rodriguez Δημοσιεύτηκε April 20, 2011 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 20, 2011 Καλησπέρα, Κατ' αντιστοιχία του περσινού θέματος που είχα ανοίξει Φορολογική δήλωση 2010 (για εισοδήματα του 2009) ανοίγω ένα νέο (με παρόμοιο τίτλο για λόγους οργάνωσης του site και εύκολης παρακολούθησης των αλλαγών ανά έτος στο φορολογικό μας σύστημα) για να συζητήσουμε τις αλλαγές και διάφορα θέματα σχετικά με την υποβολή της φετινής (δύσκολης...) φορολογικής δήλωσης Και αρχίζω με την πρώτη μου ερώτηση (την οποία έχω ήδη ρωτήσει στο λογιστή για να σας προλάβω), αλλά με βάση την κοινή λογική μου φαίνεται εξωπραγματικό να ισχύει, οπότε ζητώ αν μπορεί να υπάρξει κάποια επιβεβαίωση από κάποιον συμφορουμίτη. Οι αποδείξεις από καταβολή διδάκτρων μεταπτυχιακών σπουδών σε δημόσιο πανεπιστήμιο καταγράφονται στον ίδιο κωδικό μαζί με τις αποδείξεις για το αφορολόγητο (μαζί δηλαδή με τις αποδείξεις από ταξί, αγοράς καταναλωτικών αγαθών, από κομμωτήρια κλπ.) ή μπαίνουν σε ειδικό κωδικό; Ο λογιστής μου είπε να τις βάλουμε στο ίδιο σημείο που μπαίνει και το άθροισμα των αποδείξεων του αφορολογήτου. Είναι δυνατόν; Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω το thread να είναι χρήσιμο για όλους Παράθεση Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. April 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2011 Αν έχεις απόδειξη παροχής υπηρεσιών, μάλλον απίθανο για δημόσιο πανεπιστήμιο, τότε κατά 99% μπαίνει. Αν έχεις απόδειξη είσπραξης, που είναι μάλλον και το πιθανότερο, είναι κάπως αμφιλεγόμενο το ζήτημα. Οι μισοί λογιστές θα σου πουν ότι μπαίνουν κανονικά καθώς δεν απαγορεύεται ρητά από τις νέες διατάξεις για το "χτίσιμο του αφορολόγητου". Οι άλλοι μισοί λογιστές θα σου πουν να μην τις βάλεις με το επιχείρημα ότι σε παλαιότερα οικονομικά έτη απαγορευόταν ρητά να τις βάλεις στους κωδικούς 079-085. Εγώ θα τις έβαζα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kiloromeomike Δημ. April 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2011 Καλησπέρα, Κατ' αντιστοιχία του περσινού θέματος που είχα ανοίξει Φορολογική δήλωση 2010 (για εισοδήματα του 2009) ανοίγω ένα νέο (με παρόμοιο τίτλο για λόγους οργάνωσης του site και εύκολης παρακολούθησης των αλλαγών ανά έτος στο φορολογικό μας σύστημα) για να συζητήσουμε τις αλλαγές και διάφορα θέματα σχετικά με την υποβολή της φετινής (δύσκολης...) φορολογικής δήλωσης Και αρχίζω με την πρώτη μου ερώτηση (την οποία έχω ήδη ρωτήσει στο λογιστή για να σας προλάβω), αλλά με βάση την κοινή λογική μου φαίνεται εξωπραγματικό να ισχύει, οπότε ζητώ αν μπορεί να υπάρξει κάποια επιβεβαίωση από κάποιον συμφορουμίτη. Οι αποδείξεις από καταβολή διδάκτρων μεταπτυχιακών σπουδών σε δημόσιο πανεπιστήμιο καταγράφονται στον ίδιο κωδικό μαζί με τις αποδείξεις για το αφορολόγητο (μαζί δηλαδή με τις αποδείξεις από ταξί, αγοράς καταναλωτικών αγαθών, από κομμωτήρια κλπ.) ή μπαίνουν σε ειδικό κωδικό; Ο λογιστής μου είπε να τις βάλουμε στο ίδιο σημείο που μπαίνει και το άθροισμα των αποδείξεων του αφορολογήτου. Είναι δυνατόν; Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω το thread να είναι χρήσιμο για όλους Το 049 είναι το μόνο πεδίο στο οποίο μπορείς να περάσεις τα έξοδα του μεταπτυχιακού, όντας παροχή υπηρεσίας. Το πεδίο 769 αφορά την Μέση Εκπαίδευση και μόνο. Ο λογιστής σου, πράττει ορθά :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rodriguez Δημ. April 23, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2011 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, αλλά βλέπετε ότι ακόμα και εσείς αγαπητοί μου φίλοι διαφωνείτε (φιλικά το λέω, για να μην παρεξηγηθώ, απλά για να σας δείξω ότι υπάρχει μπέρδεμα με το εν λόγω θέμα). Ο ένας λέει ότι "αποκλείεται να σου δώσανε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών" και ο άλλος λέει "μόνο στον κωδικό 49 μπορείς να το βάλεις, όντας παροχή υπηρεσίας". :) Άρα δικαίως μπερδεύτηκα και εγώ. Πέρυσι το είχαμε βάλει (μαζί με το λογιστή) στα δίδακτρα. Φέτος μου είπε να το βάλω στις απλές αποδείξεις (μαζί με σουβλάκια, τις πίτσες, τις αγορές συσκευών κλπ.!!!!). Παράθεση Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kiloromeomike Δημ. April 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2011 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, αλλά βλέπετε ότι ακόμα και εσείς αγαπητοί μου φίλοι διαφωνείτε (φιλικά το λέω, για να μην παρεξηγηθώ, απλά για να σας δείξω ότι υπάρχει μπέρδεμα με το εν λόγω θέμα). Ο ένας λέει ότι "αποκλείεται να σου δώσανε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών" και ο άλλος λέει "μόνο στον κωδικό 49 μπορείς να το βάλεις, όντας παροχή υπηρεσίας". :) Άρα δικαίως μπερδεύτηκα και εγώ. Πέρυσι το είχαμε βάλει (μαζί με το λογιστή) στα δίδακτρα. Φέτος μου είπε να το βάλω στις απλές αποδείξεις (μαζί με σουβλάκια, τις πίτσες, τις αγορές συσκευών κλπ.!!!!). Το να πηγαινεις σε μαθήματα και να πληρωνεις γι αυτα, είναι παροχη υπηρεσίας (δεν χωρά συζήτηση αυτό). Το τι παραστατικό σου κόψανε εσυ το ξερεις καλυτερα. Το τι ισχυε πέρσι δεν μπορει να οριζει το τι ισχύει φέτος. Οι δηλώσεις αλλαζουν κάθε χρόνο. Το πεδίο για τα διδακτρα φέτος ειναι ξεκάθαρο και αφορα μονο στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση. Εκεί δεν πάει λοιπόν 100%. Οπότε στο 049 είσαι. Παροχή υπηρεσίας είναι η εκπαίδευση. Τι παραστατικό έχεις στα χέρια σου? Το παραστατικό σου τι λέει πάνω του? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rodriguez Δημ. April 23, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2011 (edited) Να σου πω την αλήθεια, δεν το έχω μπροστά μου, αλλά αν λέει: - Δελτίο είσπραξής - Απόδειξη παροχής υπηρεσιών στην μία περίπτωση θα γράφεται σε έναν κωδικό και στην άλλη περίπτωση σε άλλο κωδικό; Ευχαριστώ.. edit Λοιπόν, κοίταξα λίγο την περυσινή και τη φετινή δήλωση και πέρυσι τα δίδακτρα τα είχαμε δηλώσει στον κωδικό 079, όπως φαίνεται και εδώ: http://img197.imageshack.us/i/persinidilosididaktra07.jpg/ http://img197.imageshack.us/i/persinidilosididaktra07.jpg/ Έχω μπερδευτεί εντελώς. Γιατί πέρυσι τα δηλώσαμε στο 079 και φέτος όχι; Πέρυσι δηλαδή ο κωδικός 079 ΔΕΝ ήταν μόνο για δίδακτρα μέσης εκπαίδευσης και φέτος έγινε έτσι; Μήπως έκανε λάθος ο λογιστής πέρυσι που το δήλωσε σε αυτόν τον κωδικό; thanks Edited April 23, 2011 by rodriguez Παράθεση Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. April 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2011 Κατά τη δική μου γνώμη, αν θες να είσαι 100% τυπικός, πέρσυ δεν έπρεπε να το δηλώσεις καθόλου, ούτε καν στον κωδικό 079. Φέτος όμως μπορείς να το δηλώσεις στον κωδικό 049, σύμφωνα με το post μου παραπάνω. Αφού όμως αυτά τα έχει ήδη χειριστεί ο λογιστής σου και σου συμπλήρωσε τα πεδία αυτός που ξέρει καλύτερα και είναι η δουλειά του, δεν έχει νόημα η συζήτηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karapsaltis Δημ. April 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2011 υπαρχει πουθενα στο δικτυο το βιβλιαρακι που στελνει η εφορια με οδηγιες για την δηλωση; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. April 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2011 υπαρχει πουθενα στο δικτυο το βιβλιαρακι που στελνει η εφορια με οδηγιες για την δηλωση; http://www.minfin.gr/content-api/betacms/repository/minfin/binaryChannel/banner-forolOdig2011/content Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kiloromeomike Δημ. April 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2011 Έχω μπερδευτεί εντελώς. Γιατί πέρυσι τα δηλώσαμε στο 079 και φέτος όχι; Πέρυσι δηλαδή ο κωδικός 079 ΔΕΝ ήταν μόνο για δίδακτρα μέσης εκπαίδευσης και φέτος έγινε έτσι; Μήπως έκανε λάθος ο λογιστής πέρυσι που το δήλωσε σε αυτόν τον κωδικό; thanks Χρόνια πολλά! Εγινε ετσι, γιατί έτσι το αποφάσισαν. Τι σε απασχολεί και τι σε μπερδεύει? Φέτος πάνε στο 049 .&- Ο λογιστής σου εμίλησε και η δήλωση σου φέρει την σφραγίδα του. Γιατί τώρα, το ένα έτσι και το άλλο αλλιώς... ποιο εύκολο είναι να βρεθεί εξήγηση γιατί υπάρχουμε παρά το πως σκέφτεται το ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rodriguez Δημ. April 24, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2011 Χρόνια πολλά! Εγινε ετσι, γιατί έτσι το αποφάσισαν. Τι σε απασχολεί και τι σε μπερδεύει? Φέτος πάνε στο 049 .&- Ο λογιστής σου εμίλησε και η δήλωση σου φέρει την σφραγίδα του. Γιατί τώρα, το ένα έτσι και το άλλο αλλιώς... ποιο εύκολο είναι να βρεθεί εξήγηση γιατί υπάρχουμε παρά το πως σκέφτεται το ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ :lol: Απλά είχα περιέργεια αν κάποιος άλλος επίσης κάνει μεταπτυχιακό και αν βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση για να δω τι έκανε ο δικός του λογιστής. Μήπως πέρυσι ΔΕΝ υπήρχε ο κωδικός "του αφορολογήτου των αποδείξεων" και δεν μπορούσε να τα βάλει εκεί οπότε αναγκάστηκα τα έβαλε στα δίδακτρα, ενώ φέτος υπάρχει ο κωδικός των "αποδείξεων" και μπαίνουν εκεί. Επιμένω λίγο γιατί θέλω να διαπιστώσω εάν έκανε λάθος ο λογιστής πέρυσι και δεν το παραδέχεται ή αν υπήρχε κάποιο σκεπτικό πίσω από την πράξη του να δηλώσει πέρυσι τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού στα δίδακτρα φροντιστηρίων κλπ. Παράθεση Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. April 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2011 (edited) Λαθος ποστ Edited April 28, 2011 by ioma Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rodriguez Δημ. April 29, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2011 (edited) Παιδιά, άσχετα από το τι "πρέπει" να γίνει, με συμφέρει να δηλώσω τις αποδείξεις του μεταπτυχιακού στις απλές αποδείξεις του αφορολογήτου ή στα δίδακτρα; Θα υπάρχει πρόβλημα αν με καταλάβουν; Θα πω ότι έγινε λάθος. Πώς το βλέπετε; Συμφέρει πιο πολύ τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού να μετρήσουν ως "απλές" αποδειξεις και να πάρω το bonus του 10% (επειδή ξεπερνώ το απαιτούμενο όριο των αποδείξεων) ή με συμφέρει να το δηλώσω στα δίδακτρα (για "φοροαπαλλαγή"). Σε ποια περίπτωση κερδίζεις ποιο πολύ (είπαμε άσχετα από του που ΠΡΕΠΕΙ κανονικά να τις δηλώσω). Όπως πάντα ευχαριστώ. Edited April 29, 2011 by rodriguez Παράθεση Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. April 29, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 29, 2011 Παιδιά, άσχετα από το τι "πρέπει" να γίνει, με συμφέρει να δηλώσω τις αποδείξεις του μεταπτυχιακού στις απλές αποδείξεις του αφορολογήτου ή στα δίδακτρα; Θα υπάρχει πρόβλημα αν με καταλάβουν; Θα πω ότι έγινε λάθος. Πώς το βλέπετε; Συμφέρει πιο πολύ τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού να μετρήσουν ως "απλές" αποδειξεις και να πάρω το bonus του 10% (επειδή ξεπερνώ το απαιτούμενο όριο των αποδείξεων) ή με συμφέρει να το δηλώσω στα δίδακτρα (για "φοροαπαλλαγή"). Σε ποια περίπτωση κερδίζεις ποιο πολύ (είπαμε άσχετα από του που ΠΡΕΠΕΙ κανονικά να τις δηλώσω). Όπως πάντα ευχαριστώ. Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε χωρίς να γνωρίζουμε το ύψος των αποδείξεων. Το πεδίο 079 μείωνει τον φόρο κατά 20% επί της δαπάνης με μέγιστη μείωση τα 240€. Βάλτα κάτω και υπολόγισε τα... Τώρα ερωτήματα του τύπου "Θα υπάρχει πρόβλημα αν με καταλάβουν; Θα πω ότι έγινε λάθος. Πώς το βλέπετε;" καταλαβαίνεις πως είναι άλλη συζήτηση, και είναι άμεση συνάρτηση του τι "πρέπει" να γίνει. Λυπάμαι αλλά εγώ δεν θα δώσω συμβουλές περι φοροδιαφυγής... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rodriguez Δημ. April 30, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. April 30, 2011 Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε χωρίς να γνωρίζουμε το ύψος των αποδείξεων. Το πεδίο 079 μείωνει τον φόρο κατά 20% επί της δαπάνης με μέγιστη μείωση τα 240€. Βάλτα κάτω και υπολόγισε τα... Τώρα ερωτήματα του τύπου "Θα υπάρχει πρόβλημα αν με καταλάβουν; Θα πω ότι έγινε λάθος. Πώς το βλέπετε;" καταλαβαίνεις πως είναι άλλη συζήτηση, και είναι άμεση συνάρτηση του τι "πρέπει" να γίνει. Λυπάμαι αλλά εγώ δεν θα δώσω συμβουλές περι φοροδιαφυγής... Κατανοώ το σκεπτικό σου. Αλλά το θέμα μου έχει πιο πολύ να κάνει με "έξυπνη συμπλήρωση της δήλωσης", παρά με "φοροδιαφυγή, μαύρο χρήμα και απάτες". Να είσαι σίγουρος ότι άλλοι είναι αυτοί που κλέβουν τρελά το κράτος και το έχουν κάνει να χρεωκοπήσει. Όχι εγώ με τις 3000 ευρώ δίδακτρα, που κοιτάω να πάρω κάνα φράγκο πίσω. Φιλικά πάντα. Τώρα σχετικά με τις πληροφορίες που μου έδωσες (ευχαριστώ!) εάν η μέγιστη φοροαπαλλαγή είναι 240 ευρώ, τότε με συμφέρει τα 3000 ευρώ των διδάκτρων να τα βάλω στις απλές αποδείξεις (που είναι και το σωστό όπως μου λες) γιατί θα πάρω 10% του 3000 bonus = 300, μεγαλύτερο από το 240. !!! Και νόμιμος και κερδισμένος λοιπόν. :) Παράθεση Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MasterJuan Δημ. May 1, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2011 Γειά σας παιδιά. είμαι πάρα πολύ φρέσκο μέλος στην παρέα. Γραφτηκά εξαιτίας αυτού του ποστ. Τον κωδικό 079 δεν το βρίσκω. Παρ' όλα αυτά συμφωνώ ότι οι αποδείξεις από δίδακτρα μπένουν στον κωδικό 049. Ωστόσο, ήθελα να ρωτίσω υπάρχει όριο στις δαπάνες από δίδακτρα? Δηλαδή, αν κάποιος έχει δαπάνες 1500 ευρώ, τις βάζει όλες? Ή υπάρχει όριο 1200 ευρώ ας πουμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rodriguez Δημ. May 3, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2011 Γειά σας παιδιά. είμαι πάρα πολύ φρέσκο μέλος στην παρέα. Γραφτηκά εξαιτίας αυτού του ποστ. Τον κωδικό 079 δεν το βρίσκω. Παρ' όλα αυτά συμφωνώ ότι οι αποδείξεις από δίδακτρα μπένουν στον κωδικό 049. Ωστόσο, ήθελα να ρωτίσω υπάρχει όριο στις δαπάνες από δίδακτρα? Δηλαδή, αν κάποιος έχει δαπάνες 1500 ευρώ, τις βάζει όλες? Ή υπάρχει όριο 1200 ευρώ ας πουμε. Γιατί να υπάρχει όριο; Είτε 1000 ευρώ είτε 20000 ευρώ πλήρωσες για δίδακτρα, το ποσό που πλήρωσες θα πρέπει να το βάλεις ανεξαρτήτως ύψους. Αν είσαι έξυπνος όμως, θα βάλεις το ποσό που σου εξασφαλίζει τη μέγιστη φοροαπαλλαγή και το υπόλοιπο θα το δώσεις σε γνωστούς σου (και θα ζητήσεις την απόδειξη να γραφτεί στο όνομά τους) για να ευνοηθούν και αυτοί. Εάν μιλάμε για μια περίπτωση σαν τη δική μου που έχει να κάνει με δίδακτρα ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ (όχι δίδακτρα των παιδιών στα αγγλικά κλπ.) τότε το βάζεις στον κωδικό των αποδείξεων μαζί με τα σουβλάκια. Παράθεση Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BASILISP Δημ. May 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2011 Γεια σας παιδια! Για να μην ανοιγω νεο θεμα (αν συμφωνειτε) εχω μια ερωτηση. Εκανα την φορολογικη δηλωση και την εστειλα.Απο συνηθεια (επειδη μεχρι και περσι δεν ειχε τον κωδικο 049) ,εγραψα το συνολο των αποδειξεων και το ποσο στον φακελο που τις εβαλα ΟΜΩΣ δεν εβαλα τον αριθμο αυτον στην φορολογικη δηλωση στον κωδικο 049. Τωρα τι μπορω να κανω; Να ελπιζω στην καλη θεληση του υπαλληλου της Εφοριας ο οποιος θα δει οτι υπαρχει ο αριθμος αυτος πανω στον φακελο; Παρακαλω για την βοηθεια σας! :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ThanosZac Δημ. May 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2011 Καλημέρα. Με μηδενική δήλωση, μπορώ να έχω κάποιο επίδομα ενοικίου; Επίσης, όποιος χρειάζεται αποδείξεις λιανικής απο καθημερινές αγορές, μπορώ να του δώσω αρκετά μεγάλο ποσό. Διότι δεν μου χρειάζονται. Παράθεση ________ :) ________ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. May 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2011 Γεια σας παιδια! Για να μην ανοιγω νεο θεμα (αν συμφωνειτε) εχω μια ερωτηση. Εκανα την φορολογικη δηλωση και την εστειλα.Απο συνηθεια (επειδη μεχρι και περσι δεν ειχε τον κωδικο 049) ,εγραψα το συνολο των αποδειξεων και το ποσο στον φακελο που τις εβαλα ΟΜΩΣ δεν εβαλα τον αριθμο αυτον στην φορολογικη δηλωση στον κωδικο 049. Τωρα τι μπορω να κανω; Να ελπιζω στην καλη θεληση του υπαλληλου της Εφοριας ο οποιος θα δει οτι υπαρχει ο αριθμος αυτος πανω στον φακελο; Παρακαλω για την βοηθεια σας! :O Πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε συμπληρωματκή / τροποποιητική δήλωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BASILISP Δημ. May 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2011 Ρωτησα (μολις) μια λογιστρια η οποια ειπε οτι για αυτο τον λογο δεν μπορω να κανω συμπληρωματικη. Θα παω ο ιδιος στην Εφορια την Δευτερε... Αχ :blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. May 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2011 Μην βιαζεσαι.:) Ειδοποιούν και αυτοί αν κρίνουν σχετικά με επιστολή να περασεις από εκεί ή αν δούν ή δείς λάθος στο εκκαθαριστικό πάλι θα πας αναγκαστικά:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts