zeak10 Δημοσιεύτηκε July 18, 2011 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 18, 2011 pc setup : 945G7MA-8KS2H foxxcon motherboard 2x2gb ram kingston ASUS EN9800GT/DI/1GD3 CUDA 1GB PCI-E και διπύρηνο Intel pentium στα 2.8 windows 7 32bit Το θέμα είναι ότι σήμερα με το που άλλαξα τις Ram, είχα μόλις 1 gb πάνω και έβαλα ένα παραπάνω ανεμηστηράκι 80mm, ενώ πριν είχα μόνο την ψύκτρα του επεξεργαστη και τον ανεμηστήρα της κάρτας, το Pc και συνεχίζει να laggarei στα παιχνίδια σαν και πριν ( λιγότερο από ότι πριν βέβαια ) και κάνει restart ανά περίπου μια ώρα. Τα παιχνίδια που το τεστάρα ήταν το gta IV ( αυθεντικό ) και το nba2k11. Το pc moy έκλεινε και παλαιότερα όταν έβαζα πολλά διαφορετικά stick μνήμης πάνω. Αλλά τώρα έχω μόνο 2 ίδια stick ( σετάκι ). Τι μπορεί να φταίει? Μου είπαν ότι οι δίσκοι μου μπορεί να είναι αργοί αλλά τυπικά τρέχουν στις 7200rpm. Υ.Γ. Εύχομαι να μην είμαι off topic. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. July 19, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2011 δες αν πατάνε καλά όλες οι κάρτες, γραφικών, μνήμες κ.τ.λ...επίσης κάνε έλεγχο στο ανεμηστηράκι αν και αυτό πατάει καλά... Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeak10 Δημ. July 19, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2011 (edited) Ακόμα και να είναι αυτό το πρόβλημα γιατί κολάνε τα παιχνίδια? Αυτό δεν δείχνει ότι κάτι δεν πάει σωστά? Μόλις παρατήρησα ότι το CPU βαράει κάτι 90% όταν απλά σερφάρω στο ιντερνετ. Μπορεί να φταίει αυτό? Edited July 19, 2011 by mcde Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeak10 Δημ. July 19, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2011 Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι φταίει το τροφοδοτικό μου ότι δεν δίνει αρκετό ρεύμα lamtech atx-s550 αυτό έχω είναι πιθανό να φταίει αυτό? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. July 19, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2011 σαφώς και κάτι δεν πάει καλά..το θέμα είναι τι...με 2πύρηνο μηχάνημα αν προσπαθείς να τρέξεις κάτι ποιο καινούργιο, σίγουρα θα έχεις ένα θέμα με την χρήση του επεξεργαστή...βέβαια θα πρέπει να δεις στις διεργασίες του υπολογιστή τι είναι αυτό που σου το δημιουργεί το πρόβλημα (Ctrl-Alt-Del>Έναρξη διαχείρισης εργασιών) Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeak10 Δημ. July 19, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2011 Ακόμα και αν φταίει ο επεξεργαστής για το lag στα παιχνίδια είναι πθανό να φταίει αυτό για τα restart? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. July 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2011 Καταρχάς τσεκάρισε εάν οι μνήμες σου υποστηρίζονται από την μητρική σου. Μετά επειδή η 9800 παίρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό σου extra, δοκίμασε να αφαιρέσεις εντελώς τα ανεμιστηράκια, ούτως ή άλλως η κάρτα σου έχει δικό της. Αν έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα (σχετικά με το lag) δοκίμασε να απεγκαταστήσεις το Asus Gamer OSD, και γενικά ότι έχει σχέση με την Asus κάρτα γραφικών σου εκτός από τους drivers. Κάνε ενημέρωση από το site της nvidia και δοκίμασε πάλι. Νομίζω ότι το τροφοδοτικό σου δεν ''φτάνει'' για τον υπολογιστή σου. Πάρε ένα no name τουλάχιστον 600 watt και πάλι δοκίμασε χωρίς ανεμιστήρες επάνω. Επίσης και ένα Bios update δεν θα έβλαπτε :) Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeak10 Δημ. July 20, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2011 Update το Bios ε? εεεεεε ναι να κάνω αλλά πως? :P Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeak10 Δημ. July 22, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2011 (edited) Παρατήρησα ότι όποτε έχω ένα στικάκι μνήμης πάνω αντι για 2 ή περισσότερα το pc δεν κάνει ποτέ restart και γενικά λειτουργεί ομαλά . . . Edited July 22, 2011 by zeak10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. July 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 23, 2011 Δοκίμασες με κανένα test/stresh check disk ? Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. July 26, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2011 Κατέβασε το cpu-z και τσεκάρισε το τροφοδοτικό σου Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. July 26, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2011 Ακόμα και να είναι αυτό το πρόβλημα γιατί κολάνε τα παιχνίδια? Αυτό δεν δείχνει ότι κάτι δεν πάει σωστά? Μόλις παρατήρησα ότι το CPU βαράει κάτι 90% όταν απλά σερφάρω στο ιντερνετ. Μπορεί να φταίει αυτό? Eχεις κανει overclock;Γιατι μπορει απλα σ'αυτη την περιπτωση να αρχισε να τα παιζει ο επεξεργαστης.... Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vdanasto Δημ. July 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2011 Κάνε και το BIOS update που σου πρότεινε ο George_Kont. Αν είναι ασυμβατότητα μνήμης υπάρχει πιθανότητα να το διορθώσει. Update σε όλους τους drivers του συστήματος. Κανονικά το τροφοδοτικό σαν Watt θα έπρεπε να σε φτάνει. Η μάρκα του ωστόσο δεν είναι και πολύ καλή, οπότε ίσως έχει μερίδιο της ευθύνης. Αν σου κάνει restart μόνο κατά το gaming είναι συνήθως το τροφοδοτικό (ανεπάρκεια ρεύματος) ή ανεβασμένες θερμοκρασίες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeak10 Δημ. July 28, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2011 Δεν έχω κάνει overclock. Κάνει restart ακόμα και όταν είναι στην επιφάνεια εργασίας. Βέβαια κάνει πιο γρήγορα όταν βλέπω βιντεάκια (youtube σλυγκεκριμένα κάνει restart σε δευτερόλεπτα) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. July 29, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2011 από θερμοκρασίες πως πάει ο υπολογιστής ? Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Yoda Δημ. July 31, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2011 Κι εμένα για θερμοκρασία μου ακούγεται. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή για μερικές ώρες χωρίς ιδιαίτερο φόρτο εργασίας και δες αν θα στο ξανακάνει. Μπορείς πχ να σερφάρεις στο internet αλλά ΟΧΙ παιχνίδια Παράθεση May The Force Be With You... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anapospastos Δημ. July 31, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2011 Για να λες ότι όταν έχεις μόνο τη μια ram slοt το pc δουλεύει κανονικά τότε έχεις πρόβλημα μνήμης. Σιγουρέψου ότι οι μνήμες που βάζεις πάνω υποστηρίζονται απ τη μητρική και είναι ίδιες. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε κοίτα να κάνεις ένα update στο bios. Μέσα απ τα windows πόσα gb ram βλέπει; Sent from my Nook Color Παράθεση My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeak10 Δημ. August 5, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2011 Όταν βάζω και τις 2 βλέπει 4gb αλλά αναγνωρίζει 3.25. Αλλά αυτό από τα λίγα που ξέρω οφείλετε στα windows 7 32bit ή κάτι τέτοιο. Όσο για θερμοκρασίες ποτέ δεν δουλέβει με πάνω από 55C σε κανένα μέρος του συστήματος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. August 8, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2011 Όταν βάζω και τις 2 βλέπει 4gb αλλά αναγνωρίζει 3.25. Αλλά αυτό από τα λίγα που ξέρω οφείλετε στα windows 7 32bit ή κάτι τέτοιο. Όσο για θερμοκρασίες ποτέ δεν δουλεύει με πάνω από 55C σε κανένα μέρος του συστήματος. Σωστό αυτό. Αλλά ΒΑΛΕ ΤΟ CPU - Z να τσεκάρεις volts. Κανε bios update από την foxconn. Δοκίμασε με ασφαλή λειτουργία να δοκιμάσεις τον υπολογιστή σου εάν σου δημιουργεί προβλήματα !!! Τις θερμοκρασίες με πιο πρόγραμμα τις είδες ? :worry: Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karmen1983 Δημ. August 10, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2011 (edited) Ακόμα και να είναι αυτό το πρόβλημα γιατί κολάνε τα παιχνίδια? Αυτό δεν δείχνει ότι κάτι δεν πάει σωστά? Μόλις παρατήρησα ότι το CPU βαράει κάτι 90% όταν απλά σερφάρω στο ιντερνετ. Μπορεί να φταίει αυτό? Κατεβάζεις αυτό και βλέπεις τι τρώει τη cpu σου αναλυτικότατα... http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653 Ποιο Antivirus έχεις; Εχεις κάνει ποτέ έλεγχο για malwares; Αν όχι κάνε ένα πλήρες σκανάρισμα με αυτό http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free Ακόμα και αν φταίει ο επεξεργαστής για το lag στα παιχνίδια είναι πθανό να φταίει αυτό για τα restart? Για το Restart Μπορεί να ευθύνεται η ανεπαρκια τροφοδοσίας αλλά πιο πιθανών μου φαίνεται να ψήνεται το Pc σου... (είναι και καλοκαίρι) Κατεβάζεις αυτό και ανεβάζεις φώτο http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html Πάρε ένα no name τουλάχιστον 600 watt και πάλι δοκίμασε χωρίς ανεμιστήρες επάνω. Ούτε στον εχθρό σου!!! 600 θα λέει θα τα βγάζει όμως; Κατέβασε το cpu-z και τσεκάρισε το τροφοδοτικό σου Το τροφοδοτικό τσεκάρεται είτε με πολύμετρο είτε με Hard Test σε OCCT και κάποια άλλα όχι από cpu-z... από θερμοκρασίες πως πάει ο υπολογιστής ? Σωστός.... edit: Το Bios update άσε το για το τέλος... Όταν βάζω και τις 2 βλέπει 4gb αλλά αναγνωρίζει 3.25. Αλλά αυτό από τα λίγα που ξέρω οφείλετε στα windows 7 32bit ή κάτι τέτοιο. Όσο για θερμοκρασίες ποτέ δεν δουλέβει με πάνω από 55C σε κανένα μέρος του συστήματος. Και καλά κάνει πάνω σε αυτό... Αφού έχεις 32άρια δεν βλέπει παραπάνω... Το θέμα είναι τι θερμοκρασίες πιάνει την ώρα που κλείνει όχι την ώρα που το είδες... Και αν το 55 είναι σε idle θα βαράει κόκκινα σε Game... Από σκόνες πως πας μέσα; Το έχεις καθαρίσει ποτέ; Θερμοαγώγιμη έχεις αλλάξει; Edited August 10, 2011 by mcde Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. August 19, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2011 Τελικά πήρες πολύμετρο ? Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
therion1985 Δημ. August 19, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2011 Eιχα πάθει και εγώ κάτι παρομοιο,να μου κλεινει ο υπολογιστης απο θερμοκρασια.η λυση ειναι οτι η ψυχτρα δεν παταγε κανονικα,παρολο που ημουν σιγουρος οτι παταγε.Επισης ειχα προσθεσει και λιγη θερμικη πάστα στον επεξεργαστη,και μετα ολα οκ. Παράθεση Aντώνης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeak10 Δημ. August 25, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2011 (edited) Το έλυσα το πρόβλημα βάζοντας όλα τα παλία μου εξαρτήματα σε μια πιο καινούργια μητρική ( παίρνει μνήμες ddr3 ) αλλα με λίγο χειρότερο επεξεργαστή, celeron στα 2.5 dual core ( μέχρι να μαζέψω για καινούργιο). Φαντάζομαι ότι θα μπορούσα να φτίαξω το παλιό setup αλλά το σιχάθηκα ( μιλάμε για πολλά νεύρα και ξενέρα) και μιας και το καινούργιο λειτουργεί μια χαρά, δεν laggarei και παίζει τα παιχνίδια σε πάρα πολύ καλές αναλύσεις και ποιότητες ( και τώρα προς το παρών έχω μόνο 1gb ραμ πάνω!!!!!!! ) μπορώ να πω ότι βρήκα την υγεία μου. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Edited August 25, 2011 by zeak10 ωρθωγραφείκα λάθι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts