digitalex Δημοσιεύτηκε April 22, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 22, 2004 Είμαι στο ψάξιμο για αγορά notebook και πρόσφατα μεταξύ άλλων έπεσαν στα χέρια μου και κάποιες προσφορές για notebooks που κατασκευάζει ο Πουλιάδης (Plato Notebooks). Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το αν θα εμπιστευόσασταν την αγορά ενός "φτιαχτού" laptop και θα'θελα επίσης τις απόψεις αυτών που έχουν ήδη αγοράσει notebook της Plato (αν υπάρχουν :rolleyes: ) Δεν θα το σκεφτόμουν να αγοράσω μη επώνυμο laptop αλλά παρατήρησα 2-3 σοβαρά κατά τη γνώμη μου πλεονεκτήματα: - 2 χρόνια εγγύηση με άμεση επισκευή - 20% περίπου χαμηλότερη τιμή από ένα αντίστοιχο πχ fujitsu-siemens - προδιαγραφές ακριβώς στα μέτρα και τις απαιτήσεις του πελάτη Περιμένω απόψεις με όλα τα πιθανά επιχειρήματα. Thanx. Παράθεση Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone 6, Apple iPhone 5, Apple iPhone 4, Apple iPhone 3GS, Samsung Galaxy S, Apple iPhone 3GS, Nokia 5530, Sony Ericsson G900, O2 XDA Ignito, HTC P3300, Nokia E51, Nokia N70, Nokia 6131, Sony Ericsson W800i, Samsung SGH-D500, Qtek 8020, Nokia 6230i, Samsung SGH-E700, Sony Ericsson T630, Nokia 7210, Nokia 8210, Panasonic GD90, Ericsson GF 768, Ericsson GA 628 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thaner Δημ. April 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2004 apo ena antistoixo acer? ena plato pou eida eihe ligo problimatikh othoni, kai o typos eskase 1500 eyrw kai pire pc me ligoteres dynatotites apo ta antistoixa lefta me ayto tis acer (kai 17 othoni eihe kai kalytero epeksergasti, an thymamai kala kai parapanw mnimi). kata deyteron asheta me to an to lene i oxi, ola ta proionta twn hlektrwnikwn ehoun toulahisto dyo hronia eggyisi logw tis koinotikhs odigias. opote akoma kai sou lene oti den sto kalyptoun, tous kaneis tsampouka kai sou to allazoun xwris na mporoun na poun tipota (to ehw kanei 2 fores) 3on, den kserw ti eggyisi parexei o pouliadis, alla i eksyphrethsh pou sou parexoun ta katastimata pou poulane tin en logw firma (pou paizei simantiko rolo sto an tha sou doulepsei i eggyisi i oxi, kai pote) einai toulahiston anaksiopista (paradeigmata me pm). egw empisteyomai poly parapanw tin eggyisi tis mamas etairias (opote kalytera na pas se pragmatika epwnymo proion kai oxi plato) i ayti enos tyxaiou eshop apo to ekswteriko para tis "diabebaiwseis" twn ypallilwn twn alysidwn katastimatwn. ayta Παράθεση Dulce et decorum est pro sciencia mori. ---------------------------------------------- milan - kountera : 1 - 0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
digitalex Δημ. April 22, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2004 Από τα αντίστοιχα της Acer είναι και πάλι φθηνότερα τα Plato (ίσως όχι 20% βέβαια). Για την εν λόγω εταιρία πάντως, τις τελευταίες μέρες που ρωτάω έχω ακούσει πολλά αρνητικά σχόλια από θέμα αξιοπιστίας και έχω σταματήσει να την θεωρώ ιδιαίτερα καλή αγορά για αυτό το λόγο. Για τον Acer με την 17" οθόνη έχει απορριφθεί απ'την αρχή (μικρή ανάλυση και..... 7.1 κιλά ). Για την κοινοτική οδηγία το γνωρίζω, αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ προσωπικά. Για την εξυπηρέτηση των συνεργατών του Πουλιάδη επίσης δεν ξέρω, όμως πιστεύω ότι πάντα είναι και θέμα καταστήματος και ότι σίγουρα ο χρόνος επισκευής θα είναι μικρότερος από ότι ενός laptop ξένης εταιρίας (σημαντικό γιατι το laptop το χρειάζομαι για τη δουλειά μου). Αν κάποιος έχει ιδίαν πείρα από plato notebook και Πουλιάδη ας μας δώσει τα φώτα του. Thanx για το ενδιαφέρον. Παράθεση Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone 6, Apple iPhone 5, Apple iPhone 4, Apple iPhone 3GS, Samsung Galaxy S, Apple iPhone 3GS, Nokia 5530, Sony Ericsson G900, O2 XDA Ignito, HTC P3300, Nokia E51, Nokia N70, Nokia 6131, Sony Ericsson W800i, Samsung SGH-D500, Qtek 8020, Nokia 6230i, Samsung SGH-E700, Sony Ericsson T630, Nokia 7210, Nokia 8210, Panasonic GD90, Ericsson GF 768, Ericsson GA 628 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RODAKINO Δημ. April 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2004 Wirelessly posted (Nokia 7650: Nokia7650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/0.9 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0) Gia rikste mia matia ston acer aspire 1513lmi !Korufaio laptop! To vrhka apo ptolemaida me 1620 euro telikh timh. Παράθεση :cry: :whip: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RODAKINO Δημ. April 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2004 Wirelessly posted (Nokia 7650: Nokia7650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/0.9 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0) Gia rikste mia matia ston acer aspire 1513lmi !Korufaio laptop! To vrhka apo ptolemaida me 1620 euro telikh timh. Παράθεση :cry: :whip: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gbil Δημ. April 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2004 Είδα πρόσφατα ένα τέτοιο φορητό και μπορώ να πω ότι σαν ποιότητα είναι πολύ καλός και ίσως αξίζει ανάλογα με τα λεφτά. Ένα μείον που έχει είναι ότι δεν μπορείς να βγάλεις την μπαταρία καθώς και ότι για να βάλεις επιπλέον μνήμη ή να αλλάξεις σκληρό πρέπει να ξεβιδώσεις ένα καπάκι από κάτω (το μισό κάτω μέρος είναι ένα καπάκι) όμως έτσι χάνεις την εγγύηση!!! Παράθεση Βαρέθηκα με αυτά που ακούω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pipitoppi Δημ. April 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2004 εχω χρησιμοποιεισει ενα πλατο notebook το οποιο ειχε πολυ καλη ποιοτητα αλλα ειχε 2 αρνητικα : α)η κατω επιφανεια του ζεματουσε στην κυριολεξια β)πολυ μικρη αυτονομια, τα παραπανω βεβαι οφειλονταν στο γεγονος οτι το συγκεκριμενο λαπτοπ ειχε επεξεργαστη desktop(2,8 ghz)και οχι mobile η centrino (οταν το δοκιμασα το λαπτοπ η τελευταια τεχνολογια δεν υπηρχε)Οποτε οπως καταλαβαινεις το παραπανω προβληματα λογικα δεν θα πρεπει να υπηρχουν σε αλλα λαπτοπ της πλατο... Παράθεση ALWAYS FEAR OF A GOOD SNIPER, UNLESS YOU ENCOUNTER HIM FROM BEHIND (CS RULES) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris74 Δημ. April 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2004 αν θες φτιαχτο Notebook παρε ενα απο το πλαισιο. σχεδον ολα το μοντελα εχουν παρομοια κουτια, και ειναι αναβαθμισιμα. σου προτεινω το πλαισιο γιατι σε περιπτωση βλαβης εχει πολυ καλο after sales. σε ενα γνωστο μου που σταματησε να δουλευει το λαμπακι του power του αλλαξανε ολο το case και απλα του εβαλαν τον σκληρο του επανω. για τον πουλιαδη δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
indigo Δημ. April 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2004 έτυχε μόλις σήμερα να έρθει ενα plato notebook στη δουλειά απο το οποίο παρατήρησα δύο πράγματα με την πρώτη ματιά ... 1) όπως ανέφερε και κάποιος προηγούμενος ο "καθρέφτης" του δλδ ο χώρος κάτω απο το πληκτρολόγιο ανάμεσα στο touchpad και ειδικά στα αριστερά ΖΕΜΑΤΑΕΙ ... επικίνδυνα ... 2) η οθόνη του μου φαίνεται οτι αποδίδει πολύ καλύτερα απο το μέσο όρο ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. April 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος digitalex (22 Απρ. 2004 , 12:39) Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το αν θα εμπιστευόσασταν την αγορά ενός "φτιαχτού" laptop και θα'θελα επίσης τις απόψεις αυτών που έχουν ήδη αγοράσει notebook της Plato (αν υπάρχουν :rolleyes: ) Ένας φίλος μου που έχει κατάστημα με pc, πήρε ένα Plato φορητό, προκειμένου να το πουλήσει. Συγκεκριμένα, το Plato Notebook 755ΙΙ4. Aυτό που κυκλοφορεί αυτόν τον καιρό, με δώρο 3 μήνες συνδεση με PlatoNet + 1 τσάντα μεταφοράς δωρο. :whistle: Από τα κεντρικά του ήρθε το κουτί, ΧΩΡΙΣ την τσάντα. Στη θέση της τσάντας (μέσα στο κουτί) υπήρχε μόνο.... ένα κομμάτι χαρτί σφινωμένο. ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ. :rolleyes: Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. April 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2004 Κοίταξε τα μοντέλα της Acer. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
digitalex Δημ. April 23, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dimitris74 (22 Απρ. 2004 , 23:39) αν θες φτιαχτο Notebook παρε ενα απο το πλαισιο. σχεδον ολα το μοντελα εχουν παρομοια κουτια, και ειναι αναβαθμισιμα. σου προτεινω το πλαισιο γιατι σε περιπτωση βλαβης εχει πολυ καλο after sales. σε ενα γνωστο μου που σταματησε να δουλευει το λαμπακι του power του αλλαξανε ολο το case και απλα του εβαλαν τον σκληρο του επανω. για τον πουλιαδη δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα Αν υπάρχουν και άλλοι που έχουν εμπειρία από service πουλιάδη και πλαισίου όπως και από ποιότητα κατασκευής laptop των εν λόγω εταιριών η γνώμη τους θα ήταν πολύ χρήσιμη @ ariadgr : γνωρίζω ότι τα μοντέλα της Acer έχουν αρκετά προσιτές τιμές, απλά τον τελευταίο καιρό που ρωτάω έχω ακούσει για διάφορα προβλήματα που έχουν παρουσιάσει όπως το να κολλάνε και την έλλειψη λειτουργικότητας του πληκτρολογίου. Γνώμες χρηστών της Acer θα ήταν πολύ χρήσιμες σε σχέση με τα μοντέλα της συγκεκριμένης εταιρίας Παράθεση Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone 6, Apple iPhone 5, Apple iPhone 4, Apple iPhone 3GS, Samsung Galaxy S, Apple iPhone 3GS, Nokia 5530, Sony Ericsson G900, O2 XDA Ignito, HTC P3300, Nokia E51, Nokia N70, Nokia 6131, Sony Ericsson W800i, Samsung SGH-D500, Qtek 8020, Nokia 6230i, Samsung SGH-E700, Sony Ericsson T630, Nokia 7210, Nokia 8210, Panasonic GD90, Ericsson GF 768, Ericsson GA 628 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. April 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2004 @ digitalex: Το Aspire 2003 που δοκίμασα ήταν άψογο σε όλα του, και η τιμή του επίσης πολύ καλή. Για το service ακούω τα καλύτερα, και ότι χαλάνε πολύ πιό σπάνια από HP/COMPAQ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RODAKINO Δημ. April 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2004 Wirelessly posted (Nokia 7650: Nokia7650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/0.9 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0) Loipon epeidh k egw to epsaksa arketa katelhksa ston acer 1513 LMi sta 3400+ me amd 64 bit dvd r k ta sxetika.. Apo karta grafikwn vgainei me ati radeon 9600 64mb k me nvidia.Egw to perimenw deutera. Παράθεση :cry: :whip: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Angeldust Δημ. April 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2004 Ενας φίλος έχει πάρει πριν 2 μήνες περίπου ενα Plato απευθείας απο Πουλιάδη και έχει το ίδιο πρόβλημα με αυτό που προανέφεραν πριν τα παιδιά. Ζεσταίνεται υπερβολικά λόγω του οτι φοράει τον desktop επεξεργαστή. Επίσης δεν ξέρω τι παίζει όσον αφορά καμμένα pixels στην οθόνη και εγγύηση. Το συγκεκριμένο έτυχε να είναι ΟΚ όσον αφορά την οθόνη, αλλά σε περίπτωση που ανακαλύψεις καμμένα pixel στο αντικαθιστα? Διευκρίνισε το αυτό γιατί ειναι αρκετά σοβαρό. Παράθεση Phantom Of The Opera Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
digitalex Δημ. April 26, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Angeldust (24 Απρ. 2004 , 11:55) Ενας φίλος έχει πάρει πριν 2 μήνες περίπου ενα Plato απευθείας απο Πουλιάδη και έχει το ίδιο πρόβλημα με αυτό που προανέφεραν πριν τα παιδιά. Ζεσταίνεται υπερβολικά λόγω του οτι φοράει τον desktop επεξεργαστή. Επίσης δεν ξέρω τι παίζει όσον αφορά καμμένα pixels στην οθόνη και εγγύηση. Το συγκεκριμένο έτυχε να είναι ΟΚ όσον αφορά την οθόνη, αλλά σε περίπτωση που ανακαλύψεις καμμένα pixel στο αντικαθιστα? Διευκρίνισε το αυτό γιατί ειναι αρκετά σοβαρό. Για το θέμα της θερμοκρασίας το άκουσα κι εγώ από αντιπρόσωπο του Πουλιάδη, αλλά πιθανόν το πρόβλημα να μην υπάρχει (ή να έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό) λόγω της τεχνολογίας centrino (η χαμηλή θερμοκρασία θεωρείται απ'όσο ξέρω ένα από τα πλεονεκτήματά της). Όσον αφορά την εγγύηση, δίνουν 2 χρόνια εγγύηση (ανταλλακτικά + εργατικά) στα πάντα εκτός της μπαταρίας (6 μήνες) οπότε, επειδή το διευκρίνησα, οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάσει ακόμα και η οθόνη, θα πάει προφανώς για αντικατάσταση. @ RODAKINO : Το ότι τα Acer έχουν την καλύτερη αναλογία τιμής - προδιαγραφών είναι προφανές, μπορείς σε νορμάλ τιμή να βρεις πολύ καλό μηχάνημα. Δυστυχώς συνεχίζω να ακούω ότι αρκετά γυρνάνε για service. Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις για επέκταση εγγύησης (κάπου άκουσα για την Acer 120 ευρώ για να πάει στα 3 χρόνια), γιατί θεωρώ την εγγύηση πολύ βασικό πράγμα σε μιά αρκετά ακριβή αγορά όπως αυτή ενός laptop. Όπως και να'χει, καλορίζικο το laptop και ελπίζω να αποτελέσει την καλύτερη επιλογή. Περιμένουμε εντυπώσεις. Παράθεση Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone 6, Apple iPhone 5, Apple iPhone 4, Apple iPhone 3GS, Samsung Galaxy S, Apple iPhone 3GS, Nokia 5530, Sony Ericsson G900, O2 XDA Ignito, HTC P3300, Nokia E51, Nokia N70, Nokia 6131, Sony Ericsson W800i, Samsung SGH-D500, Qtek 8020, Nokia 6230i, Samsung SGH-E700, Sony Ericsson T630, Nokia 7210, Nokia 8210, Panasonic GD90, Ericsson GF 768, Ericsson GA 628 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RODAKINO Δημ. April 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2004 Wirelessly posted (Nokia 7650: Nokia7650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/0.9 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0) Αρχικό Μήνυμα από digitalex Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Angeldust (24 Απρ. 2004 , 11:55) Ενας φίλος έχει πάρει πριν 2 μήνες περίπου ενα Plato απευθείας απο Πουλιάδη και έχει το ίδιο πρόβλημα με αυτό που προανέφεραν πριν τα παιδιά. Ζεσταίνεται υπερβολικά λόγω του οτι φοράει τον desktop επεξεργαστή. Επίσης δεν ξέρω τι παίζει όσον αφορά καμμένα pixels στην οθόνη και εγγύηση. Το συγκεκριμένο έτυχε να είναι ΟΚ όσον αφορά την οθόνη, αλλά σε περίπτωση που ανακαλύψεις καμμένα pixel στο αντικαθιστα? Διευκρίνισε το αυτό γιατί ειναι αρκετά σοβαρό. Για το θέμα της θερμοκρασίας το άκουσα κι εγώ από αντιπρόσωπο του Πουλιάδη, αλλά πιθανόν το πρόβλημα να μην υπάρχει (ή να έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό) λόγω της τεχνολογίας centrino (η χαμηλή θερμοκρασία θεωρείται απ'όσο ξέρω ένα από τα πλεονεκτήματά της). Όσον αφορά την εγγύηση, δίνουν 2 χρόνια εγγύηση (ανταλλακτικά + εργατικά) στα πάντα εκτός της μπαταρίας (6 μήνες) οπότε, επειδή το διευκρίνησα, οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάσει ακόμα και η οθόνη, θα πάει προφανώς για αντικατάσταση. @ RODAKINO : Το ότι τα Acer έχουν την καλύτερη αναλογία τιμής - προδιαγραφών είναι προφανές, μπορείς σε νορμάλ τιμή να βρεις πολύ καλό μηχάνημα. Δυστυχώς συνεχίζω να ακούω ότι αρκετά γυρνάνε για service. Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις για επέκταση εγγύησης (κάπου άκουσα για την Acer 120 ευρώ για να πάει στα 3 χρόνια), γιατί θεωρώ την εγγύηση πολύ βασικό πράγμα σε μιά αρκετά ακριβή αγορά όπως αυτή ενός laptop. Όπως και να'χει, καλορίζικο το laptop και ελπίζω να αποτελέσει την καλύτερη επιλογή. Περιμένουμε εντυπώσεις. Paidia tzifos telika,to acer aspire 1513 lmi pou perimena na parw tha erthei stis 10 maiou. Mexri tote upomonh, paidia me 1600 telikh timh exete dei kati kalutero?An nai peite to prin apo tis 10, na prolavoume to kako! Παράθεση :cry: :whip: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BaCkOs Δημ. April 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2004 acer aspire 2023 Centrino Pentium-M 1,60GHz, ATI9700 AGP 4X 128Mb, WXGA TFT 15.4", HDD 60Gb, Ram 512Mb(2x256),DVD-SMulti,Modem/ Ethernet,Litio,Wireless,XP Home(no floppy) 1.799 + fpa ego pantos afto tha paro molis erthoun (nai 10 maiou ta perimeoun ) Παράθεση BaCkOs AE (R) No Rights Reserved Electrical Engineer T.E. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts