Jump to content

Από που προήλθαμε;

shodanjr_gr
 Κοινοποίηση

Από που προήλθαμε;  

80 members have voted

1. 1. Από που προήλθαμε;

• Εξέλιξη (από κάποιο άλλο είδος πχ. Πίθηκος)
      33
    • Δημιουργήματα του Θεού
      28
    • Εξωγήινη παρέμβαση
      13
    • Άλλο (γράψτε τι)
      6

Recommended Posts

Μου προκαλεί γέλια να ακούω μερικούς ανθρώπους να υποστηρίζουν ότι στις γραφές ο Θεός έφτιαξε τον Αδάμ παίρνοντας χώμα και τσουυυπ βγήκε ο άνθρωπος! Φυσικά ότι γράφεται εκεί μέσα είναι τελείως συμβολικό και ουδέποτε επιχείρησε να δώσει επιστημονικές εξηγήσεις για την "καταγωγή" του ανθρώπου!

Ήμαρτον δλδ

• Απαντήσεις 148
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

to kalitero erotima to ethese enas apo tous eksipnoterous anthropous tou perasmenou (isos kai tou simerinou) aiona... steven hogins... WHAT IS GOD? CAN WE DEFINE GOD?...

ego nipto tas xeiras mou! giati peftoun polla report apo tin k.louka edo mesa...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eNeRGy (24 Μάρ. 2004 , 17:52)

to kalitero erotima to ethese enas apo tous eksipnoterous anthropous tou perasmenou (isos kai tou simerinou) aiona... steven hogins... WHAT IS GOD? CAN WE DEFINE GOD?...

ego nipto tas xeiras mou! giati peftoun polla report apo tin k.louka edo mesa...

Hawkins εννοείς :confused:

τεσπα...

...αυτό το ρητορικό ερώτημα έχει τεθεί από χιλιάδες ανθρώπους...

...και εν τέλει, δεν είναι ακριβώς ρητορικό...

...υπάρχουν πολλές εκδοχές....

Θεός κατά τας γραφάς..

Θεός, κάθε τι ανεξήγητο...

Θεός, η δύναμή μας, η πίστη μας, η ζωή μας όλη...

Θεός , η πλάση

Θεός, το άγνωστο...

Θεός, η αναμενόμενη εξιλέωση όλων (ζωντανών τε και νεκρών)

ίσως υπάρχουν τόσες ερμηνείες όσοι κα οι άνθρωποι που πέρασαν από τη Γή...

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

Πάμε πάλι λοιπόν (πες μου αν οι απαντήσεις μου δεν ταιριάζουν στα quote, είμαι και λίγο χαζούλης)...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow (24 Μάρ. 2004 , 10:03)

Ο άνθρωπος είναι αδύναμος και στις δύσκολες στιγμές "πιστεύει" φίλε...

Αν συναισθηματικά δεν λειτουργείς έτσι, δεν με απασχολεί.

Θα σε απασχολήσει, όμως, κάποια στιγμή... :(

Ε, σου λέω ότι δεν θα με απασχολήσει, γιατί απλά δεν πιστεύω ότι είμαι τόσο αδύναμος όσο λες, να πιστεύω αξιωματικά ό,τι μου λένε. Και αν πιστέψω σε κάτι, δεν θα είναι τόσο συγκεκριμένο όσο ο χριστιανικός θεός. Και γιατί να μην ασπαστώ το Βουδισμό τότε; Επειδή γεννήθηκα έλληνας;

Η διδαχή στα σχολεία, δεν είναι στυγνή κατήχηση.

Μπα, και τι είναι όταν διδάσκεται (σκόπιμα) μόνο ο χριστιανισμός και ότι τα μικρά παιδιά δεν ξέρουν τίποτα για τις άλλες θρησκείες. Γιατί να μην έχουν μέτρο σύγκρισης;

"Κάποιος εκμεταλεύεται κάποιον"...χμ... :confused:

Αν ο 2ος είναι ανόητος ή αδαής, θα εισπράξει την ανοησία ή την ψευτιά...

Αν ο 2ος είναι σώφρων, θα εισπράξει το οφέλιμο, από τη σωστή πηγή.

Εσύ αποφασίζεις σε ποιά κατηγορία εντάσσεσαι. Εκτός αν δεν μπορείς

(δεν το πιστεύω) ή δεν θες (αυτό πιστεύω).

Σε έχασα λίγο (είμαι και χαζούλης είπαμε), να διαλέξω αν είμαι ανόητος, αδαής ή σώφρων; Πιστεύω κατά την ταπεινή μου γνώμη ότι είμαι σώφρων και για αυτό δεν κατεβάζω ό,τι φούμαρα μου σπρώξουν, αντίθετα με κάποιους άλλους που στην αδυναμία τους να εξηγήσουν τα ανεξήγητα ασπάζονται την εύκολη λύση.

Όχι, εγώ δεν νομίζω ότι ξεφύγαμε από το θέμα.

Προσέγγισε επιστήμονες του χώρου και ζήτα τη γνώμη τους.

Οι περισσότεροι θα σε εκπλήξουν με τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές αναζητήσεις τους. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε εποχή, τα φωτισμένα μυαλά "τεχνικού" προσανατολισμού, ήταν αυθεντίες στην φιλοσοφική και κοινωνιολογική ενασχόληση και επιπροσθέτως, βαθειά και "γνήσια" θρησκευόμενα...

Θα σου πω τι γνώμη μου. Από την στιγμή που δεν μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα από που ήρθαμε και που πάμε ως οντότητα έχεις δύο δρόμους: τον εύκολο όπου υιοθετείς αμέσως κάποια θρησκεία και λύνεις το πρόβλημά σου, ή τον δύσκολο όπου προσπαθείς να βρείς τι γίνεται πρίν πεθάνεις (αδύνατο κατ' εμέ) ή απλά περιμένεις να δεις αφού τα τινάξεις.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow (24 Μάρ. 2004 , 18:08)

Θεός κατά τας γραφάς..

Θεός, κάθε τι ανεξήγητο...

Θεός, η δύναμή μας, η πίστη μας, η ζωή μας όλη...

Θεός , η πλάση

Θεός, το άγνωστο...

Θεός, η αναμενόμενη εξιλέωση όλων (ζωντανών τε και νεκρών)

ίσως υπάρχουν τόσες ερμηνείες όσοι κα οι άνθρωποι που πέρασαν από τη Γή...

Και ορισμένων μόνο από αυτούς τους ανθρώπους είναι σωστή η άποψη έτσι; Και συγκεκριμένα των χριστιανών ε; ΟΚ...

Για να καταλήξουμε, επαναλαμβάνω τη θέση μου:

Δεν έχω τίποτα με τον χριστιανισμό. Αντίθετα πιστεύω ότι οι ιδέες του είναι από τις καλύτερες σε όλες τις θρησκείες (αλλιώς δεν θα «έπιανε»). Επίσης δεν έχω κανένα πρόβλημα με την πίστη. Από την άλλη, δεν μπορώ να δεχτώ ότι μόνο ένα μέρος του πληθυσμού της Γής έχει δίκιο στο τι πιστεύει και το υπόλοιπο δεν έχει ιδέα, άρα έχω πρόβλημα στο να μην δέχεται ότι έστω μπορεί και να έχει άδικο στο τι πιστεύει. Θρησκείες γεννήθηκαν (συγνώμη που το επαναλαμβάνω, απλώς μαζεύω κάπου τις θέσεις μου) για να ικανοποιήσουν το αιώνια ερώτημα «από που ήρθαμε και που πάμε» και στο μεταξύ γίναν αιτίες για μεγάλα πολιτιστικά θαύματα αλλά και στυγνές δολοφονίες (σταυροφορίες, καμικάζι με θύματα αθώους κτλ), ανάλογα με την ερμηνεία που βόλευε (και βολεύει) τον καθένα (βλ. Παρασκευαΐδη). Απεχθάνομαι όμως δύο πράγματα: το να γίνονται διακρίσεις ανάλογα με το τι πιστεύεις (βλ. ταυτότητες κτλ) και την κατήχηση.

Ας αποτέλεσμα όλων αυτών πιστεύω ότι ο θεός δεν μας έκανε κατ' εικόνα του, γιατί απλά δεν υπάρχει ο θεός όπως τουλάχιστον τον εννοεί ο χριστιανισμός. Θα ήταν εγωιστικό σε ένα τεράστιο σύμπαν να λέμε ότι είμαστε αντίγραφο του θεού, ενώ είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν όντα διαφορετικά από εμάς και με περισσότερο μυαλό από εμάς (που μπορεί να πιστεύουν και αυτά ότι είναι αντίγραφα του θεού τους). Αλλά μην πάμε μακριά, ας μείνουμε στον πλανήτη. :)'

Συγνώμη για το μακροσκελές του post (ξέφυγα λίγο)... :whistle:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (24 Μάρ. 2004 , 22:19)

Mia diorthosi..: Stephen Hawking einai o anthropos!

όντως...και ο άλλος και εγώ το "σκοτώσαμε".. ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (24 Μάρ. 2004 , 19:13)

Ε, σου λέω ότι δεν θα με απασχολήσει, γιατί απλά δεν πιστεύω ότι είμαι τόσο αδύναμος όσο λες, να πιστεύω αξιωματικά ό,τι μου λένε. Και αν πιστέψω σε κάτι, δεν θα είναι τόσο συγκεκριμένο όσο ο χριστιανικός θεός. Και γιατί να μην ασπαστώ το Βουδισμό τότε; Επειδή γεννήθηκα έλληνας;

Den eipe kaneis oti theos einai mono o hristianikos.Opote den vlepo kollima se afto;)

Μπα, και τι είναι όταν διδάσκεται (σκόπιμα) μόνο ο χριστιανισμός και ότι τα μικρά παιδιά δεν ξέρουν τίποτα για τις άλλες θρησκείες. Γιατί να μην έχουν μέτρο σύγκρισης;

Den ksero an ginotan afto otan pigenes esi sholeio,alla ego apo ta thriskeftika ematha stoiheia kai gia alles thriskeies!

Apo oti katalaveno opos gia allous einai anagaio na iparhei theos afou den mporoun na eksigisoun apo pou proilthan,gia esena einai anagaio na min iparhei!

Mutilator :shifty:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (24 Μάρ. 2004 , 22:45)

Den eipe kaneis oti theos einai mono o hristianikos.Opote den vlepo kollima se afto;)

Μα δεν είπα ότι το είπε κανείς αυτό. Είπα ότι πιστεύω ότι αφού υπάρχουν τόσοι «θεοί», κανείς από αυτούς δεν είναι πραγματικός, αλλά δημιούργημα του μυαλού μας.

Den ksero an ginotan afto otan pigenes esi sholeio,alla ego apo ta thriskeftika ematha stoiheia kai gia alles thriskeies!

Εγώ πάλι τίποτα! Και γιατί ο κος Παρασκευαΐδης αντιδρά στην εισαγωγή στοιχείων από άλλες θρησκείες στα θρησκευτικά, αφού όπως λες υπάρχουν ήδη αυτά; :confused:

Apo oti katalaveno opos gia allous einai anagaio na iparhei theos afou den mporoun na eksigisoun apo pou proilthan,gia esena einai anagaio na min iparhei!

Επαναλαμβάνω, δεν είπα ότι δεν υπάρχει θεός, είπα ότι δεν μπορώ εγώ να πιστέψω σε έναν από αυτούς, με αποτέλεσμα να μην πιστεύω ότι είμαστε αντίγραφο του θεού, που ήταν και το αρχικό ερώτημα του thread! ;)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

off topic (όποιος ενδιαφέρεται για να δει τι σημαίνει off topic)--> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?threadid=23941

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

να κανωκ γω μια ερωτηση προς αυτους που ειναι πιο κοντα στην θρησκεια κ στον θεο.εμεις οι ανθρωποι ειμαστε καθ' εικονα κ ομοιωση του,ετσι?αρα 2 πραγματα συμβαινουν η ο θεος εχει υλη η η εκκλησια μας λεει ψεμμτα.κ στις περιπτωσεις οπως καταλαβενεται κατι δεν παει καλα.
LET'S GO SOUTH LET'S GO GRETA!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (25 Μάρ. 2004 , 00:33)

Εγώ πάλι τίποτα! Και γιατί ο κος Παρασκευαΐδης αντιδρά στην εισαγωγή στοιχείων από άλλες θρησκείες στα θρησκευτικά, αφού όπως λες υπάρχουν ήδη αυτά; :confused:

Ti na sou po?

Sti deftera likeiou thimamai oti ekana gia voudismo,indouismo kai kati alla.Den mas eksetasan vevaia se afta.

An kai den simpatho ton xristodoulo den nomizo oti einai sosto na ton leme paraskevaidi. :o

Mutilator :shifty:

O άνθρωπος είναι φτιαγμένος καθ' εικονα κ ομοιωση του Θεού!

Δλδ είναι φτιαγμένος για να φτάσει στο επίπεδο του Θεού, να φτάσει δλδ στην απόλυτη αρετή στο ΤΕΛΕΙΟ! Μέτα από πολύ προσπάθεια ενάρετη ζωή κλπ κλπ!

Δεν πρόσεχες στα θρησκευτικά στο σχολείο.. :) :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Bayern7 (25 Μάρ. 2004 , 01:39)

Δλδ είναι φτιαγμένος για να φτάσει στο επίπεδο του Θεού, να φτάσει δλδ στην απόλυτη αρετή στο ΤΕΛΕΙΟ! Μέτα από πολύ προσπάθεια ενάρετη ζωή κλπ κλπ!

...προφανώς δεν απευθύνεσαι σε μένα...

...διότι μετά τα όσα έχω γράψει και όσα έχω διαβάσει, αν το σχόλιό σου αφορά εμένα, πρέπει να κόψω τις φλέβες μου... :wacko:

η αληθεια ειναι οτι δεν ηταν η αδυναμια μου :D

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow (25 Μάρ. 2004 , 01:41)

...διότι μετά τα όσα έχω γράψει και όσα έχω διαβάσει, αν το σχόλιό σου αφορά εμένα, πρέπει να κόψω τις φλέβες μου... :wacko:

χεχε, όχι όχι μην το κάνεις αυτό. Σε θέλουμε!

Στο φίλο που ρώτησε για την ερμηνεία της βιβλικής ρήσης απευθύνομαι, και σε όσους βεβαίως το έχουν απορία. :)

αυτο πρεπει ν αφορα η ομοιωση,η εικονα?

:happy:

...συνεχίζω, λοιπόν, την καταχώρηση των σημειώσεών μου...

...φοβάμαι, μήπως ξεχάσω τα σημαντικά... :worry: :p

αυτο πρεπει ν αφορα η ομοιωση,η εικονα?

Τίποτα περισσότερο από αυτό που ορίζεται.

Και τα δυο αποτελοούν το ένα άκρο της προσέγγισης..δηλαδή την απολύτως ανθρωποκεντρική...αυτή που κατ' επέκταση μας διαχωρίζει και από τα ζώα, ως μια ξεχωριστή ομάδα...

(ορισμένα δεν αντιλαμβάνονται τη διαφοροποίηση και επιμένουν να θέλουν να εντάσσονται στην ομάδα των ανθρώπων...) :X-X: :lol:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow (25 Μάρ. 2004 , 01:41)

Μην ακούω τέτοια :) Σορρυ για τη διακοπή :o

Μα που ξέρεις, μπορεί,

να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nelly (25 Μάρ. 2004 , 02:08)

Μην ακούω τέτοια :) Σορρυ για τη διακοπή :o

o.k. nelly, sorry και για το αμέσως προηγούμενο post μου... :D

...αλλά η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει... :o

btw δεν διάγουμε άκρως πολιτισμένη συζήτηση ?..

:)

Πριν καληνυχτήσω, παραθέτω δυο ωραίες ρήσεις, ουσίας, προερχόμενες από ένα πολύ σημαντικό και σεμνό Μέλος της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας, το οποίο έχει "φύγει"...τον Carl Sagan...

"The idea that God is an oversized white male with a flowing beard who sits in the sky and tallies the fall of every sparrow is ludicrous. But if by 'God' one means the set of physical laws that govern the universe, then clearly there is such a God. This God is emotionally unsatisfying... it does not make much sense to pray to the law of gravity."

"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe."

Αυτά, ως προς τα ερωτήματα που μας βασανίζουν και ως προς τι νοείται σεμνότητα, αντίληψη και γνώση...

Καλό βράδυ παιδιά.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow (25 Μάρ. 2004 , 02:41)

Πριν καληνυχτήσω, παραθέτω δυο ωραίες ρήσεις, ουσίας, προερχόμενες από ένα πολύ σημαντικό και σεμνό Μέλος της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας, το οποίο έχει "φύγει"...τον Carl Sagan...

"The idea that God is an oversized white male with a flowing beard who sits in the sky and tallies the fall of every sparrow is ludicrous. But if by 'God' one means the set of physical laws that govern the universe, then clearly there is such a God. This God is emotionally unsatisfying... it does not make much sense to pray to the law of gravity."

"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe."

Αυτά, ως προς τα ερωτήματα που μας βασανίζουν και ως προς τι νοείται σεμνότητα, αντίληψη και γνώση...

Καλό βράδυ παιδιά.

Αντίθετα με εσένα, δεν θα σου επιτεθώ προσωπικά (άλλωστε το report έγινε, θα κρίνουν οι moderator ποιός έχει δίκιο). Αλλά τις θέσεις σου φαντάζομαι να μου επιτρέπεις να τις συζητήσω, έτσι;

Και οι δύο παραπάνω ρήσεις αποδεικνύουν ακριβώς αυτό που ήθελα να πω: οι θεοί των σύγχρονων θρησκειών είναι κατασκευάσματα του μυαλού μας. Ο Sagan λέει ότι τους φτιάξαμε για μην προσευχόμαστε στο άγνωστο και ότι η μόνη ανάγκη του πιστού είναι να πιστέψει σε κάτι και δεν επιδέχεται καμία άλλη γνώμη.

Α, και δεν είμαι παντογνώστης, όποιος μπεί στο κόπο να διαβάσει την υπογραφή μου θα το καταλάβει αυτό. Συζήτηση κάνουμε με επιχειρήματα που νομίζει ο καθένας ότι έχει.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (24 Μάρ. 2004 , 20:19)

Mia diorthosi..: Stephen Hawking einai o anthropos!

efxaristoume poli! tora allaksan ola sti zoi olon mas!... to ph kai to wk ekanan tin diafora!... :p :D

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eNeRGy (25 Μάρ. 2004 , 13:55)

efxaristoume poli! tora allaksan ola sti zoi olon mas!... to ph kai to wk ekanan tin diafora!... :p :D

Πέρα από τον αστεϊσμό, νομίζω ότι η διόρθωση ήταν επιβεβλημένη

και καλώς την έκανε ο aggelopas.

Και...ναι άλαξε κάτι...επισημάνθηκε, ξανά, η σωστή γραφή, του ονοματεπωνύμου, ενός ανθρώπου ...σπουδαίου.

Το θεωρείς ασήμαντο? :confused:

:(

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (25 Μάρ. 2004 , 12:35)

Αντίθετα με εσένα, δεν θα σου επιτεθώ προσωπικά (άλλωστε το report έγινε, θα κρίνουν οι moderator ποιός έχει δίκιο). Αλλά τις θέσεις σου φαντάζομαι να μου επιτρέπεις να τις συζητήσω, έτσι;

Και οι δύο παραπάνω ρήσεις αποδεικνύουν ακριβώς αυτό που ήθελα να πω: οι θεοί των σύγχρονων θρησκειών είναι κατασκευάσματα του μυαλού μας. Ο Sagan λέει ότι τους φτιάξαμε για μην προσευχόμαστε στο άγνωστο και ότι η μόνη ανάγκη του πιστού είναι να πιστέψει σε κάτι και δεν επιδέχεται καμία άλλη γνώμη.

Α, και δεν είμαι παντογνώστης, όποιος μπεί στο κόπο να διαβάσει την υπογραφή μου θα το καταλάβει αυτό. Συζήτηση κάνουμε με επιχειρήματα που νομίζει ο καθένας ότι έχει.

Report.... :confused:, για πολιτισμένες συζητήσεις, τις οποίες ο χαρακτήρας σου δεν μπορεί να...αντέξει...

Λυπάμαι...αν επιθυμείς να γράφεις μόνος σου, ζήτησέ το από τη Διαχείριση...να σου "ανοίξει" ένα προσωπικό thread, το οποίο για εμάς, τους υπολοίπους, θα είναι "read only"...

Είσαι άπόλυτος στις θέσεις σου, εγώ δεν είμαι.

Η "ερμηνεία" σου, όσον αφορά τις ρήσεις του Sagan, είναι ημιτελής...

Επιπροσθέτως, είσαι και "φανατισμένος", διότι εφόσον (και αν) γνωρίζεις ότι ο Sagan ήταν, μάλλον, υπέρμαχος της επιστημονικής προσέγγισης και "ευγενικά" καυστικός, όσον αφορά τα της θρσησκείας, οι ανωτέρω παρατεθείσες ρήσεις του, εμφανώς "ισορροπούν" την κατάσταση, αναδεικνύοντας την πτυχή της σεμνότητας του επιστήμονα.

Όταν, λοιπόν, αντιλαμβάνομαι ότι Σπουδαία και Φωτισμένα Μυαλά, δεν διακρίνονται από αλαζονεία και φανατισμό και βλέπω γύρω μου αλαζόνες νέους ανθρώπους, στενοχωριέμαι.

Ελπίζω, βέβαια, ότι μεγαλώνοντας οι άνθρωποι, συνετίζονται και δίνουν καλύτερο παράδειγμα. Προσπάθησε λοιπόν, περισσότερο...

Α...και αφού συμπεριφέρεσαι κατ' αυτόν τον τρόπο (...report...),

θα κάνω και γώ λίγη γυμναστική στον δεξιό δείκτη μου, τώρα και θα κάνω το παρόν report...για να σχηματίσουν ολοκληρωμένη άποψη οι Διαχειριστές μας. :( :D

Ευχαριστώ όσους εκτίμησαν την προσπάθειά μου για πολιτισμένη συζήτηση.