Jump to content

Xperia X10 mini / mini pro : Εγκατάσταση App2SD για συσκευές με 2.1

DaRk_dOg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτή η κάρτα κάνει;

http://www.plaisio.gr/Cell-Phones-Internet/Mobile-Telephone/Memory-Cards/Transcend-microSDHC-4GB-with-SD-miniSD-adaptor-class6-TS4GUSDHC6-2.htm

Σκέφτομαι να κάνω και εγώ την παραπάνω διαδικασία. Αν το δοκιμάσω στην εργοστασιακή 2αρα, επειδή ήδη περίπου 1GB είναι ελεύθερο, μπορώ να κάνω το ext2 partition μικρότερο; (~750mb; )

Στην 4Gb class 6 που παραθέτεις είναι πολύ καλό setup. (για την ιστορία το έτρεχα και σε 4Gb class 4 και πήγαινε μια χαρά).

Το ext2 μπορείς να το κάνεις όσο θέλεις, στο video λέω πως πρέπει να είναι το πολύ 1Gb (αν σου βγει παρόλ'αυτά 1012Mb ή 997Mb ή παρόμοιο μην τα βάψεις μαύρα :lol:). Δηλαδή και 500 και 750Mb μια χαρά είναι.

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 472
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Γιατί μέχρι 1gb; υπάρχει κάποιος λόγος;
Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι.....

Γιατί μέχρι 1gb; υπάρχει κάποιος λόγος;

Από το original post στους xda, πολλοί ανέφεραν προβλήματα σε setup άνω του ~1Gb.

Αλλά και πρακτικά, πόσο παραπάνω να χρειαστείς από το 1Gb? :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Απλώς ρωτάω επειδή εγώ το έκανα 1.3 και ήδη εχω γεμίσει το .3 μαζί με data και cache... Αλλά ευτυχώς εκτός από λίγο lag στην εκκίνηση και μερικές φορές όταν τρέχω μεγάλες εφαρμογές δεν εχω δει κάτι παράξενο...
Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι.....

Στην 4Gb class 6 που παραθέτεις είναι πολύ καλό setup. (για την ιστορία το έτρεχα και σε 4Gb class 4 και πήγαινε μια χαρά).

Το ext2 μπορείς να το κάνεις όσο θέλεις, στο video λέω πως πρέπει να είναι το πολύ 1Gb (αν σου βγει παρόλ'αυτά 1012Mb ή 997Mb ή παρόμοιο μην τα βάψεις μαύρα :lol:). Δηλαδή και 500 και 750Mb μια χαρά είναι.

Thanks για την απάντηση:)

Κάποια σαν αυτή εδώ λες;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552407

Ok, δηλαδή μπορώ να το κάνω όσο θέλω (κάτω του ενός GB). Αν το κάνω, αναφέρεις πως για να γίνει απεγκατάσταση (λόγω αλλαγής κάρτας) θα πρέπει να ξανά κάνω update από το SEUS και format την κάρτα πάλι. Τι θα συμβεί δηλαδή όταν ενώ το έχω κάνει, κλείσω το τηλέφωνο, βγάλω την κάρτα, και βάλω την άλλη; Δεν θα ανοίγει καν;

Μπορώ να αλλάξω κάπως την κάρτα μετά δηλαδή, ή να περιμένω να την πάρω πρώτα; Γιατί θα 'θελα να δοκιμάσω με αυτά που έχω τώρα... :rolleyes:

Thanks για την απάντηση:)

Κάποια σαν αυτή εδώ λες;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552407

Ok, δηλαδή μπορώ να το κάνω όσο θέλω (κάτω του ενός GB). Αν το κάνω, αναφέρεις πως για να γίνει απεγκατάσταση (λόγω αλλαγής κάρτας) θα πρέπει να ξανά κάνω update από το SEUS και format την κάρτα πάλι. Τι θα συμβεί δηλαδή όταν ενώ το έχω κάνει, κλείσω το τηλέφωνο, βγάλω την κάρτα, και βάλω την άλλη; Δεν θα ανοίγει καν;

Μπορώ να αλλάξω κάπως την κάρτα μετά δηλαδή, ή να περιμένω να την πάρω πρώτα; Γιατί θα 'θελα να δοκιμάσω με αυτά που έχω τώρα... :rolleyes:

Έχεις κάποια διανομή Linux εγκατεστημένη? Αν όχι ξέχνα την μεταφορά από κάρτα σε κάρτα (το ext2 δεν μπορεί να το διαχειριστούν τα windows, εκτός και αν κάτι μου διαφεύγει)

Ναι ισχύει για επανεγκατάσταση με SEUS γιατί αν και το script του app2sd δίνει επιλογή για αφαίρεση του από το σύστημα, εν τούτοις δεν δούλεψε ποτέ σωστά!

Επίσης ναι θα χρειαστεί να διαγράψεις τα partition πρώτα και μετά να κάνεις format την κάρτα!

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι που λείπει από το αρχικό post:

Μετά την εγκατάσταση του app2sd, για να ελευθερώσουμε κάμποσο χώρο στην εσωτερική μνήμη, αφαιρούμε το περιεχόμενο του φακέλου /data/appbak.

Με αυτό τον φάκελο όμως λειτουργούν εναλλακτικά οι εφαρμογές όταν το τηλέφωνο δεν έχει πάνω την sd (με τον φάκελο των εφαρμογών).

Οπότε καταλαβαίνεις πως αφού διαγράψουμε αυτόν τον φάκελο, χάνεται και η ασφαλιστική δικλείδα για λειτουργία σε περίπτωση αφαίρεσης sd.

Για την ιστορία, εγώ τον έχω διαγράψει. Απλά αν θέλω να αφαιρέσω την κάρτα, το κάνω με απενεργοποιημένο κινητό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ, κατάλαβα ακριβώς τι λες, και εγώ σε ότι έλεγα είχα ως δεδομένο την διαγραφή του φακέλου. Οπότε θα περιμένω να έρθει η 4GB, και μετά να κάνω ο,τι κάνω, για να μην μπαίνω σε ιστορίες. Btw, τέτοια 4αρα εννοούσες ότι χρησιμοποίησες και ήταν μια χαρά; (δεύτερο link, e-shop)

Ευχαριστώ, κατάλαβα ακριβώς τι λες, και εγώ σε ότι έλεγα είχα ως δεδομένο την διαγραφή του φακέλου. Οπότε θα περιμένω να έρθει η 4GB, και μετά να κάνω ο,τι κάνω, για να μην μπαίνω σε ιστορίες. Btw, τέτοια 4αρα εννοούσες ότι χρησιμοποίησες και ήταν μια χαρά; (δεύτερο link, e-shop)

Yeap ακριβώς ίδια!

Επίσης δες λίγο info περί sd, class και τι σημαίνουν:

Class 0 - These cards do not specify performance, which includes all legacy cards prior to class specifications.
Class 2 - Minimum of 2 MB/s performance. Lowest speed for SDHC cards.
Class 4 - Minimum of 4 MB/s performance.
Class 6 - Minimum of 6 MB/s performance.
Class 10 - Minimum of 10 MB/s performance.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα είχα δει που τα σχολίαζες σε ένα άλλο post σου, συγκεκριμένα το ότι θα ήθελες τα 10Mb/s αλλά είναι πανάκριβες.:)

Ευχαριστώ πολύ, μπορεί να πάρω αυτή τελικά (δεν έχω σκοπό ούτε να ακούω μουσική ούτε να βλέπω ταινίες στο mini).:D

Τα είχα δει που τα σχολίαζες σε ένα άλλο post σου, συγκεκριμένα το ότι θα ήθελες τα 10Mb/s αλλά είναι πανάκριβες.:)

Ευχαριστώ πολύ, μπορεί να πάρω αυτή τελικά (δεν έχω σκοπό ούτε να ακούω μουσική ούτε να βλέπω ταινίες στο mini).:D

Ναι είναι όντως πανάκριβες.. Αλλά δεν νομίζω να κατάλαβες καλά..

Τα 10Mb/s δεν τα χρειάζεσαι για ταινίες και μουσική. Δόξα το θεό αυτά τα διαβάζει και class 2 να είναι.

Από την στιγμή όμως που διαβάζει εγκατάσταση εφαρμογής από την sd θέλει την ταχύτατη δυνατή μεταφορά δεδομένων!

Εν πάσει περιπτώσει για κανονικό app2sd μια χαρά τρέχουν και οι class 4 :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε μπερδεψα εγω, συγνωμη, αναφερθηκα στην μουσικη και στις ταινιες λογω του μεγεθους της καρτας (4GB) οχι της ταχυτητας εγγραφης/προσπελασης δεδομενων (δεν ξερω ποιο απο τα 2 ειναι, και ειμαι με το κιν τωρα για να το ψαχνω:-)), που χρειαζεται για τις εφαρμογες.

Για να γραψω λοιπον την προταση μου διαφορετικα, εννοουσα οτι :'μπορει να παρω 4GB καρτα και να αφιερωσω τα 3 μονο στα αρχεια μου (αφου το 1 θα ειναι για apps) γιατι δεν θα το γεμισω με music/movies'.

Thanks παντως Dark Dog. Παντα προθυμος να βοηθησεις.:-) Οταν το επιχειρησω με την κανουργια καρτα, θα ποσταρω.

Sent from my X10 mini pro using Tapatalk

Σε μπερδεψα εγω, συγνωμη, αναφερθηκα στην μουσικη και στις ταινιες λογω του μεγεθους της καρτας (4GB) οχι της ταχυτητας εγγραφης/προσπελασης δεδομενων (δεν ξερω ποιο απο τα 2 ειναι, και ειμαι με το κιν τωρα για να το ψαχνω:-)), που χρειαζεται για τις εφαρμογες.

Για να γραψω λοιπον την προταση μου διαφορετικα, εννοουσα οτι :'μπορει να παρω 4GB καρτα και να αφιερωσω τα 3 μονο στα αρχεια μου (αφου το 1 θα ειναι για apps) γιατι δεν θα το γεμισω με music/movies'.

Thanks παντως Dark Dog. Παντα προθυμος να βοηθησεις.:-) Οταν το επιχειρησω με την κανουργια καρτα, θα ποσταρω.

Χεχ εμείς εδώ θα είμαστε, δες και το video για διαμόρφωση νομίζω πως τα λέω πολύ καλα :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Χαχαχα, ναι, φυσικα...:-) Τα ξανα λεμε οταν ερθει η καρτα.:-P

Τον κώδικα τον τρέχω μέσε adb ή μπορώ και μέσα από το κινητό (connectBot εφαρμογή) ?

busybox cp -a /data/dalvik-cache /system/sd/

busybox cp -a /data/data /system/sd/

rm -r /data/data

ln -s /system/sd/data /data/data

rm -r /data/dalvik-cache

ln -s /system/sd/dalvik-cache /data/dalvik-cache

Τον κώδικα τον τρέχω μέσε adb ή μπορώ και μέσα από το κινητό (connectBot εφαρμογή) ?

busybox cp -a /data/dalvik-cache /system/sd/

busybox cp -a /data/data /system/sd/

rm -r /data/data

ln -s /system/sd/data /data/data

rm -r /data/dalvik-cache

ln -s /system/sd/dalvik-cache /data/dalvik-cache

Καλύτερα μέσω adb αν και παίζει κάμποσο lag μετά από αυτή την κίνηση οπότε ετοιμάσου

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εχω φτασει με επιτυχεια μεχρι το σημειο που δινω την εντολη sh /sdcard/app2sd.sh

Μου λέει ομως Can't open...Tι παιζει?

Χ10 mini 2.1

Iridium Rom Thanks to Dark_Dog

Εχω φτασει με επιτυχεια μεχρι το σημειο που δινω την εντολη sh /sdcard/app2sd.sh

Μου λέει ομως Can't open...Tι παιζει?

Τα βήματα τα έχεις ακολουθήσει πιστά?

Εννοώ και για την εγκατάσταση του android-sdk και για την προετοιμασία του κινητού?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα βήματα τα έχεις ακολουθήσει πιστά?

Εννοώ και για την εγκατάσταση του android-sdk και για την προετοιμασία του κινητού?

To προβλημα λυθηκε με μια επανεκινηση του κινητου...Μαλλον ηταν απαραιτητη..ευχαριστω dark για την γρηγορη απαντηση σου

Kαπακι και αλλο ενα προβληματακι...Μου εμφανιστηκαν ξαφνικα ολες οι επαφες απο το fb...ολοι μου οι φιλοι απο εκει εγιναν επαφες μαζι με τις επαφες που ηταν στην καρτα sim..Προσπαθω να το ρυθμισω να εμφανιζει μονο του τηλεφωνου αλλα δεν γινεται τιποτα...

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Χ10 mini 2.1

Kαπακι και αλλο ενα προβληματακι...Μου εμφανιστηκαν ξαφνικα ολες οι επαφες απο το fb...ολοι μου οι φιλοι απο εκει εγιναν επαφες μαζι με τις επαφες που ηταν στην καρτα sim..Προσπαθω να το ρυθμισω να εμφανιζει μονο του τηλεφωνου αλλα δεν γινεται τιποτα...

Αυτό λόγω εφαρμογής του app2sd?! :blink:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υποθετω αφου εγινε αμεσως μετα απο το app2sd...Λες να ετυχε?

Καμια λυση υπαρχει?

Χ10 mini 2.1

Υποθετω αφου εγινε αμεσως μετα απο το app2sd...Λες να ετυχε?

Καμια λυση υπαρχει?

Δεν είναι θέμα app2SD παίζει να άφησες ενεργοποιημένο τον συγχρονισμό. Αν είχες κρατήσει backup με το MyPhoneExplorer, μπορείς να το επαναφέρεις συγχρονίζοντας το κινητό με αυτό.

Αλλιώς δεν γνωρίζω εναλλακτικό τρόπο και πρέπει να ρωτήσεις στο γενικό thread σχετικά με διαγραφή επαφών και νέου συγχρονισμού.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προσπαθώ εδώ και ώρες να το κάνω, και μετά από πολλά reflash, χρειάζομαι την βοήθεια σας. Κάνω reflash το κινητό, format την κάρτα, πετάω τα αρχεία χύμα μέσα, κατεβάζω το z4root, κάνω root με την μία, κάνω την διαδικασία, γίνονται όλα κανονικά, και μετά, όποιον τρόπο και να δοκιμάσω να περάσω τα αρχεία των εφαρμογών στην κάρτα (USB, card reader, websharing lite) για να τις εγκαταστήσω, αρχίζουν τα προβλήματα. 2-3 φορές μου έχει εξαφανιστεί το market, εφαρμογές δεν δουλεύουν χωρίς να κρασάρουν, μετά από reboot εξαφανίζονται εφαρμογές, πολλές δεν μπορούν να εγκατασταθούν μέσω Astro και μου βγάζουν μήνυμα "η εφαρμογή δεν είναι εγκατεστημένη". Έχω ελέγξει την κάρτα (την οποία πήρα προχθες) για σφάλματα και δεν έχει τίποτα. Τι κάνω λάθος; Εσείς με ποιον τρόπο πετάτε αρχεία στην SD μετά το script;

Προσπαθώ εδώ και ώρες να το κάνω, και μετά από πολλά reflash, χρειάζομαι την βοήθεια σας. Κάνω reflash το κινητό, format την κάρτα, πετάω τα αρχεία χύμα μέσα, κατεβάζω το z4root, κάνω root με την μία, κάνω την διαδικασία, γίνονται όλα κανονικά, και μετά, όποιον τρόπο και να δοκιμάσω να περάσω τα αρχεία των εφαρμογών στην κάρτα (USB, card reader, websharing lite) για να τις εγκαταστήσω, αρχίζουν τα προβλήματα. 2-3 φορές μου έχει εξαφανιστεί το market, εφαρμογές δεν δουλεύουν χωρίς να κρασάρουν, μετά από reboot εξαφανίζονται εφαρμογές, πολλές δεν μπορούν να εγκατασταθούν μέσω Astro και μου βγάζουν μήνυμα "η εφαρμογή δεν είναι εγκατεστημένη". Έχω ελέγξει την κάρτα (την οποία πήρα προχθες) για σφάλματα και δεν έχει τίποτα. Τι κάνω λάθος; Εσείς με ποιον τρόπο πετάτε αρχεία στην SD μετά το script;

Μετά το script?!

Λοιπόν έχω κάνει την διαδικασία στο προσωπικό μου κινητό τηλέφωνο τουλάχιστον 10 φορές και άλλες 2-3 σε ένα mini pro. Δουλεύει αποδεδειγμένα.

Η μέθοδος αντιγραφής είναι ΜΙΑ. Αντιγράφεις τα αρχεία app2sd.sh, busybox, mount_sd.sh, sh.sh απευθείας μέσα στην κάρτα και όχι σε κάποιον υποφάκελο (δλδ /sdcard/app2sd.sh πχ).

Μήπως δεν κάνεις σωστά το format της κάρτας? Δες προσεκτικά το βίντεο.

Δοκίμασε αυτά. Αν και την ψυλλιάζομαι πως με το format κάπου κάνεις λάθος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε πιστεύω οτι δουλεύει, εγώ να βρω τι προκαλεί το κινητό μου να κάνει τούμπες προσπαθώ.:p

Το έχω δει πολλές φορές, και είμαι σίγουρος ότι το κάνω σωστά, αφού η εγκατάσταση γίνεται κανονικά (ακόμα και στο TiB, τις φορές που καταφέρνω να το περάσω, δείχνει το a2sd κανονικά και να ελαττώνεται με την εγκατάσταση εφαρμογών). Βρήκα το πρόβλημα μου στους xda:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=9420878&postcount=55

Όσο για την αντιγραφή αρχείων στην SD, εννοούσα πως περνάς οποιοδήποτε άλλο αρχείο μετά. Κλείνεις το κινητό και τα περνάς με card reader, συνδέεις το USB, χρησιμοποιείς το websharing και τα κάνεις upload;

Σε πιστεύω οτι δουλεύει, εγώ να βρω τι προκαλεί το κινητό μου να κάνει τούμπες προσπαθώ.:p

Το έχω δει πολλές φορές, και είμαι σίγουρος ότι το κάνω σωστά, αφού η εγκατάσταση γίνεται κανονικά (ακόμα και στο TiB, τις φορές που καταφέρνω να το περάσω, δείχνει το a2sd κανονικά και να ελαττώνεται με την εγκατάσταση εφαρμογών). Βρήκα το πρόβλημα μου στους xda:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=9420878&postcount=55

Όσο για την αντιγραφή αρχείων στην SD, εννοούσα πως περνάς οποιοδήποτε άλλο αρχείο μετά. Κλείνεις το κινητό και τα περνάς με card reader, συνδέεις το USB, χρησιμοποιείς το websharing και τα κάνεις upload;

Κάποια points ακόμα:

Σίγουρα τα partition που δημιουργείς, είναι και τα 2 primary (και όχι logical)?

Είναι πρώτο το FAT/FAT32? Έχεις αφήσει μήπως unallocated χώρο ανάμεσα στα partition? (άνοιξε την sd με το minitool partition wizard και δες αν έχει μόνο τα δύο partition ή και κάποιο 3ο μικρό).

Όταν εκτελείς το script είναι συνδεμένο το κινητό με προσαρτημένη την κάρτα, ή απλά φορτίζει? Ελπίζω το δεύτερο.

Είναι ενεργοποιημένος ο εντοπισμός σφαλμάτων?

Μετά την εγκατάσταση του στο κινητό, καλό είναι να βγάζουμε την κάρτα μνήμης μόνο με απενεργοποιημένη συσκευή.

Αν θέλεις να αντιγράψεις οτιδήποτε κάνε το μέσω usb (κάνει mount μονάχα το Fat/fat32 της κάρτας όχι το ext2)

[sIGPIC][/sIGPIC]