Jump to content

Αξιόπιστα/φτηνά sites με κινέζικα tablets


Vinzenzo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

iPadAlternative μια πρόσφατη κακή εμπειρία

Η αγορά από την Κίνα περιέχει ένα ρίσκο που για να το ελαχιστοποιήσουμε προτιμάμε να ψωνίζουμε από πιστοποιήμένους πωλητές για τους οποίους υπάρχουν αρκετές θετικές αναφορές από άλλα μέλη του φόρουμ.

Με αυτή τη λογική επέλεξα το πολυδιαφημισμένο iPadAlternative για να αγοράσω μια ταμπλέτα Pipo M1.

Στη πρώτη σελίδα του καταστήματος αναφέρεται ότι πέρα από την ποιότητα εγγυώνται και τη χαμηλότερη τιμή Καιί ότι θα το ισοφαρίσουν αν βρει κανείς καλύτερη τιμή Παρήγγειλα λοιπόν χωρίς να κοιτάξω αλλού θεωρώντας ότι έχουν κοιτάξει αυτοί. Όπως συμβαίνει πάντα με τα καταστήματα που εγγυώνται τη χαμηλώτερη τιμή

 

Η αγορά έγινε στις 12-10-12 και η αποδοχή της πληρωμής εμφανίστηκε άμεσα στο λογαριασμό μου στο iPadAlternative. Ταυτόχρονα έλαβα και emai με το τιμολόγιο. Εμφανιζόταν μήνυμα ότι ο χρόνος παράδοσης θα είναι μεταξύ 22 και 25 Οκτωβρίου Είχα ζητήσει αποστολή με Singapore Post.

 

Το βράδυ της 15-10-10 επειδή η παραγγελία μου δεν είχε ακόμη αποσταλεί και ταυτόχρονα εξαφανίστηκε και ο χρόνος παράδοσης, επικοινώνησα μαζί τους με μήνυμα. Τους ρωτούσα αν έγινε η αποστολή και για τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης. Επίσης τους ενημέρωνα οτι για προσωπικούς λόγους ήταν πολύ σημαντικό για μένα να παραλάβω πριν τις 26-10-2012

Ταυτόχρονα επειδή είδα οτι άλλο κατάστημα (το merimobiles) πουλούσε την ίδια ταμπλέτα 26 ευρώ φτηνότερα τους ζήτησα να τηρήσουν τη διαφήμισή τους και να μου επιστρέψουν 26 ευρώ στο λογαριασμό μου paypal.

 

Μετά από δύο μέρες έλαβα ταυτόχρονα ως απάντηση δύο διαφορετικά mail. Σε κανένα από τα δύο δεν απαντούσαν για την αποστολή της παραγγελίας μου.

 

Στο πρώτο από αυτά μου απαντούσαν ότι δεν θα ισοφαρίσουν τη διαφορά τιμής.

Έχοντας δει πρώτα αυτό το μήνυμα τους απάντησα άμεσα και ευγενικά ότι δεν είναι σύμφωνο με τη διαφήμισή τους και ότι θα ενημερώσω το κοινό στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα επέμεινα και τους ρώτησα αν έστειλαν τη παραγγελία μου,τους ρώτησα πότε εκτιμούν ότι θα παραλάβω και τους υπεθύμισα ότι έχω σοβαρούς λόγους να παραλάβω πριν τις 26-10-2012.

 

Στο δεύτερο mail τους που ήρθε ταυτόχρονα με το πρώτο αλλά εγώ το διάβασα μετά δεν μου απαντούσαν πάλι για την αποστολή αλλά μου έλεγαν ότι θα μου επιστρέψουν τη διαφορά των 26 ευρώ!!!

Τους απάντησα άμεσα και σε αυτό ρωτώντας τι από τα δύο ισχύει και ξαναρωτώντας για την αποστολή.

 

Αντί άλλης απάντησης μέσα στην επόμενη μία ώρα έλαβα δύο τυποποιημένα μηνύματα από το iPadAlternative και το Paypal που με ενημέρωναν για την ακύρωσή της παραγγελίας μου και την επιστροφή των χρημάτων μου!!!

Χωρίς εγώ να έχω ζητήσει κάτι τέτοιο.

Αμέσως μετά έλαβα ένα μήνυμα από το support του iPadAlternative γραμμένο στα Ελληνικά το οποίο έλεγε μόνο ότι "Συγνώμη δεν μας απειλούν" και με αποχαρετούσε με ένα ελληνικώτατο Αντίο!!!

 

Δηλαδή οι άνθρωποι παρεξηγήθηκαν που τους υπενθύμισα τη παραπλανητική (ή το λιγώτερο ελλιπή) διαφήμιση της πρώτης σελίδας του site τους και για τιμωρία δεν μου πουλάνε!!! Και εν γνώσει τους μου δημιούργησαν σημαντικώτατο πρόβλημα,αφού δεν υπάρχει πια χρόνος για να παραγγείλω από αλλού και να παραλάβω πριν τις 26-10-2012.

 

Εννοείται ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν μπορούν να σταθούν στην Ευρώπη ή ακόμη και στη ψωροκωσταινα

Η παραπλανητική διαφήμιση τιμωρείται και αν υπάρχουν όροι πρέπει να αναφέρονται σαφώς

Η άρνηση πώλησης απαγορεύεται.

Και τέλος η εμπορική πρακτική υπαγορεύει το σεβασμό του εμπόρου ακόμη και προς τον πιο αγενή πελάτη. Κάτι που εγώ σαφώς δεν ήμουν.

 

Γράφω όλα τα παραπάνω για να καταλάβετε ότι ακόμη και το θεωρητικά πιο αξιόπιστο κινέζικο κατάστημα στάθηκε απέναντί μου παντελώς αναξιόπιστο. Αναρωτιέμαι ποιό θα μπορούσε να εμπιστευθεί κανεις. Μάλλον κανένα και άρα θα το παίξω κορώνα-γράμματα. Και στο μέλλον δεν θα εμπιστευόμουν τόσο εύκολα τα λιβανίσματα που με οδήγησαν εκεί .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

@PANKAN

Δεν αντιλέγω οτι μπορεί να μην φέρθηκαν σωστά και επαγγελματικά με το να σου αρνηθούν αγορά, αλλά όταν κάποιος φτάνει στο σημείο να σου απαντήσει με τη φράση "Συγνώμη δεν μας απειλούν" δεν το λέει έτσι απλά άρα υπάρχει λόγος.

Χωρίς να θέλω να με παρεξηγήσεις, μήπως δεν μας τα λες όλα ακριβώς όπως έγιναν; Γιατί πολλές φορές όταν μας πνίγει το δίκιο κάνουμε ενέργειες εξαιτίας των οποίων χάνουμε τελικά το δίκιο που έχουμε.

Μήπως τους απείλησες ή τους έβρισες ;

Ξαναλέω δεν θέλω να με παρεξηγήσεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]deltahacker.gr Ελληνικό περιοδικό για το ethical hacking

Η αληθινή αξία ενός ανθρώπου φαίνεται στο πως φέρεται σε κάποιον, από τον οποίο δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος

Link to comment
Share on other sites

Δεν σε παρεξηγώ, γιατί κάθε λογικός άνθρωπος θα απορούσε.

Σου παραθέτω το μήνυμά μου για να δεις κι εσύ την απειλή.

Μισή ώρα μετά το παρακάτω μήνυμα είχαν ακυρώσει την παραγγελία και μου είχαν γυρίσει τα λεφτά μου πίσω.

Τίποτα άλλο δεν είχε προηγηθεί .

 

Dear ipadalternative

Thanks for your answer regarding your price match guarantee.

Nevertheless I do not find it fair.

I have shopped from ipadalternative without checking prices elsewhere because I was told that you are most dependable. I will inform the forums here in Greece.

You have not answered if you have shipped my order. Will I have it before 25-10-2012? In my account the order status remains "Payment accepted" and the message about the estimated day of arrival disappeared.

What is happening??? What should I expect??

Regards

Edited by PANKAN
Link to comment
Share on other sites

τους απάντησα άμεσα και ευγενικά ότι δεν είναι σύμφωνο με τη διαφήμισή τους και ότι θα ενημερώσω το κοινό στην Ελλάδα. .

 

Αυτό το θεώρησαν απειλή, όσο ευγενικά κι αν τους έγραψες.

Oneplus5 8/128 Android 10
Link to comment
Share on other sites

Περίεργο αυτό πάντως, γιατί συνήθως οι τιμές τους είναι ίδιες ή και χαμηλότερες των υπολοίπων, σίγουρα πιο χαμηλές από merimobiles.

Χθες παρήγγειλα ένα Ainol Aurora II για το βαφτιστήρι μου και το είχαν φθηνότερα από merimobiles, pandawill και tinydeal (και έγινε dispatch την ίδια ημέρα).

 

@PANKAN: Πραγματικά λυπηρό ότι είχες τέτοια εμπειρία, σου είπαν το λόγο που δεν μπορούσαν να κάνουν price match; Ρωτάω γιατί π.χ στο Ainol Fire λένε ότι δε μπορούν να κάνουν price match διότι έχουν αγοράσει stock από Σιγκαπούρη ακριβότερα λόγω του ότι το Fire βρίσκεται σε έλλειψη (κάτι που ισχύει γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν stock και το μαθαίνεις ΑΦΟΥ πληρώσεις).

No matter where you go, there you are!

https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr

Link to comment
Share on other sites

@PANKAN: Πραγματικά λυπηρό ότι είχες τέτοια εμπειρία, σου είπαν το λόγο που δεν μπορούσαν να κάνουν price match;

Όπως έγραψα έλαβα 2 απαντήσεις σχεδόν ταυτόχρονα.

Στη απάντηση που είδα πρώτη μου απαντάει κάποιος Richard ότι "Price match is before you buy, not after".

Σε αυτό το mail απάντησα ..."απειλητικά". Το mail μου το δημοσιεύω αυτούσιο πιο πάνω για να κρίνουν όλοι την "απειλή".

Αμέσως μόλις έστειλα την απάντηση είδα το δεύτερο mail (που μπορεί από αυτούς να έφυγε πρώτο) το οποίο ήταν ανώνυμο και έλεγε: "yes, we can match that"

Τότε μπερδεύτηκα εντελώς και τους ρώτησα τι από τα δύο ισχύει.

Αντί άλλης απάντησης μέσα στην επόμενη μία ώρα μου ακύρωσαν την παραγγελία και μου επέστρεψαν άμεσα και τα χρήματά μου.

Και αμέσως μετά έλαβα το μήνυμα τους χωρίς υπογραφή συντάκτη το οποίο έλεγε επι λέξει στα Ελληνικά (!!!) "Συγνώμη δεν μας απειλούν; Αντίο".

Η συμπεριφορά τους είναι σίγουρα ακατανόητη για οποιονδήποτε στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη ή στην Αμερική θα τους έτρεχαν.

Και για να πω την αλήθεια δεν θα με πείραζε αν μου έλεγαν μια μικρή δικαιολογία πχ "δεν μπορεί το λογιστήριο και πάρε αντί για λεφτά μια κάρτα". Αλλά φαίνεται ότι η πολλή αναγνωρισιμότητα τους έχει κάνει να περιφρονούν τον πελάτη. Το αντίθετο από αυτό που θα γινόταν στην Ευρώπη.

Το πρόβλημα που μου δημιούργησαν είναι σημαντικό γιατί ήθελα να έχω την ταμπλέτα πριν τις 26-10, και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο γιατί δεν ξέρω πια από που να ψωνίσω αυτό που θέλω. Έστω και καθυστερημένα.

Το μόνο καλό είναι ότι στο μεταξύ διορθώθηκαν τα προβλήματα του Pipo M3 και θα στραφώ πια σε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε PANKAN δυστυχως στις ιντερνετικες αγορες δεν υπαρχει η στανταρ ημερομηνια παραδωσης η αποστολης οσο και αν θα μας βολευε κατι τετοιο...

Σε καταλαβαινω και αθελα σου πανω στην *αγωνια* σου για την αποστολη απο λαθος σου,σου διεφυγε το δευτερο mail που λες και ολα *στραβωσαν.....βλεπεις αμεσος διαλογος με mail δυστυχως δε γινετε...τεσπα εσυ να σαι καλα:)

Link to comment
Share on other sites

η αληθεια ειναι οτι το μαγαζι ipadalternative δειχνει σημαδια καταρευσης:

- το διωχνουν απο το vondroid forum,

- επιθετικη-υβριστικη σταση σε πελατες (ακομα και εαν οι πελατες εχουν λαθος συμπεριφορα, ειναι ΠΕΛΑΤΕΣ πρωτα απο ολα),

- καθυστερημενες απαντησεις σε email,

- 2 μελη του φορουμ αγορασαν tablet με λαθος φορτιστης στην παραγγελια κ.α.

 

Προσωπικα, ακυρωσα παραγγελια, εκανε 6 μερες συνολικα για να παρω τα λεφτα μου(η παραγγελια ειχε γινει σε status refund σε 2 μερες), αφου μιλησα 2 φορες στο chat και εστειλα 2 μηνυματα, ενω το ''κακο-φημισμενο'' dinodirect εκανε 1 εργασιμη μερα.

 

Γενικα τα κινεζικα μαγαζια και οι κινεζοι σαν ατομα δεν φημιζονται για το service τους και στην αξιοπιστια οταν προκειται για εμπορικη συναλλαγη.

Edited by DoctorM
Ειμαι gadgetakias και ειμαι καλα :lol:
Link to comment
Share on other sites

Γενικα τα κινεζικα μαγαζια και οι κινεζοι σαν ατομα δεν φημιζονται για το service τους και στην αξιοπιστια οταν προκειται για εμπορικη συναλλαγη.

 

Είναι σε ποιον θα πέσεις τελικά. Μιλάω με Richard (μέσω e-mail) και Hank και πάντα βγάζω άκρη. Απλά, πρέπει να είσαι λιτός και περιεκτικός, δεν είναι να τους λες την ιστορία της ζωής σου.

Ο Lewis πάλι απ'το chat, για παραγγελία που ήθελα να κάνω χθες και να χρησιμοποιήσω τα vouchers μου, μου έλεγε ότι δεν επιτρέπονται (!). E-mail στο Richard, βάζω την παραγγελία κανονικά με τα vouchers και έγινε dispatch σε μία ώρα!

 

Το κακό είναι ότι ο Richard είχε ένα ατύχημα με τη μηχανή και είναι εκτός 10 ημέρες τώρα, μάλλον γιαυτό συμβαίνουν και τέτοια θέματα.

Τουλάχιστον τούτοι είναι ψιλοσταθεροί στα ονόματα, στο merimobiles σε διάστημα 30 ημερών είχα μιλήσει με 6-7 διαφορετικούς (μέχρι να μου κάνουν refund το PiPO U1, τους πήρε 15 ημέρες), όπου οι απαντήσεις ήταν τυποποιημένες και άλλαζε μόνο το όνομα :lol:

 

Edit: Εμφανίσθηκαν πάλι τα iPadAlternative sections στο VonDroid.

Edited by Frontier

No matter where you go, there you are!

https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr

Link to comment
Share on other sites

Είναι σε ποιον θα πέσεις τελικά. Μιλάω με Richard (μέσω e-mail) και Hank και πάντα βγάζω άκρη. Απλά, πρέπει να είσαι λιτός και περιεκτικός, δεν είναι να τους λες την ιστορία της ζωής σου.

Ο Lewis πάλι απ'το chat, για παραγγελία που ήθελα να κάνω χθες και να χρησιμοποιήσω τα vouchers μου, μου έλεγε ότι δεν επιτρέπονται (!). E-mail στο Richard, βάζω την παραγγελία κανονικά με τα vouchers και έγινε dispatch σε μία ώρα!

 

δηλαδη για να κανουμε μια παραγγελια χωρις προβλημα, θα πρεπει να στελνουμε προσωπικο email σε καποιον Richard. Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα. Νομιζω οτι σαν φορουμ εδω το πολυ διαφημισαμε το συγκεκριμενο μαγαζι και υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες και με καλυτερες τιμες.

 

Οριστε πορτοκαλιες:lol:

 

- http://www2.buyincoins.com/ με κουπονι XMASTOCK, εχει εκπτωσει στα προιοντα εως 10%, 19/10 - 31/10. Αποστολη απο Hong Kong δωρεαν. Τεραστια ποικιλια προιoντων και πολλα tablets.

 

- http://www.myefox.fr με κουπονι CADEAUFR0815, το CUBE30GT 32GB στα 174.99 ευρω μαζι με μεταφορικα, αποστολη απο Γαλλια παρακαλω, οχι απο κινα! Δεν εχει φοβου τελωνιου, αποστολη απο ευρωπη. Σε λιγες μερες στο σπιτι σας. (εδω θελει προσοχη, επιλεγεται κωδικο προιντος που αναφερει Expedetion de la france δηλαδη αποστολη απο Γαλλια γιατι εχει και αποθηκη και στην κινα με αλλη τιμη και διαφορετικο κωδικο προιοντος). Επιλεγεται απο εδω: http://www.myefox.fr/tablette-pc-et-notebook-exp-dition-de-france-c-129_1804

 

- http://www.pandawill.com, με κουπονι pandaforyou5, 5% εκπτωση σε ολα τα προιοντα και αποστολη με Singapore Post με εξτρα 3,4$. Μεγαλη ποικιλια προιοντων, επιβεβαιωστε παντα εαν το αντικειμενο που θελετε εαν ειναι αμεσα διαθεσιμο παντα μεσω chat η μεσω email προτου παραγγειλεται.

Edited by DoctorM
Ειμαι gadgetakias και ειμαι καλα :lol:
Link to comment
Share on other sites

Ο Lewis πάλι απ'το chat, για παραγγελία που ήθελα να κάνω χθες και να χρησιμοποιήσω τα vouchers μου, μου έλεγε ότι δεν επιτρέπονται (!).

 

Πώς τα κατάφερες και πήρες κουπόνια από εκεί;

Εγώ για 2 δικά μου και μετά από τρία μειλ στον Richard δεν πήρα ούτε καν απάντηση.

Αστείο βέβαια το ποσο αλλά η κοροϊδία με πειράζει

Link to comment
Share on other sites

Πώς τα κατάφερες και πήρες κουπόνια από εκεί;

Εγώ για 2 δικά μου και μετά από τρία μειλ στον Richard δεν πήρα ούτε καν απάντηση.

Αστείο βέβαια το ποσο αλλά η κοροϊδία με πειράζει

 

Απλά έβαλα τα vouchers στην παραγγελία ($8), το σύστημα τα αναγνώρισε, πλήρωσα και μετά από μια ώρα έγινε αποστολή.

Τον Richard απλά τον ενημέρωσα, δεν πήρα απάντηση (πέρα από τον autoresponder).

To tracking ισχύει γιατί το ανιχνεύω στο en.4px.cc.

 

δηλαδη για να κανουμε μια παραγγελια χωρις προβλημα, θα πρεπει να στελνουμε προσωπικο email σε καποιον Richard. Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα. Νομιζω οτι σαν φορουμ εδω το πολυ διαφημισαμε το συγκεκριμενο μαγαζι και υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες και με καλυτερες τιμες.

Εννοείται ότι ο καθένας αγοράζει από εκεί που θέλει.

Το Aurora II πάντως το βρήκα στην καλύτερη τιμή εκεί (σε $) και σε stock, γιαυτό και το πήρα.

Εδώ πάντως όσοι αγόρασαν από εκεί, παρέλαβαν κανονικά.

 

- http://www.myefox.fr με κουπονι CADEAUFR0815, το CUBE30GT 32GB στα 174.99 ευρω μαζι με μεταφορικα, αποστολη απο Γαλλια παρακαλω, οχι απο κινα! Δεν εχει φοβου τελωνιου, αποστολη απο ευρωπη. Σε λιγες μερες στο σπιτι σας. (εδω θελει προσοχη, επιλεγεται κωδικο προιντος που αναφερει Expedetion de la france δηλαδη αποστολη απο Γαλλια γιατι εχει και αποθηκη και στην κινα με αλλη τιμη και διαφορετικο κωδικο προιοντος). Επιλεγεται απο εδω: http://www.myefox.fr/tablette-pc-et-notebook-exp-dition-de-france-c-129_1804

Προσοχή στο συγκεκριμένο, γιατί υπάρχουν 3 αναφορές στο sd ότι πλήρωσαν τελωνείο και επιπλέον σε μία περίπτωση γερμανού αγοραστή (το νήμα υπάρχει στο VonDroid), το tablet (ένα Cube) δεσμεύτηκε από μια υπηρεσία του γερμανικού τελωνείου και καταστράφηκε επειδή δεν έφερε σήμανση CE.

 

- http://www.pandawill.com, με κουπονι pandaforyou5, 5% εκπτωση σε ολα τα προιοντα και αποστολη με Singapore Post με εξτρα 3,4$. Μεγαλη ποικιλια προιοντων, επιβεβαιωστε παντα εαν το αντικειμενο που θελετε εαν ειναι αμεσα διαθεσιμο παντα μεσω chat η μεσω email προτου παραγγειλεται.

 

Pandawill καμία σχέση με iPadAlternative, μήνα για να λάβεις την παραγγελία, τις περισσότερες φορές δεν έχουν stock (όπως τους ρώταγα επίμονα τώρα για το Newman N1). Έχουν πάντως χαμηλές τιμές, ειδικά στα κινητά.

 

Προσφορές βγαίνουν από πολλούς, αλλά τα Κινέζικα γενικά θέλουν μια προσοχή, π.χ στο sd ένας βούλγαρος άνοιξε νήμα (στο forum του Fire) "beware where you buy from" και γράφει εκεί για το DealsExtreme που 40+ ημέρες τον κοροϊδεύουν (εννοείται ότι έχει πληρώσει) και tablet δε βλέπει. Και αυτός όπως και εσύ είχε αγοράσει με κουπόνια, πλήρωσε μεν, tablet δεν παρέλαβε όμως.

 

Δυστυχώς υπάρχει ρίσκο με τέτοιες αγορές, π.χ τώρα μπλοκάρουν πολλά πακέτα από Κίνα λόγω μπαταριών (!).

Edited by Frontier

No matter where you go, there you are!

https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή στο συγκεκριμένο, γιατί υπάρχουν 3 αναφορές στο sd ότι πλήρωσαν τελωνείο και επιπλέον σε μία περίπτωση γερμανού αγοραστή (το νήμα υπάρχει στο VonDroid), το tablet (ένα Cube) δεσμεύτηκε από μια υπηρεσία του γερμανικού τελωνείου και καταστράφηκε επειδή δεν έφερε σήμανση CE .

 

Δεν θέλει προσοχή, εάν κάποιοι είναι βλάκες δεν φταίει το μαγαζί. Διαφορετικό μαγαζί είναι το myefox. com που παράγγειλαν αυτοί που τους μπλοκαριστηκαν, αυτά έφυγαν από Κίνα γιατί είναι η international έκδοση του με βάση την Κίνα. Η γαλλική έκδοση, ακριβώς όπως το έδωσα το link ΑΠΟΣΤΈΛΛΕΤΑΙ ΑΠΌ ΕΥΡΏΠΗ. Έχει ειδικό τμήμα που σου τονίζει τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι από τις αποθήκες τους στην Ευρώπη και έχουν εκτελωνιστει από αυτούς. Το τονίζει το ίδιο το κατάστημα.

Ειμαι gadgetakias και ειμαι καλα :lol:
Link to comment
Share on other sites

δηλαδη για να κανουμε μια παραγγελια χωρις προβλημα, θα πρεπει να στελνουμε προσωπικο email σε καποιον Richard. Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα. Νομιζω οτι σαν φορουμ εδω το πολυ διαφημισαμε το συγκεκριμενο μαγαζι και υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες και με καλυτερες τιμες.

 

Οριστε πορτοκαλιες:lol:

 

- http://www2.buyincoins.com/ με κουπονι XMASTOCK, εχει εκπτωσει στα προιοντα εως 10%, 19/10 - 31/10. Αποστολη απο Hong Kong δωρεαν. Τεραστια ποικιλια προιoντων και πολλα tablets.

 

- http://www.myefox.fr με κουπονι CADEAUFR0815, το CUBE30GT 32GB στα 174.99 ευρω μαζι με μεταφορικα, αποστολη απο Γαλλια παρακαλω, οχι απο κινα! Δεν εχει φοβου τελωνιου, αποστολη απο ευρωπη. Σε λιγες μερες στο σπιτι σας. (εδω θελει προσοχη, επιλεγεται κωδικο προιντος που αναφερει Expedetion de la france δηλαδη αποστολη απο Γαλλια γιατι εχει και αποθηκη και στην κινα με αλλη τιμη και διαφορετικο κωδικο προιοντος). Επιλεγεται απο εδω: http://www.myefox.fr/tablette-pc-et-notebook-exp-dition-de-france-c-129_1804

 

- http://www.pandawill.com, με κουπονι pandaforyou5, 5% εκπτωση σε ολα τα προιοντα και αποστολη με Singapore Post με εξτρα 3,4$. Μεγαλη ποικιλια προιοντων, επιβεβαιωστε παντα εαν το αντικειμενο που θελετε εαν ειναι αμεσα διαθεσιμο παντα μεσω chat η μεσω email προτου παραγγειλεται.

 

Πήγα να παραγγείλω το u30gt και μου βγάζει ότι βγαίνει στα:

 

Sous-Total: €211.72

Livraison Gratuite: €0.00

Coupons de Réduction: cadeaufr0815 : -€15.00

Total: €196.72

 

μαζι με το κουπόνι.Πως θα γίνει να το πάρουμε στα 174.99 ευρω?Το θέλω για δωράκι και ψήθηκα πολύ για το συγκεκριμένο

 

Edit:

 

Όλα καλά παιδιά είχα βάλει +32gb κάρτα sd γιατί δεν είδα να γράφει κάπου ότι είναι όντως 32gb.Το γράφει κάτω κάτω αναλυτικά.Αναμένω και λέω εντυπώσεις όταν με το καλό μου έρθει.

Edited by king2009
Link to comment
Share on other sites

Πήγα να παραγγείλω το u30gt και μου βγάζει ότι βγαίνει στα:

 

Sous-Total: €211.72

Livraison Gratuite: €0.00

Coupons de Réduction: cadeaufr0815 : -€15.00

Total: €196.72

 

μαζι με το κουπόνι.Πως θα γίνει να το πάρουμε στα 174.99 ευρω?Το θέλω για δωράκι και ψήθηκα πολύ για το συγκεκριμένο

 

Edit:

 

Όλα καλά παιδιά είχα βάλει +32gb κάρτα sd γιατί δεν είδα να γράφει κάπου ότι είναι όντως 32gb.Το γράφει κάτω κάτω αναλυτικά.Αναμένω και λέω εντυπώσεις όταν με το καλό μου έρθει.

 

Έχει Paypal;

Τύχη είναι, όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία

Για αποφυγή παρεξηγήσεων το όνομά μου είναι Αντώνης

Link to comment
Share on other sites

Πήγα να παραγγείλω το u30gt και μου βγάζει ότι βγαίνει στα:

 

Sous-Total: €211.72

Livraison Gratuite: €0.00

Coupons de Réduction: cadeaufr0815 : -€15.00

Total: €196.72

 

μαζι με το κουπόνι.Πως θα γίνει να το πάρουμε στα 174.99 ευρω?Το θέλω για δωράκι και ψήθηκα πολύ για το συγκεκριμένο

 

Edit:

 

Όλα καλά παιδιά είχα βάλει +32gb κάρτα sd γιατί δεν είδα να γράφει κάπου ότι είναι όντως 32gb.Το γράφει κάτω κάτω αναλυτικά.Αναμένω και λέω εντυπώσεις όταν με το καλό μου έρθει.

 

http://www.myefox.fr/cube-u30gt-rk3066-dual-core-1-6ghz-android-4-0-tablette-avec-10-1-eacute-cran-ips-1280-800-double-cam-eacute-ra-bluetooth-p-177414

Εδώ είναι το link

Ειμαι gadgetakias και ειμαι καλα :lol:
Link to comment
Share on other sites

Απλά έβαλα τα vouchers στην παραγγελία ($8), το σύστημα τα αναγνώρισε, πλήρωσα και μετά από μια ώρα έγινε αποστολή.

 

 

Μωρέ ΕΑΝ τα έπαιρνα και εγώ το ίδιο θα έκανα.

Περισσότερο με πείραξε η συμπεριφορά...

Δουλεύει το referral;

..... Εννοείται ότι δουλεύει κυριε

Μά με σύστησε κάποιος φίλος και δεν βλέπω κουπόνι στον λογαριασμό μου

..... Πρέπει να κάνετε αγορά και να πληρώσετε κύριε για να δείτε κουπόνι

Πλήρωσα την παραγγελία και ακόμα δεν βλέπω κάτι στο λογαριασμό μου (3.mail στον Richard ).

.......Ένας αιτος καθότανε και ο Richard ακόμα λιαζεται :):)

 

 

Γενικά είμαι ευχαριστημενος από την αγορά μου μιας και το tablet μου ήρθε μια χαρά και γρήγορα χωρίς τελωνείο.Μάλιστα αν θυμάμαι καλά ήμουν ο δεύτερος μετά τον Frontier (ο οποίος με βοήθησε σε πολλά θέματα) που αγόρασε από εκεί και είχα πολλές επιφυλάξεις.

Πάντως ιδιατερη εντύπωση μου προκάλεσε η συμπεριφορά του συγκεκριμένου εμπορα στην περίπτωση της ζημιάς του Frontier. Αντικατάσταση με καινούριο για μια βλάβη που προκλήθηκε από το δίκτυο παροχής ρεύματος με καμμενο ups, σπάνια βρίσκεις και στον δυτικό κόσμο. Πιθανότατα επειδή ήταν ο πρώτος που παραγγειλε από εκεί θέλανε να δείξουν καλό πρόσωπο για να τσιμπήσει η μαρίδα.

Το πραγματικό του πρόσωπο(καλό ή κακό) θα φανεί τελικά.

 

Πάντως η περίπτωση των 2 λάθος φορτιστων και της ξεκουμπωτης κάμερας δείχνει ότι στις 3 αυτές παραγγελίες ο Hank δεν άνοιξε τα κουτιά κάν ή όταν τα τσέκαρε έπαιζε κινέζικη δηλωτη :lol:

Link to comment
Share on other sites

Μωρέ ΕΑΝ τα έπαιρνα και εγώ το ίδιο θα έκανα.

Τι να έπαιρνα; Τα vouchers;

Από referrals δεν μου ήρθε ούτε ένα voucher και έστειλα σε ένα σωρό από εδώ.

Vouchers μου ήρθαν από το Facebook και το Twitter: έστειλα το link σε καμιά δεκαριά γνωστούς, το έκαναν κλικ και μπήκαν :D

Μετά, εξαγορά. Και αυτό το έκανα τώρα, που αγόρασα το AuroraII για το βαφτιστήρι, το δικό μου Fire πληρώθηκε full price.

 

Περισσότερο με πείραξε η συμπεριφορά...

Δουλεύει το referral;

..... Εννοείται ότι δουλεύει κυριε

Μά με σύστησε κάποιος φίλος και δεν βλέπω κουπόνι στον λογαριασμό μου

..... Πρέπει να κάνετε αγορά και να πληρώσετε κύριε για να δείτε κουπόνι

Πλήρωσα την παραγγελία και ακόμα δεν βλέπω κάτι στο λογαριασμό μου (3.mail στον Richard ).

.......Ένας αιτος καθότανε και ο Richard ακόμα λιαζεται :):)

Ούτε εμένα μου ήρθαν ποτέ vouchers είτε προτείνοντας άλλους σαν φίλους, ούτε εκείνοι εμένα (το δοκιμάσαμε αυτό).

Μάλλον πρέπει να έχει πρόβλημα το module του Prestashop που χρησιμοποιούν, αλλά κάνουν τους Κινέζους :lol:

 

Γενικά είμαι ευχαριστημενος από την αγορά μου μιας και το tablet μου ήρθε μια χαρά και γρήγορα χωρίς τελωνείο.Μάλιστα αν θυμάμαι καλά ήμουν ο δεύτερος μετά τον Frontier (ο οποίος με βοήθησε σε πολλά θέματα) που αγόρασε από εκεί και είχα πολλές επιφυλάξεις.

Πάντως ιδιατερη εντύπωση μου προκάλεσε η συμπεριφορά του συγκεκριμένου εμπορα στην περίπτωση της ζημιάς του Frontier. Αντικατάσταση με καινούριο για μια βλάβη που προκλήθηκε από το δίκτυο παροχής ρεύματος με καμμενο ups, σπάνια βρίσκεις και στον δυτικό κόσμο. Πιθανότατα επειδή ήταν ο πρώτος που παραγγειλε από εκεί θέλανε να δείξουν καλό πρόσωπο για να τσιμπήσει η μαρίδα.

Δεν ξέρω αν ισχύει το περί μαρίδας, γιατί και σε κάποιον με ένα PiPO U1 - από Γερμανία - που έπαθε το ίδιο, του το άλλαξαν.

 

Πάντως - και αυτό μετράει σε σχέση με τους υπόλοιπους - είναι ότι τιμούν τους όρους πώλησης: 1 χρόνος εγγύηση (όχι 6 μήνες που δίνουν οι περισσότεροι, με μοναδική εξαίρεση το merimobiles που και αυτό δίνει 1 χρόνο), ότι στο διάστημα της εγγύησης εφόσον θέλεις επισκευή/αντικατάσταση την έχεις (και στέλνεις το tablet χωρίς αξεσουάρ και λοιπά -> μικρότερο κόστος αποστολής) και ότι πληρώνεις ΜΟΝΟ για να στείλεις το tablet σε αυτούς, στο επιστρέφουν με δικά τους έξοδα (οι περισσότεροι θέλουν να πληρώσεις ΟΛΑ τα κόστη εσύ).

 

Το πραγματικό του πρόσωπο(καλό ή κακό) θα φανεί τελικά.

Δεν είναι θέμα προσώπου. Το κακό που κάνουμε εμείς οι δυτικοί είναι να θεωρούμε ότι αγοράζοντας από ένα τέτοιο e-shop έχουμε τα ίδια δικαιώματα με e-shops εντός Ε.Ε. Αυτό δεν ισχύει. Ούτε μπορείς να περιμένεις επίπεδο (τεχνικών) γνώσεων που μπορεί να συναντήσεις σε επώνυμα e-shops, οι γνώσεις τους είναι βασικές (είναι/δεν είναι σε stock, έχει/δεν έχει φορτιστή/hdmi/οτιδήποτε, το βρήκα πιο φθηνά εδώ δώστε μου την ίδια τιμή κ.λπ), όχι θέματα του στυλ "η qm ή tm είναι νεώτερη", "τι διαφορές έχουν" κ.λπ λες και ο άλλος θα ανοίγει ένα-ένα τα κουτιά να δει τι τύπου οθόνη έχουν. Ειδικά αν ο άλλος έχει να διαβάσει κάτι εκατοντάδες e-mails και να απαντήσει, παράλληλα να στείλει και να ελέγξει στοιχειωδώς τι στέλνει, δεν μπορείς να περιμένεις το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης με τον τοπικό έμπορο, χρειάζεται λίγη υπομονή (π.χ δεν τον βομβαρδίζουμε με ερωτήσεις, για αυτά υπάρχουν τα forums). Και εννοείται πάντα ευγενικά, διότι ο γραπτός λόγος παραφράζεται όπως συνέβη στην περίπτωση του PANKAN. Συνειδητοποιημένη αγορά.

 

Πάντως η περίπτωση των 2 λάθος φορτιστων και της ξεκουμπωτης κάμερας δείχνει ότι στις 3 αυτές παραγγελίες ο Hank δεν άνοιξε τα κουτιά κάν ή όταν τα τσέκαρε έπαιζε κινέζικη δηλωτη :lol:

Για την κάμερα 100% θέμα στο εργοστάσιο, μπορεί να έπαιζε αλλά να μην είχε κουμπώσει καλά και στη μεταφορά να ξεκούμπωσε (αν δείτε πως μεταφέρονται τα δέματα, θα πάθετε πλάκα), όπως και για τους φορτιστές (ό,τι τους δίνουν, στέλνουν). Αφού δεν ήρθε DOA, πάλι καλά να λες. Δείτε τι γίνεται σε forums όπως το sd και το androidtablets.net και θα σας φανεί το iPadAlternative υπερλούξ.

 

Τέλος, καλό είναι να μην προ-παραγγέλνουμε αλλά να περιμένουμε να κυκλοφορεί κάτι πρώτα, να το αγοράζουν άλλοι και έπειτα να κρίνουμε. Αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα Κινέζικα e-shops. Και πάντα, μα πάντα ελέγχουμε την αξιοπιστία του site με χρήση εργαλείων όπως το mywot.com.

 

Ξαναβάζω κάτι που είχα βάλει και στο νήμα του Fire, σχετικά με το τι να περιμένει κανείς από Κινέζικα e-shops & tablets: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4336438#post4336438

 

Δεν θέλει προσοχή, εάν κάποιοι είναι βλάκες δεν φταίει το μαγαζί. Διαφορετικό μαγαζί είναι το myefox. com που παράγγειλαν αυτοί που τους μπλοκαριστηκαν, αυτά έφυγαν από Κίνα γιατί είναι η international έκδοση του με βάση την Κίνα. Η γαλλική έκδοση, ακριβώς όπως το έδωσα το link ΑΠΟΣΤΈΛΛΕΤΑΙ ΑΠΌ ΕΥΡΏΠΗ. Έχει ειδικό τμήμα που σου τονίζει τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι από τις αποθήκες τους στην Ευρώπη και έχουν εκτελωνιστει από αυτούς. Το τονίζει το ίδιο το κατάστημα.

Καμία σχέση συντοπίτη με αυτό που λες.

 

Ο ένας πελάτης - που ήταν και Κύπριος (mariossp) - αγόρασε από το myefox.fr και ζήτησε tablet που βρίσκεται εντός Ε.Ε για να είναι σίγουρος ότι δεν θα πληρώσει δασμούς (ήθελε αποστολή με DHL στην Κύπρο). Το tablet έφυγε από την Γερμανία με GLS και το σταμάτησαν πριν φύγει από εκεί, γιατί δεν είχε CE markings. Εννοείται ότι δεν το πήρε και ότι το κατέστρεψαν οι Γερμανικές αρχές. Το ίδιο έπαθε και άλλος ένας (THE_Shev).

 

Γιατί είναι ηλίθιος ο πελάτης; Αυτοί παρήγγειλαν από dealer που διαφημίζει πως στέλνει από Ευρώπη, με εμπόρευμα στις αποθήκες εντός Ε.Ε. Το tablet καταστράφηκε πριν φύγει από Γερμανία για Κύπρο, όχι μπαίνοντας στην Ε.Ε. Το ότι το tablet δεν έφερε CE marking, ο πελάτης δεν το ξέρει (και δε μπορεί να το ξέρει), είναι ευθύνη του μαγαζιού 100% (χώρια το πως πέρασαν στην Ευρώπη εξαρχής).

 

Έχεις αγοράσει από εκεί;

Edited by Frontier

No matter where you go, there you are!

https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr

Link to comment
Share on other sites

 

 

Πάντως - και αυτό μετράει σε σχέση με τους υπόλοιπους - είναι ότι τιμούν τους όρους πώλησης: 1 χρόνος εγγύηση (όχι 6 μήνες που δίνουν οι περισσότεροι, με μοναδική εξαίρεση το merimobiles που και αυτό δίνει 1 χρόνο), ότι στο διάστημα της εγγύησης εφόσον θέλεις επισκευή/αντικατάσταση την έχεις (και στέλνεις το tablet χωρίς αξεσουάρ και λοιπά -> μικρότερο κόστος αποστολής) και ότι πληρώνεις ΜΟΝΟ για να στείλεις το tablet σε αυτούς, στο επιστρέφουν με δικά τους έξοδα (οι περισσότεροι θέλουν να πληρώσεις ΟΛΑ τα κόστη εσύ).

 

 

Δεν είναι θέμα προσώπου. Το κακό που κάνουμε εμείς οι δυτικοί είναι να θεωρούμε ότι αγοράζοντας από ένα τέτοιο e-shop έχουμε τα ίδια δικαιώματα με e-shops εντός Ε.Ε. Αυτό δεν ισχύει. Ούτε μπορείς να περιμένεις επίπεδο (τεχνικών) γνώσεων που μπορεί να συναντήσεις σε επώνυμα e-shops, οι γνώσεις τους είναι βασικές (είναι/δεν είναι σε stock, έχει/δεν έχει φορτιστή/hdmi/οτιδήποτε, το βρήκα πιο φθηνά εδώ δώστε μου την ίδια τιμή κ.λπ), όχι θέματα του στυλ "η qm ή tm είναι νεώτερη", "τι διαφορές έχουν" κ.λπ λες και ο άλλος θα ανοίγει ένα-ένα τα κουτιά να δει τι τύπου οθόνη έχουν. Ειδικά αν ο άλλος έχει να διαβάσει κάτι εκατοντάδες e-mails και να απαντήσει, παράλληλα να στείλει και να ελέγξει στοιχειωδώς τι στέλνει, δεν μπορείς να περιμένεις το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης με τον τοπικό έμπορο, χρειάζεται λίγη υπομονή (π.χ δεν τον βομβαρδίζουμε με ερωτήσεις, για αυτά υπάρχουν τα forums). Και εννοείται πάντα ευγενικά, διότι ο γραπτός λόγος παραφράζεται όπως συνέβη στην περίπτωση του PANKAN. Συνειδητοποιημένη αγορά.

 

 

Για την κάμερα 100% θέμα στο εργοστάσιο, μπορεί να έπαιζε αλλά να μην είχε κουμπώσει καλά και στη μεταφορά να ξεκούμπωσε (αν δείτε πως μεταφέρονται τα δέματα, θα πάθετε πλάκα), όπως και για τους φορτιστές (ό,τι τους δίνουν, στέλνουν). Αφού δεν ήρθε DOA, πάλι καλά να λες. Δείτε τι γίνεται σε forums όπως το sd και το androidtablets.net και θα σας φανεί το iPadAlternative υπερλούξ.

 

Τέλος, καλό είναι να μην προ-παραγγέλνουμε αλλά να περιμένουμε να κυκλοφορεί κάτι πρώτα, να το αγοράζουν άλλοι και έπειτα να κρίνουμε. Αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα Κινέζικα e-shops. Και πάντα, μα πάντα ελέγχουμε την αξιοπιστία του site με χρήση εργαλείων όπως το mywot.com.

 

 

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από αγορές με τέτοια τιμή και είναι απόλυτα λογικό.

 

Εγώ αυτό που ζητάω είναι να είναι αυθεντικό, να το δεί κάποιος πριν το στείλει μήν έρθει τέζα, να ασχοληθούν λίγο στην αποστολή του πακέτου (σαν δώρο, δηλωμένη χαμηλή τιμη) ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες τελωνείου και αν τύχει καμιά στραβή εντός ή εκτός εγγύησης να έχεις κάπου να το στειλεις.

 

Ελα όμως που και αυτοί ξέρουν ότι απευθύνονται σε δυτικούς και ταζουν πράγματα που ίσως δεν μπορούν να κάνουν (referral, price match) και μας κακομαθαινουν και αρχίζουν οι γκρίνιες.

 

Τους ρώτησα τώρα για μια διαφορά τιμής σε σχέση με merimobiles της τάξεως του 15 τοις εκατό. Θα ενημερώσω σχετικά μόλις απαντήσουν.

 

Edit : Μου είπαν ότι όντως θα κάνουν μείωση στην τιμή .

Edited by xkaliak
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από αγορές με τέτοια τιμή και είναι απόλυτα λογικό.

 

Εγώ αυτό που ζητάω είναι να είναι αυθεντικό, να το δεί κάποιος πριν το στείλει μήν έρθει τέζα, να ασχοληθούν λίγο στην αποστολή του πακέτου (σαν δώρο, δηλωμένη χαμηλή τιμη) ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες τελωνείου και αν τύχει καμιά στραβή εντός ή εκτός εγγύησης να έχεις κάπου να το στειλεις.

 

Ελα όμως που και αυτοί ξέρουν ότι απευθύνονται σε δυτικούς και ταζουν πράγματα που ίσως δεν μπορούν να κάνουν (referral, price match) και μας κακομαθαινουν και αρχίζουν οι γκρίνιες.

 

Τους ρώτησα τώρα για μια διαφορά τιμής σε σχέση με merimobiles της τάξεως του 15 τοις εκατό. Θα ενημερώσω σχετικά μόλις απαντήσουν.

 

Στο Fire πάντως - πρέπει κάπου να το έγραψα - δεν μπορούν να κάνουν σε αυτή την παρτίδα price match, γιατί αναγκάστηκαν να το αγοράσουν από Σιγκαπούρη σε αυξημένη τιμή, επειδή υπάρχει έλλειψη παντού (γιαυτό και κατέληξα στο Aurora II για το βαφτιστήρι). Στο Aurora II δε χρειάστηκε καν να τους ζητήσω price match, ήταν $8 φθηνότερο από pandawill (πάντα για τη free shipping) και $12 από το merimobiles (που δεν το έχει και σε stock).

 

Γενικά, το παζάρι παίζει, ειδικά σε chat (στη βράση κολλάει το σίδερο...) ;)

Και εννοείται - εφόσον έχουμε verified Paypal λογαριασμό - πληρώνουμε σε US$ :rolleyes:

No matter where you go, there you are!

https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr

Link to comment
Share on other sites

Και εννοείται - εφόσον έχουμε verified Paypal λογαριασμό - πληρώνουμε σε US$ :rolleyes:

Η ισοτιμία τελικά καθορίζεται από PayPal (πως μπορούμε να το ελέγχουμε καθημερινά) ή από την τράπεζα της κάρτας;

Link to comment
Share on other sites

Τι να έπαιρνα; Τα vouchers;

Καμία σχέση συντοπίτη με αυτό που λες.

 

Ο ένας πελάτης - που ήταν και Κύπριος (mariossp) - αγόρασε από το myefox.fr και ζήτησε tablet που βρίσκεται εντός Ε.Ε για να είναι σίγουρος ότι δεν θα πληρώσει δασμούς (ήθελε αποστολή με DHL στην Κύπρο). Το tablet έφυγε από την Γερμανία με GLS και το σταμάτησαν πριν φύγει από εκεί, γιατί δεν είχε CE markings. Εννοείται ότι δεν το πήρε και ότι το κατέστρεψαν οι Γερμανικές αρχές. Το ίδιο έπαθε και άλλος ένας (THE_Shev).

 

Γιατί είναι ηλίθιος ο πελάτης; Αυτοί παρήγγειλαν από dealer που διαφημίζει πως στέλνει από Ευρώπη, με εμπόρευμα στις αποθήκες εντός Ε.Ε. Το tablet καταστράφηκε πριν φύγει από Γερμανία για Κύπρο, όχι μπαίνοντας στην Ε.Ε. Το ότι το tablet δεν έφερε CE marking, ο πελάτης δεν το ξέρει (και δε μπορεί να το ξέρει), είναι ευθύνη του μαγαζιού 100% (χώρια το πως πέρασαν στην Ευρώπη εξαρχής).

 

Έχεις αγοράσει από εκεί;

 

συντοπιτη, :) το εχω ψαξει πολυ καλα το πραγμα. κανεις λαθος. Και οι 2 περιπτωσεις, εχουν κανουν λαθος τα τυπακια που νομιζουν οτι ειναι ''εξυπνοι'' για να γλυτωσουν 20-30 ευρω και το κακο μαγαζι φταιει. Απο την αποθηκη κινα το ιδιο αντικειμενο εχει φθηνοτερη τιμη, λογικο κιολας πχ. το CUBE 30GT το εχει χωρις κουπονι κιολας στα 169, το γαλλικο καταστημα! ο ενας εχει παραγγειλει απο myefox.com --> Κινα, το εχει αναφερει και ο κυπριος παραγγειλε απο το γαλλικο μεν αλλα οχι απο το ειδικο section που αναφερει Αποστολη απο Γαλλια αλλα απο κινα να ερθει. Το GLS ελεγχει οτι εισαγεται στην γερμανια (χωρα εισοδου Ε.Ε.) ολα τα δεματα απο αμερικη, ασια εκτος Ε.Ε. Εχω δουλεψει σε μεγαλη εταιρια κουριερ και ξερω τι λεω. Αυτα που στελνει απο ευρωπη το μαγαζι, εχουν περασει απο οποιαδηποτε ελεγχο CE και πιστοποιησεων με βαση το ευρωπαικο δικαιο και εχει μπει ο αντιστοιχος φορος εισαγωγης, δεν υποκεινται σε κανενα τελωνιακο η οποιαδηποτε ελεγχο τελεια και παυλα. Ο κυπριος νομιζε οτι ειναι ''εξυπνος'' αφου ειδε το tablet, 20 ευρω φθηνοτερα απο τον αλλο κωδικο προιντος γιατι να μην παραγγειλει :lol::lol:. Εαν ξερεις γαλλικα, η απλα χρησιμοποιησεις google translate ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα.

 

Εχω μιλησει με το μαγαζι, και ηταν αψογοι οτι τους ρωτησα, σε 1 εργασιμη μερα ειχα απαντηση, στα γαλλικα σαφεστατα:)

Edited by DoctorM
Ειμαι gadgetakias και ειμαι καλα :lol:
Link to comment
Share on other sites

Η ισοτιμία τελικά καθορίζεται από PayPal (πως μπορούμε να το ελέγχουμε καθημερινά) ή από την τράπεζα της κάρτας;

 

Εάν αγοράσεις σε δολάρια και το ποσό εγγραφεί στο Paypal σε δολάρια, τότε την ισοτιμία την καθορίζει η τράπεζά σου.

Το κέρδος του να πληρώσεις σε δολάρια είναι ότι γλυτώνεις τις περίεργες ισοτιμίες που χρησιμοποιούν στα sites τους - που προέρχονται από δικές τους τράπεζες - και επειδή με όλη αυτή την "Ευροκρίση" τα σκαμπανευάσματα στις ισοτιμίες του Ευρώ (από τράπεζες εντός Ευρώ) είναι μικρότερα από τα αντίστοιχα του δολαρίου σε χώρες εκτός Ευρώ.

 

Το μόνο πρόβλημα που έχει αυτό το "κολπάκι" είναι όταν πας να κάνεις refund. Εκεί είναι πιθανό να χάσεις λίγα χρήματα, γιατί ο Κινέζος θα σου κάνει refund σε δολάρια και μπορεί τότε το δολάριο να έχει ανέβει σε σχέση με το Ευρώ (με το PiPO U1 στο meri αυτό έπαθα, αλλά η διαφορά ήταν μικρή, λιγότερη από €2.5).

 

@DoctorM: το θέμα όμως είναι γιατί έστειλαν Ευρώπη είδος που δεν έχει CE marking, αφού γνώριζαν ότι θα το σταματήσουν (και ειδικά με DHL). Και το δικό μου Fire από Ασία ήρθε, αλλά είχε κανονικότατα CE marking τόσο η συσκευασία, όσο και το ίδιο το tablet. Εκεί δεν έπρεπε το μαγαζί να τους ενημερώσει (αφού λαμβάνουν και με DHL);

 

Πάντως ένα παιδί εδώ, αγόρασε το Fire από iPadAlternative και παρέλαβε με DHL χωρίς πρόβλημα.

Εσύ παρέλαβες κάτι από myefox.fr ή πήγες για το tablet από Αμερική;

Edited by Frontier

No matter where you go, there you are!

https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...