Jump to content

[MOTO] Gilera Runner: Βελτιώσεις, εμπειρίες κ.α

nikos the great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

λοιπόν καταρχήν μπαίνει στο 50cc runner το 200cc μοτέρ αλλά με αρκετό ζόρι το έχουμε κάνει και εμείς σε 7 runner και μόνο ένα είχε πρόβλημα (έσπασε η βάση της μηχανής και κρέμασε το μοτέρ).2ον 50αρι όντως το πολύ να γίνει 100-110cc με χίλια ζόρια και πολύ μειωμένη αξιοπιστία έχω και εγώ ένα jog 85cc 48,5mm και έχω βαρεθεί να το φτιάχνω πολλά λευτά! Τώρα τι μπορείς να κάνεις στο 50cc

α. Μalosi κυλινδροπίστονο 47mm μαντέμι για αξιοπιστία nicasil για επιδόσεις.

β. Eξάτμιση gianneli (μακριά αυτήν την στιγμή δεν έχω μηχανάκι επειδεί διάλυσε στον δρόμο)! δες κάτι σε polini ή malosi Καλύτερα.

γ. Έχω malosi ηλεκτρονική μπορώ να πώ πολύ καλή και έχει και διακοπτάκη να την κλείνεις όποτε θες.

δ.γρανάζωμα απαραίτητα...

ε. carbirater θα πρότεινα Dellorte 21mm το έχω και εγώ σταθερό ρελαντί όλα καλά!

Με αυτά έχεις όλα τα μανίσια παπάκια τα 4χρονα και ψιλοβελτιωμένα και απο scooter ίσως αμα πέσεις σε άχρηστο οδηγό χτηπάς και τα 125cc...

Ναι..Είμαι αιμοδότης...

2006 Modenas Dinamik 71mm....

1998 Seat Ibiza S4 Turbo

1992 Suzuki RGV-Γ 250cc

2001 Suzuki FX 68.5mm

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ego exo ena strogylofanaro 72 cc , allagmeni i kefali kai mia exatmissi mono ,kai paei etsi kai etsi.exo mia teliki gyro sta 73 km/h kai oxi kali epitaxynsi,kyrios me 2 atoma.kai rotao loipon ti boro na valo ,poso borei na paei o kyvismos, ti proteinete?? tha ithela kai o mixanikos na mou pei an borei.

mia lysy pou exo akousei einai

karbirater mikuni 24xil, kefali oste na paei 100cc ,pistoni 54xil,filtroxoani kai mia exatmisi sebring tin aythediki omos, giati kykloforon kai moufes.alytheyei oti i sebring einai i kalyteri,an nai poso peripou ,90 eyro? ti lete gia ayti ti metatropi? i kalytera na valo kinitira lifan 100cc?

oso gia to gillera runner , to exei o kolitos mou kai:

exei allaxei exatmisi ( de thimamai ti exei valei) pados tou kostise 90 eyra,exei allaxei lastixa giati eixe mazepsei arketes toubes,evgale tous koftes.os ekei to mixanaki varage ta 70 gia tin plaka,eixe mia teliki gyro sta 80. tora exei valei ena kit mallosi ,anevike o kyvismos sta 65cc kai paei pio kala,stin epitaxynsi pataei kai supra kai glx kai genika ta 100ria,kai ftanei ta 85,aneta.alla opos eipe kai kapoios apo do keei ta maliokefala tou.

telos oson afora ton kybismo , sta glx ,c50 ktl den exo dei pano apo 110cc.

an yparxei provlima gia tin erotisi mou peite mou na ftiaxo diko mou thema.

eyxaristo

• 11 months later...

Ποια η γνωμη σας και οι εντυπωσεις σας απο το συγκεκριμενο μοντελο?

Οντας νεος κατοχος θελω να μαθω αν βγαζουν προβληματα,τι εξτρα υπαρχουν για το συγκεκριμενο κλπ.

Ποια η γνωμη σας και οι εντυπωσεις σας απο το συγκεκριμενο μοντελο?

Οντας νεος κατοχος θελω να μαθω αν βγαζουν προβληματα,τι εξτρα υπαρχουν για το συγκεκριμενο κλπ.

για μενα το the best 50αρι! καλο στρωσιμο και για περισσοτερα μπες στο forum.gilera.

[sIGPIC][/sIGPIC]

k παντα full synthetic ladia.

k an δεν σ κανει η ταχυτητα...με 200-400ε θα το ανεβασεις κ μιας κ εχει ψυγειο εινια ακομη πιο αξιοπιστο απο τα υπολοιπα.

mias k sizitame gia to runner,exo k ego to sigkekrimeno montelo (injection 50cc ) edo k ena xrono.

skeftomai na kano mia optiki anavathmisi tou scooter k isos k mixaniki.kserete kapoio service stin athina i kapoion pou na asxoleite me auta ta themata??

mias k sizitame gia to runner,exo k ego to sigkekrimeno montelo (injection 50cc ) edo k ena xrono.

skeftomai na kano mia optiki anavathmisi tou scooter k isos k mixaniki.kserete kapoio service stin athina i kapoion pou na asxoleite me auta ta themata??

παραπανω εδωσα ενα λινκ,καντε μια εγγραφη και θα βοηθηθειτε αμεσα και θα βρειτε τα παντα.τα παιδια εκει ειναι πολυ γνωστες με το αντικειμενο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

k παντα full synthetic ladia.

k an δεν σ κανει η ταχυτητα...με 200-400ε θα το ανεβασεις κ μιας κ εχει ψυγειο εινια ακομη πιο αξιοπιστο απο τα υπολοιπα.

Σε αυτο φιλε εχεις δικιο.Δεν μου το ειχαν πει αυτο και οταν την πρωτη φορα ειχα βακει ημισυνθετικα , μπουκωσε και μετα τρεχα γυρευε....Απο τοτε κυκλοφορω με εξτρα μπουζι!:D

Σε αυτο φιλε εχεις δικιο.Δεν μου το ειχαν πει αυτο και οταν την πρωτη φορα ειχα βακει ημισυνθετικα , μπουκωσε και μετα τρεχα γυρευε....Απο τοτε κυκλοφορω με εξτρα μπουζι!:D

το καλυτερο λαδι σαν πρωην κατωχος gilera runner 180,

motul 600 & gastrol tts.το πρωτο κανει 16 euro και το δευτερο κοντα στο 12-13 ευρο.το πρωτο ειναι και ακαπνο/αοσμο!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Φιλε μου εγω εχω ενα 180αρι εδω και 6 (!) χρονια και δε μου εχει βγαλει κανενα προβλημα!

Το μηχανακι ειναι απλα αθανατο (φυσικα παντα με καλο λαδακι και καλη συντηρηση)

Καλοταξιδο λοιπον και απο μενα και προσοχη στην 'κιτρινη' φυλη (ταξιτζιδες :p )

@RAVER: Εγω του βαζω TTS απο την πρωτη μερα που το πηρα και το μηχανακι παει τουφεκι :)

Απλα καπνιζει και μυριζει λιγακι. Το motul που λες ειναι οντως καλυτερο? Για Selenia τι γνωμη εχεις??

Την τελευταια φορα ειχα βαλει ενα συνθετικο της shell.Κοστισε 15 ευρω.Τωρα εχω παρει απο την Piaggio το Selenia Power Race.Ενα παλικαρι μου ειχε πει οτι ολα τα μηχανακια της piaggio βαζουν selenia...

Σημερα πηγα και μου ρυθμισαν το μηχανακι.Μου ειπε ο μηχανικος να περιμενω αν οχι 120,τουλαχιστον 110km/h.

Μια χαρα παει.Ενα προβλημα μονο...μετα απο 7χλμ αποσταση που εκανα το μηχανακι ανεβασε θερμοκρασια.Οχι πολυ αλλα συνεβει.Θα ρωτησω τον μηχανικο μου ,μαλλον με βλεπω για ψυγειο malossi...

ftiagmeno to xeis k anebase 8eromokrasia?50cc?δεν νομιζω να χρειαζεται να αλλαξεις ψυγειο,εδω δεν αλλαζουν στα φτιαγμενα...

castrol tts kalo ladi alla baru gia 50arh..afhnei upoleimata

@panos23 τοτε π ειχε πρωτοβγει ηξερα οτι ειναι πανακριβο για φτιαξιμο γιατι εχει injection ktl ktl..

μπες στο σιτε π ειπε πιο πανω σιγουρα θα ξερουν καλυτερα

Φιλε μου εγω εχω ενα 180αρι εδω και 6 (!) χρονια και δε μου εχει βγαλει κανενα προβλημα!

Το μηχανακι ειναι απλα αθανατο (φυσικα παντα με καλο λαδακι και καλη συντηρηση)

Καλοταξιδο λοιπον και απο μενα και προσοχη στην 'κιτρινη' φυλη (ταξιτζιδες :p )

@RAVER: Εγω του βαζω TTS απο την πρωτη μερα που το πηρα και το μηχανακι παει τουφεκι :)

Απλα καπνιζει και μυριζει λιγακι. Το motul που λες ειναι οντως καλυτερο? Για Selenia τι γνωμη εχεις??

το motul εχει οτι και το gastrol αλλα ενα επιπλεον + ειναι οτι δεν μυριζει και επισης ειναι και ακαπνο και πιο ακριβο!

για μενα το καλυτερο λαδι.

τα selenia ειναι λαδια της piaggio αλλα οχι και απ'τα καλυτερα.πριν 5 χρονια η piaggio προωθουσε τα gastrol,τωρα προωθει αυτα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Την τελευταια φορα ειχα βαλει ενα συνθετικο της shell.Κοστισε 15 ευρω.Τωρα εχω παρει απο την Piaggio το Selenia Power Race.Ενα παλικαρι μου ειχε πει οτι ολα τα μηχανακια της piaggio βαζουν selenia...

Σημερα πηγα και μου ρυθμισαν το μηχανακι.Μου ειπε ο μηχανικος να περιμενω αν οχι 120,τουλαχιστον 110km/h.

Μια χαρα παει.Ενα προβλημα μονο...μετα απο 7χλμ αποσταση που εκανα το μηχανακι ανεβασε θερμοκρασια.Οχι πολυ αλλα συνεβει.Θα ρωτησω τον μηχανικο μου ,μαλλον με βλεπω για ψυγειο malossi...

:rolleyes: ο μηχανικος που σου ειπε αυτα πρεπει να ειναι μεγαλος πινοκιο :blink: εδω το 180αρι που ειχα πηγαινε 130 km και εσυ με το 50αρι θα πας 110 km σιγουρα:!: :!:

το πολυ 80-90 σε κατηφορα και να εισαι και ευχαριστημενος!

επισης δεν χρειαζεται να αλλαξεις ψυγειο,παραμυθια του μηχανικου ειναι αυτα για να δωσεις τσαμπα λεφτα για καινουργιο ψυγειο.εδω και τα πειραγμενα μηχανακια που καινε και ανεβαζουν θερμοκρασια στο πι και φι και δεν εχουν αλλαξει ποτε.

συμπληρωσε paraflu και μην το πας στα "κοκκινα" και δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

εδω το 180αρι που ειχα πηγαινε 130 km και εσυ με το 50αρι θα πας 110 km σιγουρα:!: :!:

Σε τρωω :p Με το δικο μου (180 2Τ) τελικη 140 km/h πηγαινοντας προς Σουνιο :cool:

Τελικα εβαλα Motul 600. Απ'οτι φαινεται καπνιζει εμφανως λιγοτερο και δε μυριζει :)

Το πηρα €14 απο βενζιναδικο

Σε τρωω :p Με το δικο μου (180 2Τ) τελικη 140 km/h πηγαινοντας προς Σουνιο :cool:

Τελικα εβαλα Motul 600. Απ'οτι φαινεται καπνιζει εμφανως λιγοτερο και δε μυριζει :)

Το πηρα €14 απο βενζιναδικο

δυναμομετρημενο μαματο 180αρι με βαρος 75 kg εδειξε 20.3 ιππους και 132 km τελικη.

14 euro ειναι πολυ καλη τιμη! καψε καμια 100ρια χιλιομετρα και θα δεις διαφορα στην λειτουργια και στο σκριπτ του γκαζιου,πιο μαλακο.επισης με'αυτο το λαδι θα κανεις λιγοτερα χιλιομετρα.

στο μπουκαλι καμια 20ρια km λιγοτερα απο τι εκανες με το gastrol.

[sIGPIC][/sIGPIC]

:rolleyes: ο μηχανικος που σου ειπε αυτα πρεπει να ειναι μεγαλος πινοκιο :blink: εδω το 180αρι που ειχα πηγαινε 130 km και εσυ με το 50αρι θα πας 110 km σιγουρα:!: :!:

το πολυ 80-90 σε κατηφορα και να εισαι και ευχαριστημενος!

επισης δεν χρειαζεται να αλλαξεις ψυγειο,παραμυθια του μηχανικου ειναι αυτα για να δωσεις τσαμπα λεφτα για καινουργιο ψυγειο.εδω και τα πειραγμενα μηχανακια που καινε και ανεβαζουν θερμοκρασια στο πι και φι και δεν εχουν αλλαξει ποτε.

συμπληρωσε paraflu και μην το πας στα "κοκκινα" και δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Εγω σου λεω τι βλεπω στο κοντερ.Λοιπον,

1)Χωρις να εχω ζορισει το μηχανακι στην κωνσταντινουπολεως επιασα τα 85 πολυ ευκολα.

2)Πηγαμε μαζι την προηγουμενη μερα βολτα και πιασαμε τα 100.

3)Γνωριζω ενα παιδι το οποιο ειχε κανει το ιδιο μηχανακι ολο malossi και τα κατεβαζε ολα!!Περναγε και τα 125!!

4)Για το ψυγειο δεν μου ειπε ο μηχανικος τιποτα,εγω ειδα οτι η βελονα ανεβαινει αρκετα παραπανω απο οτι θα επρεπε και δεν θα ρισκαρω να κλαψω τα 700 ευρω που εχω δωσει μεχρι τωρα.

5)Αν ειναι ρε φιλε να μην το τρεχω τοτε τι το εφτιαξα??:blink:

δυναμομετρημενο μαματο 180αρι με βαρος 75 kg εδειξε 20.3 ιππους και 132 km τελικη.

Καλα δεν επιμενω. Ολοι ξερουμε οτι τα κοντερ λιγο εως πολυ κλεβουνε :p

Εγω σου λεω τι βλεπω στο κοντερ.Λοιπον,

1)Χωρις να εχω ζορισει το μηχανακι στην κωνσταντινουπολεως επιασα τα 85 πολυ ευκολα.

2)Πηγαμε μαζι την προηγουμενη μερα βολτα και πιασαμε τα 100.

3)Γνωριζω ενα παιδι το οποιο ειχε κανει το ιδιο μηχανακι ολο malossi και τα κατεβαζε ολα!!Περναγε και τα 125!!

4)Για το ψυγειο δεν μου ειπε ο μηχανικος τιποτα,εγω ειδα οτι η βελονα ανεβαινει αρκετα παραπανω απο οτι θα επρεπε και δεν θα ρισκαρω να κλαψω τα 700 ευρω που εχω δωσει μεχρι τωρα.

5)Αν ειναι ρε φιλε να μην το τρεχω τοτε τι το εφτιαξα??:blink:

:rolleyes: :wacko: ρε φιλε θα μας τρελλανεις.στο πρωτο σου post αναφερεσαι για gilera runner 50αρι.τωρα μας λες οτι το εχεις πειραξει..:confused:

σε ολα τα διχρονα ανεβαινει η θερμοκρασια,και στο καπακι ανοιγει το βεντιλατερ και σωζει την κατασταση.αν δεν ανοιξει τοτε να ανησυχησεις!

να το τρεχεις αλλα τα ματια σου να μην τα εχεις καρφωμενα στο κοντερ αλλα στον δρομο.ολα τα κοντερ κλεβουνε και πολυ παραπανω απο τα scooter.

να φορας και κανενα κρανος :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

:rolleyes: :wacko: ρε φιλε θα μας τρελλανεις.στο πρωτο σου post αναφερεσαι για gilera runner 50αρι.τωρα μας λες οτι το εχεις πειραξει..:confused:

σε ολα τα διχρονα ανεβαινει η θερμοκρασια,και στο καπακι ανοιγει το βεντιλατερ και σωζει την κατασταση.αν δεν ανοιξει τοτε να ανησυχησεις!

να το τρεχεις αλλα τα ματια σου να μην τα εχεις καρφωμενα στο κοντερ αλλα στον δρομο.ολα τα κοντερ κλεβουνε και πολυ παραπανω απο τα scooter.

να φορας και κανενα κρανος :)

Στην αδεια 50αρι λεει...αυτο μονο με νοιαζει :rolleyes:

Παντα φοραω κρανος φιλε μου και μην ανυσηχεις , περισοοτερο κοιταω τον δρομο και τους καθρεφτες παρα το κοντερ ;)

Παντα φοραω κρανος φιλε μου και μην ανυσηχεις , περισοοτερο κοιταω τον δρομο και τους καθρεφτες παρα το κοντερ ;)

καλα μαθε πρωτα να λες την αληθεια και μετα να ζητας βοηθεια!!

αναφερεσαι κατοχος 50ριου και ζητας να μαθεις και για εξτρα.αφου εξτρα ανταλλακτικα εχεις βαλει..τι αλλο θελεις :blink:

Υ.Γ.οταν ειχες στην υπογραφη την φωτογραφια απο το μηχανακι σου..δεν ειχε καθρεφτες.ποιους καθρεφτες εννοεις :ninja:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν δεν σου αρεσουν αυτα που γραφω μπορεις απλα να μην συμμετεχεις!!:mad:

Υπαρχουν δεκαδες εξαρτηματα τα οποια μπορει να αλλαξει κανεις πανω σε ενα μοτερ τα οποια πολλοι δεν ξερουν.

Θα παρακαλεσω να μιλας καλυτερα!

Και αν θες να ξερεις τους καθρεφτες τους πηρα την επομενη μερα!

Μηπως θα με γραψεις κιολας??

Ηρεμια φιλε...

na se rotiso kati file: pou eftiakses to runner sou??thelo na veltioso k ego ( mixanika/emfanisiaka) to diko mou . einai 50 cc k injection.

an theleis pes mou k ti allages ekanes k poso sou kostise...

euxaristo

na se rotiso kati file: pou eftiakses to runner sou??thelo na veltioso k ego ( mixanika/emfanisiaka) to diko mou . einai 50 cc k injection.

an theleis pes mou k ti allages ekanes k poso sou kostise...

euxaristo

το μηχανακι το εφτιαξα στον μηχανικο απο τον οποιο το αγορασα.Του πηγα τα εξαρτηματα τα οποια μου τα εφερε ενας φιλος μου απο εναν γνωστο του που εχει μαγαζι.

Οσο για το κοστος...ετοιμασου!!

Αλουμινενιος κυλινδρος + πιστονι malossi = 220 ευρω.

Καρμπυρατερ 26αρι νομιζω malossi = 140 ευρω

Εισαγωγη malossi = 60 ευρω

Εξατμιση gianelli = 150 ευρω

και τωρα επειδη ο αντιπροσωπος δεν εισαγει ψυγειο malossi , θα βαλω πανω απο 125 μαλλον μαζι με βερντιλατερ για το προβλημα θερμοκρασιας που εχω:X

Αν δεν σου αρεσουν αυτα που γραφω μπορεις απλα να μην συμμετεχεις!!:mad:

Υπαρχουν δεκαδες εξαρτηματα τα οποια μπορει να αλλαξει κανεις πανω σε ενα μοτερ τα οποια πολλοι δεν ξερουν.

Θα παρακαλεσω να μιλας καλυτερα!

Και αν θες να ξερεις τους καθρεφτες τους πηρα την επομενη μερα!

Μηπως θα με γραψεις κιολας??

Ηρεμια φιλε...

εγω σου μιλαω αληθινα.καλο ειναι εσυ πριν postαρεις να βγαζεις την μασκα του πινοκιο.

αποφασισε λοιπον τι θελεις και σημερα εχουμε 4 Απριλη.

[sIGPIC][/sIGPIC]