Jump to content

Samsung Galaxy S Plus (I9001)

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω σοβαρα προβληματα με το κινητο και θελω την πολυτιμη γνωμη σας...

εχω το plus ειναι root και φοραει την απλη εκδοση 2.3.3

Προβληματα που εχω

-χανει συνεχεια το 3g σημα.και για να το ξαναβρει πρεπει να κανω επανεκινηση το κινητο

-μου απενεργοποιειται συνεχεια.σε σημειο να παταω συνεχεια το κεντρικο πληκτρο να δω αν ειναι ανοιχτο.προχθες το ακουμπηκα στο κομοδινο μου και εκλεισε ξαφνικα

-τωρα τελευταια δυο φορες δεν υπακουγε το touch σε σημειο ουτε να μπορω να το κλεισω.αναγκαστηκα και εβγαλα την μπαταρια.

δεν ξερω τι να κανω;;σκεφτηκα να το παω στην σαμσουνγκ λογω της εγγυησης αλλα λιγο που μιλησα το μονο που θα κανουν ειναι να το αναβαθμισουν.μονο το χρονο μου θα χασω

λεω αμα ειναι να του περασω την 2.3.6 μπας και στρωσει αλλιως μια stock rom.

Εσεις σαν ποιο γνωστες τι λετε να κανω;

Να κρατήσεις ένα backup των εφαρμογών, των επαφών και των αρχείων που θέλεις (φωτό, ήχους, βίντεο, κλπ), να κάνεις ένα hard reset (*2767*3855#) που θα καθαρίσει το τηλέφωνό και την εσωτερική σου κάρτα μνήμης (αλλά δεν θα πειράξει την εξωτερική αν έχεις) και να εγκαταστήσεις μέσω odin την τελευταία stock rom που θα βρεις εδώ. Γίνε όμως πρώτα root ακολουθώντας τις οδηγίες από εδώ. Για την διαδικασία της εγκατάστασης μέσω odin κοίτα εδώ. Μετά αν θέλεις φλασάρεις και κάποια custom rom.

Οταν αλλαζουμε kernel πρεπει να ξανακανουμε battery calibration??

Καλό είναι να κάνεις αφού το κερνελ επηρεάζει αρκετά το σύστημα. Αν δοκίμασες το 5.9 πες μου εντυπώσεις.

Καλημέρα παιδιά!!

ειχα πείσει τον εαυτό μου να μην ξαναπειράξει το κινητο. ειχα βαλει την gigabread και ειχα ηρεμίσει.

Τελευταία φορά που ειχα βαλεις τις ics ειχαν λαγκαρίσματα, wake up lags, γενικά χάλια.

Πλέον με αυτα που λέτε, ειναι καλύτερες απο τις 2.3.6

Για να συνοψίσουμε λοιπόν.

Με τις νέες ics,(BioHazard , remics, ktl) σκρολάρουν καλύτερα απο τις GIGABREAD+, Shadow0 ?

δεν εχουν wake up lags?

με τα παιχνιδια τα πάνε καλύτερα?

Απο μπαταρία σε σύγκριση με τις custom Gingerbread ?

Kαι μία τελευταία ερώτηση.

Γιατι δεν προτιμάτε τις oc εκδόσεις? εxouν κάποιο θέμα lag?

ευχαριστώ παίδες!!

Οι νέες ics δεν έχουν καμία σχέση με τις παλιότερες βερσιόν. Έχουν αγγίξει σχεδόν την τελειότητα σε όλους τους τομείς που αναφέρεις. Σ'αυτό βέβαια συνέβαλε πάρα πολύ η δημιουργία του CastagnaIT Kernel που κυριολεκτικά τις απογείωσε σε τομείς που υπολείπονταν (π.χ. μπαταρία, σκρολάρισμα). Όποια ρομ και αν εγκαταστήσεις μην ξεχάσεις μετά να φλασάρεις την τελευταία βερσιόν του κερνελ (v5.9). Πολύ δοκιμασμένες από εμένα και άψογες σε λειτουργία είναι οι BioHazard v.2 και RemICS.

