Jump to content

{split} Απεργία στον όμιλο Intracom


DuAl_SuN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Νομίζω ότι πάμε να βγούμε σε μεγάλο ωκεανό συζήτησης. Για μένα, όντας προς απόλυση έως την Παρασκευή, ισχύει το πολύ απλό. Για να συντηρηθεί το πολιτικό σύστημα στη θέση του και να μην απολυθεί ούτε ένας ΔΥ θα πρέπει να γίνουν οι εργασιακές σχέσεις ζούγκλα για τους υπολοίπους. Ποιός ελέγχει τον εργοδότη του καθενός, ποιος ενδιαφέρεται για το άγχος που ζούμε όλοι σχετικά αν θα ξημερώσουμε άνεργοι κλπ. Κανείς τους διότι δεν θέλουν να έρθουν σε κόντρα με την τάξη που αυτοί γέννησαν, αυτοί συντήρησαν και αυτοί συνεχίζουν να αβαντάρουν. Τους αιώνιους ψηφοφόρους τους ΔΥ.Κατά συνέπεια δεν υπάρχει ούτε μία στο εκκατομύριο να είμαι δίπλα στους ΔΥ γιατί απλά βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μπροστά από εμένα σε οικονομικά, θεσμικά ζητήματα, σε κεκτημένα κλπ. Τα οποία και εδώ είναι το έγκλημα, τους τα πληρώνω εγώ (ο καθένας εννοώ). Τόσο απλά είναι τα πράγματα και όποιος δεν τα καταλαβαίνει ας ρωτήσει τον απλό κόσμο γύρω του που υποφέρει.
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των, ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 74
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μείνετε με την ψευδαίσθηση ότι για το χρέος των 350 ΔΙΣ EURO φταίνεται οι Δ.Υ.

 

Η πρόσφατη απογραφή έδειξε ότι είμαστε μόνο 768.000 (ούτε το 1/10 των ψηφοφόρων).

Δεν είμαστε όλοι "διορισμένοι". Είμαστε αρκετοί με ΑΣΕΠ.

 

Τελικά ποιος είναι κρατικοδίαιτος; Οι Δ.Υ. ή οι ιδιωτικές επιχειρήσεις/εταιρείες;

 

Για σκεφτείτε λίγο.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Link to comment
Share on other sites

[..]Επίσης φίλε μου, εμένα προσωπικά πχ. αν μου αναθέσουν να φράψω μία επιστολή και στις 17:00 την έχω γράψει όλη και μου μένει μόνο το "Με εκτίμηση" εεε θα το γράψω και ας πάει 17:10, έλεος.

Αν μιλάς για μια τέτοια ακραία περίπτωση δεν θα διαφωνήσω μαζί σου αν όμως η ολοκλήρωση της επιστολής απαιτεί μερικές ακόμα σελίδες κλπ. εκεί το αφήνω στην διακριτικότητα του υπαλλήλου αλλά και του εργοδότη ώστε να αναγνωρίζει την ευσυνειδησία του υφισταμένου του και γιατί όχι να τον επιβραβεύσει (βλέπεις πρόκειται για ομαδικό παιχνίδι ;)).

 

Τέλος, αν διαφωνείς με το γεγονός ότι τα τελευταία 30 χρόνια, έτσι όπως δούλεψε το σύστημα, με την πολιτική διορισμοί έναντι ψήφων και τούμπαλιν δεν καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό η νοοτροπία πολών ανθρώπων, απόψη σου, αλλά διαφωνώ.

Cheers

 

Μην ξεχνάς ότι για ένα μεγάλο μέρος της καταστροφής υπόλογος είναι και ο ιδιωτικός και πολλές φορές ταυτόχρονα κρατικοδίαιτος επιχειρηματικός τομέας ο οποίος με μεθόδους που έγιναν συλλήβδην γνωστές στην Ελληνική κοινωνία ως "διαπλοκή" (μίζες κλπ) ζημίωσε με τεράστια ποσά το Ελληνικό Δημόσιο (επαχθείς αναθέσεις έργων σε ημέτερους ιδιωτικούς φορείς, φίλους κλπ.) και κατ' επέκταση τους Έλληνες φορολογούμενους για αυτό και είμαι πολύ επιφυλακτικός (αλλά όχι αφοριστικός) απέναντι στις αγαθές προθέσεις οποιουδήποτε επιχειρηματία ντόπιου ή ..αλλοδαπού (βλ. Σκάνδαλο SIEMENS).

 

Φυσικά καθώς αυτή η λεπτομέρεια πονάει αρκετό κόσμο που εργάζεται τίμια (δεν διαφωνώ) σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις αλλά και επειδή ταυτόχρονα θίγει διάφορα ισχυρά οικονομικά, πολιτικά αλλά και ως έναν βαθμό κοινωνικά συμφέροντα (προσφορά θέσεων εργασίας), περνά συνήθως "στο ντούκου" που λέμε φορτώνοντας όλη την καταστροφή της χώρας στο Δημόσιο τομέα ενώ η Πολιτεία κάνει γαργάρα τα του Ιδιωτικού.

 

:)

Edited by Directx

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Link to comment
Share on other sites

Πάλι οι Δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε; Δηλαδή εγώ που μπήκα πριν κάποια χρόνια με ΑΣΕΠ (όπως και πολλές χιλιάδες νέα παιδιά) γιατί ακριβώς φταίμε;

 

Φταίμε για τις μίζες;

Φταίμε για τις διοικήσεις οργανισμών και ΔΕΚΟ που διορίζονταν μόνο για να τρώνε; (αυτόι και οι συνδικαΛΗΣΤΕΣ)

 

ΕΛΕΟΣ πια με τους Δ.Υ.

 

Παρ αυτα, στις 14.45 καταφερες να εχεις σχολασει και να εχεις γυρισει σπιτι σου να εχεις ανοιξει pc, και να γραφεις... Εκτος αν εχεις αδεια ή ρεπο, οποτε ζητω προκαταβολικα συγγνωμη..

 

Ξεκινώντας από το τέλος: Θυμίζω ότι η Ολυμπιακή ήταν ιδιωτική και φαλήρισε και την πήρε το Δημόσιο. Οσο για το κέρδος έχεις απόλυτα δίκαιο. Μόνο που ο ιδιώτης και μάλιστα ο έλληνας, θέλει μόνο το κέρδος σε βαθμό αρπακολισμού: ότι πιάσω τώρα και για το μέλλον χέ..ηκα. Βεβαίως και ενθυσιάστηκα με την Ολυμπιακή του κυρίου Βγενόπουλου. Πλην όμως άρχισαν τα όργανα: Και η Ολυμπιακή και η Agean δεν βγαίνουν. Δεν μπορούν να καλύψουν την γεωγραφική ιδιομορφία της ελλάδας με τα νησιά. Πορσπαθούν να συγχωνευτούν και δεν τα καταφέρνουν, λόγω ΕΕ. Και ας σταματήσει παρακαλώ ο λαικίσμός του τύπου γιατί εγώ να πληρώνω για σένα.

Ο ακρίτας συμμετέχει στα άξοδα του ΟΑΣ, όπως εγώ συμμετέχω στα έξοδα του αγροτικού του γιατρού ή του κέντρου υγείας που δεν χρησιμοποιώ. Η απάντηση είναι πολύ απλή: Επειδή και συ κάπου αλλού πληρώνεις για μένα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε κοινωνία, αλλοιώς θα λεγόμαστε σύντομα κοπάδι.

Τα ίδια βέβαια γίνονται και έξω. Στην αγγλία τα δυστυχήματα με τρένο αυξήθηκαν μετά την ιδιωτικοποίηση. Το ίδιο και στο σύστημα ύδρευσης αποχέτευσης, όπου οι ιδιώτες δεν έχουν συντηρήσει ποτέ το δίκτυο σε βαθμό επικίνδυνο για την δημόσια υγεία. Ε και εκεί, αυτή την συντήρηση πάλι ο φορολογούμενος θα την πληρώσει και ο ιδιώτης θα κρατήσει απλά το κέρδος. Και μην ξεχνάμε το πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε προχθές στην γερμανία. Εκεί τα τρένα φεύγουν πάντα στην ώρα τους. Απλά τελευταία δεν είσαι σίγουρος αν φτάσεις ζωντανός

 

1. Ατυχεστατο το παραδειγμα με τον γιατρο, γιατι την τελευταια φορα που τσεκαρα, νομιζω κι εσεις στην Αθηνα εχετε γιατρους και νοσοκομεια. Αντιθετως ομως εχετε και αστικα με 0,4, ενω εμεις πληρωνουμε 1,40. Γιατι φιλε μου? Μηπως εμεις ειμαστε πιο πλουσιοι και δεν το ξερω...?

2. Εχεις ξεχασει ποσα ατυχηματα εχει κανει ο ΟΣΕ? Πριν μερικους μηνες εκτροχιαστηκε εξω απο την λαμια... Να μην αναφερω καν τα τροχαια γιατι ακομη δεν εχει κανει ανισοποδες διαβασεις. Και φυσικα οταν μετακινειται το 1/100 των επιβατων με τις μισες ταχυτητες που εχουν τα ευρωπαικα τρενα, ε ναι, ισως να εχεις κ λιγοτερα ατυχηματα...

3. Πληρωνω, 1,5 € το λιτρο βενζινα απο τα οποια τα 1€ ειναι φοροι. Πληρωνω τελη κυκολοφοριας., Πληρωνω διοδια. Δεν καταλαβα γιατι πρεπει να πληρωνω και το αστικο σου...?

4. Αν θες κοινωνικη πολιτικη, δωσε καρτες απεριοριστων, σε μαθητες, φοιτητες, συνταξιουχους και ανεργους. Μαζι σου, να πληρωσω κι αλλη εφορια γι αυτο. Να πληρωνω ομως εφορια για να εχουν ολοι αστικα φτηνα, ασχετως εισοδηματος και να παιρνει ο οδηγος, 2000€ οταν εγω με 2 μεταπτυχιακα παιρνω 1000, οχι φιλε μου. Δεν ειναι δικαιο αυτο

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο στους εργαζόμενους της Ιντρακόμ.

 

Η κατάσταση έχει παραγίνει. Μας αρνούνται αυξήσεις, απολύουν κόσμο και προσλαμβάνουν απελπισμένους ανθρώπους που δουλεύουν για τα μισά από ότι πρέπει, όλα με την δικαιολογία της "κρίσης" ενώ τα κέρδη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παραμένουν σταθερά.

 

Όσο για του ΔΥ, οκ δέχομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και άνθρωποι που τιμάνε τα λεφτά που παίρνουν αλλά κατά το 99% αυτοί ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση (όσον αφορά την Ελλάδα όχι την παγκόσμια κατάσταση φυσικά που συμβάλλει σε αυτό που συμβαίνει σήμερα). Και εξηγούμαι... προκειμένου κάποιος να διορίσει το παιδί του στο δημόσιο για να παίρνει καλά λεφτά, χωρίς ιδιαίτερες σπουδές και χωρίς να ιδρώνει ή να αγχώνεται, στήριζε το κάθε λαμόγιο για να ανέβει στην εξουσία (βλ. μαζί τα φάγαμε) δημιουργώντας έτσι μία ανακυκλούμενη κατάσταση που άφησε τα λαμόγια να ασελγούν δεκαετίες στον τόπο, παρέλισε τον δημόσιο τομέα, ανέβασε τα έξοδα του κράτους και τους φόρους, δυσκόλεψε (μέσω του χάους που επικρατεί στο δημόσιο) την ανάπτυξη σωστής επιχειρηματικής δραστηριότητας κοκ.

 

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, υπεύθυνος είναι όποιος ανέχεται αυτή την κατάσταση και σφυρίζει αδιάφορα όσο δεν θίγονται τα δικά του συμφέροντα.

 

Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα!

 

Όσον αφορά τους ΔΥ, αναφέρατε για stage συμβασιούχους (και γενικότερα συμβασιούχους).

Όταν τελειώσει η σύμβασή σου, καλώς ή κακώς, δεν μπορείς να απαιτείς μονιμοποίηση, αν και είμαι κατά της πρόσληψης συμβασιούχων, εκτός από ιδιαιτέρως περίπλοκες καταστάσεις που απαιτούν "προσωρινό" προσωπικό.

Μην ξεχνάμε ότι πολλοί που ήταν στα stage, μπήκανε από την πίσω πόρτα, με την προοπτική της μονιμοποίησης, από τα πολιτικά γραφεία που τους "τάξανε".

Το stage δεν δημιουργήθηκε για απασχόληση αλλά για απόκτηση προυπηρεσίας.

 

Στον Ιδιωτικό τομέα, οι υπάλληλοι υποφέρουν, όχι μόνο λόγω του "κακού" Κράτους (το οποίο εμείς με την ψήφο μας "διαμορφώνουμε") αλλά και τον "επαγγελματίων" που ψάχνουν να βρούν την κομπίνα!

(Αλήθεια, ποιός από εμάς που γράφουμε εδώ μέσα, δεν βρέθηκε να δουλεύει "μαύρα" επειδή ο εργοδότης του, προσπαθούσε να "φάει" από την εφορεία και τα ταμεία, τις κρατήσεις αποδοχών?)

Δυστυχώς αυτό που έχει συμβεί είναι να μην έχουμε ως Κράτος, υγειής ελεγκτικούς μηχανισμούς (από εφορειακούς μέχρι αστυνομικούς!).

Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα, και σίγουρα αυτοί οι μηχανισμοί δεν διαβρώθηκαν από μόνοι τους...

Και "εμείς" ως πολίτες βοηθήσαμε, ώστε να "εξυπηρετούμε" τους εκάστοτε γραφειοκρατικούς "ελιγμούς" που μας προσέφεραν τα παραθυράκια του νόμου, και της ελαφριάς συνείδησης των "διεφθαρμένων" ελεγκτών.

 

Σε μια Δημοκρατία, τα Πολιτικά και Κοινωνικά (οπότε και κατά συνέπεια Οικονομικά) προβλήματα που δημιουργούνται, επιβαρύνουν ΟΛΟΥΣ συλλογικά, ακριβώς όπως και οι αντίστοιχες ευθύνες βαραίνουν ΟΛΟΥΣ μας.

Αν θέλουμε να ρίξουμε την ευθύνη ΜΟΝΟ στους Πολιτικούς (πολύ εύκολο αν θέλουμε να απεμπολίσουμε τις ευθύνες μας), τότε έχουμε εσφαλμένη αντίληψη του Πολιτεύματος μας.

