Jump to content

Sony Ericsson Xperia Active


sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

για να βάλεις ρομ πάνω από 4.1 (που να μην βασίζεται σε καποια ρομ της σονυ δηλαδή) πρέπει να έχεις ξεκλειδώσει και τον bootloader. αν το εχεις κάνει, τότε δοκίμασε μόνο τις cyanogenmod:

- η fxp cm10 είναι η πιο παλιά και η πιο σταθερή. είναι η μόνη που έχει ράδιο.

- οι legacyxperia cm10.1 και cm 10.2 είναι πλέον σε στάδιο release candidate άρα θεωρούνται σταθερές.

-η legacyxperia cm11 είναι ακόμη υπό ανάπτυξη. πιστεύω σε λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμη για καθημερινή χρήση.

σε καμία δεν δουλεύει το 720p βίντεο, ενώ στις legacyxperia υπάρχουν και καποια άλλα μικρά bugs όπως στο WiFi hotspot κλπ.

 

Σε ευχαριστώ, με γλύτωσες από ταλαιπωρία γιατί δε το ήξερα αυτό με το bootloader. Το είχα διαβάσει αλλά δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς. Εν τω μεταξύ δε ξέρω αν είναι κλειδωμένο ή όχι. Μπορώ κάπως να το ξέρω αυτό; Αλλά και πάλι αν δε δουλεύει σε καμία το βίντεο 720p και δεν έχουν και ράδιο τότε δεν τις θέλω. Πίστευα ότι θα υπάρχει κάτι ολοκληρωμένο, αλλά προφανώς επειδή πρόκειται για παλιό μοντέλο δεν είναι και ότι καλύτερο η αναβάθμιση απ' ότι βλέπω.

Για 4.0.4 εκτός από την stable που έχει η cyanogenmod υπάρχουν και άλλες; γιατί ξέρεις τι έγινε; μου βγάζει error κάθε φορά που προσπαθώ να τη φορτώσω assert failed getprop Και άλλοι λένε πως φταίει το clockworkmod άλλοι λένε να πειράξω λίγο το αρχείο, αλλά εντάξει έκανα κάποια πράγματα δεν έγινε τίποτα το λάθος παρέμεινε.

Αν υπάρχει κάποια σταθερή έκδοση 4.0.4 σε custom απαλλαγμένη από όλες αυτές τις εφαρμογές τις επίσημης θα την ήθελα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 486
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Προφανώς έχεις κλειδωμένο bootloader, γιαυτό δεν μπορείς να περάσεις την cyanogenmod αφού δεν βασίζεται σε στοκ ρομ της σονυ. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει ξεκλείδωτο κινητό από την μάνα του.

 

Αν δεν θες καθόλου bugs μείνε με την στοκ 2.3. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, δεν έχει βγει ρομ συνολικά καλύτερη από αυτή. Κι εγώ μετά από δοκιμές μηνών εκεί κατέληξα. Η στοκ 4.0.4 της σονυ και όλες οι custom roms που βασίζονται σε αυτή δεν έχουν bugs αλλά σέρνονται, οι cyanogenmod πάνε σφαίρα αλλά τους λείπουν κάποια πράγματα. Ένας καλός συμβιβασμός όπως έγραψα είναι η FXP CM10, το μόνο που λείπει είναι το 720p βίντεο.

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X
Link to comment
Share on other sites

Ναι μάλλον πρέπει να είναι κλειδωμένο το bootloader. Eδώ http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_satsuma μας δίνει οδηγίες πάντως για το τι είναι αλλά και πως να ξεκλειδώσουμε το bootloader στο xperia active. Βέβαια τώρα για τους λόγους που έγραψα και παραπάνω δε ξέρω αν τελικά αξίζει μια τέτοια κίνηση.

Εντάξει τώρα για το 2.3 δε το συζητώ γιατί ήταν προβληματικό θυμάμαι πριν δύο χρόνια που πήρα τη συσκευή περίπου, χάρηκα πολύ στην αναβάθμιση του 4. Είχε πολλά μικροπροβληματάκια το 2.3 ακόμα και με το wifi. Τώρα το rootαρα επιτέλους μετά από πολλές προσπάθειες και διάβασμα και έχω αφαιρέσει ήδη 40 εφαρμογές! και ακόμα άλλες πέντε έξι τις έχω απεγκαταστήσει μόνος μου. Τις άλλες 40 που έγραψα τις ανέλαβε το πρόγραμμα Root App Delete https://play.google.com/store/apps/details?id=zsj.android.uninstall

Ίσως να τις γράψω εδώ τις εφαρμογές που τις έχει κάνει disabled το Root App Delete και οι οποίες δεν εμφανίζονται καθόλου και πουθενά παρά μόνο μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα.

