Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy 3 (I5800)

kyrillos13
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ρε παιδια μπορει να με βοηθησει κανεις να περασω custom rom στο galaxy 3?τι πρεπει να κανω?βρισκω πληροφοριες αλλα ειναι πολυ γενικες,μπορει καποιος να με βοηθεισει συγκεκριμενα? τι προετοιμασια χρειαζεται η καρτα πχ?(partitions klp)
Samsung Note 9 Black

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Διάβασε τον οδηγό του Αστροναύτη εδώ --> http://hotfile.com/dl/135735843/0838823/___9.docx.html

Νομίζω είναι αναλυτικότατος!

Παιδια εχουμε κανενα νεο για το αν γινεται να δουμε streamind videos στο κινητο μας??εχω android 2.2 και εχω εγκαταστησει το flash player 10.1 αλλα ειναι σαν να μην εκτελει το προγραμμα τη στιγμη που χρειαζεται για να δειξει το video..Με αποτελεσμα να δειχνει μαυρη εικονα η κενο στη θεση που πρεπει να παιξει..
Le max2 6/64 (rr oreo rom)

Διάβασε τον οδηγό του Αστροναύτη εδώ --> http://hotfile.com/dl/135735843/0838823/___9.docx.html

Νομίζω είναι αναλυτικότατος!

ευχαριστω πολυ! να'σε καλα!

αα κατι τελευταιο εχω την εργοστασιακη καρτα μνημης,θα υπαρχει καποιο προβλημα με την χωρητικοτητα και την ταχυτητα της καρτας?εχω παραγγειλει μια class 10 αλλα μεχρι να ερθει λεω να δοκιμασω καμοια ρομ.. τι να κανω?

επισης σε τι file system και ποσα να μορφοποιησω την καρτα?

Samsung Note 9 Black

Παιδια εχουμε κανενα νεο για το αν γινεται να δουμε streamind videos στο κινητο μας??εχω android 2.2 και εχω εγκαταστησει το flash player 10.1 αλλα ειναι σαν να μην εκτελει το προγραμμα τη στιγμη που χρειαζεται για να δειξει το video..Με αποτελεσμα να δειχνει μαυρη εικονα η κενο στη θεση που πρεπει να παιξει..

Για δοκίμασε και τον παρακάτω τρόπο μήπως έχεις καλύτερη τύχη... Κατέβασε αυτό και ακολούθα αυτό...

the best way is to integrate it in your rom:

-extract the lib files that are in the .apk

-put them in /system/lib

-delete the lib folder in the apk

-replace the flash apk in your /system/app by this one

Το πρώτο και το τρίτο βήμα τα κάνεις με winzip ή winrar όταν έχεις το αρχείο στο pc...Το δεύτερο και το τέταρτο τα κάνεις με root explorer...

Για δοκίμασε και τον παρακάτω τρόπο μήπως έχεις καλύτερη τύχη... Κατέβασε αυτό και ακολούθα αυτό...

the best way is to integrate it in your rom:

-extract the lib files that are in the .apk

-put them in /system/lib

-delete the lib folder in the apk

-replace the flash apk in your /system/app by this one

Το πρώτο και το τρίτο βήμα τα κάνεις με winzip ή winrar όταν έχεις το αρχείο στο pc...Το δεύτερο και το τέταρτο τα κάνεις με root explorer...

Σ ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...Κατεβαζω εκεινο το file αλλα μεσα υπαρχει μονο το apk του flash player...Δεν υπαρχει καποιος φακελος lib για να του κανω extract και να τον μεταφερω μεσω του root explorer...

ΦΦΦΦΦ,δε ξερω τι αλλο να κανω γι αυτη τη βελτιωση...

Σ ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...Κατεβαζω εκεινο το file αλλα μεσα υπαρχει μονο το apk του flash player...Δεν υπαρχει καποιος φακελος lib για να του κανω extract και να τον μεταφερω μεσω του root explorer...

ΦΦΦΦΦ,δε ξερω τι αλλο να κανω γι αυτη τη βελτιωση...

Άνοιξε το αρχείο .apk με winzip ή winrar...Κάνε εξαγωγή του φακέλου lib που υπάρχει εκεί μέσα και μετά πάτα delete μέσα από το .apk...

Άνοιξε το αρχείο .apk με winzip ή winrar...Κάνε εξαγωγή του φακέλου lib που υπάρχει εκεί μέσα και μετά πάτα delete μέσα από το .apk...

Το εκανα αλλα και παλι τα ιδια...σαν να μην εγκατεστησα το προγραμμα...ενω υπαρχει στο κινητο δε λειτουργει στο ιντερνετ..ισως το κινητο να μην αναγνωριζει αλλου video περαν του youtube :(

Μήπως χρειάζεται να κάνεις reboot?

εκανα επανεκκινηση σε καθε σταδιο επεξεργασιας...βασικα ακου τι ακριβως τι εκανα να μου πεις αν ειμαι καπου λαθος.

1.κατεβασα το αρχειο

2. εκανα αποσυμπιεση και πηρα το φακελο lib απο μεσα

3.διεγραψα το φακελο lib μεσα απο το apk

4.τα περασα ολα αυτα στην sd και μετα αντεγραψα τα αρχεια του lib στο system/lib και το apk στο system/app

5.εκανα εγκατασταση του apk που ειχε μεινει και στην sd (χωρις βεβαια να εχει το lib μεσα αφου το ειχα διαγραψει πιο πριν)

ολα αυτα βεβαια τα εκανα ενω ειχα καταργησει οποιαδηποτε προηγουμενη εκδοση flash player ειχα πιο πριν

ευχαριστω πολυ! να'σε καλα!

αα κατι τελευταιο εχω την εργοστασιακη καρτα μνημης,θα υπαρχει καποιο προβλημα με την χωρητικοτητα και την ταχυτητα της καρτας?εχω παραγγειλει μια class 10 αλλα μεχρι να ερθει λεω να δοκιμασω καμοια ρομ.. τι να κανω?

επισης σε τι file system και ποσα να μορφοποιησω την καρτα?

Η εργοστασιακή αν θυμάμαι καλά είναι class 2 1GB. Πρόβλημα δεν θα υπάρχει.. Θα είναι σαφώς πιο αργή από μία class 10 αλλά τη δουλειά της την κάνει μια χαρά. Όσον αφορά τη χωρητικότητα είναι καθαρά δικό σου θέμα το τι μεγέθη χρειάζεσαι... Για να κάνεις μια δοκιμή και να περάσεις κάποιες εφαρμογές και λίγα αρχεία το 1GB είναι αρκετό.

Όσον αφορά το partition καλό είναι το ext partition να είναι τουλάχιστον 256 ΜΒ δεδομένου πάντα και του μεγέθους της κάρτας σου (1GB). Εγώ έχω κάρτα 8GB και έχω 1GB ext partition.

To filesystem για το hybrid data2sd που χρησιμοποιούν οι τελευταίες ROM του Κυρίλλου μπορεί να είναι (αν δεν κάνω λάθος) ext2 ή ext3 ή ext4. Θα σου συνιστούσα αφού περάσεις τη ROM να κάνεις το partition μέσω recovery mode (όπως περιγράφει ο Κύριλλος στο XDA). Είναι πολύ απλό.

Η εργοστασιακή αν θυμάμαι καλά είναι class 2 1GB. Πρόβλημα δεν θα υπάρχει.. Θα είναι σαφώς πιο αργή από μία class 10 αλλά τη δουλειά της την κάνει μια χαρά. Όσον αφορά τη χωρητικότητα είναι καθαρά δικό σου θέμα το τι μεγέθη χρειάζεσαι... Για να κάνεις μια δοκιμή και να περάσεις κάποιες εφαρμογές και λίγα αρχεία το 1GB είναι αρκετό.

Όσον αφορά το partition καλό είναι το ext partition να είναι τουλάχιστον 256 ΜΒ δεδομένου πάντα και του μεγέθους της κάρτας σου (1GB). Εγώ έχω κάρτα 8GB και έχω 1GB ext partition.

To filesystem για το hybrid data2sd που χρησιμοποιούν οι τελευταίες ROM του Κυρίλλου μπορεί να είναι (αν δεν κάνω λάθος) ext2 ή ext3 ή ext4. Θα σου συνιστούσα αφού περάσεις τη ROM να κάνεις το partition μέσω recovery mode (όπως περιγράφει ο Κύριλλος στο XDA). Είναι πολύ απλό.

οποτε τωρα κανω απλα φορματ να σβεισει η καρτα και οταν περασω την ρομ φτιαχνω τα παρτιτιονς ετσι?επισης που θα βρω να κατευασω το odin?

Edited by haris013
Samsung Note 9 Black

οποτε τωρα κανω απλα φορματ να σβεισει η καρτα και οταν περασω την ρομ φτιαχνω τα παρτιτιονς ετσι?επισης που θα βρω να κατευασω το odin?

Τα βηματα είναι τα εξής:

αν έχεις αρχεία στην κάρτα, τα αποθηκεύεις στον Η/Υ σου.

σβήνεις ό,τι έχει η κάρτα (Partition, αρχεία) και την κάνεις φορματ Fat, όλα αυτά από τον Η/Υ σου

μετά την βάζεις στο κινητό και κάνεις partition από το recovery

τελος, επαναφέρεις τα αρχεία σου στην κάρτα

Φαντάζομαι οτι θέλεις το odin για να περάσεις την ρομ του Κυριλλου.

Στα αρχεία που δίνει κάθε φορά ο Κύριλλος στις ρομ του, υπάρχει μέσα το odin, τα απαραίτητα αρχεία και αναλυτικές οδηγίες.

Επίσης, καταπληκτική δουλειά έχει κάνει και ο αστροναύτης, με τον οδηγό του

https://sites.google.com/site/astronaytiscom/home

Edited by amkokos

--- ΗΤC Desire X

--- Galaxy 3 Kyrillos 10.6 ROM

--- Galaxy Y (rooted)

--- Galaxy Pocket (rooted)

Τα βηματα είναι τα εξής:

αν έχεις αρχεία στην κάρτα, τα αποθηκεύεις στον Η/Υ σου.

σβήνεις ό,τι έχει η κάρτα (Partition, αρχεία) και την κάνεις φορματ Fat, όλα αυτά από τον Η/Υ σου

μετά την βάζεις στο κινητό και κάνεις partition από το recovery

τελος, επαναφέρεις τα αρχεία σου στην κάρτα

Φαντάζομαι οτι θέλεις το odin για να περάσεις την ρομ του Κυριλλου.

Στα αρχεία που δίνει κάθε φορά ο Κύριλλος στις ρομ του, υπάρχει μέσα το odin, τα απαραίτητα αρχεία και αναλυτικές οδηγίες.

Επίσης, καταπληκτική δουλειά έχει κάνει και ο αστροναύτης, με τον οδηγό του

https://sites.google.com/site/astronaytiscom/home

ωραια,οποτε μετα που θα βαλω την ρομ παω και κανω παρτιτιονς στην καρτα ε?απλα δεν εχω καταλαβει τι θα βαλω στα παρτιτιονς..περα απο το file system για ποιο λογο τα φτιαχνω?

Samsung Note 9 Black

ωραια,οποτε μετα που θα βαλω την ρομ παω και κανω παρτιτιονς στην καρτα ε?απλα δεν εχω καταλαβει τι θα βαλω στα παρτιτιονς..περα απο το file system για ποιο λογο τα φτιαχνω?

Θα σου εξηγήσω εν συντομία. H κάρτα σου φυσιολογικά έχει format fat. Εσύ δημιουργείς σε ένα κομμάτι της κάρτας σου filesystem ext. Αυτό το τμήμα της κάρτας σου (χάρη στο script hybrid data2sd που έχει ενσωματώσει στη ROM ο Κύριλλος) η συσκευή το αναγνωρίζει ως εσωτερική μνήμη του κινητού με αποτέλεσμα όταν εγκαθιστάς μια εφαρμογή το κινητό να πιστεύει ότι την εγκαθιστά στην εσωτερική μνήμη, αλλά στην ουσία την εγκαθιστά στο ext partition της κάρτας. Εσύ με αυτό το partition δεν ασχολείσαι καθόλου. Εφόσον ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες του Κυρίλλου και το data2sd λειτουργεί κανονικά, οι εφαρμογές θα πηγαίνουν αυτομάτως εκεί. Το υπόλοιπο τμήμα της κάρτας είναι αυτό το οποίο θα χρησιμοποιείς για τη συνήθη χρήση (αποθήκευση των αρχείων σου κλπ). Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το data2sd είναι, αφού δημιουργήσεις τα partition, να κάνεις paste τα σχετικά αρχεία στην sd (και εννοώ στο fat partition, αυτό που αναγνωρίζουν τα windows---όπως σου είπα άλλωστε με το ext δεν ασχολείσαι). Αν ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες του Κυρίλλου όλα θα πάνε καλά.

Εύχομαι να σε κάλυψα:)

Θα σου εξηγήσω εν συντομία. H κάρτα σου φυσιολογικά έχει format fat. Εσύ δημιουργείς σε ένα κομμάτι της κάρτας σου filesystem ext. Αυτό το τμήμα της κάρτας σου (χάρη στο script hybrid data2sd που έχει ενσωματώσει στη ROM ο Κύριλλος) η συσκευή το αναγνωρίζει ως εσωτερική μνήμη του κινητού με αποτέλεσμα όταν εγκαθιστάς μια εφαρμογή το κινητό να πιστεύει ότι την εγκαθιστά στην εσωτερική μνήμη, αλλά στην ουσία την εγκαθιστά στο ext partition της κάρτας. Εσύ με αυτό το partition δεν ασχολείσαι καθόλου. Εφόσον ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες του Κυρίλλου και το data2sd λειτουργεί κανονικά, οι εφαρμογές θα πηγαίνουν αυτομάτως εκεί. Το υπόλοιπο τμήμα της κάρτας είναι αυτό το οποίο θα χρησιμοποιείς για τη συνήθη χρήση (αποθήκευση των αρχείων σου κλπ). Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το data2sd είναι, αφού δημιουργήσεις τα partition, να κάνεις paste τα σχετικά αρχεία στην sd (και εννοώ στο fat partition, αυτό που αναγνωρίζουν τα windows---όπως σου είπα άλλωστε με το ext δεν ασχολείσαι). Αν ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες του Κυρίλλου όλα θα πάνε καλά.

Εύχομαι να σε κάλυψα:)

ωραια! αρχισαν τα πραγματα να μπαινουν σε μια σειρα στο μυαλο μου :D

το data2sd ειναι προγραμμα που ερχεται εγκατεστημενο με την ρομ?επισης για ρομ λεω να βαλω αυτη http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1230801 γιατι του κυριλου μου φανηκε πολυ προχω για μενα,γιάυτο αναζητω κατι ποιο λιτο-απλο

κατι αλλο επειδη προσπαθησα να κανω ροοτ 5-6 φορες το κινητο αλλα συνεχεια κρασαρε το προγραμμα δε τα καταφερα και στην τελευταια προσπαθεια κολησω το κινητο!το αποσυνδεσα απο το pc και του εβγαλα την μπαταρια και το ξαναανοιξε..ενδεχεται να επαθε κατι το κινητο επειδη του εβγαλα την μπαταρια?

Edited by haris013
Samsung Note 9 Black

ωραια! αρχισαν τα πραγματα να μπαινουν σε μια σειρα στο μυαλο μου :D

το data2sd ειναι προγραμμα που ερχεται εγκατεστημενο με την ρομ?επισης για ρομ λεω να βαλω αυτη http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1230801 γιατι του κυριλου μου φανηκε πολυ προχω για μενα,γιάυτο αναζητω κατι ποιο λιτο-απλο

κατι αλλο επειδη προσπαθησα να κανω ροοτ 5-6 φορες το κινητο αλλα συνεχεια κρασαρε το προγραμμα δε τα καταφερα και στην τελευταια προσπαθεια κολησω το κινητο!το αποσυνδεσα απο το pc και του εβγαλα την μπαταρια και το ξαναανοιξε..ενδεχεται να επαθε κατι το κινητο επειδη του εβγαλα την μπαταρια?

Την κάρτα ΑΦΟΥ την κάνεις format/pαrtition από το κινητό σου, πρέπει να πείς μετά στο κινητό σου να την διαβάζει όπως είπε ο φίλος jdros2000, βάζοντας τα κατάλληλα εκτελέσιμα αρχεία στη σωστή θέση (hybrid2sd). Από εκεί και πέρα, όλα εύκολα

Βάλε την 9.0, δεν είναι τόσο προχω/δυσκολη όσο νομίζεις, συν οτι έχει και επιτόπου άμεση ΕΛΛΗΝΙΚΗ υποστήριξη από το bigK(υριλλο), τους "υπαρχηγους" του (Αστροναύτης, pkatsaras κλπ) και την ομάδα του! (εμάς όλους ντε αν δεν το κατάλαβες:lol:), σύν οτι είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ που υπάρχει μέχρι στιγμής (δεν είναι δικά μου λόγια, όλοι στο XDA το λένε...)

Ξεκίνα από την 9 Νon-οc και όταν πειραματιστείς αρκετά, βάλε και την OC για να απογειώσεις τον γαλαξία σου!

Ολες οι ρομ του Κύριλλου είναι ΗΔΗ root,οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι παραπάνω γιαυτό.

Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι για αρχή: αν τρέχεις w7 στον Η/Υ σου, τρέξε το ODIN ως Administrator και ΜΗΝ διακόψεις τίποτα μέχρι να σου βγάλει PASS, ό,τι και να λέει το κινητό σου και όσο και αν αργεί (μερικά λεπτά μόνο)

Ο,τι άλλη απορία έχεις, εδώ είμαστε, απλά ρώτα μας!

Edited by amkokos

--- ΗΤC Desire X

--- Galaxy Y (rooted)

Την κάρτα ΑΦΟΥ την κάνεις format/pαrtition από το κινητό σου, πρέπει να πείς μετά στο κινητό σου να την διαβάζει όπως είπε ο φίλος jdros2000, βάζοντας τα κατάλληλα εκτελέσιμα αρχεία στη σωστή θέση (hybrid2sd). Από εκεί και πέρα, όλα εύκολα

Βάλε την 9.0, δεν είναι τόσο προχω/δυσκολη όσο νομίζεις, συν οτι έχει και επιτόπου άμεση ΕΛΛΗΝΙΚΗ υποστήριξη από το bigK(υριλλο), τους "υπαρχηγους" του (Αστροναύτης, pkatsaras κλπ) και την ομάδα του! (εμάς όλους ντε αν δεν το κατάλαβες:lol:)

Ξεκίνα από την 9 Νon-οc και όταν πειραματιστείς αρκετά, βάλε και την OC για να απογειώσεις τον γαλαξία σου!

Ολες οι ρομ του Κύριλλου είναι ΗΔΗ root,οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι παραπάνω γιαυτό.

Ο,τι άλλη απορία έχεις, εδώ είμαστε, απλά ρώτα μας!

ok thanks..εχω κολησει 5-6 λεπτα στην οθονη με το τριγωνακι και το σημα του android..μπηκα recovery mode και πατησα wipe data.. ειναι λογικο τοση ωρα?

Samsung Note 9 Black

ok thanks..εχω κολησει 5-6 λεπτα στην οθονη με το τριγωνακι και το σημα του android..μπηκα recovery mode και πατησα wipe data.. ειναι λογικο τοση ωρα?

ναι, η πρώτη φορά αργεί μερικά λεπτά

Η μόνη περίπτωση να έχει πάει κάτι στραβά (την πάτησα έτσι παλιά όταν πήγα να βάλω fugumod που δεν καθόταν στον γαλαξία μου) είναι στο πράσινο bootanimation που λέει android, να "κολλήσει" η εικόνα και να μην κινείται...

Οσο παίζει, μην φοβάσαι τίποτα, όση ώρα και να κάνει.

Edited by amkokos

--- ΗΤC Desire X

--- Galaxy Y (rooted)

ναι, η πρώτη φορά αργεί μερικά λεπτά

ακομα κολημενος ειμαι :P

οποτε τωρα κατευαζω την ρομ του κυριλλου 9.0 non oc και κατευαζω και τα εξτρας?(λεει hotfile και sdcard files)

μετα κανω τα updates σε 9.2 και μετα 9.3?

Samsung Note 9 Black

ακομα κολημενος ειμαι :P

οποτε τωρα κατευαζω την ρομ του κυριλλου 9.0 non oc και κατευαζω και τα εξτρας?(λεει hotfile και sdcard files)

μετα κανω τα updates σε 9.2 και μετα 9.3?

Ενα-ενα τα βήματα την φορά.

Πέρνα πρώτα την 9.0, τρέξτην να δεις οτι ανοιγει το κινητό και όλα καλά, και μετά τα υπόλοιπα, με την παρακάτω σειρά: partition κάρτας ΑΦΟΥ βάλεις την 9, τοποθέτηση του hybrid2sd, εγκατάσταση από το recovery της 9.2 και μετά της 9.3, upgrade του kernel σε 2.3 μέσω recovery, ενεργοποίηση του v6_supercharger.

Αφου τα κάνεις όλα αυτά, επανεκκίνηση και εγκατάσταση/επαναφορά προγραμμάτων κλπ

Για την 9, ακολούθα ΑΚΡΙΒΩΣ τις οδηγίες του Κύριλλου, κατα γράμμα (αν έχεις απορία, ρώτα!)

--- ΗΤC Desire X

--- Galaxy Y (rooted)

Ενα-ενα τα βήματα την φορά.

Πέρνα πρώτα την 9.0, τρέξτην να δεις οτι ανοιγει το κινητό και όλα καλά, και μετά τα υπόλοιπα, με την παρακάτω σειρά: partition κάρτας ΑΦΟΥ βάλεις την 9, τοποθέτηση του hybrid2sd, εγκατάσταση από το recovery της 9.2 και μετά της 9.3, upgrade του kernel σε 2.3 μέσω recovery, ενεργοποίηση του v6_supercharger.

Αφου τα κάνεις όλα αυτά, επανεκκίνηση και εγκατάσταση/επαναφορά προγραμμάτων κλπ

το supercharger τι ειναι,επισης το κινητο δεν λεει να ξεκολησει ακομα :/

Samsung Note 9 Black

το supercharger τι ειναι,επισης το κινητο δεν λεει να ξεκολησει ακομα :/

ποιά ρόμ έβαλες και που κόλλησε?

Η SD πρέπει να είναι σε 1 partition και φορμαρισμένη FAT κατά την εγκατάσταση την 9.0, για να μην σου μπλοκάρει (αλλιώς, βγάλτην!)

το supercharger είναι ένα πρόγραμμα του zeppelinrox που έβαλε ο Κ στην ρομ του, που πρακτικά επιταχύνει το κινητό μειώνοντας τα διάφορα lag, δες εδώ:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=991276

Ειναι ασφαλές, και αξίζει να το τρέξεις.

Edited by amkokos

--- ΗΤC Desire X

--- Galaxy Y (rooted)

ποιά ρόμ έβαλες και που κόλλησε?

το supercharger είναι ένα πρόγραμμα του zeppelinrox που έβαλε ο Κ στην ρομ του, που πρακτικά επιταχύνει το κινητό μειώνοντας τα διάφορα lag, δες εδώ:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=991276

Ειναι ασφαλές, και αξίζει να το τρέξεις.

δεν εχω βαλει καν ρομ!! στο wipe data κολησε εδω και κανα 25λεπτο!!!!

Samsung Note 9 Black