Jump to content

Εχετε συνηθίσει το ευρώ ή ακόμα υπολογίζετε σε δραχμές;

anipsios1
 Κοινοποίηση

Εχετε συνηθισει το ευρώ?  

69 members have voted

1. 1. Εχετε συνηθισει το ευρώ?

• Ναι . Εχω συνηθησει. Εχω ξεχασει τις δραχμές
      48
    • Οχι. Δυσκολευομαι ακομα . Πρεπει να κανω την αντιστοιχια σε "λεφτά"
      12
    • Καλυτερα να παει απο κει που ηρθε
      9

Recommended Posts

Μετα απο δυο χρονια ευρώ εχετε μαθει να υπολογιζετε σε ευρώ η πρωτα κανετε την αντιστοιχια σε δραχμές? Οταν ακουτε τοσα για παραδειγμα ευρω καταλαβαινετε την αξια του χρηματος ή θα πρεπει να δειτε ποσο ειναι σε δραχμές?
http://x2.putfile.com/3/6717061370.gif

• Απαντήσεις 67
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πλεον δουλευω μονο με ευρω! Ας πουμε δυο τρεις μερες πριν χρειαστηκα την αναλογια ευρω-δραχμης (340,75) και δεν μπορουσα να την θυμηθω :stupid: :p

Μπα... πέθανε η δραχμή και ως μετατροπή... μόνο ευρώ και στις συναλλαγές και στο αν κάτι είναι ακριβό ή φθηνό...
I see stupid people...

ω ναι μονο ευρω!ουτε για αναμνηστικο δεν μου εχει μεινει κομπιουτερακι της αντιστοιχισης δραχμης-ευρω!

"What humans can be, they must be. They must be true to their own nature." Abraham Maslow

ΚΩΣΤΑΣ

Οι αξιολογήσεις μου στο Buy & Sell

Akomi diskoleyomai ligo alla ti na kanoume!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2586coollogo_com_2530885.gif

MyPhOnE--->ThE--->UnWiReD--->ReVoLuTiOn--->

Subaru Impreza WRX STi

http://www.myspace.com/hacksti_edessa

τώρα πια τα έχω συνηθίσει τα euro... τόσος καιρός πάει από τότε που έγιενε η αλλαγή!

βρε σαν δεν ντρεπεστε λιγο λεω εγω! ακους εκει να λετε οτι εχετε ξεχασει τις δραχμες. Ελληνες εισαστε εσεις? σαν την δραχμουλα μας αλλη δεν υπαρχει! με ακουτε? εγω θα προσπαθησω να μιλησω για αυτες και στα παιδια μου αν και πιστευω οτι με την επομενη γενια θα εχει τελειως ξεχαστει αφου δεν θα την εχουν βιωσει... εγω λεω να παει απο εκει που ηρθε και για πολιτισμικους λογους και για την διατηρηση της παραδοσης μας και επειδη τωρα με τα ευρω μας κλεβουν με ολη την εννοια της λεξης !! αν και εγω πιστευω οτι θα ξαναγυρισουμε παλι πισω στις δραχμες. κατι μου το λεει απο μεσα μου. σαφως και οταν καποιος μου λεει οτι ενα πραγμα κανει 1 ευρω λεω οτι κανει 3 εκατοσταρικα αλλα δηστυχως αυτο εκεινοι που δεν βιωσαν την δραχμη δεν θα κανουν αυτη την αντιστοιχια στο μυαλο τους. ρε παιδια μην απαντατε σε ενα τετοιο θεμα και γενικα σε ολα τα θεματα με μια σειρα. ας γινει και καμμια καλη συζητηση... :)

Κοιταξε φιλε καλο ειναι να ειμαστε και λιγο εθνικηστες αλλα μην το παρακανουμε.

Λεφτα ειναι είτε τα μετρας σε δραχμες ειτε ευρω ή οτι αλλο θελει...

Έχω συνηθίσει αλλά δεν έχω ξεχάσει και τις δραχμές. Για τις καθημερινές συναλλαγές δεν κάνω μετατροπές, αλλά για να συγκρίνω μεγάλα ποσά μου είναι ακόμη απαραίτητη!
KCB

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lazaross (27 Μάρ. 2004 , 20:59)

βρε σαν δεν ντρεπεστε λιγο λεω εγω! ακους εκει να λετε οτι εχετε ξεχασει τις δραχμες. Ελληνες εισαστε εσεις? σαν την δραχμουλα μας αλλη δεν υπαρχει! με ακουτε? εγω θα προσπαθησω να μιλησω για αυτες και στα παιδια μου αν και πιστευω οτι με την επομενη γενια θα εχει τελειως ξεχαστει αφου δεν θα την εχουν βιωσει... εγω λεω να παεθι απο εκει που ηρθε και για πολιτισμικους λογους και για την διατηρηση της παραδοσης νας και επειδη τωρα με τα ευρω μας κλεβουν με ολη την εννοια της λεξης !! αν και εγω πιστευω οτι θα ξαναγυρισουμε παλι πισω στις δραμες. κατι μου το λεει απο μεσα μου. σαφως και οταν καποιος μου λεει οτι ενα πραγμα κανει 1 ευρω λεω οτι κανει 3 εκατοσταρικα αλλα δηστυχως αυτο εκεινοι που δεν βιωσαν την δραχμη δεν θα κανουν αυτη την αντιστοιχια στο μυαλο τους. ρε παιδια μην απαντατε σε ενα τετοιο θεμα και γενικα σε ολα τα θεματα με μια σειρα. ας γινει και καμμια καλη συζητηση...

Μια που το ανάφερε ο φίλος, να προσθέσω πως η δραχμή ειναι απο τα παλαιώτερα και ιστορικώτερα νομίσματα του κόσμου και εμείς μέσα σε μια νύχτα τήν πετάξαμε στα τάρταρα. :mad:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lazaross (27 Μάρ. 2004 , 20:59)

αν και εγω πιστευω οτι θα ξαναγυρισουμε παλι πισω στις δραμες.

:wacko: Αδύνατο να το πω, άτοπο να το πω, ουτοπικό ίσως :whistle:

Το μόνο κακό του Ευρώ είναι ότι 1.5 χρόνο τώρα μας έχουν ταράξει στις αυξήσεις. Δεν ξέρω αν εσείς που είστε κάθε μέρα εδώ το καταλαβαίνετε, αλλά εμένα που κατεβαίνω 2 φορές το χρόνο μόνο, μου κάνει μπαμ. :!:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος VIDEOMIX (27 Μάρ. 2004 , 21:20)

Μια που το ανάφερε ο φίλος, να προσθέσω πως η δραχμή ειναι απο τα παλαιώτερα και ιστορικώτερα νομίσματα του κόσμου και εμείς μέσα σε μια νύχτα τήν πετάξαμε στα τάρταρα. :mad:

Και τι να κάναμε βρε Σάκη;

οχι τι να καναμε. προσωπικα πστευω οτι οι περισσοτεροι ελληνες δεν ηθελαν να γινει αυτο το πραγμα. ετσι κι αλλιως πιστευω πως εαν δεν δεχομασταν θα ειχαμε πολλες επιπτωσεις σαν κρατος...

I Ellada den einai agglia oste na ehei ena ishiro nomisma apenanti stis alles hores tou kosmou afou os gnoston to emporio paizei megalo rolo sta esoda tou kratous.

Tora an kapoiou tou arese i drahmi gia sinaisthimatikous logous i filotelikous mporei na paei sto monastiraki kai na vrei afto pou psahnei.

Ego pantos eho kratisei oles tis ekdoseis tis drahmis.

Mutilator :shifty:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lazaross (27 Μάρ. 2004 , 21:41)

οχι τι να καναμε. προσωπικα πστευω οτι οι περισσοτεροι ελληνες δεν ηθελαν να γινει αυτο το πραγμα. ετσι κι αλλιως πιστευω πως εαν δεν δεχομασταν θα ειχαμε πολλες επιπτωσεις σαν κρατος...

Σαν κράτος δεν ξέρω, αλλά σαν οικονομία σίγουρα θα είχαμε πολλές επιπτώσεις.

Οι περισσότεροι Έλληνες φυσικά το ήθελαν, μετά τους κακοφάνηκε και όχι που χάσανε τη δραχμή, αλλά που ακρίβυνε η ζωή.

Αστειεύεστε; :confused:

Και ποιος δε θα θελε να κρατήσουμε τη δραχμούλα μας :(

Δεν γινόταν όμως, καθώς αυτό που έγινε ήταν απαραίτητο κι όπως πολύ σωστά λέει ο gmac αν δε το κάναμε θα χαμε οικονομικές επιπτώσεις.

Επίσης όπως σωστά λέει ο αγγελοπας δεν ήταν και πολύ ισχυρό νόμισμα η δραχμή ώστε να μπορούμε να αρνηθούμε το ευρώ (το οποίο παρεπιπτόντως έχει περάσει το δολλάριο κατά πολύ :happy: )

Ευτυχώς η πλειοψηφία,με ελάχιστες εξαιρέσεις έχει συνηθίσει το ευρώ και υπολογίζει πλέον άμεσα με αυτό :) :)

Νομίζω ότι αντιμετωπίζετε λίιιιγο απλοϊκά (λογικό...) το θέμα ισχυρού και ασθενούς νομίσματος... Η σχέση ενός νομίσματος με ένα άλλο ΔΕΝ έχει να κάνει με το πόσο ισχυρό είναι... και φέρνω ένα παράδειγμα... Η Ιταλική Λιρέττα ήταν πιό μικρή σε αξία (1/6) από την Δραχμούλα μας... σημαίνει ότι ήταν πιο ασθενής;;; Η και το γιέν που μονίμως είναι μικρότερο σε αξία από το δολλάριο ή το ευρώ, ενώ είναι πολύ ισχυρό... Αντίθετα η Κυπριακή Λίρα ενός μικρού κράτους είναι πιο δυνατή σε αξία από την Αγγλική! Μην λέμε λοιπόν ασυναρτησίες και να ελέγχουμε λίγο τα λεγόμενά μας... Η οικονομία δεν είναι τόσο απλή όσο μαθαίνουμε αριθμητική στα σχολεία... ;) :mad:
I see stupid people...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmac (27 Μάρ. 2004 , 21:29)

:wacko: Αδύνατο να το πω, άτοπο να το πω, ουτοπικό ίσως :whistle:

Και τι να κάναμε βρε Σάκη;

...βλέπε Αγγλία π.χ. και οχι μόνο.

Οσο για το ότι είχε καταντήσει "αδύναμο" νόμισμα, ας όψονται αυτοί που το κατάντησαν έτσι. :mad: