Jump to content

WP7: Οδηγός εγκαταστασης RΟΜ από 7004 και Updates μεχρι και Mango RTM

colossus_r
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εστω ελληνικο μενου μπορω να βαλω; γιατι θελω να το πουλησω...
HTC 7 Trophy - Nokia Lumia 800 - iPhone 4 - BlackBerry Z10 - Nokia Lumia 925

• Απαντήσεις 1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εστω ελληνικο μενου μπορω να βαλω; γιατι θελω να το πουλησω...

Οχι δεν γινεται ... μονο με την μεθοδο USB Y cable and Gold card ...

Ετοιμαζω οδηγους για το θεμα .. Θα ειναι για Titan αλλα η διαδικασια ειναι ιδια ...

Εχω μια απορια!!! Εχω να συνδεσω το τηλεφωνο μου (htc trophy) στο PC πανω απο 1 εβδομαδα!! Δεν εχω παρει καμια αναβαθμηση απο την Microsoft εδω και πολυ καιρο!! Το τηλεφωνο ηταν ξεκλειδωτο με την μεθοδο chevron εδω και 1,5 χρονο!!! Πως στην ευχη κλειδωσε εχθες δεν καταλαβα!!

Εχω μια απορια!!! Εχω να συνδεσω το τηλεφωνο μου (htc trophy) στο PC πανω απο 1 εβδομαδα!! Δεν εχω παρει καμια αναβαθμηση απο την Microsoft εδω και πολυ καιρο!! Το τηλεφωνο ηταν ξεκλειδωτο με την μεθοδο chevron εδω και 1,5 χρονο!!! Πως στην ευχη κλειδωσε εχθες δεν καταλαβα!!

Aφου αντεξε και τοσο καιρο μην το πεις ουτε του παπα .. Ηρθε η ωρα για custom rom !!!!

Aφου αντεξε και τοσο καιρο μην το πεις ουτε του παπα .. Ηρθε η ωρα για custom rom !!!!

Για custom rom ειμαι δυσκολος μιας και το bootloader εγραψε 5.20!!!

Για custom rom ειμαι δυσκολος μιας και το bootloader εγραψε 5.20!!!

Πολυ ευκολο ..με goldcard & Usb Y cable ...

colossus εμένα έγραψε 5.10 πάω για goldcard kai Y???

Ναι και εσυ ...θα ανεβασω σε 2-3 μερες στο μπλογκ αναλυτικο οδηγο για το πως φτιαχνουμε το καλωδιο και την καρτα ...

και οδηγο για το φλασαρισμα ...

Πολυ ευκολο ..με goldcard & Usb Y cable ...

Το καλωδιο και η καρτα ειναι ετοιμα!! Θα περασω αυτη τη ROM RUU_Spark_HTC_Europe_1.20.401.00_Spark_5.54.09_RELEASE, και μετα??

RSPL ή HSPL??? Και ποια ειναι η καλυτερη custom κατα την αποψη σου?? Δεν με ενδιαφερουν τα Ελληνικα αρκει να ειναι full unlocked!! Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Το καλωδιο και η καρτα ειναι ετοιμα!! Θα περασω αυτη τη ROM RUU_Spark_HTC_Europe_1.20.401.00_Spark_5.54.09_RELEASE, και μετα??

RSPL ή HSPL??? Και ποια ειναι η καλυτερη custom κατα την αποψη σου?? Δεν με ενδιαφερουν τα Ελληνικα αρκει να ειναι full unlocked!! Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Μπραβο ... δυσκολευτικες πουθενα ??? θελει καμμια διορθωση ο οδηγος μου ???

Ναι η ΡΟΜ που θα βαλεις ειναι αυτη RUU_Spark_HTC_Europe_1.20.401.00_Spark_5.54.09_RELEASE

Δες το δευτερο μερος του οδηγου για το downgrating http://colossusr.blogspot.gr/2012/09/htc-usb-y-goldcard-1st-2nd-gen.html

Mετα βαλε RSPL ή HSPL ..τελος απο εδω κατεβαζεις την dynamic http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1523976 ειναι η καλυτερη για trophy ....

