Jump to content

[Modding] Huawei U8800 IDEOS X5

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πατάς πάνω στο εικονίδιο του WIFI που είναι στ' αριστερά της λεζάντας.

Thanks

Σε συνδεση με PC δεν βλεπει ο υπολογιστης με ΤΙΠΟΤΑ την συσκευη, ΔΕΝ μπορω να δω το περιεχομενο της μνημης (Δεν βρισκει λεει Android drivers). To dokimasa και σε αλλους, βρισκουν το usb, ανιχνευουν στο internet για οδηγους αλλα τιποτα. Πριν λειτουργουσαν ολα οκ.Την SD card την βλεπει κανονικα. Καμια ιδεα πως θα μπω στην συσκευη?

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δες εδώ:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1566393

Αν και το πρόβλημα με τις ΙCS ρομς(εγώ το είχα και στην aurora) είναι ότι τα windows δεν ψάχνουν για το σωστό driver. Συνήθως χρειάζεται χειρόκίνητα να τον βάλεις μέσω της επιλογής have disk στη διαχείριση συσκευών. Δυστυχώς έχω ακολουθήσει διαφορετικές διαδικασίες σε αντίστοιχες περιπτώσεις και δεν μπορώ να σου δώσω κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες. Δοκίμασε τους παραπάνω και αν δεν τα καταφέρεις, γράψε ακριβώς τι γίνεται(αναγνωρίζεται το αdb interface στον διαχειριστή συσκευών; εγκαθίστανται καν οι οδηγοί; εγκαθίστανται αλλά δε λειτουργούν και υπάρχει ένα ερωτηματικό στο εικονίδιό τους κλπ), ώστε να βρούμε λύση.

ok, εγινε , ΟΧΙ όμως απο την αρχη, με ζόρισε λίγο και βασικα δεν ξερω αν ηθελε τους παραπανω drivers ή αν ήθελε να

ενεργοποιήσω την επιλογη MTP sto κινητο.( Αποθηκευτικος χωρος ->ρυθμισεις (απο το πληκτρο επαφης)-> συνδεση υπολογιστη μεσω usb -> Συσκευή πολυμεσων ΜΤΡ.

To βασικο προβλημα μου ειναι οτι πριν μπω στο 4.1 ειχα το 2.3 και εκανα backup επαφων + sms. Αυτο εγινε με το backup ποθ υπηρχε στις εφαρμογες. (νoμιζω all backup v3) το οποιο δημιουργησε zip files οπου μεσα εχει *.db αρχεια όπως ειναι το contact.db, sms.db και άλλα. Αφου δεν μπορεσα να κανω restore σκέφτικα να τα κανω unzip και copy paste καπου στα υπαρχοντα στην μνημη του κινητου. Aμ ΔΕ!!!! που τωρα που μπαινω στην μνημη του δεν βλεπω πουθενα *.db για να τα αντικαταστησω?

ΠΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ θα κανω restore τα backup μου? Εγκατεστησα το app backup& restore, Go buckup alla τιποτα, δεν βλεπουν το βαπουν το backup που δημιουργησα με το android 2.3

Ναι, το allbackup δε λειτουργεί στις ICS. Είχα το ίδιο πρόβλημα και εγώ όταν πέρασα σε ICS, γιαυτό και έχω σταματήσει να το χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό. Για τις επαφές δεν υπηρχε πρόβλημα μιας και συγχρονίζονται με το gmail, και για τα μηνύματα χρησιμοποιώ τη λειτουργία του gosms pro(έχω κρατήσει την 4.30 έκδοση, μιας και στις νεότερες έχουν απενεργοποιήσει τη λειτουργία αποθήκευσης στην κάρτα, και επιτρέπεται μόνο στο διαδίκτυο μέσω μιας υπηρεσίας που χρεώνεται).

απο σημερα το πρωι δεν μου λειτουργει το back button και το menu button και η οθονη δεν πολυαποκρινεται, ειχα την aurora ics και θελω να το στειλω στην wind υπαρχει τροποσ να το γυρισω σε καμια oficial ρομ για να μην χασω την εγγυηση? δεν εχω κρατησει κανενα backup.

απο σημερα το πρωι δεν μου λειτουργει το back button και το menu button και η οθονη δεν πολυαποκρινεται, ειχα την aurora ics και θελω να το στειλω στην wind υπαρχει τροποσ να το γυρισω σε καμια oficial ρομ για να μην χασω την εγγυηση? δεν εχω κρατησει κανενα backup.

παιρνάς την 2.3.5 με τον γνωστο τρόπο(dload κ.τ.λ..) και είσαι έτοιμος για την wind

Παιδια καλημέρα.. Έβαλα την Elora αλλά ξέχασα να κρατήσω backup το ndrive (είχα backup μόνο την προηγούμενη έκδοσή του). Τώρα δεν μπορώ να το επαναφέρω αφού μου ζητάει την νέα έκδοση και να την κατεβάσω απ' το site αλλά δεν μπορώ. Καμια ιδέα κανείς; Ευχαριστώ!

Ναι να περάσεις το igo.. :shifty:

-Ομάδα Διαχείρισης- Μην κάνεις συνεχόμενα posts. Χρησιμοποίησε την τροποποίηση αν θέλεις να διορθώσεις κάτι ή την πολλαπλή παράθεση αν θέλεις να απαντήσεις σε περισσότερα από ένα άτομα.

Edited by navi55

δεν την βρισκω δεν την εχει πια στο σαιτ της εχει μονο μια για διορθωση της beta

http://www.huaweidevice.com/worldwide/downloadCenter.do?method=toDownloadFile&flay=software&softid=NDQxODE=

ευχαριστω θα προσπαθησω να το φτιαξω και αν εχω προβλημα θα ξαναγραψω.

παιρνάς την 2.3.5 με τον γνωστο τρόπο(dload κ.τ.λ..) και είσαι έτοιμος για την wind

Ναι να περάσεις το igo.. :shifty:

-Ομάδα Διαχείρισης- Μην κάνεις συνεχόμενα posts. Χρησιμοποίησε την τροποποίηση αν θέλεις να διορθώσεις κάτι ή την πολλαπλή παράθεση αν θέλεις να απαντήσεις σε περισσότερα από ένα άτομα.

Πιτσιρικά το έχω kαι το igo

Έβαλα εχθές την Aurora ICS 4.0.4 μέχρι το τελευταίο update (1a). Υπάρχει ρύθμιση να απενεργοποιήσω το vibration από τα soft keys (τα 4 touch κουμπιά του τηλεφώνου); Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά αναφέρω ότι η οθόνη μου είναι atmel.

Έβαλα την Aurora ICS 4.0.4 μέχρι το τελευταίο update (4.1 update 1a). Όλα πήγαν καλά. Έκανα και μερικά restarts χωρίς πρόβλημα. Σήμερα όμως που το άνοιξα δεν έβλεπε την εξωτερική SD. Η επιλογή 'mount SD' (στα settings) δεν ήταν ενεργή. Συμπεριφερόταν δηλαδή σαν να μην είχα κάρτα μέσα. Έκανα και 2-3 restarts χωρίς αποτέλεσμα. Η λύση ήταν να βγάλω και να ξαναβάλω την SD ενώ το κινητό ήταν ανοιχτό. Τότε τη είδε και τη έκανε mount μόνο του. Μετά το επόμενο restart πάλι τα ίδια. Δηλαδή μετά από κάθε restart πρέπει να ανοίγω το πίσω καπάκι και να βγάζω και να ξαναβάζω την SD; Υπάρχει λύση σε αυτό;

Η κάρτα είναι 8GB. Δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα στις official 2.2 και 2.3 που είχα.

Νομίζω ότι έχει. Βέβαια την έχω εδώ και αρκετό καιρό και μπορεί να το πρόσθεσα εγώ, μιας και πάντα αφαιρώ/προσθέτω κάποιες εφαρμογές πριν το φλασάρισμα. Όπως και να' ναι όμως, μπορείς να πάρεις την εφαρμόγή από το zip της aurora ή κάποιας miui 4. Βρίσκεται στο φάκελο /system/app. Ή το αντιγράφεις απευθείας στον αντίστοιχο φάκελο στη συσκευή, ή το βάζεις στον αντίστοιχο φάκελο του zip της Elora και τη φλασάρεις(χωρις wipes).

Θα ήθελα να αλλάξω rom σύντομα γιατί η μπαταρία του κινητού πλέον δεν βγάζει ούτε 24ωρο...(με το ζόρι)

Δεν με ενδιαφέρει το ραδιόφωνο, τα γραφικά αλλά θα ήθελα μια rom όσο πιο σταθερή γίνεται. (αν είναι δυνατόν να είναι τόσο σταθερή όσο η 2.2.1 που έχω τώρα στο κινητό)

Χρησιμοποιώ email,gps,b/t σχεδόν καθημερινά.

ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ πως δεν έχω ξαναλλάξει rom στο παρελθόν οπότε οποιεσδήποτε συμβουλές καλοδεχούμενες, ευχαριστώ.

Edited by pananton

Νομίζω ότι η oxygen είναι η πιό σταθερή, και με καλή διαχείριση της ενέργειας, οπότε μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1149150&highlight=oxygen

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις αρχικά είναι τη συσκευή root. Γι' αυτή τη διαδικασία, αν θυμάμαι καλά, για τη ρομ που έχεις λειτουργεί κανονικά το z4root.

Μετά χρειάζεται να βάλεις κάποια custom recovery.img, στο link λέει ποια χρειάζεσαι. Αφού βρεις το αρχείο, αν έχει κάποιο άλλο όνομα: κάτι.img, το αλλάζεις σε recovery.img(αν δεν εμφανίζεται η κατάληξη .img στα windows θα πρέπει από τις επιλογές φακέλων να απενεργοποιήσεις την επιλογή: απόκρυψη γνωστών τύπων αρχείων. Επίσης αντιγράφεις το αρχείο zip της ρομ στην κάρτα sd.

Εκκινείς τη συσκευή σε ροζ οθόνη(συνδυασμός πλήκτρων vol-, vol+, power ενώ η συσκευή είναι κλειστή για να μπεις), ενώ έχεις συνδεδεμένη τη συσκευή με τον υπολογίστη, εμφανίζεται ένα παράθυρο με ένα φάκελο Image, τον ανοίγεις και βάζεις μέσα το αρχείο που κατέβασες(κάνεις επικάλυψη του υπάρχοντος, αφού το αντιγράψεις πρώτα κάπου στο pc ως backup. Καλύτερα αντέγραψε όλο το φάκελο Image, για την περίπτωση που τον χρειαστεις για επαναφορά της συσκευής αν κάτι δεν πάει καλά).

Τέλος, αφού βγάλεις την μπαταρία και την ξαναβάλεις(περίμενε 30 δευτερόλεπτα, ωστε να μην ενεργοποιηθεί η συσκευή όταν βάλεις την μπαταρία αυτόματα), ενεργοποιείς τη συσκευή σε recovery mode έχοντας πατημένο το vol+(το κρατάς μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη της revovery mode), επιλέγεις το install zip from sd card, πλοηγείσαι εκεί που το έχεις στην κάρτα, και το εγκαθιστάς. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επιλέγεις τα wipe data, wipe cache και wipe dalvic cache(βρίσκεται στο advanced options(ή κάπως έτσι), και τέλος κάνεις επάνεκκίνηση από την αντίστοιχη επιλογή.

Υ.Γ

αν κάτι πάει στραβά, δεν κάνεις τίποτα(για ν' αποφύγεις να δημιουργήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα), και γράφεις εδώ τι ακριβώς έκανες, και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Edited by dancer_69

ερωτηση: ειδα αυτην ρομ στο χδα , μπορουμε να την περασουμε κατευθειαν απο 2.2 και να εχουμε μια pre-rooted gingerbread? ή θελει πρωτα αναβαθμιση σε οφισιαλ οπως ολες? ρωταω γιατι ο τυπος δεν εχει αλλαξει κερνελ και πολλα πραγματα....

-το καλό μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο

-οχι πάντα...

-πάντα!!! ψάξτο στο google και θα δεις!

Έβαλα την Aurora ICS 4.0.4 μέχρι το τελευταίο update (4.1 update 1a). Όλα πήγαν καλά. Έκανα και μερικά restarts χωρίς πρόβλημα. Σήμερα όμως που το άνοιξα δεν έβλεπε την εξωτερική SD. Η επιλογή 'mount SD' (στα settings) δεν ήταν ενεργή. Συμπεριφερόταν δηλαδή σαν να μην είχα κάρτα μέσα. Έκανα και 2-3 restarts χωρίς αποτέλεσμα. Η λύση ήταν να βγάλω και να ξαναβάλω την SD ενώ το κινητό ήταν ανοιχτό. Τότε τη είδε και τη έκανε mount μόνο του. Μετά το επόμενο restart πάλι τα ίδια. Δηλαδή μετά από κάθε restart πρέπει να ανοίγω το πίσω καπάκι και να βγάζω και να ξαναβάζω την SD; Υπάρχει λύση σε αυτό;

Η κάρτα είναι 8GB. Δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα στις official 2.2 και 2.3 που είχα.

Τελικά είναι μάλλον ασυμβατότητα της κάρτας μου (Silicon Power 8GB class 4) με την ICS 4.1 του dzo (στην stock 2.2 που είχα δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα). Δοκίμασα με μια Kingston 4 GB class 4 και το πρόβλημα λύθηκε.

dancer69 σε ευχαριστώ πολύ για το αναλυτικό Post!!

αύριο ελπίζω να βρω λίγο χρόνο να το κάνω...! να 'σαι καλά! ;)

Παιδια γνωριζω οτι ολο και καπου θα εχει αναφερθει αυτο που ζηταω, αλλα αδυνατω να ψαξω σε 130 σελιδες!

Μπορουμε καπως να αυξησουμε την μνημη χρησιμοποιωντας την Internal "SD"? Εχω 8GB καρτα μνημης, αλλα δεν θελω να μεταφερω εφαρμογες εκει γιατι την αφαιρω συχνα.

Εγγυηση δεν υπαρχει, και φοραει ηδη Aurora ICS 4.1a. :)

Ενα repartition καπως, θα μου ελυνε τα χερα!

EDIT: Μολις εκανα αυτο : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1112857

ΠΕΤΥΧΕ!

Σβηστηκαν ομως ολα τα δεδομενα οχι μονο στην εσωτερικη SD (λογικο), αλλα και στον "Εσωτερικο αποθηκευτικο χωρο", και αρα ολες οι εφαρμογες και οι ρυθμισεις μου! Τουλαχιστον υπαρχουν ολα οσα ειχα στην εξωτερικη SD και εχω backup :)

Edited by GeorgeManim