Adobe Reader

Analogue clock

ANT Radio Service

ANT Wireless State Notifier

Browser

Chinese Keyboard

Downloads

Email

Exchange Services

Facebook

Facebook CalendarSync

Facebook extension

Facebook setup

FBiX Music Likes

FBix Post Viewer

FBix Proxy

Friend's games & applications

Friend's music & videos

FUN&downloads

LiveWare manager

Music

Music player

OfficeSuite

Quadrapop

Retail Demo

Sakura

Talk

TalkBack

Timescape

Timescape Widget

TrackID

Twitter extension

Video editor

Video Player

Video Unlimited

Voice Search

WalkMate

Wikipedia extension

Woody

YouTube extension

YouTube karaoke extension

 

Aποφάσισα να τις γράψω τελικά, μπορεί να βοηθηθεί και κανείς. Μέχρι στιγμή δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα. Το θέμα με το απότομο shutdown διορθώθηκε μάλλον εκτός από όταν ανοίγω τον MX Player Pro όπου μετά από αρκετά λεπτά κλείνει. Δε ξέρω αν οφείλεται στην υπερθέρμανση της μπαταρίας και όχι κάπου αλλού. Πάντως μου έκλεινε συνέχεια μέχρι που πρόσεξα πως το Rom Manager κάπου έχει και ειδικό κουμπί όπου διορθώνει τις περιπτώσεις που μπορεί μια συσκευή να κάνει ξαφνικά shutdown. Το πάτησα αυτό και από τότε μου κλείνει μόνο όταν βλέπω ταινίες αλλά να έχει ζεσταθεί η μπαταρία. Ενδέχεται να πρέπει να ξαναενεργοποιήσω κάποια προγράμματα από την παραπάνω λίστα όπως το Video Unlimited και το FUN&downloads. Θυμάμαι πρώτα πριν κάνω root τη συσκευή τα είχα έτσι δοκιμαστικά μόνος μου κλείσει και αμέσως μου έκανε shutdown το κινητό.

Υπάρχουν λέτε και άλλες εφαρμογές που μπορούμε να αφαιρέσουμε από το Xperia active

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Πολύ χρήσιμα αυτά, θα σβήσω κι άλλα :) Πάντως έχει πολύ διάβασμα ο παραπάνω σύνδεσμος, εκτός από την αφαίρεση των εφαρμογών άλλα μηνύματα γράφουν και πως να κάνουμε γενικότερα γρήγορη τη συσκευή μας. Κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο θα τα προσπαθήσω. Προς το παρόν πάντως, λίγο με το root που έκανα, λίγο με την αφαίρεση των εφαρμογών, κάτι τα νέα ακουστικά που βρήκα σε τιμή ευκαιρίας που έχουν έλεγχο από το καλώδιο, κάτι η νέα γρήγορη μνήμη UHS-I ίσως και μια μπαταριούλα που βρήκα στα 2430mAh νομίζω πως το κινητό πετά πλέον ας είναι παλιό. Αν δοκιμάσω και αυτά που γράφονται στο παραπάνω post τότε και για τον επόμενο χρόνο είμαι καλυμμένος! :) Το καλό με αυτό το xperia active είναι πως το μικρό του μέγεθος το γεγονός πως είναι αδιάβροχο και η ανθεκτική του οθόνη σε βολεύει να το έχεις ανα πάσα στιγμή μαζί σου οπουδήποτε. Πρόσφατα κάτι μαστόρευα σε ένα σκοτεινό χώρο και το είχα για φακό. Κάπως γλίστρησε και μου έπεσε με την οθόνη στο δάπεδο από ύψος πάνω από δύο μέτρων. Δεν έπαθε απολύτως τιποτα! και πολλά τέτοια βέβαια οπότε δε σου κάνει καρδιά να το αντικαταστήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Για σας, εχω ενα προβλημα με το active μου. Εχω την εφαρμογη strava στο κινιτο και γραφω τις διαδρομες που κανω με το ποδηλατο με gps. Το προβλημα μου ειναι οτι σβινη μερικες φορες και αναβη παλι μονο του με αποτελεσμα να χανω τις διαδρομες. Αυτο γηνετε μονο οταν καταγραφη το strava. Έυχαριστω
Link to comment
Share on other sites

καλημερα μετα απο εναμιση χρονο το κινητο σταματησε να λειτουργει ετσι χωρις λογο,δεν μου εχει πεσει ποτε,αγρατσουνιστο, ειναι σε καλυτερη κατασταση απο βιτρινας,το πηγα στην sony και μου ειπαν οτι μαλλον θελει αλλαγη πλακετας.Στο εξωτερικο που το εψαξα ειναι συνηθες φαινομενο με πολλα xperia να βγαζουν προβλημα στην οθονη,αν μου το ξανακανει οταν δεν θα ειναι στην εγγυηση πλεον θα ειναι για πεταμα.Δεν νομιζω να συμφερει να πληρωσεις να το φτιαξεις.

 

Υ.Γ το κινητο σε συνολο εχει δουλεψει λιγοτερο απο 6 μηνες (ειναι βοηθητικη συσκευη)

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω εγκαταστήσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή και δε ξέρω να σου πω, όμως γιατί δε δοκιμάζεις κάτι άλλο; Εγώ έχω το Noom που σου δείχνει πόσες θερμίδες καταναλωσες τη διαδρομή, τα χιλιόμετρα κλπ και δεν έχει εμφανίσει κάποιο προβλημα
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
εκανα χτες αναβαθμηση σε νεα εκδοση και σημερα πηγα να βγαλω φωτο και εχω γεματη μνημη SD αδειαζω χωρο απο εφαρμογες φωτο τραγουδια και γεμιζει ξανα αυτοματα...τι κανω???
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Παίδες όποιος δεν χρειάζεται το εν λόγω κινητό και θέλει να το πουλήσει, να μου στείλει π.μ.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Παιδιά καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να ξαναζωντανέψω το κινητό...Φοράει την 2.34 GingerBread. Ποια Custom ROm προτείνετε για locked BL? Ευχαριστώ! :)
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπέρα.

 

Υπάρχει κανένα άριστο, διαθέσιμο προς πώληση σε λογική τιμή ??? Στείλτε μου PM.

-----------------

Σ.Ζωγράφος

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Sony Ericsson Xperia Active

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...