Ακολουθησε αυτον τον οδηγο http://colossusr.blogspot.gr/2012/09/wp7-rslpcustom-roms-htc-1.htmlγια το hspl + custom rom

Edited by colossus_r

Μπραβο ... δυσκολευτικες πουθενα ??? θελει καμμια διορθωση ο οδηγος μου ???

Ναι η ΡΟΜ που θα βαλεις ειναι αυτη RUU_Spark_HTC_Europe_1.20.401.00_Spark_5.54.09_RELEASE

Δες το δευτερο μερος του οδηγου για το downgrating http://colossusr.blogspot.gr/2012/09/htc-usb-y-goldcard-1st-2nd-gen.html

Mετα βαλε RSPL ή HSPL ..τελος απο εδω κατεβαζεις την dynamic http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1523976 ειναι η καλυτερη για trophy ....

Ακολουθησε αυτον τον οδηγο http://colossusr.blogspot.gr/2012/09/wp7-rslpcustom-roms-htc-1.htmlγια το hspl + custom rom

Ο οδηγος σου ειναι πληρεστατος!! Δεν δυσκολευτικα πουθενα!!! Απλο και γρηγορο!! Ευχαριστω!!

Για HSPL επιλεγω το αρχειο install αντι του release??

Edited by polteris

Ο οδηγος σου ειναι πληρεστατος!! Δεν δυσκολευτικα πουθενα!!! Απλο και γρηγορο!! Ευχαριστω!!

Για HSPL επιλεγω το αρχειο install αντι του release??

Χαιρομαι που το εφτιαξες ... Ναι αυτο επιλεγεις!!!!

Να κάνω μια ερώτηση. Έχω μια απορία το τηλέφωνο που έχω είναι το htc hd7 και όταν πηγαίνω στις πληροφορίες του τηλ (about) υπάρχει

version 7.10.7720.68

Firmware revision number 22550.21.51004.401

radio software version 5.71.09.02a_22.51.50.21U

radio hardware version A.102.0.D4

boot loader version 1.54.2250.0(112696)

κάθε φορά που συνδέω το τηλ στον υπολογιστή μου ζητά να κάνω αναβάθμιση αν την κάνω μου βγάζει μήνυμα λάθους αν υπάρχει κάτι σε αναβάθμιση και γνωρίζει κάτι κάποιος αν μπορεί να μου δώσει τα φώτα του

Υπέροχα νέα ! μόλις χθες βγήκε leak η πρώτη έκδοση για το windows phone 7.8 εγώ αυτή τη στιγμή κατεβάζω την έκδοση για το ομνια και θα την δοκιμάσω αργότερα !!! στο forum των xda ο καθένας μπορεί να βρει την αντίστοιχη έκδοση για το κινητό του !

απο ότι φαίνεται οι εκδόσεις δεν μοιάζουν τελικές γιατί μετα το flash η γλώσσα που μένει είναι τα αγγλικά, για τα πληκτρολόγια δεν ξέρω, θα το φλασάρω αργότερα και θα ποστάρω αν καποιος άλλος δεν με προλάβει, δυστυχώς έχω κανονίσει και για έξω σήμερα το βράδυ και δεν έχω χρόνο αν και το θέλω τρελά !

δεν ξέρω αν επιτρέπονται τα λινκς και γενικά δεν είναι δύσκολο να τις βρείτε αρκεί να μπειτε στο φορουμ του xda το τοπικ καίει θα το δείτε !!!!

ROM Features:

Language - ​EN-US

Nokia Apps

USBVideo

Flip2Silence

Shake2Answer

7.8 Start Screen

Vibrate on answer to notify 3rd party has accepted call. *Thanks to lonely2k5*

Some New Apps require Trusted run.

• 2 weeks later...
Παιδιά μήπως έχει κρατήσει κανείς Βackup απ την official ROM Tου windows phone 7,δηλαδη απο οταν εκανε το πρωτο update σε 7.1?(Αυτο που εκανε αυτοματα το Zune)SOS!

μετά απο τόσο πείραγμα εγώ τουλάχιστον τα backup μου για το ομνια δεν μπορώ να τα ξαναπεράσω αλλά υπάρχει και η αρχική ρομ απο κατασκευαστή που μπορείς να περάσεις πολύ ευκολα, πιο είναι το δικό σου πρόβλημα ?

