Jump to content

Απόψεις: Θα έχουν τα κινητά τηλέφωνα την πορεία των PC;


TN97
 Κοινοποίηση

Θα μπορούμε στο μέλλον να συναρμολογούμε το δικό μας smartphone;  

328 members have voted

  1. 1. Θα μπορούμε στο μέλλον να συναρμολογούμε το δικό μας smartphone;

    • Ναι
      176
    • Όχι
      134
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ / Δεν έχω άποψη
      18


Recommended Posts

Με αφορμή την πρόσφατη είδηση που δημοσιεύσαμε σχετικά με το Synapse One και την δυνατότητα που μας δίνει να συναρμολογήσουμε το δικό μας smartphone, ίσως το μυαλό πολλών να πήγε στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όπως θα θυμούνται αρκετοί, στην συγκεκριμένη αγορά το τοπίο άλλαξε δραματικά όταν μπήκαν στην ζωή μας τα PC, τα οποία μπορούσαμε να φτιάξουμε όπως επιθυμούσαμε, αρκεί φυσικά να είχαμε το... κατάλληλο budget.

 

Από μία οπτική γωνία, η σημερινή κατάσταση στην κινητή τηλεφωνία θυμίζει την δεκαετία του '80 στους Η/Υ. Όπως σήμερα υπάρχουν διάφοροι κατασκευαστές οι οποίοι προσφέρουν έτοιμες συσκευές με την δική τους επωνυμία, έτσι και τότε όποιος ήθελε ένα «μηχανάκι» έπρεπε να στραφεί προς την Sinclair, την Amstrad, την Commodore κ.ο.κ. Οι παλαιότεροι σίγουρα θα θυμούνται θρυλικά μηχανήματα όπως ο ZX Spectrum, ο Amstrad CPC 6128, ο Commodore 64, η Amiga και ο Atari ST.

 

Στα πλαίσια αυτά, πιστεύετε ότι στο μέλλον η αγορά των κινητών τηλεφώνων θα βιώσει έναν μετασχηματισμό ανάλογο με αυτόν που συνέβη σε αυτήν των Η/Υ; Θα έχουμε στα επόμενα χρόνια την δυνατότητα να επιλέγουμε το λειτουργικό σύστημα της αρεσκείας μας και να εξοπλίζουμε το smartphone μας με το hardware που μας εξυπηρετεί; Ή, μήπως, θα επικρατήσει η άποψη εκείνη που λέει ότι η αγορά της κινητής έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες που κάνουν την ύπαρξη «έτοιμων» συσκευών από τους κατασκευαστές αναγκαία;

 

Ο λόγος σε εσάς.

Link to comment
Share on other sites

Σε μια αγορα οπου ηδη εχει χαθει η εννοια του PC και ο κοσμος εμπιστευεται πιο πολυ ετοιμες λυσεις απο laptop iMac Dell HP, νομιζω πως δεν προκειται να επικρατησει η συναρμολογηση και επιλογη επιμερους κομματιων ενος κινητου.

 

Εξ αλλου θα ειναι σχεδον αδυνατον να πετυχουν design, μεγεθος και features ενος "ετοιμου" μοντελου, πχ θα γινοταν να φτιαχτει custom κινητο ανταξιο του galaxy s ή ακομα και του iphone 4;

 

Ακομα και η νοοτροπια της apple με το κλειστο κ περιορισμενο λειτουργικο που τρεχει μονο σε δικες της συσκευες μειωνει ακομα παραπανω τις πιθανοτητες.

 

Πλεον ο κοσμος θελει λυσεις αξιοπιστες και οχι νουμερα σε ram και επεξεργαστες. Θελουμε οτι αγοραζουμε, απλα να δουλευει.... Υπαρχει και το κοινο που θελει το custom made, αλλα ειναι η μειοψηφια....

Nokia 5110, 3210, 8210, Samsung M-100, Nokia 7210, 7650, 6600, Siemens Sx1, Nokia 6230, 6680, N70, Qtek S200, Nokia N80, Qtek 9000, Nokia N93, N95 8GB, samsung Omnia, iphone 3g, 3gs , 4, 4s, 5, 6+, 7
Link to comment
Share on other sites

To μόνο που θα συμβεί που θα παραπέμπει στην αγορά των PC είναι η καθολική επικράτηση 1-2 πλατφόρμων.
Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα ναι. Το μέλλον για μένα είναι στις "μικρές" συσκευές. Tablets, κινητά και ότι άλλο βγάλουν. Ηδη αν το έχετε παρατηρήσει ο τρελός αγώνας των GHz στα PC έχει σταματάσει και έχει αρχίσει ένας αντίστοιχος στις φορητές συσκευές.

