Jump to content

Ασύρματα ακουστικά & μικρόφωνο για PC (ποιότητας)

NIKOS PARTY
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξέρετε κάποιο ασύρματο ζεύγος ακουστικών και μικροφώνου, καλής ποιότητας?

Όποιας τεχνολογίας και να είναι αρκεί να είναι καλής ποιότητας.

Bluetooth? RF? Infrared? Κάτι άλλο?

Και αν ξέρετε πείτε χαρακτηριστικά όπως πιθανή απόσταση που πιάνει, διάρκεια μπαταρίας, και ότι άλλο ξέρετε από εμπειρία χρήσης.

Ευχαριστώ.

Κάποια Bluetooth headsets για κινητά μπορούν να χρησιμποιηθούν ως μικρόφωνο+ακουστικό αρκεί να είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή το ανάλογο HID profile. Στα Windows απ'ότι γνωρίζω (δεν έχω δοκιμάσει) το profile εγκαθίσταται με το λογισμικό που διαθέτει ο κατασκευαστής στο πακέτο. Η ποιότητα είναι η ίδια (σχετικά χαμηλή) με τον συνδυασμό BT+κινητό και ανάλογη βέβαια αυτονομία.

Για ασύρματα ακουστικά (μόνο) χρησιμοποιώ ένα ζευγάρι Sony που λειτουργούν με υπέρυθρες και έχουν ονομαστική εμβέλεια 7m (οπτική επαφή, βεβαίως). Ανάλογο μοντέλο έχει και η Philips. Η ποιότητα είναι αρκετά καλή, αρκεί να μην ανεβαίνει πολύ το volume των ακουστικών, γιατί αρχίζει να "φυσάει" αισθητά. Χρησιμοποιεί μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία δίνει αυτονομία περίπου 30ώρες και μπορεί να φορτιστεί στην βάση των ακουστικών.

Ακουσικά με RF έχω συναντήσει κατα καιρούς στο Internet, αλλά δεν έχω ασχοληθεί.

Γενικά πάντως, από άποψης ποιότητας, η ασύρματη λύση σίγουρα θα υστερεί σε σχέση με αντίστοιχη ενσύρματη.

"So I have chosen! To make a world where human kind can create its own future from moment to moment... Free of one man's vision... Free from the perversions of the prophet's words. And free of future predetermined."

To T610 πάντως δεν κάνει. :whistle: :mad:

ΕDIT

Ώπα λάθος. Τώρα κατάλαβα οτι μιλάτε για bluetooth ακουστικά.

Καλημερα!

Λοιπον, οσον αφορα τα ασυρματα ακουστικα, ειχα για αρκετα χρονια ασυρματα ακουστικα της Φιλιπς με ραδιοσυχνοτητα! Ημέρα με τη νυχτα σε ποιοτητα και αποσταση ληψης σε σχεση με τις υπερυρθες. Αψογα, με σχετικά καλη αυτονομία. Μεχρι και 40 μετρα περιπου που τα δοκιμασα, η ποιοτητα του ηταν εφαμιλη κανονικων ακουστικων! Προσοχη ομως εδωσα και 30.000 δραχμες! Τωρα η Φιλιπς εχει ξαναβγαλει καποια μοντελα που κανουν και αυτα περιπου 100ευρω, τα εχω δοκιμασει και ειναι επισης, αψογα! Παιζουν πολυ δυνατα και με ποιοτητα που εντυπωσιαζει. Για τα υπερυρθα, καλυτερα αστο! Τζαμπα τα λεφτα! Και γενικοτερα αν παρεις κατι με κατω απο 70Ευρω 8α ταλαιπωρησεις τα αυτακια σου με το φυσημα που θα ακους! Καλυτερα να κανεις λιιιιγο ακομα οικονομια και να παρεις κατι καλο! Σε αυτο το θεμα δυστυχως δε μπορεις να κανεις και πολλους συμβιβασμους...Το βισμα τους τωρα, ειναι παντα καρφι! Αλλια και RCA να ειναι, τι σε χαλαει; Ανταπτορες πουλαν και στα περιπτερα πλεον...Για τη συμβατοτητα, δεν ισχυει κατι τετοιο! Τι θα πει συμβατοτητα; Μοναδα ηχου ειναι η καρτα ηχου και εχει εξοδο καρφι! Βαζεις τα ακουστικα και τελειωσες...

Οσον αφορα το μικροφωνο, ισχυουν και παλι ακριβως τα ιδια, με τη μονη διαφορα οτι: 1ον) δεν εχω δει πουθενα μικρο μικροφωνο ασυρματο! 2ον) Λυση αποτελει το ασυρματο μικροφωνο που βλεπουμε στα κεντρα διασκεδασης. Αλλα κανουν περιπου 200Ευρω...Αληθεια, αντε τα ασυρματα ακουστικα το καταλαβαινω, το ασυρματο μικροφωνο τι το 8ες;

Καλη σας μερα και παλι!

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

Isos apo oti katalabeno telika i kaliteri lisi, einai to bluetooth set kapiu kinitu.

Mias k einai mikrofono k akustiko mazi se mikro megethos me kali aytonomia k kali poiotita.

To thema einai exi dokimasei kaneis bluetooth ton kiniton se ipologisti?

Kai an nai pio montelo?

oson afora to pu to xrisimopoio: einai poli aplo.

sto yahoo messanger einai san tilefono an exi k o alos internet.

opote exis to akustiko k to mikrofono k eisai se olo to spiti xoris na apasxoleis ta xeria su,xoris na xreonese k milas telia. San tilefono

Ρε Νίκο, (σε βλέπω τώρα και στην TV χαχα), είδα το πρώτο σου post με τα άψογα ελληνικά και λέω μπράβο αλλά μετά μας το χάλασες πάλι!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος NIKOS PARTY (19 Απρ. 2004 , 21:14)

Kala den einai k ta greeklish?exo sinithisei k grafo fobera grigora giayto.

Τα Ελληνικά όμως διαβάζονται φοβερά γρήγορα. Μπήκες; Το γράψιμο γίνεται μια φορά, το διάβασμα πολλές.

Τελικά πήρα PHILIPS ασύρματα.

Κάνουν πιο πολύ θόρυβο από κάτι Sony με υπέρυθρες που είχα παλιά.

Μικρόφωνο δεν έχω πάρει ακόμα.

Καλημερα!

Μια ερωτηση! τελικα πηρες με Ασυρματα ή υπερυθρες; Αν πηρες υπερυθρες τοτε λογικο να εχεις θορυβο, αν πηρες ασυρματα και εδωσες 40ευρω τοτε και παλι λογικο! Ειπαμε, σε αυτα τα πραγματα πρεπει να σμπρωξεις κεφαλαιο αλλιως παιρνεις ακριβως ο,τι πληρωσεις!

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

• 1 year later...

Τα ακουστικα ειναι μαρκας Hualipou αλλα ειναι τελεια (ασυρματα, οχι υπερυθρες).

Πιανουν πολυ μακρια κ παιζουν τελεια.

Μικροφωνο ξεχωριστο ,ασυρματο σαν τραγουδιστη ειναι.

Το μονο κακο ειναι οτι το μικροφωνο ειναι μεγαλο σαν μπανανα.

Ενω σιγουρα θα υπαρχει καποιο σετ ακουστικα και μικροφωνο μαζι.

• 2 months later...

Ψάχνω και γώ μανιωδώς να βρώ κάτι!!!!

Θέλω για να μιλάω ελεύθερα στο Skype χωρίς να κρατάω τίποτα!

Ξέρετε απο ποιότητες επικοινωνίας τίποτα?

Πάντως το μονο που βρήκα για την ώρα είναι τα τηλέφωνα....

Το ασύρματο που εχουν στα κλαμπ, ειναι καλο, αλλα.. πανάκριβο!

Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα ενα απλο σετ ακουστικου/μικροφωνου δεν ψαχνετε απο ΒΤ???? Ενα οποιοδηποτε headset BT νομιζω κανει τη δουλεια του μια χαρα!!!!Εγω χρησιμοποιω ενα της ΜΟΤΟΡΟΛΑ των 35 Ευρω που εχω εξω και για τηλεφωνα απο το κινητο μου κ ειναι μια χαρα για τηλεφωνα μεσω skype/voipbuster και γενικως οτι χρειαζεται ως μικροφωνο-ακουστικο!!!!Βεβαια η αποσταση οπως καταλαβαινετε πρεπει να ειναι μεχρι 10 μετρα καθοτι ΒΤ!Ειδικα αν παρεμβαλονται και τοιχοι, δηλ πατε σε αλλο δωματιο αρχιζουν τα "παρατραγουδα" :shifty:
:tease: