Jump to content

Διαβάστε πριν ρωτήσετε: S60 3rd Edition Hardware FAQ


impreza_sti
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

[imgalign]http://www.myphone.gr/gallery/data/3300/import_export_data.png[/imgalign]Μεταφορά δεδομένων από και προς τη συσκευή

 

 

http://www.myphone.gr/forum/image/icons/icon11.gif Μεταφορά και αποθήκευση δεδομένων από τον υπολογιστή στη συσκευή:

 

Η μεταφορά δεδομένων από τον υπολογιστή στο κινητό επιτυγχάνεται μέσω του καλωδίου USB.

Υπέχουν δύο βασικοί τρόποι σύνδεσης, η σύνδεση σε λειτουργία "PC Suite" και η λειτουργία «Μεταφορά δεδομένων».

Όταν τοποθετείται το καλώδιο στη θύρα USB της συσκευής, εμφανίζεται στην οθόνη της το μενού μέσω του οποίου καλούμαστε νε επιλέξουμε τη λειτουργία με την οποία επιθυμούμε να συνδεθούμε κάθε φορά.

 

  • Λειτουργία "PC Suite"
    Τη χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να εκτελέσουμε λειτουργίες που σχετίζονται άμεσα με το PC Suite ή το OVI Suite. Αυτές είναι κυρίως η δημιουργία αντιγράφου σφαλείας, ο συγχρονισμός με προγράμματα όπως το Ms Outlook, η εγκατάσταση εφαρμογών (χωρίς να περάσουμε το αρχείο εγκατάστασης στο κινητό), η αναβάθμιση του λογισμικού της συσκευής ή οτιδήποτε άλλο έχει τη δυνατότητα κάνει το PC Suite/OVI Suite.
    Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων -με απλή αντιγραφή/επικόλληση- μέσω του εικονιδίου "Nokia Phone Browser" σε όλες τις μνήμες μιας συσκευής (εσωτερική/μαζικής αποθήκευσης/κάρτα μνήμης), αλλά η ταχύτητα που επιτυγχάνεται δεν είναι ιδανική για μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων. Γι' αυτό το λόγο υπάρχει ο παρακάτω τρόπος.
    Η αποσύνδεση του καλωδίου γίνεται ελεύθερα χωρίς κάποια διαδικασία.

 

  • Λειτουργία «Μεταφορά δεδομένων»
    Η σύνδεση στη λειτουργία αυτή αποσκοπεί στην εύκολη και γρήγορη μεταφορά δεδομένων στη κάρτα μνήμης της συσκευής ή στην εσωτερική μνήμη μαζικής αποθήκευσης που έχουν μερικά μοντέλα όπως τα N95-2 "8GB", N96-1 κλπ. Η εσωτερική μνήμη του κινητού δεν αναγνωρίζεται και ως εκ τούτου δεν είναι προσπελάσιμη.
    Για τη σύνδεση αυτή δεν απαιτείται ειδικό λογισμικό ή drivers όπως στη περίπτωση του PC Suite διότι η συσκευή αναγνωρίζεται από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ως μέσο μαζικής αποθήκευσης όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα USB flash drives ή τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.
    Για την αποσύνδεση του καλωδίου απαιτείται πρώτα η ασφαλής κατάργηση της συσκευής, όπως ακριβώς και με όλες τις συσκευές μαζικής αποθήκευσης.

 

 

 

http://www.myphone.gr/forum/image/icons/icon11.gif Mεταφορά μέσω Bluetooth/υπερύθρων (IrDA) και αποθήκευση στη συσκευή:

 

Τα δεδομένα που αποστέλλονται στο κινητό μέσω ασύρματων μέσων, αποθηκεύονται στο φάκελο «Εισερχόμενα» στα «Μηνύματα».

Τα αρχεία εφόσον ανοιχτούν και αποθηκευτούν αν πρόκειται για εικόνες/ήχους/βίντεο ή σε περίπτωση αρχείων εγκατάστασης εγκατασταθούν μπορούν να διαγραφούν. Έτσι δεν επιβαρύνουμε την μνήμη με διπλά αρχεία.

 

  • Πως θα αποθηκεύσω το αρχείο εικόνας/ήχου/βίντεο που μόλις έλαβα;
    Ενώ είναι ανοικτό το αντίστοιχο αρχείο πατάμε Επιλογές > Αποθήκευση και αυτομάτως εμφανίζεται η επιλογή για το που επιθυμούμε να το αποθηκεύσουμε.
    Σε περίπτωση που κατά τη λήψη εμφανιστεί το μήνυμα «Ανεπαρκής μνήμη», δείτε το 3ο bullet.

 

  • Σε περίπτωση που λάβαμε ένα αρχείο το οποίο δεν υποστηρίζεται από τη συσκευή, τι κάνουμε;
    Σ' αυτή τη περίπτωση επειδή δεν μπορούμε να ανοίξουμε το αρχείο ώστε να πατήσουμε «Αποθήκευση», θα πρέπει να το μεταφέρουμε χειροκίνητα οι ίδιοι από τα «Εισερχόμενα» στο φάκελο που επιθυμούμε. Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στα Εισερχόμενα θα πρέπει να εγκαταστήσουμε κάποιον file manager ο οποίος να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε φακέλους συστήματος όπως π.χ. ο X-plore.

 

  • Γιατί κατά τη λήψη ενός σχετικά μεγάλου μεγέθους αρχείο εμφανίζεται το μήνυμα «Ανεπαρκής μνήμη» ή «Μνήμη πλήρης»;
    Όπως αναφέρθηκε και πριν, τα δεδομένα που μεταφέρονται στη συσκευή μέσω Bluetooth ή υπερύθρων (IrDA) αποθηκεύονται όπου και τα μηνύματα. Αυτό σημαίνει πως θα αποθηκευτούν προσωρινά (μέχρι να τα αποθηκεύσουμε όπου θέλουμε) στην εσωτερική μνήμη της συσκευής, η οποία είναι σχετικά περιορισμένου μεγέθους (συνήθως 80-130 MB) και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συγχέεται με την πρόσθετη εσωτερική μνήμη μαζικής αποθήκευσης και μεγέθους αρκετών GB που έχουν πολλές συσκευές, όπως τα N95-2 "8GB", N96-1 και N86-1.
    Ευτυχώς το λειτουργικό σύστημα παρέχει τη δυνατότητα αλλαγής της μνήμης στην οποία γίνεται η αποθήκευση των μηνυμάτων.
    Αυτό γίνεται από τις ρυθμίσεις των μηνυμάτων και συγκεκριμένα μέσα από την εφαρμογή των μηνυμάτων επιλέγουμε Επιλογές > Ρυθμίσεις > Άλλο > Μνήμη σε χρήση.
    Στο μενού που θα εμφανιστεί υπάρχουν τρεις επιλογές:
    • C: Εσωτερική μνήμη
    • Ε: Μνήμη μαζικής αποθήκευσης
    • F: Κάρτα μνήμης

    Οι επιλογές διαφέρουν αν η συσκευή δεν έχει ενσωματωμένη μνήμη μαζικής αποθήκευσης. Το post #17 αναφέρει περισσότερα για τη δομή του λειτουργικού Symbian / S60.

Edited by Itchrist86

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Link to comment
Share on other sites

[imgalign]http://www.myphone.gr/gallery/data/3300/frm_version1.png[/imgalign]Πως βλέπω την έκδοση λογισμικού της συσκευής μου;

 

 

Για να ενημερωθείτε για την έκδοση λογισμού που φέρει η συσκευή σας υπάρχουν δύο τρόποι:

 

  • Να πληκτρολογήσετε στην οθόνη αναμονής *#0000#.
  • Εκτελώντας την εφαρμογή «Διαχείριση συσκευής».

 

 

Πως ενημερώνομαι για την τελευταία έκδοση λογισμικού;

Για να ενημερωθείτε για το ποια είναι η τελευταία έκδοση λογισμικού της συσκευής σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Device software update και εισάγετε το product code της συσκευής σας στη σχετική φόρμα. Οδηγίες υπάρχουν στη σελίδα.

Edited by Itchrist86

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Link to comment
Share on other sites

[imgalign]http://www.myphone.gr/gallery/data/3300/format1.png[/imgalign]Πως κάνω format στη συσκευή, στη μαζική μνήμη και στην κάρτα μνήμης;

 

 

http://www.myphone.gr/forum/image/icons/icon11.gif Soft και Hard Format στη συσκευή:

 

Αν η συσκεύη σας έχει αρχίσει να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, το λειτουργικό σύστημα «κολλάει» συχνά ή εμφανίζει αδικαιολόγητα σφάλματα, ίσως η λύση του format είναι μονόδρομος.

Υπάρχουν δύο είδη format:

  • Soft format (επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων):
    Πληκτρολογούμε στην οθόνη αναμονής τον κωδικό *#7780#.
    Επαναφέρει τις αρχικές ρυθμίσεις που είχε η συσκευή όταν την αγοράσατε. Δεν επηρεάζει τα δεδομένα σας.

  • Hard format:
    • Συσκευές Pre-FP1 http://www.myphone.gr/gallery/data/3288/link.png & Feature Pack 1 http://www.myphone.gr/gallery/data/3288/link.png:
      Πληκτρολογούμε στην οθόνη αναμονής τον κωδικό *#7370#.
      Επίσης με κλειστή τη συσκευή πατάμε τα «Πράσινο πλήκτρο κλήσης», «Αστερίσκο (*)», «Τρία (3)» και ταυτόχρονα ανοίγουμε τη συσκευή χωρίς να αφήσουμε τα πλήκτρα.
    • Συσκευές Feature Pack 2 http://www.myphone.gr/gallery/data/3288/link.png:
      • Τα μοντέλα N79-1, N85-1, N86-1, N96-1:
        Πληκτρολογούμε στην οθόνη αναμονής τον κωδικό *#7370#.
        Αλλιώς με κλειστή τη συσκευή πατάμε τα «Πράσινο πλήκτρο κλήσης», «Αστερίσκο (*)», «Τρία (3)» και ταυτόχρονα ανοίγουμε τη συσκευή χωρίς να αφήσουμε τα πλήκτρα.
      • Όλα τα υπόλοιπα μοντέλα:
        Πληκτρολογούμε στην οθόνη αναμονής τον κωδικό *#7370#.
        Αλλιώς με κλειστή τη συσκευή πατάμε τα «Πράσινο πλήκτρο κλήσης», «Αστερίσκο (*)», «Multimedia πλήκτρο» και ταυτόχρονα ανοίγουμε τη συσκευή χωρίς να αφήσουμε τα πλήκτρα.

    Χάνονται όλα τα δεδομένα από τη μνήμη της συσκευής, όχι όμως και από την κάρτα μνήμης ή και τη μνήμη μαζικής αποθήκευσης (εφόσον υπάρχει). Ως εκ τούτου κρατήστε πρώτα ένα αντίγραφο ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων από τη μνήμη του τηλεφώνου (επαφές, μηνύματα, ημερολόγιο κλπ). Τυχών αναβαθμίσεις λογισμικού δεν επηρεάζονται. Το format έχει επιτευχθεί εφόσον σας ζητηθεί ημερομηνία και ώρα κατά την εκκίνηση της συσκευής.

 

 

 

http://www.myphone.gr/forum/image/icons/icon11.gif Μορφοποίηση (format) της μαζικής μνήμης και της κάρτας μνήμης:

 

Οι διαθέσιμοι τρόποι μορφοποίησης είναι δύο:

  • Μέσα από τη συσκευή:
    • Συσκευές Pre-FP1 & Feature Pack 1:
      Η μορφοποίηση της κάρτας μνήμης γίνεται μέσω του εικονιδίου «Μνήμη» το οποίο βρίσκεται στο φάκελο «Εργαλεία» του Μενού. Η μορφοποίηση γίνεται πατώντας Επιλογές > Μορφοποίηση κάρτας μνήμης.
    • Συσκευές Feature Pack 2:
      Σε αυτή την έκδοση η μορφοποίηση γίνεται μέσω της εφαρμογής «Διαχείριση αρχείων». Η διαδικασία έχεις ως εξής, ανοίγουμε τη «Διαχείριση αρχείων» και μπαίνουμε τον αρχικό κατάλογο της κάρτας μνήμης. Έπειτα πατάμε Επιλογές > Επιλογές κάρτας μνήμης > Μορφοποίηση.

    [*]Μέσω υπολογιστή:

    Εναλλακτικά, η μορφοποίηση μπορεί να γίνει πολύ εύκολα συνδέοντας τη συσκευή με τον Η/Υ μέσω καλωδίου σε λειτουργία «Μεταφορά δεδομένων» ώστε να αναγνωριστεί η συσκευή ως μέσο μαζικής αποθήκευσης.

Η μορφοποίηση έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη διαγραφή των δεδομένων που περιέχονται στη μνήμη (κάρτα μνήμης ή μνήμη μαζικής αποθήκευσης). Ως εκ τούτου μια απλή αντιγραφή και επικόλληση αυτών των αρχείων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή συνδέοντας τη συσκευή σε λειτουργία «Μεταφορά Δεδομένων» ή στην περίπτωση κάρτας μνήμης, τοποθετώντας τη σε card reader αρκεί για να σωθούν.

Ειδικά τις περιπτώσεις όπου ο χρήστης θέλει να διασώσει και τις εγκατεστημένες εφαρμογές/παιχνίδια/θέματα, θα πρέπει κατά την αντιγραφή - επικόλληση να επιλέξει τα αρχεία και τους φακέλους συστήματος οι οποίοι είναι κρυφοί. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να έχει ενεργοποιήσει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή την εμφάνιση των κρυφών αρχείων και φακέλων.

 

 

 

 

______________

1: Δείτε εδώ ποια έκδοση της S60 φέρει η συσκευή σας.

2: Ο κωδικός κλειδώματος (ασφαλείας) που θα σας ζητηθεί -και εφόσον δεν τον έχετε αλλάξει- είναι 12345.

3: Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του Hard format, φροντίστε η στάθμη της μπαταρίας να είναι σε καλό επίπεδο.

Edited by Itchrist86

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

[imgalign]http://www.myphone.gr/gallery/data/3300/codes2.png[/imgalign]Διάφοροι κωδικοί

 

 

  1. *#0000#: Εμφανίζει την έκδοση λογισμικού της συσκευής
  2. *#06#: Εμφανίζει τον αριθμό IMEI
  3. *#2820#: Εμφανίζει τη διεύθυνση του Bluetooth module
  4. *#62209526#: Εμφανίζει τη διεύθυνση MAC του WiFi module
  5. *#7370#: Hard reset
  6. *#7370925538#: Διαγραφή του κωδικού του πορτοφολιού μαζί με τα δεδομένα του
  7. *#7780#: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (Soft reset)
  8. *#92702689#: Εμφάνιση του life timer (συνολική διάρκεια κλήσεων)
  9. xx#: Γρήγορη πρόσβαση σε επαφή (xx = location number, π.χ.: 17#)
  10. **04*[pin]*[νέο-pin]*[νέο-pin-ξανά]#: Αλλαγή του κωδικού PIN
  11. **042*[pin2]*[νέο-pin2]*[νέο-pin2-ξανά]#: Αλλαγή του κωδικού PIN 2

Edited by Itchrist86

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Link to comment
Share on other sites

[imgalign]http://www.myphone.gr/gallery/data/3300/ad_hoc.png[/imgalign]Οδηγός ασύρματης σύνδεσης στο internet μέσω Η/Υ

 

 

by Itchrist86[/member]

 

Περισσότερα στο συνημμένο αρχείο:

Edited by Itchrist86

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

[imgalign]http://www.myphone.gr/gallery/data/3299/product_code1.PNG[/imgalign]Product Codes

 

 

Το Product Code είναι ένας επταψήφιος κωδικός ο οποίος καθορίζει την γεωγραφική περιοχή και κατ' επέκταση την αγορά στην οποία προορίζεται μια συσκευή. Επίσης χαρακτηρίζει και τις branded/customized εκδόσεις των συσκευών που διανέμονται από παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Για παράδειγμα, διαφορετικό product code έχει ένα 5800 που προορίζεται για τη Γερμανική αγορά και διαφορετικό αυτό που προορίζεται για την Ελληνική. Αντίστοιχα, διαφορετικό product code έχει μια συσκευή Vodafone Live και διαφορετικό μια non-branded από τη Nokia.

Το product code αναγράφεται στην ετικέτα πίσω από τη μπαταρία στην πλάτη της συσκευής.

 

Άμεσα με τη χώρα προορισμού -άρα και με το product code- συνδέονται τα πακέτα γλώσσας που περιέχονται στο λογισμικό κάθε μοντέλου.

 

Τα διαθέσιμα πακέτα γλωσσών είναι:

  • Euro-1: English, French, German, Italian, Spanish, Portuguese
  • Euro-2: English, French, German, Turkish, Dutch, Italian
  • Euro-3: English, Czech, Slovakian, German, Polish, Hungarian
  • Scandinavia: English, Finnish, Swedish, Norwegian, Icelandic, Danish
  • Baltic: English, German, Estonian, Russian, Latvian, Lithuanian
  • Russia: English, German, Ukrainian, Russian, Romanian, Bulgarian, Hungarian
  • Balkans: English, German, Croatian, Slovenian, Serbian, Greek
  • Arabic: English, Arabic, French, Farsi, Urdu
  • Hebrew: English, Hebrew, Arabian, Russian, Romanian, Spanish
  • Africa: English, Portuguese, German, Italian, French

 

 

Λίστα των ελληνικών product codes (Greek product codes):

 

Συσκευές:

  • Nokia 3250 (RM-38): 0538987 (Απλή έκδοση) / 0533844 (Music edition)
  • Nokia 5320d-1 Xpress Music (RM-409): 0562164
  • Nokia 5500d Sport (RM-86): 0533844
  • Nokia 5630d-1 Xpress Music (RM-431): 0564087 (Black red) / (Grey blue)
  • Nokia 5700 Xpress Music (RM-230): 0544811 / 0544930
  • Nokia 5730s-1 Xpress Music (RM-465): 0575085 (Black-Red) / 0574432 (Grey-Blue) / 0578520 (Black monochrome)
  • Nokia 6110n-1 Navigator (RM-122): 0546630
  • Nokia 6120c-1 Classic (RM-243): 0546344 / 0546343
  • Nokia 6124c-1 Classic (RM-422): Vodafone branded
  • Nokia 6210s-1 Navigator (RM-367): 0557277 (Black) / 0557361 (Red)
  • Nokia 6220c-1 Classic (RM-328): 0556424 (Black cyan) / 0557012 (Plum)
  • Nokia 6290 (RM-176): 0540571 / 0540570
  • Nokia 6700 Slide (RM-576): 0589605 (Lime) / 0589466 (Petrol Blue) / 0589366 (Pink) / 0589670 (Purple) / 0589282 (Raw) / 0589536 (Red)
  • Nokia 6710 Navigator (RM-491): 0575864 (Titanium)
  • Nokia 6720 Classic (RM-424): 0568112
  • Nokia 6730 Classic (RM-566): Vodafone branded
  • Nokia 6760 Slide (RM-573): 0588784 (Balkans Black) / 0587785 (Balkans Black) / 0588849 (Balkans White)

 

Συσκευές Cseries:

  • Nokia C5-00 (RM-645): 0594889 (White) / 0594899 (WM Grey)

 

Συσκευές Eseries:

  • Nokia E5-00 (RM-632):
  • Nokia E50-1 (RM-170): 0536235 (White) / 0536257 (Black)
  • Nokia E51-1 (RM-244): 0554366 (Silver) / 0552343 (Black) / 0555768 (Rose)
  • Nokia E52-1 (RM-469): 0578066 (Metal Al) / 0584049 (Golden Al)
  • Nokia E55-1 (RM-482): 0578275
  • Nokia E60-1 (RM-49): 0524655
  • Nokia E61-1 (RM-89): 0530082
  • Nokia E61i-1 (RM-227): 0542895
  • Nokia E63-1 (RM-437): 0568868
  • Nokia E65-1 (RM-208): 0542346 / 0515306
  • Nokia E66-1 (RM-343): 0557962 (Grey steel) / 0558479 (White steel)
  • Nokia E70-1 (RM-10): 0526597
  • Nokia E71-1 (RM-346): 0558795 (Grey steel) / 0561155 (White steel)
  • Nokia E72-1 (RM-530): 0587344 (Black) / 0587283 (Brown) / 0584262 (Grey)
  • Nokia E75-1 (RM-412): 0567132 (Silver black) / 0572992 (Red)
  • Nokia E90-1 (RA-6): 0544383 (Mocha)

