Jump to content

Post-O-mania

bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά η ίδια η ορολογία είναι αυτή που δημιουργεί το υποτιθέμενο πρόβλημα.... :o

Οι περίφημοι "πατατοπόστερς" δεν είναι άλλοι από αυτούς που θέλουν να εκφράσουν την καθημερινότητά τους και να ζήσουν την στιγμή τους μέσα από ένα thread, που κακώς ονομάσθηκε έτσι, υποθάλπωντας το ίδιο όνομα και το περιέχόμενό του....Ας αφήσουμε τον κόσμο του και όποιον άλλο θέλει να μπορεί να εκφραστεί με αυτό τον τρόπο....Δεν είναι κακό!

Ξαναλέω λοιπόν και προτέινω αλλάγή ονόματος και θέτω και δύο προς αξιολόγηση όλων των εμπλεκομένων...."Chat forum" ή "Live forum".... ;)

• Απαντήσεις 158
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas ( 5 Απρ. 2004 , 19:50)

Δουλεια δεν εχει ο διαολος...και ασχολειται με το ποστ-ο-μανια.

Αποσυρομαι γιατι εδω ειναι η χειροτερη πατατα.:(

Σας παραπεμπω στο παραπανω ποστ μου.

σε ακολουθώ. έχουμε και πιο σημαντικά θέματα από το να μιλάμε για ραπανάκια και Τατιάνες... :( :!:

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Δεν μπορω να καταλαβω ποιος ειναι ο λογος της συζητησης μας .

Το Patatothread υπαρχει εκει για να μπορει ο καθενας να γραψει στην ουσια οτι θελει , χωρις να υπαρχει καποιο προβλημα .

Ο λογος που ξεκινησε ηταν για να "μαζεψει" τα ποστ οσων ηθελαν απλα να πουν κατι (για να περασει η ωρα τους / γιατι δεν ειχαν τι να κανουν) και να γινει ενας χωρος που μπορει ο καθενας να πει οτι θελει .

Απο εκει και περα , κανεις ποτε δεν εκανε υποχρεωτικη την αναγνωση του απο τα μελη του φορουμ , και κανεις δεν ζητησε απο κανενα μελος να συμμετεχει σε αυτο .

Ειναι τοσο απλο .

Οποιος δεν συμφωνει με την υπαρξη του ή απλα δεν του αρεσει η "καταντια" του (ή οπως αλλιως θελει να το πει ο καθενας) απλα δεν χρειαζεται να το ανοιξει .

Το να φτανουμε να κατακρινουμε αλλα μελη για το αν συμμετεχουν σε αυτο το Thread ή οχι ειναι υπερβολικο .

Ο καθενας μπορει να αποφασισει για τον εαυτο του , και δεν εχει κανενας απο εμας το δικαιωμα να κρινει την αποφαση του αυτη .

Εγω προσωπικα εχω πολυ καιρο να πατησω στο συγκεκριμενο Thread , και απλα δεν με απασχολει το αν υπαρχει ή οχι .

ειναι τοσο απλο

Καποιοι θελουν να ποσταρουν σε αυτο .

Ειναι δικαιωμα τους να το κανουν , απο την στιγμη που υπαρχει το Thread .

Και ειναι δικαιωμα τους να το κανουν για τον οποιοδηποτε λογο θελουν αυτοι να το κανουν .

Ειναι θεμα των υπευθυνων του site το αν θα συνεχισει ή οχι να υπαρχει το Thread , οπως και το αν θα αλλαξει ή οχι ονομα/θεμα/μορφη κλπ κλπ .

Το να σχολιασουμε και να "γκρινιαξουμε" για το αν ενα thread σε ενα οποιοδηποτε φορουμ ξεφευγει απο το θεμα του ειναι λογικο .

Το θεμα της "πατατας" ειναι το οτι δεν εχει θεμα .

Ετσι μπορει ο καθενας να γραφει οτι θελει .

Ετσι δεν μπορει κανεις μας να κατακρινει το περιεχομενο του .

Αν καποια μελη επισκεπτονται το Myphone μονο και μονο για να γραψουν στην πατατα ή αν ειναι απλα ενα απο τα αγαπημενα τους Thread , ειναι δικο τους θεμα .

Το myphone ειναι και ελπιζω να παραμεινει ενα κατα βαση τηλεπικοινωνιακο site .

Απο εκει και περα , αφου μπορει να "στεγασει" και αλλα θεματα συζητησης , μπορουμε ολοι μας να συνυπαρξουμε κατω απο την ιδια στεγη χωρις προβληματα .

Απλα ο καθενας θα ασχολειται με αυτο που θελει να ασχολειται .

Από την στιγμή που η Πατάτα υπάρχει, ο καθένας είναι ελεύθερος να ποστάρει σε αυτήν.

Όποιος πάλι δεν θέλει, απλά δεν την διαβάζει.

Είναι τόσο απλό.

Από εκεί και πέρα, ΚΑΝΕΝΑ μέλος δεν έχει δικαίωμα να κατακρίνει κάποιο άλλο για το που ποστάρει.

Με τους χρήστες της πατάτας δεν έχω τπτ απολύτως.

Δε με ξέρουν ούτε εγώ τους ξέρω.

Δεν μου έχουν κάνει τπτ.

Πιστεύω όμως πως σε ένα τόσο καλό site που κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά σε χρόνο ρεκόρ,το πατατοθρεντ δεν αρμόζει.

Ευχαριστώ

Το θεμα της "πατατας" ειναι το οτι δεν εχει θεμα .

Ετσι μπορει ο καθενας να γραφει οτι θελει .

Ετσι δεν μπορει κανεις μας να κατακρινει το περιεχομενο του

Α,ωράια πάω και ξεσπάω εκεί και λέω τις βρισιές της ζωής μου εκεί αφού μπορείς να πεις ΟΤΙ θες.

Αν καποια μελη επισκεπτονται το Myphone μονο και μονο για να γραψουν στην πατατα ή αν ειναι απλα ενα απο τα αγαπημενα τους Thread , ειναι δικο τους θεμα .

Το myphone ειναι και ελπιζω να παραμεινει ενα κατα βαση τηλεπικοινωνιακο site .

Για το πρώτο που αναφέρεσαι,το θεωρείς σωστό δλδ το ότι κάποιος γίνεται μέλος μόνο για την πατάτα?Μέλος είναι θα μου πεις αλλά το myphone σαν κύριο στόχο πρέπει να έχει την προσέλκυση μελών που θέλουν να μαθαίνουν τα νέα των τηλεποικοινωνιών(τα θέματα στην πρώτη σελίδα είναι τέλεια)γιατί είμαστε ένα τηλεπικοινωνιακό vortal.

Και κατά δεύτερον στόχο να έρχεται για το chat and fun και για το buy and sell

Ευχαριστώ.

Καλό Πάσχα :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow ( 5 Απρ. 2004 , 19:23)

Για να συνέλθουν λιγάκι ορισμένοι.

Δεν κατάλαβα, ποιός είναι αυτός που θα κατακρίνει οποιονδήποτε κάνει posting στο πατατο-thread ; :mad:

Δηλαδή, θα γυρίσουν ορισμένοι να μου πούν ότι δεν είμαι σοβαρός ;

Και τι ξέρετε σείς για μένα και για τη ζωή μου, ε...;

Αντε να συμμαζευτείτε λίγο, ξιπασμένα παλιόπαιδα...

Συγγνώμη, mods, αλλά νομίζω οτι ορισμένοι "τύποι" έχουν ξεφύγει λίγο.

Ευχαριστώ. :(

Και πάλι συγνώμη για τα απανωτά ποστς.

Έχεις δίκιο φίλε μου.

Δε πρέπει να κατακρίνουμε αυτούς που γράφουν.Απόλυτο δικαίωμα τους είναι.Δεν μας έχετε κάνει τπτ,δε σας ξέρουμε ούτε και εσείς εμάς.

Σε έχω ξεχωρίσει στα μέλη γιατί γράφεις πολύ καλά,αλλά αυτή η συμπεριφορά σου δείχνει ανωριμότητα και εκφράζει άτομο ηλικίας κατώτερης από της δικιάς μου.(είμαι 14)

Πιστεύω πως μπορείς να πεις ελεύθερα την γνώμη σου αλλά να εκφράζεσαι σεμνότερα όπως το κάνουν πολλοί εδώ.

Πίστεψε με αυτή η συμπεριφορά δε ταιριάζει σε σένα.

Ευχαριστώ

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jog ( 6 Απρ. 2004 , 08:25)

Σε έχω ξεχωρίσει στα μέλη γιατί γράφεις πολύ καλά,αλλά αυτή η συμπεριφορά σου δείχνει ανωριμότητα και εκφράζει άτομο ηλικίας κατώτερης από της δικιάς μου.(είμαι 14)

Πιστεύω πως μπορείς να πεις ελεύθερα την γνώμη σου αλλά να εκφράζεσαι σεμνότερα όπως το κάνουν πολλοί εδώ.

Πίστεψε με αυτή η συμπεριφορά δε ταιριάζει σε σένα.

:blink: :blink: :blink:

λεω εγω τωρα , μηπος μεγαλωσες λιγο αποτομα???? , ποτε ηταν η τελευταια φορα που σου τις εβρεξε ο μπαμπας σου ρε jog? ΕΛΕΟΣ δηλαδη!!

Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Hunter ( 6 Απρ. 2004 , 08:33)

λεω εγω τωρα , μηπος μεγαλωσες λιγο αποτομα???? , ποτε ηταν η τελευταια φορα που σου τις εβρεξε ο μπαμπας σου ρε jog? ΕΛΕΟΣ δηλαδη!!

όχι φίλε μου έδειξα ανωριμότητα αρκετές φορές εδώ και δε θέλω να το ξανακάνω.... :o

1. Κώστα επιμένω ότι το myphone δεν πρέπει να είνει χώρος χαλάρωσης κλπ κλπ (δεν είναι ένα μαγαζί που έχει απόλα ...)

2. ο Jog διάλεξε μια στάση που τον τιμά ιδιαίτερα.

3. περιμένω προσωπικά την δεύτερη (και τελική? )τοποθέτηση του admin.

φιλικά Αλέξης

Alex = the best!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Hunter ( 6 Απρ. 2004 , 08:33)

Νομίζω ότι δε σε τιμά να επιτίθεσαι έτσι σε κάποιον επειδή απλά έχει αντίθετη γνώμη από σένα. Απάντησε του με επιχειρήματα όπως εγώ προσπαθώ να απαντήσω και να καταθέσω τα δικά μου ;)

Όσο για το πατατοθρεντ θα ήθελα να θέσω και μια άλλη παράμετρο. Πιστεύετε ότι αν υπήρχε ένα επίπεδο ή έστω ένα πηγάζον χιούμορ θα είχε κανένας τόσο πρόβλημα με την ύπαρξη του; Το πρόβλημα είναι ότι το επίπεδο του είναι πράγματι ανύπαρκτο κι είναι κακή εικόνα για το φόρουμ μας του οποίου τα θέματα πάντα ήταν υπόδειγμα για τα άλλα φόρουμ.

Και κάπου εδώ ταιριάζει να σχολιάσω το επιχείρημα για την απλή αποχή. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Από τη στιγμή που υπάρχει, εντάσσεται στο σύνολο του φόρουμ και αποτελεί μέρος του. Όπως ένας τηλεοπτικός σταθμός εκφράζεται από το πρόγραμμα του και μια εφημερίδα από τα άρθρα της έτσι και το μαι φοουν εκφράζεται και από το πατατοθρέντ όσο υπάρχει, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τα μισά ποστ τείνουν να προέρχονται από εκεί. Γι αυτό προσωπικά με ενοχλεί και η ύπαρξη του :!:

Η ένσταση των περισσοτέρων είναι ότι ενώ αποδεχόμαστε κάποιους κανόνες κι ο καθένας προσπαθεί να προσαρμοστεί σε αυτούς και με τα ποστ του να προσφέρει όσο το δυνατόν στην κοινότητα του μαι φοουν βλέπει ένα θρεντ με νομιμοποιημένα τα υπερβολικά πολλά κι ανούσια ποστ κι αυτό δεν αποτελεί και το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση. Μάλλον κακή επιροή έχει στην συμπεριφορά των μελών τελικά παρά καλή η ύπαρξη αυτού του θέματος.

Επίσης με εκπλήσσει που το βασικό επιχείρημα υπέρ της ύπαρξης του πατατοθέματος είναι ότι δε θα χουν που να πουνε την... πατάτα τους αυτά τα λίγα άτομα που συμμετέχουν. Ας έρθουν #myphone, όπου επικοινωνείς ζωντανά με τους υπόλοιπους. Μήπως και το επιχείρημα περι επικοινωνίας είναι έωλο;

Τελικά μόνο μέσω της πατάτας περιμένουν να αναδειχτούν και να ξεχωρίσουν μερικά μέλη; Δυστυχώς, μόνο αρνητικές εντυπώσεις αφήνει ένας τέτοιος τρόπος παρουσίας στα φόρα του ourphone

Δύο προτάσεις που αξίζει να τους δωθεί ιδιαίτερη σημασία.

Βέβαια το site είναι "ιδιωτικό", όπως μου είπε ένας από τους διαχειριστές του. Ωστόσο και οι "πελάτες" έχουν κάποια κρίση...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i ( 6 Απρ. 2004 , 10:29)

Όπως ένας τηλεοπτικός σταθμός εκφράζεται από το πρόγραμμα του και μια εφημερίδα από τα άρθρα της έτσι και το μαι φοουν εκφράζεται και από το πατατοθρέντ όσο υπάρχει, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τα μισά ποστ τείνουν να προέρχονται από εκεί.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass ( 6 Απρ. 2004 , 09:52)

1. Κώστα επιμένω ότι το myphone δεν πρέπει να είνει χώρος χαλάρωσης κλπ κλπ (δεν είναι ένα μαγαζί που έχει απόλα ...)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος R.I.P. ( 6 Απρ. 2004 , 03:40)

Το Patatothread υπαρχει εκει για να μπορει ο καθενας να γραψει στην ουσια οτι θελει , χωρις να υπαρχει καποιο προβλημα .

Ο λογος που ξεκινησε ηταν για να "μαζεψει" τα ποστ οσων ηθελαν απλα να πουν κατι (για να περασει η ωρα τους / γιατι δεν ειχαν τι να κανουν) και να γινει ενας χωρος που μπορει ο καθενας να πει οτι θελει .

Kαμία αντίρρηση, συμφωνώ, και εγώ μαζί σου, πολύ σωστός κ.τ.λ. Υπό αυτό το πρίσμα καλώς φτιάχτηκε το πατατοθρεντ, άλλωστε στην αρχή είχα ποσταρει και εγώ πέντε (5 :p ) φορές και μάλιστα η μια ήταν για να το υπερασπιστώ από τις ... βδελυρές κατηγορίες του ανηψιός1! :eek:

Στην πορεία βέβαια για έναν ανεξήγητο λόγο έχασε παντελώς το ενδιαφέρον και πολύ απλά το αγνόησα. :rolleyes:

Ωραία ως εδώ.

Και ρωτάω τώρα εγώ το εξής απλό: Τα αποτελέσματα είναι τα επιθυμητά, αυτά που καταδεικνύεις και εσύ ΡΙΠ στο κομμάτι αυτό; Δηλαδή το πατατοθρεντ ελάφρωσε πραγματικά το υπόλοιπο φόρουμ του c&f συμπεριλαμβανομένου;;;; Γιατί εγώ βλέπω συνέχεια ένα σωρό μίνι πατατοθρεντ να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και και σε αυτά να συμμετέχουν... μαντέψτε! Και αυτό δεν γίνεται μόνο στο chat&fun...

Άρα...

Αν η απάντηση είναι όχι, το πατατοθρεντ δηλαδή δεν πέτυχε το σκοπό του, τότε υπάρχει πρόβλημα και κάτι πρέπει να γίνει. Αν η απάνητηση είναι ναι, το πατατοθρεντ δηλαδή πέτυχε τον σκοπό του, τότε δεν τολμάω να φανταστώ τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε και αυτό...

