Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy 3 (I5800)

kyrillos13
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κυριλλε δουλεψε με restore sd-ext, οπως ειπες..

Thx!! Τι θα καναμε χωρις εσενα.. xD

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Κυριλλε δουλεψε με restore sd-ext, οπως ειπες..

Thx!! Τι θα καναμε χωρις εσενα.. xD

Όλο και κάποιος άλλος θα υπήρχε:)

πως θα γινει να φτιαξουν το ηχειο στο ραδιοφωνο?

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

@kyrillos 13

Γεια σου Κύριλλε! Εύχομαι να πήγαν όλα καλά με τις Πανελλήνιες!

Αναφορικά με το ποστ που παραθέτω...

Καλησπέρα φίλε, αναλυτικότατο το review. Και εγώ για να πω την αλήθεια, πήγα από froyo σε gb για τον λόγο που λες παραπάνω. Ότι αρχίζει να κολάει χωρίς λόγο. Μετά τις πανελλήνιες θα το κοιτάξω μήπως ξαναφτιάξω από την αρχή την v9. :) Θα έγραφα περισσότερα αλλά.... ΑΟΔΕ!

Δεν ξέρω αν χρειάζεται "φτιάξιμο από την αρχή", αλλά ΑΝ έχεις χρόνο και όρεξη ρίξε μια ματιά στο θέμα που περιγράφω και εδώ. Νομίζω πως αν λυθεί το θέμα του κολλήματος του κινητού μετά από λίγο καιρό στην 9 θα εξυπηρετηθούν πολλοί.

επισης στην 10 αυτο το σπαστικο με την δονηση καθε τρεις και λιγο ενω μιλας στο τηλ δεν εχω βρει ακομα τροπο να το απενεργοποιησω,...

Υπάρχει φίλε μου. Για αυτό πρέπει να περάσεις έναν custom kernel (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=27298717) και αφού πάρεις backup της κάρτας μνήμης, από recovery mode θα κάνεις το partition. :) Μόλις βάλεις τον κερνελ πες μου να σε κατευθύνω.

ωραία...χαίρομαι που υπάρχει λύση :D...όμως επειδή είμαι λιγάκι άσχετος σε σχέση με εσάς πως θα περάσω ένα custom kernel??

επίσης μέσω αυτού ύστερα θα κάνω το partition??

Le max2 6/64 (rr oreo rom)

Υπάρχει φίλε μου. Για αυτό πρέπει να περάσεις έναν custom kernel (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=27298717) και αφού πάρεις backup της κάρτας μνήμης, από recovery mode θα κάνεις το partition. :) Μόλις βάλεις τον κερνελ πες μου να σε κατευθύνω.

ωραία...χαίρομαι που υπάρχει λύση :D...όμως επειδή είμαι λιγάκι άσχετος σε σχέση με εσάς πως θα περάσω ένα custom kernel??

επίσης μέσω αυτού ύστερα θα κάνω το partition??

Λοιπόν βασικά χρειάζεσαι το πρόγραμμα odin, ένα αρχείο ops και τον κερνελ. Τα πρώτα 2 μόλις τα ανέβασα εδώ: http://d-h.st/ILC. Τον κερνελ εκεί που σου πα πριν. Βάζεις το κινητό στο download mode (το κλείνεις και πατάς 3 κουμπιά μαζί: το home (κεντρικό), το κάτω βελάκι και το κουμπί που ανοίγει το κινητό) και το συνδέεις στο pc, ανοίγεις το odin, επιλέγεις το ops file, τικάρεις το One package και επιλέγεις τον κέρνελ εκεί και πατάς start.

επισης στην 10 αυτο το σπαστικο με την δονηση καθε τρεις και λιγο ενω μιλας στο τηλ δεν εχω βρει ακομα τροπο να το απενεργοποιησω,...

χμμ πρέπει να πας στις ρυθμίσεις κλήσεων μου φαίνεται, έχει κάτι τέτοιες ρυθμίσεις.

@kyrillos 13

Γεια σου Κύριλλε! Εύχομαι να πήγαν όλα καλά με τις Πανελλήνιες!

Αναφορικά με το ποστ που παραθέτω...

Δεν ξέρω αν χρειάζεται "φτιάξιμο από την αρχή", αλλά ΑΝ έχεις χρόνο και όρεξη ρίξε μια ματιά στο θέμα που περιγράφω και εδώ. Νομίζω πως αν λυθεί το θέμα του κολλήματος του κινητού μετά από λίγο καιρό στην 9 θα εξυπηρετηθούν πολλοί.

Όλα πήγαν καλά με τις πανελλήνιες, ευχαριστώ!

Αν έχει κανείς την v9.6 και είναι πρόθυμος να βοηθήσει, ας μου στείλει pm, για να του δώσω κάπια tweaks που έχω ήδη στην v10 και θα βελτιώσουν την λειτουργεία και αυτό το "μπούκωμα".

Αν έχει κανείς την v9.6 και είναι πρόθυμος να βοηθήσει, ας μου στείλει pm, για να του δώσω κάπια tweaks που έχω ήδη στην v10 και θα βελτιώσουν την λειτουργεία και αυτό το "μπούκωμα".

Εγώ έχω την Kyorarom τώρα. Kάποια στιγμή θα ξαναπεράσω την 9 αν είναι για να δω τι παίζει... Μόλις τελειώσει με το καλό και η δική μου εξεταστική :)

Λοιπόν βασικά χρειάζεσαι το πρόγραμμα odin, ένα αρχείο ops και τον κερνελ. Τα πρώτα 2 μόλις τα ανέβασα εδώ: http://d-h.st/ILC. Τον κερνελ εκεί που σου πα πριν. Βάζεις το κινητό στο download mode (το κλείνεις και πατάς 3 κουμπιά μαζί: το home (κεντρικό), το κάτω βελάκι και το κουμπί που ανοίγει το κινητό) και το συνδέεις στο pc, ανοίγεις το odin, επιλέγεις το ops file, τικάρεις το One package και επιλέγεις τον κέρνελ εκεί και πατάς start.

Super!!! Νομίζω πως κατάφερα να περάσω το G3MOD_2.4.1_NON-OC..... Υπάρχει τρόπος βέβαια να το ελέγξω για να σιγουρευτώ?? Από εκεί και πέρα πως προχωράω?? :)

Super!!! Νομίζω πως κατάφερα να περάσω το G3MOD_2.4.1_NON-OC..... Υπάρχει τρόπος βέβαια να το ελέγξω για να σιγουρευτώ?? Από εκεί και πέρα πως προχωράω?? :)

Επίσης επειδή βλέπω διάφορα σχόλια για τη 2.4.1 δεν ξέρω αν έκανα την καλύτερη επιλογή...Αν υπάρχει κάποια καλύτερη έκδοση πείτε μου να την περάσω πριν προχωρήσω...

Ευχαριστώ και πάλι για όλα!!!

:!: Από Ομάδα Διαχείρισης

Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματος.

Edited by sakiss

ποιος θα μου θυμισει πως να επαναφερω το παρτισιον?εβαλα την 10.5 μεσω recovery αλλα δεν το βλεπει...

ποιος θα μου θυμισει πως να επαναφερω το παρτισιον?εβαλα την 10.5 μεσω recovery αλλα δεν το βλεπει...

Φίλε μου κι εγώ περιμένω να δω πως θα κάνω partition μέσα από recovery mode..Μέχρι να μας διαφωτίσουν να σε ρωτήσω κάτι.Μόλις έβαλα τον kernel G3mod2.4.1 αλλά βλέπω στο forum διάφορα αρνητικά σχόλια..Μήπως υπάρχει γρηγορότερο kernel για να βάλω ή μια χαρά είναι??

Και μένα στις περισσότερες φορές δε μου αναγνωρίζει το partition όταν περάσω καινούρια ROM... Δεν ξέρω κάποιο τρόπο για να το επαναφέρεις. Αν εννοείς πως να δημιουργήσεις πάλι το partition σου, τότε:

1. Μπαίνεις σε recovery mode

2. Πας στο Miscellaneous (μπορεί να διαφέρει κάπως ανάμεσα στις διάφορες εκδόσεις τοy CWM).

