Jump to content

Nokia N9-00 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα ήθελα να γράψω μερικά λόγια για το τηλέφωνο μετά από, περίπου μια βδομάδα συμβίωσης. Δεν θα αναφερθώ στο λογισμικό ή στο design της συσκευής τα οποία, προς Θεού, δεν είναι σημεία που προσπερνάς έτσι, αλλά έχουν αναφερθεί πολλάκις σε διάφορα φόρα και συζητήσεις και όλοι λίγο-πολύ τα γνωρίζουν. Για να κάνουμε και λίγη εποικοδομητική κριτική θα μιλήσω γι αυτά που μου "έλειψαν"

Το ένα και βασικότερο κατ' εμέ μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι το λειτουργικό δεν είναι σουλουπωμένο. Δυνατός πυρήνας με πολλές δυνατότητες αλλά κάποιος βιάστηκε υπερβολικά να το βγάλει στην αγορά ή δεν έδωσε τους απαιτούμενους πόρους να "σενιαριστεί" όπως πρέπει. Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα:

1) Push emails - δεν νομίζω ότι φτάνει την υλοποίηση του symbian, πρέπει να έχω ορίσει χρόνο για να κάνει refresh μόνο του κάτι που είναι ενεργοβόρο και τρώει δεδομένα τζάμπα

2) Μουσική - έχοντας υψηλά standards από το iPhone, δεν με κάλυψε αυτός ο τομέας. Τα πράγματα βελτιώνονται κατακόρυφα με την προσθήκη άλλων players με equalizer και άλλων ακουστικών πέρα από αυτών που έχει μέσα το κουτί. Αλλά και πάλι έχοντας συνηθίσει κάτι τόσο καλό το υποδεέστερο είναι κάπως...

3) Localization - πχ, όντως το τηλέφωνο παινεύεται για την ενσωμάτωση skype και twitter σε όλο το λειτουργικό αλλά, στο skype πχ δεν μπορείς να κάνεις βίντεοκλήσεις παρότι υπάρχει και μπροστινή κάμερα, στο twitter πχ όταν ποστάρω κάτι στα ελληνικά με το έξτρα πληκτρολόγιο που έβαλα δεν μου το αναγνωρίζει και βγάζει ένα msg του στυλ "???? ??? ???? ???"

4) Μπαταρία - Η αλήθεια είναι πως λόγω MeeGo και μονοπύρηνου περίμενα θα μου έβγαζε ένα 2ήμερο, αλλά μάταια. Αν το χρησιμοποιείς και όχι να του πίνεις το αίμα το μόνο σίγουρο είναι πως το βράδυ θα το βάλεις στην πρίζα.

Για όλα τα παραπάνω διατηρώ πάντα μια επιφύλαξη γιατί όπως είπα το έχω μόνο μια βδομάδα και ίσως δεν ξέρω εγώ να το σετάρω καλά. Απλά σαν συμπέρασμα βγάζω πως αν είχαν διαθέσει μερικά παραπάνω χρήματα στους προγραμματιστές για να καλύψουν αυτές τις τρύπες το τηλέφωνο θα πετούσε. Είναι σαν να έχεις ένα άψογο σπίτι και οι γωνίες να μην είναι βαμμένες! Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει και τώρα με updates απλά για τα 630 ευρώ της προπαραγγελίας καλά θα ήταν μερικά να είχαν προβλεφθεί και να μην ήμασταν οι πρώτοι χρήστες τα πειραματόζωα.

Και για να προλάβω τους "καλοθελητές" όχι δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου, το τηλέφωνο κάνει όλα όσα θέλω να κάνει, γρήγορα και απροβλημάτιστα. Απλά αν ήξερα αυτά που είδα τώρα το πιο πιθανό είναι να το αγόραζα μετά τις γιορτές προσδοκώντας σε μια καλύτερη τιμή και σε μια πιο ολοκληρωμένη αίσθηση του λειτουργικού.

Owned HandSets: Nokia 3330- Nokia 6510- Nokia 6600- Samsung D830- Nokia E51- iPhone 3G- Nokia E5- Nokia N9

Υπάρχει τελικά δυνατότητα βιντεοκλήσης βρε παιδιά?? Οσο και αν έψαξα δεν εβγαλα ακρη. Και αν δεν υπάρχει,σε τί χρησιμεύει η μπροστινή κάμερα και πώς ρυθμίζεται. Τα φώτα σας παρακαλώ.
Nobody's perfect

τα program files που ειναι ακριβως? εννοω οταν διαγραφω ενα προγραμμα αυτα που μενουν ρυθμισεις και τετοια πως τα σβηνω?

τα program files που ειναι ακριβως? εννοω οταν διαγραφω ενα προγραμμα αυτα που μενουν ρυθμισεις και τετοια πως τα σβηνω?
Αναλογα πως ειναι γραμμενη μια εφαρμογη. Μετα απο μια απεγκατασταση αν μπεις στο terminal ως root δινεις ενα apt-get clean και εισαι ενταξει. Συνηθως τα αρχεια αυτα που μενουν ειναι σε ενα φακελο /opt ειτε στο root φακελο του τηλεφωνου ειτε στο /user/home/opt. Αν ειχες συνηθισει σε wmobile καλυτερα να μην δοκιμασεις να σβήσεις κατι χειροκινητα.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Αναλογα πως ειναι γραμμενη μια εφαρμογη. Μετα απο μια απεγκατασταση αν μπεις στο terminal ως root δινεις ενα apt-get clean και εισαι ενταξει. Συνηθως τα αρχεια αυτα που μενουν ειναι σε ενα φακελο /opt ειτε στο root φακελο του τηλεφωνου ειτε στο /user/home/opt. Αν ειχες συνηθισει σε wmobile καλυτερα να μην δοκιμασεις να σβήσεις κατι χειροκινητα.

σε ευχαριστω πολυ! εκανα εγκατασταση αυτο http://my-meego.com/software/applications.php?fldAuto=406&faq=13 και χωρις να βαλω καν εικονα αρχισε να τρωει σαν τρελο την μπαταρια! το εσβησα..δεν βρηκα κατι εκει που μου ειπες..αλλα εδωσα εντολη στο terminal. δεν ξερω και πολυ linux,αλλα ηρθε ο καιρος να μαθω σιγα σιγα οποτε θα δοκιμασω! :p

σε ευχαριστω πολυ! εκανα εγκατασταση αυτο http://my-meego.com/software/applications.php?fldAuto=406&faq=13 και χωρις να βαλω καν εικονα αρχισε να τρωει σαν τρελο την μπαταρια! το εσβησα..δεν βρηκα κατι εκει που μου ειπες..αλλα εδωσα εντολη στο terminal. δεν ξερω και πολυ linux,αλλα ηρθε ο καιρος να μαθω σιγα σιγα οποτε θα δοκιμασω! :p

Αν πιστευεις οτι εχεις ακομη προβληματα με την μπαταρια ψαξε μηπως φταιει και αλλη εφαρμογη. Δωσε και ενα apt-get autoremove μηπως εχεις αρχεια που δεν χρειαζονται πια οι εφαρμογες σου. Παντα ως root.

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Αν πιστευεις οτι εχεις ακομη προβληματα με την μπαταρια ψαξε μηπως φταιει και αλλη εφαρμογη. Δωσε και ενα apt-get autoremove μηπως εχεις αρχεια που δεν χρειαζονται πια οι εφαρμογες σου. Παντα ως root.

το εκανα και αυτο. μηδεν μου εβγαλε σε ολα.τελικα βρηκα ενα φακελο του προγραμματος που ειχε μεινει το εσβησα..και προς το παρον επιστρεψαμε στα φυσιολογικα επιπεδα.ευχαριστω για την βοηθεια! την εντολη που μου ειπες πριν μπορω να χρησιμοποιω καθε φορα που διαγραφω κατι?(apt-get clean)

Edited by Dark_ds

το εκανα και αυτο. μηδεν μου εβγαλε σε ολα.τελικα βρηκα ενα φακελο του προγραμματος που ειχε μεινει το εσβησα..και προς το παρον επιστρεψαμε στα φυσιολογικα επιπεδα.ευχαριστω για την βοηθεια! την εντολη που μου ειπες πριν μπορω να χρησιμοποιω καθε φορα που διαγραφω κατι?(apt-get clean)

Ναι, μπορεις, αλλα αν εχεις προβλημα με καποια εφαρμογη να κοιτας λιγο και στα ξενα Fora για χρηση εντολων κτλ.

Διάβαζα χθες βράδυ το maemo.org και μου έκανε εντύπωση αυτό το ποστ: http://talk.maemo.org/showpost.php?p=1124011&postcount=74 στο οποίο ο τυπάς δείχνει για το τί είναι πραγματικά ικανό το τηλέφωνο να κάνει. Και αναρωτιέμαι αφού έχει πρόσβαση σε όλες αυτές τις libraries γιατί πονοκεφαλιάζονται για ported apps από symbian και δεν τροποποιούν λίγο τα καθαρά .deb installations για mobile συσκευές; :confused:
Owned HandSets: Nokia 3330- Nokia 6510- Nokia 6600- Samsung D830- Nokia E51- iPhone 3G- Nokia E5- Nokia N9

Παιδιά, πήρα και εγώ το μαύρο 64GB πιο πολύ γιατί ήθελα να δοκιμάσω και ένα φρέσκο λειτουργικό, μετά από τα άπειρα iPhones, Androids, Symbian & Win Phone 7 που έχω δοκιμάσει και πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Και ξέρετε με τι; Περισσότερο από όλα με την απλότητα του λειτουργικού. Είναι όλα νοικοκυρεμένα, χωρίς άπειρες home screens όπου στην πορεία ξεχνάς τι έχεις βάλει σε κάθε μία, όλα γίνονται με συγκεκριμένες κινήσεις, που όταν τις συνηθίσεις, παίζεις τα πάντα στα δάχτυλά σου. Πέρα από αυτό, το κινητό είναι υπέροχο σχεδιαστικά (υποκειμενικό) καθώς μου αρέσουν οι καθαρές γραμμές του και πολύ γρήγορο, σε βαθμό να μην φαίνεται η διαφορά σε σύγκριση με θηρία όπως το Galaxy Note, ή το 4S. Στα αρνητικά, η φωτεινότητα της οθόνης που μου φάνηκε περιορισμένη και οι θύρες φόρτισης και SIM που φαίνονται ευθραστες και με μερική δυσκολία στη γ΄ρηγορη πρόσβαση.

Αλήθεια, έχουν εμφανιστεί θήκες σιλικόνης όπως αυτή του πακέτου, που να μετατρέπουν τη συσκευή σε Cyan, ή άλλα χρώματα;

[sIGPIC][/sIGPIC]My "baby"!

Αλήθεια, έχουν εμφανιστεί θήκες σιλικόνης όπως αυτή του πακέτου, που να μετατρέπουν τη συσκευή σε Cyan, ή άλλα χρώματα;

Κάτι σαν κι αυτό εννοείς;

http://www.ebay.co.uk/itm/Red-Rubber-Coated-Hard-Shell-Case-Cover-Nokia-N9-/290614932034?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&hash=item43a9fff242#ht_1838wt_907

Όχι. Αυτά είναι γυαλιστερά αντίγραφα κακής ποιότητας. Τελικά, βρήκα τα αυθεντικά εδώ:

http://www.mobilefun.co.uk/nokia-soft-cover-cc-1020-for-nokia-n9-blue-p30618.htm

[sIGPIC][/sIGPIC]My "baby"!

ως linux user επιβάλλεται να πάρω το nokia n9 meego

το ζήτημα είναι ότι δεν το βρήκα πουθενά διαθέσιμο

βρήκα για ράδιο

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση συνδέσμου με "σπασμένες" εφαρμογές
Mageia 6 KDE Plasma 5

δεν μου φορτωνει η σελιδα με τιποτα... μενει μπλε σκετο...

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

βρήκα για ράδιοΑιτιολογία: Αφαίρεση συνδέσμου με "σπασμένες" εφαρμογές

ειναι GPL

n900-fmrx-enabler This program is free software; you can redistribute it and/or modify

it under the terms of the GNU General Public License

https://github.com/javispedro/cfmradio/blob/master/n900-fmrx-enabler.xml

http://pycage.blogspot.com/2009/10/update-on-n900-fm-radio.html

Mageia 6 KDE Plasma 5

Παιδιά έχει καταφέρει να στείλει κανείς mail από pop λογαριασμό χρησιμοποιώντας

την σύνδεση κινητής και όχι wi-fi;

Αρχίζω και υποπτεύομαι ότι φταίει το λειτουργικό.

Ευχαριστώ.

Υπάρχει τελικά δυνατότητα βιντεοκλήσης βρε παιδιά?? Οσο και αν έψαξα δεν εβγαλα ακρη. Και αν δεν υπάρχει,σε τί χρησιμεύει η μπροστινή κάμερα και πώς ρυθμίζεται. Τα φώτα σας παρακαλώ.

Any help guys???:O

Nobody's perfect

Aπό όσο γνωρίζω είναι για χρήση μέσω Skype ή ανάλογου προγράμματος και όχι μέσω 3G τηλεφωνίας.

Το ίδιο το Skype τώρα ακόμα δεν υποστηρίζει βιντεοκλήση στο Ν9. Αυτήν την πεποίθηση έχω με βάση τι θυμάμαι.

Back to basics

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδιά έχει καταφέρει να στείλει κανείς mail από pop λογαριασμό χρησιμοποιώντας

την σύνδεση κινητής και όχι wi-fi;

Αρχίζω και υποπτεύομαι ότι φταίει το λειτουργικό.

Ευχαριστώ.

Ισως φταινε οι ρυθμισεις σου. Τι Apn εχεις?

In a world without walls and fences, who needs windows and gates?

Ισως φταινε οι ρυθμισεις σου. Τι Apn εχεις?

Το έχω ελέγξει. Εξάλλου λαμβάνει κανονικά τα μηνύματα από τον POP λογαριασμό

και στέλνει κανονικά από το Mail for Exchange.

Το έχω ελέγξει. Εξάλλου λαμβάνει κανονικά τα μηνύματα από τον POP λογαριασμό

και στέλνει κανονικά από το Mail for Exchange.

Δηλαδη τι apn εχεις? gint ή gwap? Επισης δες αν υπαρχει καπου επιλογη για socket/Http στο πρωτοκολλο

In a world without walls and fences, who needs windows and gates?

το τερματικο πως λειτουργει;

δινω sudo gainroot και μου βγαζει not found.

χρειαζεται καποια εφαρμογη οπως το rootsh που εχουμε στο Ν900;

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

ε ναι, κατι τετοιο θα θελει

για να σου δωσει την πληρη ελευθερια

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