Κλείνοντας το θέμα είναι το ποστ-ο-μάνια και η τάση συγκεκριμένων ατόμων να ποστάρουν ανελέητα χωρίς να έχουν κάτι να πουν και οχι μόνο στο πατατοθρεντ. Είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο πώς αναλωνόμαστε γύρω από την ύπαρξη ενός και μόνο συγκεκριμένου θρεντ. Υπάρχει πραγματικά κάποιος που να πιστεύει σοβαρά και υπεύθυνα ότι αν π.χ. καταργηθεί το πατατοθέμα θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα; Προσωπικά είμαι σίγουρος πως όχι.

Για αυτό λόιπον αντί να τσακωνόμαστε ανουσίως για το αν είναι δόκιμη ή όχι η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου θρεντ (την στιγμή που πατατοπόστ βλέπουμε σε όλα τα υποφόρουμ-απλά στο c&f έχει παραγίνει το κακό) καλό θα ήταν υποθέτω να αρχίσουμε να κάνουμε κάποιες προτάσεις για το τι θα μπορούσε να γίνει σχετικά μια και εικάζω ότι αυτό είναι που περιμένει και ελπίζει και ο αντμιν να διαβάσει σε αυτό το θέμα αντί για τσακωμούς του στυλ του σουπα μουπες, και δεν σουπα και οχι μούπες, και γιατι μου είπες και δεν σου είπα όχι μου έιπες και γιατί το είπες δεν το ειπα ετσι και το ειπα αλλιώς και γιατι το είπες αλλιώς άρα εννοούσες αυτό, όχι δεν εννοούσα αυτό, εννούσα το άλλο... :wacko: :wacko: :wacko:

Καλό είναι να μην κάνουμε αυτό που κατηγορούμε. Δεν έχει σημασία αν ένα ποστ είναι μισή γραμμή ή τρεις παραγράφοι. Αν δεν λένε κάτι και τα δυο πατατοπόστ είναι. Γενικά μιλάω. :)

Προσωπικά, ποστ σαν αυτό εδώ...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&postid=343580#post343580

...δεν ξέρω για εσάς, εμένα με κάνουν και ντρέπομαι. :o :(

Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι το... πατατοθρεντ. :!:

Τοποθετούμαι ως απλός χρήστης:

παρακολουθώ απ'την αρχή το thread. Προ ολίγου ξαναγύρισα στην πρώτη σελίδα για να βεβαιωθώ ότι είχε αρχίσει όπως θυμόμουνα. Θίγοντας δηλαδή το θέμα του ακατάσχετου posting και όχι του πατατοθρέντ. Δεν έχω να κάνω κανένα ιδιαίτερο σχόλιο για το συγκεκριμένο thread, ούτε με ενοχλεί το γεγονός ότι το σχολιάζετε. Ήθελα όμως να επισημάνω, ότι τελικά το θέμα περιστρέφεται γύρω από το δέντρο (potatothread) κι όχι το δάσος (ακατάσχετο posting). Θα με ενδιέφερε να δω περισσότερες απόψεις γύρω από το δεύτερο, κυρίως λόγω του ότι -όπως επεσήμαναν πολλοί- η πατάτα είναι ένα thread το οποίο μπορούμε και να το αγνοήσουμε*. Το άνευ λόγου και ουσίας posting σε εκατοντάδες threads όμως, είναι κάτι το οποίο θέλουμε δεν θέλουμε όλοι το βρίσκουμε μπροστά μας καθημερινά! Και είναι αυτό που μπορεί πραγματικά να κουράσει τους περισσότερους από εμάς... Δηλαδή όλους όσους ποστάρουν σε κάποιο thread όταν έχουν κάτι να πουν, αλλά την επομένη λαμβάνουν notification και πηγαίνουν στο thread για να δουν ένα άσχετο κι ανούσιο post του στυλ "κι εγώ το πήρα/θα δούμε αύριο/Τι να πει κανείς???" κ.λ.π.

Για μένα αυτό είναι το πρόβλημα. Και δε νομίζω ότι αυτή η (κακή) συνήθεια ορισμένων προέρχεται ή καταλήγει στο πατατοθρέντ.

Πριν κλείσω εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: κατακρίνω το ακατάσχετο posting αυτού του είδους και όχι όλα τα ολιγόλογα, χιουμοριστικά, διαλεκτικά posts. Κατά τη γνώμη μου και η ύπαρξη (με μέτρο) αυτών είναι απαραίτητη, εκτός της στείρας ανταλλαγής επιχειρημάτων σε επίπεδο συνεδρίου. Κι αυτό για να μην φτάσουμε στην άλλη άκρη, δηλαδή στη δημιουργία ενός στεγνού και "εσωστρεφούς" forum. Νομίζω ότι κι αυτός ο κίνδυνος πρέπει να τονιστεί...

*επειδή έχω διαβάσει ήδη τον αντίλογο σ'αυτή τη φράση παρακαλώ να μην επικεντρωθείτε πάλι γύρω απ'αυτήν.

(edit: όπως βλέπω με πρόλαβε ο Trobocop. Χαίρομαι...)

Τον τελευταίο καιρό δεν έγραφα στην πατάτα γιατί μου την έδινε το επίπεδο. Είχα υποσχεθεί να μην ξανασχοληθώ με αυτό το θέμα. Όταν πήγα στην συνάντηση και μίλησα με κάποια παιδιά κατάλαβα το εξής. Δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να μπαίνουν στο chat να τα λένε όπως έχω εγώ οχ και έτσι έχουν βρει εκεί ένα μέρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων που μπορούν να λένε τα πάντα, πράγμα αρκετά καλό. Από εδώ και εμπρός θα αρχίσω κι εγώ να ποστάρω εκεί τις καλημέρες μου.

Θα ήθελα να κάνω την εξής πρόταση που θεωρώ ότι θα λύσει πολλά προβλήματα και θα κάνει τα πνεύματα να ηρεμίσουν:

Η πατάτα να παραμείνει ανοιχτή αλλά κατά τακτά χρονικά διαστήματα να σβήνονται οι παλιές σελίδες, ώστε να μην επιβαρύνετε το site συνολικά και ταυτόχρονα να υπάρχει εναλλακτική λύση για τους χρήστες που δεν μπορούν να μπαίνουν στο chat και ψάχνουν τρόπο επικοινωνίας.

Όλα καλά.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® ( 6 Απρ. 2004 , 11:32)

αυτό Αλέξη μου το έχω επισημάνει προσωπικά από τις πρώτες μέρες στο θέμα του T610 από τον Ιούλη... πραγματικά είναι κάτι το εξωφρενικό και είχαμε συζητήσει και τότε.

ίσως να επιτρεπόταν μονάχα το quote και όχι το απλό ποστάρισμα σε τέτοια θέματα... :(

Alex = the best!

Αντε να συμμαζευτείτε λίγο, ξιπασμένα παλιόπαιδα..

Λιγος σεβασμος δε θα εβλαπτε... :!:

Εγω νομιζα οτι το θεμα του thread ειναι το ακατασχετο ποσταρισμα και οχι οι πατατες..

Πριν αρκετό καιρό (στο unwired), είχε ξεκινήσει μιά συζήτηση όπου σχολιάζαμε τις μασκότ των Ολυμπιακών αγώνων, τον Φοίβο και την Αθηνά, για το αν μας άρεσαν ή όχι κλπ...

Κάποιος, δίνει ένα λινκ που οδηγούσε σε αμερικάνικο site όπου κορόϊδευαν τα σήματα αυτά φτιάχνοντας άλλα δικά τους, γελοιοποιώντας τα αρχικά και κατηγορώντας την Ελλάδα...

λόγω του direct link αυτού, μας βρήκαν οι Αμερικάνοι και ήρθε κάποιος από αυτούς να γράψει ένα μήνυμα στο chat & fun...

O τίτλος του ήταν :: "If it's you make potato..." και το περιεχόμενο του ποστ ήταν επίσης τελείως άσχετο και ξεκάρφωτο.

ακολούθησαν κάποια επίσης ξεκάρφωτα αλλά και αστεία ποστς.... και αυτό ήταν! ο Μάνος μετά μας εξήγησε, από τα log files, τι παίχτηκε και στη συνέχεια έγινε το έλα να δείς... η αλήθεια ήταν ότι οι πρώτες σελίδες είχαν ΠΟΛΥ και ΚΑΛΗ πλάκα... :)

αυτά για τους μη γνωρίζοντες...

στην δική μας πατάτα τώρα...

Η εδώ (ή αιδώ) πατάτα τελικά εξελίχτηκε σε θέμα αντιπαράθεσης με υποστηρικτές και επικριτές... θεμιτό ως εδώ και αναμενόμενο εν μέρει.

Το τόπικ αυτό λοιπόν, δημιουργήθηκε από 1 λάθος ποστ (και πάλι) και δόθηκε έτσι η ευκαιρία να την ξαναέχουν κοντά τους όσοι τους έλειψε..

"Ήρθε" σε μιά στιγμή που το επίπεδο του Chat & Fun είχε πιάσει πάτο και ψάχναμε μια λύση... η κύρια ιδέα ήταν ότι "Ορίστε, πάρτε ένα θέμα με 0 moderation και γράψτε εκεί ό,τι σας κατέβει, και αφήστε σε ησυχία τα άλλα θέματα από τα άσχετα και οφ-τόπικ και ξεκάρφωτα ποστς".

Εν μέρει, το πείραμα πέτυχε, αλλά δημιουργήθηκαν κάποιες άλλες παρενέργειες..

Υπήρχε μεν ένα θέμα όπου μπορούσε κάποιο μέλος να ξεφύγει εκεί μέσα και να ξεδώσει και να εικοινωνήσει σαν σε irc room (αφήνοντας τα άλλα θέματα στην ησυχία τους), αλλά δημιούργησε και τάσεις αντιγράφων, δημιούργησε κακό προηγούμενο "κι άλλη πατάτα", "πατάτα θα γίνει", "πατάτα νο2" κλπ.

Επίσης, δημιούργησε τελικά και αντίδραση, με σημαία της το γεγονός ότι έριξε το επίπεδο του φόρουμ γενικότερα...

Το επίπεδο είχε όμως πέσει ήδη από πριν. Πιό κάτω δεν πήγαινε... αλλά τουλάχιστον τώρα, γνωρίζετε όλοι πιστεύω ποιό επιτέλους είναι το ζητούμενο επίπεδο σε ένα φόρουμ γενικών συζητήσεων. Ζητάτε όλοι αναβάθμιση και αυτό θα γίνει. Και αυτό είναι δέσμευση... :p

Τα μυνήματά τα λάβαμε όλοι, αμφότεροι. Άλλοι έκαναν και την αυτοκριτική τους... Το Chat & Fun σε λίγο καιρό θα είναι αυτό που θέλουμε ΟΛΟΙ μας! :)

Κλείνοντας, θέλοντας να θέσω τέλος από τη μεριά μας σε κάποιες παραφωνίες σχετικά με θεωρίες συνωμοσίας και για το ποιό είναι το αληθινό μυστικό της πατάτας :wacko: και τι κρύβεται πίσω από αυτήν :blink: , να πω 2 πραγματάκια με τα οποία, λογικά, θα συμφωνήσουν όλοι....

Συνολικά φιλοξενούνται 329,057 μηνύματα σε 22,699 θέματα συζήτησης.

if it is you make potato ( 1 2 3 4 5 ... » ) 10670 57002

Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι το myphone έχει ανάγκη ένα θέμα ανάμεσα σε 22.699 άλλα, ή 10.670 μηνύματα ανάμεσα σε 329,057 (χωρίς να υπολογιστούν αυτά που χάνονται από prunning due to maintenance)...

Αν όντς το πιστεύει κάποιος αυτό, εγώ με τη σειρά μου πιστεύω ότι υποβιβάζει τη νοημοσύνη του/μας, και υποβιβάζει επίσης την συμμετοχή και την προσφορά όλων ΜΑΣ εδώ.

Πολλοί μίλησαν για Hits... :!:

Πώς είναι δυνατόν το myphone.gr να έχει ανάγκη 57.000 hits (πολύ λιγότερα από ΜΙΑ ημέρα σ όλο το φόρουμ), καθώς ο ΜΟ εμφάνισης των μηνυμάτων σ' αυτό είναι (σχεδόν) 6 εμφανίσεις ανά ποστ, τη στιγμή που :: Ανέκδοτα & Αστεία ( 1 2 3 4 5 ... » ) 1204 34779, δλδ 33 εμφανίσεις ΜΟ ανά ποστ...

για να μην πάμε στα εξειδικευμένα τόπικς π.χ. :: Εφαρμογές για 6600 ( 1 2 3 4 5 ... » ) 3299 122008, όπου ο ΜΟ είναι πάνω απ το 40.... :!:

αν το θέλαμε για χιτς, θα ήταν αποτυχημένη σκέψη, θα το χαμε κλείσει ήδη, δεν θα περιμέναμε να φτάσει κοντα 400 σελίδες, δεν θα γράφαμε όλα αυτά... αλλά παντού και πάντα υπάρχουν εξυπνάκηδες...

αυτά τα λίγα... :alien:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jog ( 6 Απρ. 2004 , 08:10)

Α,ωράια πάω και ξεσπάω εκεί και λέω τις βρισιές της ζωής μου εκεί αφού μπορείς να πεις ΟΤΙ θες.

Για το πρώτο που αναφέρεσαι,το θεωρείς σωστό δλδ το ότι κάποιος γίνεται μέλος μόνο για την πατάτα?Μέλος είναι θα μου πεις αλλά το myphone σαν κύριο στόχο πρέπει να έχει την προσέλκυση μελών που θέλουν να μαθαίνουν τα νέα των τηλεποικοινωνιών(τα θέματα στην πρώτη σελίδα είναι τέλεια)γιατί είμαστε ένα τηλεπικοινωνιακό vortal.

Και κατά δεύτερον στόχο να έρχεται για το chat and fun και για το buy and sell

Ευχαριστώ.

Νομιζω οτι δεν χρειαζεται να διευκρινισω οτι το "οτι θελει" περιοριζεται απο τους "κανονες" σωστης συμπεριφορας και σεβασμου και των υπολοιπων .

Δεν νομιζω κανεις να αφησε να εννοηθει οτι μπορει ο καθενας να μπει εκει μεσα και να αρχισει να βριζει .

Οσο για το αν γινεται καποιος μελος του myphone μονο και μονο για να γραφει στην πατατα ειναι απλο .

Μπορει να το κανει .

Κανεις μας δεν μπορει να κρινει το γιατι γινεται μελος του site καποιος .

Μπορει να μην ειναι "ωραιο" μπορει και εγω να μην συμφωνω με αυτο

(που δεν συμφωνω) αλλα ειναι δικαιωμα του καθενος να γινεται μελος και να συμμετεχει μονο στα threads και forum που αυτος θελει .

Κανεις μας δεν εχει το δικαιωμα να το απαγορευσει αυτο , και κανεις μας δεν εχει δικαιωμα να κρινει καποιον συμφωνα με το που "ποσταρει" .

Υπαρχει η πατατα , και καλως ή κακως εχει γινει ενα "δημοφιλες" thread .

Απο εκει και περα , κανενας μας δεν εχει το δικαιωμα να πει σε καποιον

"μπορεις να κανεις ποστ στην πατατα , αλλα δεν μπορεις να κανεις μονο εκει ποστ , γιατι ειμαστε ενα κατα βαση τηλεπικοινωνιακο site"

To myphone ειναι πανω απο ολα ελευθερο .

Ετσι ο καθενας μπορει να γινει μελος και να συμμετεχει μονο εκει που θελει να συμμετεχει .

Και κανεις μας δεν εχει το δικαιωμα να τον κατακρινει για αυτη του την επιλογη .

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass ( 6 Απρ. 2004 , 09:52)

Μα καλα , τι ειναι αυτο που γραφω τοσο "παραξενα" και δεν μπορει κανεις να το καταλαβει?

Ειπε κανεις οτι το myphone ειναι χωρος χαλαρωσης?

Ειναι ενα τηλεπικοινωνιακο site .

Απο εκει και περα , καλως κατα την γνωμη μου προσφερει και χωρους οπου μπορουν να συζητηθουν και αλλα θεματα .

Και η πατατα ειναι ενα Thread που επαναλαμβανω για αλλη μια φορα οτι δημιουργηθηκε για να "μαζεψει" τα εντελως ασχετα και ανουσια ποστ απο το υπολοιπο chat 'n fun αλλα και γενικα απο το φορουμ .

Αν θελουμε να μην "θεωρειται" το Myphone χωρος χαλαρωσης , γιατι να μην κλεισουμε ολοκληρο το chat 'n fun απο την στιγμη που ουτε αυτο εχει καμια σχεση με τις τηλεπικοινωνιες και ειναι ενα φορουμ που μπορει να συζητηθει σχεδον οποιοδηποτε θεμα?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i ( 6 Απρ. 2004 , 10:29)

Η ένσταση των περισσοτέρων είναι ότι ενώ αποδεχόμαστε κάποιους κανόνες κι ο καθένας προσπαθεί να προσαρμοστεί σε αυτούς και με τα ποστ του να προσφέρει όσο το δυνατόν στην κοινότητα του μαι φοουν βλέπει ένα θρεντ με νομιμοποιημένα τα υπερβολικά πολλά κι ανούσια ποστ κι αυτό δεν αποτελεί και το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση. Μάλλον κακή επιροή έχει στην συμπεριφορά των μελών τελικά παρά καλή η ύπαρξη αυτού του θέματος.

Επίσης με εκπλήσσει που το βασικό επιχείρημα υπέρ της ύπαρξης του πατατοθέματος είναι ότι δε θα χουν που να πουνε την... πατάτα τους αυτά τα λίγα άτομα που συμμετέχουν. Ας έρθουν #myphone, όπου επικοινωνείς ζωντανά με τους υπόλοιπους. Μήπως και το επιχείρημα περι επικοινωνίας είναι έωλο;

Τελικά μόνο μέσω της πατάτας περιμένουν να αναδειχτούν και να ξεχωρίσουν μερικά μέλη; Δυστυχώς, μόνο αρνητικές εντυπώσεις αφήνει ένας τέτοιος τρόπος παρουσίας στα φόρα του ourphone

Μα αυτο ακριβως ειναι το θεμα .

Οι κανονες υπαρχουν και ειναι εκει ωστε να "προστατευουν" τα φορουμ απο τα ανουσια αν θελεις ποστ που ολοι μας μπορει να θελησουμε καποια στιγμη να κανουμε .

Απο εκει και περα , δεν χαροποιει κανεναν να "τιμωρουμε" καποιο μελος επειδη εκανε ενα ή μερικα ανουσια ποστ .

Ετσι προσπαθησαμε αρχικα να τους δωσουμε το chat 'n fun οπου μπορουσαν να μιλανε για θεματα ασχετα με την κινητη τηλεφωνια .

Ολοι μας ειμαστε ανθρωποι και ειναι λογικο να εχουμε και αλλα ενδιαφεροντα περα απο τα κινητα .

Δεν ειναι κακο λοιπον να προσφερει το myphone και ενα χωρο που να μπορουν να συζητηθουν και αυτα .

Η πατατα ειναι απλα ενα μερος που μπορει να γραψει καποιος ακομα και κατι που ειναι εντελως ασχετο με τα παντα .

Σκοπος της ολης προσπαθειας ειναι να μπορουμε και αλλα θεματα περα απο οτι εχει να κανει με κινητα .

Το αν καποιος θελει να "αναδειχθει" μεσω της πατατας με συγχωρεις αλλα ειναι "βλακας" αν το πιστευει .

Πρωτα απο ολα , γιατι σε ενα φορουμ σαν το myphone δεν ειναι αποδειξη αξιας το να κανεις ποστ στην πατατα .

Και απο εκει και περα , εχω αρχισει να πιστευω οτι οι μονοι που ενοχλουνται πραγματικα ειναι αυτοι που πιστευουν οτι μπορουν να αναδειχθουν μεσα απο τον αριθμο των ποστ τους .

Και τους ανυσηχει που καποια αλλα μελη αυξανουν τον δικο τους αριθμο μονο με την πατατα .

Δεν λεω οτι εισαι ενας απο αυτους . :)

Απλα λεω οτι αυτη η εντυπωση εχει αρχισει να σχηματιζεται απο την ολη ιστορια που δημιουργηθηκε , για ενα Thread που στο κατω κατω δεν πειραζει κανεναν .

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johner ( 6 Απρ. 2004 , 10:56)

Δύο προτάσεις που αξίζει να τους δωθεί ιδιαίτερη σημασία.

Βέβαια το site είναι "ιδιωτικό", όπως μου είπε ένας από τους διαχειριστές του. Ωστόσο και οι "πελάτες" έχουν κάποια κρίση...

Εχω απαντησει και στα 2 quote που αναφερεις . :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® ( 6 Απρ. 2004 , 11:32)

Kαμία αντίρρηση, συμφωνώ, και εγώ μαζί σου, πολύ σωστός κ.τ.λ. Υπό αυτό το πρίσμα καλώς φτιάχτηκε το πατατοθρεντ, άλλωστε στην αρχή είχα ποσταρει και εγώ πέντε (5 :p ) φορές και μάλιστα η μια ήταν για να το υπερασπιστώ από τις ... βδελυρές κατηγορίες του ανηψιός1! :eek:

Στην πορεία βέβαια για έναν ανεξήγητο λόγο έχασε παντελώς το ενδιαφέρον και πολύ απλά το αγνόησα. :rolleyes:

Ωραία ως εδώ.

Και ρωτάω τώρα εγώ το εξής απλό: Τα αποτελέσματα είναι τα επιθυμητά, αυτά που καταδεικνύεις και εσύ ΡΙΠ στο κομμάτι αυτό; Δηλαδή το πατατοθρεντ ελάφρωσε πραγματικά το υπόλοιπο φόρουμ του c&f συμπεριλαμβανομένου;;;; Γιατί εγώ βλέπω συνέχεια ένα σωρό μίνι πατατοθρεντ να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και και σε αυτά να συμμετέχουν... μαντέψτε! Και αυτό δεν γίνεται μόνο στο chat&fun...

Άρα...

Αν η απάντηση είναι όχι, το πατατοθρεντ δηλαδή δεν πέτυχε το σκοπό του, τότε υπάρχει πρόβλημα και κάτι πρέπει να γίνει. Αν η απάνητηση είναι ναι, το πατατοθρεντ δηλαδή πέτυχε τον σκοπό του, τότε δεν τολμάω να φανταστώ τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε και αυτό...

Κλείνοντας το θέμα είναι το ποστ-ο-μάνια και η τάση συγκεκριμένων ατόμων να ποστάρουν ανελέητα χωρίς να έχουν κάτι να πουν και οχι μόνο στο πατατοθρεντ. Είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο πώς αναλωνόμαστε γύρω από την ύπαρξη ενός και μόνο συγκεκριμένου θρεντ. Υπάρχει πραγματικά κάποιος που να πιστεύει σοβαρά και υπεύθυνα ότι αν π.χ. καταργηθεί το πατατοθέμα θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα; Προσωπικά είμαι σίγουρος πως όχι.

Για αυτό λόιπον αντί να τσακωνόμαστε ανουσίως για το αν είναι δόκιμη ή όχι η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου θρεντ (την στιγμή που πατατοπόστ βλέπουμε σε όλα τα υποφόρουμ-απλά στο c&f έχει παραγίνει το κακό) καλό θα ήταν υποθέτω να αρχίσουμε να κάνουμε κάποιες προτάσεις για το τι θα μπορούσε να γίνει σχετικά μια και εικάζω ότι αυτό είναι που περιμένει και ελπίζει και ο αντμιν να διαβάσει σε αυτό το θέμα αντί για τσακωμούς του στυλ του σουπα μουπες, και δεν σουπα και οχι μούπες, και γιατι μου είπες και δεν σου είπα όχι μου έιπες και γιατί το είπες δεν το ειπα ετσι και το ειπα αλλιώς και γιατι το είπες αλλιώς άρα εννοούσες αυτό, όχι δεν εννοούσα αυτό, εννούσα το άλλο... :wacko: :wacko: :wacko:

Καλό είναι να μην κάνουμε αυτό που κατηγορούμε. Δεν έχει σημασία αν ένα ποστ είναι μισή γραμμή ή τρεις παραγράφοι. Αν δεν λένε κάτι και τα δυο πατατοπόστ είναι. Γενικά μιλάω. :)

Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι το... πατατοθρεντ. :!:

Το "προβλημα" (αν θελεις και χωρις εισαγωγικα) ειναι γενικο .

Κακα τα ψεματα , το myphone εχει μεγαλωσει πλεον παρα πολυ

(και ισως περισσοτερο απο οτι θα ηθελα προσωπικα) και ειναι λογικο πλεον να υπαρχουν περισσοτερες "κατηγοριες" χρηστων .

Καποιοι θελουν το καθαρα τεχνολογικο κομματι ,καποιοι αλλοι απλα να μαθουν πως δουλευει το κινητο τους , καποιοι να μαθουν γενικα μερικα πραγματα και καποιοι θελουν ολα τα παραπανω μαζι .

(αυτο ειναι και το καλυτερο) .

Ομως , το κοινο του myphone εχει αυξηθει και πλεον εχουμε και χρηστες μικροτερης και μεγαλυτερης ηλικιας .

και τα 2 καλα ειναι .

Ειναι ομως δυσκολο μερικες φορες να συνυπαρξουν κατω απο την ιδια στεγη , χωρις να φταιει κανενας απο τους 2 .

Απλα εχουν διαφορετικο τροπο σκεψης και αυτο ειναι απολυτα λογικο .

Η προσπαθεια που γινεται ειναι ωστε το myphone να μπορει να "δεχτει" ολες τις ηλικιες και ολα τα επιπεδα χρηστων .

Αυτο δεν μπορει να γινει χωρις προβληματα και χωρις θυσιες .

Ετσι ειναι λογικο να γινονται και αλλου ποστ τα οποια "κουραζουν" αυτους που θελουν απλα να μαθουν κατι .

Ομως τα μελη που τα κανουν ειναι και αυτα ισοτιμα μελη του myphone και εχουν και αυτα "δικαιωμα" και θεληση να μαθουν / να ανταλαξουν αποψεις κλπ .

Απλα το κανουν με διαφορετικο τροπο .

Χρυση τομη αναμεσα σε αυτα τα 2 κακα τα ψεματα δεν μπορει να βρεθει .

Το μονο που μπορει να γινει ειναι μια προσπαθεια να "φευγουν" ολοι ικανοποιημενοι εχοντας παρει την απαντηση στην ερωτηση που εκαναν , και εχοντας "μαθει" κατι απο την γενικη αναγνωση του φορουμ .

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...