Jump to content

Xperia X10 mini / mini pro : Εγκατάσταση App2SD για συσκευές με 2.1

DaRk_dOg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φιλε darkdog εισαι φοβερος .Αλλα να ρωτησω κατι ?Μηπως παιζει στο μελλον να φτιαχτει καποια εφαρμογη που να το κανει κατευθειαν χωρις να χρειαζεται να κανουμε ολο αυτο.Οχι οτι ειναι βαρετο απλα για την αποφυγη λαθους.

Στο μέλλον faldainos πολλά μπορούν να γίνουν.. Αλλά μιας και η μεταφορά-λειτουργία από την κάρτα είναι χαρακτηριστικό της froyo 2.2, το βλέπω να δούμε custom rom πριν βγει εφαρμογή App2sd για την 2.1

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 472
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ποιο script είναι τελικά σωστό ?

Για να κάνω την διαδικασία με το script φαντάζομαι ότι πρέπει να τα κάνω όλα από την αρχή έτσι ώστε να γίνει σωστά το install.

Αν μπω μέσα στα αρχεία και τα τροποποιήσω καταφέρνω τίποτα? (εκτος του ότι μπορεί να κολλήσει).

Ποιο script είναι τελικά σωστό ?

Για να κάνω την διαδικασία με το script φαντάζομαι ότι πρέπει να τα κάνω όλα από την αρχή έτσι ώστε να γίνει σωστά το install.

Αν μπω μέσα στα αρχεία και τα τροποποιήσω καταφέρνω τίποτα? (εκτος του ότι μπορεί να κολλήσει).

KOUNELOS1986 ακολούθησε τον οδηγό όπως ακριβώς είναι στο 1ο post.

Απλά μετά κάνε delete όλου του περιεχομένου του φακέλου /data/appbak με root explorer, αλλά και "εκκαθάριση της μνήμης Dalvik" με το Titanium Backup, για να δεις καμποση διαφορά στην εσωτερική μνήμη. Κατόπιν τούτου όμως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βγάλεις την sd από το κινητό όσο είναι εν λειτουργία

[sIGPIC][/sIGPIC]

KOUNELOS1986 ακολούθησε τον οδηγό όπως ακριβώς είναι στο 1ο post.

Απλά μετά κάνε delete όλου του περιεχομένου του φακέλου /data/appbak με root explorer, αλλά και "εκκαθάριση της μνήμης Dalvik" με το Titanium Backup, για να δεις καμποση διαφορά στην εσωτερική μνήμη. Κατόπιν τούτου όμως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βγάλεις την sd από το κινητό όσο είναι εν λειτουργία

Ναι ok το έκανα αυτό :) απλά είδα το screenshot σου που έβαλες χτες και κάτι σκαμπάζω λίγο από κώδικες έλεγα να τροποποιούσα και εγώ το script για αντιγραφή

/data/dalvik-cache και /data/data στην κάρτα.

Ναι ok το έκανα αυτό :) απλά είδα το screenshot σου που έβαλες χτες και κάτι σκαμπάζω λίγο από κώδικες έλεγα να τροποποιούσα και εγώ το script για αντιγραφή

/data/dalvik-cache και /data/data στην κάρτα.

Χμ... Εντελώς πληροφοριακά το κινητό μου το flashαρα χθες βράδυ!

Μετά την dalvik δοκίμασα και έβαλα και το /system/app στην SD! Απλά μετά είχε κάμποσο lag και αποφάσισα στο σημερινό setup να το αφήσω ως έχει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν παίζει και η κάρτα ρόλο σε αυτό (class2,4,6)?

Ναι. Το έχω δοκιμάσει σε class 4 και class 6. Τώρα για class 10 επιφυλλάσομαι αλλά... είναι πολλά τα λεφτά γιέ μου! :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε συ dark, καλησπερα, ξες τι, εχω κανει το app2sd και προβληματιζομαι σε αυτο που λες οτι δεν πρεπει να αφαιρειται η καρτα οταν δουλευει η συσκευη. Να σε πω, οταν το συνδεω στο pc κανω κανονικα mount την καρτα, σταματαει προφανως να την βλεπει το κινητο αλλα συνεχιζει να δουλευει κανονικα, εκτος του οτι κρασαρουν οι περισσοτερες εφαρμογες. Ασχετο αλλα στο Quadrant εβγαλα 601 με root, eclair, app2sd, jit και zipaligned

Leave me alone/Isolation bears hope

There's something else waiting/A promised destiny

Freezing me/I feel restless and low

These days full of sadness/How joyfully changed Into fear

My freakshow will start tonight/Don't miss the right time

Ρε συ dark, καλησπερα, ξες τι, εχω κανει το app2sd και προβληματιζομαι σε αυτο που λες οτι δεν πρεπει να αφαιρειται η καρτα οταν δουλευει η συσκευη. Να σε πω, οταν το συνδεω στο pc κανω κανονικα mount την καρτα, σταματαει προφανως να την βλεπει το κινητο αλλα συνεχιζει να δουλευει κανονικα, εκτος του οτι κρασαρουν οι περισσοτερες εφαρμογες. Ασχετο αλλα στο Quadrant εβγαλα 601 με root, eclair, app2sd, jit και zipaligned

Κάνεις mount το FAT32 partition της. Οι εφαρμογές είναι στο ext2.

Σε εμένα δεν κρασάρει τίποτα με mounted sd στο pc

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αχα, ναι δικιο εχεις, γιατι ομως κανουν force close οι εφαρμογες? Να σημειωσω οτι το format και το partition το εκανα ενω η καρτα ηταν στο κινητο.

Leave me alone/Isolation bears hope

There's something else waiting/A promised destiny

Freezing me/I feel restless and low

These days full of sadness/How joyfully changed Into fear

My freakshow will start tonight/Don't miss the right time

Αχα, ναι δικιο εχεις, γιατι ομως κανουν force close οι εφαρμογες? Να σημειωσω οτι το format και το partition το εκανα ενω η καρτα ηταν στο κινητο.

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ γιατί θεωρώ πιο εύκολη την μέθοδο με το minitool partition wizard.

Το να μπλέκω με parted και adb για να κάνω partition μου φαινόταν μπελάς από την αρχή.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τελικά βρήκα χρόνο και μετέφερα και τους φακέλους /data/data και /data/dalvik-cache στην κάρτα sd. Τώρα το Titanium μου δίνει 214 ΜΒ ελεύθερα από τα 222 ΜΒ Internal RAM! Βέβαια έχω μια μικρή καθυστέρηση στο φόρτωμα των εφαρμογών, αλλά όχι κάτι το τρομερό. Έχω μια κάρτα Micro SD 8 GB εξάρα.

Θα το κρατήσω έτσι, για να δω πόσο θα με ενοχλήσει αυτή η μικρή καθυστέρηση και βλέπουμε. :)

Νέα αγάπη (Android OS): OnePlus Nord 12GB/256GB :luck:

Παλιές αγάπες (Android OS): OnePlus 6T 8GB/128GB, OnePlus 5T 6GB/64GB, Vernee MIX 2 6GB/64GB, Doogee MIX 6GB/64GB, Asus Zenfone 2 4GB/64GB

Τελικά βρήκα χρόνο και μετέφερα και τους φακέλους /data/data και /data/dalvik-cache στην κάρτα sd. Τώρα το Titanium μου δίνει 214 ΜΒ ελεύθερα από τα 222 ΜΒ Internal RAM! Βέβαια έχω μια μικρή καθυστέρηση στο φόρτωμα των εφαρμογών, αλλά όχι κάτι το τρομερό. Έχω μια κάρτα Micro SD 8 GB εξάρα.

Θα το κρατήσω έτσι, για να δω πόσο θα με ενοχλήσει αυτή η μικρή καθυστέρηση και βλέπουμε. :)

Χεχ εγώ το κράτησα για λίγο γιατί είχα την φαεινή ιδέα να μεταφέρω και το /system/app κατά sd μεριά. Δούλεψε μεν, τρομερό lag δε.

:lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Χεχ εγώ το κράτησα για λίγο γιατί είχα την φαεινή ιδέα να μεταφέρω και το /system/app κατά sd μεριά. Δούλεψε μεν, τρομερό lag δε.

:lol:

το εκανες τελικα βρε αθεοφοβε;! δεν υπαρχεις! χαχαχαχαχαχα! :lol:

το εκανες τελικα βρε αθεοφοβε;! δεν υπαρχεις! χαχαχαχαχαχα! :lol:

Βεβαίως και μην μου κολλάτε γιατί θα εκνευριστώ και θα μεταφέρω και όλο το /system !!!:lol::lol::lol:

Παντως το θέμα του lag με την μεταφορά της dalvik και του /data/data ίσως να μην υπήρχε με class 10 κάρτα. Αλλά πολλά φράγκα.. :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το έκανα και εγώ σήμερα μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες (δεν αναγνώριζε το mount -t), με data και dalvik, αλλά θα προσπαθήσω να βάλω όλο το data, αφού τελικά το system είναι στην nand και δεν υπάρχει διαφορά... :-(

Ένα μαύρισμα της οθόνης για 2-3 δευτ. μετά το boot animation το έχετε και εσείς;

Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι.....

Το έκανα και εγώ σήμερα μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες (δεν αναγνώριζε το mount -t), με data και dalvik, αλλά θα προσπαθήσω να βάλω όλο το data, αφού τελικά το system είναι στην nand και δεν υπάρχει διαφορά... :-(

Ένα μαύρισμα της οθόνης για 2-3 δευτ. μετά το boot animation το έχετε και εσείς;

Ναι. Γενικά στο startup καθυστερεί κάμποσο.

Σε τι sd το τρέχεις?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Kingston 4gb με 1gb ext2, class 4, ίδιο setup πρέπει να έχουμε... Προσπαθώ να βρω τρόπο να γίνεται πιο νωρίς το mount, αυτός πρέπει να είναι ο λόγος για το lag στην εκκίνηση... Zipalligned is what?

Kingston 4gb με 1gb ext2, class 4, ίδιο setup πρέπει να έχουμε... Προσπαθώ να βρω τρόπο να γίνεται πιο νωρίς το mount, αυτός πρέπει να είναι ο λόγος για το lag στην εκκίνηση... Zipalligned is what?

Ναι. Και σε 8Gb class 6 τα ίδια. Βασικά είχε lag και μετά την εκκίνηση (όχι πολύ αλλά αξιοπρόσεκτο!)

Διάβασε εδώ για το zipalign

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ για την απάντηση, είδες διαφορά με το zipaling ή δεν αξίζει; την μεταφορά του jit στο system/sd την έχεις δοκιμάσει;

Ευχαριστώ για την απάντηση, είδες διαφορά με το zipaling ή δεν αξίζει; την μεταφορά του jit στο system/sd την έχεις δοκιμάσει;

Χμ απόλυτη διαφορά όχι (κάτι μου λέει πως στην SE τις είχαν ήδη zipaligned..) απλά κάτι ελάχιστα σε benchmark.

Πώς ακριβώς μεταφέρεις το dalvikvm αρχείο? Βρίσκεται στο /system/bin

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όχι αυτό!! Θα είναι πιθανόν και το τελευταίο πράγμα που θα κάνεις αν το προσπαθήσεις... Το jit που έχεις στην sdcard/jit, αυτό γίνεται αλλάζοντας το script που το κάνει install...

Αρα πρέπει να το κάνεις από την αρχή και στη θέση του sdcard/jit να βάλεις πχ system/sd/jit

Όχι αυτό!! Θα είναι πιθανόν και το τελευταίο πράγμα που θα κάνεις αν το προσπαθήσεις... Το jit που έχεις στην sdcard/jit, αυτό γίνεται αλλάζοντας το script που το κάνει install...

Αρα πρέπει να το κάνεις από την αρχή και στη θέση του sdcard/jit να βάλεις πχ system/sd/jit

Χαχα το γνωρίζω..

Δεν κατάλαβα οτι εννοούσες μεταφορά στην ext2. Αλλά και πάλι ποιός ο λόγος?

Τα αρχεία που βρίσκονται στην sd backup είναι δεν τρέχει από εκεί το JIT

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ωχ ναι... Δίκιο έχεις.... ;-) αν μπορείς βρες ποιο εκτελεσιμο είναι υπεύθυνο για το boot animation, αν το βρίσκαμε θα μπορούσαμε να κάνουμε mount το ext2 πολύ νωρίτερα από ότι γίνεται τώρα, που σημαίνει γρηγορότερο boot...

Edit: το προσπαθω με init.rc.....

Αυτή η κάρτα κάνει;

http://www.plaisio.gr/Cell-Phones-Internet/Mobile-Telephone/Memory-Cards/Transcend-microSDHC-4GB-with-SD-miniSD-adaptor-class6-TS4GUSDHC6-2.htm

Σκέφτομαι να κάνω και εγώ την παραπάνω διαδικασία. Αν το δοκιμάσω στην εργοστασιακή 2αρα, επειδή ήδη περίπου 1GB είναι ελεύθερο, μπορώ να κάνω το ext2 partition μικρότερο; (~750mb; )