Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy 3 (I5800)

kyrillos13
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν βάλεις τον παραπάνω kernel, μπορείς να το δεις και από titanium :p

Το partition και το hybrid data2sd παραμένουν ή θα τα χάσουμε;

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Kαλησπερα παιδια!

Επειδη δεν ειμαι καθολου σχετικος με το θεμα...θελω την βοηθεια σας!

Εχω στο κινητο μου την εκδοση 2.2 (νομιζω οτι ειναι και η τελευταια ανανεωση που εκανε η εταιρια...αν ειμαι λαθος διορθωστε με να βαλω την πιο καινουρια!) και θελω να κατεβασω χαρτες. Υπαρχουν δωρεαν μεσα απο το Market?

Οταν λεω δωρεαν να μπορω να τους ανοιγω χωρις χρεωσεις και δορυφορικα συστηματα.... Η καποια δωρεαν πλοηγηση...

Υ/Σ εχω απενεργοποιησει ολες τις χρεωσεις μεσα απο το ιντερνετ απο την cosmote

Ολες οι απαντησεις ειναι δεκτες!

Ευχαριστω!

με μπέρδεψες λίγο...

θες να βλέπεις απλώς χάρτες ή να κάνεις πλοήγηση?

Τα δορυφορικά (gps) ΔΕΝ εχουν χρέωση φυσικά!

Αν θες πλοήγηση (μεσω gps), τα πιο δημοφιλή (και με τους καλύτερους χάρτες για Ελλάδα) ειναι Destinator (απαράδεκτο αλλα ο καλύτερος χάρτης), igo8.3, Ndrive11

Κανονικά, τα αγοράζεις...;):cool::X

--- ΗΤC Desire X

--- Galaxy 3 Kyrillos 10.6 ROM

--- Galaxy Y (rooted)

--- Galaxy Pocket (rooted)

Το partition και το hybrid data2sd παραμένουν ή θα τα χάσουμε;

Παραμένουν!

Παραμένουν!

υπάρχει σε .zip μορφή, για να μην χρειαστεί το odin?

Χρειάζεται μετά wipe data κλπ (δηλαδή να πάρουμε backup ή όχι?)

Αναφέρομαι φυσικά στο νεο Kernel...

--- ΗΤC Desire X

--- Galaxy 3 Kyrillos 10.6 ROM

--- Galaxy Y (rooted)

--- Galaxy Pocket (rooted)

υπάρχει σε .zip μορφή, για να μην χρειαστεί το odin?

Χρειάζεται μετά wipe data κλπ (δηλαδή να πάρουμε backup ή όχι?)

Αναφέρομαι φυσικά στο νεο Kernel...

Αυτό ρώτησα κι εγώ. Δεν χρειάζεται wipe data! Τα πέρασα όλα, μπορεί να φανώ υπερβολικός αλλά πραγματικά το κινητό μεταμορφώθηκε στα χέρια μου! Η απόκριση, ο χρόνος εκκίνησης, όλα είναι από άλλο κινητό! Ακόμα προσπαθώ να το χωνέψω. Αν έχει φτιάξει και το θέμα της μπαταρίας τότε μιλάμε για ΤΟ κινητό! Μπράβο ρε Κύριλλε! Και όλα αυτά παρότι είναι όλα beta! Φαντάζομαι πως θα είναι οι final εκδόσεις! ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ GINGERBREAD FINAL!!! :lol::lol::lol:

Edited by pkatsaras

Αυτό ρώτησα κι εγώ. Δεν χρειάζεται wipe data! Τα πέρασα όλα, μπορεί να φανώ υπερβολικός αλλά πραγματικά το κινητό μεταμορφώθηκε στα χέρια μου! Η απόκριση, ο χρόνος εκκίνησης, όλα είναι από άλλο κινητό! Ακόμα προσπαθώ να το χωνέψω. Αν έχει φτιάξει και το θέμα της μπαταρίας τότε μιλάμε για ΤΟ κινητό! Μπράβο ρε Κύριλλε! Και όλα αυτά παρότι είναι όλα beta! Φαντάζομαι πως θα είναι οι final εκδόσεις! ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ GINGERBREAD FINAL!!! :lol::lol::lol:

:P Προσπαθώ να πορτάρω αυτό: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=16733459&postcount=1 για να κάνουμε ηχογράφηση κλήσεων αλλά δεν... :p

Επίσης λογικά θα καταφέρω να κάνω πορτ μια πιο honeycomb lockscreen (http://oi54.tinypic.com/2cp6poi.jpg - η τέταρτη)

μολις το περασα κι εγω αυτον τ kernel.Οντως δειχνει το παρτιστιον στο ΤΒ. :)

:P Προσπαθώ να πορτάρω αυτό: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=16733459&postcount=1 για να κάνουμε ηχογράφηση κλήσεων αλλά δεν... :p

Επίσης λογικά θα καταφέρω να κάνω πορτ μια πιο honeycomb lockscreen (http://oi54.tinypic.com/2cp6poi.jpg - η τέταρτη)

καλα αμα τα καταφερεις να περασεις την ηχογραφηση, δεν θα παιζεσαι!

Edited by panagis_89

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Και η πέμπτη είναι ωραία! Μήπως ξέρεις και τι παίζει τελικά με το chainfire3d και έχει σταματήσει να παίζει σε όλους μετά από update του su binary;

Sent from my Kyrillos13 Superfast Galaxy 3 via Tapatalk

Αν μπορεις δες μηπως μπορεις να κανεις κατι τετοιο, Transparent status bar

Mobile: OnePlus 9 Pro & Realme Pad 10.4" 

Αν μπορεις δες μηπως μπορεις να κανεις κατι τετοιο, Transparent status bar

Εύκολο είναι, μπορώ αλλά το μαύρο μαρέσει ;p

Λέω να ρίξω μια ματιά στην JPU... Λέω να φτιάξω μια v8.5 με JPU base :P

Αν βάλεις τον παραπάνω kernel, μπορείς να το δεις και από titanium :p

Καλησπέρα σε όλους

Κύριλλε μόλις έβαλα τον κερνελ. Όντως βλέπω κι εγώ τώρα το παρτίσιον SD caed (a2sd) 959MB αλλά όταν κατεβάζω μια εφαρμογή από το μάρκετ μου μειώνεται η ιντερναλ αντί γι αυτό. Τι παίζει?

Καλησπέρα σε όλους

Κύριλλε μόλις έβαλα τον κερνελ. Όντως βλέπω κι εγώ τώρα το παρτίσιον SD caed (a2sd) 959MB αλλά όταν κατεβάζω μια εφαρμογή από το μάρκετ μου μειώνεται η ιντερναλ αντί γι αυτό. Τι παίζει?

Ίσως μειώνεται λίγο γιατί τα δεδομένα της εφαρμογής μένουν στην εσωτερική μνήμη.

edit: αα, μερικές εφαρμογές εγκαθιστούνται στην sd κάρτα (fat32) κατευθίαν αντί να εγκατασταθούν στην εσωτερική μνήμη. Μπες στο titanium και κάνε move all apps to internal.

Επειδή δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς λειτουργει μπορείς να μου πεις λίγο? εγώ νόμιζα ότι κάνοντας αυτό ότι εφαρμογή κατεβάζω πηγαίνει κατευθείαν στο παρτίσιον και έτσι η ιντερναλ ουσιαστικά γίνεται 1giga

Επειδή δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς λειτουργει μπορείς να μου πεις λίγο? εγώ νόμιζα ότι κάνοντας αυτό ότι εφαρμογή κατεβάζω πηγαίνει κατευθείαν στο παρτίσιον και έτσι η ιντερναλ ουσιαστικά γίνεται 1giga

Άκου, όταν κατεβάζεις μια εφαρμογή αυτή πηγαίνει κανονικά ή στην εσωτερική μνήμη ή στην κάρτα μνήμης αλλά όχι στο ext παρτίτιον αλλά στο fat32, ανάλογα με το που θέλει ο developer κάθε εφαρμογής. Οπότε:

-Όταν η εφαρμογή πηγαίνει στην εσωτερική μνήμη, στην περίπτωση μας πηγαίνει κατευθίαν στο partition (το .apk. Τα δεδομένα της εφαρμογής μένουν στην εσωτερική)

-Όταν η εφαρμογή πηγαίνει στην κάρτα μνήμης, τότε χρησιμοποείται το froyo app2sd όπου το apk αρχείο πηγαίνει στην κάρτα μνήμης και καθυστερεί πολύ πολύ τον χρόνο εκκίνησης, σε αντίθεση με το partition που δεν τον καθυστερεί πολύ.

Άκου, όταν κατεβάζεις μια εφαρμογή αυτή πηγαίνει κανονικά ή στην εσωτερική μνήμη ή στην κάρτα μνήμης αλλά όχι στο ext παρτίτιον αλλά στο fat32, ανάλογα με το που θέλει ο developer κάθε εφαρμογής. Οπότε:

-Όταν η εφαρμογή πηγαίνει στην εσωτερική μνήμη, στην περίπτωση μας πηγαίνει κατευθίαν στο partition (το .apk. Τα δεδομένα της εφαρμογής μένουν στην εσωτερική)

-Όταν η εφαρμογή πηγαίνει στην κάρτα μνήμης, τότε χρησιμοποείται το froyo app2sd όπου το apk αρχείο πηγαίνει στην κάρτα μνήμης και καθυστερεί πολύ πολύ τον χρόνο εκκίνησης, σε αντίθεση με το partition που δεν τον καθυστερεί πολύ.

τα εκανα ολα αυτα που ειπες κυριλλε!οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω ναι μεν αφαιρουμε ΜΒ απο το παρτισιον αλλα αφαιρειται κ απο την εσωτερικη!τεσπα ηθελα να σε ρωτησω τωρα μπορω να μεταφερω την εφαρμογη με app2sd στην sd η δεν εχει νοημα?

τα εκανα ολα αυτα που ειπες κυριλλε!οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω ναι μεν αφαιρουμε ΜΒ απο το παρτισιον αλλα αφαιρειται κ απο την εσωτερικη!τεσπα ηθελα να σε ρωτησω τωρα μπορω να μεταφερω την εφαρμογη με app2sd στην sd η δεν εχει νοημα?

Έχει νόημα αλλά θα σου μειωθεί πολύ η κανονική internal, με λίγα λόγια όχι..

Έχει νόημα αλλά θα σου μειωθεί πολύ η κανονική internal, με λίγα λόγια όχι..

οτι πεις αρχηγε! :)

Παλεύω να βρω λύση στο Chainfire3d έχω βρει κάτι και το δοκιμάζω, αν δουλέψει θα το πω σε όλους σας...

Παλεύω να βρω λύση στο Chainfire3d έχω βρει κάτι και το δοκιμάζω, αν δουλέψει θα το πω σε όλους σας...

Πες μας :P Επίσης, τώρα ξαναφτιάνω την ρομ σε jpu οπότε μάλλον θα διορθωθεί.

Το froyo app2sd υπάρχει και δουλεύει αυτόματα ή πρέπει να το βάλουμε εμείς? :blink:

Το froyo app2sd είναι αυτό που έχει το κινητό από μόνο του..

Πες μας :P Επίσης, τώρα ξαναφτιάνω την ρομ σε jpu οπότε μάλλον θα διορθωθεί.

Από ότι διάβασα το πρόβλημα είναι στο τελευταίο superuser. Κύριλλε έχω βρει αυτό αλλά δεν μπορώ να το κάνω να δουλεύει μήπως εσύ έχεις καλύτερη τύχη; Για δες το please!!!

[update on how to fix Chainfire 3D problems with Superuser]

Basically the skinny is that the newest version of Superuser doesn't work with Chainfire 3D, so if you updated to it, or like me, flashed a ROM with the latest build pre-packaged into it, you'll need to follow the following simple steps to resurrect CF3D:

Download this older version of superuser, copy it to your phone

Reboot into recovery and select "Install Zip from SD Card"

Select "Choose zip to install"

Navigate to the SU zip you saved earlier and flash it

Reboot your phone

Open the Superuser app and check for updates to the SU binary - it will find an update - install it

Chainfire 3D should be functional again, check by running a Tegra game already installed on your device that had stopped working, or select "Fix Market Settings" and search for a Tegra-only app - you should now be able to see them in the Market (my suggestion is search for Shadowgun and install it ASAP!)

Το βρήκα εδώ: http://www.androidnz.net/2011/10/at-your-own-risk-how-to-use-chainfire.html

Edited by pkatsaras

Από ότι διάβασα το πρόβλημα είναι στο τελευταίο superuser. Κύριλλε έχω βρει αυτό αλλά δεν μπορώ να το κάνω να δουλεύει μήπως εσύ έχεις καλύτερη τύχη; Για δες το please!!!

[update on how to fix Chainfire 3D problems with Superuser]

Basically the skinny is that the newest version of Superuser doesn't work with Chainfire 3D, so if you updated to it, or like me, flashed a ROM with the latest build pre-packaged into it, you'll need to follow the following simple steps to resurrect CF3D:

Download this older version of superuser, copy it to your phone

Reboot into recovery and select "Install Zip from SD Card"

Select "Choose zip to install"

Navigate to the SU zip you saved earlier and flash it

Reboot your phone

Open the Superuser app and check for updates to the SU binary - it will find an update - install it

Chainfire 3D should be functional again, check by running a Tegra game already installed on your device that had stopped working, or select "Fix Market Settings" and search for a Tegra-only app - you should now be able to see them in the Market (my suggestion is search for Shadowgun and install it ASAP!)

Το βρήκα εδώ: http://www.androidnz.net/2011/10/at-your-own-risk-how-to-use-chainfire.html

Ενδιαφέρον, φλάσαρες από recovery το zip?

Ενδιαφέρον, φλάσαρες από recovery το zip?

Ναι. Γύρισε σε πιο παλιά έκδοση αλλά όταν πάτησα update su binary δεν βρήκε κάτι. Μετά έκανα update το superuser κατά λάθος και πάλι μπλόκαρε το chainfire3d. Επειδή εσύ είσαι πιο έμπειρος από εμένα λόγω του development πιστεύω θα βρεις τι φταίει για να παίξει το chainfire ξανά.

Ναι. Γύρισε σε πιο παλιά έκδοση αλλά όταν πάτησα update su binary δεν βρήκε κάτι. Μετά έκανα update το superuser κατά λάθος και πάλι μπλόκαρε το chainfire3d. Επειδή εσύ είσαι πιο έμπειρος από εμένα λόγω του development πιστεύω θα βρεις τι φταίει για να παίξει το chainfire ξανά.

:P

Προσπαθώ να φτιάξω το πρόβλημα με τα μικρά εικονίδια αν και σε 500,000,000,000 γραμμές κώδικα ίσως είναι δύσκολο... και άλλο ένα πρόβλημα που προέκυψε..

Edit: Ελπίζω να μην το γκαντεμιάσω αλλά νομίζω τα κατάφερα ύστερα από 2 ώρες μονο!

Edited by kyrillos13

με μπέρδεψες λίγο...

θες να βλέπεις απλώς χάρτες ή να κάνεις πλοήγηση?

Τα δορυφορικά (gps) ΔΕΝ εχουν χρέωση φυσικά!

Αν θες πλοήγηση (μεσω gps), τα πιο δημοφιλή (και με τους καλύτερους χάρτες για Ελλάδα) ειναι Destinator (απαράδεκτο αλλα ο καλύτερος χάρτης), igo8.3, Ndrive11

Κανονικά, τα αγοράζεις...;):cool::X

Xαρτες τουλαχιστον δωρεαν υπαρχουνε??