Jump to content

Εύκολη Πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα

brebosgeo
 Κοινοποίηση

prosbash atomwn me kinitika problhmata  

49 members have voted

1. 1. prosbash atomwn me kinitika problhmata

• h prosbash einai aristh
      4
    • polh kalh
      1
    • metria
      1
    • xreiazontai polles allages akoma
      43

Recommended Posts

paidia bazw afto to thema giati blepw pws se alles xwres px usa akoma kai gia parcing iparxei merimna.

epishs ola ta ktiria einai prosbasima gia ola ta atoma me meiwmenes ikanothtes

sthn ellada nomizw oti iparxei enas apokleismos kai den iparxei kai thesmiko plaisio.

ase pou akousa oti kapoios minithike apo to geitona gia kapia metatroph sthn skala tou.

perimenw tis entipwseis sas

efxaristw

H κατάσταση είναι απελπιστική!

Μου είχε κάνει εντύπωση κάτι που είχα δει στην διευθυνση υγειονομικού στη Βέροια! Υπάρχει ράμπα για να εισέρχονται τα άτομα με τα αναπηρικά καροτσάκια και οι μπάρα καταλήγει στη τζαμαρία αριστερά της πόρτας εισόδου! Τελειώνει η ράμπα δλδ υπάρχει ένα "πλατύσκαλο" 30cm :!: και μετά τοίχος... Ήμαρτον δλδ..

Βέβαια έχω δει και το άλλο κατάπτυστο, στις θέσεις παρκαρίσματος για αναπήρους, μόνο τέτοιοι άνθρωποι δεν παρκάρουν. Ήμαρτον δλδ..

Καλό είναι να φωνάζουμε και να απαιτούμε από το κράτος να βελτιώσει την υπάρχουσα τραγική κατάσταση, αλλά όλα αυτά πρέπει να έρθουν μαζί με την συνειδητοποίηση και την ευαισθητοποίηση όλων μας, των απλών πολιτών...

Απορω ποιος ψηφισε αριστη κατασταση. Στην Αθηνα στην οδο Σταδιου στο υψος της πλατειας Κλαυθμωνος ΤΩΡΑ εφτιαξαν τα πεζοδρομια για ατομα με αναπηρικα καροτσακια.. Τι να πει κανεις.....

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/6408ktinos.jpg

Η ζωη αρχιζει μετα την ασφαλτο...

Οργίζομαι κάθε φορά που βλέπω ένα ζώον να έχει παρκάρει το βρωμάμαξό του μπροστά στη ράμπα του πεζοδρομίου η οποία πρέπει να μένει ελεύθερη (Ο ΚΟΚ προβλέπει γερανό για τους παραβατες αλλά ποτέ δεν έχουν "σηκώσει" κανέναν).

Οργίζομαι όταν βλέπω αυτοκινητα παρκαρισμενα πάνω σε πεζοδρόμια, να κλεινουν εισόδους, να εμποδίζουν ανάπηρους, μητέρες με καρότσια, γιαγιάδες που τρικλίζουν.

Δεν πάνε ούτε δέκα χρόνια που απαραίτητη προϋπόθεση για να εργαστεί κάποιος στο δημόσιο ήταν η "αρτιμέλεια". Ο νόμος εκσυγχρονίστηκε ευτυχως αλλά η κατάσταση είναι τραγική στην καθημερινή ζωή των ΑΜΕΑ.

Πήγα πρόσφατα στη Eurodisney και μου έκανε εντύπωση ο αριθμός των ατόμων σε καροτσάκια. Πρέπει να ειδα 20 με 30 μέσα σε τρεις ώρες. Η διαφορά στη νοοτροπία. Εμείς τους έχουμε στο περιθωριο, τους κρύβουμε. Αλλού είναι ισότιμοι πολίτες.

Φυσικά και γίνονται βήματα. Βλέπετε είναι και η ΕΕ που επιβάλλει κάποιες ρυθμίσεις. Αλλά στη μεγάλη πλειοψηφία, το περιβάλλον στο οποίο ζουν και κινούνται οι ΑΜΕΑ το φτιάχνουμε εμείς. Την επόμενη φορά που θα βγείτε βόλτα παρατηρήστε πόσα ΙΧ είναι παρκαρισμένα και κλείνουν τις ράμπες. Δεν πρόκειται να βρείτε ελεύθερη.

Διαβάστε δύο κείμενα στα ΝΕΑ όπου οι ίδιοι οι ανάπηροι περιγράφουν την καθημερινότητά τους. Και την καθημερινότητα εμείς την φτιάχνουμε.

Το πρώτο

Το δεύτερο

Διαβάστε και δείτε την πραγματικότητα.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Δυστυχώς όσον αφορά το θέμα αυτό η χώρα μας είναι πολύ πίσω. Αφ' ενός οι υποδομές είναι επιεικώς απαράδεκτες ανεπαρκείς, αφ' ετέρου (το χειρότερο) η νοοτροπία των πολιτών δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες μετακίνησης των ατόμων με αναπηρίες, αλλά και άλλα άτομα με κινητικά προβλήματα (έγκυοι γυναίκες, ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά κτλ.).

Γίνεται μια προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης με το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ - προςβάσιμη επιλογή που διενεργείται από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 σε συνεργασία με φορείς από τις ολυμπιακές πόλεις, όπως το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

http://www.athens2004.com/athens2004/page/legacy?lang=el&cid=ef78470429149f00VgnVCMServer28130b0aRCRD

http://www.ebea.gr/about/ERMIS-2004.htm

http://www.ebeth.gr/eb/hermes.asp

http://www.pasipka.gr/arthra/tefxos56/arthro4-56.htm

Για τα θέματα των ατόμων με αναπηρίες μπορείτε να πληροφορηθείτε στο http://www.disabled.gr .

http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg

Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα)

Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα)

paidia blepw pws iparxei ikanopoihtikh antapokrish apo tous symmetexontes sto forum.

swsta ipogrammise o filos ovelix oti xreiazetai evaisthtopoiuhsh twn anthrwpwn prwta.

pantws usa an parkareis se thesh tetoia gia 6 mhnes pas me taxi sth douleia kai 400$ to prostimo.se alles politeies einai akoma pio tsouxtero.

ksereis etsi sou kobetai kai h oreksh gia magkies kai andragathimata

fantasteitai posa nosokomeia alla kai alla ktiria sthn athina pou kserw einai aparadexta.polla den exoun oute eksodo kindynou.fantasteitai ti wraia einai na mpeis kai se mia fwtia oute an eisai tetrapodos na mhn glitwneis.

o neos ipourgos as elpisoume oti thanai pio evaisthtopoihmenos apo tous proigoumenous.

e mipws kai allaksei kati se afth thn erhmh thn pswrokwstaina

Δυστυχώς η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική.

Πολλοί αναίσθητοι οδηγοί παρκάρουν στην θέση των αναπήρων με αποτέλεσμα οι ανάπηροι να νιώθουν κοινωνικά κατώτεροι και αδικιμένοι.

:( :mad:

Στα σχολεία ή στα ίκα και νοσοκομεία η κατάσταση ορισμένες φορές είναι τραγική για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

όλα αυτά τα ευτράπελα είναι αιτία ορισμένων ανέυθυνων στην 1η περίπτωση και σοβαρές παραλήψεις των αρμοδίων στην 2η

χρειαζονται παρα πολλες αλλαγες ακομα...

υπαρχουν πολλες δημοσιες υπηρεσιες που χρειαζονται μεριμνα γι΄αυτα τα ατομα και δεν την εχουν.....

ειμαστε πολυ πισω σ' αυτο τον τομεα

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif

SuRf to the EdGe!!!!

Eimaste aparedektoi se auto ton tomea!Alla na kserete oti emeis oi idioi fteme,i simperifora mas einai aparadektoi opos kai tis ekastote kivernisis kai dioikisis ths troxaias.Dioti kathe laos perni ton arxhgo pou tou aksizi kai to enoo auto me eurhterh enoia!As elpisoume oti tha doume kati kalitero gia tous sinanthropous mas kai as valoume oloi toulaxiston to xeraki mas opou mporoume!

χαλια, χαλια, μαυρα χαλια!δεν υπαρχει παιδεια... ο κοσμος δεν σεβεται τον αναπηρο... υποδομη δεν υπαρχει... μονο τωρα κ ελεω Ολυμπιακων κ δη παραολυμπιακων αγωνων σε μεγαλα εργα υποδομης βλεπει κανεις εργα που να διευκολυνουν την προσβαση σε ΑΜΕΑ... πουθενα αλλου!χωρια αυτο που ειπα για παιδεια! εγω κανω δεκα κυκλους για να μην παρκαρω σε θεση που ΔΕΝ δικαιουμαι (αυτη του αναπηρου) κ παει ο αλλος ο βιαστικος ο εξυπνος κ τσουπ... τι να λεμε τωρα... δεν θα τελειωνουμε!

"What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow

ΚΩΣΤΑΣ

Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell

Πως είναι δυνατόν να ψηφίζει κάποιος πως είναι άριστη η κατάσταση; :confused:

Πριν λίγες μέρες που περπατούσα με τη φίλη μου που είχε μόλις γυρίσει από κάποιους μήνες ζωής στη Γαλλία,είδαμε μία νέα κοπέλα να παρκάρει ακριβώς μπροστά στο πέρασμα του πεζοδρομίου που είναι διαμορφωμένο για τα καροτσάκια.. Η φίλη μου έπαθε σοκ και ήθελε να πάει να της πει να το βγάλει.. Γιατί στη Γαλλία είναι πιο μάγκες και σέβονται τους συνανθρώπους τους ενώ εμείς..

Και το τραγικό είναι πως ακριβώς εξαιτίας της υπάρχουσας υποδομής (της ελλιπούς) οι άνθρωποι αυτοί δεν κυκλοφορούν,με αποτέλεσμα να έχουμε την εντύπωση πως δεν υπάρχουν,και συνεπώς να μην τους σκεφτόμαστε.Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η αδιαφορία :blink:

Μα που ξέρεις, μπορεί,

να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί.

Η παιδεία εκφράζεται μέσα από την υποδομή και αυτή είναι απαράδεκτη... καμία μέριμνα, κανένας σεβασμός... γενικά ζούμε σε μια χώρα που κάποιος με κινητικά προβλήματα θεωρείται "βάρος" και "έξτρα κόστος"... Τελικά πόσο πίσω είμαστε ακόμα... και δεν βγάζω την ουρά μου έξω που δεν κάνω ότι θα μπορούσα να βοηθήσω... :(
I see stupid people...

Στη Σπάρτη πάντως υπάρχουν ράμπες σε όλα πεζοδρόμια στο κέντρο εδώ και 4-5 χρόνια. Ούτε και έχω δει ποτε αυτοκίνητο να παρκάρει μπροστά τους. Εντάξει δεν σώζει την κατάσταση αυτό αλλά είναι ένα καλό βήμα, όταν σε άλλες πόλεις (πλην Αθηνών) δεν είχα δει τίποτα τέτοιο όταν δημιουργήθηκαν. :confused:

Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζει κάποιος (φαντάζομαι για χαβαλέ) «άριστη» αε αυτή τη δημοσκόπιση. :mad: Ακόμα χειρότερα αν το ψηφίζει επειδή το πιστεύει. :wacko: Η κατάσταση είναι πραγματικά άθλια...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

μπράβο στο παιδί που άνοιξε αυτό το θέμα. :)

γνώμη μου είναι πως ο πολιτισμός και η παιδεία παίρνουν έκφραση με πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων όσων αποτελούν μέλη μιας κοινωνίας, και κυρίως για συνάνθρωπους με αναπηρία, με χαμηλό εισόδημα, ηλικιωμένοι, αλλοδαποί. και μάλλον σε αυτό το επίπεδο η σύγχρονη Ελλάδα (δηλαδή ο σύγχρονος έλληνας, ο καθένας από εμάς) παίρνει χαμηλό βαθμό.

να προσθέσω ότι αναφορές για το πόσο σπουδαίοι είμαστε, ξεχωριστοί, με καταβολές και παράδοση ενός σημαντικού πολιτισμού, μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν όταν βρίσκεται κανείς αντιμέτωπος με την πραγματικότητα της ελληνικής καθημερινότητας. ο πολιτισμός και η παιδεία στην κοινωνική τους διάσταση γίνεται πράξη κάθε μέρα, προπάντων με τον σεβασμό μας σε κανόνες συμπεριφοράς και, στην ουσία, σεβασμό απέναντι στου άλλους.

άλλωστε είμαστε και ό μόνος ίσως ευρωπαϊκός λαός όπου στην πράξη το αυτοκίνητο έχει προτεραιότητα του πεζού (όσοι έχουν περπατήσει σε πόλεις χωρών πιο βόρειες από εμάς καταλαβαίνει τι εννοώ).

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος brebosgeo ( 2 Απρ. 2004 , 16:43)

rixte mia matia http://briefcase.pathfinder.gr/contents/zoostuff/19965

na deite poso skeftomaste ta amea

KAI NA EFXARISTHSW TO FILO TON ZOO POU TO EPIMELITHIKE

Εγώ προσωπικά ψήφισα ότι απαιτούνται πολλές αλλαγές ακόμη...

Πιστεύω ότι τα ΑΜΕΑ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται γενικότερα άτομα με ειδικές ανάγκες όπως μία μητέρα με καροτσάκι μωρού, ένας ηλικιωμένος με μπαστούνι ή καροτσάκι για ψώνια κλπ, είναι εντελώς αδικημένη κατηγορία ανθρώπων! Δεν κυκλοφορούν (έχω μήνες να δω άνθρωπο με αναπηρικό καροτσάκι στη Θεσσαλονίκη, λέτε να μην υπάρχει κανείς; ) διότι πολύ απλά ΔΕΝ μπορούν!

Έχω την τύχη να μην έχω στο άμεσο περιβάλλον μου κανέναν άνθρωπο με ειδικές ανάγκες αλλά αποφάσισα να δημιουργήσω τα "κατορθώματα" (δείτε το link στην υπογραφή μου) διότι έφτασα σε σημείο να μην μπορώ (αρκετά συχνά) εγώ ο ίδιος να περπατήσω στη Θεσσαλονίκη και είμαι (ευτυχώς) αρτιμελής, 31 χρονών και αρκετά ευέλικτος! Παράλληλα έχω δει άνθρωπο με αναπηρικό καροτσάκι ή μητέρα με μωρό σε καροτσάκι ή ηλικιωμένο άνθρωπο με μπαστούνι να περπατά στον λεωφορειόδρομο της Βασ. Όλγας διότι δεν χωράει στο πεζοδρόμιο από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και να τον/την προσπερνούν τα λεωφορεία!!!!! :mad: :mad: :mad:

Δημιούργησα λοιπόν τα "κατορθώματα" με στόχο να τα διαδώσω όσο μπορώ, προτρέποντας όλους τους επισκέπτες να συνεισφέρουν αντίστοιχες φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα, διότι πιστεύω ότι εάν έστω και ένας από τους "πρωταγωνιστές" των φωτογραφιών μας δει το "κατόρθωμά" του, ντραπεί και αλλάξει συμπεριφορά, θα έχω βοηθήσει λίγο στη βελτίωση της ζωής όλων μας.

Υ.Γ. 1 - Νιώθω πολύ όμορφα που δεν είμαι μόνος μου σε αυτή τη "διαμαρτυρία", μου δίνει ελπίδες για το μέλλον μας η συμμετοχή πολλών σε τόσο βασικά ζητήματα ανθρωπιάς & πολιτισμού!

Υ.Γ. 2 - Αλήθεια, όσοι ψήφισαν ότι "η πρόσβαση είναι άριστη" μπορούν να το στηρίξουν με φωτογραφίες και στοιχεία, όπως εγώ προσπαθώ να πείσω για το αντίθετο; Εάν ναι, κάθε στοιχείο ευπρόσδεκτο!