Jump to content

format sto pc


pnos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

analogos ti leitourgiko exeis an exeis 98 mellenium h 95 kane mia disketa ekkinisis kai 3ekina to pc tha se balei sto dos otan 3ekinas to pc enoeite oti prepei na exeis mesa ti disketa ekkinisis kai meta tha pathseis foramt c : epeidh blepw oti den 3ereis na kaneis format kalo tha htan na sto kanei kapios allos giati meta pws tha baleis ta windows ? an exeis xp mpes sto bios kai kane otan 3ekinaei to pc na diabazei prwta to cd rom tha sou anoikseikai tha pathseis na kaneis format sto pc
www.glafki.com
Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο....άμα είναι αρχάριος και έχει και ΧΡ δεν τον βλέπω να το κάνει αυτός το φορματ.....

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Βοήθεια ζήτησε ο άνθρωπος, είπε ότι είναι αρχάριος και πρέπει όποιος θέλει να βοηθήσει να του τα πει απλά. Δεν βλέπω ούτε το ένα ούτε το άλλο.

 

Δεν ξέρω τι λειτουργικό θέλεις να βάλεις, αλλά θα γράψω λίγα πράγματα για την περίπτωση των windows xp. Αν θέλεις να βάλεις κάποιο άλλο λειτουργικό, εδώ είμαστε πάλι.

 

1. Κάνε backup τα αρχεία σου. Αποθήκευσε τα σε cd για παράδειγμα.

 

2. Βεβαιώσου ότι έχεις drivers για τα τμήματα του μηχανήματος. Για παράδειγμα, κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, modem κλπ. Για πολλά από αυτά -αν είναι κάπως παλιά- ίσως να έχουν drivers τα ίδια τα windows.

 

3. Προσπάθησε να βρεις το service pack και μερικά critical updates που υπάρχουν για τα windows. Κυρίως το MS03-039 για να μην έχεις προβλήματα αργότερα.

 

4. Προμηθεύσου κάποιο καλό antivirus και κάποιο firewall.

 

5. Κάνε επανεκκίνηση και στην αρχική οθόνη που φαίνονται κάποια στοιχεία για το μηχάνημα σου, όπως εγκατεστημένη μνήμη, σκληροί δίσκοι κλπ, πάτα το αντίστοιχο κουμπί για να δεις τις ρυθμίσεις του BIOS. Συνήθως είναι το Delete. Στο BIOS, βρες τις ρυθμίσεις για το Boot sequence και βάλε πρώτο το cd-rom ή το dvd που έχεις. Μετά διάλεξε Save&Exit.

 

6. Βάλε το cd με τα windows xp στο cdrom (σε αυτό δηλαδή που όρισες ότι θα εκκινήσει από εκεί ο υπολογιστής)

 

7. Θα εμφανιστεί μια επιλογή για να επιβεβαιώσεις ότι θέλεις να εκκινήσεις από το cd.

 

8. Αν όλα έχουν πάει καλά, κάπου εδώ θα αρχίσει το setup των windows. Θα πρέπει να επιλέξεις clean install από τις επιλογές που έχεις. Εμφανίζονται οι δίσκοι που έχει το μηχάνημα και τα partitions που έχει ο καθένας. Διάλεξε αυτόν που έχει τα windows και: delete partition. Θα εμφανιστεί ένα unpartitioned space. Το διαλέγεις και φτιάχνείς ένα νέο (create partition) με το μέγεθος που θέλεις (μπορεί να είναι ολόκληρος ο δίσκος π.χ.). Μετά σε αυτό το partition γίνεται format και η εγκατάσταση των windows.

 

9. Μετά το format, θα αρχίσουν να αντιγράφονται αρχεία στον δίσκο. Όταν τελειώσει η αντιγραφή των αρχείων το μηχάνημα θα κάνει restart. Καλό είναι εδώ, να πας πάλι στο BIOS (όπως και πριν) και στο Boot sequence να βάλεις πάλι πρώτο τον σκληρό δίσκο. Προφανώς δεν βγάζεις το cd των windows ακόμα.

 

10. Το μηχάνημα θα εκκινήσει από τον σκληρό δίσκο και θα συνεχίστει το setup. Από εδώ και πέρα όλα είναι αρκετά απλά. Κάποια στιγμή θα εμφανιστούν οι ρυθμίσεις Regional Settings. Εκεί θα πρέπει να προσέξεις να βάλεις τα πάντα στα ελληνικά. Όπως το locale (greek) την χώρα (Greece) κλπ. Βεβαιώσου ότι έλεγξες καλά όλες τις ρυθμίσεις (δεν είναι πολλές) και συνέχισε.

 

11. Όταν τελειώσει το setup το λειτουργικό θα είναι έτοιμο. Μπορείς να αρχίσεις να περνάς drivers για τα διάφορα περιφερειακά, τα updates για τα windows και τα προγράμματα που θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Νομίζω ότι ο mcde ήταν σαφέστατος, παρ' όλα αυτά για τα WinXP, αν υπάρχουν περεταίρω απορίες σχετικά με την δημιουργία partitions και την μορφοποίηση τους και μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού νομίζω και ελπίζω ότι θα καλυφθούν αν επισκεφτεί κάποιος την ιστοσελίδα που μόλις ανέβασα στην διεύθυνση:

http://www.geocities.com/installationxp/

Είναι οδηγίες που είχα φτιάξει σε αρχεία html για έναν φίλο μου πριν δύο χρόνια, αλλά νομίζω ότι είναι επίκαιρες

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kmeg (29 Ιούν. 2004 , 21:38)

 

Που μπορεί να βρεί κανείς τα security updates για τα Windows XP, ώστε να γλυτώσει το κατέβασμα από την σελίδα της Microsoft?

 

 

Please κάποιος να απαντήσει γιατί με ενδοιαφέρει και εμένα αυτό το θέμα.

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν υπάρχουν έτοιμα κάπου όλα τα updates, μπορείτε όμως να τα κατεβάσετε (σαν ξεχωριστά αρχεία) από τη σχετική σελίδα της Microsoft όπου αναφέρονται όλα και να τα αποθηκεύσετε.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Είχα διαβάσει κάπου ότι όταν γίνεται format στα Win XP απο το cd, δηλαδή master boot record, υπάρχει περίπτωση κάποια αρχεία να μην διαγραφούν(συγκεκριμένα αναφαιρόταν στην δυνατότητα να επιζήσουν κάποια virus μετά το format). Ισχύει κάτι τέτοιο;;
http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...