λαθος....lg tool ??? τι εστι?

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Link to comment
Share on other sites

αν έχουμε κανα feedback της μπαταρίας για κάθε rom καλό θα ητανε να το βαλουμε :)

Σχετικά δύσκολο, καθώς ανάλογα με του διάφορους συνδυασμούς, rom + kernel + ότι άλλο + την χρήση που κάνει καθένας, μπορεί να κρατήσει από 8 ώρες μέχρι δύο μέρες.....

Από το xda με του ίδιους θεωρητικά συνδυασμούς κάθε ένας έχει διαφορές. Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη...:O

Αλέξανδρος,

Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus)

Link to comment
Share on other sites

αν έχουμε κανα feedback της μπαταρίας για κάθε rom καλό θα ητανε να το βαλουμε :)

 

Την μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας την εχει το stock rom. Απο εκει και πέρα αλλάζουν παρα πολλα όπως λεει και ο φίλος απο πανω.

CM δεν ειναι πολύ οικονομικό σε μπαταρία αλλα μια μερα την βγαζεις αν το εχεις ολο το βραδυ ξυπνας το πρωι γραφειο και πίσω.

Του topoggi (εχει φτάσει v2 τωρα) ίσως ειναι το αμέσως πιο οικονομικό απο το στοκ ομως δεν το εχω δοκιμασει. Ο τυπος που του εφτιαξε το kernel υπόσχετε οτι βρήκε ενα bug με την κατανάλωση και εχει +50% μεγαλύτερη διάρκεια.

 

φιλε orlox το πρωτ-πρωτο Link που δινεις στο πρωτο post ειναι λαθος....lg tool ??? τι εστι?

Το Link όντως ειναι λάθος αλλα πλέον δεν μπορω να το αλλάξω :p Ειναι περίεργο που τα edit εχουν ημερομηνία λήξης.

Lg tool ειναι το εργαλείο (software) Που σου δώσανε μαζί με το κινητο. Οποιος το θέλει ή το έχει χάσει μπορεί να το καταβάσει και απο το site της LG εδω και πατάμε το "Αναβάθμηση λογισμικού"

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Επιβεβαιώνω ότι η v10d έχει την μικρότερη κατανάλωση από όσες έχω δοκιμάσει ~ 36 ώρες μέση χρήση.

Εχω τη rom του topogigi (στην έκδοση 1.9, δεν έχω βρεί χρόνο και διάθεση για full wipe για να περάσω στην 2.0) με αυτό το κερνελ που υποτίθεται ότι δίνει παραπάνω μπαταρία.

Είναι πολύ πιο ομαλό στη χρήση από ότι stock, είναι εύκολος ο υπερχρονισμός μέχρι το 1,4GHz, χωρίς να προβληματίζει (δεν κολλάει ή ζεσταίνεται σε φυσιολογική χρήση) αλλά η μπαταρία μου δίνει ~24 ώρες μέση χρήση.

Οτι άλλο έχω βάλει είναι χειρότερο (CM δεν έχω δοκιμάσει)

Αλέξανδρος,

Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus)

Link to comment
Share on other sites

Επιβεβαιώνω ότι η v10d έχει την μικρότερη κατανάλωση από όσες έχω δοκιμάσει ~ 36 ώρες μέση χρήση.

Εχω τη rom του topogigi (στην έκδοση 1.9, δεν έχω βρεί χρόνο και διάθεση για full wipe για να περάσω στην 2.0) με αυτό το κερνελ που υποτίθεται ότι δίνει παραπάνω μπαταρία.

Είναι πολύ πιο ομαλό στη χρήση από ότι stock, είναι εύκολος ο υπερχρονισμός μέχρι το 1,4GHz, χωρίς να προβληματίζει (δεν κολλάει ή ζεσταίνεται σε φυσιολογική χρήση) αλλά η μπαταρία μου δίνει ~24 ώρες μέση χρήση.

Οτι άλλο έχω βάλει είναι χειρότερο (CM δεν έχω δοκιμάσει)

 

24ώρες σου δινει στα 1400 ή στα 1000? Γιατι αν σου δίνει στα 1400 εχει δικιο ο τυπας :D

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

24ώρες σου δινει στα 1400 ή στα 1000? Γιατι αν σου δίνει στα 1400 εχει δικιο ο τυπας :D

:lol::lol: στα 1000. Τα 1400 τα βάζω για δοκιμές, δεν χρειάζονται σε καθημερινή χρήση. Αλλά μην περιμένεις ότι τρώνε πολυ παραπάνω ενέργεια. Γιατί ο επεξεργαστής την περισσότερη ώρα είναι στα 216 και ανεβάζει "στροφές" μονο όταν πρέπει.

Αλέξανδρος,

Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Καλησπέρα

 

τελικά η τελευταία Cyanogen έχει ραδιο FM και ;

 

αν ναι καλύτερα να βάλω stable ή nightly ;

Εχει απ'όλα!

'Ολα δουλεύουν άριστα, ίσως η κάμερα να σε απογοητεύσει (στο βίντεο).

Κατά τα άλλα, προσωπική άποψη, όλα είναι πολύ καλύτερα από ότι σε στοκ.

Η "stable" είναι πολύ "παλιά", βάλε την τελευταία nightly (204) ή κάποια kang από το XDA.

Επίσης μπορεί να δημιουργηθούν κάποια θεματάκια με το baseband. Είναι λίγο τι θα σου κάτσει εσένα καλύτερα. Εμένα δουλεύει άψογα με το baseband 725 της v20, όχι της L αλλά το προηγούμενο. RIL έχω το 218. Δεν "ταιριάζουν" αλλά δουλεύουν σωστά.

 

Αν ασχοληθείς, πρότασή μου, κάνε καθαρή εγκατάσταση (full wipe/factory reset κλπ) και πρόσεχε τι θα επαναφέρεις. Να αποφύγεις να επαναφέρεις τις ρυθμίσεις, ειδικά του Bluetooth, καθώς υπάρχει κάποιο θέμα διαφορετικότητας στις ρυθμίσεις και μπορεί να μην δουλεύει το ΒΤ μετά.

Αλέξανδρος,

Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus)

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να κανω update το post δυστυχως.

Η τελευταια cm νομιζω οτι ειναι σχεδον αψογη. Καμια φορα κανει bsod το οποιο διορθωνεται αν εχει καποιος ενεργοποιημενο το "Η οθονη δεν θα μεταβαινει ποτε σε κατασταση αδρανιας κατα την φορτιση". Τελος η μπαταρια διαρκει αναλογα των εφαρμογων που τρεχει καποιος μιας και νομιζω οτι υπαρχει ενα bug που κραταει τους sensors ανοιχτους. Μπορει και να φταιει το baseband μου (725)

H καμερα ειναι το ιδιο καλη με του stock αλλα διαφορετικη. Διλαδη ο rc εχει προτημησει την ποιοτητα και χαμηλα frames απο κακή ποιοτητα και πολλα frames.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
Δεν μπορω να κανω update το post δυστυχως.

 

Αν θέλεις, μπορείς να μου στέλνεις τις αλλαγές και θα κάνω εγώ το update. :rolleyes:

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

τι διαφορες εχουν δηλ η 2.3.4 v20l με την CyanogenMod 7.1.0 Nightly 204 ???

αξιζει ??? :confused:

 

Η cyanogen είναι πολύ πιο γρήγορη, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχει κάποια εξτρα καλούδια όπως προφίλ, call block, tweaks με τα κουμπιά led, το widget "power control" δουλεύει τέλεια.... κτλ Τέλος, δεν έχει bloatware.

Link to comment
Share on other sites

Η cyanogen είναι πολύ πιο γρήγορη, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχει κάποια εξτρα καλούδια όπως προφίλ, call block, tweaks με τα κουμπιά led, το widget "power control" δουλεύει τέλεια.... κτλ Τέλος, δεν έχει bloatware.

 

Απο θεμα ομως μπαταριας τι γινετε?Υπαρχει διαφορα σε σχεση με την 2.3.4 σε καταναλωση?Προς το χειροτερο η προς το καλυτερο?

Huawei IDEOS X5 Pro--Samsung Galaxy Ace--LG Optimus 2x--Huawei Ascend G750--Samsung Galaxy i9250-- Cubot x6
Link to comment
Share on other sites

την εβαλα κ γω σημερα παιδες την 204 με κερνελ ironkrnL (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1359307) μου τρεχει στα 1300mhz και παει πολυ καλα...μπαταρια ενταξει θα τρωει λογικα οπως μου τρωγε και στο SGS που ειχα...απο κει και περα ειχα κατι θεματα με κατι μνματα που δεν στελνε διορθοθηκε και δεν μου το αναγνωριζε το pc μου σε usb οταν εκανα συνδεση διορθοθηκε και αυτο...εσεις τι κερνελ εχετε??? νομιζω ειναι καλος αυτος παντως...!
Link to comment
Share on other sites

  • The topic was unpinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...