Jump to content

Iron Maiden

kostassl45i
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αγαπητέ dread αν και διαπιστώνω με έκπληξη ότι είσαι ειδικός με επιχειρήματα άνευ αμφιβολίας στο τι είναι metal και τι όχι δε μπορώ να κρατηθώ και να σε παραπέμπω στα λεγόμενα ενός που ίσως να γνωρίζει κάτι παραπάνω. Βρες λοιπόν το δίσκο με το Live των Maiden του Roschilde Festival και άκου σε κάποιο σημείο τον ίδιο τον Bruce Dickinson να λέει τι είναι οι maiden ("Heavy f****n' metal" rings a bell to you?). Αν δε το βρίσκεις θα χαρώ να σου μεταφέρω όλο το κείμενο εδώ! Βέβαια μιας και η πηγή δεν είναι αξιόπιστη, ποιος είναι αυτός ο Dickinson άλλωστε, μπορείς εσύ να εμπιστευτείς αυτόν που σου φύτεψε την ιδέα περι hard rock και μην ακούς τι λένε, θέλουν το κακό σου!

Καλά για το μπάσο δε το συζητώ.. Steve Harris σου λέει τίποτα? αν είχες ακούσει άλλο κομμάτι εκτός από το (πιθανολογώ) fear of the dark και κανένα live (δε τολμώ να φανταστώ να έχεις πάει κιόλας) δε θα καθόμασταν να συζητάμε τώρα αν υπάρχει ή όχι μπάσο στη μουσική τους!

Πιο metal είναι οι metallica ε? από το όνομα το συμπέρανες, από τις μπαλάντες του Black Album, από τα χαζο-Load Reload ή από το St-Anger-πιασαρικοι-οι-system-of-a-dawn που σίιιιιιγουρα έχει καλύτερα lyrics απο όλες τις δουλείες των maiden (yeah right) ?

Τεσπα η σύγκριση των δύο παραπάνω συγκροτημάτων είναι σε άλλο thread δε θα το συνεχίσω άλλο εδώ. Αν μου τα έλεγε πάντως όλα αυτά κάποιος που να γνώριζα καλύτερα θα του έλεγα να ξαπλώσει λίγο και να του περάσει συμβαίνουν αυτά, εγώ το χρειάζομαι πάντως για να ξεπεράσω αυτά που διάβασα απόψε.

Επίσης kostas@sl45i ο Χακος Περβανίδης και το Metal War φιλοξενείται στο mad μιας και είναι πόνημα του περιοδικού Metal Hammer (τι ξέρει κι αυτό από metal τώρα) ο ίδιος και το περιοδικό βρίσκονται στο χώρο αρκετά χρόνια, κοντά στα δικά σου περίπου! Ηταν και είναι μια σημαντική βοήθεια στη γνωριμία των ελλήνων metalers με τη μουσική που αγαπούν (Όχι το Ποπ Κορν και το Freeze δεν έχουν καμία σχέση :p )

Δεν βρίσκω και πολύ υγιές να μαλώνετε για το μουσικό είδος των iron maiden κι όχι για το αν τελικά είναι καλό γκρουπ ή όχι.

Άλλωστε ποτέ δε μου άρεσαν οι ταμπέλες, φυλετικές, θρησκευτικές, σεξουαλικές, γιατί να μου αρέσουν και στη μουσική που παίζει ένα τόσο καταξιωμένο γκρουπ;

I would be crying tears of laughter

If I could see me smile again

I still reach for the stars, but all I touch is my horizon

I still believe my eyes, but all I see is my blindness

I still reach for the stars, but all I touch is my horizon

I still believe my ears, but all I hear is lasting silence

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dread (13 Απρ. 2004 , 14:52)

Καλά εγώ στον τοίχο μιλάω όσες φορες να σας το πω δεν θα το καταλάβετε? Δηλαδή πρέπει να το πω θα στα "σουριναμεζικα" η μήπως στα ρωσικα?? οι Iron Maiden δεν θεωρούνται Heavy Metal με το ζόρι να χωρέσετε κάνα τραγουδάκι στην κατηγορια του metal.:zzz:

Για να καταλάβετε, metal είναι speed και μπάσο όπως οι Μεταλλικά p.x.

Όμως τι να κάνουμε ακούσανε από κάποιον χαζό που δεν ξέρει από μουσική "οι Iron Maiden είναι Heavy " ναι καλά ,είναι δηλαδή σαν να λέμε πως η Britnet Spiars είναι thrash metal.:wacko:

Και μια μικρή παρένθεση.Όταν οι φίλοι μας οι Iron Maiden βγήκαν στην αγορά ήταν ένα από τα πιο αγρια συγκροτήματα της εποχής ε λοιπόν τι να πουν οι τότε άνθρωποι? METAL . Όμως τώρα οι κατηγοριες Hard Rock και Metal είναι σαν την μέρα με την νύχτα.

Όμως το άπειρο αυτί που να καταλάβει τι λέει ένας χαζός 14χρόνος έτσι δεν είναι?? :mad:

Συγνωμη φιλε αλλα κανεις τραγικο λαθος.Αν οι Iron Maiden δεν ειναι Heavy Metal,τοτε αλλαξε μουσικα ακουσματα η ακομη καλυτερα μαθε πρωτα για τον χωρο του metal πριν ξεστομισεις κατι λαθανσμενο.

Τοσα χρονια ακουμε αυτην την μουσικη,δεν νομιζω να μην ξερουμε τι θα πει heavy metal...

Αν δεν ξερεις δεν ειναι κακο,κανεις δεν τα ξερει ολα,απλα μαθε πρωτα πριν μιλησεις...

The Future Belongs To The Brave

Επισης κατι αλλο.Το σε τι ειδος του metal ανηκει ενα group ειναι απο το ειδος που παιζουν και τα ολα στοιχεια στην μουσικη τους.

Δεν σημαινει οτι επειδη καποιος μπορει να σου ειπε οτι ειναι hard rock να ειναι ντε και καλα.

Το οσο αφορα τα brutal φωνητικα,ειναι τα φωνητικα με βαρια φωνη (παραμορφωμενη) και οχι τσιριχτα οπως αναφερεις.

Καλο θα ειναι να σεβεσαι τις αποψεις καποιον που γνωριζουν πολλα περισσοτερα για την μουσικη με την οποια μεγαλωσαν πριν αρχισεις να επιβαλλεις την αποψη σου.

Απο τοτε που αρχισα να ακουω αυτην την μουσικη γνωριζα τι ειδος παιζουν.

Οταν ξαναερθουν Ελλαδα οι Maiden με το καλο,φωναξε μεσα στο πληθος:"οι Maiden παιζουν hard rock!!!" και μετα περιμενε την απαντηση οσων ειναι εκει μαζι σου :D

The Future Belongs To The Brave

Μα καλά ρε παιδιά γιατί τόσο ζόρι εν τέλει με το τι είναι οι iron maiden;

Σας αρέσουν; Οκ

Δε σας αρέσουν; Πάλι οκ

Βλέπω τώρα κι άλλα παιδιά σοβαρά (θέλω να πιστεύω) να αναλώνονται σε ανούσιους καυγάδες για το μουσικο είδος τους (ανέκαθεν τα όρια είναι δυσδιάκριτα) και να μη λένε τίποτα επί της ουσίας για το μουσικό τους γκρουπ.

Δηλαδή αν εσείς νιώθετε τους iron maiden metal είναι δικαίωμα σας, αλλά αν ο μικρός τους νιώθει hard rock μη του επιτίθεστε έτσι... δεν έχει άδικο ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία ;)

Ας λήξει εδώ ο ανούσιος αυτός καυγάς κι ας λείψουν οι προσωπικές επιθέσεις :) (συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου :o )

Βρε παιδία συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά κάπου είδα metalica vs. Iron maiden

Τι σχέση έχει το ένα συγκρότημα με το άλλο πέρα από το ότι είναι και τα 2 μεταλ ?

:worry:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (18 Απρ. 2004 , 11:11)

Μα καλά ρε παιδιά γιατί τόσο ζόρι εν τέλει με το τι είναι οι iron maiden;

Σας αρέσουν; Οκ

Δε σας αρέσουν; Πάλι οκ

Βλέπω τώρα κι άλλα παιδιά σοβαρά (θέλω να πιστεύω) να αναλώνονται σε ανούσιους καυγάδες για το μουσικο είδος τους (ανέκαθεν τα όρια είναι δυσδιάκριτα) και να μη λένε τίποτα επί της ουσίας για το μουσικό τους γκρουπ.

Δηλαδή αν εσείς νιώθετε τους iron maiden metal είναι δικαίωμα σας, αλλά αν ο μικρός τους νιώθει hard rock μη του επιτίθεστε έτσι... δεν έχει άδικο ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία ;)

Ας λήξει εδώ ο ανούσιος αυτός καυγάς κι ας λείψουν οι προσωπικές επιθέσεις :) (συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου :o )

εγω με τον dread τις λυσαμε τις διαφορες μας και αποφασισαμε οτι ο καθενας θα εχει τη δικια του αποψη!αλλα ερχεσαι εσυ με ενα ακρως προκλητικο ποστ και συνεχιζεις το ολο θεμα....και τελικα η αποψη που υπερτερει στο θεμα ειναι αυτη της οποιας υποστηρικτης ειμαι και εγω αρα μαλλον εσυ εισαι ασχετος και οχι εγω......επισης το να μιλας εσυ για επιθεση ειναι τελιως κουλο γιατι ΕΣΥ εισαι αυτος που επιτεθηκες πρωτος....Οποτε λιγη αυτοκριτικη δεν βλαπτει.....

ALWAYS FEAR OF A GOOD SNIPER, UNLESS YOU ENCOUNTER HIM FROM BEHIND

(CS RULES)

@kostas@sl45i

οσον αφορα το copy/paste που εκανες απο τους ΟΠΧ,εγω δεν προσπαθω να δικαιωθω μεσω του φορουμ,και ουτε κατηγορησα τον rigasnic για αργοπορια απλα μια παρατηρηση εκανα....

(CS RULES)

Οκ....

Φάνηκε ποιος θέλει άσκοπους καυγάδες....

Προκλητικό είναι και το να λες γυναικεία τα φωνητικά των Muse που τυχαίνει να ακούω πάρα πολύ.

Αλοίμονο αν εγώ έλεγα "αδερφές" τους Iron Maiden :wacko:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pipitop@pi (18 Απρ. 2004 , 17:15)

και τελικα η αποψη που υπερτερει στο θεμα ειναι αυτη της οποιας υποστηρικτης ειμαι και εγω αρα μαλλον εσυ εισαι ασχετος και οχι εγω......

O κόσμος θα κρίνει:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (14 Απρ. 2004 , 15:29)

Το θέμα εξαντλήθηκε. Ας κρίνουν όσοι μας διαβάζουν

Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω.

Μου άρεσε ο τρόπος που δικαιολόγησες το ότι είμαι άσχετος.... :stupid:

ενω εσυ δικαιολογεις με ατρανταχτα επιχειρηματα οτι ειμαι ασχετος.....Εσυ αρχισες με προκλητικα και επιθετικα ποστ εις βαρος μου ....Για μενα το θεμα τελειωσε οταν σταματησε η διαφωνια με τον dread πατολαυτα εσυ το συνεχισες και νομιζω πως ελαβες και απαντησεις απο αλλα μελη.Τεσπα εδω ειμαστε για ανταλλασσουμε αποψεις και οχι για να μαλωνουμε...οποτε απο εμενα no hard feelings

(CS RULES)

Μη ξεχνάς όμως ότι είχα κάνει κι αυτό το ποστ:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (14 Απρ. 2004 , 15:29)

Ας έχει ο καθένας τις απόψεις του.

Εγώ σταματάω εδώ και ζητώ συγνώμη αν κάπου φάνηκα δυσάρεστος.

Τέλος πάντων ξανά σόρυ για όπου παρασύρθηκα ίσως και να ξέρετε ότι δε κρατάω κακία σε κανέναν :) :)

• 7 months later...
Συγνώμη, αλλά νομίζω ότι πρέπει να αναφερθεί κανείς σε κάτι το οποίο ουδείς πρόσεξε. Ο φίλος dread ανέφερε ότι οι Iron Maiden τραγουδάνε μεγάλα κομμάτια (σε διάρκεια) και με στίχους που πολλές φορές δεν έχουν βαθύ νόημα. Νομίζω θα ήταν αναγκαίο να ρίξει μια ματιά στους στίχους του Paschendale ή του Journeyman και μετά να πει για βαθύ νόημα. Διότι και οι Metallica που με τόσο πάθος υποστηρίζει ότι είναι heavy metal εν αντιθέσει με τους Maiden, δεν έχουν μελοποιήσει δα και Καβάφη. Και κάτι τελευταίο. Οι Metallica ανήκουν στην κατηγορία της thrash metal. H Heavy Metal δεν είναι απαραίτητα brutal (γιατί υπάρχει κατηγορία brutal metal), ούτε speed (κατηγορία speed metal), ούτε death/black (κατηγορία death/metal). Οι Iron Maiden είναι Heavy Metal επειδή αυτό είναι από το 78. Όχι επειδή το λέει το Mad. Επειδή το λένε οι ίδιοι και οι παροικούντες τον metal χώρο...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind