Jump to content

Nokia N9-00 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρες!!

Θα θελα απλα να αναφερω οτι ειχα προσφατα μια επισκεψη στο NOKIA Care Αγιων Αναργυρων για το Ν9 ενος φιλου που εμφανισε μια μωβ γραμμη στο πανω μερος της οθονης.

Επιτελους ενα NOKIA Care που η υπαλληλος ειχε καταρχας Ν9 η ιδια και εκτος του οτι ηταν πολυ εξυπηρετικη μου παρειγγειλε το καπακι του usb για το δικο μου που εχει στραβωσει με μονο ενα ευρω και οχι 8 που μου ζηταγε ο αλλος στο της Πατησσιων....

Με βάση την πρόσφατη εμπειρία μου να σας πω το εξής:

Εαν κλειδωθεί το κινητό με security code (μπλε οθόνη με αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο) και δεν τον ξέρετε τον κωδικό τότε πρέπει όχι μόνο να κάνετε φλασάρισμα αλλά το λεγόμενο Zeroize device (destroys user data). Εγώ το έκανα επιτυχημένα σήμερα, και μια και που ξεκίνησα το φλας λέω να δοκιμάσω να περάσω το λογισμικό BALKAN για να μην είναι PL. Νομίζω ένας φίλος εδώ έψαχνε λύση.

Το δοκιμάζω και αν δεν με πάρει ο ύπνος στο πληκτρολόγιο το ποστάρω :)

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

Μπορουμε να κρυψουμε μια εφαρμογη απο το μενου?

ναι

http://mynokiablog.com/2011/12/31/n9hacks-hide-app-shortcuts-enable-terminal-without-dev-mode-terminal/

phones' list: alcatel 311, SE t310, SE z600, SE k700i, Samsung zv30, nokia 6290, samsung g600, SE k770i, LG arena, Nokia 5800, nokia N82, nokia E72, htc hero, nokia N8, SE Xperia Neo V, Nokia N9, SE Xperia Mini, LG 4x HD, Blackberry Z10, Nokia Lumia 920, Nokia 101, Samsung Galaxy S4 mini LTE, LG G2, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S9+, Xiaomi Mi 10 5G, Samsung Galaxy S23 Ultra, Samsung Galaxy S25 Ultra

μετα πως μπορουμε να ανοιγουμε την εφαρμογη;

πχ να κρυψω το skype και μετα να το ανοιγω απο τον filebox η με καποια εντολη απο το terminal

μετα πως μπορουμε να ανοιγουμε την εφαρμογη;

πχ να κρυψω το skype και μετα να το ανοιγω απο τον filebox η με καποια εντολη απο το terminal

απο το τερμιναλ νομιζω θα πρεπει να πας στον φακελο και να δωσεις ./.app_name με δικαιωματα superuser φυσικα,

αλλα ποιος ο λογος να την κρυψεις αμα θες να την χρησιμοποιεις??

καποια πονηρια εχεις στο μυαλο σου :p

phones' list: alcatel 311, SE t310, SE z600, SE k700i, Samsung zv30, nokia 6290, samsung g600, SE k770i, LG arena, Nokia 5800, nokia N82, nokia E72, htc hero, nokia N8, SE Xperia Neo V, Nokia N9, SE Xperia Mini, LG 4x HD, Blackberry Z10, Nokia Lumia 920, Nokia 101, Samsung Galaxy S4 mini LTE, LG G2, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S9+, Xiaomi Mi 10 5G, Samsung Galaxy S23 Ultra, Samsung Galaxy S25 Ultra

απο το τερμιναλ νομιζω θα πρεπει να πας στον φακελο και να δωσεις ./.app_name με δικαιωματα superuser φυσικα,

αλλα ποιος ο λογος να την κρυψεις αμα θες να την χρησιμοποιεις??

καποια πονηρια εχεις στο μυαλο σου :p

Ρωταω για καθαρα εκπαιδευτικους σκοπους :p

να μην ξερουμε αν γινεται δηλαδη?? :p

θα δοκιμασω πιο μετα.. θα το κρυψω οπως ειπες και θα ψαξω για μια εντολη που να ανοιγει την εφαρμογη

Λοιπον το βρηκα!

Κανουμε οτι λεει στο link που εδωσε ο mobrol

root και :

cd /usr/share/applications/

mv userguide.desktop /usr/share/applications/.userguide.desktop

π.χ. για το user guide

και μετα για να το ανοιξεις απλα πηγαινεις απο το filebox /usr/share/applications και το πατας

το εκανα και copy-paste στο mydocs και δουλεψε κανονικα

γενικα οταν θελετε κατι να μην φαινεται οπως ενα φακελος με φωτογραφιες (π.χ. φακελος "γιτονισσα" :p) βαζεις μια τελεια απο μπροστα ( -> .γιτονισσα) κανεις και ενα reboot και ετοιμος!

αυτα για εκπαιδευτικους σκοπους..

επειδη ξερω οτι πολλοι το ψαχνετε και ειπα να βοηθησω..

εξαλλου εγω δεν θελω να κρυψω κατι,για σας το εψαξα :whistle:

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα

Σημερα μου εστειλαν mail απο τα κεντρικα και μου ειπανε οτι ολοκληρωθηκε η επισκευη.

Αναβαθμιση λογισμικου για 3η φορα (10η εβδομαδα).

Εστειλα ξανα mail στα κεντρικα, στη φιλανδια, εγραψα στο fb της nokia hellas (που ειπαν να στειλω λεπτομεριες με μηνυμα, εστειλα και μετα μου απαντησαν "Θα ενημερωσουμε κι εμεις!" wow), επαιρνα τηλεφωνο στο nokia care (δεν το σηκωναν) και γενικα τα παντα.. Πηρα τηλεφωνο και τον δικηγορο να καταλαβει τι γινεται αν τον χρειαστω.

Μολις ερθει η συσκευη στο nokia care θα περιμενω να δω τι θα μου πουνε και αν δεν γινει τιποτα αναλαμβανει ο δικηγορος γιατι εγω κουραστηκα.

Σε ποιον να το πω και να με πιστεψει..

Τελικά, σήμερα έγινε απαραίτητος και ο δικηγόρος! Κρίμα Νίκο εύχομαι όταν σου έρθει να μην έχεις κανένα πρόβλημα.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Εδώ και κανα μήνα, όταν βάζω φωτογραφία στο τηλέφωνο, είτε με Sync είτε κατευθείαν από Wndows δε τις βλέπω μετά στη Gallery!

Πως γίνεται αυτό? Πώς λύνεται αυτό?

make love not work

Καλα Dark_DS θεος απλα! :D

Πολυ χρησιμο tip!! ;)

Οσον αφορα τις φωτο που δεν εμφανιζονται στη gallery λογικα οταν τις λαμβανεις δεν τις κανεις αποθηκευση και μενουν μονο στον φακελο ληψεις!

Για δοκιμασε το :)

Σημερα μου εστειλαν mail απο τα κεντρικα και μου ειπανε οτι ολοκληρωθηκε η επισκευη.

Αναβαθμιση λογισμικου για 3η φορα (10η εβδομαδα).

Εστειλα ξανα mail στα κεντρικα, στη φιλανδια, εγραψα στο fb της nokia hellas (που ειπαν να στειλω λεπτομεριες με μηνυμα, εστειλα και μετα μου απαντησαν "Θα ενημερωσουμε κι εμεις!" wow), επαιρνα τηλεφωνο στο nokia care (δεν το σηκωναν) και γενικα τα παντα.. Πηρα τηλεφωνο και τον δικηγορο να καταλαβει τι γινεται αν τον χρειαστω.

Μολις ερθει η συσκευη στο nokia care θα περιμενω να δω τι θα μου πουνε και αν δεν γινει τιποτα αναλαμβανει ο δικηγορος γιατι εγω κουραστηκα.

Σε ποιον να το πω και να με πιστεψει..

τελικα ολος ο κατηφορος που εχουν αρχισει να παιρνουν τους αξιζει...

κριμα και ειμαι και μεγαλος φιλος της νοκια...

αν μπορεσεις διεκδικησε καινουργιο κινητο και αν σου πουν για ανακατασκευασμενο πες τους οχι..

η σταση τους ειναι πιο αθλια ακομα και απο τη σταση που ειχαν στην περιπτωση μου, που μου αλλαζαν καθε φορα και απο κατι εκτος απο πλακετα...

καλη τυχη με το ολο θεμα

Τι αποθήκευση να κάνω? Πως?

Αφού πάντα όταν εβαζα φωτό από το PC είτε μέσω OVi, ή κατευθείαν στο Folder μια χαρά τις έβλεπα!

Τι άλλαξε?

make love not work

Εχω νεα σημερα..!

Ο υπαλληλος του nokia care μου ειπε οτι εχει τη συσκευη στα χερια του και την εκανε παλι εισαγωγη..

Τι εγινε ομως?

Μολις τελειωσε η δευτερη αναβαθμιση ειχε μιλησει με την υπευθυνη των Nokia care Ελλαδας. Θα το εστελνε εκει (που ειναι αυτο το "εκει" δεν ξερω..) και θα γινοταν αντικατασταση.

Τελικα εγινε -μπερδεμα- , εγινε εισαγωγη στο επισκευαστικο κεντρο και το αναβαθμισαν απλα (λες και αυτοι ειναια ξενοι..).

Μου ειπε οτι τωρα θα παει εκει που πρεπει, θα αντικατασταθει και δεν θα αργησει οπως στο service (λογικα την επομενη βδομαδα θα το εχω).

Εγω προσωπικα δεν πιστευω τιποτα γιατι η κατασταση στη nokia οπως καταλαβαινετε ειναι τραγικη..

Ειναι σαν να δουλευουν "μαζι" ελευθεροι επαγγελματιες. Ο καθενας κανει ("κανει" που λεει ο λογος) τη δουλεια του και δεν νοιαζεται τι θα γινει απο εκει και περα.

Το ΛΙΓΟΤΕΡΟ που μπορουν να κανουν ειναι να μου δωσουν καινουργια 64αρα συσκευη.

Η δικη μου ηταν ελαττωματικη ναι μεν, αλλα ηταν καινουργια, αγρατσουνιστη και δουλεψε 15 μερες ολες κι ολες.

Θυμήθηκα τώρα που μας έφταιγε η Alpha Copy... Αχ αυτά τα επίσημα service

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Εχω νεα σημερα..!

Ο υπαλληλος του nokia care μου ειπε οτι εχει τη συσκευη στα χερια του και την εκανε παλι εισαγωγη..

Τι εγινε ομως?

Μολις τελειωσε η δευτερη αναβαθμιση ειχε μιλησει με την υπευθυνη των Nokia care Ελλαδας. Θα το εστελνε εκει (που ειναι αυτο το "εκει" δεν ξερω..) και θα γινοταν αντικατασταση.

Τελικα εγινε -μπερδεμα- , εγινε εισαγωγη στο επισκευαστικο κεντρο και το αναβαθμισαν απλα (λες και αυτοι ειναια ξενοι..).

Μου ειπε οτι τωρα θα παει εκει που πρεπει, θα αντικατασταθει και δεν θα αργησει οπως στο service (λογικα την επομενη βδομαδα θα το εχω).

Εγω προσωπικα δεν πιστευω τιποτα γιατι η κατασταση στη nokia οπως καταλαβαινετε ειναι τραγικη..

Ειναι σαν να δουλευουν "μαζι" ελευθεροι επαγγελματιες. Ο καθενας κανει ("κανει" που λεει ο λογος) τη δουλεια του και δεν νοιαζεται τι θα γινει απο εκει και περα.

Το ΛΙΓΟΤΕΡΟ που μπορουν να κανουν ειναι να μου δωσουν καινουργια 64αρα συσκευη.

Η δικη μου ηταν ελαττωματικη ναι μεν, αλλα ηταν καινουργια, αγρατσουνιστη και δουλεψε 15 μερες ολες κι ολες.

αμα σου ειπαν ετσι τοτε παιζει να το εχεις και ως το σαββατο..

λογικα κανα 64αρι ανακατεσκευασμενο θα σου δωσουν οπως σε μενα αλλα σε αψογη κατασταση παντα

αμα σου ειπαν ετσι τοτε παιζει να το εχεις και ως το σαββατο..

λογικα κανα 64αρι ανακατεσκευασμενο θα σου δωσουν οπως σε μενα αλλα σε αψογη κατασταση παντα

Εχει και μια λογικη αυτο..

Περυσι ειχαν παρα πολλα 64αρια ιδιο θεμα με το δικο μου και τα γυρνουσαν πισω doa. Αυτα δινουν λογικα..

Ολιγον αγχωτικο..!

Δεν ειναι καπως ηλιθιο αυτο ομως?

Εχεις ελαττωματικη συσκευη. Σε βασανιζουν αλλα δε στη φτιαχνουν και στο τελος σου δινουν μια ανακατασκευασμενη.

Μετα φτιαχνουν τη δικη σου, βασανιζουν καποιον αλλο και του δινουν τη δικη σου σαν ανακατασκευασμενη..!

Ουτε που τους περναει απο το μυαλο να φτιαξουν τη συσκευη οταν πρεπει.. :lol:

Εδώ και κανα μήνα, όταν βάζω φωτογραφία στο τηλέφωνο, είτε με Sync είτε κατευθείαν από Wndows δε τις βλέπω μετά στη Gallery!

Πως γίνεται αυτό? Πώς λύνεται αυτό?

Δοκίμασα SyncConnect με NokiaLink, ΟviSuite, σαν HardDisk απλά Copy-Paste, τίποτα!

make love not work

Δοκίμασε να τις βάλεις στο φάκελο pictures. Το Ovi δεν υποστηρίζει το Ν9, πως τα κατάφερες εσύ; Εδώ καλά καλά δεν υποστηρίζεται το τελευταίο Nokia suite!

Πρόσφατα έκανα δοκιμή με το δικό μου και λειτουργεί. Το συνδέω σαν Mass Storage Device και τα βάζω στο Pictures.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Δοκίμασα SyncConnect με NokiaLink, ΟviSuite, σαν HardDisk απλά Copy-Paste, τίποτα!

σε πιο φακελο τις βαζεις?

κανε ενα νεο φακελο στο mydocs και περνα τις εκει και δοκιμασε

κατεβασε και απο το store το Vidx Player και το meeseepics και δες αν εστω απο εκει τις βλεπεις

(ψαχνω για κανενα gallery app στο store δεν βρισκω)

Έχω δοκιμάσει και νεο φάκελο, αλλά τίποτα!

Έκανα και βλακεία. Έσβησα όλες και πήγα να τις ξαναβάλω και δε βλέπει καμία τώρα.

Κάποια μ....ία έκανα κι ενώ υπάρχουν που τις βλέπω μέσω fileBox, στην Gallery τίποτα.

make love not work

Έχω δοκιμάσει και νεο φάκελο, αλλά τίποτα!

Έκανα και βλακεία. Έσβησα όλες και πήγα να τις ξαναβάλω και δε βλέπει καμία τώρα.

Κάποια μ....ία έκανα κι ενώ υπάρχουν που τις βλέπω μέσω fileBox, στην Gallery τίποτα.

θυμασαι τι εκανες πριν το παθεις αυτο?

εννοω αν εσβησες κατι,αν εγκατεστησες,οτιδηποτε

http://img546.imageshack.us/img546/4361/n9troubleshooting.jpgΚάποιο tweak το πολύ να έβαλα απ'το N9QTweak. Δοκίμασα και να απενεργοποιήσω όλα τα tweak. Τίποτα!

Τόσους μήνες τις πέρναγα κατευθείαν στο MyDocs/Pictures, είτε πήγαιναν μόνες τους εκεί με το Sync&Connect.

Προσπάθησα να φτιάξω νέο φάκελο και να τον βάλω στο MyDocs και τίποτα!

Προσπάθησα και στο DCIM, πάλι τίποτα!

Το κουλό είναι ότι υπάρχουν μέσα, αλλά δε τις βλέπω μέσω Gallery!

Το έχετε ξανακούσει? Έχω φάει το τόπο και δε βρήκα τίποτα παρόμοιο!

Αν έσβησα κάτι κατά λάθος, αλλά τι? Τι άλλο πρέπει να έχει ο φάκελος με τις φωτό?

Υπάρχουν οι φάκελοι: ".backgrounds", "content" ".original" και είναι κενοί!

Αν κάνω reset του τηλεφώνου από το δικό του μενού, τι θα χάσω? Όλα? Και τα Apps? Ποιές ρυθμίσεις?

Edited by okourkoulos
make love not work

για δες εδω. εχει ενα αρχειο (gallerybug) να εγκαταστησεις απο οτι καταλαβα και θα στρωσει

πολυ calendar βρε παιδι μου :p

edit:

δεν πιστευω οι εικονες που δεν βλεπεις στη gallery να ειναι στον φακελο .wallpapers

η τελεια μπροστα απο το ονομα του φακελου τον κανει κρυφο