mobilemaniac Δημοσιεύτηκε April 17, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 17, 2004 Εχω μια απορία που για πολλούς μάλλον είναι αστεία. Τι ενοούμε οταν λέμε οτι το έγραψα σε δισκάκι dvd-r η dvd+r? Ποιές οι διαφορές εγραφής του -R, +R? και ποιο ειναι προτιμότερο. Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sagiadinos Δημ. April 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2004 Είναι τύπος Format της κατασκευαστικής εταιρείας.Ο κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του.Σε ένα παλαιότερο άρθρο που είχα μελετήσει θεωρούσε ελαφρώς καλύτερο το +R. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. April 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2004 Το + απλά μπορεί να υποστιρίξει μεγαλύτερη ταχύτητα και περισσότερη χωριτηκότητα.... Αν κάνεις ένα search θα βρεί παίές συζητήσεις που είχαν γίνει περι του θέματος;) Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
suicico Δημ. April 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2004 to dcd +r eini to pio simvato apo ayta ta dio. dil mhn pareis dvd poy grafei mono -r tha ta grafeis mono gia esena Παράθεση Ενα . . . Apple Την Ημερα Υποστήριξη, αναβαθμίσεις, επισκευές Apple συσκευών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
halvas69 Δημ. April 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος suicico (18 Απρ. 2004 , 05:14)to dcd +r eini to pio simvato apo ayta ta dio. Τώρα έγινα σαλάτα, τι εννοείς με το "πιό συμβατό" ? Συμβατό με τί ?? Aν γράφεις Ταινίες (DVD) πρέπει να είναι σε -R Από αυτή την πλευρά υπάρχει θέμα συμβατότητας με τα DVD-players (οικιακά). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aek21r Δημ. April 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2004 Koita3te egw exw dvd+r kai pisteuw pio kala einai ta -r :P pio polles sumbatotites opws me playstation kai ta pio polla dvd !! uparxei kai enas allos tupos dvd-ram Παράθεση www.glafki.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. April 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος suicico (18 Απρ. 2004 , 05:14) to dcd +r eini to pio simvato apo ayta ta dio. dil mhn pareis dvd poy grafei mono -r tha ta grafeis mono gia esena Από που και ως που πιο συμβατό;;;Και πως βγάζεις συμπέρασμα ότι θα τα γράφει μόνο για αυτόν;; Έχω dvd +r /-r 8 μήνες και γράφω μόνο σε -r γιατί 1) Είναι φτηνότερα 2) Γράφουν 100 mb περισσότερο Και σε όσους τα έχω δώσει ποτέ δεν είχαν πρόβλημα.. Όλα τα dvd players τα αναγνώρισαν χωρίς πρόβλημα.. Και όσο για τις ταχύτητες μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί καμιά ουσιώδης διαφορά.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kone Δημ. April 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kplr (18 Απρ. 2004 , 13:07) 2) Γράφουν 100 mb περισσότερο Εγω ξερω οτι τα dvd-r ειναι κατα 300mb μικροτερα απο τα +r δηλαδη ειναι περιπου 4.3Gb ενω τα + ειναι περιπου 4.6 με 4.7 Παράθεση leeco max2 x820 4/32 Miui8 v.6 7.4.24 by C.B.G. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. April 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2004 Όλα όταν λένε 4,7gb εννουούν 4.700.000.000 bytes = 4,38 gb Τώρα όπως είπα και παραπάνω τα dvd +r γράφουν λιγότερο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kone Δημ. April 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2004 κοιτα επειδη ενα φιλαρακι μου γραφει σε dvd- και +r εχω δει οτι τα + ειναι μεγαλυτερα αφου χωρανε ταινιες με μικροτερη συμπιεση!!! Και τοτε ποιος ο σκοπος του οτι τα + ειναι ακριβοτερα. κατι αλλο τι μαρκα dvd-r περνεις? Ο φιλος μου βρηκε κατι sentinel απο το πλαισιο με 1.17 το ενα. ενω επερνε ποιο παλια +r tdk με 1.70 αν θυμαμε καλα... Παντως σιγουρα τα + ειναι μεγαλυτερα αλλιως δεν θα υπηρχε λογος της δημιουργιας και του κοστους τους. κατι αλλο μηπως μπορεις να μου πεις αν θα μπορεσω και απο που να βρω ενα dvd rw μονο με - formaτ με 80Ε Παράθεση leeco max2 x820 4/32 Miui8 v.6 7.4.24 by C.B.G. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. April 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2004 Κάντε ένα search στο Internet να δείτε ποια είναι μεγαλύτερα και ποια μικρότερα.. Τώρα σε υποθέσεις και στο τι στο πόσο πλήρωσαν τα φιλααράκια σας τι να μιλάμε.. Ο λόγος που τα dvd +r είναι ακριβότερα είναι αυτός http://www.dvdrhelp.com/dvd Κατά το Νοέμβριο που ήταν η τελευταία φορά που αντέγραψα ταινία ξέρω ότι γράφανε 100mb λιγότερο τα +r..Εγγυημένο και δοκιμασμένο.. Τώρα κάπου διάβασα ότι είναι μικρότερη η διαφορά αλλά πάλι τα +r γράφουν μερικά mb λιγότερο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. April 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2004 Ρε παιδιά τι λέτε τώρα..... Τα = γράφουν περισσότερα ΜΒ....αφού θα βγούν μεγαλύτερα ενώ τα - δεν μπορούν να βάλουν περισσότερα ΝΒ σε ένα δισκάκι..... Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mithrandir Δημ. April 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2004 Οι ονομαστικές χωρητικότητες για DVD(+/-)R/RW είναι 4.7GB ανά στρώση δεδομένων, δλδ. ~4.37ΜΒ πρακτικά. Όλα τα δισκάκια έχουν την ίδια αυτή χωρητικότητα (το επιβεβαίωσα γράφοντας ένα από κάθε είδος ;) ). Για τα μεγαλύτερα DVD+R που θα βγουν, δεν είναι θέμα υπεροχής του ενός format έναντι του άλλου. Τα μεγαλύτερα DVD θα είναι διπλής στρώσης (μιάς πλευράς βέβαια) και επομένως θα έχουν χωρητικότητα 9.4GB (ίδια με τα περισσότερα DVD ταινιών). Απλά πρώτα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τα Dual DVD+R γιατί το DVDForum καθυστερεί στον ορισμό των προδιαγραφών του Dual DVD-R (αυτή η βραδυπορεία άλλωστε ώθησε στην δημιουργία του DVD+ αρχικά από ανεξαρτητοποιημένες του DVDForum εταιρίες). Στην ουσία τα δύο format είναι ίδια (δομή δίσκου, πυκνότητα εγγραφής, laser, κλπ) αν και το DVD+ έχει κάποια - μικρά στην πραξη - προτερήματα, όπως υποστήριξη CLV μαζί με CAV (σταθερη γραμμική και γωνιακή ταχύτητα αντίστοιχα). Παράθεση "So I have chosen! To make a world where human kind can create its own future from moment to moment... Free of one man's vision... Free from the perversions of the prophet's words. And free of future predetermined." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kone Δημ. April 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 19, 2004 Φιλε μου διαβασα το αρθρο που μου ειπες αλλα δεν λει πουθενα το αν τα dvd-r ειναι μεγαλυτερα η οχιαπλως λει οτι τα dvd+r ειναι σχεδων τα ιδια και εχουν καποιες λειτουργιες περισσοτερες δηλαδη ακριβως αυτο που ειπε ο mithrandir!!! οποτε το συμπερασμα ειναι οτι τα dvd-r υστερουν σε καποια πραγματα απο τα dvd+r για αυτο ειναι και ποιο φτινα!!! Παράθεση leeco max2 x820 4/32 Miui8 v.6 7.4.24 by C.B.G. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. April 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. April 19, 2004 Εκεί δε λέει ότι είναι μικρότερα..Δε στο έδωσα γι'αυτό Είναι όμως μικρότερα.. Κάνε ένα search στο Google..Θα το το βρεις πολύ εύκολα.. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts