Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy 3 (I5800)

kyrillos13
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το Fs.Convert χανετε μετα το Reboot γιατι αυτο ειναι που μετατρεπει τα partition σε ext2 / ext4. Κανει δηλαδη την δουλεια και μετα σβηνει τον εαυτο του. Εαν κανεις ενα ADB SHELL MOUNT απο command line (CMD των windows) θα πρεπει να σου βγαλει κατι τετοιο:

rootfs / rootfs rw 0 0

proc /proc proc rw,relatime 0 0

sys /sys sysfs rw,relatime 0 0

tmpfs /dev tmpfs rw,relatime,mode=755 0 0

devpts /dev/pts devpts rw,relatime,mode=600 0 0

none /acct cgroup rw,relatime,cpuacct 0 0

tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0

none /dev/cpuctl cgroup rw,relatime,cpu 0 0

/dev/block/stl6 /system ext2 ro,relatime,errors=continue 0 0

/dev/block/stl7 /data ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,nodiratime,commit=20,barrier=

1,data=ordered 0 0

/dev/block/stl8 /cache ext2 rw,nosuid,nodev,noatime,nodiratime,errors=continue 0

0

/dev/block/mmcblk0p2 /system/sd ext4 rw,relatime,barrier=1,data=ordered 0 0

/dev/block/mmcblk0p2 /data/app ext4 rw,relatime,barrier=1,data=ordered 0 0

/dev/block/mmcblk0p2 /data/log ext4 rw,relatime,barrier=1,data=ordered 0 0

/dev/block/mmcblk0p2 /data/dalvik-cache ext4 rw,relatime,barrier=1,data=ordered[/b]

0 0

/dev/block/vold/179:1 /mnt/sdcard vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,u

id=1000,gid=1015,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset

=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0

/dev/block/vold/179:1 /mnt/secure/asec vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relat

ime,uid=1000,gid=1015,fmask=0002,dmask=0002,allow_utime=0020,codepage=cp437,ioch

arset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0

tmpfs /mnt/sdcard/.android_secure tmpfs ro,relatime,size=0k,mode=000 0 0

/dev/block/dm-0 /mnt/asec/com.rovio.angrybirds-1 vfat ro,dirsync,nosuid,nodev,no

exec,relatime,uid=1000,fmask=0222,dmask=0222,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,

shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0

Απο ολα τα παραπανω δωσε σημασια μονο στα BOLD.

Αυτά που έβαλα με κόκκινο είναι τα μόνα που δεν έχω..

Δεν σε αφηνει να περασεις γιατι εχει bug o συγκεκριμενος KERNEL 2.4 beta2. Εαν κατεβασεις τον 2.4 beta3 απο εδω: http://fugumod-i5800.googlecode.com/files/Fugumod_froyo_I5800_standard_v2.4.beta3.tar θα ληθει το προβλημα σου. Τον κανεις Flash σαν ONE PACKAGE χωρις να κανεις WIPΕ και χωρις να χασεις και τιποτα...

και εισαι ΚΟΜΠΛΕ!! :)

Κομπλέ!!!!

Ευχαριστώ!

Kyrillos' Rom v9.5 :lol:

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.

Εγώ θα ήθελα σε αυτό το σημείο, αφού δώσω τα εύσημα για άλλη μια φορά στον Κύριλλο και στα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας για την καταπληκτική δουλειά που κάνουν, να κάνω μια διαπίστωση.

Παρόλα τα καλούδια που ο Κύριλλος και η ομάδα φτιάχνει για το G3, νομίζω πως η όλη διαδικασία έχει αρχίσει και ξεφεύγει από τα όρια της ευκολίας και του προσιτού όσον αφορά στα θέματα των αναβαθμίσεων των εκδόσεων. Με άλλα λόγια, όσο προχωράει το πράγμα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι διαδικασίες που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να περάσει τις τελευταίες εκδόσεις. Από εκεί που είχαμε ένα φλασάρισμα με το Odin, τώρα έχουμε τρία φλασαρίσματα, διαγραφές περιεχομένων, κ.λ.π. Είναι δε γεγονός, και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται έστω και επιδερμικά με την τεχνολογία (και όχι μόνον), ότι όσο 'ανοίγεις' τον τραχανά (αυξάνεις τις διαδικασίες) αυξάνονται και οι πιθανότητες να συμβούν λάθη. Λάθη που οφείλονται στο συνδυασμό τόσων διαφορετικών εκδόσεων φάσματος, τόσων διαφορετικά στημένων κινητών όσο και στο επίπεδο γνώσεων των περισσότερων χρηστών.

Πιστεύω δε ότι τα αιτήματα βοήθειας προς τον Κύριλλο και τα άλλα παιδιά, θα αυξάνονται δραματικά γιατί έχουν γίνει τόσες οι διαδικασίες που είναι απίθανο να μην συμβούν στραβές, κολλήματα, κ.α.

Γνωρίζω ότι θα υπάρξουν φίλοι που μπορεί να μην τους αρέσουν αυτά που λέω αλλά αυτό που τελικά γράφω είναι 'δώστε τεχνολογία στον λαό, αλλά τεχνολογία που να μπορεί να την κουμαντάρει και τεχνολογία που να είναι χρηστική'. Εκτός και αν υπάρχει συνειδητή απόφαση ή σκέψεις το thread αυτό να αποτελεί κατά 100% ένα μόνιμο beta lab και μόνο.

Καλή συνέχεια στον Κύριλλο και στα παιδιά που ασχολούνται.

Επειδη οι οδηγοι συνηθως φτιαχνονται απο μενα χωρις να θελω να μειωσω την βοηθεια που παρεχουν τα αλλα παιδια σε καμμια περιπτωση κατι ετοιμαζεται συντομα ισως και μεχρι τελος της εβδομαδας αλλα δεν εχω κινητο αυτες τις μερες για να κανω καποιες δοκιμες ωστε να ειναι απολυτα κατανοητες οι οδηγιες.Εννοειτε πως καθε ενα απο τα παιδια ειναι προθυμα να απαντησουν σε καθε ερωτηση δικη σου και οποιου αλλου χρειαστει

Edited by astronaytis

Αν μπορεί κάποιος να απαντήσει στο προηγούμενο post μου pls do:) Επίσης θέλω να ρωτήσω πως θα κάνω α)partition και β)μεταφορά εφαρμογών στην sd μου και με ποια σειρά.Έχω διαβασει τον οδηγό του Αστροναύτη απλώς επειδή αναφέρει ότι κάνουμε format την sd φοβάμαι(αν διαγράφονται καποια αρχεία της εγκατάστασης) μην χαλάσω την rom του Κυριλλου που πέρασα μόλις χθες:) Δείξτε συγκατάβαση αν σας ακούγονται αρλούμπες,δεν το κατέω πολύ αλλά θέλω να μάθω!Επίσης δεν έχω ακόμα περάσει τιποτα στο τηλέφωνο (φωτος,επαφές κτλ) λογω του ότι θέλω να είναι κομπλε απο ρομ κτλ πρώτα οπότε δεν έχω να χάσω στοιχεία απλώς φοβάμαι μην χασω αρχεια εγκατάστασης της ρομ. Edited by nicotenios

Επειδη οι οδηγοι συνηθως φτιαχνονται απο μενα χωρις να θελω να μειωσω την βοηθεια που παρεχουν τα αλλα παιδια σε καμμια περιπτωση κατι ετοιμαζεται συντομα ισως και μεχρι τελος της εβδομαδας αλλα δεν εχω κινητο αυτες τις μερες για να κανω καποιες δοκιμες ωστε να ειναι απολυτα κατανοητες οι οδηγιες.Εννοειτε πως καθε ενα απο τα παιδια ειναι προθυμα να απαντησουν σε καθε ερωτηση δικη σου και οποιου αλλου χρειαστει

Σ' ευχαριστούμε πολύ.

θα περιμένουμε τις οδηγίες.

Να εισαι σίγουρος οτι θα βοηθήσουν πολύ κόσμο.

--- ΗΤC Desire X

--- Galaxy 3 Kyrillos 10.6 ROM

--- Galaxy Y (rooted)

--- Galaxy Pocket (rooted)

Αν μπορεί κάποιος να απαντήσει στο προηγούμενο post μου pls do:) Επίσης θέλω να ρωτήσω πως θα κάνω α)partition και β)μεταφορά εφαρμογών στην sd μου και με ποια σειρά.Έχω διαβασει τον οδηγό του Αστροναύτη απλώς επειδή αναφέρει ότι κάνουμε format την sd φοβάμαι(αν διαγράφονται καποια αρχεία της εγκατάστασης) μην χαλάσω την rom του Κυριλλου που πέρασα μόλις χθες:) Δείξτε συγκατάβαση αν σας ακούγονται αρλούμπες,δεν το κατέω πολύ αλλά θέλω να μάθω!Επίσης δεν έχω ακόμα περάσει τιποτα στο τηλέφωνο (φωτος,επαφές κτλ) λογω του ότι θέλω να είναι κομπλε απο ρομ κτλ πρώτα οπότε δεν έχω να χάσω στοιχεία απλώς φοβάμαι μην χασω αρχεια εγκατάστασης της ρομ.

Έλα λοιπόν, σχετικά με τις γραμμές που δεν έχεις. Είναι επειδή δεν έχεις κάνει (ακόμα) παρτιτιον της sd. Οι εφαρμογές μεταφέρονται αυτόματα :) Μόλις κάνεις παρτιτιον θα πρέπει (δυστυχώς) να κάνεις wipe data/factory reset. :) 'Οτι άλλο θες πες μου.

Αν μπορεί κάποιος να απαντήσει στο προηγούμενο post μου pls do:) Επίσης θέλω να ρωτήσω πως θα κάνω α)partition και β)μεταφορά εφαρμογών στην sd μου και με ποια σειρά.Έχω διαβασει τον οδηγό του Αστροναύτη απλώς επειδή αναφέρει ότι κάνουμε format την sd φοβάμαι(αν διαγράφονται καποια αρχεία της εγκατάστασης) μην χαλάσω την rom του Κυριλλου που πέρασα μόλις χθες:) Δείξτε συγκατάβαση αν σας ακούγονται αρλούμπες,δεν το κατέω πολύ αλλά θέλω να μάθω!Επίσης δεν έχω ακόμα περάσει τιποτα στο τηλέφωνο (φωτος,επαφές κτλ) λογω του ότι θέλω να είναι κομπλε απο ρομ κτλ πρώτα οπότε δεν έχω να χάσω στοιχεία απλώς φοβάμαι μην χασω αρχεια εγκατάστασης της ρομ.

Το /mmcblk0p ειναι η εξωτερικη SD καρτα σου και αν δεν το εμφανιζει σημαινει οτι δεν εχεις κανει το partition στην SD για να λειτουργει το a2sd σου (apps to SD)... Εαν κανεις reboot σε recovery και πας στο Partition μπορεις να το φτιαξεις απο εκει και να λυθει και αυτο το προβληματακι. Δεν εχει καμια σχεση με την rom του κυριλου οποτε ολα οσα εχεις κανει μεχρι στιγμης θα μεινουν αθικτα οποτε μην ανυσηχεις (αφου δεν εχεις περασει τιποτα στο κινητο ;) ). Κανε το partition (προτεινω 100mb swap και 500mb a2sd) απο το recovery console και μετα μπορεις να αρχισεις να χρησιμοποιεις το κινητο σου και να περασεις και αυτα που θελεις.

Mobile:Newman N1 ROM: Etotalk N1v1.0.7 Android version: 4.0.4

Ευχαριστώ Κύριλλε και Χακεράκος για την υπομονή που δείχνετε!!Άρα συνδιάζοντας τις απαντήσεις σας κάνω to partition μέσω recovery και στη συνέχεια wipe data+cache? σωστά? Για άλλη μια φορά thank u! (Btw-Σχετικοάσχετο) Το κινητό μας είναι άπαιχτο-άψογη αίσθηση μετά από ένα απάλευτο χρόνο παρέα με το Vivaz και το symbian του και σε λιγότερο απτα μισά λεφτά-απλά υπερευχαριστημένος:) *Το μόνο που θα μου λείψει απτη μπακατέλα hd video και 8.1 mp cam :( Edited by nicotenios

Ευχαριστώ Κύριλλε και Χακεράκος για την υπομονή που δείχνετε!!Άρα συνδιάζοντας τις απαντήσεις σας κάνω to partition μέσω recovery και στη συνέχεια wipe data+cache? σωστά? Για άλλη μια φορά thank u! (Btw-Σχετικοάσχετο) Το κινητό μας είναι άπαιχτο-άψογη αίσθηση μετά από ένα απάλευτο χρόνο παρέα με το Vivaz και το symbian του και σε λιγότερο απτα μισά λεφτά-απλά υπερευχαριστημένος:) *Το μόνο που θα μου λείψει απτη μπακατέλα hd video και 8.1 mp cam :(

Σωστά :)

Cheers λοιπόν:) Ξεκινάω ακάθεκτος!!Καλή σας ξεκούραση.

Ωραίος εγώ πάω να λιώσω με κάτι φίλους need for speed world. Happy flashing :) Ότι χρειαστείς μέχρι τις 3 εδώ θάμαι αλλά θα παίζω nfs.. :)

πριν λιωσεις στο nfs να ρωτησω αν περασω το gingerboard v5.0 extra package και μετα το μετανιωσω :p ξαναβγαινει ;

η μονο με factory reset ?

thanks man

Ωωωωχ:))) Σόρρυ...Κιάλλη ερώτηση..Είμαι στο recovery..Πατάω apply sdcard:update.zip ή mounts and storage ή install zip from sdcard??

Nfs = παλιό λιώσιμο:) Εγώ με το καλό όταν τελειώσω αυτό έφυγα για LoL;) Xin ftw!!

Ωωωωχ)) Σόρρυ...Κιάλλη ερώτηση..Είμαι στο recovery..Πατάω apply sdcard:update.zip ή mounts and storage ή install zip from sdcard??

Nfs = παλιό λιώσιμο Εγώ με το καλό όταν τελειώσω αυτό έφυγα για LoL Xin ftw!!

το partition το κανεις απο το Advanced->Partition SD card

p.s.1 Μην φοβαστε να ψαξετε το κινητο δεν χαλαει και δεν θα μαθετε αν δεν ψαξετε ειναι o νομος της πληροφορικης :P

p.s.2 NIDALEE ftw!!!! :P

Mobile:Newman N1 ROM: Etotalk N1v1.0.7 Android version: 4.0.4

(Οαχαχχαχοαχα!!Σα να μου πατάς τον κάλο τώρα, εχθές με έχωνε ένα ολόκληρο game η Nid:mad:)

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά!!Καληνύχτα σε όλους!

Καλημέρα!

Πέρασα την 5.2 αλλά δεν είδα καμιά διαφορά ενώ γράφει στην περιγραφή New Wallpaper. Μήπως δεν έκανα κάτι σωστά;

Υ.Γ.: Μακράν η καλύτερη η 5.1.1. Πολλά συγχαρητήρια!!!

Καλημέρα!

Πέρασα την 5.2 αλλά δεν είδα καμιά διαφορά ενώ γράφει στην περιγραφή New Wallpaper. Μήπως δεν έκανα κάτι σωστά;

Υ.Γ.: Μακράν η καλύτερη η 5.1.1. Πολλά συγχαρητήρια!!!

Δες τι έκδοση έχεις στο settings > about :P Αν λέει 5.2 είσαι οκ. Επίσης, αν είχες αλλάξει το default wallpaper δεν θα στο εμφανίσει. δοκίμασε να διαγράψεις αυτό που είχες βάλει ώστε να επιστρέψει στο default.

Γράφει 5.2 άρα οκ. To Launcher pro έχω. Πρακτικά τι άλλο αλλάζει η 5.2;

Πάντως για άλλη μια φορά μπράβο σου τόσο για την δουλειά που κάνεις για όλους μας, όσο και για το feedback που είναι εξίσου σημαντικό.

καλησπερα παιδια, κ συγχαρητηρια στο τεχνικο team!μια ερωτηση, δουλεψε σε κανεναν το new wallpaper απο το update zip?ή κανω κατι λαθος εγω??τα φωτα σας παρακαλω!

καλησπερα παιδια, κ συγχαρητηρια στο τεχνικο team!μια ερωτηση, δουλεψε σε κανεναν το new wallpaper απο το update zip?ή κανω κατι λαθος εγω??τα φωτα σας παρακαλω!

Σε μενα δουλεψε μια χαρα.. Ηδη βλεπω μια πολη by night.. :-)))

Galaxy 3 -> Sony Xperia Sola -> Jiayu G4S -> Xiaomi Redmi Note 3 SE

Επειδή βλέπω ότι σε μερικούς δεν δούλεψε το wallpaper, είναι επειδή λογικά το έχετε αλλάξει το προηγούμενο. Μπορείτε να κατεβάσετε το καινούριο από εδώ: http://www.megaupload.com/?d=93WFYPT6

Καλησπερα σας παιδια εβαλα και εγω την5,2και ειπα οτι καιρος ειναι να κανω partition thn sd το θεμα είναι οτι εχω μια 8gb δεν ξερω ποσο να την χωρισω επισης δεν καταλαβα στις οδηγιες στο τελος πολεει οτι πρεο

πρεπει να κανω κατι με το titanium bachup??

euxaristw ek twn proterwn

Καλησπερα σας παιδια εβαλα και εγω την5,2και ειπα οτι καιρος ειναι να κανω partition thn sd το θεμα είναι οτι εχω μια 8gb δεν ξερω ποσο να την χωρισω επισης δεν καταλαβα στις οδηγιες στο τελος πολεει οτι πρεο

πρεπει να κανω κατι με το titanium bachup??

euxaristw ek twn proterwn

Λοιπόν παρτιτιον θα κάνεις από το recovery mode (advanced => partition sd). Προτείνω να επιλέξεις 512mb ext και 0mb swap. Μετά το παρτιτιον πρέπει να κάνεις wipe data. Επίσης κάνε backup την sd γιατί θα χάσεις όλα τα δεδομένα σου :P