 

Συσκευές Nseries:

  • Nokia N71-1 (RM-67): 0526150
  • Nokia N73-1 (RM-133): 0529782 (Deep plum) / 0529794 (Met red) / 0539293 (Music edition)
  • Nokia N76-1 (RM-135): 0543083 (Black) / 0543084 (Red)
  • Nokia N77-1 (RM-194): 0545001 (Warm graphite)
  • Nokia N78-1 (RM-235): 0547725 / 0545624
  • Nokia N79-1 (RM-348): 0565714 / 0565730
  • Nokia N80-1 (RM-92): 0526974 (Smooth stainless) / 0527481 (Pearl black)
  • Nokia N80-1 Internet Edition (RM-92): 0542814 (Patina bronze) / 0542816 (Pearl black)
  • Nokia N81-3 (RM-223): 0550145 (Silver) / 0550194 (Blue)
  • Nokia N81-1 "8GB" (RM-179): 0545894
  • Nokia N82-1 (RM-313): 0551523 (Titanium) / 0560991 (Black)
  • Nokia N85-1 (RM-333): 0560508
  • Nokia N86-1 "8MP" (RM-484): 0580492 (Indigo) / 0580687 (White)
  • Nokia N91-1 (RM-43): 0526633
  • Nokia N91-2 "8GB" (RM-43): 0539386
  • Nokia N93-1 (RM-55): 0531249 (Pearl black) / 0531267 (Aluminum grey)
  • Nokia N93i-1 (RM-156): 0540904
  • Nokia N95-1 (RM-159): 0534854 / 0536076
  • Nokia N95-2 "8GB" (RM-320): 0550801
  • Nokia N96-1 (RM-247): 0543720

 

Συσκευές Xseries:

  • Nokia X5-01 (RM-627):

Edited by Itchrist86
Update

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

[imgalign]http://www.myphone.gr/gallery/data/3300/back_up2.png[/imgalign]Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας (backup)

 

 

Υπάρχουν τρεις επίσημοι τρόποι για τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας σε συσκευές Symbian OS / S60.

Αναλυτικά:

 

http://www.myphone.gr/forum/image/icons/icon11.gif Δημιουργία από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω του PC Suite

 

Εφόσον ο χρήστης έχει εγκαταστήσει στον Η/Υ το PC Suite, θα πρέπει να ακολουθήσει τα επόμενα βήματα:

  1. Να συνδέσει τη συσκευή με τον Η/Υ μέσω του καλωδίου USB σε λειτουργία "PC Suite". Φυσικά μπορεί να γίνει σύνδεση και μέσω Bluetooth, αλλά η ταχύτητα θα είναι μικρότερη.
  2. Από το περιβάλλον του PC Suite επιλέγει «Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας». [εικόνα]
  3. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα πρέπει να πατήσει το κουμπί με το χρηματοκιβώτιο. [εικόνα]
  4. Στο επόμενο βήμα καλείται να επιλέξει τι θα περιλαμβάνει το αντίγραφο ασφαλείας. [εικόνα]
    Αναλυτικά:
    • Αρχεία χρήστη από τη μνήμη του τηλεφώνου: Οποιοδήποτε αρχείο περιέχεται στην εσωτερική μνήμη της συσκευής.
    • Αρχεία χρήστη από κάρτα μνήμης: Όλα τα αρχεία που περιέχονται στη κάρτα μνήμης δηλαδή.
    • Επαφές: Επαφές που βρίσκονται στην εσωτερική μνήμη της συσκευής. Δεν συμπεριλαμβάνει τις επαφές της κάρτας SIM ή αυτές που βρίσκονται στη κάρτα μνήμης σε μορφή αρχείων ".cvs".
    • Ημερολόγιο/Σημειώσεις/Μηνύματα/Σελιδοδείκτες: Όλες οι καταχωρίσεις του ημερολογίου, όλα τα μηνύματα και τέλος όλοι οι σελιδοδείκτες (αγαπημένα) του Ιστού.
    • Ρυθμίσεις: Οποιαδήποτε ρύθμιση έχει αλλάξει ο χρήστης. Από την ταπετσαρία στην οθόνη αναμονής μέχρι την οργάνωση των εικονιδίων του Μενού. Τα πάντα!

[*]Στο επόμενο βήμα ο χρήστης καλείται να επιλέξει τη θέση στην οποία επιθυμεί να αποθηκευτεί το αντίγραφο ασφαλείας. [εικόνα]

[*]Τέλος, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του αντιγράφου ασφαλείας δεν θα πρέπει να πειράξει τη συσκευή για κανένα λόγο! [εικόνα]

 

 

 

http://www.myphone.gr/forum/image/icons/icon11.gif Δημιουργία από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω του OVI Suite

 

Εφόσον ο χρήστης έχει εγκαταστήσει στον Η/Υ το Nokia OVI Suite, θα πρέπει να ακολουθήσει τα επόμενα βήματα:

  1. Συνδέει τη συσκευή με τον Η/Υ μέσω του καλωδίου USB σε λειτουργία "PC Suite". Φυσικά μπορεί να γίνει σύνδεση και μέσω Bluetooth, αλλά η ταχύτητα θα είναι μικρότερη.
  2. Από το περιβάλλον του OVI Suite, επιλέγει Εργαλεία > Αντίγραφο ασφαλείας. Αυτόματα το OVI Suite διαβάζει τη συσκευή και προετοιμάζει τη λίστα με τα δεδομένα που μπορούν να αντιγραφούν.
  3. Επιλέγει τα δεδομένα που επιθυμεί να συμπεριληφθούν στο αντίγραφο. Αν θέλει να αλλάξει τη τοποθεσία που θα δημιουργηθεί το αντίγραφο ασφαλείας, θα πρέπει να πατήσει το κουμπί «Αναζήτηση».
  4. Πατάει «Έναρξη» ώστε να αρχίσει η δημιουργία του αντιγράφου ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας δεν θα πρέπει να αποσυνδεθεί ή πειραχτεί η συσκευή για κανένα λόγο.
  5. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, πατάει το κουμπί «Τέλος».

 

Για την επαναφορά του αντιγράφου ασφαλείας και εφόσον έχει προηγηθεί η σύνδεση της συσκευής με τον Η/Υ σε λειτουργία "PC Suite":

  1. Ο χρήστης επιλέγει Εργαλεία > Επαναφορά.
  2. Έπειτα θα πρέπει να επιλέξει από το αναδυόμενο μενού το αντίγραφο ασφαλείας που επιθυμεί να επαναφέρει και μετά να τσεκάρει τα δεδομένα που θέλει να επαναφέρει στη συσκευή.
  3. Επιλέγει «Έναρξη» και αυτόματα αρχίζει η διαδικασία επαναφοράς. Κατά τη διάρκεια της επαναφοράς δεν θα πρέπει να αποσυνδεθεί ή πειραχτεί η συσκευή για κανένα λόγο.
  4. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, πατάει το κουμπί «Τέλος».

 

 

 

http://www.myphone.gr/forum/image/icons/icon11.gif Δημιουργία μέσα από τη συσκευή στην κάρτα μνήμης

 

  • Συσκευές Pre-FP1 & Feature Pack 1:
    Πηγαίνουμε στο Μενού, βρίσκουμε και τρέχουμε την εφαρμογή «Μνήμη». Μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής πατάμε Επιλογές > Αντιγραφή μνήμης τηλεφώνου και στο παράθυρο επιβεβαίωσης πατάμε «Ναι».
    Για να επαναφέρουμε το αντίγραφο ασφαλείας πηγαίνουμε και πάλι στην εφαρμογή «Μνήμη» και πατάμε Επιλογές > Επαναφορά από κάρτα μνήμης. Στο μήνυμα επιβεβαίωσης απλά πατάμε «Ναι».
  • Συσκευές Feature Pack 2:
    Πηγαίνουμε στο Μενού, βρίσκουμε και τρέχουμε την εφαρμογή «Διαχείριση αρχείων». Στο περιβάλλον χρήσης της πατάμε Επιλογές > Αντίγραφα ασφαλείας και στο παράθυρο επιβεβαίωσης «Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας στη κάρτα μνήμης;» πατάμε «Ναι».
    Για να επαναφέρουμε το αντίγραφο ασφαλείας πηγαίνουμε και πάλι στην εφαρμογή «Διαχείριση αρχείων» και πατάμε Επιλογές > Επαναφορά από κάρτα μνήμης. Στο μήνυμα επιβεβαίωσης απλά πατάμε «Ναι».

 

 

 

______________

:wink: Συμβουλή!

Όταν δημιουργούμε αντίγραφο ασφαλείας για να κάνουμε hard format, δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε στο back up τις Ρυθμίσεις διότι κατά την επαναφορά του στη «καθαρή» πλέον συσκευή, θα περαστούν και πάλι τα προβληματικά αρχεία λόγω των οποίων οδηγηθήκαμε στην αρχή να κάνουμε hard format.

Edited by Itchrist86

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

[imgalign]http://www.myphone.gr/gallery/data/3300/battery2.png[/imgalign]Περί μπαταρίας και πρώτης φόρτισης...

 

 

Μόλις πήρα τη καινούρια μου συσκευή. Να τη φορτίσω κατευθείαν;

Οι καινούριες συσκευές συνήθως έρχονται με τη μπαταρία τους φορτισμένη κατά ένα ποσοστό. Η πρώτη φόρτιση καλό είναι να γίνεται αφού εμφανιστεί στην οθόνη της συσκευής το μήνυμα για χαμηλή στάθμη της μπαταρίας μετά από μια πρώτη εξερεύνηση της νέας μας συσκευής.

Αντίθετα από ότι ισχυρίζονται οι περισσότεροι «έμπειροι» πωλητές των καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, η πρώτη φόρτιση δεν είναι απαραίτητο να διαρκέσει περισσότερο από όσο αναγράφεται στο εγχειρίδιο χρήσης. Τυπικά, μια συσκευή τελευταίας τεχνολογίας φορτίζει σε λιγότερο από 2 ώρες.

Το να αφήσετε τη μπαταρία για περισσότερες ώρες στο φορτιστή δεν θα έχει απολύτως κανένα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η μπαταρία αποδίδει το μέγιστο της ισχύς της μετά από 3 ή 4 πλήρεις επαναφορτίσεις.

 

 

 

Συμβουλές για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 

  1. Ποτέ μη φορτίζετε μια μπαταρία όταν η θερμοκρασία δωματίου είναι κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου ή πάνω από 50!
  2. Ποτέ μη βραχυκυκλώνετε τις επαφές της.
  3. Μην τις πετάτε σε φωτιά, γιατί υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.
  4. Μην προσπαθείτε να τις διαλύσετε από περιέργεια για το τι περιέχουν.
  5. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε την μπαταρία σας, τοποθετείστε την σε στεγνό και δροσερό περιβάλλον. Η θερμότητα και τα μεταλλικά αντικείμενα μπορούν να την καταστρέψουν.
  6. Μην αφήνετε καμία μπαταρία για αρκετό καιρό ανενεργή. Οι μπαταρίες που μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα αφόρτιστες, τείνουν να χάνουν τα χαρακτηριστικά τους και παύουν να διατηρούν μεγάλες ποσότητες φορτίου. Μία πλήρη φόρτιση και αποφόρτιση σε τακτά χρονικά διαστήματα θα τις διατηρήσει σε αρκετά καλή κατάσταση, πάντα έτοιμες για χρήση.
  7. Καλό είναι για τη μέγιστη ασφάλεια και αυτονομία της συσκευής σας, να χρησιμοποιείτε εγκεκριμένες μπαταρίες από τον κατασκευαστή, ακόμα και αν είναι ...αρκετά ακριβότερες.
  8. Όλα τα κινητά πλέον διαθέτουν ηχητικά και οπτικά σήματα για να σας ενημερώσουν για την πλήρη αποφόρτιση της μπαταρίας. Αν εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε ένα τηλεφώνημα, δοκιμάστε να σβήσετε το φωτισμό οθόνης, να απενεργοποιήστε την παλμική ειδοποίηση ή και τις μελωδίες της συσκευής, για να εξοικονομήσετε λίγα ακόμα πολύτιμα mAh.
  9. Πολλές φορές λίγο πριν η μπαταρία πνεύσει τα λοίσθια, μία επανεκκίνηση της συσκευής σας ίσως σας προσφέρει λίγη επιπλέον ενέργεια για μερικά λεπτά. Παρόλα αυτά καλό θα είναι να μην φτάσετε σε αυτό το σημείο «απελπισίας»... Άλλωστε αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας... δεν θα χρειαστεί!

 

 

Συμβουλές για αύξηση της αυτονομίας του κινητού.

  1. Σβήνετε το κινητό σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε ή όταν δεν το χρειάζεστε. Αρκετές εταιρίες προσφέρουν τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις κλήσεις που έγιναν στο κινητό σας, όση ώρα αυτό ήταν απενεργοποιημένο, για να ξέρετε πάντα ποιος σας τηλεφώνησε.
  2. Προσπαθήστε πάντα να φορτίζετε την μπαταρία σας, μόνο μετά από μία πλήρη αποφόρτιση.
  3. Αν γνωρίζετε ότι βρίσκεστε σε μια περιοχή με μηδενική λήψη, και δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο, τότε κλείστε το κινητό σας. Σπαταλά άσκοπα μεγάλα ποσά ενέργειας, αφού προσπαθεί συνεχώς να επιτύχει σύνδεση, ενώ, θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και αν δεν υπάρχει πιθανότητα να συνδεθείτε ποτέ.
  4. Χρησιμοποιείτε τις ενδείξεις της συσκευής σας σχετικά με τα επίπεδα ενέργειας της μπαταρίας σας. Αν και αρκετές φορές οι ενδείξεις δεν είναι αναλογικές και δεν δείχνουν πραγματικά το πόση ώρα αναμονής έχετε ακόμα, στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν το μοναδικό τρόπο για να γνωρίζετε σε τι κατάσταση βρίσκεται η μπαταρία του κινητού σας.

 

 

______________

Πηγή & περισσότερα: myPhone.gr :: My Library > 'Αρθρα > Εξαντλώντας... τις μπαταρίες

Edited by Itchrist86

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Link to comment
Share on other sites

[imgalign]http://www.myphone.gr/gallery/data/3300/par_eisagogi.png[/imgalign]Περί παράλληλων εισαγωγών...

 

 

Γενικά

Πολλές αλυσίδες καταστημάτων για να διαθέσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα ή σε χαμηλότερες τιμές επερχόμενες συσκευές προβαίνουν σε δικές τους εισαγωγές παρακάμπτοντας έτσι τον επίσημο εισαγωγέα της Ελλάδος, ο οποίος εισάγει και διαθέτει σε μεταπωλητές ελληνικές συσκευές της Nokia.

Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται παράλληλη εισαγωγή ή όπως έχει επικρατήσει «παρα-εισαγωγή».

Αξίζει να αναφερθεί πως το όλο γεγονός δεν αποτελεί παράνομη διαδικασία. Το παράνομο της όλης υπόθεσης είναι η πώληση συσκευών παράλληλης εισαγωγής ως ελληνικές, κάτι που φυσικά αποτελεί απάτη!

 

 

Τα μειονεκτήματα που υπάρχουν

Η αγορά μιας συσκευής παράλληλης εισαγωγής ελλοχεύει μερικούς «κινδύνους». Αυτοί είναι:

  • Η απώλεια της ελληνικής γλώσσας μετά από αναβάθμιση του λογισμικού μέσω του Nokia Software Updater/OVI Suite. Με αναβάθμιση μέσω της διαδικασίας OTA δεν υπάρχει πρόβλημα.
  • Η άρνηση αναγνώρισης της εγγύησης από την Ελληνική αντιπροσωπεία. Συγκεκριμένα υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
    • Αν η συσκευή προέρχεται από αγορά εντός της Ε.Ε. η Ελληνική αντιπροσωπεία αναγνωρίζει δικαίωμα διετούς εγγύησης. Στη περίπτωση που κάποιος χάσει την ελληνική γλώσσα μετά από αναβάθμιση, η εισαγωγή των ελληνικών μπορεί να γίνει στα Nokia Care, με το αζημίωτο φυσικά.
    • Αντίθετα αν η συσκευή προέρχεται από αγορά εκτός της Ε.Ε. η Ελληνική αντιπροσωπεία δεν αναγνωρίζει δικαίωμα εγγύησης.

 

Πως μπορεί κανείς να διακρίνει αν μια συσκευή είναι επίσημης εισαγωγής, δηλαδή ελληνική ή παράλληλης;

Εύκολα, αρκεί να ελέγξει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω:

  • Ταινία ασφαλείας
    Στις μη ελληνικές συσκευασίες η ταινία ασφαλείας είναι απλά λευκή χωρίς να αναγράφεται κάτι. Στις συσκευασίες της Ελληνικής αντιπροσωπείας η ταινία είναι λευκή και αναγράφει με ανάγλυφα ιριδίζοντα γράμματα "NOKIA SEALED".
  • Πληκτρολόγιο
    Όλες οι ελληνικές συσκευές φέρουν στο πληκτρολόγιο εκτός από τους λατινικούς και ελληνικούς χαρακτήρες.
  • Product code
    Το product code θα πρέπει να είναι το ελληνικό. Κατάλογος των ελληνικών product codes καθώς και που το βρίσκετε, υπάρχει εδώ.
  • Εγχειρίδια χρήσης και λοιπά έντυπα που περιέχονται στη συσκευασία
    Αν δείτε οι οδηγίες χρήσης να είναι πρόχειρες φωτοτυπίες ή/και τα λοιπά φυλλάδια να είναι γραμμένα σε άλλη γλώσσα τότε έχετε πέσει θύμα παράλληλης εισαγωγής.
  • Τέλος, δηλώνοντας το IMEI
    Με ένα απλό τηλεφώνημα σε οποιοδήποτε Nokia Care μπορείτε ανά πάσα στιγμή να σιγουρευτείτε για τη προέλευση της συσκευής σας. Τηλέφωνα καθώς και διευθύνσεις των Nokia Care μπορείτε να βρείτε εδώ. Το ΙΜΕΙ της συσκευής αναγράφεται στο πακέτο αγοράς καθώς και σε μία ειδική ετικέτα που βρίσκεται κάτω από την μπαταρία.

Edited by Itchrist86

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

[imgalign]http://www.myphone.gr/gallery/data/3299/change_pc.png[/imgalign]To κινητό μου έσβησε και δεν ανοίγει, τι κάνω;

(Flashing dead device)

 

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η συσκευή μας μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να κολλήσει και να μην ξεκινάει ούτε μετά από αφαίρεση μπαταρίας, κάρτας μνήμης και hard format. Για αυτό τον σκοπό δημιουργήθηκε ο οδηγός που ακολουθεί. Για την δημιουργία αυτού έγινε χρήση υπολογιστή βασισμένου σε Windows 7 και το εργαλείο επαναφοράς είναι το phoenix. H διαδικασία έγινε ενδεικτικά πάνω σε ένα Nokia 5800 αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις συσκευές Nokia. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το επίσημο service στο οποίο είναι καλύτερο να απευθυνόμαστε σε ανάλογες περιπτώσεις αν δεν ήμαστε σίγουροι για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε.

 

 

 

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=1g-Onw7qXI4]YouTube - Flashing dead nokia 5800[/ame]

 

By impreza_sti

Edited by impreza_sti
Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...