 

Είναι πιστεύω ανούσιο να έχεις μηχανήμα τέρατα που ποιάνουν ολόκληρο γραφείο, είναι γεμάτα καλώδια κτλ όταν μπορείς (μελλοντικά πάντα) να κάνεις την ίδια δουλειά (μουσική, ταινίες, gaming) με ένα μηχάνημα που καταλαμβάνει το 1/4 του χώρου (ένα laptop με 2πλάσια δύναμη απο τα τωρινά desktop) ή πχ social networking μ΄ενα κινητό που θα έχει την ίδια/μεγαλύτερη δύναμη απο ένα σημερινό laptop.

Crazy? I was crazy once. They locked me in a room. A circular room and told me to find a corner. I lived there. I died there. Died? I died once. They put me in a deep dark whole, with worms. Worms? I hate worms, worms make me crazy. A worm tickled my nose. That drove me crazy. Crazy? I was crazy once...
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά μιλώντας, έχω προσέξει ότι όλο και περισσότερο το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν βλέπουμε μια νέα συσκευή, είναι «ποιο OS έχει;». Κατά την γνώμη μου, αυτό υποδηλώνει ότι το παιχνίδι σιγά-σιγά μεταφέρεται στο software ενώ παραδοσιακά παιζόταν πολύ περισσότερο στο hardware.

 

Σε γενικές γραμμές, οι εξελίξεις που απασχολούν τα Μέσα σήμερα προέρχονται από τον χώρο των λειτουργικών συστημάτων και δευτερευόντως από εκείνον του hw. Πολλές από τις σημερινές συσκευές έχουν την λογική που έχουμε μάθει με τα PC. Πάνω-κάτω ίδιο design, παρόμοιες δυνατότητες και μια έμφαση στο OS, στις εφαρμογές και στο συνεχές update. Η τελευταία τάση που βλέπουμε να μπορεί ένα κινητό να αναβαθμιστεί με νεώτερη έκδοση του OS που έχει, μου θυμίζει επίσης την λογική των upgrades που όλοι μας έχουμε ζήσει με τους Η/Υ.

 

Από την άλλη, τα κινητά τηλέφωνα ως καταναλωτικό είδος χρησιμοποιούνται από όλο τον κόσμο και από όλες τις ηλικιακές και μορφωτικές ομάδες. Δύσκολα ένας άνθρωπος π.χ. 50 ετών θα μπει στην λογική του να δημιουργήσει το δικό του smartphone αν και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πως θα συμπεριφέρονται ως 50άρηδες οι σημερινοί 20ρηδες και 30ρηδες.

 

Ίσως, στην τελική, να δούμε μια άλλη κατάσταση κατά την οποία θα υπάρχουν και έτοιμες και custom made λύσεις, ανάλογα με το target group στο οποίο θα απευθύνονται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το είδαμε και με τα PC, καθώς μπορεί πολλές εταιρείες να εξαφανίστηκαν όταν άλλαξε το τοπίο, κάποιες όμως όπως η IBM συνέχισαν να υπάρχουν παρέχοντας έτοιμες λύσεις κυρίως σε επαγγελματίες οι οποίοι ήθελαν πάρα πολύ καλή υποστήριξη. Έτσι, ίσως στο μέλλον να δούμε κάτι ανάλογο.

Link to comment
Share on other sites

ισως ελαχιστα κομμματια..πχ ram, storage, camera..μεχρι εκει παραμετροποιηση και αυτο κατα την αρχικη παραγγελια..δε το βλεπω να συμβαινει γιατι κινητα upgrades μετα την αγορα..μια μικρη αλλαγη μπορει πχ να φαει τη μπαταρια αμεσως..η να υπερθερμαινει τη συσκευη...εδω τα laptops ειναι περιορισμενα σε upgrades..ποσο μαλλον θα ναι τα κινητα..
Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν τμηματα στο καθε ενα απο αυτα τα λειτουργικα που δεν μπορουν να ειναι προσβασιμα στον μεσο χρηστη ωστε να μπορει να εγκαταστησει σε καποια συσκευη το λειτουργικο της αρεσκειας του αφου την συναρμολογησει και την παραλαβει οπως αυτος την θελει .

Σε οτι εχει να κανει με την κατασκευη και συναρμολογηση συσκευων κατα παραγγελια πανω σε μια "βαση" και επιλογη των υπολοιπων χαρακτηριστικων αυτο προυποθετει καποιες προσαρμογες που κανενας μεγαλος κατασκευαστης δεν ειναι διατεθιμενος να κανει γιατι το κοστος ειναι προφανως τεραστιο .

Μια συσκευη με "εναλλαξιμα" τμηματα οπως επεξεργαστες μνημη RAM , διαθεσιμη εσωτερικη μνημη και μερικα ακομα χαρακτηριστικα απαιτει ενα απο τα δυο παρακατω .

1. Μια "πλακετα" με την μορφη που την ξερουμε απο το Motherboard του υπολογιστη μας και πανω σε αυτη να πρεπει να συναρμολογηθουν τα επιπλεον τμηματα . Αυτο προυποθετει πρωτα απο ολα μια μεταστροφη απο την πλευρα των κατασκευαστων ολοκληρωμενων σε καινουρια τα οποια να εχουν την δυνατοτητα οχι συγκολησης αλλα τοποθετησης πανω σε ενα Board . Πολυ αμφιβαλω οτι αρχικα η Qualcomm , η Texas Instruments , η Ericsson , η Samsung , η ST κλπ θα ειναι διατεθιμενες να αφιερωσουν το προσωπικο τον χρονο και τα χρηματα που χρειαζονται για τετοιο επανασχεδιασμο . Και φυσικα στην συνεχεια οι κατασκευαστες των τελικων συσκευων και αυτοι με την σειρα τους πρεπει να δημιουργησουν αναλογα Board , και στην συνεχεια αφου τα... ετοιμασουν να κανουν Field Testing για καθε ενα απο αυτα με ολους τους πιθανους συνδιασμους χαρακτηριστικων της τελικης συσκευης , με καθε λειτουργικο αν θεωρησουμε οτι θα ειναι περισσοτερα απο ενα διαθεσιμα για καθε μια απο αυτες .

Αυτη την δουλεια στον κοσμο των υπολογιστων την εχουν αναλαβει αναλογικα περισσοτεροι απο ενας κατασκευαστες και hardware αλλα κυριως software , κατι που ειναι αδυνατον να γινει στον χωρο της κινητης τηλεφωνιας .

διαφορετικες καμερες απο διαφορετικους κατασκευαστες , με διαφορετικη ισως τεχνολογια αλλα και τροπο "οδηγησης" τους απο το λειτουργικο , ειναι ενα μονο απο αυτα τα προβληματα .

 

2. Η δευτερη λυση ειναι σαφως να υπαρχει η επιλογη χαρακτηριστικων και συνδιασμου αυτων στα χαρτια και στην συνεχεια η παραγγελια και η κατασκευη της συσκευης απο τον εκαστοτε κατασκευαστη . Αυτο φυσικα προυποθετει τεραστια ευελιξια και ποικιλομορφια σε γραμμες κατασκευης , γραμμες προμηθειας ολοκληρωμενων και ανταλλακτικων απο την πλευρα του κατασκευαστη .

Στα μεγεθη της Samsung , της Nokia ή ακομα περισσοτερο της FoxxCon που κατασκευαζει τα iPhone και πολλα απο τα SonyEricsson , τετοια μετατροπη και δυνατοτητα ευελιξιας σε καθε γραμμη παραγωγης ειναι αδυνατη απο την στιγμη που ακομα και η αλλαγη καποιας απο αυτες για την δημιουργια καινουριας συσκευης καθε καποιους μηνες ειναι χρονοβορα διαδικασια .

Και φυσικα αν μιλαμε για τους αριθμους συσκευων που πουλαει π.χ. ενα galaxy S αυτο προυποθετει και τεραστια δυνατοτητα παραγωγης .

 

 

Αυτες οι "διαφορετικες" τεχνικες πωλησης ειναι δυνατες σε μικρη κλιμακα και ισως και εκει να παρουσιαστουν προβληματα στην πραξη οταν κυκλοφορησει η συσκευη , αλλα απεχουν παρα πολυ απο το... εφικτο για εταιρειες μεγαλυτερου μεγεθους οπως η Samsung και η Nokia π.χ. ή ακομα και της HTC πλεον .

Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα ναι. Για 100% παραμετροποιήσημα κινητά δεν ξέρω, αλλά πιστεύω πως επεξεργαστές-ram-χωρητικότητα-οθόνη κλπ θα τα επιλέγει ο χρήστης σε λίγα χρόνια. Αλλά το κυριώτερο για μένα θα είναι να φτάσουμε να επιλέγουμε εμείς το λειτουργικό, χωρίς να χρειάζονται μονταρίσματα κλπ για να έχουμε unofficial εκδόσεις.
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι τα κινητά θα γίνουν όπως τα laptop θα μπορείς να κάνεις μερικές μόνο μικρές αλλαγές στο h/w ή ίσως και καμία αλλά στο λειτουργικό θα μπορείς να περνάς ότι θες λόγω κοινής αρχιτεκτονικής αλλά χωρίς προβλήματα με drivers.

Έτσι θα αγοράζεις ένα htc για παράδειγμα ή οποιαδήποτε άλλη μάρκα και θα βάζεις όλα τα λειτουργικά + hackiOS και θα αγοράζεις και ένα iphone για iOS και θα ανοίγεις σε virtual mobile τα άλλα λειτουργικά :p

Edited by jimpe
Link to comment
Share on other sites

προσωπικά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει αυτό. αν σκεφτούμε ότι πριν 7-8 χρόνια θα μας φαινόταν απίστευτο ότι κάποια στιγμή θα κυκλοφορούσαν τηλέφωνα σαν τα σημερινά με της δυνατότητες που έχουν.
Link to comment
Share on other sites

Αν και όλα μπορεί να συμβούν, αδυνατώ να φανταστώ πως θα μπαίνει "κατσαβίδι" σε H/W κινητών, με τον τρόπο που το κάναμε στα desktop στα '90 όσοι (νομίζαμε οτι) ξέραμε κάτι λίγα παραπάνω, κυρίως λόγω πολύ μικρού μεγέθους που θα γίνεται όλο και πιο συμπυκνωμένο. Πιο πιθανό φαντάζομαι το να δίνουν οι κατασκευαστές τη δυνατότητα online παραμετροποίησης και παραγγελίας customised H/W αλλά από πεπερασμένο μενού επιλογών. Αντίθετα, είναι πολύ πιθανό να ανοίξει το κομμάτι S/W 100%
Link to comment
Share on other sites

Software ίσως, hardware λίγο δύσκολο. Ακόμα και τα ρομποτάκια τα έχουν βρει σκούρα με τη συναρμολόγηση.
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Κάποτε αλλάζαμε συνεχώς στο pc μας κάρτες γραφικών, επεξεργαστές, κ.ά, για να ήμαστε μέσα στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και να έχουμε ένα "δυνατό" μηχάνημα. Πλέον, ελάχιστοι ασχολούνται με σταθερά pc, προτιμούν την εύκολη και πρακτική λύση, το laptop. Στις μέρες μας οι περισσότεροι αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε κατά πολύ τα smartphone και πραγματικά αν γινόταν να κάνουμε από μόνοι μας αναβαθμίσεις σε hardware, θα τρώγαμε τρελό κόλλημα. Εδώ αγοράζουμε συσκευή και κοιτάμε να πάρουμε μαζί θήκη, Screen protector, κάρτα μνήμης, κ.ά. Μας αρέσει πολύ να αναβαθμίζουμε τις συσκευές μας και σίγουρα θα είχε επιτυχία κάτι τέτοιο, αλλά πιστεύω ακόμη είναι νωρίς να το σκεφτόμαστε.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

ψηφισα ναι:) πιστευω πως θα μπορουμε σε λιγα χρονια να επιλεγουμε αρκετα χαρακτηριστικα που θελουμε να εχει το κινητο μας...το αλλο χαρακτηριστικο που τα κινητα εχουν πλησιασει για πολυ τους υπολογιστες ειναι η τιμη τους...βλεπεις κινητα να κανουν 500 ευρω και παραπανω και με αυτα τα λεφτα μπορεις να παρεις ενα ολοκαινουριο κανονικο υπολογιστη

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το κόλημα που περιγράφει ο φίλος ποιο πάνω πιστεύω οτι είναι η παγίδα που μας στήνουν. Αν πχ έχεις ενα κινητό με Χ λογισμικό που κάνει την δουλειά σου, γιατί να καίγομαι να το αναβαθμίσω? Εδώ είναι το θέμα... Παλιά τα κρατάγαμε 2-3 χρόνια και ούτε μας ένοιαζε. Τώρα κάποιοι αλλάζουν ROM κάθε βδομάδα. Κάπου χάθηκε η μπάλα πιστεύω.

Βασική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (whyred) -- OS: MiUI 10 Global Beta (Android 8.1)

Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 4 Global (mido) -- OS: LineageOS 15.1 (Android 8.1)

Δίκτυο: WIND

Link to comment
Share on other sites

ψήφισα ναι αν και πιστεύω ότι από την απόκριση που θα έχει το synapse one θα φανούν πολλά. αν υπάρξει ζήτηση και προκύψει διευκόλυνση των καταναλωτών κι όχι προβλήματα και γκρίνιες ίσως ακολουθήσουν κ άλλες εταιρείες την ιδέα

[sIGPIC][/sIGPIC]

_______________________________________

iPhone 4 32GB using AppleWeb HD v2.5.

bittenApple - Subscribe for the latest major news about Apple, guides, reviews, solutions and more!

Follow me on twitter.

Link to comment
Share on other sites

Σε μια αγορα οπου ηδη εχει χαθει η εννοια του PC και ο κοσμος εμπιστευεται πιο πολυ ετοιμες λυσεις απο laptop iMac Dell HP, νομιζω πως δεν προκειται να επικρατησει η συναρμολογηση και επιλογη επιμερους κομματιων ενος κινητου.

 

Εξ αλλου θα ειναι σχεδον αδυνατον να πετυχουν design, μεγεθος και features ενος "ετοιμου" μοντελου, πχ θα γινοταν να φτιαχτει custom κινητο ανταξιο του galaxy s ή ακομα και του iphone 4;

 

Ακομα και η νοοτροπια της apple με το κλειστο κ περιορισμενο λειτουργικο που τρεχει μονο σε δικες της συσκευες μειωνει ακομα παραπανω τις πιθανοτητες.

 

Πλεον ο κοσμος θελει λυσεις αξιοπιστες και οχι νουμερα σε ram και επεξεργαστες. Θελουμε οτι αγοραζουμε, απλα να δουλευει.... Υπαρχει και το κοινο που θελει το custom made, αλλα ειναι η μειοψηφια....

Δεν συμφωνώ ότι έχει χαθεί η έννοια των PC , το αντίθετο θα έλεγα. Εκτός αν αναφερόμαστε στο corporate world όπου εκει όντως προτιμούνται branded personal computers.

 

Σε ένα κόσμο όπου το επιθυμητό ειναι να πέσει το κόστος δεν βλέπω γιατί να μην επικρατήσει ακριβώς ένα solution custom made κινητών με ενα λειτουργικό όπως πχ το android ;

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Μα αν δεν κάνω λάθος ήδη οι εταιρίες μας δίνουν αυτή την δυνατότητα.

πχ, δείτε πόσες εναλλακτικες μας προσφερει η Νοκια με qwerty πληκτρολόγιο και διαφορετικό hardware (μνήμες, επεξεργαστές κάμερα κτλ) και software (εν μέρει)

Ε72, Ε5, C3, E63....

 

Απλώς πιστευω ότι θα μεγαλώσει ο αριθμός παρομοιων συσκευων με παραπλήσια αλλα διαφορετικά χαρακτηριστικά ωστε να καλυφθεί όλο το target group.

Θα ήταν πολυέξοδο και δυσκολα διαχειρίσιμο να διαθετουν οι εταιρίες όλο το hardware και software και το know-how τους, στο ράφι για να επιλέξει και συναρμολογήσει ο κάθε χρήστης.

 

Εκτός αυτού θα αρχίσει και μία σειρά προβληματων, όπως σχέση συμβατότητας και εγγύησεων.

πχ φταίει η κάμερα ή ο επεξεργαστής ή το software που δεν βγαινουν καλές φωτογραφίες?

Φταίει το Gps, ή ο επεξεργαστής ή το software για το μή σωστό στίγμα στο χάρτη?

 

Το βλέπω δύσκολο λοιπόν...:)

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως ναι θα έχουμε αυτή την δυνατότητα αλλά η πλειονότητα των χρηστών κινητών θα συνεχίσει να πηγαίνει σε ένα κατάστημα και να παίρνει την συσκευή που του γυάλισε χωρίς να το πολυψάχνει το θέμα...

Sony Ericcson K550i

Samsung Wave S8500

LG NEXUS 4 E960 (16gb)

And it goes talking (και πάει λέγοντας) :p

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά ναι, και πολύ έχει αργήσει.

 

Θα παραμείνουν σίγουρα κάποιες εταιρείες με φιλοσοφία μήλου (μακριά από μας), και η πλεοψηφεία θα προσφέρει δυνατότητα μικρών παραμετροιποιήσεων, όπως γίνεται στα λαπτοπ.

 

Απέχουμε αρκετά από το επίπεδο των σημερινών desktops (standard sockets, buses κτλ), αλλά θέλω να πιστεύω ότι κάποια μέρα θα γίνει και αυτό.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πιστευω ότι θα γίνουν σαν τους υπολογιστές αλλά με πολλούς περιορισμούς!
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.
Link to comment
Share on other sites

Η παραμετροποίηση των χαρακτηριστικών ισχύει πλέον κυρίως για τους desktop. Ούτε για τα laptop, ούτε για τα netbook, ούτε για πουθενά αλλού. Γνώμη μου είναι πως το desktop αργοπεθαίνει και σε λίγα χρόνια δεν θα είναι αυτό που ξέρουμε σήμερα, ειδικά με την άνοδο tablet, netbook κτλ. Η αγορά μετατοπίζεται. Κάποτε χρησιμοποιούσαμε desktop για games και Internet. Σήμερα, το πρώτο έχει πάει σχεδόν αποκλειστικά στις κονσόλες και το δεύτερο φτάνει και σε άλλες συσκευές, μετατρεπόμενο σε καταναλωτικό αγαθό.

 

Με αυτά υπόψιν, δεν νομίζω πως οι μεγάλοι κατασκευαστές θα αφήσουν να «ανοίξει» τόσο πολύ η αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Αν το καλοσκεφτούμε, ίσως είναι και τεχνικά δύσκολο. Στον desktop, παίρνεις μια μητρική, επεξεργαστή κτλ και τα συνδέεις μόνος σου, εύκολο. Στο κινητό πως θα το κάνεις; Και αν αναλάβουν άλλες εταιρείες να το κάνουν αυτό (πχ Synapse One), θα είναι γιατί οι "μεγάλοι" είδαν πως μπορούν να επωφεληθούν από αυτό (κάτι που δεν το νομίζω. Τα «ανοικτά» ποτέ δεν τους ευνοούν. Πάντα βάζουν όρια, ακόμη και σε αυτά που πλασάρονται σαν open).

 

Άλλωστε, το όνειρο του open source υπολογιστή υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, ποτέ όμως δεν έγινε το μεγάλο μπαμ...

Link to comment
Share on other sites

Οχι !!! γιατί τεχνικά είναι πολύ δύσκολο από τον απλό χρήστη η συναρμολόγηση ενός κινητού και μάλιστα χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό ;)
http://www.myphone.gr/forum/image.php?u=11306&type=sigpic&dateline=1348034580
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μερικες παραμετροποιησεις ισως να γινοται. Να στησεις κινητο απο την αρχη οχι ποτε δεν προκειται, λογο του οτι υπαρχουν απειρα μεγεθη κινητων, οθονες, το παχος και παρα πολλα που δεν προκειται ποτε να τα ταιριαξεις τοσο τελεια ωστε να φτιαξεις ενα δικο σου κινητο. Στα PC το μονο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις το κουτι (που πανω κατω ολα ενα ορθογωνιο κουτι εχουν), να κουμπωσεις τα παντα και να συνδεσεις την οθονη με ενα καλωδιο.

 

Στα κινητα ειναι πολυ δυσκολο, ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολυ τροποι εξαπατησης κατα την γνωμη μου αν ειναι τοσο παραμετροποιησιμες οι συσκευες!

θα λες: "πωλειται iphone πειραγμενο, με 1GB εξτρα μνημη, πειραγμενη καμερα στα 8ΜΡ, και εξτρα σκληρο δισκο" :P

Γραμμη δεξια μετα αριστερα, λιγο πανω δεξια, ενα αλφα και μουτζουρα
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...