Παιδιά μήπως έχει κρατήσει κανείς Βackup απ την official ROM Tου windows phone 7,δηλαδη απο οταν εκανε το πρωτο update σε 7.1?(Αυτο που εκανε αυτοματα το Zune)SOS!

Και να το εχει καποιος ..ειναι μοναδικο για καθε τηλεφωνο ...

Αν θες να πας τοσο πισω (γιατι αληθεια) αυτο γινεται μονο με goldcard & usb Y καλωδια ..

Δες τους οδηγους στο μπλογκ μου

μετά απο τόσο πείραγμα εγώ τουλάχιστον τα backup μου για το ομνια δεν μπορώ να τα ξαναπεράσω αλλά υπάρχει και η αρχική ρομ απο κατασκευαστή που μπορείς να περάσεις πολύ ευκολα, πιο είναι το δικό σου πρόβλημα ?

Έχω ενα vodafone branded Throphy και ψηνομαι για πειραγμα,αλλα εχω 7.5.Μια φορα τ κανα επαναφορα σε 7 αλλα μετα εξαφανηστικε το backup.Τωρα εχω ενα της 7.1 ROM μονο..Οπώτε θα μπορώ να του κανω Debrand μονο με Y Cable και G.Card..

Ευχαριστω!

δικό μου λάθος, εγώ έχω το ομνια 7, δεν γνωρίζω για htc να φανταστείς στο ομνια απλά κατεβάζεις τη rom τη φορτώνεις στο flash tool και πατάς flash δεν θέλει τίποτα άλλο... :confused:

αλλά το back up μου δεν μπόρεσα να το ξαναπεράσω όταν πείραξα τις ρομ, δες τι σου λέει ο colossus_r :)

Edited by Spidergr

• 2 months later...

Η συσκευή μου:

HTC 7 Trophy

Windows Phone 7.5

OS version: 7.10.8107.79

Firmware revision number: 2250.21.51201.168

Hardware revision number: 0003

Radio software version: 5.69.09.05a_22.50.50.21U

Radio hardware version: A.102.0.D4

Bootloader version: 5.12.2250.1(134400)

Chip SOC version: 2.2.5.0

ΒΗΜΑΤΑ:

1)Κατέβασα το εξής (για ROM) : RUU_SPARK_HTC_Europe_1.20.401.00_Spark_5.54.09_REALEASE.exe

Από : http://hotfile.com/dl/160217165/c1ee250/RUU_Spark_HTC_Europe_1.20.401.00_Spark_5.54.09_RELEASE.exe.html

2)Μόλις κατέβηκε δεξί κλίκ πάνω στο αρχείο και extract σε έναν φάκελο

3)Πήγα στο αρχείο RUU_singed.nbh και επείδη μιλάω για το trophy το έκανα μετονομασία σε Sparimg.nbh

4)H διαδικασία θα γίνει με Υusb και goldcard

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ GOLDCARD

Χρειαζομαστε μια sd η microSD καρτα μνημης μεγεθους 1GB τουλαχιστον και ενα cardReader για να την διαβασουμε. Αν δεν εχετε καρτα δοκιμαστε με καποιο usb stick. Δεν δουλευουν ολα αλλα ισως ειστε τυχεροι...

1. Φορμαρουμε την καρτα (η το στικακι) σε FAT32 και Allocation unit size να ειναι "4096"

2. Τρεχουμε το αρχειο Goldcardtool.exe (με δεξι πληκτρο επιλεγουμε "Run as Administrator")

3. Επιλεγουμε την καρτα μας απο την λιστα (htc mmc) και μετα παταμε το κουμπι "Load Goldcard.img και επιλεγουμε αυτο το αρχειο goldcard.img . Μολις φορτωθει και αυτο παταμε το κουμπι "Patch MMC" και περιμενουμε μεχρι να τελειωσει και να βγει το μηνυμα που θα λεει αν πηγαν ολα καλα

5)Ακολουθώ τα παρακάτω βήματα:

5.1. Συνδέουμε το τηλέφωνο με το USB καλωδιο στην μια θηλυκη ακρη του καλωδιου μας και στην αλλη τον αναγνωστη sd καρτων (η το usb στικακι) Τελος στην αρσενικη ακρη συνδεουμε τον φορτιστη του τηλεφωνου.

5.2. Ανοιγουμε το τηλεφωνο μας κρατωντας τα κουμπια vol (-) και Κουμπι φωτογραφικης ταυτοχρονα για να μπει η συσκευη σε usb host mode.

5.3. Βαζουμε τον φορτιστη στην πριζα και αν ολα ειναι καλα αυτοματα θα αρχισει η διαδικασια φλασαρισματος της ΡΟΜ...

Ισως να χρειαστει να βαλετε πρωτα τον φορτιστη και μετα να ανοιξετε το τηλ για να γινει σωστα η διαδικασια

Προσοχη !!! Να μην κοπει το ρευμα οταν φλασαρουμε ...

Η διαδικασια αυτη θα κρατησει αρκετη ωρα και εχει διαστηματα που δειχνει να εχει κολησει ...

Μην το πειραξετε και περιμενετε να τελειωσει... Οταν τελειωσει κλειστε το τηλ ..(βγαζοντας την μπαταρια)

6) Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε με τον οδηγό σου εδώ

http://colossusr.blogspot.gr/2012/05/rspl-custom-rom-htc-windows-phones.html?showComment=1356322611280#c4031459697567997991

και ως custom rom σύμφωνα με όσα λες να περάσουμε στο κινητό Dynamics_Trophy_2_00_Western από εδώ http://d-h.st/KS4

*Έτσι έχω σκεφτεί τα πράγματα να τα κάνω αλλά πριν ξεκινήσω θα ήθελα την γνώμη σου. Ότι γράγω παραπάνω είναι από τις δικές σου δημοσιεύσεις και δεν αποτελούν κάποιον δικό μου οδηγό απλά τα έχω μαζέψει έτσι ώστε να δεις την διαδικασία και να με διορθώσεις όπου πρέπει ώστε να αποφύγω κάποια καταστροφή της συσκευής.

Μετά από όλα αυτά η συσκευή μου θα τρέχει με windows 7.8 και θα είναι ξεκλείδωτη ή πρέπει να γίνει και κάτι ακόμα?

Σας ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές!

Φιλικά,Γιάννης.

• 4 months later...
Καλησπερα. εγω εχω htc 7 Mozart με την 7.10.8862.144. Δεν το εχω ξεκλειδωσει. το μονο που θελω ειναι να κατεβασω την εφαρμογη για να κανv backup γιατι τα εχει παιξει. Μπορω να κανω κατι τωρα για να το ξεκλειδωσω;

Καλησπερα. εγω εχω htc 7 Mozart με την 7.10.8862.144. Δεν το εχω ξεκλειδωσει. το μονο που θελω ειναι να κατεβασω την εφαρμογη για να κανv backup γιατι τα εχει παιξει. Μπορω να κανω κατι τωρα για να το ξεκλειδωσω;

Oχι δεν γινεται να βαλεις εφαρμογες απο το pc χωρις ξεκλειδωμα ...

Και πολλες εφαρμογες απαιτουν και custom roms ...

ναι αυτο εννουσα. αν μπορω να το ξεκλειδωσω τωρα με αυτη την εκδοση ή ειναι αργα και πλεον δεν μπορω. αν ναι μπορεις να μου πεις πως;

ναι αυτο εννουσα. αν μπορω να το ξεκλειδωσω τωρα με αυτη την εκδοση ή ειναι αργα και πλεον δεν μπορω. αν ναι μπορεις να μου πεις πως;

Δεν μπορεις με αυτην την ρομ ...

Πρπει με την μεθοδο του καλωδιου να κανεις downgrade σε εκδοση πριν το μανγκο και να βαλεις custom rom

Δες το μπλογκ μου που εχω αναλυτικες οδηγιες και οδηγους

http://colossusr.blogspot.gr/

Καλησπερα και παλι, σε περιπτωση που το δοκιμασω το downgrade (αν και μου φαινεται πακετο) υπαρχει κινδυνος να χαθουν τα αρχεια μου;