3. Πατάς Partition SD card

4. Επιλέγεις το μέγεθος του partition ανάλογα με το μέγεθος της κάρτας σου. Swap file βάζεις μηδέν.

5. Περιμένεις

6. Έτοιμος!

Βέβαια να έχεις υπόψη σου ότι έτσι θα χαθούν όλα τα δεδομένα από την κάρτα σου. Κράτα πρώτα τα απαραίτητα backup.

Φίλε μου κι εγώ περιμένω να δω πως θα κάνω partition μέσα από recovery mode..Μέχρι να μας διαφωτίσουν να σε ρωτήσω κάτι.Μόλις έβαλα τον kernel G3mod2.4.1 αλλά βλέπω στο forum διάφορα αρνητικά σχόλια..Μήπως υπάρχει γρηγορότερο kernel για να βάλω ή μια χαρά είναι??

εγω δεν εχω αλλαξει ακομα κερνελ...εχω αυτον που εχει η 10.5

εγω δεν εχω αλλαξει ακομα κερνελ...εχω αυτον που εχει η 10.5

Κάνε ένα format sd-ext από recovery και θα στρώσει:p

Και μένα στις περισσότερες φορές δε μου αναγνωρίζει το partition όταν περάσω καινούρια ROM... Δεν ξέρω κάποιο τρόπο για να το επαναφέρεις. Αν εννοείς πως να δημιουργήσεις πάλι το partition σου, τότε:

1. Μπαίνεις σε recovery mode

2. Πας στο Miscellaneous (μπορεί να διαφέρει κάπως ανάμεσα στις διάφορες εκδόσεις τοy CWM).

3. Πατάς Partition SD card

4. Επιλέγεις το μέγεθος του partition ανάλογα με το μέγεθος της κάρτας σου. Swap file βάζεις μηδέν.

5. Περιμένεις

6. Έτοιμος!

Βέβαια να έχεις υπόψη σου ότι έτσι θα χαθούν όλα τα δεδομένα από την κάρτα σου. Κράτα πρώτα τα απαραίτητα backup.

Αυτό υποθέτω ισχύει και για μένα που έχω το 2.2 android έτσι??Λοιπόν για να συνοψίσω να μου πείτε αν έκανα κάτι λάθος ή αν χρειάζομαι κάτι παραπάνω...

1) Πέρασα μέσω του odin το kernel G3MOD2.4.1

2)έκανα τα παραπάνω βήματα που ανέφερες σε recovery mode

3) όταν έγραψε done πάτησα πίσω και μετά reboot.

είμαι έτοιμος??πώς ελέγχω αν έγινε το partition??επίσης τώρα πως θα περάσω όσες εφαρμογές γίνεται στην sd??

HELP.... SAMSUNG I 5800 ΦΟΡΑΩ ΤΗΝ 10.5 ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΤΥΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΒΡΕΙ ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ...MONO ME RΕΒΟΟΤ.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑΥΤΟ?

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Ο.Π.Χ.

ηελπ !!!!! μπορει καποιος να βοηθησει? εχω samsung i5800 την rom 10.5 οταν βγει εκτος δικτυου δεν επανερχεται ακομα και οταν βρει δικτυο παρα μονο αν κανω reboot....εχει κατι να προτινει καποιος?

Edited by sakiss

Αυτό υποθέτω ισχύει και για μένα που έχω το 2.2 android έτσι??Λοιπόν για να συνοψίσω να μου πείτε αν έκανα κάτι λάθος ή αν χρειάζομαι κάτι παραπάνω...

1) Πέρασα μέσω του odin το kernel G3MOD2.4.1

2)έκανα τα παραπάνω βήματα που ανέφερες σε recovery mode

3) όταν έγραψε done πάτησα πίσω και μετά reboot.

είμαι έτοιμος??πώς ελέγχω αν έγινε το partition??επίσης τώρα πως θα περάσω όσες εφαρμογές γίνεται στην sd??

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να εγκαταστήσεις το Titanium Backup. Αν όλα λειτουργούν καλά στην αρχική σελίδα που αναφέρει τα partitions θα αναφέρει και ένα που θα το ονομάζει a2sd. Αν όλα έχουν γίνει σωστά ότι εγκαθιστάς από εδώ και στο εξής θα πηγαίνει στην κάρτα. Επίσης, αν σκοπεύεις να επαναφέρεις εφαρμογές που έχεις κρατήσει με το Titanium Backup πρέπει να πας στις ρυθμίσεις του προγράμματος εκεί που ρυθμίζεις σε ποια μνήμη γίνεται η επαναφορά και να επιλέξεις την "internal memory" ώστε το κινητό σου να "ξεγελιέται" και να τα περνάει στο partition που έφτιαξες.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να εγκαταστήσεις το Titanium Backup. Αν όλα λειτουργούν καλά στην αρχική σελίδα που αναφέρει τα partitions θα αναφέρει και ένα που θα το ονομάζει a2sd. Αν όλα έχουν γίνει σωστά ότι εγκαθιστάς από εδώ και στο εξής θα πηγαίνει στην κάρτα. Επίσης, αν σκοπεύεις να επαναφέρεις εφαρμογές που έχεις κρατήσει με το Titanium Backup πρέπει να πας στις ρυθμίσεις του προγράμματος εκεί που ρυθμίζεις σε ποια μνήμη γίνεται η επαναφορά και να επιλέξεις την "internal memory" ώστε το κινητό σου να "ξεγελιέται" και να τα περνάει στο partition που έφτιαξες.

Δυστυχώς δε ξέρω αν έχουν πάει όλα καλά...Στο titanium δε μου εμφανίζει το a2sd...Παρ' όλα αυτά όμως μέσα στο root explorer βλέπω έναν φάκελο sdext που είναι όσο και το partition που έκανα σε μέγεθος...επίσης η μνήμη του τηλεφώνου άδειασε κατά 104 MB και πήγαν εκεί...Δε ξέρω αν όλα είναι όπως πρέπει..Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει??

Δυστυχώς δε ξέρω αν έχουν πάει όλα καλά...Στο titanium δε μου εμφανίζει το a2sd...Παρ' όλα αυτά όμως μέσα στο root explorer βλέπω έναν φάκελο sdext που είναι όσο και το partition που έκανα σε μέγεθος...επίσης η μνήμη του τηλεφώνου άδειασε κατά 104 MB και πήγαν εκεί...Δε ξέρω αν όλα είναι όπως πρέπει..Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει??

προτεινω να κανεις backup οτι εχεις και δεν εχεις στην καρτα μνημης και στη συνεχεια να κανεις παρτισιον απο την αρχη (αφου φορμαρεις την καρτα μετα το backup)...Eτσι εκανα εγω...

Ποια ROM έχεις; Πχ αν έχεις την 9 του Κυρίλλου, τα αρχεία για το hybrid a2sd τα πέρασες στην κάρτα;

help !!!!! μπορει καποιος να βοηθησει? εχω samsung i5800 την rom 10.5 οταν βγει εκτος δικτυου δεν επανερχεται ακομα και οταν βρει δικτυο παρα μονο αν κανω reboot....εχει κατι να προτινει καποιος?

help !!!!! μπορει καποιος να βοηθησει? εχω samsung i5800 την rom 10.5 οταν βγει εκτος δικτυου δεν επανερχεται ακομα και οταν βρει δικτυο παρα μονο αν κανω reboot....εχει κατι να προτινει καποιος?

Το μόνο που θα είχα να προτείνω είναι να ξαναπεράσεις τη ROM από την αρχή... :confused::confused:

Ποια ROM έχεις; Πχ αν έχεις την 9 του Κυρίλλου, τα αρχεία για το hybrid a2sd τα πέρασες στην κάρτα;

Επειδή είμαι λίγο άσχετος και φοβάμαι ακόμα μη κάνω καμιά μ@@@@@ έχω τη μαμίσια 2.2 ...Θα ήθελα πολύ πάντως σαν όλους εδώ κάποια στιγμή να με κατευθύνει κάποιος να περάσω μια rom Κυρίλλου..Πέρα από τα βήματα που ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα, κατέβασα τα αρχεία (data2sd.dirs, fs.data2sd, multiosdata, multiosdata.cache) και τα πέρασα μέσω του root explorer στο sdcard/Android/data/G3mod/.....

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ που προσπαθείς να με κατευθύνεις...Και ελπίζω αν ξεμπλέξω κάποια στιγμή από αυτή τη διαδικασία να θέλεις να με κατευθύνεις και για κάποια rom :)

Το μόνο που θα είχα να προτείνω είναι να ξαναπεράσεις τη ROM από την αρχή... :confused::confused:

το εκανε και στην 10,4

ενω μεχρι την 10,2 δεν ειχα κανενα προβλημα

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματος.

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Επειδή είμαι λίγο άσχετος και φοβάμαι ακόμα μη κάνω καμιά μ@@@@@ έχω τη μαμίσια 2.2 ...Θα ήθελα πολύ πάντως σαν όλους εδώ κάποια στιγμή να με κατευθύνει κάποιος να περάσω μια rom Κυρίλλου..Πέρα από τα βήματα που ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα, κατέβασα τα αρχεία (data2sd.dirs, fs.data2sd, multiosdata, multiosdata.cache) και τα πέρασα μέσω του root explorer στο sdcard/Android/data/G3mod/.....

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ που προσπαθείς να με κατευθύνεις...Και ελπίζω αν ξεμπλέξω κάποια στιγμή από αυτή τη διαδικασία να θέλεις να με κατευθύνεις και για κάποια rom :)

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα. :wacko::wacko::wacko: Σε προηγούμενο μήνυμα είπες ότι έχεις τη 2.2 αλλά πίστεψα ότι έχεις κάποια custom 2.2, λόγω του ότι ρώτησες πώς μπορείς να κάνεις partition και να περνάς εφαρμογές εκεί.

Δε νομίζω ότι αυτό μπορεί να δουλέψει σε μία official 2.2 που είναι απλά "rootαρισμένη" (αν κατάλαβα καλά τέτοια έκδοση έχεις). Η υποστήριξη του hybrid a2sd (το οποίο προσπάθησες να ενεργοποιήσεις αντιγράφοντας τα αρχεία που ανέφερες) πρέπει να υποστηρίζεται από τη ROM. Τουλάχιστον αυτό ξέρω εγώ (αν δεν ισχύει ας με διορθώσει κάποιος).

Οι custom ROM πχ του Κυρίλλου ή η Kyorarom που έχω εγώ είναι έτσι φτιαγμένες που να υποστηρίζουν την αποθήκευση εφαρμογών στην κάρτα.

Όσον αφορά το να περάσεις rom είναι πραγματικά πολύ εύκολο, ιδίως εφόσον έχεις ήδη κάνει το βήμα να περάσεις kernel μέσω odin. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί για τον kernel, περνάς το αρχείο της ROM. Τίποτα άλλο

Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεσαι για να περάσεις την 9 του Κυρίλλου: το Odin, τα αρχεία της ROM, το ops file και αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα από τον Κύριλλο.

Εδώ θα βρεις λύσεις σε μερικά προβλήματα που ίσως αντιμετωπίσεις καθώς επίσης και τα αρχεία για το hybrid a2sd (αν κατάλαβα καλά τα έχεις ήδη αλλά ξανακατέβασε τα για καλό και για κακό).

Αν κάποια στιγμή θέλεις να κάνεις κανένα πειραματάκι παραπάνω μπορείς να δοκιμάσεις να περάσεις τη 10 του Κυρίλλου που είναι Android 2.3. Ωστόσο έχε υπόψη σου πως ακόμα πρόκειται για δοκιμαστική εφαρμογή του Android 2.3 στο κινητό μας και υπάρχουν 2-3 πραγματάκια (πχ κάμερα, bluetooth) που δε λειτουργούν σωστά.

Ελπίζω να βοήθησα.