Jump to content

{split} Απεργία στον όμιλο Intracom

DuAl_SuN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κι όχι μόνο στην intracom αλλά σε πολλές εταιρείες μικρές-μεσαίες-μεγάλες γίνονται αυτά εδώ και καιρό.Δυστηχώς :( Το κακό είναι ότι τα πράγματα χειροτερεύουν κι άλλο και μετά τι λένε οι φίλοι και γνωστοί σε κάποιον όταν ψάχνει να βρει δουλειά στο εξωτερικό.

Περαστικά μας εδώ που καταντήσαμε τη χώρα :(

Η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα είναι απλά τραγική για τις συνθήκες εργασίας. Πήγα χτες σε interview για δουλειά και το πρώτο πράγμα που μου είπανε ήταν να ξεχάσω 8ωρο και Σαββατοκύριακα καθώς τα εργασιακά δεδομένα έχουν πλεον αλλάξει.

Iphone 7 - Huawei P9 Lite - Ipad Mini 2 - MacBook Pro 13 - Asus ZenAioS

Previous : Iphone 6 - Ipad Mini Retina- MacBook Air - Toshiba Click Mini - Dell Inspiro 23 - Ipad Air - Ipad MIni - Toshiba Encore 8 - Iphone 5C - Ipad 2 - Samsung Galaxy S4 mini - Samsung Tab 7 - Motorola Razr I - Sony Xperia P - Sony Ericsson Xperia Arc - Motorola Defy - Samsung Omnia 2 - Samsung Omnia

• Απαντήσεις 74
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μήπως μετά απ' αυτά κατάλαβε κανείς γιατί η κυβέρνηση τα έβαλε αρχικά με τους ΔΥ, μετά με τους φορτηγατζήδες, τους φαρμακοποιούς, του δικηγόρους, τους, τους. ...τους....; Διαίρει και βασίλευε λέγεται η μέθοδος. Πρέπει πια να ξυπνήσουμε και να μην καταφέρνεται η μια κοινωνική ομάδα εναντίων της άλλης. Κανείς δεν πρόκειται να γλυτώσει έτσι από την επερχόμενη λαίλαπα. Ο τελικός στόχος όλων αυτών των μέτρων είναι εκπληκτικά απλός: Πρέπει το κόστος εργασίας να πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, αλλοιώς δεν συμφέρει τους έχοντες, να επενδύουν.

Και εξηγώ: Γύρω στα 1970 με 1980 ο μέσος εργαζόμενος στην ΕΕ βελτείωσε τις αποδοχές του με αγώνες. Οι βιομήχανοι μετέφεραν τότε όσες βιομηχνίες μπορούσαν στην Ανατολική Ευρώπη. Φθηνά μεροκάματα άρα κέρδιζαν πάλι όσα ήθελαν. Γύρω στα 1990 πέφτει το τοίχος και αρχίζει να βελτειώνεται και στις χώρες αυτές η αμοιβή του εργαζόμενο. Απληστοι οι βιομήχανοι ανοίγουν εργοστάσια στην Ασία, κυρίως στην Κίνα. Πάλι φθηνά εργατικά πάλι κερδίζουν όσα θέλουν. Ελα ντε που οι Κινέζοι είναι φοβερά εργατικοί. Γρήγορα πήραν την τεχνογνωσία και άρχισαν να παράγουν και να πουλάνε φτηνά τα προιόντα τους, αυτά που οι δυτικοί βιομήχανοι έφτιαχναν εκεί φτηνά αλλά πουλούσαν στην δύση ακριβά. (Τα iPod Iphone εκεί φτιάχνονται αλλά πουλιούντε ίσαμε 20 φορές πάνω σε αξία). Τώρα που θα πάνε να κερδίσουν πάλι; Στον Αρη; Η μόνη λύση που σκέφτηκαν ήταν να επιστρέψουν στις χώρες τους, αλλά αφού φροντίσουν να εξευτελίσουν τα μεροκάμματα, ώστε και πάλι να κερδίζουν όσα εκείνοι θέλουν. Γι' αυτό άρχισαν όλα. Ξαφνικά έγινε ακριβή η εργασία σε όλη την ευρώπη, τάχα μου.

Για δύο πράγματα δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς: Για αυτά που διορθώνονται(αφού διορθώνονται) και για αυτά που δεν διορθώνονται(αφού δεν μπορεί να κάνει κάτι).

Κινέζικη παροιμία

Μήπως μετά απ' αυτά κατάλαβε κανείς γιατί η κυβέρνηση τα έβαλε αρχικά με τους ΔΥ, μετά με τους φορτηγατζήδες, τους φαρμακοποιούς, του δικηγόρους, τους, τους. ...τους....; Διαίρει και βασίλευε λέγεται η μέθοδος. Πρέπει πια να ξυπνήσουμε και να μην καταφέρνεται η μια κοινωνική ομάδα εναντίων της άλλης. Κανείς δεν πρόκειται να γλυτώσει έτσι από την επερχόμενη λαίλαπα. Ο τελικός στόχος όλων αυτών των μέτρων είναι εκπληκτικά απλός: Πρέπει το κόστος εργασίας να πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, αλλοιώς δεν συμφέρει τους έχοντες, να επενδύουν.

Και εξηγώ: Γύρω στα 1970 με 1980 ο μέσος εργαζόμενος στην ΕΕ βελτείωσε τις αποδοχές του με αγώνες. Οι βιομήχανοι μετέφεραν τότε όσες βιομηχνίες μπορούσαν στην Ανατολική Ευρώπη. Φθηνά μεροκάματα άρα κέρδιζαν πάλι όσα ήθελαν. Γύρω στα 1990 πέφτει το τοίχος και αρχίζει να βελτειώνεται και στις χώρες αυτές η αμοιβή του εργαζόμενο. Απληστοι οι βιομήχανοι ανοίγουν εργοστάσια στην Ασία, κυρίως στην Κίνα. Πάλι φθηνά εργατικά πάλι κερδίζουν όσα θέλουν. Ελα ντε που οι Κινέζοι είναι φοβερά εργατικοί. Γρήγορα πήραν την τεχνογνωσία και άρχισαν να παράγουν και να πουλάνε φτηνά τα προιόντα τους, αυτά που οι δυτικοί βιομήχανοι έφτιαχναν εκεί φτηνά αλλά πουλούσαν στην δύση ακριβά. (Τα iPod Iphone εκεί φτιάχνονται αλλά πουλιούντε ίσαμε 20 φορές πάνω σε αξία). Τώρα που θα πάνε να κερδίσουν πάλι; Στον Αρη; Η μόνη λύση που σκέφτηκαν ήταν να επιστρέψουν στις χώρες τους, αλλά αφού φροντίσουν να εξευτελίσουν τα μεροκάμματα, ώστε και πάλι να κερδίζουν όσα εκείνοι θέλουν. Γι' αυτό άρχισαν όλα. Ξαφνικά έγινε ακριβή η εργασία σε όλη την ευρώπη, τάχα μου.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά πως να συστρατευτείς με το ΔΥ που αγωνίζεται να μην χάσει το "δικαίωμά του" στο να μην δουλεύει σχεδόν καθόλου και να πληρώνεται κανονικά με αρκετά επιδόματα. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ ούτε να νιώσω τον πόνο του , ούτε να τον στηρίξω...

Iphone 7 - Huawei P9 Lite - Ipad Mini 2 - MacBook Pro 13 - Asus ZenAioS

Previous : Iphone 6 - Ipad Mini Retina- MacBook Air - Toshiba Click Mini - Dell Inspiro 23 - Ipad Air - Ipad MIni - Toshiba Encore 8 - Iphone 5C - Ipad 2 - Samsung Galaxy S4 mini - Samsung Tab 7 - Motorola Razr I - Sony Xperia P - Sony Ericsson Xperia Arc - Motorola Defy - Samsung Omnia 2 - Samsung Omnia

Ένα έχω να πω:

Πληρώνουμε τα λάθη 300 ανθρώπων εδώ και χρόνια.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα είναι απλά τραγική για τις συνθήκες εργασίας. Πήγα χτες σε interview για δουλειά και το πρώτο πράγμα που μου είπανε ήταν να ξεχάσω 8ωρο και Σαββατοκύριακα καθώς τα εργασιακά δεδομένα έχουν πλεον αλλάξει.

Δυστυχώς έφτασε και πυον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα αυτό που ζούμε όσοι δουλεύουμε σε εποχιακά τουριστικά επαγγέλματα..Σαββατοκύριακα??τι είναι αυτό??ανέκδοτο??δε θυμάμαι πόσα καλοκαίρια δεν εχω δει ελεύθερο Σ/Κ???

Υπερωρίες να πληρωθούν??το άλλο με το τοτο το ξέρεις!!!ωράρια??σήμερα σε θέλω 6 κ αύριο..16 ώρες και αν θες μίλα..

κρίμα όμως πολύ κρίμα που όπως διαβάζω και "σοβαρές" υποτίθεται εταιρίες του ιδιωτικού χώρου άρχισαν τα ίδια!και δυστυχώς με την ανεργία που υπάρχει βρισκουν και τα κάνουν η μάλλον τα μαγείρεψαν όπως πρέπει κάποιοι για να..βρίσκουν να τα κάνουν..δυστυχώς και όσο για τους μισθούς που μειώνονται στην intracom δε ξέρω τι μισθούς έπαιρναν αλλά αυτο το πανηγύρι που γινόταν στο δημόσιο(με τα λεφτά μας)μιας κ εμείς πληρώναμε τους φόρους και τα χαράτσια δε νομίζω να υπάρχει πουθενά..και σίγουρη δημόσιουπαλληλικη δουλειά και τρελλά λεφτά τι στιγμή που το δικό μου παιδί αύριο μεθαύριο που δεν έχει βισμα να μπει κάπου σα ψάχνει δουλειά με..500(κ αν δε τα κόψουν κι άλλο ευρώ)κ με όλα τα ανελαστικα ωράρια που έλεγε και το παλικάρι πιο πάνω!

σσ

δεν άντεξα με όσα γίνονται γύρο μας να μη σχολιάσω την είδηση...

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Ένα έχω να πω:

Κλασσικη καραμελα...

Πληρωνουμε τα λαθη μας.

Και οι πολιτικοι που περασαν απο την βουλη τα τελευταια 30 χρονια (εχοντας εννοειται τη μεγαλυτερη μεριδα ευθυνης για το χρεος) απο εμας ψηφιστηκαν.

Οι εκαστοτε 300 εμας αντιπροσοπευουν.

ειμαστε απλα σκατορατσα, ας το παραδεχθουμε :(

Αν δεν υπήρχε το σύστημα αυτό, δηλαδή ο τάδε γέρος θα ψηφίσει τον τάδε πολιτικό γιατί του έκανε ρουσφέτι και βρήκε δουλειά ο γιός του, ο εγγονός του, ο ανηψιός του, τότε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά και θα υπήρχε σωστή επιλογή ψήφου για τον καθένα.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά πως να συστρατευτείς με το ΔΥ που αγωνίζεται να μην χάσει το "δικαίωμά του" στο να μην δουλεύει σχεδόν καθόλου και να πληρώνεται κανονικά με αρκετά επιδόματα. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ ούτε να νιώσω τον πόνο του , ούτε να τον στηρίξω...

Μα δεν λέω να νοιώσεις τον πόνο κλπ, απλά όλο αυτό το κόλπο δεν έχει να κάνει με το στρώσιμο του δημόσιου τομέα. Εστω και αργά αρχίζει να διαφαίνεται το όλο σκηνικό.

Εξ' αλλου όλοι κάποια δικαιώματα αγωνίζονται να κρατήσουν. Εκεί που αυτά είναι υπερβολικά, συμφωνώ, να πολεμηθούν. Αλλά τι σχέση έχουν αυτά τα δικαιώματα με το κόψιμου του δώρου στους συνταξιούχους των 700 ευρώ; Τι σχέση έχουν τα δικαιώματα με τις περικοπές που ήδη έγιναν σε "υψηλούς μισθούς" των 1500 ευρώ; Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αν το πογκρόμ περικοπών σταματούσε στου ΔΥ, θα είχες απόλυτο δίκαιο. Ομως δεεεεεν σταματάει πουθενά. Οι άνθρωποι εντολές εκτελούν. Δεν κυβερνάνε. Παρέδωσαν την διακυβέρνυση στο ΔΝΤ. Γι' αυτό πήγε η τρόικα στην ΝΕΟΓΑΛ, να δει αν η υπαναχώρηση έγινε απο πιέσεις της κυβέρνησης. Θέλουν απλά να μειωθούν οι μισθοί σε επίπεδα του 1970 και πριν. Χωρίς όμως αντίστοιχη μείωση τιμών σε προιόντα και υπηρεσίες, αλλοιώς δεν κερδίζουν όσα θέλουν.

Ενα άλλο παράδειγμα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. προκειμένου να υπάρχει επένδυση έβαλαν σαν κίνητρο η τιμή KW να αγοράζεται από την ΔΕΗ στο τριπλάσιο από όσο πουλιέται από την ΔΕΗ στους καταναλωτές(σήμερα). Και ενώ υπάρχει τεράστια προσφορά, δεν προχωράει, μέχρι η τιμή πώλησης της KWώρας να πλησιάσει στην ήδη συμφωνιθήσα τιμή αγοράς. Μην περιμένετε δηλαδή μείωση αλλά και άλλη αύξηση στη ΔΕΗ, προκειμένου να μην χάσουν οι μέτοχοι τα κέρδη που υπολόγιζαν.

Στο ίδιο μοτίβο παίζουν τώρα ανεγξέλεκτες και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει αντίπαλο δέος να τους φρενάρει. οσο θα τα βάζουμε ο ένας με τον άλλον, τόσο θα αφανίζουν αυτοί μισθούς.

Για δύο πράγματα δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς: Για αυτά που διορθώνονται(αφού διορθώνονται) και για αυτά που δεν διορθώνονται(αφού δεν μπορεί να κάνει κάτι).

Κινέζικη παροιμία

Δυστυχώς έφτασε και πυον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα αυτό που ζούμε όσοι δουλεύουμε σε εποχιακά τουριστικά επαγγέλματα..Σαββατοκύριακα??τι είναι αυτό??ανέκδοτο??δε θυμάμαι πόσα καλοκαίρια δεν εχω δει ελεύθερο Σ/Κ???

Υπερωρίες να πληρωθούν??το άλλο με το τοτο το ξέρεις!!!ωράρια??σήμερα σε θέλω 6 κ αύριο..16 ώρες και αν θες μίλα..

κρίμα όμως πολύ κρίμα που όπως διαβάζω και "σοβαρές" υποτίθεται εταιρίες του ιδιωτικού χώρου άρχισαν τα ίδια!και δυστυχώς με την ανεργία που υπάρχει βρισκουν και τα κάνουν η μάλλον τα μαγείρεψαν όπως πρέπει κάποιοι για να..βρίσκουν να τα κάνουν..δυστυχώς και όσο για τους μισθούς που μειώνονται στην intracom δε ξέρω τι μισθούς έπαιρναν αλλά αυτο το πανηγύρι που γινόταν στο δημόσιο(με τα λεφτά μας)μιας κ εμείς πληρώναμε τους φόρους και τα χαράτσια δε νομίζω να υπάρχει πουθενά..και σίγουρη δημόσιουπαλληλικη δουλειά και τρελλά λεφτά τι στιγμή που το δικό μου παιδί αύριο μεθαύριο που δεν έχει βισμα να μπει κάπου σα ψάχνει δουλειά με..500(κ αν δε τα κόψουν κι άλλο ευρώ)κ με όλα τα ανελαστικα ωράρια που έλεγε και το παλικάρι πιο πάνω!

σσ

δεν άντεξα με όσα γίνονται γύρο μας να μη σχολιάσω την είδηση...

Ο πατέρας μου είναι 61 ετών και δουλέυει από τα 25, στην αρχή σαν υπάλληλος και αργότερα και μέχρι σήμερα με την δική του επιχείρηση. Εγώ τον θυμάμε να δουλεύει καθημερινλα τουλάχιστον 12 ώρες, πολλές φορές και 15, από τότε που είμουνα πιτσιρικάς.

Επίσης θυμάμαι το καθημερινό άνχος του για την δουλειά, έτσι ώστε να μπορεί να πληρώνει το προσωπικό, κατί τομάρια που δούλευαν πάνω σε κάτι και 17:01 η το παράταγαν και έφευγαν ή μεχρί τις 17:10 που τους έπερνε τα το ολοκληρώσουν θέλανε υπερωρίες.

Αυτό που πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει είναι ότι η ζημιά που έχει η μονιμότητα των ΔΥ είναι μεγάλη, γιατί όσοι δεν μπορούν να μπουν στο δημόσιο νομίζουν ότι πρέπει και στον Ιδ.Τομέα να είναι τα ίδια χάλια. Και δηστυχώς, ένα μεγάλο κομμάτι ελλήνων έχει ξαχάσει τι σημαίνει να δουλεύει...

Cheers

Blackberry 9780 Bold | Blackberry Playbook 16gb

Δηλαδή επειδή κάποιοι ταλαιπωρούσαν τότε τον πατέρα σου πρέπει να πετσοκόψουν τώρα τους μισθούς σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις; Αυτό λες με τα γραφόμενά σου.

Κινέζικη παροιμία

Φίλε μου δεν ξέρω τις εμπειρείες σου με το δημόσιο, και τι σε κάνει να το λες αυτό αλλά δεν πρέπει να τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν ανθρώποι στον δημόσιο τομέα που δεν αξίζουν αυτή την κριτική, γιατί απλά κάνουν την δουλειά τους και ίσως και κάτι περισσότερο γιατί αυτοί οι αρχικοπρίτες (πράσινοι, μπλέ, κόκκινοι, πορτοκαλοκιτρινοκόκκινοι και λοιπά), που κι εσύ ψηφίζεις τόσα χρόνια, πουλούσαν ελπίδες στο κόσμο και χώνανε στα υπουργεία ωρομισθίους... και άλλα πολλά γνωστά

Δηλαδή επειδή κάποιοι ταλαιπωρούσαν τότε τον πατέρα σου πρέπει να πετσοκόψουν τώρα τους μισθούς σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις; Αυτό λες με τα γραφόμενά σου.

Ενδιαφέρον συλλογισμός..

Βασικά λέει τομάρια όσους ζητούσαν να πληρωθούν τις υπερωρίες τους ενώ φυσικά θα έπρεπε να τις δουλεύουν τζάμπα (έστω και λίγο - κατά τα λεγόμενα του) υπέρ του πατρός του στο όνομα της επιχείρησης!

Ύστερα, πετάει και την γνωστή καραμέλα περί Δημοσίου (κόμπλεξ) και ο Θεός βοηθός (λέω τώρα..) σε όποιον βρεθεί να τον έχει εργοδότη ειδικά με τις νέες εργασιακές διατάξεις :lol:

Edited by Directx

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

εγω εχω την εξης απορια,γιατι στην ελλαδα η τηλεφωνικη επικοινωνια ειναι τοσο ακριβη??? εστω και ας το κανουν για να εχουν κερδος η να κλεβουν τον κοσμο με τον πιο ευκολο τροπο που πανε ολα αυτα τα λεφτα???πιοι κρυβονται απο ολα αυτα??/?

εγω εχω την εξης απορια,γιατι στην ελλαδα η τηλεφωνικη επικοινωνια ειναι τοσο ακριβη??? εστω και ας το κανουν για να εχουν κερδος η να κλεβουν τον κοσμο με τον πιο ευκολο τροπο που πανε ολα αυτα τα λεφτα???πιοι κρυβονται απο ολα αυτα??/?

Απλούστατα πάνε στους μετόχους του ΟΤΕ: Deuche Telecom, μικρομέτοχοι και ελληνικό δημόσιο. Η επικοινωνεία είναι ακριβή επειδή απλά δεν έχουμε σωστά οργανωμένη καταναλωτική συνείδηση. Από την άλλη, προκειμένου να κερδίζουν και οι εναλλακτικοί πάροχοι, η επιβλέπουσα αρχή επικονωνειών δεν επιτρέπει στον ΟΤΕ να κατεβάσει άλλο τις τιμές. Αν τις κατεβάσει θα γίνει ανταγωνιστικός. Και αυτό δεν θα συμφέρει τους άλλους παρόχους. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για τον καταναλωτή.Αυτά για όσους ασπάζονται την ιδιωτικοποίηση. Δεν είναι πανάκια σε όλους τους τομείς. Τα ίδια θα γίνουν και στις μεταφορές. Κατηγορούσαν τους φορτηγατζήδες αλλά ο υπουργός είπε ότι η απελευθέρωση δεν θα ρίξει τις τιμές. Και στα φαρμακεία θα σας πω μόνον αυτό: Ενα απλό παλιό φάρμακο που το αγοράζεις εδώ 2 ευρώ μόνον, στην ελβετία που το χρειάστηκα και είναι απελευθερωμένα τα φαρμακεία, το πλήρωσα 14,5 ευρώ. Ναι απλά 750% πάνω.

Κινέζικη παροιμία

σε ευχαριστω πολι για την ολκληρωμενη σου απαντηση με καλυψες πληρως..επισης γιατι ενα λιτρο βενζινης κοστιζει 1,50 ευρω στο περιπου ενω ενα βαρελι πετρελαιου που περιεχει 170 λιτρα κοστιζει 100 ευρω μονο

Ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι το μοναδικο κινητρο που επιφερει μειωση τιμων και και βελτιωση του παρεχομενου προιοντος ειναι το κερδος. Το ιδιο συμβαινει και με μας. Γι αυτο σπουδαζουμε, για αυτο προσπαθουμε να βελτιωσουμε τις ικανοτητες μας, για να εχουμε μεγαλυτερο κερδος. Οποτε αυτο, αυτοματα συνεπαγεται οτι μια κρατικη εταιρεια και ενας ΔΥ, δεν προκειται ποτε να παει μπροστα. Τα παραδειγματα ειναι παρα πολλα στην χωρα μας. Απο που να αρχισω δηλαδη... απο την Ολυμπιακη? απο τον ΟΣΕ, την ΕΒΖ, την ΑΤΕ και και και...

Οταν δεν σε νοιαζει να βγαλεις φραγκα, γιατι πληρωνει ο μακακας ο Ελληνας φορολογουμενος, καταληγεις, ακομη κι αν εισαι μονοπωλιο (ΟΣΕ) να μπαινεις μεσα. Ακουστε εκει, ο ΟΣΕ λεει, με τα εσοδα που εχει, δεν μπορει να καλυψει καν τους μισθους του. Ναι ναι, ξερω, φταινε οι κυβερνησεις, η πασοκονεοδημοκρατια, οι πελατιακες σχεσεις κτλ. Ε, λοιπον αυτο ειναι το δημοσιο στην Ελλαδα και επειδη εδω και 35 χρονια δεν το αλλαξαμε, το μονο που μενει να κανουμε σαν λαος, ειναι να το καταργησουμε. Γιατι βαρεθηκα να πληρωνω, κουραστηκα να ακουω να κοβουν την συνταξη της μανας μου απο 450€ που επαιρνε σε 400€. την ωρα που στον ΟΣΕ εχουν μισθους με 3 κ 4 χιλιαδες ευρω. Δεν με νοιαζει ποιος φταιει, ειλικρινα, εχω κουραστει τοσο, που δεν θελω να πληρωσω ΚΑΝΕΝΑΝ. Και ουτε εχω φοβικα συνδρομα, τι θα μου κανει ο ιδιωτης εμενα τον πελατη. Συγκεκριμενα το βγενοπουλος δεν μου κανε τιποτα που πηρε την Ολυμπιακη, αντιθετως ηταν η πρωτη φορα που μπηκα σε καινουριο αεροπλανο σε δρομολογιο εσωτερικου και η 1η φορα που η πτηση εφυγε ακριβως στην ωρα της. Αν γινεται το μονο που θελω να μεινει στο δημοσιο, ειναι ο στρατος η αστυνομια και η εφορια.

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:

Όσο για του ΔΥ, οκ δέχομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και άνθρωποι που τιμάνε τα λεφτά που παίρνουν αλλά κατά το 99% αυτοί ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση (όσον αφορά την Ελλάδα όχι την παγκόσμια κατάσταση φυσικά που συμβάλλει σε αυτό που συμβαίνει σήμερα). Και εξηγούμαι... προκειμένου κάποιος να διορίσει το παιδί του στο δημόσιο για να παίρνει καλά λεφτά, χωρίς ιδιαίτερες σπουδές και χωρίς να ιδρώνει ή να αγχώνεται, στήριζε το κάθε λαμόγιο για να ανέβει στην εξουσία (βλ. μαζί τα φάγαμε) δημιουργώντας έτσι μία ανακυκλούμενη κατάσταση που άφησε τα λαμόγια να ασελγούν δεκαετίες στον τόπο, παρέλισε τον δημόσιο τομέα, ανέβασε τα έξοδα του κράτους και τους φόρους, δυσκόλεψε (μέσω του χάους που επικρατεί στο δημόσιο) την ανάπτυξη σωστής επιχειρηματικής δραστηριότητας κοκ.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, υπεύθυνος είναι όποιος ανέχεται αυτή την κατάσταση και σφυρίζει αδιάφορα όσο δεν θίγονται τα δικά του συμφέροντα.

Πάλι οι Δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε; Δηλαδή εγώ που μπήκα πριν κάποια χρόνια με ΑΣΕΠ (όπως και πολλές χιλιάδες νέα παιδιά) γιατί ακριβώς φταίμε;

Φταίμε για τις μίζες;

Φταίμε για τις διοικήσεις οργανισμών και ΔΕΚΟ που διορίζονταν μόνο για να τρώνε; (αυτόι και οι συνδικαΛΗΣΤΕΣ)

ΕΛΕΟΣ πια με τους Δ.Υ.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι το μοναδικο κινητρο που επιφερει μειωση τιμων και και βελτιωση του παρεχομενου προιοντος ειναι το κερδος. Το ιδιο συμβαινει και με μας. Γι αυτο σπουδαζουμε, για αυτο προσπαθουμε να βελτιωσουμε τις ικανοτητες μας, για να εχουμε μεγαλυτερο κερδος. Οποτε αυτο, αυτοματα συνεπαγεται οτι μια κρατικη εταιρεια και ενας ΔΥ, δεν προκειται ποτε να παει μπροστα. Τα παραδειγματα ειναι παρα πολλα στην χωρα μας. Απο που να αρχισω δηλαδη... απο την Ολυμπιακη? απο τον ΟΣΕ, την ΕΒΖ, την ΑΤΕ και και και...

Οταν δεν σε νοιαζει να βγαλεις φραγκα, γιατι πληρωνει ο μακακας ο Ελληνας φορολογουμενος, καταληγεις, ακομη κι αν εισαι μονοπωλιο (ΟΣΕ) να μπαινεις μεσα. Ακουστε εκει, ο ΟΣΕ λεει, με τα εσοδα που εχει, δεν μπορει να καλυψει καν τους μισθους του. Ναι ναι, ξερω, φταινε οι κυβερνησεις, η πασοκονεοδημοκρατια, οι πελατιακες σχεσεις κτλ. Ε, λοιπον αυτο ειναι το δημοσιο στην Ελλαδα και επειδη εδω και 35 χρονια δεν το αλλαξαμε, το μονο που μενει να κανουμε σαν λαος, ειναι να το καταργησουμε. Γιατι βαρεθηκα να πληρωνω, κουραστηκα να ακουω να κοβουν την συνταξη της μανας μου απο 450€ που επαιρνε σε 400€. την ωρα που στον ΟΣΕ εχουν μισθους με 3 κ 4 χιλιαδες ευρω. Δεν με νοιαζει ποιος φταιει, ειλικρινα, εχω κουραστει τοσο, που δεν θελω να πληρωσω ΚΑΝΕΝΑΝ. Και ουτε εχω φοβικα συνδρομα, τι θα μου κανει ο ιδιωτης εμενα τον πελατη. Συγκεκριμενα το βγενοπουλος δεν μου κανε τιποτα που πηρε την Ολυμπιακη, αντιθετως ηταν η πρωτη φορα που μπηκα σε καινουριο αεροπλανο σε δρομολογιο εσωτερικου και η 1η φορα που η πτηση εφυγε ακριβως στην ωρα της. Αν γινεται το μονο που θελω να μεινει στο δημοσιο, ειναι ο στρατος η αστυνομια και η εφορια.

Ξεκινώντας από το τέλος: Θυμίζω ότι η Ολυμπιακή ήταν ιδιωτική και φαλήρισε και την πήρε το Δημόσιο. Οσο για το κέρδος έχεις απόλυτα δίκαιο. Μόνο που ο ιδιώτης και μάλιστα ο έλληνας, θέλει μόνο το κέρδος σε βαθμό αρπακολισμού: ότι πιάσω τώρα και για το μέλλον χέ..ηκα. Βεβαίως και ενθυσιάστηκα με την Ολυμπιακή του κυρίου Βγενόπουλου. Πλην όμως άρχισαν τα όργανα: Και η Ολυμπιακή και η Agean δεν βγαίνουν. Δεν μπορούν να καλύψουν την γεωγραφική ιδιομορφία της ελλάδας με τα νησιά. Πορσπαθούν να συγχωνευτούν και δεν τα καταφέρνουν, λόγω ΕΕ. Και ας σταματήσει παρακαλώ ο λαικίσμός του τύπου γιατί εγώ να πληρώνω για σένα.

Ο ακρίτας συμμετέχει στα άξοδα του ΟΑΣ, όπως εγώ συμμετέχω στα έξοδα του αγροτικού του γιατρού ή του κέντρου υγείας που δεν χρησιμοποιώ. Η απάντηση είναι πολύ απλή: Επειδή και συ κάπου αλλού πληρώνεις για μένα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε κοινωνία, αλλοιώς θα λεγόμαστε σύντομα κοπάδι.

Τα ίδια βέβαια γίνονται και έξω. Στην αγγλία τα δυστυχήματα με τρένο αυξήθηκαν μετά την ιδιωτικοποίηση. Το ίδιο και στο σύστημα ύδρευσης αποχέτευσης, όπου οι ιδιώτες δεν έχουν συντηρήσει ποτέ το δίκτυο σε βαθμό επικίνδυνο για την δημόσια υγεία. Ε και εκεί, αυτή την συντήρηση πάλι ο φορολογούμενος θα την πληρώσει και ο ιδιώτης θα κρατήσει απλά το κέρδος. Και μην ξεχνάμε το πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε προχθές στην γερμανία. Εκεί τα τρένα φεύγουν πάντα στην ώρα τους. Απλά τελευταία δεν είσαι σίγουρος αν φτάσεις ζωντανός

Κινέζικη παροιμία

Μπράβο στους εργαζόμενους της Ιντρακόμ.

Η κατάσταση έχει παραγίνει. Μας αρνούνται αυξήσεις, απολύουν κόσμο και προσλαμβάνουν απελπισμένους ανθρώπους που δουλεύουν για τα μισά από ότι πρέπει, όλα με την δικαιολογία της "κρίσης" ενώ τα κέρδη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παραμένουν σταθερά.

Όσο για του ΔΥ, οκ δέχομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και άνθρωποι που τιμάνε τα λεφτά που παίρνουν αλλά κατά το 99% αυτοί ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση (όσον αφορά την Ελλάδα όχι την παγκόσμια κατάσταση φυσικά που συμβάλλει σε αυτό που συμβαίνει σήμερα). Και εξηγούμαι... προκειμένου κάποιος να διορίσει το παιδί του στο δημόσιο για να παίρνει καλά λεφτά, χωρίς ιδιαίτερες σπουδές και χωρίς να ιδρώνει ή να αγχώνεται, στήριζε το κάθε λαμόγιο για να ανέβει στην εξουσία (βλ. μαζί τα φάγαμε) δημιουργώντας έτσι μία ανακυκλούμενη κατάσταση που άφησε τα λαμόγια να ασελγούν δεκαετίες στον τόπο, παρέλισε τον δημόσιο τομέα, ανέβασε τα έξοδα του κράτους και τους φόρους, δυσκόλεψε (μέσω του χάους που επικρατεί στο δημόσιο) την ανάπτυξη σωστής επιχειρηματικής δραστηριότητας κοκ.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, υπεύθυνος είναι όποιος ανέχεται αυτή την κατάσταση και σφυρίζει αδιάφορα όσο δεν θίγονται τα δικά του συμφέροντα.

Επί χούντας πιστεύεις οτι διορίστηκε έστω και 1 χωρίς μέσον; Γιατί όμως η χούντα που χάρισε δάνεια για σπίτια και εργοστάσια, έφτιαξε δρόμους παντού και έβαλε ρεύμα στα χωριά και έστειλε έστω έναν αγροτικό γιατρό σε χωριά που δεν πατούσε ποτέ γιατρός και και και τελικά κατάφερε να μην αφήσει χρέος;;;;;;;; Τότε ήταν καλοί οι ΔΥ και τώρα χάλασαν; Η μήπως οι κυβερνώντες είναι το καεφάλι από το οποίο βρωμάει το ψάρι;

----------------------------------

Υ.Γ. Δεν είχα καλλίτερο παράδειγμα, δεν ασπάζομαι τις τότε ιδέες, για να μην παρεξηγηθούμε.

Κινέζικη παροιμία

Ενδιαφέρον συλλογισμός..

Βασικά λέει τομάρια όσους ζητούσαν να πληρωθούν τις υπερωρίες τους ενώ φυσικά θα έπρεπε να τις δουλεύουν τζάμπα (έστω και λίγο - κατά τα λεγόμενα του) υπέρ του πατρός του στο όνομα της επιχείρησης!

Ύστερα, πετάει και την γνωστή καραμέλα περί Δημοσίου (κόμπλεξ) και ο Θεός βοηθός (λέω τώρα..) σε όποιον βρεθεί να τον έχει εργοδότη ειδικά με τις νέες εργασιακές διατάξεις :lol:

Ανέφερα ένα παραδείγμα από προσωπική εμπειρία, ενδεικτικό κατά την γνώμη μου για το ότι οι έλληνες σε μεγάλο ποσοστό έχουν ξεχάσει να δουλεύουν και έχω αρκετά ακόμα.

Δεν έχω κανένα κομπλεξ με όλους τους ΔΥ. Έχω όμως με αυτούς που είναι μόνιμοι και αράζουν όλη μέρα και αφήνουν την δουλειά στα παιδιά των stage και τους συμβασιούχους.

Επίσης φίλε μου, εμένα προσωπικά πχ. αν μου αναθέσουν να φράψω μία επιστολή και στις 17:00 την έχω γράψει όλη και μου μένει μόνο το "Με εκτίμηση" εεε θα το γράψω και ας πάει 17:10, έλεος.

Επιπλέον, να πληρώνται υπερωρίες εφόσον υπάρχουν, δεν έχω καμία αντίριση, αλλά σε ανθρώπους που έχουν όντως δουλέψει το 8ωρο τους, οχί 1 ώρα facebook, 1 ώρα msn κλπ.

Τέλος, αν διαφωνείς με το γεγονός ότι τα τελευταία 30 χρόνια, έτσι όπως δούλεψε το σύστημα, με την πολιτική διορισμοί έναντι ψήφων και τούμπαλιν δεν καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό η νοοτροπία πολών ανθρώπων, απόψη σου, αλλά διαφωνώ.

Cheers

Ανέφερα ένα παραδείγμα από προσωπική εμπειρία, ενδεικτικό κατά την γνώμη μου για το ότι οι έλληνες σε μεγάλο ποσοστό έχουν ξεχάσει να δουλεύουν και έχω αρκετά ακόμα.

Αραγε μόνο οι ΔΥ; Κανείς δεν είχε κακή εμπειρία από ιδιωτικές εταιρείες; Ξαφνικά τις βλέπεις όλες παναγίτσες και μόνο οι υπάλληλοι του δημοσίου τεμπελιάζουν;

Δεν έχω κανένα κομπλεξ με όλους τους ΔΥ. Έχω όμως με αυτούς που είναι μόνιμοι και αράζουν όλη μέρα και αφήνουν την δουλειά στα παιδιά των stage και τους συμβασιούχους.

Τα παιδιά των stage υποτίθεται ότι πήγαν για να εκπαιδευτούν, να αποκτήσουν εμπειρία και δυστυχώς κατέληξαν να κάνουν συχνά όλη την δουλειά. Αλλά ποιός δημόσιος τους διόρισε; Ο απλός ΔΥ ή ο κάθε κύριος "κοπρίτες";

Επίσης φίλε μου, εμένα προσωπικά πχ. αν μου αναθέσουν να φράψω μία επιστολή και στις 17:00 την έχω γράψει όλη και μου μένει μόνο το "Με εκτίμηση" εεε θα το γράψω και ας πάει 17:10, έλεος.

Ο καθένας μπορεί (και από τις δύο πλευρές) να φέρνει άπειρα παραδείγματα. Στην γερμανία προ διμήνου, πήγα να μπω 19:01 σε ένα μαγαζί, να αγοράσω ένα χρυσαφικό και ο ιδιοκτήτης μούκλεισε την πόρτα στα μούτρα και την κλείδωσε. Είχε λήξει το ωράριο βλέπεις. Οχι πως δεν έχεις δίκαιο στο γενικό πνεύμα αυτής της παραγράφου, απλά είναι θέμα ανθρώπου είτε ΔΥ είτε ΙΥ

Επιπλέον, να πληρώνται υπερωρίες εφόσον υπάρχουν, δεν έχω καμία αντίριση, αλλά σε ανθρώπους που έχουν όντως δουλέψει το 8ωρο τους, οχί 1 ώρα facebook, 1 ώρα msn κλπ.

Σου θυμίζω την ύπουλη πολιτική των επιδομάτων, δεν την αποφάσισαν οι εργαζόμενοι αλλά οι εκάστοτε κυβερνώντες, ώστε όταν έρθει η ώρα της σύνταξης να παίρνεις τρεις και εξήντα, αλλά και να μην φωνάζεις όσο εργάζεσαι.

Τέλος, αν διαφωνείς με το γεγονός ότι τα τελευταία 30 χρόνια, έτσι όπως δούλεψε το σύστημα, με την πολιτική διορισμοί έναντι ψήφων και τούμπαλιν δεν καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό η νοοτροπία πολών ανθρώπων, απόψη σου, αλλά διαφωνώ.

Ετσι είναι έχεις δίκαιο. Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει, όχι να ψοφήσουν της πείνας ΔΥ και ΙΥ και να χαίρονται οι εκάστοτε κυβερνώντες, και μεγαλοεπενδυτές που μας βάζουν να τρογώμαστε μεταξύ μας για το ποιός φταίει, ενώ φταίνε εκείνοι. Γιατί δυστυχώς σε κάθε παρόμοιο θέμα αυτό γίνεται: οι μεν λένε πως φταίνει οι δεν. Και επιπλέον η πολιτική: θέση για μια ψήφο ισχύει από αρχής ελληνικού κράτους ίσως και διεθνώς με άλλους τρόπους. Δεν οδήγησε όμως αυτή στο σημερινό αποτέλεσμα, αλλά η κατασπάραξη του δημόσιου χρήματος απο τα εκάστοτε κοράκια. Τα οποίοα φρόντισαν να περάσουν και νόμους, τέτοιους που δεν μπορεί να τους αγγίξει η δικαιοσύνη.

Cheers

Τα bold γράμματα είναι δικές μου απαντήσεις, απλά δεν βρήκα άλλο τρόπο να τα παρεμβάλω.

Κάποτε ρώτησαν μια καμήλα αν της αρέσει περισσότερο η ανηφόρα ή η κατηφόρα. Και το ζωντανό απάντησε: Χάθηκε ρε παιδιά ο ίσος δρόμος;

Εμείς ακόμη τσακονώμαστε αν είναι καλλίτερο το απόλυτο δημόσιο με το απόλυτο ιδιωτικό. Ε, τι να πω; οτι έχουμε λιγώτερο μυαλό από μια καμήλα;

Κινέζικη παροιμία

Τα bold γράμματα είναι δικές μου απαντήσεις, απλά δεν βρήκα άλλο τρόπο να τα παρεμβάλω.

Κάποτε ρώτησαν μια καμήλα αν της αρέσει περισσότερο η ανηφόρα ή η κατηφόρα. Και το ζωντανό απάντησε: Χάθηκε ρε παιδιά ο ίσος δρόμος;

Εμείς ακόμη τσακονώμαστε αν είναι καλλίτερο το απόλυτο δημόσιο με το απόλυτο ιδιωτικό. Ε, τι να πω; οτι έχουμε λιγώτερο μυαλό από μια καμήλα;

Με κάλυψες 100%. το ίδιο πράγμα λέμε, με διαφορετική διατύπωση. Αν και ποτέ δεν τα φόρτωσα όλα στους ΔΥ όπως εύκολα μπορείς να δεις από το πρότο μου post, ίσα ίσα. ;)

Και για να κλείσουμε με off topic, κακά τα ψέματα, καλομάθαμε/κακομάθαμε όλοι, ΔΥ, ΙΥ, επιχειρηματίες κλπ. και τα αποτελέσματα φαίνονται σήμερα. Το κουβεντιάζουμε όποτε θέλεις.

Cheers

Διαβάζοντας κάποια από τα προηγούμενα σχόλια θλίβομαι. Και αυτό γιατί η προπαγάνδα της κυβέρνησης και το ανελέητο καθημερινό σφυροκόπημα των Μεσων Μαζικής Εξαπάτησης κατάφερε να περάσει έντονα σύνδρομα ενοχοποίησης στους πολίτες και έτσι όλοι νοιώθουν ένοχοι. Οπως το είπε και ο Πάγκαλος: Μαζί τα φάγαμε όλοι.

Μόνο που:

1) Δεν έχουν οι πολίτες την ίδια ευθύνη με όσους έπαιρναν αποφάσεις

2) Το πολιτικό σύστημα μόνο δημοκρατία δεν είναι στο βαθμό που στηρίζεται σε εναλλαγή 2 μόνο κομμάτων και των ίδιων λίγο πολύ προσώπων. Είναι περισσότερο μορφή πολιτικής ολιγαρχίας (κατά Καστοριάδη)

3) Το φαλήρισμα του κράτους δεν προέρχεται φυσικά από τους δημοσίους υπαλλήλους και τους δήθεν υψηλούς μισθούς τους. Προέρχεται από το παντελώς άδικο φορολογικό σύστημα της χώρας μας που έχει απιστευτα υψηλους εμμεσους φόρους, ενω οι αμεσοι μειώνονται με αργούς ρυθμούς. Αυτό πλήτει τους φτωχότερους εισοδηματικά. Προέρχεται από τις μίζες που πληρώνονταν για τα δημόσια έργα και διόγκωναν απίστευτα το κόστος, από τις αμυντικές δαπάνες από την Ολυμπιάδα της συμφοράς (αλήθεια τι έγινε με την αναβάθμιση μας εξαιτίας της;;;)

4) Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα έχει ξεπεράει κάθε όριο στερώντας απίστευτα εισοδήματα το κράτος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ειδικά τα προηγούμενα χρόνια είχαν κάνει τρελό πάρτι με τη φοροδιαφυγή. Σιγόνταρε και το κράτος με τη διάλυση των εισπρακτικών μηχανισμών. Οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι χαμηλότεροι ακόμα και από τη Βρετανία!

5) Παρά την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη στην Ελλάδα παρασιτικός και λαθροβίωτος υπήρξε ο ιδιωτικός τομέας (κατά βάση) και όχι το δημόσιο. Είναι γνωστή η εξάρτηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων από το κράτος

Οταν ξεπεράσουμε τα σύνδρομα ενοχικότητας (που θα γίνει πολύ συντομα ευχομαι) θα κατεβούμε στο δρόμο και θα γίνει της .. Αιγύπτου!

Αντε και στα δικά μας!!! Και σύντομα!

Ένα έχω να πω:

Κλασσικη καραμελα...

Πληρωνουμε τα λαθη μας.

Και οι πολιτικοι που περασαν απο την βουλη τα τελευταια 30 χρονια (εχοντας εννοειται τη μεγαλυτερη μεριδα ευθυνης για το χρεος) απο εμας ψηφιστηκαν.

Οι εκαστοτε 300 εμας αντιπροσοπευουν.

ειμαστε απλα σκατορατσα, ας το παραδεχθουμε :(

Και τι ακριβώς να παραδεχτούμε φίλε μου? Οτι δεν υπάρχει πολιτικός στη χώρα μας. Γιατί όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη. Γιατί κανένας δε νοιάστηκε γι'αυτή τη χώρα, μόνο τις τσέπες τους γεμίζανε. Όχι, δεν έχουμε πολιτικούς στην Ελλάδα, απατεώνες, ληστές, αλήτες έχουμε. Λίγοι είναι οι καλοί και αυτούς τους πετάει το σύστημα εκτός.

Μόνο στην Ελλάδα δεν τιμωρείται ΠΟΤΕ ο πολιτικός...

Διαβάζοντας κάποια από τα προηγούμενα σχόλια θλίβομαι. Και αυτό γιατί η προπαγάνδα της κυβέρνησης και το ανελέητο καθημερινό σφυροκόπημα των Μεσων Μαζικής Εξαπάτησης κατάφερε να περάσει έντονα σύνδρομα ενοχοποίησης στους πολίτες και έτσι όλοι νοιώθουν ένοχοι. Οπως το είπε και ο Πάγκαλος: Μαζί τα φάγαμε όλοι.

Μόνο που:

1) Δεν έχουν οι πολίτες την ίδια ευθύνη με όσους έπαιρναν αποφάσεις

2) Το πολιτικό σύστημα μόνο δημοκρατία δεν είναι στο βαθμό που στηρίζεται σε εναλλαγή 2 μόνο κομμάτων και των ίδιων λίγο πολύ προσώπων. Είναι περισσότερο μορφή πολιτικής ολιγαρχίας (κατά Καστοριάδη)

3) Το φαλήρισμα του κράτους δεν προέρχεται φυσικά από τους δημοσίους υπαλλήλους και τους δήθεν υψηλούς μισθούς τους. Προέρχεται από το παντελώς άδικο φορολογικό σύστημα της χώρας μας που έχει απιστευτα υψηλους εμμεσους φόρους, ενω οι αμεσοι μειώνονται με αργούς ρυθμούς. Αυτό πλήτει τους φτωχότερους εισοδηματικά. Προέρχεται από τις μίζες που πληρώνονταν για τα δημόσια έργα και διόγκωναν απίστευτα το κόστος, από τις αμυντικές δαπάνες από την Ολυμπιάδα της συμφοράς (αλήθεια τι έγινε με την αναβάθμιση μας εξαιτίας της;;;)

4) Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα έχει ξεπεράει κάθε όριο στερώντας απίστευτα εισοδήματα το κράτος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ειδικά τα προηγούμενα χρόνια είχαν κάνει τρελό πάρτι με τη φοροδιαφυγή. Σιγόνταρε και το κράτος με τη διάλυση των εισπρακτικών μηχανισμών. Οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι χαμηλότεροι ακόμα και από τη Βρετανία!

5) Παρά την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη στην Ελλάδα παρασιτικός και λαθροβίωτος υπήρξε ο ιδιωτικός τομέας (κατά βάση) και όχι το δημόσιο. Είναι γνωστή η εξάρτηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων από το κράτος

Οταν ξεπεράσουμε τα σύνδρομα ενοχικότητας (που θα γίνει πολύ συντομα ευχομαι) θα κατεβούμε στο δρόμο και θα γίνει της .. Αιγύπτου!

Αντε και στα δικά μας!!! Και σύντομα!

1) Έχουν διότι οι πολίτες του ψήφιζαν, ξανά και ξανά και ξανα. Επίσης μπορεί να φταίει το κράτος που δεν πιάνει, αλλά φταίω κι εγώ που κλέβω/δίνω μίζα/φοροδιαφεύγω/χτίζω παράνομα κλπ.

2) Επί της αρχής δεν έχεις άδικο, όμως αυτό σύστημα, περίπου, ισχυέι σε όλο τον κόσμο και έχει να κάνει με ιδεολογίες, κεντρικές ιδεές και τάσεις , 1, 2, 3 ή περισσότερες που αναπτύχθηκαν και κυριάρχησαν σε κάθε χώρα. Το ότι πλέον αυτά τα όρια έχουν "ξεθωριάσει" είναι γεγονός.

Όπως είναι επίσης γεγογονός ότι στην Ελλάδα, τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια, αυτό το σύστημα στηρίχθηκε κατα βάση σε δούνε και λαβείν ψήφισε με και σε διορίζω ή ψήφισε με και θα πάρεις την δουλειά κλπ. Αυτό εξηγεί και τα αποτελέσματα των τευλευταίων εκλογών και το γιατί η αποχή δεν είναι λύση, διότι όσο αφήνεις αυτό το περίπου 50% να βγάζει τις ίδιες και τις ίδιες κυβερνήσεις παραμένεις σε αυτόν τον φαύλο κύκλο.

3) Προέρχεται και από τα δύο, κακά τα ψέματα και απολύτως εντάξει να είμασταν όλοι φορολογικά, απλά θα καθυστερούσαμε αυτό που ζούμε σήμερα.

4) Συμφωνώ αν και δεν είναι μόνο οι ελέυθεροι επαγγελματίες.

5) Συμφώνω σε ότι αφορά μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά μόνο όσον αφορά σε αυτές που συναλλάσονται με τον Δημόσιο, που κατά την γνώμη μου είναι πολύ λiγότερες σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες.

Cheers