Jump to content

Niklas Savander: Το Symbian, το MeeGo και το μέλλον της Nokia

DJDB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κοίτα δεν απαξιώ τις symbian συσκευές, θεωρώ πως σαν δυνατότητες έρχονται τρίτες στην λίστα ( σύμφωνα με τις δικές μου εμπειρίες και απόψεις) και αυτό γιατί πολύ απλά στο android market μπορώ να βρώ από προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών (photoshop, κ.ά) μέχρι προγράμματα που μπορούν να με υπολογίζουν τις αποστάσεις μεταξύ δυο περιοχών και πόσα λίτρα καύσιμα χρειάζομαι για να τις διανύσω με το αμάξι μου. Για αυτό επέλεξα και android, υπάρχει το android market που πραγματικά συνεχώς γεμίζει με νέες εφαρμογές και έχει ήδη ξεπεράσει τις 100.000 , πολλές επιλογές.

Όλες αυτές οι εφαρμογές υπάρχουν και για Symbian. Και πολλές άλλες ακόμη. Είναι λάθος να βγάζεις συμπεράσματα για μια πλατφόρμα που προφανώς δεν γνωρίζεις.

Αυτό που εμένα μου λείπει από το symbian είναι εφαρμογές για το dropbox και το evernote , που χρησιμοποιώ καθημερινά στη δουλειά μου και μου είναι χρήσιμες.

Αντίθετα, για το android υπάρχουν.

Και δεν είναι κάτι πολύ ειδικό. Πρόκειται για δημοφιλείς εφαρμογές στα pc.

Το Εvernote, το Dropbox, όπως και κάθε άλλη υπηρεσία ανεβάσματος κάθε είδους αρχείων, υποστηρίζεται από το καταπληκτικό Pixelpipe. Βλέπετε πόσο λάθος εικόνα έχετε κάποιοι;

εάν δεν έχεις σιγουριά για το εάν το iphone είναι καλύτερο από το n95 μην λες την άποψη σου γιατί εκτίθεσαι όταν όλα τα site παγκόσμιος ότι και να βγει με το iphone 4 το συγκρίνουν.

Όταν λες «όλα τα site», αναφέρεσαι προφανώς στα αμερικάνικα, και σε κάποια ευρωπαϊκά που πιθηκίζουν (ίδιου τύπου με τα «δημοσιογραφικά» που απλά μεταφράζουν τα δελτία του AP). Οι Αμερικάνοι έχουν κάθε λόγο να προωθούν τα δικά τους προϊόντα (iPhone, Android) και να θάβουν τα ευρωπαϊκά. Επιπλέον, οι περισσότεροι Αμερικάνοι δεν έχουν ιδέα από Symbian, ποτέ δεν περπάτησε στην Αμερική, και βγάζουν συμπεράσματα χωρίς να έχουν την παραμικρή εμπειρία μαζί του (δυστυχως, το ίδιο κάνουν και κάποιοι Έλληνες, όπως μπορείς εύκολα να δεις στα προηγούμενα). Είτε ήρθαν κάποια στιγμή σε επαφή μαζί του και το απέρριψαν γιατί δεν έχεις τα flashy transitions του iPhone. Έχω διαβάσει τρελά πράγματα σε αμερικάνικα sites, όπως για παράδειγμα ότι είναι μειονέκτημα που στο μενού υπάρχουν folders (την ίδια στιγμή που θαυμάζουν το iPhone για τα χιλιάδες fart apps, που πολύ θα 'θελα να ξέρω πώς θα τα διαχειρίζονται αν τα εγκαταστήσουν όλα χύμα στην αρχική οθόνη). Ο άλλος δυσανασχετούσε που για να καταργήσει την ανάδραση αφής (ακόμη ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του Symbian) έπρεπε να το κάνει σε όλα τα προφίλ. Μιλάμε για τέτοια άγνοια και κόλλημα, το ότι μπορεί να δημιουργήσει όσα προφίλ θέλει, με εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις το καθένα, το έβρισκε ενοχλητικό. Κι επειδή αυτουνού ο εγκέφαλος τόσο μπορεί, έπρεπε κατά την άποψή του να το στερηθούμε κι εμείς οι υπόλοιποι που δεν είμαστε διανοητικά καθυστερημένοι. Αυτά είναι τα αντικειμενικά reviews των αμερικάνων δημοσιογράφων, που πριν το iPhone θεωρούσαν πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το Motorola Razr. Λογικό ήταν να τους εκπλήξει τόσο πολύ το μήλο. Σε κάτι τέτοιους αδαείς άλλωστε πουλάει ο Jobs τα ψέματα του, όπως ότι ανακάλυψε τη βιντεοκλήση το 2010 ή το mobile internet το 2007. :lol:

Edited by terrestial

• Απαντήσεις 108
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι κολλας? Καλα ειναι δυνατον να πιστευεις οτι το Symbian μπορει κατα διανοια να φτασει τις 100 000 ή 300 000 εφαρμογες του android k app store αντιστοιχα? Δεν λεω οτι δεν εχει τα θετικα του το Symbian, αλλα μην κανεις κ το ασπρο μαυρο.

Τι κανουμε, αφου δεν εχει, ουτε DropBox, ουτε Paypal, ουτε Google Earth, ουτε PlayStation emu, ουτε e-banking Apps (Εθνικη & Eurobank), ουτε Amazon Kindle και αλλες τοσες χιλιαδες εφαρμογες. Και μην μου λες τωρα για 3rd party εφαρμογες. Ολοι ξερουμε ποσο crappy ειναι.

Τεσπα, οπως ειχε πει καποιος, "ολοι νομιζουν οτι εχουν την πιο ομορφη γυναικα"...

Marketing δεν σημαινει διαφημιση :!:

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι κολλας? Καλα ειναι δυνατον να πιστευεις οτι το Symbian μπορει κατα διανοια να φτασει τις 100 000 ή 300 000 εφαρμογες του android k app store αντιστοιχα? Δεν λεω οτι δεν εχει τα θετικα του το Symbian, αλλα μην κανεις κ το ασπρο μαυρο.

Τι κανουμε, αφου δεν εχει, ουτε DropBox, ουτε Paypal, ουτε Google Earth, ουτε PlayStation emu, ουτε e-banking Apps (Εθνικη & Eurobank), ουτε Amazon Kindle και αλλες τοσες χιλιαδες εφαρμογες. Και μην μου λες τωρα για 3rd party εφαρμογες. Ολοι ξερουμε ποσο crappy ειναι.

Τεσπα, οπως ειχε πει καποιος, "ολοι νομιζουν οτι εχουν την πιο ομορφη γυναικα"...

Εγώ φίλε μου σας απαντάω με στοιχεία, αποδεικνύοντας σας ότι το Symbian έχει και με το παραπάνω όλα αυτά που από άγνοια νομίζετε ότι δεν έχει. Κολλημένοι είναι άλλοι, όσοι εγωιστικά επιμένουν στην άποψή τους ακόμη κι όταν αυτή καταρρίπτεται.

Α ώστε Paypal, Εθνική και Eurobank, αυτές είναι οι φοβερές εφαρμογές του Android. Δηλαδή δεν μιλάμε καν για εφαρμογές, αλλά για ένα interface προς τα αντίστοιχα web site. Ξέρεις, υπάρχει κι ο browser...

Google Maps φυσικά και υπάρχει, ποιος σου είπε το αντίθετο; Εσύ έχεις Ovi Maps;

"Crappy" το Pixelpipe!!!! :lol: Το ανέκδοτο της χρονιάς...

[*]Το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβεί ανάμεσα στην επίσημη παρουσίαση των συσκευών και της διάθεσής τους στην αγορά, θα μειωθεί στο ελάχιστο. Πλέον, οι αρκετοί μήνες αναμονής θα αποτελέσουν παρελθόν. Το προϊόν θα παρουσιάζεται στο κοινό μόνο εφόσον θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία και όχι νωρίτερα. Αυτή η πολιτική θα εφαρμοστεί στην πρώτη συσκευή που θα βασίζεται στο Meego και αναμένεται να επεκταθεί σε ολόκληρη την γκάμα της εταιρίας.

[*]Θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση της υποστήριξης των συσκευών της καθώς αυτές θα αναβαθμίζονται διαρκώς και θα αποχτούν λειτουργίες που αρχικά είχαν προγραμματιστεί να περιλαμβάνονται στο Symbian^4.

[*]Δεν υπάρχει πλέον Symbian 3 και 4 παρά μόνο απλά Symbian, το οποίο εξελίσσεται συνεχώς και όλες οι βελτιώσεις γίνονται άμεσα διαθέσιμες στους χρήστες με μορφή αναβαθμίσεων.

[*]Και τα δύο της λειτουργικά θα βασίζονται αποκλειστικά στο Qt (προφέρεται cute) και θα υπάρχει σχεδόν πλήρης συμβατότητα μεταξύ τους πράγμα που σημαίνει ότι οι developers θα μπορούν πολύ εύκολα να αναπτύσσουν εφαρμογές που θα απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό συσκευών και θα καλύπτουν αυτόματα χρήστες τόσο των mid-range όσο και των high-end συσκευών.

[*]Το UI του Symbian θα αλλάξει ριζικά και θα πλησιάσει στα πρότυπα του Maemo. Αυτό σημαίνει ότι η εμφάνιση θα εκσυγχρονιστεί αλλά και η εμπειρία χρήσης θα βελτιωθεί σημαντικά. Και το σημαντικότερο, όλοι οι χρήστες των Symbian 3 συσκευών θα μπορούν να βιώσουν όλες αυτές τις αλλαγές στην συσκευή τους. Δεν έχει γίνει σαφές το πως θα γίνει αυτή η μετάβαση από το υπάρχουν UI (που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό series 60 5th edition, όπως το γνωρίσαμε στο 5800) στο νέο γραφικό περιβάλλον.

Αυτά εγώ τα βρίσκω πολύ καλά νέα ....

Η Nokia πάντα ήταν η εταιρία που σου έδινε επιλογές, κατά την γνώμη μου ....

Και έτσι σώζει τα λειτουργικά της από πιθανό κατακερματισμό ...

Είναι δύο πλήρως συμβατά, και πλήρως αναβαθμίσιμα .... Έξοχα :D

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Ανεκδοτο ειναι να μπερδευεις το Google Maps με το Google Earth. Ovi τι? Μονο γελια προκαλει η συγκριση του Ovi με το Google Maps. Satellite View, Street View, σου λενε κατι? Μαλλον οχι με το Ovi. Και μην μου πεις οτι εχει Satellite view το Ovi. Στα χωρια μου παντως δεν εχει.. (Καβαλα, Ξανθη, Θασο κτλ)

Καμια εφαρμογη e-banking δεν ειναι σελιδες.

Τα παιχνιδια βεβαια δεν τα ανεφερες στην απαντηση σου. To Nintedo emulator, Sega emulator, PlayStation Emulator. Οπως και η ανακοινωση της ΕΑ, οτι οι νεοι τιτλοι της θα βγαινουν και για iOS & Android. Παιξε εσυ κανενα java παιχνιδακι και να πες μας για τα κορυφαια γραφικα του.

Εγω παντως ειχα περισσοτερα Symbian κινητα, απ οσα Android κινητα εσυ...

Από ότι καταλαβαίνω τα anroid και το iphone σε συναρπάσουν λόγω των εφαρμογών. Οκ, έχεις δίκιο έχουν περισσότερες εφαρμογές. Το θέμα ποιό είναι ? Να λες έχει 100000 και 300000 εφαρμογές από τις οποίες τουλάχιστον οι μισές είναι "κλανιέρες" (με όλο το σεβασμό) ? Σίγουρα για μια συγκεκριμένη δουλειά θα έχει 5-6 εφαρμογές και όχι 2-3 όπως στο symbian, αλλά πρέπει να βρεις άλλο μέτρο σύγκρισης για να μου πεις ότι η νοκια έχει μείνει πίσω κτλ γιατί όπως σου λέει ο φίλος πιο πάνω υπάρχουν εφαρμογές για όσα έχεις πει μέχρι τώρα και δε το ξέρεις. Το iphone το παραδέχομαι (πριν το 4) για την οθόνη του και μόνο. Δεν είχε τίποτα άλλο που να μου προκαλέσει ενδιαφέρον. Για τα anroid τηλέφωνα έχω ακούσει πολλά καλά, πράγμα που με έβαζε σε σκέψεις να αγοράσω κάτι σε galaxy s κυβικά, αλλά μετά διάβασα διάφορες ελείψεις και κολήματα που ένας χρήστης symbian θεωρεί δεδομένα και άλλαξα γνώμη.

"Crappy" το Pixelpipe!!!! :lol: Το ανέκδοτο της χρονιάς...

Διατηρώ μια επιφύλαξη για το pixelpipe, γιατί δεν θυμάμαι αν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Θα δώ και θα σου πώ κατά πόσο μπορεί να αναπληρώσει την εφαρμογή του dropbox που υπάρχει για το αντρόιντ.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

κοιταξε, browsing κανει και με το Nokia Xpress Music, (που εχω εδω κ καιρο), κανεις και με το iPhone, σωστα? voip κληση κανει το Nimbuzz, κανει και το Skype. εδω στο χωριο μου λοιπον, λενε "αλλα τα ματια του λαγου κι αλλα της κουκουβαγιας".

Τωρα βεβαια, δεν μπορω να σε πεισω οτι εχω δικιο. Τι να σου πω, εχει καλυτερες εφαρμογες? Το μονο που μπορω να σου πω, ειναι οτι ημουν φανατικος οπαδος του Symbian, ειχα μαλιστα περυσι τετοιο καιρο Ε71, μετα Ν97 (Νgage, N80, N73, κι αλλα ποσα που δεν θυμαμαι καν) για ενα μηνα μονο κι αφου εκλαψα τα λεφτα μου, με τα κολληματα του, οταν αγορασα το Motorola Μilestone και δουλεψα Android, δεν ξαναπαω πισω στο Symbian, ουτε που να με πληρωνουν. Τουλαχιστον οπως εχουν τα πραγματα τωρα. Για Meego ψηνομαι, αν βγει καμια καλη συσκευη, πολυ ανετα.

ουτε e-banking Apps (Εθνικη & Eurobank)

Οι χρήστες των iOS και Android δεν θα έπρεπε καν να αναφέρουν εφαρμογές e-banking για τις πλατφόρμες αυτές, δεδομένων των τρομακτικών κενών ασφαλείας που έχουν ανακύψει τελευταία. Δε νοείται σοβαρό e-banking από οποιαδήποτε πλατφόρμα χωρίς αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. :rolleyes:

Όταν εγκαθιστάς μια εφαρμογή και δεν ξέρεις τι θα ψάξει να βρει στο κινητό σου, από κωδικούς μέχρι επαφές κλπ, πώς να εμπιστευτείς τη συσκευή αυτή για ηλεκτρονικές συναλλαγές; Βέβαια, τα χρήματά του ο καθένας τα λογαριάζει και τα σέβεται κατά πώς νομίζει, αλλά λέμε... :blink:

Ανεκδοτο ειναι να μπερδευεις το Google Maps με το Google Earth. Ovi τι? Μονο γελια προκαλει η συγκριση του Ovi με το Google Maps. Satellite View, Street View, σου λενε κατι? Μαλλον οχι με το Ovi. Και μην μου πεις οτι εχει Satellite view το Ovi. Στα χωρια μου παντως δεν εχει.. (Καβαλα, Ξανθη, Θασο κτλ)

OVI Maps λέγεται, και είναι πληρέστατο πρόγραμμα πλοήγησης, το οποίο προσφέρεται δωρεάν, με δωρεάν χάρτες και δωρεάν φωνητική πλοήγηση για πάνω από 80 χώρες.

Μάλλον θα πρέπει να ψαχτείς καλύτερα αν το υποτιμάς, δεδομένης της συγκεκριμένης ερώτησης βέβαια, που μου μυρίζει ολίγον τι ειρωνεία... :whistle:

Μία ερώτηση: Το Google Maps λειτουργεί OFFLINE? Ή θέλει ντε και καλά σύνδεση; :rolleyes:

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Σοβαρα κενα ασφαλειας? αυτα που στελνουν πληροφοριες για το που εισαι?

οπως αυτα που στελνει τωρα το FaceBook, το Google, το Bing, το Yahoo, απο τον υπολογιστη σου? Οπως τα χιλιαδες Trojans & Υιους που υπαρχουν για Windows. Για Symbian υπαρχουν υιοι (http://www.allaboutsymbian.com). Για android ακομη περιμενουμε... ;)

Να σου θυμισω ποσο χρεωνε η Νοκια για το Ovi Maps? Επειδη εγω το αγοραζα, 75€ ετησιως, μονο για Ελλαδα. Να σου θυμισω ποτε το εκανε δωρεαν? Οταν βγηκε το Google Navigation δωρεαν...

Το κινητο σου εσενα παιρνει τηλεφωνο χωρις σημα? Οχι? ε τοτε ειναι αχρηστο... ;)

Edited by chrisgr38

Καμια εφαρμογη e-banking δεν ειναι σελιδες.

Τα παιχνιδια βεβαια δεν τα ανεφερες στην απαντηση σου. To Nintedo emulator, Sega emulator, PlayStation Emulator. Οπως και η ανακοινωση της ΕΑ, οτι οι νεοι τιτλοι της θα βγαινουν και για iOS & Android. Παιξε εσυ κανενα java παιχνιδακι και να πες μας για τα κορυφαια γραφικα του.

Εγω παντως ειχα περισσοτερα Symbian κινητα, απ οσα Android κινητα εσυ...

Και για πες μου, ποια η διαφορά του Google Earth από το Google Maps στο κινητό; Γιατί το δικό μου Google Maps μια χαρά έχει satellite view. Αλλά δεν έχει τίποτα απ' όλα αυτά όταν δεν έχει σήμα, σε αντίθεση με το Ovi Maps που λειτουργεί παντού και πάντα. Κάνε μια βόλτα με το Google Maps ανοιχτό κι έλα μετά να μου πεις πόσα πλήρωσες, αφού το πανέξυπνό σου πρόγραμμα δεν αποθηκεύει τους χάρτες στη συσκευή αλλά τους κατεβάζει συνεχώς. Λοιπόν, για να μη λέμε βλακείες, ασχολούμαι 4+ χρόνια με GPS και πλοήγηση, έχω δοκιμάσει όλα τα προγράμματα που κυκλοφορούν, έχω ο ίδιος βελτιώσει κάποια από αυτά (themes και qwerty ελληνικό πληκτρολόγιο για το Destinator που κατόπιν το ενσωμάτωσε η MLS), ενώ έχω αναπτύξει μόνος μου ολόκληρο πρόγραμμα πλοήγησης στα πλαίσια ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος (http://www.goodroute-eu.org/pages/page.php?mm=1&lnk=start.php). Με όση λοιπόν εμπειρία έχω στο θέμα, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι το Google Maps/Earth είναι αστείο για πλοήγηση, κυρίως λόγω της online λειτουργίας του. Είναι κορυφαίο όταν θέλεις να δεις πληροφορίες για κάποιο μέρος, αλλά και στην αναζήτηση (λόγω της διασύνδεσης του με την πληθώρα των δεδομένων που διαθέτει η Google, σχεδόν για καθετί πάνω στον πλανήτη), όμως είναι ό,τι χειρότερο για πλοήγηση. Αντ' αυτού, το Ovi Maps είναι ό,τι καλύτερο για πλοήγηση ως πεζός. Για το αυτοκίνητο όμως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα εξειδικευμένο PNA με μεγάλη οθόνη. Εκεί χρησιμοποιώ το πραγματικά εκπληκτικό και απίστευτα παραμετροποιήσιμο iGo.

Με παιχνίδια δεν ασχολούμαι καθόλου απ' τον καιρό που ήμουν 17, συγγνώμη. Πάντως παιχνίδια για Symbian υπάρχουν πολλά.

Το κινητο σου εσενα παιρνει τηλεφωνο χωρις σημα? Οχι? ε τοτε ειναι αχρηστο... ;)

Όχι αλλά δεν χρειάζεται GSM/3G/WiFi για να βρει τη θέση μου στο χάρτη και να με καθοδηγήσει πού θα πάω. Υπάρχει ένα εξάρτημα στη συσκευή που λέγεται GPS module, και είναι προορισμένο γι' αυτή τη δουλειά. Αυτό εννοούσα offline. :rolleyes:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

προφανως και δεν εχεις δουλεψει ποτε σου Google Navigation, γιατι προφανως δεν εχεις Android κινητο. και το Navigation ειναι μονο για Android. Τωρα, αν για ακομη μια φορα μπερδευεις το Google Maps με οδηγιες, με το Google Navigation. Για να μαθεις λοιπον, μεσα στον Αυγουστο, εκανα στα 3000χμ, ολα με το Google Navigation, η καταναλωση ηταν κοντα στα 20ΜΒ. Επιπλεον, δεν χρειαζεται καν να εχεις σημα ολη την ωρα. Κανει buffer την διαδρομη στην αρχη. Και φυσικα δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα του Google earth, γιατι στο κινητο σου δεν εχεις... Ουτε απο το pc την καταλαβαινεις?

Και δεν χρειαζεται καν 3G, και με gprs σου βγαζει navigation ανετα..

Ειπαμε, αν δεν εχεις σημα, ειναι αχρηστο κ το κινητο, δεν παιρνει τηλεφωνο.. Να το πεταξουμε?

@Panos με το GPS βρισκει τοποθεσια. Το σημα ειναι για να κατεβαζει των χαρτη των 10ΚΒ

ΥΓ: τελοσπαντων, για να μην κουραζουμε κι οσους κανουν το λαθος να μας διαβαζουν, εγω αν δω τον Larry ή τον Sergey, θα του πω οτι θελω περισσοτερες συσκευες με Tv Out (to Desire δεν εχει), περισσοτερες συσκευες με Frond Camera και φυσικα, voip κληση απο το Gtalk και το Gvoice στην Ελλαδα.

Εσυ αν δεις το Boss της Νοκια, πεστου οτι ολα ειναι τελεια και να συνεχισει ετσι ;)

Edited by chrisgr38

Εσυ αν δεις το Boss της Νοκια, πεστου οτι ολα ειναι τελεια και να συνεχισει ετσι ;)

Εκατομμύρια χρήστες συσκευών Nokia είπαν με την προτίμησή τους σε άλλες πλατφόρμες ότι κάτι δεν έκαναν καλά οι της Nokia. Οι Φινλανδοί μάς άκουσαν και απ' ό,τι φαίνεται διορθώθηκαν, για το καλό όλων μας. Οι Nokia fans θα απολαμβάνουν περισσότερα από τις καινούργιες συσκευές, ενώ οι haters θα επωφεληθούν έμμεσα από την αναζωπύρωση του ανταγωνισμού. ;)

Νοκιακηδες,εχετε γινει χειροτεροι απο τους apple-boys,που τα βλεπουν ολα οπως θελουν.

Ειχα τα καλυτερα symbian και τωρα εχω και το N79,καλα και χρυσα αλλα ειναι πολυ πολυ πισω πια.

Το n8 στα βιντεο φαινεται πολυ αργο για 2010,αν ειναι καλυτερο στην πραγματικοτητα παω πασο.

Αντι λαθεμενα να αναρωτιεσται τι κανει το ενα και τι το αλλο,δειτε ΠΩΣ το κανει.

Και εγω ειχα flash στο browser στο samsung g810 που ειχα,εδω και χρονια.

Και xenon φλας,και πολυ καλη καμερα.

Τι παει να πει αυτο,πτι ηταν καλυτερο απο ενα iphone η απο το milestone?

Πολυ λαθος.

Η ουσια ειναι οτι η νοκια ΠΡΕΠΕΙ να κανει την υπερβαση,και να πιασει το πνευμα της εποχης, γιατι η τεχνολογια τρεχει,και αν στηριζοταν στα fan boys που τα βλεποθν ολα μελι,ακομα με s60 v1 θα σερνοταν...

Sent from my Milestone

Motorola m3688,nokia 6110, nokia 6150, nokia 3410, ericsson w700, ericsson w610, samsung g810,nokia n73 m.e., Samsung omnia hd,iphone 3gs,nokia n79, motorola milestone,motorola defy,Motorola Atrix, samsung galaxy note,Samsung Galaxy note 2

θα φερω ενα παραδειγμα 2ετίας....

Νokia n86 s60 3rd

φερτε μου οποιο θελεται να τα συγκρινουμε σε ολους τους τομεις

καμερα, εφαρμογες, social networking, gps, ραδιο, fm transmiter και αλλα να βγαλουμε ενα νικητη με τα σημερινα δεδομένα :lol::lol::lol:

Νοκιακηδες,εχετε γινει χειροτεροι απο τους apple-boys,που τα βλεπουν ολα οπως θελουν.

Ειχα τα καλυτερα symbian και τωρα εχω και το N79,καλα και χρυσα αλλα ειναι πολυ πολυ πισω πια.

Άντε πάλι τα ίδια...

Το n8 στα βιντεο φαινεται πολυ αργο για 2010,αν ειναι καλυτερο στην πραγματικοτητα παω πασο.

Αργό? Μήπως το βλέπεις σε slow motion το video....?

Αντι λαθεμενα να αναρωτιεσται τι κανει το ενα και τι το αλλο,δειτε ΠΩΣ το κανει.

Πως κάνει τι???? Και τι κάνει αυτό που λες εσύ καλύτερο? Και πως??? Δηλαδή από τα κρητίρια αξιολόγησης να βγάλουμε όλο το ανώτερο hardware που προσφέρει η νόκια για να το συγκρίνουμε με το θεωρητικά ανώτερο software των άλλων εταιριών που λες?

Και εγω ειχα flash στο browser στο samsung g810 που ειχα,εδω και χρονια.

Και xenon φλας,και πολυ καλη καμερα.

Τι παει να πει αυτο,πτι ηταν καλυτερο απο ενα iphone η απο το milestone

Φυσικά και ήταν πολύ καλύτερο σε αυτά που αναφέρεις.

Η ουσια ειναι οτι η νοκια ΠΡΕΠΕΙ να κανει την υπερβαση,και να πιασει το πνευμα της εποχης, γιατι η τεχνολογια τρεχει,και αν στηριζοταν στα fan boys που τα βλεποθν ολα μελι,ακομα με s60 v1 θα σερνοταν...

Η υπέρβαση και το πνέυμα της εποχής είναι το facebook και οι ηλεκτρονικές κλανιές? Μη μου πεις για εργονομίες και ευκολίες χρήσης. Το ν97 το παίζω για πλάκα με το αριστερό χέρι (και είμαι δεξιόχειρας). Η σωστή οθόνη και το multitouch? Ναι, θα συμφωνήσω, γιαυτό και περιμένω το Ν8 (πρώτα θα το δω, και αν με ικανοποιεί θα το αγοράσω).

Δε μου αρέσει να παίζουν με τη νοημοσύνη μου εταιρίες που σκάω 600-700 ευρώ, αν αυτό με κάνει fan boy, κουλ!

Edited by Moralas

voip κληση κανει το Nimbuzz, κανει και το Skype. εδω στο χωριο μου λοιπον, λενε "αλλα τα ματια του λαγου κι αλλα της κουκουβαγιας".

Μην συγκρίνεις το VoIP με Skype και Nimbuzz. Εντάξει το Nimbuzz μπορει να σου δίνει την δυνατότητα να συνδεθείς σε ενα SIP account, αλλά μέσω ιντερνετ όμως. "Καθαρό" Sip client έχουν τα Νοκια με πολλαπλά sip accounts με ότι αυτό συνεπάγεται (συνδεση σε εταιρικό asterix, 3CX sip server κτλ.) Μην συγκρίνεται εφαρμογούλες με πραγματικά εργαλεία, ειδικά αν δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει και δεν ξέρετε την λειτουργικότητα/λειτουργία τους.

Άντε πάλι τα ίδια...

Αργό? Μήπως το βλέπεις σε slow motion το video....?

Πως κάνει τι???? Και τι κάνει αυτό που λες εσύ καλύτερο? Και πως??? Δηλαδή από τα κρητίρια αξιολόγησης να βγάλουμε όλο το ανώτερο hardware που προσφέρει η νόκια για να το συγκρίνουμε με το θεωρητικά ανώτερο software των άλλων εταιριών που λες?

Φυσικά και ήταν πολύ καλύτερο σε αυτά που αναφέρεις.

Η υπέρβαση και το πνέυμα της εποχής είναι το facebook και οι ηλεκτρονικές κλανιές? Μη μου πεις για εργονομίες και ευκολίες χρήσης. Το ν97 το παίζω για πλάκα με το αριστερό χέρι (και είμαι δεξιόχειρας). Η σωστή οθόνη και το multitouch? Ναι, θα συμφωνήσω, γιαυτό και περιμένω το Ν8 (πρώτα θα το δω, και αν με ικανοποιεί θα το αγοράσω).

Δε μου αρέσει να παίζουν με τη νοημοσύνη μου εταιρίες που σκάω 600-700 ευρώ, αν αυτό με κάνει fan boy, κουλ!

Ναι ρε φιλε!οντως,δεν ξερω εγω που εχω τις συσκευες και τις βλεπω,εσυ ξερεις...

Δεν το λεγες νωριτερα...

Και μονο που λες για facebook,για ηλεκτρονικες κλανιες,και για το n97 το καλο τηλεφωνο,καταλαβα.

Δεν εχει νοημα η περαιτερω συζητηση.

Sent from my Milestone

Motorola m3688,nokia 6110, nokia 6150, nokia 3410, ericsson w700, ericsson w610, samsung g810,nokia n73 m.e., Samsung omnia hd,iphone 3gs,nokia n79, motorola milestone,motorola defy,Motorola Atrix, samsung galaxy note,Samsung Galaxy note 2

το προβλημα των "μη νοκιαδων", κανενα παραδειγμα μονο αερολογιες.

Τελικα γουσταρω που ειμαι "νοκιας" ενδεικτικα μερικες απο τις συσκευες μου γιατι και εμεις τις εχουμε και τις βλεπουμε, το 5130, το δευτερο 5130 xpress music, το 8210, το πρωτο 6600, 6300, n70, n73, n79, n82, n86 ολα μή αφης, με διαλειμματα κατα καιρους και σε αλλες εταιρειες με οθονες αφης :nagger:, τελικα στα ιδια παντα καταληγω. Νοκια και ξερο ψωμι.

Ναι ρε φιλε!οντως,δεν ξερω εγω που εχω τις συσκευες και τις βλεπω,εσυ ξερεις...

Τώρα μάλιστα! Με αποστόμωσες!

Και μονο που λες για facebook,για ηλεκτρονικες κλανιες,και για το n97 το καλο τηλεφωνο,καταλαβα.

Δεν εχει νοημα η περαιτερω συζητηση.

Ν97mini παρακαλώ, πολύ καλό τηλέφωνο! Αφού κατάλαβες ηρέμησα και γω :)

Καλα ολα τα αλλα, οι καμερες και τα ραδιοφωνα που αναφερετε, τι σχεση εχουν με το λειτουργικο που συζηταμε??

Έχω ένα 5800 σχεδόν δύο χρονών πια, έχω και ένα iPhone 3gs για δεύτερο, την τελευταία βδομάδα μου έχει πέσει στα χέρια και ένα Galaxy S (με την δήθεν super οθόνη).

Θεωρώ τον εαυτό μου μέτριο προς το καλό χρήστη.

Όλα έχουν τα προτερήματα τους και τα μειονεκτήματα τους.

Εν κατακλείδι.

ΝΟΚΙΑ και πάλι ΝΟΚΙΑ!

terrestial δεν είπα ότι είμαι γνώστης τoυ symbian, δεν ασχολήθηκα σχεδόν καθόλου αν και πέρασαν 4 συσκευές symbian από τα χέρια μου. Ακόμη και τώρα αναζητώ κάποια καλή symbian συσκευή για καθημερινή χρήση, αλλά για πές μου, αν μπορώ να βρώ με την ίδια ευκολία εφαρμογές; Αν υπάρχουν τόσες πολλές όπως για ios4 ή android; Εκεί είναι που κολλάω. Στο android μπορώ να βρώ 20 παρόμοιες εφαρμογές, ενώ στο symbian δύο άντε τρείς παρόμοιες για να συγκρίνω, περιορισμένος όγκος και μικρότερη αγορά. Δεν στο λέω ειρωνικά, συζήτηση κάνω, γιατί βλέπω ότι είσαι καλός χρήστης του συγκεκριμένου λειτουργικού.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Όλες αυτές οι εφαρμογές υπάρχουν και για Symbian. Και πολλές άλλες ακόμη. Είναι λάθος να βγάζεις συμπεράσματα για μια πλατφόρμα που προφανώς δεν γνωρίζεις.

Το Εvernote, το Dropbox, όπως και κάθε άλλη υπηρεσία ανεβάσματος κάθε είδους αρχείων, υποστηρίζεται από το καταπληκτικό Pixelpipe. Βλέπετε πόσο λάθος εικόνα έχετε κάποιοι;

Αφού δοκίμασα την εφαρμογή επανέρχομαι.

Καταρχήν, δεν πρόκειται ακριβώς για εφαρμογή για s60. Για αυτό άλλωστε δεν υπάρχει στο ovi market.

Λοιπόν, η εφαρμογή δεν είναι κακή, αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζομαι.

Πχ, το dropbox έχει το εξής νόημα. Υπάρχει ένας φάκελος, το περιεχόμενο του οποίου είναι πάντα συγχρονισμένο με αντίγραφα αυτού του φακέλου που υπάρχουν σε άλλους υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα.

Αν ρίξω ένα αρχείο μέσα σε αυτό το φάκελο, το αρχείο αυτό θα το δώ στο κινητό μου, μόλις ανοίξω την εφαρμογή του dropbox και το αντίστροφο.

Λυπάμαι, αλλά το pixelpipe, δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά. Δεν μπορώ να δώ ή να κατεβάσω στο νόκια κινητό μου τα αρχεία που έχω στο dropbox μου.

Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να ανεβάσω αρχεία. Και μάλιστα μόνο αρχεία εικόνας-βίντεο-ήχου.

Σόρρυ, αλλά εγώ τουλάχιστον, δουλεύω με word, excel και pdf's.

Με λίγα λόγια, καμία σχέση με το dropbox.

Το ίδιο βέβαια με και με το evernote. Αφού δεν μπορώ καν να δώ τις σημειώσεις που έχω στο evernote, πώς είναι δυνατόν η εφαρμογή αυτή να υποκαταστήσει την αντίστοιχη εφαρμογή του android?

Λοιπόν, η εικόνα που έχω δεν είναι λάθος.

Έχω ασχοληθεί αρκετά με το symbian. Για την ακρίβεια, έχω ασχοληθεί αρκετά και με τα wm και με το android.

Όλα τα λειτουργικά τα ίδια είναι κατά 80%.

Εμείς απλά διαλέγουμε Hardware και εφαρμογές...

Και το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η νόκια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ για να πουλήσει!!! Εννοώ ακριβές συσκευές. Θέλω να δώσω 600 ευρώ, αλλά δεν υπάρχει νόκια με 600 ευρώ!!!

Κουλό?? Μου θυμίζει τη μοτορόλα πριν από ένα χρόνο...

Edited by ddr2