junglist Δημ. April 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2011 Τα ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΤ3 αρχισαν απο σημερα να εκπεμπουν σε mpeg-4.Τα υπολοιπα κανονικα σε mpeg-2.Εγω δεν πιανω το ΕΡΤ HD γιατι βλεπω μεσω neotion np4 module σε μια sony bravia που αρχικα ειχε μονο mpeg-2.Τα 3 της ΕΡΤ ομως απ'το πρωϊ μου κανουν νερα (διακοπες,στιγμιαιοι αποσυντονισμοι κ.α.)Μαλλον φταιει οτι ειναι η 1η φορα που βγαινει η ΕΡΤ σε mpeg-4. Και εγώ μια από τις πρώτες BRAVIA έχω αλλά με εξωτερικό δέκτη της CRYSTAL όλα της ΕΡΤ είναι καμπάνα. μαλλον αυριο θα εχουμε αναλυση 1440x1080 Αυτό πώς το βλέπεις?Εμένα μου βγάζει η TV απλά ένδειξη 1080i.32άρα HDready είναι. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. April 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2011 Πού την είδες? Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να εκπέμπει.Αύριο, πρώτη μετάδοση με CL. Μην προτρέχεις φίλε μου και εγώ σήμερα θα δω HD, δεν είπα ότι είδα ;) Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tolkien Δημ. April 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2011 Εκανα και εγώ μια σάρωση και ξαναπέρασα τα κρατικά σε mpeg4 και παρατηρώ και ε σπασίματα στην εικόνα σε Νετ Ετ1 Ετ3 ενω τα ψηφιακά της digea τα βλέπω κανονικα το αντιμετωπίζει κανείς άλλος αυτό? αυτο το πρόβλημα το έχω με την καρτα τηλεόρασης Avermedia avertv hybrid ultra usb λέει οτι υποστηρίζει hdtv μεχρι 1080i και ο υπολογιστης ειναι ενας pentium 4 στα 2,6 gigahz με μνήμη ενα giga και μνήμη καρτας γραφικών 128mb, για να βλέπω τηλεόραση χρησιμοποιώ το πρόγραμμα blaze dtv 6.0 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giothesuper Δημ. April 27, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2011 Εκανα και εγώ μια σάρωση και ξαναπέρασα τα κρατικά σε mpeg4 και παρατηρώ και ε σπασίματα στην εικόνα σε Νετ Ετ1 Ετ3 ενω τα ψηφιακά της digea τα βλέπω κανονικα το αντιμετωπίζει κανείς άλλος αυτό? αυτο το πρόβλημα το έχω με την καρτα τηλεόρασης Avermedia avertv hybrid ultra usb λέει οτι υποστηρίζει hdtv μεχρι 1080i και ο υπολογιστης ειναι ενας pentium 4 στα 2,6 gigahz με μνήμη ενα giga και μνήμη καρτας γραφικών 128mb, για να βλέπω τηλεόραση χρησιμοποιώ το πρόγραμμα blaze dtv 6.0 σημερα ειδα αυτο..http://www.youtube.com/watch?v=ntES18E3g94 Παράθεση Φιλικά Γιώργος GIO......!!!!! ❼:respect: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Candlemass Δημ. April 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2011 (edited) Όντως γύρισαν σε MPEG4 τα ΕΤ1/ΝΕΤ/ΕΤ3 και μάλιστα η ΕΤ1 σε 16:9 ανάλυση (μ' αρέσει που ακούγεται σαν κάτι πρωτοποριακό! :p) Το ΕΡΤ HD όπως αναφέρθηκε θα είναι σε High Profile @ Level 4.0 στα 1440x1080 (1080i), τα υπόλοιπα παραμένουν στα 720x576 προς το παρόν. ΕΡΤ HD : Video Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec Format profile : High@L4.0 Format settings, CABAC : Yes Format settings, ReFrames : 5 frames Width : 1 440 pixels Height : 1 080 pixels Display aspect ratio : 16:9 Frame rate : 25.000 fps Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : MBAFF ET1 : Video Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec Format profile : Main@L3.0 Format settings, CABAC : Yes Format settings, ReFrames : 5 frames Format settings, GOP : M=6, N=65 Width : 720 pixels Height : 576 pixels Display aspect ratio : 16:9 Frame rate : 25.000 fps Standard : PAL Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : MBAFF NET : Video Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec Format profile : Main@L3.0 Format settings, CABAC : Yes Format settings, ReFrames : 5 frames Width : 720 pixels Height : 576 pixels Display aspect ratio : 4:3 Frame rate : 25.000 fps Standard : PAL Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : MBAFF ET3 : Video Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec Format profile : Main@L3.0 Format settings, CABAC : Yes Format settings, ReFrames : 4 frames Duration : 20ms Width : 720 pixels Height : 576 pixels Display aspect ratio : 4:3 Frame rate : 25.000 fps Standard : PAL Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Interlaced Όσο για τα προβλήματα που αναφέρετε, είναι συνήθως θέμα κεραίας. Αυτό μπορεί να σημαίνει αρκετά πράγματα, από το ότι επηρεάζεται η λήψη από την πρόσφατη κακοκαιρία (βροχή κυρίως), από το ότι δεν υπάρχει οπτική επαφή της κεραίας με τα κέντρα εκπομπής, ακόμα και το ότι το σήμα που εκπέμπεται είναι χαμηλής ισχύος (γενικά τα ψηφιακά εκπέμπουν σχετικά χαμηλά). Θέλω να πω ότι δεν είναι θέμα κωδικοποίησης, θα δείτε ότι υπάρχει πρόβλημα με όλα τα κανάλια. Απλά η Digea ίσως εκπέμπει με μεγαλύτερη ισχύ και γι' αυτό δεν παρατηρείται τόσο έντονο frame dropping και artifacts... Edited April 27, 2011 by Candlemass Παράθεση HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NetSurfer_g7 Δημ. April 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2011 (edited) σημερα ειδα αυτο..http://www.youtube.com/watch?v=ntES18E3g94 Κι εγω ετσι τα πιανω τα 3 της ΕΡΤ απο τοτε που εγιναν Mpeg-4 με σπασιματα και διακοπες στον ηχο,ενω της digea τα πιανω μια χαρα.Δεν νομιζω να ειναι θεμα καιρου γιατι το προβλημα ειναι διαρκες δεν συμβαινει μονο οταν βρεχει.Μαλλον οι αναμεταδοτες φταινε.Δεν εχουν αρκετη ισχυ ετσι ωστε να αναμεταδωσουν το mpeg-4 σημα.Αμα ειναι να κανουν μια δουλεια ας την κανουν σωστα,αλλιως ας κραταγαν το Mpeg-2 και να εβγαζαν μονο το ΕΡΤ HD σε mpeg-4.Οσο ηταν mpeg-2 επιαναν αψογα. Edited April 27, 2011 by NetSurfer_g7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. April 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2011 πολύ καλή εικόνα...ας ελπίσουμε και σε έναν πολύ καλό αγώνα... μπράβο στην ΕΡΤ...άντε και σε 1080p :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kabamarou Δημ. April 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2011 Εμενα που δεν ειναι full hd σε 720 το βλέπω;Θα δείξει και τον τελικο το Σαββατο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Candlemass Δημ. April 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2011 Η αναλυση δεν εχει σχεση με το αν ειναι progressive (p) η interlaced (i) το σημα... Δε θα δεις καλυτερη ποιοτητα με 1080p, εξαλλου η τηλεοραση κανει αυτοματο deinterlacing... Περισσοτερα μετα τον αγωνα! :p HTC Desire HD ¦ Tapatalk Pro Παράθεση HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jotz Δημ. April 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2011 Η εικόνα είναι απλά εξαιρετική. Συγκρίνοντας το σήμα της ΝΕΤ και του EPTHD η διαφορά είναι αισθητή Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giothesuper Δημ. April 27, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2011 Κι εγω ετσι τα πιανω τα 3 της ΕΡΤ απο τοτε που εγιναν Mpeg-4 με σπασιματα και διακοπες στον ηχο,ενω της digea τα πιανω μια χαρα.Δεν νομιζω να ειναι θεμα καιρου γιατι το προβλημα ειναι διαρκες δεν συμβαινει μονο οταν βρεχει.Μαλλον οι αναμεταδοτες φταινε.Δεν εχουν αρκετη ισχυ ετσι ωστε να αναμεταδωσουν το mpeg-4 σημα.Αμα ειναι να κανουν μια δουλεια ας την κανουν σωστα,αλλιως ας κραταγαν το Mpeg-2 και να εβγαζαν μονο το ΕΡΤ HD σε mpeg-4.Οσο ηταν mpeg-2 επιαναν αψογα. οντως..;) πιστευω θα υπαρξει βελτιωση παιδια βλεπω τωρα και ειναι καταπληκτικα...γραφω το ματς αλλα δεν ξερω ποσο μεγαλο θα βγει το αρχειο...παλι μπραβο στην ερτ...ελπιζω να παει καλα και να μην το κλεισουν το καναλι Παράθεση Φιλικά Γιώργος GIO......!!!!! ❼:respect: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sculper Δημ. April 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2011 θέλω να ρωτήσω κάτι ενώ στην samsung c6000 που έχω βλέπω το κανάλι της ΕΡΤ HD μια χαρά σε δύο αποκωδηκοποιητές έναν crypto redi 50 και έναν f&u DTR2219PVR, ακούω μόνο ήχο! Φαντάζομαι θα βγάλουν κάποια αναβάθμιση για να το βλέπουμε έστω! έλεος αν χρειάζεται να πάρουμε πάλι νέα μηχανήματα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Candlemass Δημ. April 27, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2011 (edited) θέλω να ρωτήσω κάτι ενώ στην samsung c6000 που έχω βλέπω το κανάλι της ΕΡΤ HD μια χαρά σε δύο αποκωδηκοποιητές έναν crypto redi 50 και έναν f&u DTR2219PVR, ακούω μόνο ήχο! Φαντάζομαι θα βγάλουν κάποια αναβάθμιση για να το βλέπουμε έστω! έλεος αν χρειάζεται να πάρουμε πάλι νέα μηχανήματα! Φίλε απ' ότι βλέπω εδώ : http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W002122 ο ReDi 50 υποστηρίζει μεν MPEG-4 αλλά μόνο μέχρι High Profile @ Level 3 και αναλύσεις μέχρι 576i, ενώ το ΕΡΤ HD εκπέμπει σε High Profile @ Level 4.0 στα 1080i... Οπότε το πιθανότερο είναι να μην μπορεί να αναπαράγει το σήμα του video. Για τον F&U δε μπόρεσα να βρώ τεχνικά στοιχεία, αλλά το πιθανότερο είναι να ισχύει κάτι παρόμοιο αν δεν μπορεί το πιάσει. Γενικά η μετάδοση μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις (στον τεχνικό τομέα πάντα), μπράβο στην ΕΡΤ! Άντε και το Final Four της Ευρωλίγκας ξανά σε HD!! :up: Edited April 27, 2011 by Candlemass Παράθεση HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. April 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2011 Εξαρετική ποιότητα και φοβερά ζωντανά χρώματα. Επιτέλους κανονική εικόνα HD!! :) :) Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giothesuper Δημ. April 28, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2011 τελεια μεταδοση...ειδα μια φωτο απο τον sakis.kom στο sdtv.gr και την βαζω:) http://www.sdtv.gr/photoshare/image-2DBD_4DB86C62.jpg Παράθεση Φιλικά Γιώργος GIO......!!!!! ❼:respect: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikpel7 Δημ. April 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2011 Δυστυχως με Samsung τηλεοραση που παιζει μονο MPEG2 και την καρτουλα της neotion για MPEG4 δεν καταφερα να το δω... Εχω και τα σπασιματα των καναλιων της ΕΡΤ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. April 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2011 Επιτέλους μόλις εχθές μπόρεσα να απολαύσω υψηλής ευκρίνειας εικόνα. H ΕΡΤ πρωτοπορεί και μας εκπλήσσει ευχάριστα. Το εάν εκπέμπει παράνομα σε ποιότητα HD, πιστεύω πως απλά λέγεται επειδή οι ιδιωτικοί σταθμοί δεν έχουν τον αντίστοιχο εξοπλισμό, γιατί ο κόσμος αγοράζοντας μιας καινούργια Tv, είναι φυσικό να αναζητά την καλύτερη ποιότητα προβολής. Την περιμέναμε εξάλλου την HD εποχή, η digea για μένα δεν έχει το κάτι το ξεχωριστό. Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. April 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2011 Επιτέλους μόλις εχθές μπόρεσα να απολαύσω υψηλής ευκρίνειας εικόνα. H ΕΡΤ πρωτοπορεί και μας εκπλήσσει ευχάριστα. Το εάν εκπέμπει παράνομα σε ποιότητα HD, πιστεύω πως απλά λέγεται επειδή οι ιδιωτικοί σταθμοί δεν έχουν τον αντίστοιχο εξοπλισμό, γιατί ο κόσμος αγοράζοντας μιας καινούργια Tv, είναι φυσικό να αναζητά την καλύτερη ποιότητα προβολής. Την περιμέναμε εξάλλου την HD εποχή, η digea για μένα δεν έχει το κάτι το ξεχωριστό. μα δεν είναι θέμα εξοπλισμού. απότι είδα στο δελτίο ειδήσεων με την ανακοίνωσή τους που μιλούσε ο πρόεδρος τους, απλά λαμβάνουν το σήμα από το εξωτερικό και το αναμεταδίδουν ως έχει.. Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kabamarou Δημ. April 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2011 Να ρωτήσω κάτι.Παρατήρησα ότι δεν είχε σχέση η ποιότητα της εικόνας(κυρίως σε φυσικότητα των κινήσεων)σε σχέση με τις αντιστοιχες που βλέπουμε στα διάφορα καταστήματα τύπου saturn που δείχνουν αγώνες..Εχει διαφορά επειδή είναι blueray η φταίει η tv μου η οποία δεν είναι full hd; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. April 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2011 Επιτελους (και μπραβο στη ΕΡΤ) ειδαμε τσουλου οπως βλεπουν 3 χρονια τωρα ολοι στην Ευρωπη!! Βεβαια ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη, οποτε το HD μας το προσφερει μεν η ΕΡΤ αλλα και εκεινη το παιρνει απο αλλου το σημα. Δηλαδη θα πρεπει με τον καιρο να αλλαξει εξοπλισμο και να αρχισει το HD να το παραγει και εκεινη, εγχωρια! Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. April 29, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2011 μα δεν είναι θέμα εξοπλισμού. απότι είδα στο δελτίο ειδήσεων με την ανακοίνωσή τους που μιλούσε ο πρόεδρος τους, απλά λαμβάνουν το σήμα από το εξωτερικό και το αναμεταδίδουν ως έχει.. Ακριβώς, είναι θέμα συνεργασίας βασικά και δικαιωμάτων.Κανείς δεν έχει εξοπλισμό δικό του για παραγωγή ελληνικού περιεχομένου σε HD.Η ΕΡΤ απλά αναμετάδοση έκανε. Να ρωτήσω κάτι.Παρατήρησα ότι δεν είχε σχέση η ποιότητα της εικόνας(κυρίως σε φυσικότητα των κινήσεων)σε σχέση με τις αντιστοιχες που βλέπουμε στα διάφορα καταστήματα τύπου saturn που δείχνουν αγώνες..Εχει διαφορά επειδή είναι blueray η φταίει η tv μου η οποία δεν είναι full hd; Αυτά που βλέπεις στα μαγαζιά είναι βελτιστοποιημένα demo.Δηλαδή επίτηδες φτιαγμένα έτσι, ώστε να παρουσιάζονται οι τηλεοράσεις ότι δείχνουν με απίστευτη ποιότητα, την στιγμή που κανένας στο σπίτι του δεν πρόκειται να πετύχει τέτοιας ποιότητας εκπομπές. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andreoug Δημ. April 29, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2011 Στην Pioneer Kuro παντως τα Nova HD είναι παρα πολύ κοντά στο blu-ray Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. April 29, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2011 ΕΡΤ HD: Αποδοχή «Υψηλής Ευκρίνειας» Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. April 29, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2011 Τώρα το μόνο που μένει είναι η σταδιακή εξέλιξη του ήχου σε surround 5.1. Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kabamarou Δημ. April 30, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 30, 2011 Mπράβο στην ΕΡΤ αλλά θα έπρεπε να δείξει και τον τελικό κυπέλλου σε HD..... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts