Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Galaxy S


saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

- Root στο Galaxy S [imgalign]http://www.myphone.gr/gallery/data/500/Clipboard02.png[/imgalign]

 

Kαλημέρα παιδιά,

 

Επειδή με ρωτάνε πολλοί για το root και φαίνεται να έχει γίνει μόδα λόγω της δυνατότητας του lagfix στο κινητό μας, είπα να γράψω έναν οδηγό για το τί είναι και πώς γίνεται, σε μορφή FAQ. Ελπίζω να απαντηθούν κάποιες ερωτήσεις των καινούριων χρηστών Android...

 

Τι είναι root?

 

"Root" λέμε το λογαριασμό που έχει πρόσβαση σε ΟΛΑ τα αρχεία ενός συστήματος linux (το Android βασίζεται στο linux). Αυτός ο χρήστης λέγεται και superuser. Όταν λέμε θα rootάρω το τηλέφωνο / είμαι root / έχω root, σημάινει ότι έχουμε πρόσβαση στο λογαριασμό του superuser (su). Eίναι το αντίστοιχο ακριβώς του administrator account σε ένα σύστημα windows.

Είναι επίσης κάτι αντίστοιχο με το να αποκτήσεις πρόσβαση στα Symbian αρχεία ενός τηλεφώνου Nokia, ή με το να κάνεις jailbreak ένα iphone.

 

(Κάτι που μπορεί καμιά φορά να δημιουργήσει σύγχυση, είναι ότι επίσης "root" λέγεται το πάνω-πάνω επίπεδο των φακέλων σε ένα σύστημα linux. Δηλαδή ο φάκελος εγκατάστασης μέσα στον οποίο περιέχονται όλοι οι υπόλοιποι φάκελοι του συστήματος. Είναι ο ' / ' φάκελος (αντίστοιχος του C:\ σε ένα pc), και το home directory του superuser account.)

 

Γιατί να γίνω root στο Galaxy S μου;

 

Δε χρειάζεται να γίνει κάνενας "root" αν δε θέλει. Απλά, αν είσαι root, έχεις πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του συστήματος και μπορείς να κάνεις αλλαγές που ένας κανονικός χρήστης δε μπορεί. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να διορθώσεις κάποιο πρόβλημα και να αλλάξεις δικαιώματα σε αρχεία, έχεις με λίγα λόγια τον πλήρη έλεγχο του συστήματος. Aν δεν έχεις root, είναι σα να έχεις ένα PC και να μην είσαι ο administrator αλλά ο guest account. Φυσικά το root έρχεται με τους κινδύνους ενός administrator account, διότι αφού έχεις τον ΠΛΗΡΗ έλεγχο, μπορεί αν είσαι άσχετος να σβήσεις πράγματα που δεν πρέπει. (Γι'αυτό και π.χ. η Microsoft δε δίνει by default administrator δικαιώματα στα Windows).

 

Πράγματα που μπορείς να κάνεις ως root στο Galaxy περιλαμβάνουν:

- Εγκατάσταση extra εφαρμογών που χρειάζονται πρόσβαση στα αρχεία του συστήματος (π.χ. εφαρμογές για πλήρες backup).

- Αφαίρεση εφαρμογών του συστήματος που δε θες να έχεις

- Μεταφορά εφαρμογών στην κάρτα SD.

- Διόρθωση κάποιων προβλημάτων π.χ. το στραβό G-sensor σε κάποια μοντέλα που νομίζει ότι το τηλέφωνο γέρνει, το wifi bug που σου σκοτώνει το wifi αν βάλεις κάποιο static IP με το ίδιο όνομα, κ.α.

- Εγκατάσταση lagfix που κάνει το τηλέφωνο πιο γρήγορο.

- Διαφορετικά εικονίδια, π.χ. για τη μπαταρία.

- Kαλύτερη διαχείριση μνήμης.

- Πρόσβαση στα επί πληρωμή apps του market, αν είναι απενεργοποιημένα, όπως ήταν στην Ελλάδα μέχρι πρόσφατα.

- Development, μπορείς ως root να φτιάξεις custom ROMs.

- Reboot εκ των έσω, οverclock undervolt, etc.

- Όχι πια ενοχλητικές διαφημίσεις στα free apps.

- Ξεκλείδωμα από τον πάροχο, και πολλά άλλα.

Mε λίγα λόγια, είσαι EΣΥ ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου σου, και όχι η Samsung ή η Google.

 

Αν παρ'όλα αυτά δεν είσαι τέτοιος τύπος χρήστη, έχεις ακόμα τα Windows να σου λένε 'ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ;' για κάθε κίνηση που κάνεις, είχες iphone και δεν έβαλες ποτέ το Cydia, δεν έχεις όρεξη να εξερευνήσεις το android ή τέλος πάντων έχεις πίστη στη Samsung και περιμένεις το επόμενο επίσημο upgrade που θα φτιάξει τα πράγματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις root. To τηλέφωνο δουλεύει και χωρίς root, και έτσι πουλιέται. Δε χρειάζεται να κάνεις root επειδή έκανε ο διπλανός, με λίγα λόγια.

 

Τί κίνδυνος υπάρχει; Θα χάσω τα δεδομένα μου;

 

Ειδικά για το Galaxy, το root είναι πανέυκολη διαδικασία και δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος. Και όχι, δε χάνονται δεδομένα. Σε άλλα android τηλέφωνα (G1, Desire), η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη, αλλά στο Galaxy αρκεί να αντιγράψεις 3 αρχεία στο σύστημα μέσω του android recovery mode (éclair), ή χρησιμοποιώντας ένα παραθυράκι του λειτουργικού (froyo). Ο κίνδυνος, όπως είπα και παραπάνω, δεν έγκειται στη διαδικασία του rooting, αλλά στο τί θα μπορείς να κάνεις ΑΦΟΥ γίνεις root. Μπορεί ας πούμε να πας και να σβήσεις ΟΛΑ τα αρχεία μέσα στο τηλέφωνο, μετά θα σου φταίει κανένας όταν δεν θα ανάβει; :p

 

Επαναλαμβάνω, το να γίνεις root είναι τελείως ακίνδυνο. Δε σβήνει τίποτα, δεν αλλάζει τίποτα, απλά προσθέτει μια extra εφαρμογή, την εφαρμογή του superuser. To να κάνεις firmware update, lagfix και άλλα, είναι πολύ πιο επικίνδυνες διαδικασίες, γιατί ΑΛΛΑΖΟΥΝ το σύστημα. Το root δεν αλλάζει το σύστημα, σου δίνει απλά τη δυνατότητα να το αλλάξεις.

 

Θα χάσω την εγγυησή μου;

 

Ναι, για όσο είσαι root. Η Samsung δε θέλει να είσαι root, και να μπορείς να σβήσεις και να αλλάξεις πράγματα που αυτή αποφάσισε να βάλει στο τηλέφωνο, γιατί έτσι αν κάνεις βλακεία θα φταις εσύ. Οπότε αν γίνεις root, αυτόματα χάνεται η εγγύηση. Το θέμα όμως είναι ότι μπορείς να ΞΕγίνεις root, και τότε μαγικά θα ξαναέχεις εγγύηση. Βλέπε την επόμενη παράγραφο.

 

Κι αν δε θέλω να είμαι πια root;

 

Στο Eclair και Froyo, η διαδικασία, όπως είπα και παραπάνω, είναι απλά 3 αρχεία που περνάνε στο τηλέφωνο. Αν δε θες να είσαι πια root, ή ξέρω γω θες να γυρίσεις το τηλέφωνο για σερβις ή κάτι σχετικό με την εγγύηση, απλά βγάζεις αυτά τα 3 αρχεία, και δεν είσαι πια root. Αυτό ήτανε. Ότι πιο απλό και ανώδυνο. Στο Gingerbread είναι λίγο πιο πολύπλοκο, μιας και ο μόνος τρόπος για root είναι μέσω kernel. Για να γίνεις unroot εκεί πρέπει να ξαναφλασάρεις τον οriginal kernel, αφού αφαιρέσεις όλα τα σχετικά με root πράγματα. Ή πιο απλά, φλασάρεις ξανά το Gingerbread firmware ολόκληρο μέσω Odin, και το γυρνάς σε εργοστασιακή κατάσταση.

 

ΟΚ, ποιός είναι ο πιο απλός τρόπος;

 

Αυτό εξαρτάται από την έκδοση Android που αυτή τη στιγμή φοράει το κινητό, αλλά όλοι οι τρόποι είναι γραμμένοι αναλυτικά στην ενότητα των οδηγών, δηλαδή εδώ.

 

---

Τελευταία ανανέωση: 19 Φεβ.

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 239
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Eπίσημα Samsung firmwares και οδηγός εγκατάστασης με Odin (φλας)

Eπειδή όπως έχουμε δει τα Ελληνικά firmwares της Samsung αργούν πάντα να βγουν, πολλοί χρήστες αποφασίζουν να δράσουν, και να αναβαθμίσουν μόνοι τους το κινητό τους στην τελευταία έκδοση που κυκλοφορεί σε άλλες χώρες. Και ενώ οι εκδόσεις αλλάζουν, ο τρόπος για αναβάθμιση παραμένει ίδιος. Αποφάσισα λοιπόν να γράψω έναν γενικό οδηγό για την αναβάθμιση μέσω Odin, ώστε να μη μπερδεύεται κανείς.

 

Προετοιμασία:

 

- O υπολογιστής πρέπει να έχει τους οδηγούς (drivers) της Samsung για το κινητό. Εγκαθίστανται αυτόματα με το Kies, το πρόγραμμα της Samsung για διαχείριση του κινητού. Εναλλακτικά αν δεν έχεις το Kies, μπορείς να τους βάλεις μόνος σου, εδώ είναι οι drivers για 32-bit windows: http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Samsung/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x86.shtml, και εδώ για 64-bit:

http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Samsung/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x64.shtml.

 

- Άν έχεις προηγουμένως "πειράξει" το κινητό με κάποιο lagfix, βγάλτο οπωσδήποτε. Αν δεν ξέρεις τί είναι το lagfix, μάλλον δεν έχεις, συνέχισε.

 

- Κλείσε στο PC όλες τις διεργασίες του Kies, καθώς και οτιδήποτε έχει να κάνει με έλεγχο προγραμμάτων, το οποίο μπορεί πιθανώς να επέμβει στη σύνδεση με το κινητό, π.χ. antivirus, firewall.

 

- Αφού κάνεις backup τα δέδομένα σου και - αν είσαι root - τις εφαρμογές σου, κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (μενου Ρυθμίσεις - Απόρρητο ή, αν έχεις cwm recovery ως root, μέσω του recovery), καθώς και διαμόρφωση (format) της εσωτερικής SD κάρτας. Αφαίρεσε την εξωτερική SD αν έχεις, αφού την απενεργοποιήσεις (unmount) από τις ρυθμίσεις. Έτσι το καινούριο firmware θα εγκατασταθεί σε "καθαρό" τηλέφωνο, χωρίς αρχεία που μπορεί να δημιουργήσουν επιπλοκές.

 

Διαδικασία:

 

- Κατέβασε το Odin 1.3 που περιέχει το αρχείο PIT s1_odin_20100512.pit, καθώς και το firmware της επιλογής σου. Τα πιο πρόσφατα firmwares περιέχονται στο επόμενο μήνυμα, αν θέλεις κάποιο πιο εξεζητημένο, μπορείς να το βρεις εδώ:

http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&t=1&o=1&m=GT-I9000&r=1#regiona .

(θέλει εγγραφή το site, αλλά είναι δωρεάν. Όμως, επειδή τα firmwares που βρίσκονται εκεί μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα αν δεν ξέρεις τι κάνεις, καλύτερα να προτιμήσεις τα αρχεία αυτής εδώ της σελίδας). Αποσυμπίεσε το αρχείο (ο κωδικός είναι samfirmware.com) σε ένα φάκελο της επιλογής σου. Θα δεις, ανάλογα με το firmware, ένα ή τρία αρχεία .tar (ή .tar.md5) .

 

- Σβήσε το τηλέφωνο και βάλτο σε download mode, με τα 3 κουμπιά (volume down (MEIΩΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ), home (το μεγάλο κεντρικό), power (δεξιά, από κεί που ανάβει)), ή, αν έχεις ένα usb jig, απλά με το τηλέφωνο κλειστό το βάζεις στο usb του τηλεφώνου για 5 δευτερόλεπτα, και θα δεις το download mode.

http://thumbs1.ebaystatic.com/m/mZewAZVlsKOBmreQESLkYmQ/140.jpg

Mπορείς να μπεις σε download mode και με adb, γράφοντας "adb reboot download". Αν πάντως δεν λειτουργεί ο συνδυασμός και δεν έχεις usb jig, δε συνιστάται να το κάνεις, γιατί αν πάει κάτι στραβά το τηλέφωνο θα θέλει service.

Σημείωση: Το download mode είναι ένα μεγάλο κίτρινο τρίγωνο στυλ "προσοχή", με το ρομπότ του android μέσα να σκάβει... και από κάτω γράφει Downloading... do not turn off target. (δεν κάνει τίποτα download αν δε συνδεθεί στο Odin, μη γελιέσαι... απλά αυτό βγαίνει με το Kies όταν κάνεις επίσημο upgrade, για να μην κάνεις τη βλακεία να κλείσεις το κινητό κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης).

 

- XΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ το τηλέφωνο, άρχισε το Odin.

 

Τώρα έχουμε 2 βήματα/στάδια (repartition και flash). ΑΝ έχεις φλασάρει προηγουμένως με Froyo, αν έρχεσαι από JMx Eclair που έχει τα 3 κουμπιά ενεργοποιημένα, ή αν γενικά ξέρεις ότι το pit file που αντιστοιχεί στο τηλέφωνό σου είναι το 512.pit, πήγαινε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο 2ο βήμα, δε χρειάζεται να κάνεις repartition. Eπίσης μην κάνεις repartition αν το καινούριο σου firmware δεν είναι πλήρες, δηλαδή αν λείπει το dbdata.rfs ή το cache.rfs, από τα .tar αρχεία (συμβαίνει, ειδικά με τα firmwares του Kies και του samfirmware.com, αυτά που είναι σε ένα αρχείο).

 

(Παρένθεση για όσους αναρωτιούνται για το repartition: Το re-partition συνιστάται όταν φλασάρεις low firmwares, που περιέχουν και bootloaders. Τα οποία συνήθως δίνονται με 3 αρχεία για το Odin, όπως εδώ.

Ακόμα και με 3 αρχεία, αν έχεις ήδη το ίδιο partition table, (η Samsung δεν το έχει αλλάξει από την έκδοση JM1 τον Ιούλιο -512.pit, εκτός ίσως από 2-3 test εκδόσεις), δε χρειάζεται καν repartition, δε θα κερδίσεις κάτι.

Αν ας πούμε βάλεις από την XXJF3 την XXJVU, ναι, το repartition είναι απαραίτητο. Aν βάλεις από την JVU την JVZ, δε χρειάζεται.)

 

Πρώτο βήμα (στις περισσότερες περιπτώσεις αχρείαστο):

- Tίκαρε το Re-partition, και τα "Auto-reboot" και "F. Reset Time" πρέπει να είναι κι αυτά τικαρισμένα.

- Πάτα το "PIT" κουμπι και διάλεξε το s1_odin_20100512.pit αρχείο.

- Σύνδεσε το τηλέφωνο και περίμενε μέχρι να το αναγνωρίσει το Οdin, θα βγάλει μία port στο ID:COM. (το νούμερο δεν έχει σημασία)

- Πάτα το "Start". Εμφανίζεται <Firmware update start...> <Get PIT for mapping...> . Το τηλέφωνο θα σβήσει και η οθόνη θα γράφει "Reset". Mετά περίμενε μέχρι το Οdin να γράψει "Pass" (μπορεί να πάρει μερικά λεπτά).

MHN ξεσυνδέσεις το τηλέφωνο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

- Όταν γράψει pass, ξεσύνδεσε το τηλέφωνο, βγάλε τη μπαταρία, περίμενε 30 δευτερόλεπτα, ξαναβάλτην, και ξαναβάλε το τηλέφωνο σε download mode με τα 3 κουμπιά. Μην το συνδέσεις ακόμα με το Οdin.

- Στο Οdin πάτα "Reset", και ξε-τικαρε το "re-partition" κουτί.

 

Δεύτερο βήμα (ή ίσως πρώτο βήμα, αν πήδηξες το παραπάνω):

- Το re-partition κοίτα να μην είναι τικαρισμένο, και το pit να είναι άδειο.

- Πάτα το "PDA" και διάλεξε το αρχείο .tar (ή .tar.md5) που κατέβασες, που να έχει τα γραμματα "PDA" ή "CODE" στον τίτλο. Αν το firmware έχει μόνο ένα αρχείο, το βάζεις στο PDA, και αφήνεις τα παρακάτω κενά.

Αν έχεις 3 .tar αρχεία:

- Πάτα το "PHONE" και διάλεξε το αρχείο που έχει "MODEM" ή "PHONE" στον τίτλο.

- Πάτα το "CSC" κουμπί και διάλεξε το αρχείο που περιέχει "CSC" στον τίτλο. (παράδειγμα στην εικόνα).

[ATTACH]20413[/ATTACH]

- Σύνδεσε το τηλέφωνο και περίμενε μέχρι να το αναγνωρίσει το Οdin, θα βγάλει μία port στο ID:COM.

- Πάτα το Start, και περίμενε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. ΜΗΝ αποσυνδέσεις το τηλέφωνο. Περίμενε μέχρι να βγει το PASS (βλ. εικόνα)

[ATTACH]20414[/ATTACH]

- Μόνο όταν τελειώσει το reboot και το τηλέφωνο φαίνεται πάλι ΟΚ με την αρχική οθόνη χωρίς να κάνει τίποτα, μπορείς να γράψεις *#1234# εκεί που παίρνεις τηλέφωνο, και να δεις ότι έχει γίνει η αναβάθμιση.

- Αφαίρεσε το καλώδιο και κλείσε το Odin.

 

- Τέλος, πρέπει να αλλάξεις το product code στη χώρα που αντιστοιχεί το firmware. Πάτα *#272*IMEI#, όπου IMEI είναι το ΙΜΕΙ της συσκευής σου (σε eclair ο κωδικός είναι *#272*ΩΩΛΛ#, όπου ΩΩΛΛ η ώρα), και επίλεξε τoν κωδικό που είχε το τηλέφωνο πριν (π.χ. COS για Cosmote, EUR για Wind...). Kάθε firmware έχει τους δικούς του κωδικούς, και φυσικά οι Ελληνικοί (COS,EUR,VGR κτλ) περιέχονται μόνο σε Ελληνικά CSC. Αν δεις μόνο εναν κωδικό, σημαίνει ότι το συγκεκριμένο firmware δεν είναι "multi-csc", και δε χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα, μιας και έχει ήδη μπει.

Το ΙΜΕΙ μπορείς να το βρείς πληκτρολογώντας *#06# . Με το παραπάνω βήμα γίνεται και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο τηλέφωνο.

 

Αυτό ήταν. Συγχαρητήρια :)

 

Σημάντικό: Όταν κάνει reboot για πρώτη φορά αμέσως μετά την αναβάθμιση, θα κολλήσει στο "S", στην πρώτη οθόνη. Εκεί θα μείνει για περίπου 5 λεπτα. Είναι φυσιολογικό, μην πανικοβληθείς και μην το κλείσεις. Βάζει όλα τα καινούρια αρχεία στη θέση τους και φτιάχνει το cache.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δε φέρω καμία ευθύνη αν συμβεί κάτι στη συσκεύη σας για τον οποιοδήποτε λόγο, το firmware upgrade εμπεριέχει ρίσκο και είναι προσωπική σας επιλογή.

 

Για όσους θέλουν να πάρουν μια γενική ιδέα από φλασάρισμα με Odin, ορίστε ένα βίντεο όπου ο TonyK και ο suspect21 μας δείχνουν τα βήματα που βάλανε την έκδοση JPU (+ cf-root + swype). Τα ίδια γενικά βήματα ισχύουν και για τα άλλα firmwares, απλά ακολουθήστε τον παραπάνω οδηγό.

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

Αρχεία Ελληνικών/Kυπριακών firmware για το Galaxy S.

 

Tα παρακάτω αρχεία είναι αυτά που δόθηκαν επίσημα μέσω Kies.

Éclair 2.1:

Ι9000ΧWJM2 (COS/CYO)

I9000XWJM5 (EUR)

 

Froyo 2.2:

I9000XWJPH (COS/EUR - Ελλάδα)

I9000BUJP7 (VGR - Eλλάδα)

 

Froyo 2.2.1:

I9000XWJS8 (CYO - Κύπρος)

Περιέχει και τα Ελληνικά CSC, (COS/EUR), μπορείτε να τα αλλάξετε ελεύθερα ώστε να έχετε τις Ελληνικές ρυθμίσεις. (οδηγίες για την αλλαγή υπάρχουν στον οδηγό πιό πάνω).

 

Gingerbread 2.3.3:

I9000XWJVN (COS/CYO) (XWJVN/XXJVQ/OXXJV9)

I9000XWJVI (EUR) (XWJVI/XXJVO/OXXJV9) (ή από εδώ)

I9000BUJVA (VGR)

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

To προγραμματάκι αυτό έχει δημιουργηθεί για να κατεβάζει τα δεδομένα (θέσης, ώρας κτλ) των GPS δορυφόρων και να τα εισάγει απ'ευθείας στο GPS του Galaxy S. Όσοι έχετε πρόβλημα με το GPS - στην περίπτωση βέβαια που δεν είναι θέμα hardware/βλάβης του GPS chip ή χαλαρή επαφή με την πλακέτα - είναι θέμα του πώς η ROM σας κάνει λήψη αυτών των στοιχείων. Η Samsung δεν "το'χει" ακόμα το θέμα, αν και το GPS έχει βελτιωθεί από τις πρώτες Eclair ROMs, όπου μόνο 8 δορυφόροι επιτρέπονταν, και τίποτα με SNR κάτω του 20...

Αν δεν έχετε πρόβλημα με το GPS σας (εγώ δεν είχα), δεν το χρειάζεστε το προγραμματάκι, δε θα δείτε διαφορά. Αν όμως δεν μπορείτε να πιάσετε σήμα, δοκιμάστε το, έχει κάνει φοβερή δουλειά το παιδί.

 

Το πρόγραμμα, εκτός από τα δεδομένα υποβοήθησης που κατεβάζει, έχει κι άλλες λειτουργίες, όπως πυξίδα με κατάσταση του GPS, κλασσικές root επιλογές για αλλαγή του filesystem, efs backup, reboot σε recovery και download modes, στατιστικά για το Galaxy, hard και factory reset και άλλους μυστικούς κωδικούς.

 

Απαιτείται ROOT

 

[ATTACH]19991[/ATTACH] [ATTACH]19992[/ATTACH] [ATTACH]19993[/ATTACH] [ATTACH]19994[/ATTACH] [ATTACH]19995[/ATTACH]

 

Χρήση: Κάντε το setup, και μετά αλλάξτε από τις ρυθμίσεις τον Διακομιστή NTP στον Ευρωπαϊκό. Κλείστε και ξανανοίξτε την εφαρμογή, και βεβαιωθείτε ότι άλλαξε από north-america σε europe. Έπειτα πατήστε "Λήψη XTRA", όταν κατέβει κάντε και "Eισαγωγή ώρας από NTP". Αυτό ήτανε.

Αν έχετε κάνει root σωστά δε χρειάζεται η 2η "αναγκαστική" μέθοδος.

 

Bίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=hPhknJLSv6E&feature=player_embedded

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

by the way χθες δοκίμασα το gps(με την εφαρμογή gps aids) στην αθήνα και παιδιά κλείδωσε μέσα σε 2 δευτερολέπτα ! μπράβο ρε μπιλλ scout το αππ τελικά είναι όντως καλό

θα κάνω donate μόλις πάρω την καρτούλα μου σε λίγες μέρες :)

Edited by Tyxerakias

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

by the way χθες δοκίμασα το gps(με την εφαρμογή gps aids) στην αθήνα και παιδιά κλείδωσε μέσα σε 2 δευτερολέπτα ! μπράβο ρε μπιλλ scout το αππ τελικά είναι όντως καλό

θα κάνω donate μόλις πάρω την καρτούλα μου σε λίγες μέρες :)

 

Έχει γίνει και η Ελληνική μετάφραση ;) (πήρα και τζάμπα donate :P). Παρ'όλα αυτά, αν το GPS δουλεύει ok από πριν, δε θα δείτε και μεγάλη διαφορά. Εμένα το GPS μου ήταν άψογο, και παραμένει, μετά την εισαγωγή των στοιχείων από τον NTP server μέσω GPS aids... δηλαδή αν έχετε πρόβλημα στο GPS θα βοηθήσει. Αν δεν έχετε πρόβλημα, δε θα δείτε διαφορά.

Αυτό το screenshot το έβγαλα προχθες από το παράθυρο του σπιτιού (ήμουν μέσα στο σπίτι, απλά στο παράθυρο, με καθαρό ουρανό).

12 δορυφόροι υπάρχουν, locked και στους 12 σε λιγότερο από μισό λεπτό, μέσα στο σπίτι μάλιστα. Not bad :D.

 

[ATTACH]19497[/ATTACH]

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

κατεβασα κι εγω το gspaids απο το market αλλα δεν ξερω τι ακριβως κανει...μου κολλαει στο download xtra...:confused:

Ηρακλής!

___________________________________________

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

Link to comment
Share on other sites

κατεβασα κι εγω το gspaids απο το market αλλα δεν ξερω τι ακριβως κανει...μου κολλαει στο download xtra...:confused:

 

Πρέπει να έχεις ανοιχτό το 3g και το wifi, καθώς και το GPS, και να βλέπεις ουρανό. Μετά θα ξεκολλήσει.

- Alex
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να έχεις ανοιχτό το 3g και το wifi, καθώς και το GPS, και να βλέπεις ουρανό. Μετά θα ξεκολλήσει.

 

το wifi και το gps εννοειται πως τα εχω ανοιχτα αλλα δεν εχω 3gδεδομενα...:(

Ηρακλής!

___________________________________________

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα σε όλους. Ενημερώνω ότι το συγκεκριμένο κινητό - λόγω υψηλής επισκεψιμότητας - αποκτά το δικό του forum! Επομένως, μπορείτε σε αυτό το φορουμ να «ανοίγετε» τις συζητήσεις σας, να φτιάχνετε νέα threads για ερωτήματα σχετικά με τη συσκευή, τις λειτουργίες και το hardware της.

 

Μη διαστάζετε να ανοίγετε threads λοιπόν, το φόρουμ αυτό ολόκληρο, αφορά το κινητό σας. :)

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

μηπως λες για καποια αλλη εκδοση το gps aids?

γιατι η v2 απο μονη της δεν φορτωνει τιποτα...σου δινει καποιες επιλογες στο κουμπι gpsaids οπως ληψη XTRA και LTO αλλα δεν ξερω πια χρειαζονται...τα δοκιμασα αλλα δεν ειδα διαφορα... οσο για το sgs tools αν δεν πειραματιστεις και λιγο δεν μαθαινεις :P

Link to comment
Share on other sites

μηπως λες για καποια αλλη εκδοση το gps aids?

γιατι η v2 απο μονη της δεν φορτωνει τιποτα...σου δινει καποιες επιλογες στο κουμπι gpsaids οπως ληψη XTRA και LTO αλλα δεν ξερω πια χρειαζονται...τα δοκιμασα αλλα δεν ειδα διαφορα... οσο για το sgs tools αν δεν πειραματιστεις και λιγο δεν μαθαινεις :P

 

Ολα χρειαζονται. Ας πει ενα how to καποιος που το εχει installed, αλλα ριξε μια ματια και στο λινκ του Πανου.

Οσο για το Sgs Tools, true, δεν σε αποτρεπω, απλως ενημερωνω :D

Stormrain@insomnia.gr

 

Πέτρος

Link to comment
Share on other sites

Tελευταία έκδοση:

 

GPS Doctor optimized for Gingerbread (fixed).

GPS Status compass optimized.

CM7/MIUI's checkers changed (experimental).

Fixed FC's in some devices.

Updated Translations.

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

Επίσης σημαντική πληροφορία το aids που έχει στην εφαρμογή ουδεμία σχέση με τον HIV(AIDS) !

Contact: a.pap@doeyetea.eu

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Link to comment
Share on other sites

Ανοιγω αυτο το θεμα λογω καποιων περιπτωσεων που εχουν αναφερθει τις τελευταιες ημερες στο επισημο thread του Galaxy S.

Συγκεκριμενα αναφερθηκε πως κομματι που αγοραστηκε απο το e-click.gr, φορουσε την JS8 rom η οποια προοριζεται απο την Samsung για τις Σκανδιναβικες χωρες, με CSC i9000oxxjs5 για να υποστηριζονται τα Ελληνικα. Ο μοναδικος τροπος για να γινει αυτο ειναι μεσω ανοιγματος της αρχικης συσκευασιας και χειροκινητης αλλαγης του CSC στο παραπανω.

 

Αλλα δυο περιεργα φαινομενα αναφερθηκαν για συσκευες που αγοραστηκαν απο το ebw.gr και το birdphone.gr οι οποιες φορουσαν firmware Gingerbread, το οποιο δεν ειχε δωθει επισημα απο την Samsung. Ο μοναδικος τροπος για να γινει κατι τετοιο (προφανως) ειναι να ανοιχθει η συσκευασια και να περαστει απο καποιον (προηγουμενο χρηστη?) το νεο firmware.

 

Ειναι προφανες πως και στις τρεις περιπτωσεις, η εγγυηση της συσκευης απο την Samsung, απλως δεν υφισταται.

 

Σκοπος του θεματος λοιπον ειναι αφενος να καταγραφουν τα περιεργα περιστατικα που εχουν/ειχαν οι αγοραστες της συσκευης και το καταστημα απο το οποιο την αγορασαν ουτως ωστε καποιος που θελει να ειναι 100% σιγουρος πως η καινουρια του συσκευη θα ειναι πραγματικα "του κουτιου", να τα αποφυγει ή να ειναι προσεκτικος, ή στο κατω κατω να ξερει τι αγοραζει.

 

Επισης προσωπικα προτεινω σε οποιον εχει αναλογη εμπειρια, να βαλει την συσκευη πισω στο κουτι της και να επιστρεψει αμεσα στο καταστημα αγορας. Ειναι τουλαχιστον κοροϊδια να αγοραζουμε κατι για καινουριο και να ειναι μεταχειρισμενο. Ναι, ακομα και αν μου ανοιξαν την συσκευη για να βαλουν ελληνικα και να την εκλεισαν μετα απο δυο λεπτα, την θεωρω μεταχειρισμενη και αν αποφασισω να την αγορασω, σιγουρα δεν θα ειναι σε τιμη καινουριας.

Edited by Tyxerakias

Stormrain@insomnia.gr

 

Πέτρος

Link to comment
Share on other sites

Mπραβο Πετρο για το θεμα που ανοιξες. Το προβλημα απο ενα μεμονωμενο περιστατικο τεινει να γινει συνηθεια με τα ελληνικα ιντερνετομαγαζα. Αν μπορει καποιος Mod ας μεταφερει τις σχετικες συζητησεις εδω (αν δεν βαριεται να τις βρει και να τις απομονωσει). Edited by red_herring

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς έχω ακούσει και εγώ από φίλο τέτοιο περιστατικό. Στο θέμα της εγγύησης τα πράγματα είναι θολά. Από το κατάστημα θα έχεις, αλλά ποιος σου εγγυάται ότι θα υπάρχουν μετά από ένα χρόνο; Αξίζει να γλυτώσεις 20 ευρώ και να μην έχεις σωστή εγγύηση;
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς έχω ακούσει και εγώ από φίλο τέτοιο περιστατικό. Στο θέμα της εγγύησης τα πράγματα είναι θολά. Από το κατάστημα θα έχεις, αλλά ποιος σου εγγυάται ότι θα υπάρχουν μετά από ένα χρόνο; Αξίζει να γλυτώσεις 20 ευρώ και να μην έχεις σωστή εγγύηση;

 

Mα δεν είναι εκεί το θέμα... αν θέλεις να έχεις εγγύηση, βάζεις ένα firmware επίσημο από την πρώτη σελίδα και ξεμπερδεύεις... το θέμα είναι ότι όχι μόνο σε αναγκάζουν να μάθεις να φλασάρεις με το ζόρι, αλλά επίσης, και πιό σημαντικό, σου πουλάνε τηλέφωνο που έχει ανοιχτεί και πειραχτεί, ως καινούριο και σε τιμή καινούριου. Αυτο είναι απάτη, από τη στιγμή που ούτε η Samsung θα σου αναγνωρίσει το τηλέφωνο με ανεπίσημη rom, ούτε και το γράφει πουθενά ότι έχει ανεπίσημη rom.

 

Σύμφωνοι, η rom που έχει περασμένη είναι σαφώς καλύτερη από την επίσημη Ελληνική (γι'αυτό επίσης υπάρχει κι εδώ στην πρώτη σελίδα), αλλά από τη στιγμή που εγώ πληρώνω για καινούριο, απαιτώ πραγματικά καινούριο, από το εργοστάσιο. Αν θέλω να βάλω ανεπίσημη rom, το κάνω και μόνος μου. Κι εσύ, πανέξυπνε μαγαζάτορα, αν θέλεις να μου πουλήσεις ανοιγμένο τηλέφωνο, πέστο μου (με την ανάλογη μείωση στην τιμή), και αν θέλω να το αγοράσω, ΟΚ. Ο,τιδήποτε άλλο είναι απάτη, και απαράδεκτο.

 

Και απ'ότι έχει αναφερθεί, το ξέρουν, και το κάνουν επίτηδες. Ποιός ξέρει πόσο μεταχειρισμένα είναι τα τηλέφωνα, από τη στιγμή που έχουν αυτοκόλλητα/σφραγίδες οι απατεώνες:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3600540#post3600540

@extacy αν μπορείς γράψε το όνομα και εκείνου του μαγαζιού να το έχουμε στα υπ'όψη.

Edited by Tyxerakias
- Alex
Link to comment
Share on other sites

Ναι, ακομα και αν μου ανοιξαν την συσκευη για να βαλουν ελληνικα και να την εκλεισαν μετα απο δυο λεπτα, την θεωρω μεταχειρισμενη και αν αποφασισω να την αγορασω, σιγουρα δεν θα ειναι σε τιμη καινουριας.

 

Συγχαρητήρια Πέτρο, και εγώ νομίζω ότι μετά από τρία κρούσματα από τρία διαφορετικά ελληνικά μαγαζιά δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά αλλά για διαδεδομένη πρακτική. Θα μπορούσαν να ενημερώνουν τον καταναλωτή ότι τα κινητά είναι παραεισαγωγής και άρα φθηνά για το λόγο αυτό. Ότι δεν έχουν ελληνικά πληκτρολόγια. Ότι μπορούν να τους τα περάσουν οι ίδιοι αλλά ότι στην περίπτωση αυτή δεν θα έχουν επίσημη εγγύηση. Η σκόπιμη απόκρυψη των παραπάνω με σκοπό το κέρδος αποτελεί απάτη που διώκεται από το νόμο. Επειδή όμως όλοι ξέρουμε ότι η δίωξη τους με δικές μας ενέργειες θα μας κοστίσει σε χρόνο και χρήμα, αθάνατη Ελλάδα, τουλάχιστον ας τους τιμωρήσουμε με άλλο τρόπο. Ας τους στερήσουμε τη δεξαμενή των υποψηφίων θυμάτων και ας τους μάθουμε με τη μείωση του παρανόμου κέρδους τους ότι ο σωστός έμπορος μπορεί να μην βγάλει γρήγορο κέρδος από μία αρπαχτή αλλά επιβραβεύεται με τη διαφήμιση που του κάνουν οι ευχαριστημένοι πελάτες του, ενώ ο απατεώνας κάποια στιγμή ξεσκεπάζεται και "απολαμβάνει" τις συνέπειες των πράξεών του.

 

Edit: Με πρόλαβε ο Αλέξανδρος, έχουμε σχεδόν ταυτόσημη άποψη.

Μάκης
Link to comment
Share on other sites

Ότι δεν έχουν ελληνικά πληκτρολόγια. Ότι μπορούν να τους τα περάσουν οι ίδιοι αλλά ότι στην περίπτωση αυτή δεν θα έχουν επίσημη εγγύηση.

 

Η πλακα Μακη ειναι οτι κουτοπονηροι μπορει να μπαινουν εδω μεσα και να εμαθαν να φλασαρουν αβερτα:lol:

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Link to comment
Share on other sites

Η πλακα Μακη ειναι οτι κουτοπονηροι μπορει να μπαινουν εδω μεσα και να εμαθαν να φλασαρουν αβερτα:lol:

 

Ή κάποιος που έγινε ξεφτέρι από εδώ μέσα γυρίζει τα "μαγαζάκια" και πουλάει τις υπηρεσίες του.

Μάκης
Link to comment
Share on other sites

Ή κάποιος που έγινε ξεφτέρι από εδώ μέσα γυρίζει τα "μαγαζάκια" και πουλάει τις υπηρεσίες του.

 

Mπορει να παιζει και αυτο, αν και δεν πιστευω οτι καποιος που μπορει απο 1 ωρα το πολυ (αν ειναι τελειως ασχετος) διαβασμα των οδηγων να εχει κερδος +100€ μαυρα (ανα συσκευη), να μην κατσει να το κανει.

Edited by red_herring

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Link to comment
Share on other sites

Mπορει να παιζει και αυτο, αν και δεν πιστευω οτι καποιος που μπορει απο 1 ωρα το πολυ (αν ειναι τελειως ασχετος) διαβασμα των οδηγων να εχει κερδος +100€ μαυρα (ανα συσκευη), να μην κατσει να το κανει.

 

Δεν διαφωνώ, απλά μου φαίνεται πολύ περίεργη σύμπτωση το ότι το σκέφτηκαν τουλάχιστον 3 μαγαζιά σχεδόν ταυτόχρονα (και δεν ξέρω πόσα άλλα). Κάτι δεν μου κάθεται καλά στην όλη φάση.

Μάκης
Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ, απλά μου φαίνεται πολύ περίεργη σύμπτωση το ότι το σκέφτηκαν τουλάχιστον 3 μαγαζιά σχεδόν ταυτόχρονα (και δεν ξέρω πόσα άλλα). Κάτι δεν μου κάθεται καλά στην όλη φάση.

 

Νομιζω πως ολα αυτα τα ιντερνετομαγαζα (οπως και σε καθε κλαδο ομοιων επιχειρησεων) παρακολουθουν στενα με διαφορους τροπους η μια την αλλη. Ενας εκανε την αρχη και ειδαν και οι αλλοι οτι πιανει το κολπο οποτε ακολουθησαν.

Παναγιώτης

Samsung Galaxy S7 Edge

Link to comment
Share on other sites

κράξιμο στα φόρουμ και μαύρο στην αξιολόγηση τους στο skroutz να πάνε από εκεί που ήρθαν οι κ@@@@ληδες. Το τσάμπα πέθανε.
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Galaxy S
  • This topic was unlocked and unlocked

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...