giachtas Δημ. March 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2011 Πριν 2.5 χρονια στο σεισμο της αχαιας, που δεν ηταν και τιποτα τρομερο, κατερευσαν τα παντα.. δεν μπορουσε κανεισ να επικοινωνισει για 2 ωρες τουλαχιστον... προσπαθουσες να καλεσεις και εβγαζες γραμμη μετα τισ 10 προσπαθειες και αν.. Μιλαω για κινητα.. σταθερα δνε ξερω τι παιχτικε.. αλλα, οπως και να εχει αμα γινει τετοια καταστροφη, τι να το κανεις το σταθερο αμα εχει πεσει το σπιτι σου! :lol::lol: Ούτε τα σταθερά λειτουργούσαν. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους γονείς μου (μέσα στην Πάτρα) αλλά τίποτα ούτε κινητά ούτε σταθερά. Φυσικά φανταστείτε τι έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και σε κάποια χώρια που ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο. Παράθεση Τάσος Συναντήσεις μελών στην Πάτρα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mitsman Δημ. March 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2011 αν σε περίπτωση ανάγκης γίνει σωστή χρήση των δικτύων τότε πιστεύω πως δεν θα καταρεύσουν τελείως οι τηλεπικοινωνίες μας Τι εννοείς «σωστή χρήση»; Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δεν κάνεις σωστή χρήση. Κάνεις πανικόβλητη χρήση. Δηλαδή θα γκρεμίζεται μία πολυκατοικία δίπλα σου κι εσύ θα σκέφτεσαι «χμ, ας μην πάρω τώρα τηλέφωνο τους γονείς μου, γιατί θα υπερφορτώσω το δίκτυο»; Καλώς ή κακώς, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σχεδόν αντανακλαστική κίνηση η κλήση κάποιου αριθμού, στην καλύτερη περίπτωση σε συγγενείς, και στη χειρότερη περίπτωση σε προσβεστική ή ΕΚΑΒ. Καλό είναι το HSPA στα 42 mbps αλλά το πιο σημαντικό είναι η χωρητικότητα και η αξιοπιστία των τηλεπικοινωνιών όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη. Σίγουρα, δεν μπορούν να τηλεφωνούν 10 εκατομμύρια άτομα ταυτόχρονα, αλλά π.χ. η Cosmote δεν έχει σχεδόν καθόλου σήμα στην παλιά γειτονιά μου. Πηγαινοέρχεται το GSM, ενώ γίνονται μεγάλα γλέντια αν πετύχεις ποτέ GPRS! Ένας φίλος μου που μένει εκεί μιλάει πολλές φορές από το σταθερό ή από το Vodafone του πατέρα του, ή ανοίγει το παράθυρο και κρέμεται απ' έξω! Φαντάζομαι σε άλλες περιοχές υπάρχουν παρόμοια προβλήματα και με τα άλλα δίκτυα. Όταν λοιπόν αυτά γίνονται σε μία συνηθισμένη μέρα, τι να περιμένεις σε περίπτωση φυσικής καταστροφής; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Notakias Δημ. March 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2011 Αν κρίνουμε βάσει των όσων έγιναν στον σεισμό του 99 ούτε με σφαίρες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vakon_ Δημ. April 1, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2011 Αν κρίνουμε βάσει των όσων έγιναν στον σεισμό του 99 ούτε με σφαίρες. Και στην καθημερινότητα υπάρχουν προβλήματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damokles Δημ. April 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2011 Αν κρίνουμε βάσει των όσων έγιναν στον σεισμό του 99 ούτε με σφαίρες. Δεν μπορούμε να κρίνουμε γιατί είναι 12 χρόνια πριν και τα δίκτυα απο τότε έχουν αλλάξει συθέμελα. Πιστεύω ότι σε νορμάλ υπερφορτωση (πχ πρωτοχρονιά) είμαστε σε πολύ καλο σημείο. Σχεδόν όλες οι κλήσεις και τα μηνύματα πλέον περνάνε, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές που έπρεπε να κάνεις την προσευχή σου. Πάντα αναφέρομαι στον μέσο όρο και όχι σε μεμονωμενες περιπτώσεις. Τώρα σε περίπτωση αποτομης μαζικής χρήσης δεν ξέρω. Το πιο πιθανό είναι πως όχι, γιατί κανένα δίκτυο τηλεπικοινωνιών (σταθερο ή κινητό) δεν έχει σχεδιαστεί γι αυτο. Παράθεση iPhone XS max 256GB iPad Pro 10.5" WiFi 256GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. April 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2011 Τώρα σε περίπτωση αποτομης μαζικής χρήσης δεν ξέρω. Το πιο πιθανό είναι πως όχι, γιατί κανένα δίκτυο τηλεπικοινωνιών (σταθερο ή κινητό) δεν έχει σχεδιαστεί γι αυτο. Είναι ένα βασικό θέμα τι θα γίνει αν κοπεί το ρεύμα...αν υπάρχουν συστήματα να κρατηθούν "ανοιχτές οι γραμμές". Παράθεση http://www.sv2evs.blogspot.gr Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts