Jump to content

Σημαντικό: Κάρμα

MsK
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μανο συγνωμη που θα συνεχισω για τελευταια φορα το οφ τοπικ αλλα οφειλω μια δημοσια απαντηση στην Kardoula γιατι φανηκε τελικα οτι εγω δημιουργησα την παρεξηγηση και το τελευταιο που θελω σε αυτο το φορουμ ειναι να δημιουργω παρεξηγησεις και δη με γυναικες.

Kardoula ζητω συγνωμη αν πηρες στραβα τα οσα εγραψα,εγω απλα μια διευκρυνιστικη ερωτηση εκανα που ετυχε να πεσει σε σενα μιας και ησουν η τελευταια που απαντησες και που επισης ανηκες στο γκρουπ των παιδιων που διαμαρτυροντουσαν για το καρμα.Υπενθυμιζω δεν εκανα καμμια αναφορα για το καρμα,δεν παραπονεθηκα ποτε,δεν ανεφερα καν για λιστες θετικες και αρνητικες.Απλα ετυχε να δω την ωρα που ο Μανος αφαιρεσε αυτη την λειτουργια και το εγραψα εδω κακως βεβαια απο οτι αποδειχτηκε μετα.

Συγνωμη λοιπον για αλλη μια φορα..

• Απαντήσεις 233
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

:alien:

Είναι λίγο κουφό αυτό που γίνεται, και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο.

Όλοι ξέρουμε πολλοί users έκαναν απλά Post ώστε να αυξήσουν τον αριθμό τον Post για τους "λόγους" τους. Γι αυτόν τον λόγο άλλωστε ο MsΚ δεν έβαλε από την αρχή τα αστεράκια στο myphone.

Από εκεί και πέρα, αυτό που μετράει εδώ στο forum είναι οι γνώσεις, η συμπεριφορά και προθυμία των μελών. Το ποιο λογικό θα ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να ξεφύγουμε λίγο από τον αριθμό τον Post, αλλά να δώσουμε βαρύτητα στην ποιότητά τους. Έτσι και ο MsK αποφάσισε να φτιάξει το Karma πιστεύω.

Ο βασικότερος σκοπός πλέων του karma ήταν η βελτίωση του forum. Έτσι κάθε μέλος αντί να αυξήσει τον αριθμό των post ώστε να είναι στα ποιο ενεργά μέλη, να προσπαθεί να βρεθεί στις πρώτες θέσεις των ποιο θετικών μελών.

Λοιπόν, αντί πλέων να φιλοδοξούμε να βελτιωθούν όλοι οι users, άρχισαν τα παρατράγουδα. Νομίζω πως έπαιξαν ρόλο και users. Δόθηκε πολύ βαρύτητα στο πως να μειώσουμε τον άλλον, παρά στο πως θα βελτιωθούμε εμείς. Κλασικοί έλληνες. :lol:

Αν λοιπόν δεν δώσουμε εμείς βαρύτητα στο αρνητικό karma, πολύ απλά δεν θα υπάρχει. Μην ξεχνάμε πως το αρνητικό karma έχει βγει από δικούς μας ψήφους. ;)

Όσο για την απενεργοποίηση τους karma... Δεν βρίσκω λόγο να παραπονιόμαστε. :) Είναι ότι ποιο απλό και δημοκρατικό. Όσοι δεν θέλουν να έχουν karma, το απενεργοποιούν. Από εκεί και πέρα... αποδεκτό τουλάχιστον από εμένα. Και ούτε ο MsK θα την πει σε κανέναν μιας και αυτός μας έδωσε αυτήν την δυνατότητα.

Το έχετε τραγικοποιήσει χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Και δύο άλλα ακόμα που διάβασα σε post.

1)Το κατά πόσο τα μέλη της πρώτης δεκάδας είναι όντως σωστά.... Από ψηφοφορία βγήκαν τα αποτελέσματα. Δεν νομίζω να τα έχει νοθεύσει κανένας MsK :p Εξάλλου όσο περνάει ο καιρός, και υπάρχουν περισσότερα μέλη με karma ώστε να ψηφίζουν, τόσο ποιο αντικειμενικά θα είναι. Και αν υπάρχουν χρήστες με περισσότερα nick names, μελλοντικά δεν θα παίξουν κανένα ρόλο οι ψήφοι τους μπροστά στο σύνολο.

2)Κάτι αναφέρθηκε για ταστεράκιδες. :alien: Εγώ εδώ πλέων δεν βλέπω αστεράκια πλέων, που σημαίνει ότι γίνεται προσπάθεια να εκλείψει αυτό το είδος. :p Οπότε ας μην παραπονιόμαστε.

Το karma είναι για το καλό μας. Οπότε ας μην τρωγόμαστε και να έχουμε εμπιστοσύνη στον MsK μιας και δεν νομίζω να μας έχει απογοητεύσει. Αν ήταν έτσι δεν θα ήμασταν εδώ. :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών

Εχω μια πρόταση: Καταργήστε την αρνητική ψήφο στο κάρμα.

Εξηγώ γιατί (σε εμένα) φαίνεται λογικό:

Όλοι συμφωνήσαμε ότι το σύστημα αξιολόγησης σκοπό έχει να επιβραβεύσει τους καλούς χρήστες. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει και να τιμωρεί τους "κακούς". Αλλά ποιος ειναι ο κακός?

Το "κακός" χρήστης έχει πολλές ερμηνείες. Είναι αυτός που δεν συμφωνούμε, είναι αυτός που κάποτε μας πούλησε μούρη, ειναι αυτος που έχει φίλο κάποιον που δεν χωνεύουμε ειναι, ειναι είναι....Ο ορισμός του "κακού" χρήστη επαφίεται αποκλειστικά στην καλή (ή κακή) διάθεση των χρηστων και τα (αδιευκρίνιστα) κίνητρά τους.

Ο "καλός" χρήστης όμως δεν μπορεί να είναι καλός παρά μόνο κάνοντας "καλά" πράγματα. Βοηθώντας, προσφέροντας, φερόμενος με ευγένεια κλπ κλπ. Ακόμη και αυτός που εχει πολλούς φίλους. (Στην πραγματική ζωή αυτοί οι τύποι γίνονται βουλευτές :) ) . Ο "υποδειγματικός" χρήστης πρεπει να επιβραβεύεται.

Με τη - μέχρι πρότινος- μορφή τού κάρμα το ενδιαφέρον δεν ήταν στο ποιος ήταν καλός αλλά ποιος ήταν κακός. Με την κατάργηση του λεγόμενου low10 η ουσία έμεινε επιτέλους στην επιβράβευση.

Όσο για την τιμωρία των "κακων" χρηστών: Οταν κάποιος ειναι εριστικός, χάλιας, ασεβής, αμετροεπής, σπάμερ, λάμερ και δεν ξέρω και γω τι άλλο, υπάρχει το ριπορτ και απο εκει και περα οι μοντς. Προσωπικά δεν θα ήθελα το ανώνυμο πλήθος να κατατάσσει τους ανθρώπους σε "αγιους" και "μιάσματα" ανάλογα με το πόσους φίλους έχουν (γιατί δυστυχώς αυτό συνέβη). Οι μαχητικοί πόστερς βρέθηκαν στον πάτο κυρίως από τον απαράδεκτο (κάποιες φορές) τρόπο τους αλλά ήταν και μειοψηφία και αυτό μέτρησε πολύ.

Συμπερασματικά: Κρατήστε μονο τις θετικές αξιολογήσεις και αφήστε την "τιμωρια" στα ριπορτς και στους μοντς. Το μοντέλο του "όποιος ειναι στον πάτο θα δει και θα συνετιστεί και θα προσπαθήσει να βελτιωθεί" δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ.

Just my thoughts....Ευχαριστώ που με διαβάσατε

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

μα η έννοια της φυσικής βαθμολόγησης (Ν) δεν έχει νόημα. η ακεραιότητα (Ζ) δίνει χρώμα στη ζωή. απλή διατύπωση της διαφωνίας μου :)

φιλικά Αλέξης

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Συγχαρητήρια Οβελίξ για το πραγματικά υποδειγματικό ποστ. :)

Παρ' όλ' αυτά θα διαφωνήσω. Όπως είπε κι ο Αλέξης, η αποκλειστικά φυσική (=θετική) βαθμολόγηση δεν έχει νόημα. Είναι σαν ένα αυτοκίνητο χωρίς όπισθεν. Μπορεί το φυσιολογικό να είναι να προχωράει εμπρός αλλά σίγουρα κάποιες φορές χρειάζεται και η όπισθεν :o

Αυτό που θέλω να πω με το παραπάνω χαζό παραλληλισμό μου είναι το ίδιο με αυτό που έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου: Το κάρμα δεν έγινε για να μοιράζουμε αρνητικές ψήφους αλλά θετικές. Έγινε για να επιβραβεύουμε, όχι για να τιμωρούμε. Αν όμως υπάρχει δυνατότητα μόνο θετικής ψήφου δημιουργείται ένα σύστημα μη υγιές όπου δε μπορούμε να δείξουμε έμπρακτα ότι κάτι μας ενόχλησε και πρέπει να διορθωθεί σε κάποιο μέλος. Στο τέλος τέλος δεν έχει νόημα, το κάρμα θα πάρει τη μορφή ατελείωτων φιλοφρονήσεων χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης...

Κι αν ψηφισθεί κάποιος θετικά κι επαναπαυθεί εκεί ή χειροτερέψει η συμπεριφορά του γιατί να μην υπάρχει δυνατότητα αναθεώρησης της ψήφου; Αν βγει η δυνατότητα αρνητικής ψήφου τότε πως θα μπορώ να αλλάξω μία θετική ψήφο που εκ των υστέρων ήταν λάθος μου;

Αναφέρθηκε ότι ενώ οι θετικές ψήφοι δίνονται πάντα με αντικειμενικά κριτήρια οι αρνητικές δίνονται με υποκειμενικά και πολλές φορές ιδιοτελή. Και για ποιο λόγο πιστεύεις ότι οι θετικές ψήφοι δίνονται πάντα με ανιδιοτελή κίνητρα; Αποκλείεις ότι υπάρχουν (θλιβερά) φαινόμενα ανταλλαγής ψήφων; Κι αντίστροφα, γιατί όποιος ψηφίζει αρνητικά κάποιον το κάνει απαραίτητα για υποκειμενικούς λόγους; Εγώ πιστεύω ότι οι έννοιες αυτές είναι σχετικές.

Φυσικά και οι συντονιστές είναι οι αρμόδιοι για να επιβάλλουν δικαιοσύνη. Όταν όμως ο κάθε χρήστης κρίνεται κι από τους υπόλοιπους για την παρουσία του και τυχαίνει να συμπίπτει η κρίση των mods με την κρίση των χρηστών αυτό για μένα είναι μέγιστο δείγμα δημοκρατικής λειτουργίας στο φόρουμ και είναι και μια καλή ένδειξη ότι οι αποφάσεις των συντονιστών βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία των μελών της παρέας μας :)

Απλές σκέψεις κι από μένα, λίγο πριν κοιμηθώ... Τα λέμε αύριο ;)

Για να μην ανοιγω νεο θεμα,παρατηρησα οτι οταν μπενω σε καποιο φορουμ και βγαινουν τα θρεντς το backround των αριθμων των σελιδων εχει αλλαξει σε ασπρο,που ειναι πολυ χειροτερο απο πριν :o .Μηπως ειναι καποιο bug και δεν αλλαχτεικε εσκεμενα?

Wirelessly posted (Nokia3650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/1.2 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Αρχικό Μήνυμα από killing_you2

Wirelessly posted (:!:!Wireless Power!:!:: Nokia3650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/1.2 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

An kai den ithela na asxolithw me to karma stin arxi, elega asto na uparxei,h apenergopoihsi tou mou fenotan "anandri" praksi kai den ithela na to kanw. Vevaia einai gegonos oti exei kapoia provlimatakia pou tha xriazontan diorthosi. Tha sumfonisw katarxin oti prepei na ginete ksexwrista aksiologisi gia kathe minima wste na vlepei o xristis h alliws karmatoforos to tropo,ton tono kai to ufos pou einai pio swsto na akolouthisoun ta minimata tou pernontas ena paradeigma apo ena thetiko tou minima. Auti diladi h diorthwsi pisteuw oti tha eprepe na ginei oposdipote. Se periptwsi vevaia pou paraminei ws exei kalo tha itan h epanaksiologisi na moiwthei apo 10 meres se 5 etsi wste na uparxei perissoteri antikeimenikotita. Auta pros to paron kai pros theou oxi alles antiparatheseis gia to karma. Mexri proxthes eixame tin patata twra tha exoume to karma!?!! Keep karming...

Tha sumfonisw kai egw oti to prwto tha itan kati to opoio tha eprepe na ginei oposdipote. Oson afora to 2o pisteuw pos to diastima twn 10 imerwn einai mia xara. Pantos polu kali i idea sou gia ksexwristi aksiologisi twn minima twn. Makari na sumfonouse kai o MsK! :o

Όπως πρότεινε και ο κινητοειδήμονας αυτό το thread θα έπρεπε να κλειδώθει, αφού έφθασε στο τέλος του πρώτου μέρους του...

Θα κλειδώνει, ώστε να μου δοθεί ο χρόνος και η δυνατότητα να προχωρήσω σε κάποιες αλλαγές προς το καλύτερο τις οποίες ήδη έχω ξεκινήσει να συζητάω, ιδιαίτερα προσεκτικά, με αρκετά μέλη και όχι μόνο. Θα σας παρακαλέσω για οποιαδήποτε πρόταση που ΔΕΝ έχει ειπωθεί σε αυτό το thread (και όχι απορία) να την γράψετε και να τη στείλετε με PM.

Έως τότε θα παραμείνει ως Mini FAQ για το τι είναι και πως λειτουργεί το Κάρμα, δηλαδή για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι. Σε λίγες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν PM για το δεύτερο μέρος του live beta-testing, που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα. :)

Thanks!

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 3 weeks later...

Να ρωτήσω κάτι!!

όταν έχεις αρνητικό κάρμα δεν μπορείς να το απενεργοποιήσεις;;;;

Και γιατί αυτό;; :mad:

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...