Προσωπικά δεν βρίσκω κανέναν λόγο να έχω υπερχρονισμένο τον επεξεργαστή. Ούτε την απόδοση στα παιχνίδια βελτιώνει (αντίθετα μπορεί κάποια να κρασάρουν), ούτε την ταχύτητα αυξάνει, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις και η μπαταρία καταναλώνεται πιο γρήγορα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου για να γίνει πιο smooth το κινητό χρειάζεται να κατεβάσουμε την τιμή του επεξεργαστή και όχι να την ανεβάσουμε. Άποψή μου είναι ότι ο υπερχρονισμός του επεξεργαστή είναι για τα σκορ στα Benchmarks μόνο και για την περιέργεια των νέων χρηστών. Πάντως αν σ'ενδιαφέρει και βλέπεις βελτίωση το CastagnaIT Kernel έχει δυνατότητα υπερχρονισμού (μέχρι 1800Mhz).

Edited by kouros17

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μερικές φορές μου συνέβη στο παρελθόν. Αυτή την φορά όχι ιδιαίτερα. Αρκετοί έχουν αναφέρει αυτό το πρόβλημα στους xda. Θα το ξανατσεκάρω στην επόμενη φόρτιση μια και τώρα είμαι σε battery calibration.

EDIT: Κοίτα εδώ τι λέει κάποιος γι'αυτό το φαινόμενο. Κουφό μου φαίνεται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.:rolleyes:

Edited by kouros17

Λευτέρη και εμένα ζεσταίνεται η μπαταρία κατά τη φόρτιση,

αλλά το θεωρώ φυσιολογικό. Περιμένω και εγώ να φύγουν

τα 2 τελευταία bugs για να βάλω επιτέλους ics!

Ξέρω τι έκανες στο σεισμό του '99.....Έβλεπες Baywatch! :lol:

Καλό είναι να κάνεις αφού το κερνελ επηρεάζει αρκετά το σύστημα. Αν δοκίμασες το 5.9 πες μου εντυπώσεις.

τα ιδια με τα αλλα

All it takes is a swipe...

Λευτέρη και εμένα ζεσταίνεται η μπαταρία κατά τη φόρτιση,

αλλά το θεωρώ φυσιολογικό. Περιμένω και εγώ να φύγουν

τα 2 τελευταία bugs για να βάλω επιτέλους ics!

Ποια bugs εννοείς;

τα ιδια με τα αλλα

Εννοώ πως είναι στην BioHazard v.2, έτσι;

Edited by kouros17

Κι εγώ επέστρεψα στη Shadow η οποία έβγαλε 2.1C για όποιον ενδιαφέρεται. Δοκίμασα την Remics αλλά νομίζω πως θα περιμένω να βελτιωθούν λίγο ακόμα οι ics μέχρι να πάω εκέι. Μετά τη Shadow μου φάνηκε πολύ "βαριά" η Remics στο σκρολάρισμα μεταξύ των σελίδων στην αρχική οθόνη. Επίσης η κάμερα δεν έχει καθόλου καλή ποιότητα και δεν έχει ελληνικά στο πληκτρολόγιο. Το ξέρω πως υπάρχουν και άλλες εφαρμογές για πληκτρολόγιο αλλά προτιμώ το stock. Τέλος αυτό που είδα είναι ότι δεν συγχρονίζει τις επαφές του facebook όσο κι αν προσπάθησα. Οπότε εν αναμονή μιας καλύτερης μένω στη Shadow που είναι πολύ ικανοποιητική.

Η ποιότητα της κάμερας και σε μένα φαίνεται κατώτερη σε σχέση με τις gb roms. Το "βαρύ σκρολάρισμα" (δεν εγκαθιστούσα τόσο καιρό ics εξ'αιτίας αυτού και μόνο, ούτε για το bug της κάμερας, ούτε για τίποτα άλλο) πιστεύω ότι οφείλεται στο κερνελ (αλλά μπορείς να βρεις τη σωστή βερσιόν) και κυρίως στο ότι το τηλέφωνο δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στο νέο λειτουργικό, χρειάζεται κάποιες μέρες και φορτίσεις. Για το πληκτρολόγιο υπάρχουν στο μάρκετ εφαρμογές σαν το stock, όσο για τον συγχρονισμό του facebook υπάρχει λύση. Πολύ καλή είναι επίσης η BioHazard v.2 Edited by kouros17

Για την ποιότητα της κάμερας και μένα μου φαίνεται κατώτερη σε σχέση με gb roms. Το "βαρύ σκρολάρισμα" (δεν εγκαθιστούσα τόσο καιρό ics εξ'αιτίας αυτού και μόνο, ούτε για το bug της κάμερας, ούτε για τίποτα άλλο) πιστεύω ότι οφείλεται στο κερνελ (αλλά μπορείς να βρεις τη σωστή βερσιόν) και στο ότι το τηλέφωνο δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στο νέο λειτουργικό, χρειάζεται κάποιες μέρες και φορτίσεις. Για το πληκτρολόγιο υπάρχουν στο μάρκετ εφαρμογές σαν το stock, όσο για τον συγχρονισμό του facebook υπάρχει λύση. Πολύ καλή είναι επίσης η BioHazard v.2

Η cyanοgenmod 9 alpha build 8 του acro τι λεει? Έχω δει μόνο κάτι βιντεάκια αλλα φαίνεται συμπαθητική. Την έχεις δοκιμάσει?

και η shadow δεν τραβαει οπως η μανισια ρομ, δεν ξερω τι εκανε ο φιλος που την εφτιαξε αλλα το βιντεο ειναι πολυ χειροτερο της στοκ ρομ. Οι φωτογραφιες φαινονται πανω κατω ιδιες

Εννοώ πως είναι στην BioHazard v.2, έτσι;

νομιζω ρωτησες πως παει απο μπαταρια η εκδοση 5.9, αν ναι εχει την ιδια αποδοση με τις προηγουμενες εκδοσεις

και η shadow δεν τραβαει οπως η μανισια ρομ, δεν ξερω τι εκανε ο φιλος που την εφτιαξε αλλα το βιντεο ειναι πολυ χειροτερο της στοκ ρομ. Οι φωτογραφιες φαινονται πανω κατω ιδιες

Δεν έχω δοκιμάσει να τραβήξω βίντεο αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης γιατί ποτέ δεν τράβαγα. Οι φωτογραφίες πάντως έχουν ελαφρώς χειρότερη ανάλυση. Φαίνεται αν κάνεις zoom.

Η cyanοgenmod 9 alpha build 8 του acro τι λεει? Έχω δει μόνο κάτι βιντεάκια αλλα φαίνεται συμπαθητική. Την έχεις δοκιμάσει?

Καλή είναι, αλλά όπως είπαμε και κάπου αλλού το θέμα είναι τι "θα κάτσει καλά" στο τηλέφωνό σου. Σε κάποιον κάθεται καλά αυτό, σε κάποιον άλλον το άλλο. Μεγάλη σημασία έχει πάντως το κερνελ και η προσαρμογή του τηλεφώνου στο νέο λειτουργικό. Δοκιμάζεις και βλέπεις...;)

νομιζω ρωτησες πως παει απο μπαταρια η εκδοση 5.9, αν ναι εχει την ιδια αποδοση με τις προηγουμενες εκδοσεις

Ρώτησα να μου πει αν λειτουργεί καλά το νέο κερνελ στην BioHazard v.2, όπως το 4.7. Στην remics πάντως λειτουργεί τέλεια και η μπαταρία είναι όπως λες το ίδιο καλή με τις άλλες βερσιόν.

Edited by kouros17

Καλή είναι, αλλά όπως είπαμε και κάπου αλλού το θέμα είναι τι "θα κάτσει καλά" στο τηλέφωνό σου. Σε κάποιον κάθεται καλά αυτό, σε κάποιον άλλον το άλλο. Μεγάλη σημασία έχει πάντως το κερνελ και η προσαρμογή του τηλεφώνου στο νέο λειτουργικό. Δοκιμάζεις και βλέπεις...;)

Ρώτησα να μου πει αν λειτουργεί καλά το νέο κερνελ στην BioHazard v.2, όπως το 4.7. Στην remics πάντως λειτουργεί τέλεια και η μπαταρία είναι όπως λες το ίδιο καλή με τις άλλες βερσιόν.

Οκ. Σέυχαριστώ. Ίσως ξαναδοκιμάσω να περάσω κάποια άλλη ics. Η αλήθεια είναι ότι δεν την άφησα και πολύ στο τηλέφωνο ώστε να "στρώσει".

...δεν έχει ελληνικά στο πληκτρολόγιο. Το ξέρω πως υπάρχουν και άλλες εφαρμογές για πληκτρολόγιο αλλά προτιμώ το stock...

Το έχω ξαναπεί για το πληκτρολόγιο ότι απλά δεν έχει το latinIME.apk της cm9 αλλά κάποιο πιο περιορισμένο. Αντικαταστήστε το με αυτό, κάντε reboot και όλα οκ

Μερικές φορές μου συνέβη στο παρελθόν. Αυτή την φορά όχι ιδιαίτερα. Αρκετοί έχουν αναφέρει αυτό το πρόβλημα στους xda. Θα το ξανατσεκάρω στην επόμενη φόρτιση μια και τώρα είμαι σε battery calibration.

EDIT: Κοίτα εδώ τι λέει κάποιος γι'αυτό το φαινόμενο. Κουφό μου φαίνεται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.:rolleyes:

Ειμαι κ εγω σε battery calibration και το φορτιζα κλειστο τωρα.

Οποτε δεν νομιζω να ειναι αυτο στην δικια μου περιπτωση.

Σκεφτομαι μολις βγει καινουργια version στην remics η στον kernel να κανω τελειως καθαρο install (να μην επαναφερω εφαρμογες με το titanium) θα δω καμια διαφορα? Κανω παντα ολα τα wipe πανως, μονο τις εφαρμογες κανω restore.

Έχω shadow και δεν έχω δει διάφορα στο βίντεο. Το μονο κακό που εχει το κινητό στο βίντεο ειναι οτι πρέπει να εχει πολυ φως για να τραβήξει με 30 καρέ. Σε ολες τις ρομ!!!!

Έχω shadow και δεν έχω δει διάφορα στο βίντεο. Το μονο κακό που εχει το κινητό στο βίντεο ειναι οτι πρέπει να εχει πολυ φως για να τραβήξει με 30 καρέ. Σε ολες τις ρομ!!!!

εγω εχω παρατηρησεις χειροτερη ποιοτητα και το επιβεβαιωσαν και αλλοι, παντως εχουμε καλα νεα εβγαλε RC1 ο ivendor και εφτιαξε τη καμερα τελειως!!1

Ρε παιδια ζεσταινεται και σε εσας η μπαταρια κατα τη φορτιση?

Είναι φυσιολογικό να ζεσταίνεται η μπαταρία κατά τη φόρτιση, αλλά αν το ζέσταμα είναι υπερβολικό δοκίμασε να αλλάξεις τον χρονισμό του επεξεργαστή στα 1400Mhz (και να σιγουρευτείς ότι έχει "κλειδώσει" σ'αυτήν την τιμή). Όταν το κινητό φορτίζεται ο επεξεργαστής τρέχει με την maximum τιμή του και αν έχεις το υπερχρονισμένο CastagnaIT Kernel, τότε πάει με 1800Mhz! (εκτός αν έχεις σιγουρευτεί ότι τον "κλείδωσες" σε χαμηλότερη ταχύτητα).

Το διάβασα στους xda, όπου δοκιμάστηκε από πολλούς και είχε αποτέλεσμα. Τσέκαρέ το και πες μας...

Όποιος δοκίμασε επίσης την RC1 του ivendor, ας μας πει πως είναι η κάμερα. Όχι τόσο το bug με τις 5 φωτό, όσο αν βελτιώθηκε ή όχι, η ποιότητα των φωτό και του βίντεο.

Edited by kouros17

Θα βαλω "set on boot" για τις τιμες στον επεξεργαστη να ειμαι σιγουρος.

Μολις τελειωσα clean install σε RC1, το bug με τις 5 φωτογραφιες δεν υπαρχει.

Ποιοτητα εικονας στις φωτο ειναι ιδια (φταιει το kernel και ειπε θα το φτιαξει).

Βιντεο δεν μπορω να πω γιατι δεν εχω τραβηξει κανενα με το κινητο μεχρι στιγμης,

δοκιμασα στο δωματιο με φως και δεν ηταν τοσο smooth.

Αλλα στο φως της μερας θα ειναι καλυτερα πιστευω, τοσο τραγικα οσο τα ειπαν καποιοι παντως δεν ειναι σε καμια περιπτωση.

EDIT: Αυριο το μεσημερακι θα ανεβασω δειγμα φωτο κ βιντεο αν θελετε.

Edited by lefteris112

Ρε παλικάριο τον Ι/Ο Scheduler πως τον αλλάζουμε; Φλάσαρα χθες KastagnalT 5.9 είχε απο default governor smartassV αλλά δεν βλέπω πουθενά επιλογή Ι/Ο.:O
Nexus 4 > Stock for a little moment

η rc1 εχει τη καλυτερη καταναλωση μπατυαριας που εχω δει μεχρι στιγμης σε ρομ 4.0.4, απο το πρωι μιλαω κανα 45λεπτο και σε 3 ωρες εχασε μονο 5%.

Με ποιον kernel γιατι με castagna5.9 δεν φορτιζε...

Το εβαλα τοπ βραδυ και το πρωι ειχε 55 βαθμους η μπαταρια και κολημενο στο 79%.

Μετα απο 4ωρες χωρις να το πειραξω επεσε στο 56% :blink:

• The title was changed to Samsung Galaxy S Plus (I9001)