(Στην τελική, το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, εξηγεί πολύ απλά ΠΟΙΟΙ έχουν την ευθύνη για την σωστή λειτουργεία της Ελληνικής Πολιτείας!)

Holding The Secrets Of Mind Power Since 1985!!!

Siemens ME45 -> NEC N410i -> Sony-Ericsson v600i -> Nokia N70 -> BlackBerry Bold 9000 -> Motorola Milestone -> Sony Xperia Sole

Link to comment
Share on other sites

1) Έχουν διότι οι πολίτες του ψήφιζαν, ξανά και ξανά και ξανα. Επίσης μπορεί να φταίει το κράτος που δεν πιάνει, αλλά φταίω κι εγώ που κλέβω/δίνω μίζα/φοροδιαφεύγω/χτίζω παράνομα κλπ..........

 

Δηλαδή ποιό άλλο κόμμα ήθελε να κυβερνήσει τα τελευταία 30 χρόνια και δεν το ψήφισε ο κόσμος; Το ΚΚΕ; Ας γελάσω. Θέλει μόνο να κάνει αντιπολίτευση. Ο Συνασπισμός; Μα ενδιαφέρεται συνεχώς και μόνο για τους μετανάστες.

Να μην ψηφίσει; Μα και την αποχή καπηλεύονται τα 2 κόμματα.

[b]Οταν παρουσιάστηκε σαν λύση το ΠΑΣΟΚ το υπερψήφισε ο κόσμος, χωρίς να έχει βάλει κανέναν στο δημόσιο. Αλλο τώρα αν το ΠΑΣΟΚ στην πορεία έστριψε δεξιώτερα της ΝΔ. Δεν φταίει και σ' αυτό ο πολίτης που ξεγελάστηκε. Μόλις πριν ένα χρόνο μας έλεγε ο γιωργάκης οτι λεφτά υπάρχουν. Και ας αποδείχθηκε απο τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι είχε ενημερωθεί για το μέγεθος του χρέους. Δουλειά της κάθε κυβέρνησης είναι να κυβερνά σωστά.

Για δύο πράγματα δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς: Για αυτά που διορθώνονται(αφού διορθώνονται) και για αυτά που δεν διορθώνονται(αφού δεν μπορεί να κάνει κάτι).

Κινέζικη παροιμία

Link to comment
Share on other sites

πιστεύω στο ρητό think global act local...

η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια και θα μείνει παγκόσμια σύμφωνα με την καινούργια ταινία το zeitgeist εάν δεν αλλάξουμε εμείς το σύστημα .

Το καπιταλιστικό σύστημα ξεκιναει σύμφωνα με την ταινία μαθαίνοντας στα παιδιά σου να παίζουν το παιχνίδι τη ΜΟΝΟΠΟΛΗ!!!

Σκεφτείτε μόνο ποιος είναι ο στόχος του παιχνιδιού αυτού .

Να πάρει ο νικητής τις περιουσίες των άλλων και να έχει το μονοπώλιο.

Ωραίο στόχο έχει η ΜΟΝΟΠΟΛΗ για τα παΐδια μας !

Link to comment
Share on other sites

Παρ αυτα, στις 14.45 καταφερες να εχεις σχολασει και να εχεις γυρισει σπιτι σου να εχεις ανοιξει pc, και να γραφεις... Εκτος αν εχεις αδεια ή ρεπο, οποτε ζητω προκαταβολικα συγγνωμη..

 

 

 

1. Ατυχεστατο το παραδειγμα με τον γιατρο, γιατι την τελευταια φορα που τσεκαρα, νομιζω κι εσεις στην Αθηνα εχετε γιατρους και νοσοκομεια. Αντιθετως ομως εχετε και αστικα με 0,4, ενω εμεις πληρωνουμε 1,40. Γιατι φιλε μου? Μηπως εμεις ειμαστε πιο πλουσιοι και δεν το ξερω...?

2. Εχεις ξεχασει ποσα ατυχηματα εχει κανει ο ΟΣΕ? Πριν μερικους μηνες εκτροχιαστηκε εξω απο την λαμια... Να μην αναφερω καν τα τροχαια γιατι ακομη δεν εχει κανει ανισοποδες διαβασεις. Και φυσικα οταν μετακινειται το 1/100 των επιβατων με τις μισες ταχυτητες που εχουν τα ευρωπαικα τρενα, ε ναι, ισως να εχεις κ λιγοτερα ατυχηματα...

3. Πληρωνω, 1,5 € το λιτρο βενζινα απο τα οποια τα 1€ ειναι φοροι. Πληρωνω τελη κυκολοφοριας., Πληρωνω διοδια. Δεν καταλαβα γιατι πρεπει να πληρωνω και το αστικο σου...?

4. Αν θες κοινωνικη πολιτικη, δωσε καρτες απεριοριστων, σε μαθητες, φοιτητες, συνταξιουχους και ανεργους. Μαζι σου, να πληρωσω κι αλλη εφορια γι αυτο. Να πληρωνω ομως εφορια για να εχουν ολοι αστικα φτηνα, ασχετως εισοδηματος και να παιρνει ο οδηγος, 2000€ οταν εγω με 2 μεταπτυχιακα παιρνω 1000, οχι φιλε μου. Δεν ειναι δικαιο αυτο

Ισως πράγματι να είναι ατυχές το πράδειγμά μου. Ομως ξέρω ότι και τα ΚΤΕΛ επιδοτούνται για κάποιες άγονες γραμμές που εγώ δεν πρόκειτε να χρησιμοποιήσω. Και τα μικρά νησιά έχουν επιδοτούμενες συγκοινωνίες, που εγώ δεν χρειάζομαι. Μήπως να τους τα κόβαμε όλα να ησυχάσουμε; Μάλλον κατάλαβες λάθος το πνεύμα μου. Δεν είμαι αντικοινωνικός. Το ακριβώς αντίθετο υποστηρίζω. Γιατί με την λογική της ανταποδοτικότητας σε όλα, θα έπρεπε όσοι δεν έχουν παιδιά να μην πληρώνουν μέρος των φόρων που πάνε για σχολεία. Απειρα παραδείγματα υπάρχουν, αλλά όλα οδηγούν στην λάθος τακτική της μη κοινωνικότητας.

Φυσικά και δεν συμφωνώ να παίρνεις εσύ με πτυχίο 1000 ευρώ. Αλλά άν μετά από 20 χρόνια δουλειάς παίρνει κάποιος οδηγός 2000 ευρώ δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα θα υπήρχε αν με τον ίδιο κόπο και τα ίδια χρόνια προυπηρεσίας εσύ εξακολουθούσες να έπαιρνες λιγώτερα από το οδηγό. Εκτός αν πιστεύεις ότι εσύ και γω που σπουδάσαμε, έχουμε το δικαίωμα να παίρνουμε κάποια επιπλέον αμοιβή όσο περνάνε τα χρόνια, αλλά ένας οδηγός με 20 χρόνια προυπηρεσία δεν έχει το ίδιο δικαίωμα. Εκτός αν παραιτήσαι και εσύ από την ένοια της προαγωγής. Αν δηλαδή θεωρείς ότι η προαγωγή στην οιπαδήποτε δουλειά, ιδιωτική και δημόσια είναι ένα κακό κακτημένο. Και το λέω αυτό γιατί δεν υπάρχει νεός οδηγός με 2000 ευρώ ούτε στην φαντασία σου. Αντίθετα δυστυχώς υπάρχουν πτυχιούχοι που παίρνουν και λιγώτερα από 1000 ευρώ. Αντί λοιπόν να δούμε πως μπορεί εσύ να αμοίβεσαι καλλίτερα, κοιτάμε πως γίνεται να υποβαθμίσουμε την ζωή του άλλου!!!! Ζητάμε δηλαδή στο ανέκδοτο με τα δώρα του Θεού, όχι να μας δώσει και μας ένα άλογο να κάνουμε την δουλειά μας, αλλά να ψοφήσει το άλογο του γείτονα

Για δύο πράγματα δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς: Για αυτά που διορθώνονται(αφού διορθώνονται) και για αυτά που δεν διορθώνονται(αφού δεν μπορεί να κάνει κάτι).

Κινέζικη παροιμία

Link to comment
Share on other sites

1. Οχι στην επαρχια δεν υπαρχουν επιδοτουμενα δρομολογια, στο κτελ. Υπαρχουν βεβαια τα κακως εννοουμενα "επιδοτουμενα" δρομολογια του ΟΣΕ. πηγαινε ολοκληρο τρενο για 3 επιβατες. Ναι φιλε μου, να καταργηθει αυτο το δρομολογιο. Κι οποιος θελει να παρει το ΚΤΕΛ. Και επαναλαμβανω στα πλαιδια κοινωνικης πολιτικης, επτωτικες καρτες σε ευαισθητες κοινωνικες ομαδες. ΟΧΙ στην κρατικη αηδια..

2. Θα πιαστω απο την τελευταια σου κουβεντα που αναφερει τον Θεο. Ετσι λοιπον, ολοι απαιτουμε περισσοτερα και περιμενουμε να τα πληρωσει μια ανωτερη δυναμη...

Να μην πληρωνουμε διοδια, να μην πληρωνουμε τα αστικα, να μην πληρωνουμε για το οτιδηποτε, να εχουμε τριπλους συνταξεις και μισθους. Και ολα αυτα θα τα πληρωσει η ανωτερη δυναμη...

 

Να υπενθιμισω οτι εχουμε ηδη την υψολοτερη φορολογια στα υψηλα εισοδηματα (40%). Και επισης οτι η τα φορολογικα εσοδα προερχονται κατα 80% απο τους μισθωτους. Δυστυχως ειτε μας αρεσει ή οχι, οι πλουσιοι ειναι πολυ λιγοτεροι απ οτι υπολογιζουμε. Και πρεπει ΕΜΕΙΣ να πληρωνουμε για οσα ΕΜΕΙΣ καταναλωνουμε. Συμφωνω για την κοινωνικη συνοχη, αλλα οχι οπως το ειχαμε εμεις φιλε. Αποδεδειγμενα απετυχε. Ιδιωτικοποιηση στα παντα και κοινωνικη πολιτικη σε οποιους εχουν πραγματικα αναγκη, βαση εκαθαριστικου. Το τζαμπα πεθανε...

 

ΥΓ: Κι αν θες παραδειγμα. Εχω 2 φιλους. αποφοιτοι λυκειου και οι 2. Ιδια προσοντα με λιγα λογια. Ο ενας δουλευει υπαλληλος γραφειο σε μεγαλη ελληνικη εταιρεια. Μισθος 800€. Ο αλλος δουλευει στον Δημο. Μισθος 1200€. Γιατι αυτη η ανισοτητα...?

Edited by chrisgr38
Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

Ισως πράγματι να είναι ατυχές το πράδειγμά μου. Ομως ξέρω ότι και τα ΚΤΕΛ επιδοτούνται για κάποιες άγονες γραμμές που εγώ δεν πρόκειτε να χρησιμοποιήσω. Και τα μικρά νησιά έχουν επιδοτούμενες συγκοινωνίες, που εγώ δεν χρειάζομαι. Μήπως να τους τα κόβαμε όλα να ησυχάσουμε; Μάλλον κατάλαβες λάθος το πνεύμα μου. Δεν είμαι αντικοινωνικός. Το ακριβώς αντίθετο υποστηρίζω. Γιατί με την λογική της ανταποδοτικότητας σε όλα, θα έπρεπε όσοι δεν έχουν παιδιά να μην πληρώνουν μέρος των φόρων που πάνε για σχολεία. Απειρα παραδείγματα υπάρχουν, αλλά όλα οδηγούν στην λάθος τακτική της μη κοινωνικότητας.

Φυσικά και δεν συμφωνώ να παίρνεις εσύ με πτυχίο 1000 ευρώ. Αλλά άν μετά από 20 χρόνια δουλειάς παίρνει κάποιος οδηγός 2000 ευρώ δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα θα υπήρχε αν με τον ίδιο κόπο και τα ίδια χρόνια προυπηρεσίας εσύ εξακολουθούσες να έπαιρνες λιγώτερα από το οδηγό. Εκτός αν πιστεύεις ότι εσύ και γω που σπουδάσαμε, έχουμε το δικαίωμα να παίρνουμε κάποια επιπλέον αμοιβή όσο περνάνε τα χρόνια, αλλά ένας οδηγός με 20 χρόνια προυπηρεσία δεν έχει το ίδιο δικαίωμα. Εκτός αν παραιτήσαι και εσύ από την ένοια της προαγωγής. Αν δηλαδή θεωρείς ότι η προαγωγή στην οιπαδήποτε δουλειά, ιδιωτική και δημόσια είναι ένα κακό κακτημένο. Και το λέω αυτό γιατί δεν υπάρχει νεός οδηγός με 2000 ευρώ ούτε στην φαντασία σου. Αντίθετα δυστυχώς υπάρχουν πτυχιούχοι που παίρνουν και λιγώτερα από 1000 ευρώ. Αντί λοιπόν να δούμε πως μπορεί εσύ να αμοίβεσαι καλλίτερα, κοιτάμε πως γίνεται να υποβαθμίσουμε την ζωή του άλλου!!!! Ζητάμε δηλαδή στο ανέκδοτο με τα δώρα του Θεού, όχι να μας δώσει και μας ένα άλογο να κάνουμε την δουλειά μας, αλλά να ψοφήσει το άλογο του γείτονα

 

Η λέξη που ψάχνεις να βρεις αλλά δεν την έχεις συμπεριλάβει στο σχόλιο σου είναι "εξορθολογισμός".

Αυτό χρειαζόμαστε, σε κάθε πτυχή της κοινωνίας, ώστε να μιλάμε για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία.

Γιατί δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ δίκαιο, ο οδηγός του ιδιωτικού λεωφορείου να αμείβεται με 1200€ μετά από 30 χρόνια, δουλεύοντας πολύ περισσότερες ώρες από τον οδηγό της ΕΘΕΛ, συνήθως και "εκτός έδρας", ενώ ο οδηγός των αστικών συγκοινωνιών, να παίρνει 2000 και τα επιδόματα(τα οποία πολλές φορές δεν έχουν καμία λογική με τον τρόπο που δίνονταί, οπότε αβέρτα πάρτε όλοι)!

Holding The Secrets Of Mind Power Since 1985!!!

Siemens ME45 -> NEC N410i -> Sony-Ericsson v600i -> Nokia N70 -> BlackBerry Bold 9000 -> Motorola Milestone -> Sony Xperia Sole

Link to comment
Share on other sites

40 ποστ και δεν διάβασα ούτε ένα που να ασκεί αυτοκριτική,παρά μόνο κατηγορούμε τους άλλους..Φταίει ο δημόσιος υπάλληλος,φταίει ο πολιτικός που εμείς τον ψηφίζουμε τόσα χρόνια και τον παρακαλάμε να μας βολέψει,φταίνε οι επιχειρήσεις και οι υψηλόμισθοι που τόσα χρόνια τους γνωρίζαμε και κάναμε τις πάπιες,φταίει η φοροδιαφυγή που όλοι μας είχαμε ξεχάσει πως είναι οι αποδείξεις...

''Όμοιος ομοίω αει πελάζει και η κοπριά στα λάχανα'' λέω εγώ και τώρα θα λουστούμε γενικώς τα χάλια μας που αρχίζουν πριν από την ελληνική επανάσταση ακόμη και τον απερίγραπτο μικροαστισμό μας...:!:

Από τα δεκάδες κινητά που αλλάζω κάθε μήνα,εντύπωση μου κάνει πάντα το..επόμενό μου:PP
Link to comment
Share on other sites

1. Οχι στην επαρχια δεν υπαρχουν επιδοτουμενα δρομολογια, στο κτελ.

 

 

 

Κάνεις λάθος.

 

ΥΓ: Κι αν θες παραδειγμα. Εχω 2 φιλους. αποφοιτοι λυκειου και οι 2. Ιδια προσοντα με λιγα λογια. Ο ενας δουλευει υπαλληλος γραφειο σε μεγαλη ελληνικη εταιρεια. Μισθος 800€. Ο αλλος δουλευει στον Δημο. Μισθος 1200€. Γιατι αυτη η ανισοτητα...?

 

1) Ποιος φταίει για αυτη την ανισότητα; Ο δημοτικός υπάλληλος; Να τον τιμωρήσουμε μειώνοντας του το μισθό;

 

2) Ποια η λύση; να τους πάμε και τους 2 προς τα κάτω; Αν η απάντηση είναι ναι, μήπως αφού τους εξισώσουμε προς τα κάτω να τους πάμε ακόμα παρακάτω γιατί υπάρχουν και ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι που παίρνουν λιγότερα; Όπως καταλαβαίνεις δεν έχει σταματημό ο κατήφορος.

 

3) Το να αυξηθεί ο μισθός του ιδιωτικού υπαλλήλου είναι εκτός του πεδίου σκέψης σου. Μήπως είσαι ο εργοδότης του και γιαυτό;;; Αν δεν είσαι τότε γιατί;

Link to comment
Share on other sites

1. Οχι στην επαρχια δεν υπαρχουν επιδοτουμενα δρομολογια, στο κτελ. Υπαρχουν βεβαια τα κακως εννοουμενα "επιδοτουμενα" δρομολογια του ΟΣΕ. πηγαινε ολοκληρο τρενο για 3 επιβατες. Ναι φιλε μου, να καταργηθει αυτο το δρομολογιο. Κι οποιος θελει να παρει το ΚΤΕΛ. Και επαναλαμβανω στα πλαιδια κοινωνικης πολιτικης, επτωτικες καρτες σε ευαισθητες κοινωνικες ομαδες. ΟΧΙ στην κρατικη αηδια..

2. Θα πιαστω απο την τελευταια σου κουβεντα που αναφερει τον Θεο. Ετσι λοιπον, ολοι απαιτουμε περισσοτερα και περιμενουμε να τα πληρωσει μια ανωτερη δυναμη...

Να μην πληρωνουμε διοδια, να μην πληρωνουμε τα αστικα, να μην πληρωνουμε για το οτιδηποτε, να εχουμε τριπλους συνταξεις και μισθους. Και ολα αυτα θα τα πληρωσει η ανωτερη δυναμη...

 

Να υπενθιμισω οτι εχουμε ηδη την υψολοτερη φορολογια στα υψηλα εισοδηματα (40%). Και επισης οτι η τα φορολογικα εσοδα προερχονται κατα 80% απο τους μισθωτους. Δυστυχως ειτε μας αρεσει ή οχι, οι πλουσιοι ειναι πολυ λιγοτεροι απ οτι υπολογιζουμε. Και πρεπει ΕΜΕΙΣ να πληρωνουμε για οσα ΕΜΕΙΣ καταναλωνουμε. Συμφωνω για την κοινωνικη συνοχη, αλλα οχι οπως το ειχαμε εμεις φιλε. Αποδεδειγμενα απετυχε. Ιδιωτικοποιηση στα παντα και κοινωνικη πολιτικη σε οποιους εχουν πραγματικα αναγκη, βαση εκαθαριστικου. Το τζαμπα πεθανε...

 

ΥΓ: Κι αν θες παραδειγμα. Εχω 2 φιλους. αποφοιτοι λυκειου και οι 2. Ιδια προσοντα με λιγα λογια. Ο ενας δουλευει υπαλληλος γραφειο σε μεγαλη ελληνικη εταιρεια. Μισθος 800€. Ο αλλος δουλευει στον Δημο. Μισθος 1200€. Γιατι αυτη η ανισοτητα...?

Πάλι διαστρευλώνεις τα λόγια μου. Τα σχετικά με τον Θεό ήταν στα πλαίσια γνωστού ανεκδότου και δεν περιμένω από κάποια ανώτερη δύναμη να πληρώσει για μένα. Και δυστυχώς υπάρχουν επιδοτήσεις των εισητηρίων στα ΚΤΕΛ, όπως και σε καράβια άγονων γραμμών. Και αν σταματήσουμε να στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, τα νησιά μας απλά θα τα δώσουμε βορά στους γείτονες ή σε λαθρομετανάστες.

Τώρα όσο για το είναι λίγοι οι πλούσιοι, μάλλον σε διαψεύδει ο πραγματικά μεγάλος αριθμός πολυτελών αυτοκινήτων και πολυτελών σπιτιών με πισήνες και άλλα συναφή. Απλά κάποιοι έχουν το ταλέντο να τα κρύβουν και κάποιοι άλλοι σαν εμάς μισθωτοί δεν μπορούν.

Ο καθένας βέβαια έχει δικαίωμα να έχει διαφορετική άποψη και αυτό είναι σεβαστό.

Για να επιστρέψουμε όμως και στην αρχή αυτού του θέματος, με την τελευταία σου παράγραφο. Βεβαίως και δεν συμφωνώ με αυτού του είδους τις ανισότητες. Αλλά αλήθεια πιστεύεις ότι αν περικόψεις τα 300 ευρώ από τον υπάλληλο του δήμου, θα πάνε έστω τα 100 στον φίλο σου στην ιδιωτική εταιρεία; Μέσω ποιάς διαδρομής; Μειώνοντας τους φόρους στην εταιρεία, πιστεύεις ότι θα πάρει έστω και ένα ευρώ ο εργαζόμενος φίλος σου; Η μήπως θα βοηθήσεις τον/τους μετόχους της εταιρείας να κερδίσουν άλλη μια Mercedes; Γιατί θα συμφωνούσα αν είχες εξασφαλισμένη μια μέθοδο εξισορρόπησης αυτών των διαφορών.

Πως δηλαδή θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τις απολύσεις των ανθρώπων που δουλεύουν στην Ιntracom, μειώνοντας τις αμοιβές στους δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους; Μήπως δίνοντας περισσότερα χρήματα από τους φόρους μας σε παραγγελίες στην εταιρεία; Αντί δηλαδή να τα παίρνουν οι υπάλληλοι του δήμου, να τα παίρνει η κάθε ιδιωτική εταιρεία; Και άντε τα πήρε. Πιστεύεις ότι θα δώσει κάτι από τα κέρδη της για να σωθεί έστω και μια θέση εργασίας; Μα η πρώτη εταιρεία που ήθελε να εφαρμώσει το νόμο για επιχειρησιακπές συμβάσεις ήταν η ΝΕΟΓΑΛ στις Σέρρες. Ο νόμος λέει να γίνονται επιχειρξσιακές συμβάσεις με μικρώτερο μισθό σε εταιρείες που δεν πάνε καλά, για να μην χάνονται θέσεις εργασίας. Ομως η ΝΕΟΓΑΛ(άν και υπαναχώρησε όπως έμαθα) ήταν κερδοφόρα.

Για δύο πράγματα δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς: Για αυτά που διορθώνονται(αφού διορθώνονται) και για αυτά που δεν διορθώνονται(αφού δεν μπορεί να κάνει κάτι).

Κινέζικη παροιμία

Link to comment
Share on other sites

@spartak

οκ, αν ειναι να δωσουμε αυξησεις, γιατι μονο 1200€ ο υπαλληλος γραφειου? Γιατι οχι 2000€ ? 2500 αν θες. Θα τα πληρωσει η αορατη δυναμη...

 

οχι εργοδοτης δεν ειμαι, υπαλληλος ειμαι. Αλλα και να ημουν δεν τον καταλαβα τον υπαινιγμο.. ειναι κακο να εισαι εργοδοτης? μηπως να τα κανουμε ολα κρατικα και να το γυρισουμε σε Σοβιετικη Ενωση style ?

 

@papajo

Δεν πιστευω οτι θα τα παρει ο φιλος στην ιδιωτικη εταιρεια. Ομως δεν αδικο..? ιδια προσοντα, ιδια δουλεια (σχεδον) αλλα στο δημοσιο παραπανω. Οχι δεν πιστευω οτι θα ειχανε σωθει οι θεσεις εργασιας ετσι. Ομως αυτη σπαταλη στο δημοσιο, η πελατιακη σχεση μας χρεωσε. Μην ξεχνας οτι εχουμε οσο δημοσιους υπαλληλους εχει η Αγγλια που ειναι 60 εκατομυρια. Και ναι αν δεν ειχαμε χρεωμενο κρατος, ισως να μην χρειαζοταν η οποιαδηποτε ιτρακομ να απολυσει κοσμο. Να σου θυμισω οτι ειμαστε απο τις μοναδικες χωρες πλεον με αρνητικο αριθμο αναπτυξης. Φταιει μονο το δημοσιο για τα χρεη? Σιγουρα οχι...! Αλλα εχει ενα μεγαλο μερος ευθυνης.

Κοινωνικη δικαιοσυνη ειναι να αμοιβεται ο καθενας αναλογα της εργασιας του. Και να φορολογειται αναλογα των δυναμεων του. Στο δικο μου μυαλο τουλαχιστον. Για αλλους ειναι να παιρνουμε ολοι 5000€ και να δουλευουμε 5 ωρες την μερα. cool, σεβαστες οι αποψεις.

Το οτι ομως καποιοι φοροδιαφευγουν δεν σημαινει οτι πρεπει κι αλλοι να γινουμε φοροφυγαδες ή να απαιτουμε τα παντα δωρεαν. 2 λαθη δεν κανουνε ενα σωστο.

 

ΥΓ: δεν προσπαθω να διατρεβλωσω τις αποψεις σου, αν εγινε, απο λαθος

Edited by chrisgr38
Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

40 ποστ και δεν διάβασα ούτε ένα που να ασκεί αυτοκριτική,παρά μόνο κατηγορούμε τους άλλους..Φταίει ο δημόσιος υπάλληλος,φταίει ο πολιτικός που εμείς τον ψηφίζουμε τόσα χρόνια και τον παρακαλάμε να μας βολέψει,φταίνε οι επιχειρήσεις και οι υψηλόμισθοι που τόσα χρόνια τους γνωρίζαμε και κάναμε τις πάπιες,φταίει η φοροδιαφυγή που όλοι μας είχαμε ξεχάσει πως είναι οι αποδείξεις...

''Όμοιος ομοίω αει πελάζει και η κοπριά στα λάχανα'' λέω εγώ και τώρα θα λουστούμε γενικώς τα χάλια μας που αρχίζουν πριν από την ελληνική επανάσταση ακόμη και τον απερίγραπτο μικροαστισμό μας...:!:

 

Είπαμε... ΟΛΟΙ μας φταίμε, λίγο πολύ, άμεσα ή έμμεσα, ενεργητικά ή παθητικά!

Μερικοί συμβιβαζόμαστε, μερικοί διαφθείρουμε, μερικοί διαφθειρόμαστε!

Holding The Secrets Of Mind Power Since 1985!!!

Siemens ME45 -> NEC N410i -> Sony-Ericsson v600i -> Nokia N70 -> BlackBerry Bold 9000 -> Motorola Milestone -> Sony Xperia Sole

Link to comment
Share on other sites

οκ, αν ειναι να δωσουμε αυξησεις, γιατι μονο 1200€ ο υπαλληλος γραφειου? Γιατι οχι 2000€ ? 2500 αν θες. Θα τα πληρωσει η αορατη δυναμη...

 

οχι εργοδοτης δεν ειμαι, υπαλληλος ειμαι. Αλλα και να ημουν δεν τον καταλαβα τον υπαινιγμο.. ειναι κακο να εισαι εργοδοτης? μηπως να τα κανουμε ολα κρατικα και να το γυρισουμε σε Σοβιετικη Ενωση style ?

 

Γιατί εγώ νόμιζα ότι είμασταν ένα απέραντο soviet? :P

Holding The Secrets Of Mind Power Since 1985!!!

Siemens ME45 -> NEC N410i -> Sony-Ericsson v600i -> Nokia N70 -> BlackBerry Bold 9000 -> Motorola Milestone -> Sony Xperia Sole

Link to comment
Share on other sites

οκ, αν ειναι να δωσουμε αυξησεις, γιατι μονο 1200€ ο υπαλληλος γραφειου? Γιατι οχι 2000€ ? 2500 αν θες. Θα τα πληρωσει η αορατη δυναμη...

 

οχι εργοδοτης δεν ειμαι, υπαλληλος ειμαι. Αλλα και να ημουν δεν τον καταλαβα τον υπαινιγμο.. ειναι κακο να εισαι εργοδοτης? μηπως να τα κανουμε ολα κρατικα και να το γυρισουμε σε Σοβιετικη Ενωση style ?

 

Για τις ανακρίβειες που έγραψες περί ΚΤΕΛ έχεις να μας πει κάτι;

 

Αν είσαι υπάλληλος τότε (φυσιολογικά) θα έπρεπε να νοιάζεσαι για το πως θα αυξηθεί ο δικός σου μισθός και όχι πως θα μειωθεί ο μισθός του διπλανού σου. Αυτό είναι κοινωνικός κανιβαλισμός (κοινωνικός αυτοματισμός κατα Σημίτη)

 

Αν εσύ δε θες , δε μπορείς, φοβάσαι (βάλε όποιο συναίσθημα θες) να προσπαθήσεις να αυξήσεις το δικό σου μισθό, τότε μην προσπαθείς να κόψεις το μισθό του διπλανού σου. Σε τι οφεληθείς εσύ από αυτό; Θα τονωθεί το συναίσθημα σου;

 

Οσο για το που θα βρεθούν τα χρήματα, ενημερωτικά, δε χρειάζεται καμιά αόρατη δύναμη. Ο πλούτος που παράγεται (από τους εργαζόμενους) είναι τόσο μεγάλος (τον καρπώνονται τόσο λίγοι όμως) που φτάνει και περισσευει για αυξήσεις. Τα τελευταία χρόνια το χάσμα μεταξύ των φτωχότερων και των πλουσιότερων συνεχώς αυξάνεται. Αυτό, το γεγονός, δινει ξεκάθαρη απάντηση στο που θα βρεθούν τα λεφτα.

 

Εξαρτάται από ποια σκοπιά τα βλέπεις. Εσύ παρότι εργαζόμενος, τα βλέπεις με τα μάτια του εργοδότη (λυπηρό) ωσάν να καρπωνόσουν εσύ τον κοινωνικό πλούτο

Link to comment
Share on other sites

Για τις ανακρίβειες που έγραψες περί ΚΤΕΛ έχεις να μας πει κάτι;

 

Αν είσαι υπάλληλος τότε (φυσιολογικά) θα έπρεπε να νοιάζεσαι για το πως θα αυξηθεί ο δικός σου μισθός και όχι πως θα μειωθεί ο μισθός του διπλανού σου. Αυτό είναι κοινωνικός κανιβαλισμός (κοινωνικός αυτοματισμός κατα Σημίτη)

 

Αν εσύ δε θες , δε μπορείς, φοβάσαι (βάλε όποιο συναίσθημα θες) να προσπαθήσεις να αυξήσεις το δικό σου μισθό, τότε μην προσπαθείς να κόψεις το μισθό του διπλανού σου. Σε τι οφεληθείς εσύ από αυτό; Θα τονωθεί το συναίσθημα σου;

 

Οσο για το που θα βρεθούν τα χρήματα, ενημερωτικά, δε χρειάζεται καμιά αόρατη δύναμη. Ο πλούτος που παράγεται (από τους εργαζόμενους) είναι τόσο μεγάλος (τον καρπώνονται τόσο λίγοι όμως) που φτάνει και περισσευει για αυξήσεις. Τα τελευταία χρόνια το χάσμα μεταξύ των φτωχότερων και των πλουσιότερων συνεχώς αυξάνεται. Αυτό, το γεγονός, δινει ξεκάθαρη απάντηση στο που θα βρεθούν τα λεφτα.

 

Εξαρτάται από ποια σκοπιά τα βλέπεις. Εσύ παρότι εργαζόμενος, τα βλέπεις με τα μάτια του εργοδότη (λυπηρό) ωσάν να καρπωνόσουν εσύ τον κοινωνικό πλούτο

 

Σίγουρα θα τονωθεί η τσέπη μου, από τις περικοπές δαπανών, που θα οδηγήσουν σε μείωση των φόρων, τους οποίους φόρους πληρώνουμε όλοι! Δεν μιλάμε για ιδιωτική επιχείρηση εδώ. Μιλάμε για Δημόσιες επιχειρήσεις, που οι δαπάνες τους βαραίνουν όλους μας, παραγωγικές ή μη, ζημιοφόρες/κερδοφόρες!

 

Και φυσικά δεν λέμε να δίνουμε ψίχουλα στους ΔΥ, κάθε άλλο, αλλά όχι και να παίρνουν μισθούς, που δεν τους παίρνουν ΟΥΤΕ στην Δανία!

Επιμένω και στο δικό σου σχόλιο, ότι ψάχνεις να βρεις την λέξη "ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ"!

Edited by Cybernero

Holding The Secrets Of Mind Power Since 1985!!!

Siemens ME45 -> NEC N410i -> Sony-Ericsson v600i -> Nokia N70 -> BlackBerry Bold 9000 -> Motorola Milestone -> Sony Xperia Sole

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα θα τονωθεί η τσέπη μου, από τις περικοπές δαπανών, που θα οδηγήσουν σε μείωση των φόρων, τους οποίους φόρους πληρώνουμε όλοι! Δεν μιλάμε για ιδιωτική επιχείρηση εδώ. Μιλάμε για Δημόσιες επιχειρήσεις, που οι δαπάνες τους βαραίνουν όλους μας, παραγωγικές ή μη, ζημιοφόρες/κερδοφόρες!

 

O καθένας ότι θέλει καταλαβαίνει!

 

Οι ιδωτικές επιχειρήσεις βαρύνουν όλους τους φορολογούμενους με υπέρογκες επιδοτήσεις που τους χορηγεί το κράτος! Το γνωρίζεις αυτό; Εχει περάσει από το νου σου καθόλου ως σκέψη; Ποιός τα πληρώνει αυτά; Ο φορολογούμενος ή ο ιδιώτης παράσιτο;

Ποιος παρασιτεί σε βάρος τίνος;

 

 

Για να μιλάμε συγκεκριμένα και όχι στον αέρα....

Link to comment
Share on other sites

Το καλο μου δεν ειναι μονο ο μισθος μου φιλε. Ετσι σκεφτονται ολοι οι συνδικαλιστες γι αυτο προκοψαμε. Το καλο μου, ειναι να εχει κερδοφορια η εταιρεια στην οποια δουλευω. Γιατι αν δεν εχει, θα το κλεισει το μαγαζι, οπως το κλεισε ο Παπαστρατος, η Λανακαμ, η Νισσαν, η Πιρελι, η Καπνικη κι αλλες τοσες.

 

ΥΓ: αν μου βρεις μια επιδοτηση που παιρνει μια Αθηναικη εταιρεια, τωρα μου δειξεις τον Νομο, αυριο θα ανοιξω μια και σε βαλω και συνειταιρο.

ΥΓ: Τα κτελ δεν παιρνουνε καμια επιδοτηση, παρα μονο οσα μεταφερουν μαθητες

Edited by chrisgr38
Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

Για όλα τα δεινά των τελευταίων ετών ευθύνεται ξεκαθαρα η λογικη της ψηφοθηριας απ τη πλευρα των πολιτικων και του ρουσφετιου απ τη πλευρα μας.Πως να το κανουμε δηλαδη?Αυτο φταιει!Ειδικα τη δεκαετια του 80 εγιναν τρελλα εγκληματα με σημαντικοτερο τη διαβρωση του ηθους.

Ακομα και οι απεργιες απαξιωθηκαν.Θυμαμαι που παντα εβγαιναν στους δρομους χωρις λογο η για αυξησεις και πλεον οι απεργιες εχουν καταντησει γραφικες.Κανενας δεν τους δινει τη σημασια που πρεπει.Χρησιμοποιηθηκαν τα διαφορα συνδικατα απ την εκαστοτε αντιπολιτευση για να χτυπαει την εκαστοτε κυβερνηση.

Ολα γινονται για τα κουκια(ψηφους).Αυτο ειναι το προβλημα και αυτο δεν προκειται να αλλαξει.

Ακομα και τις μερες αυτες και μιζες πεφτουν και εργα πανε σε ημετερους.Δυστυχως με το υπαρχον πολιτικο συστημα δεν μπορω να βρω ρεαλιστικο τροπο για να ξεφυγουμε απο αυτο το χαλι!

Link to comment
Share on other sites

O καθένας ότι θέλει καταλαβαίνει!

 

Οι ιδωτικές επιχειρήσεις βαρύνουν όλους τους φορολογούμενους με υπέρογκες επιδοτήσεις που τους χορηγεί το κράτος! Το γνωρίζεις αυτό; Εχει περάσει από το νου σου καθόλου ως σκέψη; Ποιός τα πληρώνει αυτά; Ο φορολογούμενος ή ο ιδιώτης παράσιτο;

Ποιος παρασιτεί σε βάρος τίνος;

 

 

Για να μιλάμε συγκεκριμένα και όχι στον αέρα....

 

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το σχολιάσω το παραπάνω...

Αν νομίζεις ότι συμφωνώ με αυτό που αναφέρεις, μάλλον δεν πρέπει να βάζεις στο στόμα μου λόγια που ΠΟΤΕ δεν ανέφερα...

Ίσως επειδή δεν μίλησα για αυτό, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ...

(Και πάλι... ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, και σε αυτό το κομμάτι του Δημοσίου...)

Άλλωστε γι'αυτό λέω ότι είμαστε ΗΔΗ ένα απέραντο soviet!

ΟΛΟΙ όσοι έχουν πρόσβαση στην Πολιτειακή αρχή της Χώρας μας, παρασιτούν εις βάρος των Κρατικών ταμείων, και το λογαριασμό τον πληρώνουμε στο τέλος ΟΛΟΙ!

Αυτό μόνο στην ΕΣΣΔ γινόταν με τα μέλη του Κόμματος, να απολαμβάνουν "προνόμια"(αν και νομίζω ότι και η Κίνα δεν πάει πίσω!).

Holding The Secrets Of Mind Power Since 1985!!!

Siemens ME45 -> NEC N410i -> Sony-Ericsson v600i -> Nokia N70 -> BlackBerry Bold 9000 -> Motorola Milestone -> Sony Xperia Sole

Link to comment
Share on other sites

Για όλα τα δεινά των τελευταίων ετών ευθύνεται ξεκαθαρα η λογικη της ψηφοθηριας απ τη πλευρα των πολιτικων και του ρουσφετιου απ τη πλευρα μας.Πως να το κανουμε δηλαδη?Αυτο φταιει!Ειδικα τη δεκαετια του 80 εγιναν τρελλα εγκληματα με σημαντικοτερο τη διαβρωση του ηθους.

Ακομα και οι απεργιες απαξιωθηκαν.Θυμαμαι που παντα εβγαιναν στους δρομους χωρις λογο η για αυξησεις και πλεον οι απεργιες εχουν καταντησει γραφικες.Κανενας δεν τους δινει τη σημασια που πρεπει.Χρησιμοποιηθηκαν τα διαφορα συνδικατα απ την εκαστοτε αντιπολιτευση για να χτυπαει την εκαστοτε κυβερνηση.

Ολα γινονται για τα κουκια(ψηφους).Αυτο ειναι το προβλημα και αυτο δεν προκειται να αλλαξει.

Ακομα και τις μερες αυτες και μιζες πεφτουν και εργα πανε σε ημετερους.Δυστυχως με το υπαρχον πολιτικο συστημα δεν μπορω να βρω ρεαλιστικο τροπο για να ξεφυγουμε απο αυτο το χαλι!

 

Συμφωνω 100%. Δεν εχουμε πλεον αξιες, και οι κοινωνικοι αγωνες εχουν καταντησει πανηγυρι δυστυχως.

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:
Link to comment
Share on other sites

Και γιατί να πρέπει να πληρώσει ο εργαζόμενος κόσμος (που δεν έκανε στο κάτω κάτω) τα χρέη που δημιουργήθηκαν; Γιατί δεν παίρνονται πίσω επιδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις; Γιατί δεν αναιρούνται φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και στους μεγαλοβιομήχανους; Που βγάζουν και απ'το ξύγκι της μύγας κέρδος και θέλουν κι άλλο, που ενώ αυξάνονται τα κέρδη τους κάνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών.

 

Θυμάμαι τον Μπογιόπουλο που έλεγε σε εκπομπή του Χ"Νικολάου πως με δέσμευση, αντί 2 από 14 μισθούς, 2/14 από κέρδη ελληνικών τμημάτων πολυεθνικών, ελληνικών τράπεζών, ελληνικών μεγαλοβιομηχανιών, βγαίνανε 274δις Ευρώ. Καλύπτανε και το έλλειμμα και τα άδεια ταμεία. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν αυτό, είτε η κυβέρνηση είτε η αξιωματική αντιπολίτευση. Γιατί για τα συμφέροντα αυτών των μεγάλων φτιάξανε τα προγράμματά τους, για τα συμφέροντα αυτών περάσανε ότι νόμους περάσανε, για τα συμφέροντα αυτών παραμυθιάζουνε τον κόσμο. Για να μην ανατραπεί αυτή η εξουσία της πλούσιας ολιγαρχίας. Γιατί αυτοί κυβερνάνε. Όχι μόνο εδώ, παντού στον "αναπτυγμένο" κόσμο.

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί να πρέπει να πληρώσει ο εργαζόμενος κόσμος (που δεν έκανε στο κάτω κάτω) τα χρέη που δημιουργήθηκαν; Γιατί δεν παίρνονται πίσω επιδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις; Γιατί δεν αναιρούνται φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και στους μεγαλοβιομήχανους; Που βγάζουν και απ'το ξύγκι της μύγας κέρδος και θέλουν κι άλλο, που ενώ αυξάνονται τα κέρδη τους κάνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών.

 

Θυμάμαι τον Μπογιόπουλο που έλεγε σε εκπομπή του Χ"Νικολάου πως με δέσμευση, αντί 2 από 14 μισθούς, 2/14 από κέρδη ελληνικών τμημάτων πολυεθνικών, ελληνικών τράπεζών, ελληνικών μεγαλοβιομηχανιών, βγαίνανε 274δις Ευρώ. Καλύπτανε και το έλλειμμα και τα άδεια ταμεία. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν αυτό, είτε η κυβέρνηση είτε η αξιωματική αντιπολίτευση. Γιατί για τα συμφέροντα αυτών των μεγάλων φτιάξανε τα προγράμματά τους, για τα συμφέροντα αυτών περάσανε ότι νόμους περάσανε, για τα συμφέροντα αυτών παραμυθιάζουνε τον κόσμο. Για να μην ανατραπεί αυτή η εξουσία της πλούσιας ολιγαρχίας. Γιατί αυτοί κυβερνάνε. Όχι μόνο εδώ, παντού στον "αναπτυγμένο" κόσμο.

 

Δυστυχώς λόγω της "ελεύθερης αγοράς", αν το κάνεις αυτό, θα σου φύγουν, και θα πάνε σε Σκόπια και Βουλγαρία!

Holding The Secrets Of Mind Power Since 1985!!!

Siemens ME45 -> NEC N410i -> Sony-Ericsson v600i -> Nokia N70 -> BlackBerry Bold 9000 -> Motorola Milestone -> Sony Xperia Sole

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...