Jump to content

Blade : "Πειράξτε" τη ROM σας/φτιάξτε τη δική σας custom ROM


kogos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όσοι παρακολουθούν το σχετικό forum για το ZTE Blade θα θυμούνται πως υπήρχε μία ιδέα από κάποιους χρήστες (συμπεριλαμβανομένου κι εμένα) να φτιαχτεί μία Ελληνική custom rom για το κινητό, βασισμένη στην τελευταία επίσημη 2.2 froyo rom της wind. Ένα πολύ "πιασάρικο" όνομα που είχε αναφερθεί ήταν "Greek summer". Αυτή η custom rom φτιάχτηκε (rls1), μοιράστηκε σε κάποιους επίλεκτους που δεν είχαν πρόβλημα να "κάψουν" το κινητό τους και τα περισσότερα προβλήματα διορθώθηκαν (rls2). Δυστυχώς, οι καθημερινές δουλειές όμως δεν αφήνουν αρκετό χρόνο ώστε να γίνουν αρκετές διορθώσεις και να είναι αρκετά σταθερή για να αρχίσει το μοίρασμα, αφού ακόμα και το flashάρισμα της rom απαιτεί android sdk και push τα αρχεία στο κινητό, με τον κίνδυνο να μην ξαναδουλέψει ποτέ. Λόγο μεγάλου φόρτου εργασίας λοιπόν, θα παραθέσω παρακάτω όλες τις πληροφορίες και τις "εμπειρίες" με τις Ελληνικές και ξένες, επίσημες και ανεπίσημες, ROM, ώστε ακόμα και χρήστες που δεν είναι πλήρως εξοικειωμένοι με την κατασκευή μιας ROM, να αρχίσουν τις δοκιμές τους, δημιουργώντας μια καινούργια ROM που καλύπτει τις δικές τους ανάγκες. Ελπίζω κάποιος να συνεχίσει την δουλειά που έχει γίνει.

 

Όλα τα παρακάτω δεν αφορούν μόνο όσους θέλουν να φτιάξουν μία καινούργια rom, αλλά ακόμα και όσους θέλουν απλά να αλλάξουν ριζικά τις παραμέτρους της ROM που έχουν στο κινητό τους, ακόμα και τις επίσημες, ή απλά όσους θέλουν να καταλάβουν τη "δομή" μιας rom σε ένα android κινητό. Αρκετές πληροφορίες δεν είναι αποκλειστικά για το zte blade, αλλά μπορούν να εφαρμοστούν γενικά σε κινητά με android froyo OS, βελτιώνοντας σημαντικά την λειτουργικότητα ή την ταχύτητα της συσκευής.

 

Η πληροφορίες που δίνονται είναι αρκετές, και το κείμενο είναι αρκετά μεγάλο για ένα ποστ. Για να μπορεί κάποιος να το διαβάσει ευκολότερα, έχει χωριστεί σε διαφορετικές ενότητες, ώστε να μπορεί όποιος θέλει να παρακάμψει πληροφορίες που πιθανόν δεν τον ενδιαφέρουν. Κάποιες από αυτές τις πληροφορίες είναι διάσπαρτες στα thread που αφορούν την zte, αλλά όσες θεωρούνται αναγκαίες για να κατανοήσει κανείς το θέμα καλύτερα έχουν προστεθεί κι εδώ.

 

Συνοπτικά, αναφέρονται οδηγίες για την ενεργοποίηση του hardware acceleration, την ενεργοποίηση του a-gps, την απενεργοποίηση της φόρτισης με usb, την αλλαγή του VM heap size κ.α.

 

Σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρηθώ υπεύθυνος αν το κινητό σας καταστραφεί.

 

1. Γενικά

2. Τι θα χρειαστεί;

3. Ποια είναι η "δομή" μιας ROM; Πως μπορώ να κάνω unpack μία ROM;

4. Πως "πειράζω" την rom που έχω στη συσκευή μου και τι αλλαγές μπορώ να κάνω εύκολα;

5. Τι είναι το updater-script; Γιατί το χρειάζομαι και πως το δημιουργώ;

6. Πως δημιουργώ ένα signed zip ώστε να το flashάρω με το ClockWorkMod;

7. Πρόσθετες πληροφορίες

Edited by Superuser

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

1. Γενικά

Το zte blade αποτελείται από διάφορα partitions τα οποία εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες το καθένα. Τα σημαντικότερα είναι τα:

 

-boot partition: είναι το πρώτο partition που θα "διαβάσει" το κινητό ώστε να μπορεί να bootάρει. Εκεί κρύβονται όλες οι πληροφορίες για το σύστημα της συσκευής, πιο είναι το partition που έχει το android, που είναι το recovery partition, κ.α. Το σημαντικότερο όλων είναι πως μέσα στο boot partition είναι ο android kernel. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ΠΑΝΤΑ το boot partition που χρησιμοποιούμε έχει και το αντίστοιχο system partition που πάει "πακέτο". Επίσης, το boot partition έχει και τις απαραίτητες εντολές για TPT, fastboot κ.α., και αυτό είναι και ο λόγος που τα gen2 κινητά, έχοντας διαφορετικό boot partition από τα gen1, δεν έχουν δυνατότητες TPT και fastboot.

 

- system partition: έχει μέσα όλο το android σύστημα, με όλα τα προεγκατεστημένα προγράμματα, τις ρυθμίσεις του hardware, τα libraries των προγραμμάτων, καθώς και τα kernel modules που απαιτεί ο kernel (boot partition) να "διαβάσει" για να δουλέψει σωστά. To system partition είναι το partition που έχει εντολή το boot partition να διαβάσει, για να συνεχίσει το bootαρισμά. Αν το system partition δεν υπάρχει ή είναι λάθος, τότε το κινητό θα κάνει restart και θα μεταπηδήσει αυτόματα στο recovery partition.

 

- recovery partition: Είναι ουσιαστικά το partition που διαβάζει το κινητό σε περίπτωση προβλήματος του system partition, ώστε να μην καταστραφεί τελείως το κινητό, ή όταν ξεκινάμε το κινητό κρατώντας πατημένο το volume-. Εκεί είναι εγκατεστημένο το ClockWorkMod που χρησιμοποιούμε για να flashάρουμε μια custom rom, και εκεί είναι που βρίσκεται το FTM protocol που απαιτείτε για τις επίσημες αναβαθμίσεις σε froyo.

 

- cache partition: Κανονικά θα έπρεπε να λέγετε download junk partition, γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι για να εκτελεί χρέος προσωρινής μνήμης των προγραμμάτων που κατεβάζουμε από το market. Χρειάζεται για να δουλέψει το market, αλλά μπορεί και να παρακαμφθεί με τεχνικές που περιγράφονται παρακάτω.

 

- data partition: εκεί είναι όλα τα δεδομένα μας

 

Υπάρχουν και άλλα partitions τα οποία όμως δεν είναι σημαντικά για την παρούσα φάση. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως όλες οι roms, είτε είναι custom είτε είναι official έχουν στο boot partition τα λεγόμενα safe deposits. Αυτές οι εντολές του boot partition είναι που κάνουν τη ζωή των devs πιο εύκολη, αφού το boot partition μπορεί όχι μόνο να εκτελεί εντολές, αλλά να κάνει και monitor την λειτουργία της συσκευής. Κάνοντας λοιπόν monitor το safe boot, μπορεί να "αντιληφθεί" αν το κινητό έχει τα ιδανικά partition για να ξεκινήσει, και αν κάτι πάει στραβά, μεταφέρει το boot sequence στο recovery. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος έχει προνοήσει να έχει το CWM στο recovery partition, τότε το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί είναι απλά να flashάρει μία άλλη rom και το κινητό να δουλεύει μια χαρά.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως καλό είναι δοκιμές με roms να γίνονται με το κινητό φορτισμένο 100% για να μην μειωθεί ο χρόνος ζωής της μπαταρίας. Επίσης, σε κάθε αλλαγή rom, το android μπορεί να σας λέει ψέμματα για την κατάσταση της μπαταρίας σας, και μπορεί να χρειαστούν 2-3 κύκλοι αποφόρτισης / φόρτισης για να αρχίσει να λέει αλήθειες.

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

2. Τι θα χρειαστεί;

Αν κάποιος θέλει να μπει σε βαθιά νερά με την rom του, τότε θα χρειαστεί πάνω απ'όλα windows και linux, όχι σε virtual machine τύπου virtualbox, ούτε linux από live cd, αλλά κανονικό installation. Όλες σχεδόν οι λειτουργίες μπορούν να εκτελεστούν από linux, και χωρίς να απαιτούνται μάλιστα drivers για το κινητό, αλλά τα windows θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή μας σε κάποιες περιπτώσεις. ¨ Άλλωστε μην ξεχνάμε πως το blade είναι ουσιαστικά linux mobile.

 

Θα χρειαστεί ένας text editor. Το notepad και το wordpad των windows ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΝΤΑΙ. Ο λόγος είναι γιατί προσθέτουν ανεπιθύμητες γραμμές και λέξεις στα scripts που δεν φαίνονται μέσα από τα windows. Για το λόγο αυτό, προτείνονται τα notepad++ για windows, ή το απλά και χρήσιμο gedit για linux (όταν θα φτιάξετε το πρώτο σας cwm script και δείτε το error code 6, τότε σημαίνει πως χρησιμοποιήσατε wordpad ή notepad).

 

Θα χρειαστεί επίσης το android sdk, το οποίο έχει φανταστική υποστήριξη στο internet από τους developers, αφού είναι η βάση για να ξεκινήσει κανείς να φτιάχνει android προγράμματα. Επίσης θα χρειαστεί το unyaffs, που θα εξηγηθεί παρακάτω. Επίσης, αν θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας flashable zips και να τα κάνετε signed, θα χρειαστεί java για να μπορούν να τρέξουν τα SignApk και openssl-0.9.8, οπότε αν δεν έχετε ακόμα κάνει install την java (που πολύ πιθανόν να την έχετε είδη) κατεβάστε τη και κάντε την install.

 

Συνοπτικά λοιπόν έχουμε:

Νotepad++

Αndroid SDK

unyaffs for windows

SignApk

OpenSSL 0.9.8

 

Στο κινητό, ανάλογα με το τι θέλει να κάνει κανείς, θα χρειαστούν τα:

- root explorer

- z4root modified

- root uninstaller

- YaffsExpert

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

3. Ποια είναι η "δομή" μιας ROM; Πως μπορώ να κάνω unpack μία ROM;

Μία ROM μπορείτε να την βρείτε σε μορφή ενός zip αρχείου, ή σε μορφή πολλών αρχείων .img (nandroid backup), ή σε μορφή πολλών αρχείων .img και .tar (romdump), ή σε μορφή αρχείων .img και .mdn (TPT image). Για το romdump δεν θα ασχοληθώ γιατί έχει πλέον εγκαταληφθεί από όλους τους devs, ακόμα και από τις εταιρίες. Αυτό που ενδιαφέρει είναι τα αρχεία .img και τα αρχεία .zip.

 

Αν αποσυμπιέσει κανείς ένα αρχείο zip μπορεί πολύ εύκολα να δει την δομή της rom. To αρχείο boot.img έχει όλο το boot partition και το folder system έχει όλο το σύστημα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε το greek summer test2.zip (δεν μπορεί να γίνει flash αλλά έχει καλά παραδείγματα για τα scripts και την δομή). To πρόβλημα είναι τι κάνουμε με ένα αρχείο .img.

 

Το system.img και data.img είναι σε yaffs format, οπότε αυτό που χρειαζόμαστε είναι το unyaffs. Προσοχή, το boot.img μην δοκιμάσετε να το πειράξετε με το unyaffs γιατί θα γίνει corrupted. Με command prompt, αντιγράφετε το αρχείο .img στο folder που έχετε αποσυμπιέσει το unyaffs, και εκτελείτε στο prompt την εντολή:

 

unyaffs.exe system.img

 

Θα αποσυμπιεστεί το unyaffs format .img αρχείο σε διάφορα folders και files, τα οποία μοιάζουν πλέον με την δομή που έχει το system folder μιας custom rom.

 

Αν κάποιος θέλει να πειράξει τον kernel, τότε πρέπει να αποσυμπιέσει το boot.img αρχείο, αν και πολύ πιο πρακτικό είναι να αρχίσει κανείς από το source kernel που έχει δώσει η zte στο κεντρικό της site, παρά να προσπαθήσει να πειράξει έναν είδη compiled server, ή ακόμα πιο απλά να πάρει έναν έτοιμο kernel, προσέχοντας να υπάρχουν τα απαραίτητα modules στο system folder (system partition), και να συνεχίσει από εκεί.

 

Για να αποσυμπιεστεί το boot.img χρειάζεται linux. To boot.img (και recovery.img) δεν είναι κάποιο standard format αλλά είναι ένα custom android format με 2k boot header+gzipped kernel+ramdisk. Ο kernel δεν χρειάζεται εξήγηση τι είναι. Το ramdisk είναι ουσιαστικά όλα τα αρχεία που χρειάζονται για το boot, και ένα τυπικό structure φαίνεται παρακάτω, ενώ περισσότερες πληροφορίες για αυτό μπορείτε να βρείτε εδώ:

./init.trout.rc

./default.prop

./proc

./dev

./init.rc

./init

./sys

./init.goldfish.rc

./sbin

./sbin/adbd

./system

./data

 

Για να κάνει κανείς extract το boot.img, χρειάζονται 2 perl scripts τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Ανοίγετε terminal στη linux και εκτελείτε την εντολή: perl [όνομα του script]

 

Αυτό θα δημιουργήσει 2 gzip αρχεία και ένα folder που είναι το ramdisk του boot.img αποσυμπιεσμένο. Μπορείτε να κάνετε ότι edit θέλετε εκεί, και μετά να τρέξετε το ανάλογο perl script για να το κάνετε pack.

 

Για να το ξανακάνετε pack, το ramdisk και το kernel, κατεβάστε αυτό και τρέχτε:

 

mkbootimg --cmdline 'no_console_suspend=1 console=null' --kernel το-όνομα-του-αρχείου-kernel --ramdisk newramdisk.cpio.gz -o mynewimage.img

 

Πάντως αν ακόμα θέλετε να μπείτε σε πολύ βαθιά νερά και να κάνετε compile τον kernel from source, τότε χρειάζεται:

 

- android source tree (οδηγίες επίσημα από την google εδώ)

 

- unpack το boot.img

 

- Πέρνετε τις ρυθμίσεις του kernel με:

$HOME: adb pull /proc/config.gz $HOME/androidconfig.gz

 

- Στο kernel source βάζετε:

$HOME/repository/ZTE-BLADE-2.6.32: zcat  και $HOME/androidconfig.gz > .config

 

- κάνετε cross compile:

$HOME/repository/ZTE-BLADE-2.6.32: export CCOMPILER=$HOME/mydroid/prebuilt/linux-x86/toolchain/arm-eabi-4.4.0/bin/arm-eabi-

 

- build τον kernel:

$HOME/repository/ZTE-BLADE-2.6.32: make ARCH=arm CROSS_COMPILE=$CCOMPILER

 

- o kernel θα είναι έτοιμος στο $HOME/repository/ZTE-BLADE-2.6.32/arch/arm/boot/zImage και τα απαραίτητα modules στο $HOME/repository/ZTE-BLADE-2.6.32/modules.order

 

- Πάτε στη δικιά σας rom στο system/lib/modules, και βάζετε τα καινούργια modules εκεί, εκτελώντας:

cat $HOME/repository/ZTE-BLADE-2.6.32/modules.order | sed s/^kernel\//g | awk ‘{ system(sprintf(“cp $HOME/repository/ZTE-BLADE-2.6.32%s .\n”, $0)); }’

 

- Πάτε πάλι στη rom σας, και αντιγράφετε τον kernel με:

cp $HOME/repository/ZTE-BLADE-2.6.32/arch/arm/boot/zImage

 

- κάνετε repack το boot.img, εκτελώντας:

mkbootimg –base 0x2600000 –cmdline ‘androidboot.hardware=blade console=ttyMSM2,115200 g_android.product_id=0×1354′ –kernel zImage –ramdisk boot.img-ramdisk.cpio.gz -o boot.img. 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: πρέπει να δώσετε ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στην τιμή 0x2600000 της εντολής. Αυτή είναι και η "διεύθυνση" που θα είναι ο kernel στο κινητό. Για gen2 κινητά, η τιμή αυτή είναι 0x2600000. Για gen1 κινητά, τότε η τιμή είναι 0x2A0000.

 

- Κάνετε zip και sign (θα περιγραφούν παρακάτω πως το κάνουμε αυτό).

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

4. Πως "πειράζω" την rom που έχω στη συσκευή μου και τι αλλαγές μπορώ να κάνω εύκολα;

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα στο market ή προεγκατεστημένα προγράμματα που λειτουργούν μόνο με custom roms που αλλάζουν αρκετές ρυθμίσεις που δεν είναι εύκολο να τις αλλάξει κανείς. Αν θέλετε όμως να αλλάξετε μόνοι σας την επίσημη ή custom rom που έχετε στο κινητό σας, τότε μπορείτε να το κάνετε με λίγα απλά βήματα. Μπορείτε για παράδειγμα να ενεργοποιήσετε το hardware acceleration που είναι απενεργοποιημένο στο κινητό, να ενεργοποιήσετε μόνιμα το A-GPS, να αλλάξετε το VM heap size, να μεταφέρετε την download cache στην SD για περισσότερο χώρο, να αλλάξετε το όνομα της build ώστε να εμφανίζει το δικό σας όνομα ή nickname, και πολλά άλλα.

 

Για να τα κάνετε όλα αυτά, πρέπει να έχετε root συσκευή. Για τις επίσημες rom χρησιμοποιείστε το modified z4root. Επίσης, θα χρειαστεί το root explorer, το οποίο υπάρχει στο market επί πληρωμή.

 

Μέσα στο σύστημα android θα βρείτε διάφορους φακέλους που κάθε ένας από αυτούς έχει και συγκεκριμένα δεδομένα.

- app: έχει αντίγραφα όλων των προγραμμάτων (.apk files) που έχει το κινητό σας.

- bin: έχει όλα τα system files των προγραμμάτων

- etc: permissions και configurations των προγραμμάτων, και κυρίως του hardware

- fonts: τα λέει μόνο του

- framework: διεργασίες που έχουν να κάνουν με την μορφή του android (πχ themes) αλλά κυρίως και με την αλληλεπίδραση του hardware (πχ, όταν το κινητό είναι full φορτισμένο, το led να αλλάζει χρώμα σε πράσινο)

- lib: όλα τα libraries που απαιτούνται για να τρέξουν τα προγράμματα

- xbin: το folder xbin πιθανός να μην υπάρχει σε επίσημες rom, και ο λόγος είναι γιατί σχετίζεται με διεργασίες root, οπότε θα το βρείτε σίγουρα σε already rooted roms

 

Ενεργοποίηση A-GPS:

system/etc/gps.conf. Αλλάζετε NTP_SERVER σε:

NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org

Κάνετε comment out το DEBUG_LEVEL = 3 και INTERMEDIATE_POS=0

και προσθέτετε τα παρακάτω:

SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276

 

Αλλαγή των APN:

system/etc/apns-conf.xml. Είναι λίστα με όλα τα APN. Αλλάζετε κατά βούληση, κάνετε restart και έτοιμο.

 

Ενεργοποίηση του hardware acceleration, αλλαγή του build name, VM heap size και πολλά άλλα:

system/build.prop

Αυτό το αρχείο έχει πολλές ρυθμίσεις του android. Ψάξτε για "ro.build.display.id=" και βάλτε το όνομα της build με λατινικούς χαρακτήρες

Ψάξτε για "debug.sf.hw=". Τιμή 0 έχει hardware acceleration disabled. Τιμή 1 έχει hardware accel enabled.

"dalvik.vm.heapsize=" Είναι η τιμή του VM heap size. Το μέγεθος αυτό είναι το μέγεθος της μνήμης που χρησιμοποιούν τα προγράμματα (κατ'ελάχιστο) για να τρέξουν. Βάζοντας πολύ χαμηλή τιμή κάνει μικρά προγράμματα να τρέχουν πολύ γρήγορα. Βάζοντας μεγάλη τιμή, κάνει πιο "δυνατά" προγράμματα να τρέχουν γρήγορα. Η default τιμή είναι 24mb, και προτείνετε μία τιμή 24 ή 32mb το μέγιστο. Για να βάλετε τιμή, γράφετε, για παράδειγμα: 32m (όχι 32mb)

 

Από κάποια παιχνίδια χρειάζεται το stagefright enabled. Θα βρείτε μέσα στο ίδιο αρχείο τις εξής γραμμές:

media.stagefright.enable-player=false
media.stagefright.enable-meta=false
media.stagefright.enable-scan=false
media.stagefright.enable-http=false

... και αλλάζετε σε "true" όταν θέλετε να ενεργοποιήσετε κάτι από αυτά. Περισσότερο θα χρειαστεί το media.stagefright.enable-player, αν χρειαστεί κάτι από αυτά ενεργοποίηση. Σημειώνω πως αλλάζοντας τις τιμές σε true, τότε τα προγράμματα benchmark τρελαίνονται και εμφανίζουν το κινητό καλύτερο και από galaxy S.

 

Απενεργοποίηση usb charging:

Αν είσαστε με επίσημη rom, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε/ενεργοποιήσετε κατεβάζοντας αυτό το μικρό app, αφού δεν υπάρχει πλέον αντίστοιχη επιλογή στα settings του κινητού froyo.

 

Επίσης, να σημειωθεί πως υπάρχουν και αρκετά άχρηστα αρχεία τα οποία μπορούν να σβηστούν άφοβα από μία rom, όπως για παράδειγμα τα libraries libWNNdict.so, libWnnJpnDic.so, και είναι πολλά ακόμα που μπορούν να σβηστούν σε μία rom και να είναι μόνο σαν symlink στο update script, οπότε όταν γίνετε flash η rom, να δημιουργούνται αυτόματα.

 

Ενδιαφέρον έχει να παίξετε και λίγο με το sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_freq αν θέλετε overclock ή underclock.

 

Αλλαγές στη download cache:

Μπορείτε να μεταφέρετε όλη την cache στην sd card. Αν έχετε rom που βασίζετε στο /system/bin/userinit.sh αρχείο για να "διαβάζει" ρυθμίσεις, τότε μπορείτε να προσθέσετε τα παρακάτω για να μεταφέρετε το /cache στην SD (by lousou76):

#!/system/bin/sh

umount /cache
mkdir -p /sdcard/cache
rm -rf /cache
ln -s /sdcard/cache /cache
chown system.cache /cache

 

Μία πολύ δημοφιλής λύση είναι να γίνονται Mount 42mb cache αν το λειτουργικό έχει λιγότερα από 20mb cache. Αυτό χρησιμοποιούν αρκετές 2.2 custom roms:

CACHESIZE=$(df -k /cache | tail -n1 | tr -s ' ' | cut -d ' ' -f2)
if [ $CACHESIZE -lt 20000 ]
then
umount /cache
mount -t tmpfs -o size=42M,nr_inodes=42k,mode=0770 tmpfs /cache
chown system.cache /cache
fi

 

Μία ακόμα πιο έξυπνη όμως (και πιο απλή) λύση είναι να χρησιμοποιείτε η RAM σαν cache, και μάλιστα μόνο όση ram χρειάζεται, ελευθερόνοντας όση δεν είναι απαραίτητη. Αυτή τη λύση επιλέγουν οι devs της cyanogenmod:

umount /cache
mount -t tmpfs -o size=42M,nr_inodes=42k,mode=0770 tmpfs /cache
chown system.cache /cache

Ακόμα κι αν το cache size είναι 42mb, δεν θα χρησιμοποιούνται τόσα, απλά τόσα θα φαίνονται από προγράμματα monitoring. Ο λόγος είναι γιατί ΟΛΑ τα tmpfs λειτουργούν με δυναμική και όχι στατική μνήμη, σε όλα τα android τηλέφωνα.

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

5. Τι είναι το updater-script; Γιατί το χρειάζομαι και πως το δημιουργώ;

Το clockworkmod είναι ένα script based updater. Το script που διαβάζει και εκτελεί είναι το αρχείο updater-script, το οποίο θα το βρείτε στο META-INF/com/google/android/updater-script. Προσέξτε πως το αρχείο ονομάζεται updater-script, και όχι update-script, γιατί αυτά τα δύο χρησιμοποιούν άλλο syntax. Μπορείτε να εκτελέσετε κάποιο πρόγραμμα, να κάνετε mount/unmount ή format, να αλλάξετε permissions, να κάνετε copy ή delete, και πολλά άλλα. Κάθε εντολή τελειώνει με ";".

 

Οι βασικές εντολές είναι:

#Εμφάνιση κειμένου στο clockworkmod ώστε να ξέρει ο χρήστης ποια ενέργεια εκτελείτε
ui_print("Keimeno poy thelete na fainete");
#Εμφάνιση του progress bar στο κάτω μέρος της οθόνης
show_progress(0.500000, 0);
#φορματ κάποιου partition. Σημείωση, για να μπορεί να γίνει format, πρέπει να είναι unmounted το partition
format("MTD", "system");
#mount κάποιου partition. Γίνεται mount το partition_name που βρίσκετε στο /partition_name. Π.χ. "mount("MTD", "system", "/system");"
mount("MTD", "partition_name", "/partition_name");
#Extract από το zip κάποιου folder. Π.χ. package_extract_dir("system", "/system");
package_extract_dir("partition_name", "/folder_name");
#mount η sd card
mount("vfat","/dev/block/mmcblk0p1","/sdcard");
#mount το ext partition από την sd (λειτουργεί για ext2, ext3, ext4 και απαιτεί να έχει γίνει extract/copy το busybox που είναι μέσα στο /system
run_program("/sbin/busybox", "mount", "-t", "auto", "/dev/block/mmcblk0p2", "/sd-ext");
#delete folder και files
delete_recursive("/folder/file");
#αλλαγή permissions σε folders
set_perm_recursive(1000, 1000, 0771, 0644, "/folder/folder");
#αλλαγή permissions σε files
set_perm(2000, 2000, 0771, "/folder/file");
#δημιουργία symlink (link προγραμμάτων apk σε διαφορετικά folders, π.χ.: symlink("/data/app/apps.apk", "/system/app/apps.apk");)
symlink("/folder/folder/programma.apk", "/folder/folder/programma.apk");
#Εγκατάσταση toolbox (απαιτείται για rooted roms και για πολλά ακόμα
symlink("toolbox", "/system/bin/date");
#Εγκατάσταση busybox (π.χ. για rooted roms)
run_program("installbusybox");
set_perm(0, 1000, 0755, "/system/xbin/busybox");
#εγκατάσταση του kernel και του ramdisk (boot.img)
package_extract_file("boot.img","/tmp/boot.img");
assert(write_raw_image("/tmp/boot.img","boot"));
delete("/tmp/boot.img");

 

Παρακάτω δίνονται παραδείγματα για toolbox setup και busybox setup για rooted roms. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως είναι, καθώς λειτουργούν με όλες τις rom, οπότε απλό copy/paste στο updater-script:

symlink("toolbox", "/system/bin/cat","/system/bin/chmod",
			"/system/bin/chown","/system/bin/chownto",
			"/system/bin/cmp","/system/bin/date",
			"/system/bin/dd","/system/bin/df",
			"/system/bin/dmesg","/system/bin/getevent",
			"/system/bin/getprop","/system/bin/hd",
			"/system/bin/id","/system/bin/ifconfig",
			"/system/bin/iftop","/system/bin/insmod",
			"/system/bin/ioctl","/system/bin/ionice",
			"/system/bin/kill","/system/bin/ln",
			"/system/bin/log","/system/bin/ls",
			"/system/bin/lsmod","/system/bin/mkdir",
			"/system/bin/mount","/system/bin/mv",
			"/system/bin/nandread","/system/bin/netstat",
			"/system/bin/newfs_msdos","/system/bin/notify",
			"/system/bin/printenv","/system/bin/ps",
			"/system/bin/renice","/system/bin/rm",
			"/system/bin/rmdir","/system/bin/rmmod",
			"/system/bin/route","/system/bin/schedtop",
			"/system/bin/sendevent","/system/bin/setconsole",
			"/system/bin/setprop","/system/bin/sleep",
			"/system/bin/smd","/system/bin/start",
			"/system/bin/stop","/system/bin/sync",
			"/system/bin/top","/system/bin/umount",
			"/system/bin/vmstat","/system/bin/watchprops",
			"/system/bin/wipe");

set_perm(0, 0, 04755, "/system/bin/toolbox");

 

symlink("busybox", "/system/xbin/[","/system/xbin/[[","/system/xbin/addgroup",
			"/system/xbin/adduser","/system/xbin/adjtimex","/system/xbin/ar",
			"/system/xbin/arp","/system/xbin/arping","/system/xbin/ash",
			"/system/xbin/awk","/system/xbin/basename","/system/xbin/bbconfig",
			"/system/xbin/beep","/system/xbin/blkid","/system/xbin/brctl",
			"/system/xbin/bunzip2","/system/xbin/bzcat","/system/xbin/bzip2",
			"/system/xbin/cal","/system/xbin/cat","/system/xbin/catv",
			"/system/xbin/chat","/system/xbin/chattr","/system/xbin/chgrp",
			"/system/xbin/chmod","/system/xbin/chown","/system/xbin/chpasswd",
			"/system/xbin/chpst","/system/xbin/chroot","/system/xbin/chrt",
			"/system/xbin/chvt","/system/xbin/cksum","/system/xbin/clear",
			"/system/xbin/cmp","/system/xbin/comm","/system/xbin/cp",
			"/system/xbin/cpio","/system/xbin/crond","/system/xbin/crontab",
			"/system/xbin/cryptpw","/system/xbin/cttyhack","/system/xbin/cut",
			"/system/xbin/date","/system/xbin/dc","/system/xbin/dd",
			"/system/xbin/deallocvt","/system/xbin/delgroup","/system/xbin/deluser",
			"/system/xbin/depmod","/system/xbin/devmem","/system/xbin/df",
			"/system/xbin/diff","/system/xbin/dirname","/system/xbin/dmesg",
			"/system/xbin/dnsd","/system/xbin/dnsdomainname","/system/xbin/dos2unix",
			"/system/xbin/du","/system/xbin/dumpkmap","/system/xbin/echo",
			"/system/xbin/ed","/system/xbin/egrep","/system/xbin/eject",
			"/system/xbin/env","/system/xbin/envdir","/system/xbin/envuidgid",
			"/system/xbin/ether-wake","/system/xbin/expand","/system/xbin/expr",
			"/system/xbin/fakeidentd","/system/xbin/false","/system/xbin/fbset",
			"/system/xbin/fbsplash","/system/xbin/fdflush","/system/xbin/fdformat",
			"/system/xbin/fdisk","/system/xbin/fgrep","/system/xbin/find",
			"/system/xbin/findfs","/system/xbin/fold","/system/xbin/free",
			"/system/xbin/fsck","/system/xbin/fsck.minix","/system/xbin/fsync",
			"/system/xbin/ftpd","/system/xbin/ftpget","/system/xbin/ftpput",
			"/system/xbin/fuser","/system/xbin/getopt","/system/xbin/getty",
			"/system/xbin/grep","/system/xbin/gunzip","/system/xbin/gzip",
			"/system/xbin/halt","/system/xbin/hd","/system/xbin/hdparm",
			"/system/xbin/head","/system/xbin/hexdump","/system/xbin/hostid",
			"/system/xbin/hostname","/system/xbin/httpd","/system/xbin/hush",
			"/system/xbin/hwclock","/system/xbin/id","/system/xbin/ifconfig",
			"/system/xbin/ifdown","/system/xbin/ifenslave","/system/xbin/ifplugd",
			"/system/xbin/ifup","/system/xbin/inetd","/system/xbin/init",
			"/system/xbin/insmod","/system/xbin/install","/system/xbin/ionice",
			"/system/xbin/ip","/system/xbin/ipaddr","/system/xbin/ipcalc",
			"/system/xbin/ipcrm","/system/xbin/ipcs","/system/xbin/iplink",
			"/system/xbin/iproute","/system/xbin/iprule","/system/xbin/iptunnel",
			"/system/xbin/kbd_mode","/system/xbin/kill","/system/xbin/killall",
			"/system/xbin/killall5","/system/xbin/klogd","/system/xbin/last",
			"/system/xbin/length","/system/xbin/less","/system/xbin/linux32",
			"/system/xbin/linux64","/system/xbin/linuxrc","/system/xbin/ln",
			"/system/xbin/loadfont","/system/xbin/loadkmap","/system/xbin/logger",
			"/system/xbin/login","/system/xbin/logname","/system/xbin/logread",
			"/system/xbin/losetup","/system/xbin/lpd","/system/xbin/lpq",
			"/system/xbin/lpr","/system/xbin/ls","/system/xbin/lsattr",
			"/system/xbin/lsmod","/system/xbin/lzmacat","/system/xbin/lzop",
			"/system/xbin/lzopcat","/system/xbin/makedevs","/system/xbin/makemime",
			"/system/xbin/man","/system/xbin/md5sum","/system/xbin/mdev",
			"/system/xbin/mesg","/system/xbin/microcom","/system/xbin/mkdir",
			"/system/xbin/mkdosfs","/system/xbin/mkfifo","/system/xbin/mkfs.minix",
			"/system/xbin/mkfs.vfat","/system/xbin/mknod","/system/xbin/mkpasswd",
			"/system/xbin/mkswap","/system/xbin/mktemp","/system/xbin/modprobe",
			"/system/xbin/more","/system/xbin/mount","/system/xbin/mountpoint",
			"/system/xbin/msh","/system/xbin/mt","/system/xbin/mv","/system/xbin/nameif",
			"/system/xbin/nc","/system/xbin/netstat","/system/xbin/nice",
			"/system/xbin/nmeter","/system/xbin/nohup","/system/xbin/nslookup",
			"/system/xbin/od","/system/xbin/openvt","/system/xbin/passwd",
			"/system/xbin/patch","/system/xbin/pgrep","/system/xbin/pidof",
			"/system/xbin/ping","/system/xbin/ping6","/system/xbin/pipe_progress",
			"/system/xbin/pivot_root","/system/xbin/pkill","/system/xbin/popmaildir",
			"/system/xbin/poweroff","/system/xbin/printenv","/system/xbin/printf",
			"/system/xbin/ps","/system/xbin/pscan","/system/xbin/pwd","/system/xbin/raidautorun",
			"/system/xbin/rdate","/system/xbin/rdev","/system/xbin/readahead",
			"/system/xbin/readlink","/system/xbin/readprofile","/system/xbin/realpath",
			"/system/xbin/reformime","/system/xbin/renice","/system/xbin/reset",
			"/system/xbin/resize","/system/xbin/rm","/system/xbin/rmdir",
			"/system/xbin/rmmod","/system/xbin/route","/system/xbin/rtcwake",
			"/system/xbin/run-parts","/system/xbin/runlevel","/system/xbin/runsv",
			"/system/xbin/runsvdir","/system/xbin/rx","/system/xbin/script",
			"/system/xbin/scriptreplay","/system/xbin/sed","/system/xbin/sendmail",
			"/system/xbin/seq","/system/xbin/setarch","/system/xbin/setconsole",
			"/system/xbin/setfont","/system/xbin/setkeycodes","/system/xbin/setlogcons",
			"/system/xbin/setsid","/system/xbin/setuidgid","/system/xbin/sh",
			"/system/xbin/sha1sum","/system/xbin/sha256sum","/system/xbin/sha512sum",
			"/system/xbin/showkey","/system/xbin/slattach","/system/xbin/sleep",
			"/system/xbin/softlimit","/system/xbin/sort","/system/xbin/split",
			"/system/xbin/start-stop-daemon","/system/xbin/stat","/system/xbin/strings",
			"/system/xbin/stty","/system/xbin/sulogin","/system/xbin/sum",
			"/system/xbin/sv","/system/xbin/svlogd","/system/xbin/swapoff",
			"/system/xbin/swapon","/system/xbin/switch_root","/system/xbin/sync",
			"/system/xbin/sysctl","/system/xbin/syslogd","/system/xbin/tac",
			"/system/xbin/tail","/system/xbin/tar","/system/xbin/tcpsvd",
			"/system/xbin/tee","/system/xbin/telnet","/system/xbin/telnetd",
			"/system/xbin/test","/system/xbin/tftp","/system/xbin/tftpd",
			"/system/xbin/time","/system/xbin/timeout","/system/xbin/top",
			"/system/xbin/touch","/system/xbin/tr","/system/xbin/traceroute",
			"/system/xbin/true","/system/xbin/tty","/system/xbin/ttysize",
			"/system/xbin/tunctl","/system/xbin/udpsvd","/system/xbin/umount",
			"/system/xbin/uname","/system/xbin/uncompress","/system/xbin/unexpand",
			"/system/xbin/uniq","/system/xbin/unix2dos","/system/xbin/unlzma",
			"/system/xbin/unlzop","/system/xbin/unzip","/system/xbin/uptime",
			"/system/xbin/usleep","/system/xbin/uudecode","/system/xbin/uuencode",
			"/system/xbin/vconfig","/system/xbin/vi","/system/xbin/vlock",
			"/system/xbin/volname","/system/xbin/watch","/system/xbin/watchdog",
			"/system/xbin/wc","/system/xbin/wget","/system/xbin/which",
			"/system/xbin/who","/system/xbin/whoami","/system/xbin/xargs",
			"/system/xbin/yes","/system/xbin/zcat","/system/xbin/zcip");
			
			
set_perm(0, 1000, 0755, "/system/xbin/busybox");

 

Στο τέλος του updater-script κάνετε unmount όλα τα partition που είναι mounted, και τελειώνετε με:

show_progress(0.100000, 0);
unmount("/system");

 

Το καλό με το clockworkmod είναι πως αν έχετε κάνει κάποιο λάθος στο updater-script, δεν υπάρχει περίπτωση να κάψετε το κινητό, γιατί πρώτα ελέγχει το syntax του script και μετά εκτελεί. Αν τώρα το system folder έχει μέσα παπάδες, ή αν τα permission που δώσετε είναι τελείως άκυρα, τότε αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά και πάλι, στην χειρότερη να χρειαστεί να κάνετε flash μια άλλη rom. Μία καλή συμβουλή είναι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να μην κάνετε format το recovery partition με το updater-script, ώστε αν γίνει κάτι λάθος, να μπορείτε πάντα να μπείτε σε CWM.

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

6. Πως δημιουργώ ένα signed zip ώστε να το flashάρω με το ClockWorkMod;

Τα signed zips φέρουν την "υπογραφή" του δημιουργού τους. Καλό είναι όλα τα zips που δοκιμάσετε να είναι signed. Θυμάμαι πως σε παλιότερες εκδόσεις του clockwork δεν μπορούσε να δεχτεί unsigned zips. Δεν ξέρω αν κάτι άλλαξε τώρα, γιατί όσα zips δοκιμάζω είναι πάντα signed.

 

Αφού δημιουργήσετε το zip, εκτός από την java που πρέπει να είναι είδη στο σύστημά σας, θα χρειαστείτε 2 προγράμματα (για περιβάλλον windows):

SignApk

OpenSSL 0.9.8

 

Τα κάνετε αποσυμπίεση στο σκληρό σας δίσκο, το καθένα σε ξεχωριστό folder. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δημιουργήσετε τα αρχεία certificate.pem και key.pk8, τα οποία περιέχουν τη δικιά σας "υπογραφή", και χρησιμοποιώντας αυτά να γίνει signed το zip. Η ίδια διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να γίνει signed κάποιο αρχείο apk, αν κάποιος developer θέλει να το κάνει (το market έχει μόνο signed apk files).

 

Πηγαίνετε με command prompt στο folder του OpenSSL και γράφετε (κάθε command μία μία, με τη σειρά):

openssl genrsa -out key.pem 1024
openssl req -new -key key.pem -out request.pem
openssl x509 -req -days 9999 -in request.pem -signkey key.pem -out certificate.pem
openssl pkcs8 -topk8 -outform DER -in key.pem -inform PEM -out key.pk8 -nocrypt

 

.. στο folder του OpenSSL έχουν δημιουργηθεί πλέον τα αρχεία certificate.pem και key.pk8, τα οποία τα αντιγράφετε μαζί με το zip που θέλετε να γίνει signed στο folder του SignApk. Πηγαίνετε πάλι με command prompt στο folder του SignApk και τρέχετε:

java -jar signapk.jar certificate.pem key.pk8 onoma-arxeiou.zip onoma-arxeiou_signed.zip

 

Σημείωση: αν θέλετε να κάνετε signed ένα apk, η εντολή είναι παρόμοια:

java -jar signapk.jar certificate.pem key.pk8 onoma-arxeiou.apk  onoma-arxeiou_signed.apk

 

Αυτό ήταν... το zip σας είναι πλέον έτοιμο για flashάρισμα.. Καλή τύχη.

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

7. Πρόσθετες πληροφορίες

Ο λόγος που στα παραπάνω βήματα κάνουμε "redirect" την download cache στην sd ή στη ram είναι γιατί το market χρειάζεται την cache για να μπορεί να κατεβάσει προγράμματα. Αν η cache που έχετε είναι μόλις 2mb γιατί έχετε κάνει repartition, και το market δεν σας δουλεύει όπως έπρεπε, τότε μάλλον το πρόγραμμα που πάτε να κατεβάσετε είναι μεγαλύτερο από 2mb. Επομένως, χρειάζεται να γίνει redirect σε μία μεγαλύτερη μνήμη, με τους τρόπους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να "ελέγξει" κανείς την cache, οι παραπάνω είναι μόνο ενδεικτικοί.

 

Έχει γίνει μία καταπληκτική προσπάθεια από τον χρήστη lousou76 για να βελτιώσει το πρόγραμμα των sms/mms των android. Αν θέλετε την βελτιωμένη έκδοση του χρήστη lousou76 στη νέα σας rom (που το προτείνω ανεπιφύλαχτα), τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε το δικό του αρχείο και να αντικαταστήσετε το mms.apk που βρίσκετε μέσα στο system/app.

 

Επίσης, μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο το πρόγραμμα YaffsExpert:

1. Unpack img files like boot.img, recovery.img, data.img, system.img, userdata.img, ramdisk.img.

2. Pack one folder into above formatted img files.

3. Backup your android device operation system.

4. Flash boot or recovery without booting into recovery mode.

5. Pack your folder into zip format file, very useful to make firmware.

6. Unpack your zip file, very useful to unpack firmware file.

7. Generate Md5 checksum for specified file, the sum is stored in ClipBoard, meanwhile stored in specified directory.

8. Generarraly, it supports all Android devices. If exception, send me bug reports or request freely.

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

Με έβαλες σε σκέψεις να παραγγείλω άλλο ένα Blade για πειράματα...:D Πολλά συγχαρητήρια για τον οδηγό!
Link to comment
Share on other sites

ενα μπροβο πιστυω ειναι λιγο για τον νεο οδηγο του kogos!!τα λογια ειναι περιττα!πρεπει να σε προσλαβει η zte μου φαινετε!

Xiaomi 12 Pro

Link to comment
Share on other sites

μπορει να γινει sticky στο section του android και να φτιαχτει ενα θεμα με τα συγχαρητηρια μας για τον συγγραφεα και για τις τυχον αποριες που προκυψουν ?

 

ειναι πραγματικα καταπληκτικη η δουλεια που εχει κανει!!!!!!

Καπου....κάπως....κάποτε.....κάτι πήγε ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΑ στην εξέλιξη του ανθρώπινου ειδους :lol:
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
...Πάντως όταν προλάβεις να ολοκληρώσεις τα τεστ θα ήθελα την GreekSummer rom....

 

εγώ πάντως το παράτησα τελικά το project των greek custom roms. Έχουν βγει τόσες πολλές rom πλέον που το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να κάνει modified κάποια rom που είναι εκεί έξω. Άσε που σε όλες ο kernel βασίζεται στο source που είχε δώσει στο παρελθόν η ZTE και όχι στον τελικό kernel που έχουν δώσει οι εταιρίες (swedish, portugues, όλες ίδιες είναι).

 

Όπως δείχνουν τα πράγματα, το μέλλον είναι 2.3.4... Το να κάνει κανείς μία custom 2.2 είναι πλέον εύκολο ακολουθώντας τις οδηγίες και με λίγη "φαντασία"... το 2.3.4 είναι challenging:)

 

Παρόλα αυτά, όποιος θέλει μπορώ να ανεβάσω τις εκδόσεις της greek rom μέχρι τώρα, μπας και θέλει κανείς να συνεχίσει την δουλειά... untested φυσικά και χωρίς να υπάρχει χρόνος (καταραμένη εργασία) για παραπάνω ψάξιμο στην 2.2...

Edited by kogos

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Εκπληκτικη δουλεια μπραβο σου !!!

Αν μπορεις ανεβασε ολα τα απαραιτητα εργαλεια σε καποιο αλλο server γιατι το megaupload εκλεισε ! Επισης εγραψες πως μπορουμε να πειραξουμε την cpu frequency ,αυτο μπορει να γινει κ σε μια ρουταρισμενη froyo της wind ? Αν σου ειναι ευκολο δωσε αναλυτικοτερες οδηγιες πανω σε αυτο !

Επισης εχω να κανω μια προταση αν αυτο φαινεται ενδιαφερον να ποσταρουμε ολοι οσες επιτυχημενες τροποποιησεις καναμε στο Blade μας σε αυτο το πραγματικα εκπληκτικο νημα !

Ευχαριστω εκ των προ τερων !

Link to comment
Share on other sites

Το megaupload μας έκλεισε το σπίτι... Θα τα μαζέψω όλα μαζί και θα τα ανεβάσω κάπου αλλού τις επόμενες μέρες, που λογικά θα υπάρχει και λίγο περισσότερος χρόνος. Nα ξεφύγω και λίγο από τα kang της cm7 ή την cm9

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Το megaupload μας έκλεισε το σπίτι... Θα τα μαζέψω όλα μαζί και θα τα ανεβάσω κάπου αλλού τις επόμενες μέρες, που λογικά θα υπάρχει και λίγο περισσότερος χρόνος. Nα ξεφύγω και λίγο από τα kang της cm7 ή την cm9

 

Καλησπέρα και σε ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά σου!

Μπορείς να προτείνεις μια καλή Rom για να ακολουθήσω τον οδηγό για να επεκτείνω τη μνήμη σύμφωνα

με τον οδηγό αυτό: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=305844 ?

 

Πληροφοριακά σε ενημερώνω ότι έχω πάει στα 512 Mb Μέσω αυτού του οδηγού:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=305444 , αλλά δεν ξέρω ποιά rom έχω τώρα :( :confused:

Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι είμαι gen 2 ( το λέει ο pigfish)

 

Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης νέου κινητού και είπα να παίξω λίγο με το μηχανηματάκι που με έχει συντροφέψει τόσο επάξια 2 χρόνια τώρα!:)

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

ο οδηγός που αναφέρεις για επέκταση μνήμης δεν ισχύει πλέον. Στο κινητό σου δεν υπάρχει πια TPT gen1 method, που απαιτεί ο οδηγός αυτός. Αν δεις, το αναφέρω και σε ποστ κάτω από τον οδηγό αυτό.

 

Υπάρχει τρόπος, και πολύ εύκολος μάλιστα, να κάνεις repartition με το TPT helper (είναι δωρεάν στο google play). Αλλά γιατί να το κάνεις;;; Οι επικρατέστερες rom για blade (όπως Swedish Snow RLS7 και CM7.2) μεταφέρουν τα πάντα στην SD, σε ext partition που μπορείς να φτάξεις εύκολα, οπότε έχει πραγματικά απεριόριστο χώρο, ανάλογα με την sd card...

 

Αν δεν θες να ασχοληθείς με ICS αλλά θες να χάσεις τον ύπνο σου και να το κρατήσεις για άλλα 2 χρόνια το κινητό, βάλε cyanmobile X, και θα με θυμηθείς. Είναι βασισμένη στην CM7.2, με ότι αυτό σημαίνει από πλευράς σταθερότητα, αλλά η παραμετροποίησή της είναι πραγματικά αξεπέραστη.

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

ο οδηγός που αναφέρεις για επέκταση μνήμης δεν ισχύει πλέον. Στο κινητό σου δεν υπάρχει πια TPT gen1 method, που απαιτεί ο οδηγός αυτός. Αν δεις, το αναφέρω και σε ποστ κάτω από τον οδηγό αυτό.

 

Υπάρχει τρόπος, και πολύ εύκολος μάλιστα, να κάνεις repartition με το TPT helper (είναι δωρεάν στο google play). Αλλά γιατί να το κάνεις;;; Οι επικρατέστερες rom για blade (όπως Swedish Snow RLS7 και CM7.2) μεταφέρουν τα πάντα στην SD, σε ext partition που μπορείς να φτάξεις εύκολα, οπότε έχει πραγματικά απεριόριστο χώρο, ανάλογα με την sd card...

 

Αν δεν θες να ασχοληθείς με ICS αλλά θες να χάσεις τον ύπνο σου και να το κρατήσεις για άλλα 2 χρόνια το κινητό, βάλε cyanmobile X, και θα με θυμηθείς. Είναι βασισμένη στην CM7.2, με ότι αυτό σημαίνει από πλευράς σταθερότητα, αλλά η παραμετροποίησή της είναι πραγματικά αξεπέραστη.

 

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!

Την κυριακή τελικά έβαλα την gen2_152MBsystem_248MBdata.zip που βρήκα στον οδηγό "Blade : «Ξεκλείδωμα» 512ΜΒ (Froyo 2.2) - Επιστροφή 256ΜΒ" αλλά μου καταναλώνει πολλά mb όταν μπαίνω σε 3g και αργεί το internet. Να υποθέσω ότι μειώθηκε ο χώρος για cashe και σε αυτό οφείλεται? Μου προτέινεις λοιπόν να ακολουθήσω αυτό τον οδηγό :

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=296442&page=263

και μετά για την rom αυτό :

http://madteam.co/forum/development-91/forum-rules-(read-this-before-post-anything)-2803/?prev_next=next#lastPost

 

Επειδή η sd είναι μόνο 2 gb, πόσο partition πρέπει να κάνω?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

δεν οφείλεται στην μείωση της cache, αλλά περισσότερο στον τρόπο που λειτουργεί το android froyo.

 

κάνε πρώτα το partition με αυτό:http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=296442&page=263

 

...και μετά διάλεξε rom... Η cyanmobile που διάλεξες είναι για πιο advanced χρήστες, αλλά θα την χαρείς. Θέλει απλά λίγο χρόνο να την σετάρεις στην αρχή, γιατί έχει πάρα πολλές παραμετροποιήσεις. Αν θες τελικά cyanmobile, πάρτην από εδώ καλύτερα που είναι πιο updated: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1932116

 

Αν θες την πιο σταθερή, θα πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε CM7.2 ή Swedish Snow RLS7 (σου προτύνω CM7.2)

 

Τώρα, για το πόσο χώρο θες στην sd, εξαρτάται από εσένα και μόνο. Όσα πιο πολλά προγράμματα θες, τόσο περισσότερο χώρο. 512ΜΒ είναι καλά για ένα μέσο χρήστη που δεν έχει πολλές απαιτήσεις. Αλλά γιατί δεν πέρνεις μια μεγαλύτερη sd να είσαι άνετος? Φτηνές είναι και δεν θα παει χαμένη αν αλλάξεις κινητό... στην τελική, βάλτη σε καμμιά φωτογραφική μηχανή μετά.

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο μερος και συγνωμη αν δεν ειμαι αλλα κατεβαζω οτι νομιζω οτι ταιριαζει απο ρομ και δεν βρηκα τιποτα. εγω εχω αυτο το τηλεφωνο:5.3 inch H9500++ Android 4.1 3G Phablet Dual Core 4GB ROM WiFi GPS 8MP Camera – White αν μπορειτε να βοηθησετε ευχαριστω πολυ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Αρκετά πράγματα είναι κοινά σε πολλά android κινητά, αλλά την ερώτηση σου δεν νομίζω να μπορεί να σου την απαντήσει κανείς. Εδώ ισχύει το "μια δοκιμή θα σε πείσει". Πόσο μάλλον αν δεν ξέρουμε καν πιο κινητό είναι και τι πείραγμα θες να κάνεις, και σε τι rom (custom ή stock)

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να βρεις κάποιον να το έχει δοκιμάσει με τι συσκευή σπυ, ή να είσαι εσύ ο θαραλέος που θα δώσει και feedback στους υπόλοιπους. Αγαθά copies κτόντε

the story of a ressurected blade!!!

>> soon to be released <<

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...