mplamplakas Δημ. February 9, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2012 Ας υποθέσουμε ότι θες να αποθηκευ΄σεις κάτι χρησιμοποιώντας τα μηνύματα κειμένου.>Σύνταξη νέου>Στο πεδίο προς γράψε ότι θες χωρις κάποιο όνομα απο τον καταλογό σου πχ γραψε HELP (άσχετο). Μετά σου εμφανίζεται και το πέδιο για να γράψεις. Μετά απλά πατάς το πλήκτρο δεξιά απο trackpad και σε πηγαίνει στην αρχική οθόνη. Επιλέγοντας μετά πάλι μηνύματα θα το βρείς με εικονίδιο πράσινου χρώματος. Γενικά μη το φοβάσαι να πειραματίζεσαι με τη συσκευή και το λειτουργικό.Είναι σκυλί. Το trackpad συνηθίζεται. Κάποαι κολλήματα ίσως οφείλλονται στα δάκτυλά μας.... Σ'ευχαριστώ. 2-3 πραγματάκια ακόμα. 1) Πώς μεταβαίνεις στα εισερχόμενα ή τα απεσταλμένα μηνύματα; 2) Το track-pad, αν πολυ-χρησιμοποιείται, φθείρεται; Υπάρχει περίπτωση δηλαδή μετά από ένα χρόνο να λειτουργεί με μειωμένη απόδοση; Μπορεί να ρωτάω βλακείες, το ξέρω. Sorry. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jopilot Δημ. February 9, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2012 Γενικά τα μηνύματα λειτουργούν ως εξής: Εισερχόμενα και απεσταλμένα είναι κατα κάποιο τρόπο 2 σε 1. Τα απεσταλμένα βρίσκονται στα μηνύματα κειμένου. Αν θες να δεις τι έγραψες στο φίλο σου το "Γιώργο" επιλέγεις απο τα μηνύματα κειμένου το όνομα. Εκεί θα βρείς όλο το ιστορικό το συζητήσεων. Τα απεσταλμένα σου έχουν δίπλα τους το εικονίδιο του check. Επίσης αν ενσωματώσεις στα Γενικά Μηνύματα και τα μηνύματα κειμένου τότε μπορείς να ανατρέξεις και εκεί. Μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που εμφανίζεται η συζ'ητηση στα μηνύματα και να ξεχωρίσεις αποστολέα - παραλήπτη με bubbles ή stripes. Options-Conversation style. Σχετικά με το trackpad δεν έχει αναφερθεί κάτι. Παράθεση BB 9000 / 9780, Samsung Galaxy S III min, Samsung I9505 Galaxy S4, Note 8.0, Blackberry Z3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplamplakas Δημ. February 9, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2012 Μάλιστα... Δηλαδή, έχει όλο το ιστορικό με έναν συγκεκριμένο χρήστη; Ακόμα και τα μηνύματα που ανταλλάξετε π.χ. 6 μήνες πριν; Αν είναι έτσι, αποκτά νέο ενδιαφέρον! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jopilot Δημ. February 9, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2012 Μάλιστα... Δηλαδή, έχει όλο το ιστορικό με έναν συγκεκριμένο χρήστη; Ακόμα και τα μηνύματα που ανταλλάξετε π.χ. 6 μήνες πριν; Αν είναι έτσι, αποκτά νέο ενδιαφέρον! Εάν δεν τα σβήσεις, τα κρατάει ναι. Enjoy! Παράθεση BB 9000 / 9780, Samsung Galaxy S III min, Samsung I9505 Galaxy S4, Note 8.0, Blackberry Z3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplamplakas Δημ. February 9, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2012 Σ'ευχαριστώ! Παιδιά, όποιος γνωρίζει, απαντάει: 1. Πώς γίνεται να γράφω τα μηνύματα μόνο κεφαλαία ελληνικά; 2. Όταν γράφω ένα μήνυμα, γράφεται στα μικρά, αλλά αποθηκεύεται στα κεφαλαία. Γίνεται να αποθηκευτεί όπως έχει γραφτεί; Και σε αυτόν που στέλνω πώς βγαίνουν; Κεφαλαία ή μικρά; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thief Δημ. February 9, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2012 (edited) Εάν στα options->sms text έχεις επιλέξει UCS2, τότε αν και γράφεις με μικρά, η αποστολή (και η αποθήκευση) γίνεται με κεφαλαία. Αυτό γίνεται λόγω unicode, αλλιώς δεν θα μπορείς να στείλεις 160 χαρακτήρες αλλά μόνο 70. Επίσης, για σημειώσεις μπορείς να χρησιμοποιείς το MemoPad που έχει στις εφαρμογές. Edited February 9, 2012 by thief Παράθεση ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr Th|eF Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplamplakas Δημ. February 9, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2012 (edited) Ναι, αυτό με τις σημειώσεις το είδα και με βόλεψε. ΟΚ με το UCS2, προτιμώ να στέλνω 160 χαρακτήρες κι ας υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα. (1. Αλήθεια υπάρχει καμιά εφαρμογή που να το αλλάζει αυτό; Να μπορείς να στείλεις με μικρά 160 χαρακτήρες/sms?) 2. Και κάτι άλλο: Έχω παρατηρήσει ότι όταν πάω να κάνω αντιγραφή-επικόλληση σε ένα μήνυμα, με πάει απευθείας στους 70 χαρακτήρες. Ισχύει ή μήπως κάνω κάτι λάθος; EDIT: 3. Η επιλογή να γράφω τα μηνύματα μόνο με κεφαλαία, υπάρχει; (Βασική προϋπόθεση να επιτρέπει 160χαρακτήρες/sms) Edited February 10, 2012 by mplamplakas Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ringo7213 Δημ. February 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2012 Ναι, αυτό με τις σημειώσεις το είδα και με βόλεψε. ΟΚ με το UCS2, προτιμώ να στέλνω 160 χαρακτήρες κι ας υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα. (1. Αλήθεια υπάρχει καμιά εφαρμογή που να το αλλάζει αυτό; Να μπορείς να στείλεις με μικρά 160 χαρακτήρες/sms?) 2. Και κάτι άλλο: Έχω παρατηρήσει ότι όταν πάω να κάνω αντιγραφή-επικόλληση σε ένα μήνυμα, με πάει απευθείας στους 70 χαρακτήρες. Ισχύει ή μήπως κάνω κάτι λάθος; EDIT: 3. Η επιλογή να γράφω τα μηνύματα μόνο με κεφαλαία, υπάρχει; (Βασική προϋπόθεση να επιτρέπει 160χαρακτήρες/sms) Μικρα ελληνικα 160 μπορεις να γραψεις αλλα οταν φυγει το μηνυμα θα τα μετατρεψει σε κεφαλαια. Δεν μπορεις να το αλλαξεις αυτο Αντιγραφη - επικολληση τα μετατρεπει αυτοματα σε 70. Μαλλον εται δουλευει και δεν βλεπω τροπο να αλλαζει Κεφαλαια μπορεις να γραψεις 160, αλλα σε καθε μηνυμα πρεπει να το γυρνας εσυ σε κεφαλαια.Δεν υπαρχει default επιλογη που να του λες πως οταν πηγαινω στα μηνυματα να γυριζει αυτοματα σε κεφαλαια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplamplakas Δημ. February 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2012 Δεν έχω πρόβλημα να το γυρνάω εγώ, αλλά το μόνο που έχω καταφέρει ως τώρα είναι να αρχίζει με κεφαλαίο και να συνεχίζει με μικρά - με τα δύο ακριανά κουμπιά κάτω, που έχουν το σύμβολο με το βελάκι και το aA. Για να γράψεις μόνο κεφαλαία με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει πριν από κάθε γράμμα να πατάς και ένα απ' αυτά τα κουμπιά. Υπάρχει τρόπος να το γυρνάω σε κεφαλαία, για να γράψω ένα ολόκληρο μήνυμα χωρίς την παραπάνω διαδικασία; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ringo7213 Δημ. February 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2012 Δεν έχω πρόβλημα να το γυρνάω εγώ, αλλά το μόνο που έχω καταφέρει ως τώρα είναι να αρχίζει με κεφαλαίο και να συνεχίζει με μικρά - με τα δύο ακριανά κουμπιά κάτω, που έχουν το σύμβολο με το βελάκι και το aA. Για να γράψεις μόνο κεφαλαία με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει πριν από κάθε γράμμα να πατάς και ένα απ' αυτά τα κουμπιά. Υπάρχει τρόπος να το γυρνάω σε κεφαλαία, για να γράψω ένα ολόκληρο μήνυμα χωρίς την παραπάνω διαδικασία; Πατα alt+δεξιο shift (δεξια βελακι)και σου γυρναει κεφαλαια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplamplakas Δημ. February 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2012 Σ'ευχαριστώ πολύ. Τώρα κάτι άλλο. Πού θα βρω αυθεντική, καινούργια μπαταρία για το κινητό; Στο άμαζον έχω βρει κάποιες αλλά δεν βρίσκω ομοιόμορφα reviews. Για το ίδιο προϊόν, άλλοι λένε ότι είναι εξαιρετικό και άλλοι ότι είναι μεταχειρισμένο και ότι δυσλειτουργεί. Όποιος μπορεί να μου προτείνει κάτι είτε από Ελλάδα είτε από άμαζον, ας το κάνει παρακαλώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dalton114 Δημ. February 10, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2012 δοκιμασε το play.com και το ebay.επισης κανε μια αναζητηση στο skroutz.gr. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospir Δημ. February 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2012 Καλημέρα παιδιά. Οι εφαρμογές Touch, Whatsapp δουλεύουν στο 9780? Παράθεση Από πείσμα θα ζω στην έρημη χώρα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GiorgosH Δημ. February 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2012 To whatsapp σίγουρα ναι! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospir Δημ. February 16, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2012 (edited) Παιδιά μέχρι πρότινος είχα το 9900 το οποίο ήταν το πρώτο ΒΒ που αγόρασα, είχα κάνει τα κλασσικά βήματα για εγγραφή μέσω μεηλ @BB apps. Τώρα με το 9780 μου λέει ότι το μεηλ χρησιμοποιείται ήδη και θα πρέπει να βάλω άλλο. Η ερώτηση είναι: πως μπορώ να διαγράψω τον "παλιό λογαριασμό" μου με το παλιό μεηλ για να ξανα-χρησιμοποιήσω τα ίδια και στο 9780? (Παρεμπιπτόντως: πολύ καλή επιλογή το 9780. Δεν είναι τόσο γρήγορο όσο το 9900 αλλά... δεν κάνουμε και αγώνες ταχύτητας! :p) Επίσης: ποια είναι τα χαρακτηριστικά του εργοστασιακού φορτιστή του 9780? Έχω ενα φορτιστή Νόκια με τα παρακάτω χαρακτηριστικά: INPUT= AC100-240V/ 50-60Hz/ 160 mA OUTPUT= DC 5.0V/ 1200mA is it ok? Edited February 18, 2012 by nikospir Παράθεση Από πείσμα θα ζω στην έρημη χώρα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplamplakas Δημ. February 18, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2012 (edited) Επίσης: ποια είναι τα χαρακτηριστικά του εργοστασιακού φορτιστή του 9780? Έχω ενα φορτιστή Νόκια με τα παρακάτω χαρακτηριστικά: INPUT= AC100-240V/ 50-60Hz/ 160 mA OUTPUT= DC 5.0V/ 1200mA is it ok? Στο φορτιστή μου, γράφει: INPUT: 100-240V~150mA 50-60Hz 10-20VA OUTPUT: 5V - 750mA Εγώ έχω τα παρακάτω θεματάκια. Όποιος γνωρίζει το οτιδήποτε για οποιοδήποτε από τα παρακάτω, θα με βοηθήσει πολύ να μου πει τη γνώμη του. 1. Από το app world, προσπαθώ να κατεβάσω κάποιες FREE εφαρμογές που έχει και σε κάθε μου προσπάθεια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που με αφήνει να κατεβάσω, γράφει: Blackberry App World is having trouble connecting to the Blackberry App World server. Verify your network connections and try again. 2. Μπαίνω στη σελίδα της Google, γράφω μια λέξη για αναζήτηση, φορτώνει και... τίποτα. Δεν βγάζει αποτελέσματα, απλά φορτώνει. 3. Με το msn τώρα. Μπαίνω κανονικά, βλέπω ποιοι είναι online, αλλά δεν μπορώ να επικοινωνήσω. Βλέπουν αυτά που τους γράφω αλλά δεν μου έρχονται όσα μου γράφουν. Εδώ, μου έχουν προτείνει και έχω δοκιμάσει κάποια πραγματάκια, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε βρει λύση. 4. Υπάρχουν φορές (π.χ. από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα) που δεν με αφήνει να ανοίξω συγεκριμένους συνδέσμους του twitter. Πατάω πάνω τους, δείχνει ότι φορτώνει, φαίνεται ότι πάει να ανοίξει αλλά τίποτα. Από χθες το βράδυ δεν με αφήνει να ανοίξω σύνδεσμο της lifo που κάνω follow. 5. Για να κάνω sign in στο Facebook, πρέπει να περάσουν περίπου δύο λεπτά (ίσως και παραπάνω). Είναι λογικό; (Όλα τα παραπάνω, τα επιχειρώ με σύνδεση Wifi). Edited February 18, 2012 by mplamplakas Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jopilot Δημ. February 18, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2012 Προσπάθησε να μπείς χωρις wifi. Μόνο με 3G(εμφανίζεται το ΒΒ σύμβολο δίπλα). Επισης δοκίμασε ένα battery pull. Αν συνεχίζεται βγάλε και την SIM για μισό λεπτό και ξαναβάλτη. Πιστεύω ότι με το battery pull θα είσαι εντάξει. ( Εννοείται φυσικά αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα απο τον πάροχο σου). Παράθεση BB 9000 / 9780, Samsung Galaxy S III min, Samsung I9505 Galaxy S4, Note 8.0, Blackberry Z3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospir Δημ. February 18, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2012 Συνεπώς τα 1200μΑ του φορτιστή ΝΟΚΙΑ θα κάτσουν μάλλον πολλά ε?:( Θα ψαξω για άλλον... Έχετε να προτείνετε κάτι..? άλλη ερώτηση: Ξέρει κανείς κάθε πότε γίνεται συγχρονισμός επαφών και καταχωρήσεων ημερολογίου από το Gmail με το ΒΒ? Παράθεση Από πείσμα θα ζω στην έρημη χώρα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
costasf Δημ. February 18, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2012 Συνεπώς τα 1200μΑ του φορτιστή ΝΟΚΙΑ θα κάτσουν μάλλον πολλά ε?:( Θα ψαξω για άλλον... Έχετε να προτείνετε κάτι..?] Μου έχουν πει (Ράδιο Κατουμά) ότι γενικά για τους φορτιστές είναι αδιάφορο αν τα mA του φορτιστή σου είναι περισσότερα από τα προτεινόμενα από τον κατασκευστή. Δεν πρέπει όμως να είναι λιγότερα. Στην περίπτωσή σου κάτω απο 750 που δίνει για το bb 9780. Παράθεση iphone 6 64GB iPad Air 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
okapi Δημ. February 18, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2012 Όχι, απλά με τα 1200 θα φορτίσει πιο γρήγορα. Συγχρονισμός με gmail γίνεται real time απ' ότι έχω καταλάβει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospir Δημ. February 18, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2012 Όχι, απλά με τα 1200 θα φορτίσει πιο γρήγορα. Συγχρονισμός με gmail γίνεται real time απ' ότι έχω καταλάβει. Για αυτό ρωτάω: μήπως το "πιο γρήγορα" βλάπτει την μπαταρία! Για το GMail την αλληλογραφία ναι, την συγχρονίζει σε πραγματικό χρόνο αλλά αν περάσεις μια νέα επαφή στο GMail ή πχ προσθέσεις τα γεννέθλια σε μια επαφή και στο ημερολόγιο του, δεν το συγχρονίζει με το ΒΒ... Παράθεση Από πείσμα θα ζω στην έρημη χώρα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplamplakas Δημ. February 18, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2012 Προσπάθησε να μπείς χωρις wifi. Μόνο με 3G(εμφανίζεται το ΒΒ σύμβολο δίπλα). Επισης δοκίμασε ένα battery pull. Αν συνεχίζεται βγάλε και την SIM για μισό λεπτό και ξαναβάλτη. Πιστεύω ότι με το battery pull θα είσαι εντάξει. ( Εννοείται φυσικά αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα απο τον πάροχο σου). Όντως, λειτούργησε με 3G (αν και το msn ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει), αλλά το θέμα είναι γιατί να μη λειτουργεί με wifi; Γιατί να μην μπορείς να κάνεις αναζήτηση από google με wifi ή να μπεις στους συνδέσμους του twitter, τουλάχιστον σ' αυτούς της lifo που μου έχει παρουσιαστεί το πρόβλημα; Μέχρι προχτές έμπαινε άνετα. Τι να φταίει; Και κάτι άλλο. Με την καινούργια έκδοση twitter που κατέβασα, αποσυνδέομαι και όταν πάω να συνδεθώ πάλι, εμφανίζεται το username μου χωρίς να έχω κάνει κάτι για αποθήκευση. Μου ζητάει δηλαδή να βάζω μόνο τον κωδικό, ενώ πρώτα ζητούσε και username και κωδικό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επανέλθει όπως πριν, δηλαδή να έχει κενά και τα δύο πεδία; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
okapi Δημ. February 18, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2012 Για αυτό ρωτάω: μήπως το "πιο γρήγορα" βλάπτει την μπαταρία! Για το GMail την αλληλογραφία ναι, την συγχρονίζει σε πραγματικό χρόνο αλλά αν περάσεις μια νέα επαφή στο GMail ή πχ προσθέσεις τα γεννέθλια σε μια επαφή και στο ημερολόγιο του, δεν το συγχρονίζει με το ΒΒ... *Μην φοβάσαι το κινητό θα "τραβήξει" όσο πρέπει. Είναι σαν το τροφοδοτικό του υπολογιστή κατά κάποιο τρόπο.. Βάζεις το φορτιστή και η συσκευή τραβάει όσο πρέπει *Τα gmail δεν συγχρονίζει το birthday field με το blackberry δυστυχώς.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dalton114 Δημ. February 18, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2012 οσο αφορα την μπαταρια οποιοςδηποτε φορτιστης microusb κανει.:) ειναι σαν να το φορτιζεις απο τον υπολογιστη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jopilot Δημ. February 18, 2012 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2012 Όντως, λειτούργησε με 3G (αν και το msn ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει), αλλά το θέμα είναι γιατί να μη λειτουργεί με wifi; Γιατί να μην μπορείς να κάνεις αναζήτηση από google με wifi ή να μπεις στους συνδέσμους του twitter, τουλάχιστον σ' αυτούς της lifo που μου έχει παρουσιαστεί το πρόβλημα; Μέχρι προχτές έμπαινε άνετα. Τι να φταίει; Και κάτι άλλο. Με την καινούργια έκδοση twitter που κατέβασα, αποσυνδέομαι και όταν πάω να συνδεθώ πάλι, εμφανίζεται το username μου χωρίς να έχω κάνει κάτι για αποθήκευση. Μου ζητάει δηλαδή να βάζω μόνο τον κωδικό, ενώ πρώτα ζητούσε και username και κωδικό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επανέλθει όπως πριν, δηλαδή να έχει κενά και τα δύο πεδία; Κάποιες φορές ίσως υπάρχει πρόβλημα στη σύνδεση με το wifi (Φαντάζομαι το έχεις σε 2G όταν είσαι με το wifi, θεωρώντας ότι είσαι connected ). Τσέκαρε όταν έχει ανοικτό το wifi, στις συνδέσεις πρέπει να εμφανίζεται το όνομα του ασ'υρματου δικτύου σου. Επίσης θα μπορούσες να ξανα σετάρεις απο τη συσκευή σου το ασυρματο οικιακό σου δίκτυο. Μπορείς επίσης να τσεκάρεις απο την κατάσταση υπηρεσιών (Service Status) διάφορες πληροφορίες όπως πχ εαν η BIS είναι συνδεδεμένη με το wifi η με τον πάροχο κινητής. Σχετικά με το twitter ϊσως να έιναι κάποιες απο τις παιδικές ασθένειες της νέας έκδοσης. Βγάλε τη μπαταρία και ξαναβάλτην (battery pull). Τις περισσότερες φορές λύνονται τέτοιου είδους προβλήματα. Παράθεση BB 9000 / 9780, Samsung Galaxy S III min, Samsung I9505 Galaxy S4, Note 8.0, Blackberry Z3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts