filippos Δημοσιεύτηκε April 23, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 23, 2004 Έχω μερικά DVD+R χωρητικότητας 4,7GB και στην πρώτη εγγραφή παρατήρησα πως στο NERO δεν μπορώ να αποθηκεύσω παραπάνω απο 4,5(περίπου) GB ανα δίσκο. Γιατί αυτός ο περιορισμός; Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lazaross Δημ. April 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2004 μηπως πρεπει να κανεις overburn? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chem Δημ. April 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2004 Η πραγματική χωρητικότητα των DVD είναι 4.37GB και όχι 4.7GB όπως λένε οι κατασκευαστές πάνω στη συσκευασία.Αυτό συμβαίνει γιατί οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν το δεκαδικό σύστημα όπου 1GB=1000MB,1MB=1000KB,1KB=1000bytes.Στην πραγματικότητα όμως στπ χώρο των υπολογιστών ισχύει το δυαδικό σύστημα όπου 1GB=1024MB,1MB=1024KB,1KB=1024bytes.Οπότε αν κάνεις την πράξη 4700000000bytes/1024/1024/1024 θα πάρεις τελικά 4.37GB.Είναι το γνωστό κόλπο των κατασκευαστών όπου αγοράζεις ένα σκληρό δίσκο με κάποια GB και τελικά ανακαλύπτεις πως είναι αρκετά λιγότερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dtsolakis Δημ. April 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2004 Τί ακριβώς είναι το overburn; Υπάρχει κίνδυνος να πάθει ζημιά η συσκευή; Παράθεση Που είναι? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JoKo Δημ. April 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2004 Συνήθως οι δίσκοι (CD και DVD) έχουν κάποιο επιπλέον χώρο για να γράψεις πάνω τους. Οι κατασκευάστριες εταιρίες όμως για λόγους ασφαλείας σε περιορίζουν στις κανονικές χωρητικότητες. Με overburning μπορείς να γράψεις μερικά MB επιπλέον στο δισκάκι. Είναι όμως μία διαδικασία επικίνδυνη, καθώς μπορεί να πάθει ζημιά το δισκάκι, αλλά και η συσκευή σου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dtsolakis Δημ. April 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2004 Για μερικά mb παραπάνω να πάθει ζημιά η συσκευή; Δεν μπορω να καταλάβω, αξίζει να κάνει κανείς overburning; Παράθεση Που είναι? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. April 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2004 Εγώ όσες φορές έχω γράψει dvd δεν έχω δει να υπάρχει δυνατότητα για overburn. Στα cd είναι γνωστό ότι γίνεται αυτό αλλά είναι για λίγα MB συνήθως. Δηλαδή από τα 700 να πας στα 710 π.χ. και αυτό πάντα εξαρτάται από το drive και από το δισκάκι. Κατα τα άλλα για τα dvd ισχύει αυτό που λέει ο Chem. To 4.7GB δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts