lousou Δημοσιεύτηκε October 19, 2010 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 19, 2010 Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα περιστατικό πολύ πρόσφατο που δεν έχει λήξει ακόμη με σκοπό να αποφεύγετε τσαρλατάνους και λαμόγια που μας τρώνε τα λεφτά καθημερινά και μας χλευάζουν κατάμουτρα. Στις 6/10/2010 Τετάρτη παρείγγειλα από το e-shop ένα ZYXELL router wireless για DSL ISDN γιατί το χρειαζόμουν στο γραφείο φίλου όπου το speedtouch του ΟΤΕ είχε πρόβλημα. Το site γράφει 1-2 μέρες παράδοση και 7 μέρες DOA (δηλαδή αντικατάσταση αν έρθει ελαττωματικό και επιστραφεί εντός 7 ημερών). Επίσης στους όρους του DOA αναφέρει ότι ---------------- Για τα e-shop points των Αθηνών, καθώς και Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης, Καλαμάτας, Πάτρας, Κατερίνης, Λάρισας που διαθέτουν τεχνικό τμήμα, εφόσον το προϊόν παραδοθεί εντός των ωρών λειτουργίας του service, ο έλεγχος και η ενεργοποίηση της διαδικασίας άμεσης αντικατάστασης γίνεται επιτοπου ---------------- http://www.e-shop.gr/support.phtml#doa Παρασκευή βράδυ μεσημέρι λοιπόν παίρνω τηλ μια και δεν είχα ειδοποίηση να δώ που είναι το router γιατί το χρειαζόμουν άμεσα και μαθαίνω ότι δεν υπάρχει, δεν έχει αποσταλλεί και ότι θα το πάρω μάλλον την άλλη Τετάρτη!!! Φανερά εκνευρισμένος παραπονιέμαι και ζητάω τουλάχιστον άλλο προιόν παραπλήσιο ετοιμοπαράδοτο. Μου βρίσκουν ένα LEVELONE και με διαβεβαιώνουν ότι μπορεί να το έχω και αυθημερόν Παρασκευή. Φυσικά η ειδοποίηση παραλαβής ήρθε Δευτέρα 11 το πρωί και το παρέλαβα παρά ταύτα με παράπονα και βιαστικός. Συνδέοντάς το είδα ότι δεν ανάβει καν το λαμπάκι DSL και δε συγχρονίζει ποτέ. Παιδεύοντας το speedtouch πάλι μια και είχαν ήδη χάσει τη δουλειά στο γραφείο τόσες μέρες κατάφερα να το διορθώσω και να δουλέψει οπότε δε χρειαζόμουν πλέον το LEVELONE. Ο ΟΤΕ τηλεφωνικά μου είπε ότι δεν υποστηρίζει τεχνικά άλλες εταιρίες κ πολλά δε συγχρονίζουν με κάποια DSLAM του ΟΤΕ. Οπότε πιθανότατα δεν έχει κάποιο πρόβλημα το LEVELONE απλά δε συνεργάζεται με το δίκτυο του ΟΤΕ. Όπως και να χει το πακετάρω όπως ήτανε (δεν είχα βγάλει καν τις ζελατίνες) και το πάω πίσω την Τρίτη (την επομένη της παραλαβής) ζητώντας επιστροφή χρημάτων. Εκεί πέρα επιμένουν ότι είναι ελαττωματικό και δεν μπορούν να κάνουν επιστροφή αν δε το ελέγξουν. Παραλαμβάνουν πίσω το προιόν και μου λένε ότι θα πάει στα κεντρικά (!!!) και πρέπει να περιμένω λίγες μέρες να με ειδοποιήσουν τηλεφωνικά. Μέχρι τώρα δέχτηκα ένα μόνο τηλέφωνο που μου είπε ότι μόλις το παραλάβουν θα μου πούν κ αυτό το τηλ έγινε την Παρασκευή που μας πέρασε (δηλ από Τρίτη μέχρι Παρασκευή δεν έχει πάει καν ακόμη στα κεντρικά ενώ υποτίθεται ότι ελέγχεται και αντικαθίσταται επιτόπου στη Θεσ/νίκη) Πείτε μου εσείς τώρα γιατί εγώ εφόσον έχει εγγύηση αντικατάστασης πρέπει να περιμένω 2 βδομάδες χωρίς ούτε προιόν ούτε τα χρήματά μου και έχει περάσει απ τα χέρια μου ένα προιόν διαφορετικό από αυτό που αρχικά παρείγγειλα και μάλιστα ελαττωματικό? Εχθές έκανα καταγγελία στο ΙΝΚΑ να δω κατά πόσο κ αυτό πραγματικά βοηθάει ή είναι άλλη μια ψευτοβιτρίνα των ίδιων επιχειρηματιών. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν φυσικά είναι ότι εκτός από εμένα που χάνουν από πελάτη (και έχω αγοιράσει 2000 ευρώ πράγματα) χάνουν και όλους όσους απευθύνονται σε μένα συμβουλευτικά για κατεύθυνση αγορών, που σημαίνει μεγάλος πλήθων υπαλλήλων και φοιτητών του Πολυτεχνείου που εργάζομαι, όλοι οι συγγενείς και φίλοι της Θεσ/νίκης που ενημερώνονται και πελάτες τεχνικής υποστήριξης που κάνω, γραφεία κλπ. Περιμένω τα σχόλιά σας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PARASwrite Δημ. October 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2010 εγώ όταν αγοράζω δεν έχω κάποιο πρόβλημα. το κακό στην όλη υπόθεση ήταν που δεν σε ενημέρωσαν όταν θα το έστελναν την άλλη εβδομάδα. το ότι το πήγες πίσω λέγοντας φυσικά την αλήθεια δεν σημαίνει και πολλά, γιατί μπορεί να το χαλούσες και να το πήγαινες. γενικά σε τέτοια θέματα κάλο είναι να μιλάς απευθείας με διευθυντές και όχι με τους ίδιους τους πωλητές. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
themaras7 Δημ. October 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2010 δυστυχώ το e-shop έχει πέσει πολύ και σε εξυπηρέτηση και σε τιμές!είχα ένα παρόμοι θέμα αλλά όχι όσο αφορά το κομμάτι του ελατωματικού!είχα παραγγείλει ένα ασύρματο mouse το οποίο έλεγε άμεσα διαθέσιμο από το μαγαζί από το οποίο θα το έπαιρνα!έκανα την παραγγελία και όταν μου ήρθε το mail της επιβεβαίωσης το προϊόν δεν ήταν διαθέσιμο!εντάξει επειδή δεν καιγόμουν και τόσο διάλεξα ένα άλλο και πήγα και το πήρα!το θέμα είναι γιατί να με βάλουν σε αυτή την διαδικασία όταν λέει ότι είναι διαθέσιμο;; οι πελάτες δεν φταίνε σε τίποτα που εκείνοι δεν ενημερώνουν το site τους!έτσι και αλλιώς οι τιμές τους δεν είναι και τρομερές!ίδιες τιμές με το πλαίσιο και πολλά ακόμα μαγαζιά!!γιατί να τους ξαναπροτιμήσω;; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thief Δημ. October 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2010 @lousou: Από τη μία καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου, από την άλλη όμως, αρχικά συμφώνησες να πάρεις άλλη συσκευή (δεν την έστειλαν εν αγνοία σου - η καθυστέρηση βέβαια σαφώς και είναι δικό τους σφάλμα) και επίσης η συσκευασία έχει ανοιχτεί, άρα δε μπορεί κάποιος να ξέρει αν το προϊόν έχει χρησιμοποιηθεί ή όχι. Το DOA αναφέρεται ξεκάθαρα σε αντικατάσταση ελαττωματικού προϊόντος και όχι σε επιστροφή χρημάτων για προϊόν που τελικά δε μας κάνει κατόπιν δοκιμής, οπότε και δε σχετίζεται το DOA με την περίπτωσή σου, που ζητάς επιστροφή χρημάτων. Να σημειώσω εδώ ότι το να μην παίζει καποιο ρούτερ με έναν πάροχο, δε σημαίνει αυτόματα ελάττωμα, αλλά συνήθως ασυμβατότητα. Ελπίζω να βρεις την άκρη και μετά τον έλεγχο να γίνει η επιστροφή χρημάτων ή έστω η πίστωση αυτών. ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr Th|eF Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lousou Δημ. October 19, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2010 (edited) Οι καθυστερήσεις πιστεύω συμβαίνουν σε όλους. Όταν όμως υποστηρίζεις πως διαθέτεις ένα προιόν και θα φτάσει σε σένα σε 1-2 μέρες ο πελάτης περιμένει να το έχει. Επιπλέον είναι απαράδεκτο το ότι δεν ενημερώθηκα εγκαίρως. Όσο για το DOA νομίζω πως είναι αδύνατον να διαπιστώσεις αν ένα προιόν δουλεύει αν δεν ανοίξεις τη συσκευασία έτσι? Το θέμα είναι ότι για μένα λέει ISDN router και δε δουλεύει ενώ το speedtouch συγχρονίζει σε 8mbit download σταθερά χωρίς διακοπές. Άρα για τον πελάτη είναι ελαττωματικό και εμπίπτει σε DOA. Στη σελίδα επίσης αναφέρεται επιτόπου αντικατάσταση σε ΘΕΣ/ΝΙΚΗ γιατί υπάρχει τεχνικό τμήμα. Άλλη μία παραπλάνηση δηλαδή. Άρα είτε επιστρέφεται επειδή δουλεύει αλλά δεν το θέλω, είτε αντικαθίσταται επιτόπου και επιστρέφεται λόγω DOA. Και στις 2 περιπτώσεις είναι δεδομένο ότι θα επιστραφεί, όπως και να χει. Επίσης βάσει νόμου είναι υποχρεωμένες οι εταιρίες εφόσον επιστραφεί το προιόν στη συσκευασία του να επιστρέψουν τα χρήματα και όχι πιστωτικό υπόλοιπο ή άλλο προιόν κατ απαίτηση του πελάτη. Που βλέπεις εσύ λοιπόν ότι πρέπει να περιμένω 7 μέρες για έλεγχο και ίσως επιστροφή? Δεν είναι εξαπάτηση αυτό? Γ μένα δε κοστίζει κάτι να κάνω μήνυση μια και τα έξοδά μου καλύπτονται από τη νομική μου προστασία και να απαιτήσω αποζημίωση για όλη αυτή την ταλαιπωρία και εξαπάτηση με ψευδείς όρους πώλησης. @lousou: Από τη μία καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου, από την άλλη όμως, αρχικά συμφώνησες να πάρεις άλλη συσκευή (δεν την έστειλαν εν αγνοία σου - η καθυστέρηση βέβαια σαφώς και είναι δικό τους σφάλμα) και επίσης η συσκευασία έχει ανοιχτεί, άρα δε μπορεί κάποιος να ξέρει αν το προϊόν έχει χρησιμοποιηθεί ή όχι. Το DOA αναφέρεται ξεκάθαρα σε αντικατάσταση ελαττωματικού προϊόντος και όχι σε επιστροφή χρημάτων για προϊόν που τελικά δε μας κάνει κατόπιν δοκιμής, οπότε και δε σχετίζεται το DOA με την περίπτωσή σου, που ζητάς επιστροφή χρημάτων. Να σημειώσω εδώ ότι το να μην παίζει καποιο ρούτερ με έναν πάροχο, δε σημαίνει αυτόματα ελάττωμα, αλλά συνήθως ασυμβατότητα. Ελπίζω να βρεις την άκρη και μετά τον έλεγχο να γίνει η επιστροφή χρημάτων ή έστω η πίστωση αυτών. Μου ήρθε μήνυμα στο κινητό για πίστωση και μετά από λίγο e-mail με το οποίο μου ζητάνε συγνώμη και αν θέλω μπορώ να πάρω και τα χρήματά μου πίσω. Να φανταστείτε ότι στο e-mail επιβεβαιώνουν ότι το προιόν επιστράφηκε σε πολύ καλή κατάσταση και δούλευε μια χαρά, επομένως άδικα με ταλαιπώρησαν. Άντε πείτε εσείς τώρα να το συνεχίσω ή να πάρω τα λεφτά? Εγώ πάντως ζημιώθηκα στον πελάτη μου. Edited October 19, 2010 by thief Συνεχόμενα μηνύματα - μπορείς να χρησιμοποιείς την "τροποποίηση" κάτω από το αρχικό μήνυμα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thief Δημ. October 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2010 (edited) Για το DOA, σαφώς και ισχύει αυτό που λες. Αλλά αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα ότι δεν είσαι στην κατηγορία του DOA, αφού ζητάς επιστροφή και όχι αντικατάσταση. Αν βρήκα σωστά το άρθρο, τότε λέει "Άρθρο 4, παρ. 10 10. Σε κάθε σύμβαση από απόσταση ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αναιτιολογήτως μέσα σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής του αγαθού ή της υπηρεσίας, αν δεν συμφωνήθηκε μακρότερη προθεσμία, επιστρέφοντας το αγαθό στην αρχική του κατάσταση. Αποκλείεται η επιβάρυνσή του με δαπάνη άλλη από τα έξοδα επιστροφής. Για την άσκηση του δικαιώματος αυτού η προθεσμία των δέκα (10) ημερών αρχίζει, για τα αγαθά, από την παραλαβή τους και, για τις υπηρεσίες, από την παραλαβή των εγγράφων που ενημερώνουν τον καταναλωτή ότι έχει συναφθεί η σύμβαση." Αυτή η "αρχική κατάσταση", δεν ξέρω αν εννοεί σφραγισμένο ή κάτι άλλο όμως. Το θέμα του ελαττωματικού, πιστεύω ότι δεν είναι ακριβώς όπως το λες για τέτοια προϊόντα. Συμβαίνει πολύ συχνά router κάποιας εταιρείας να παίζουν άψογα με συγκεκριμένο πάροχο, ενώ με άλλο πάροχο να μη συγχρονίζουν καν, σχετίζεται με το DSLAM το θέμα αυτό. Εγώ πχ είχα ένα zyxel που έπαιζε άψογα όσο ήμουν με ΟΤΕ και όταν πήγα forthnet σταμάτησε πλέον να λειτουργεί - είχε συνεχώς διακοπές. Το έδωσα στην αδερφή μου που στο γραφείο έχει OTE και παίζει εκεί κανονικά πλέον. Δε μπορώ να θεωρήσω το zyxel ελαττωματικό, αλλά ασύμβατο με τη forthnet. Είναι όπως οι επεξεργαστές - το ότι είναι s775 για παράδειγμα δε σημαίνει ότι θα "παίξει" σε οποιαδήποτε μητρική s775 - πρέπει πρώτα να δούμε το support list του κάθε μοντέλου μητρικής. Από τη στιγμή βέβαια που στο αλλάζουν, άδικα μάλλον το συζητάμε. Λένε όμως ότι λειτουργεί μια χαρά, άρα μάλλον ασύμβατο είναι. Ο τυπικός έλεγχος είναι πιστεύω λογικός (των 7 ημερών που λες), αφού δεν ακολούθησες το DOA (δεν εφαρμόζεται στην περίπτωσή σου). Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι δεν πηγαίνω κόντρα σ'αυτά που λες, απλά εκθέτω τις απόψεις μου, συζήτηση κάνουμε. Εάν εσύ ζημιώθηκες, μπορείς να το συνεχίσεις αν θες. Τα λεφτά σου πάντως πάρτα σε κάθε περίπτωση. Edited October 19, 2010 by thief ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr Th|eF Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. October 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2010 lousou διέγραψα το μήνυμά σου διότι το myphone δεν είναι ο χώρος για να δημοσιεύεις την προσωπική σου αλληλογραφία. Επίσης, δεδομένου ότι το κατάστημα σου απάντησε, θεωρώ ότι το θέμα το οποίο άνοιξες έχει επιτελέσει το σκοπό του και το τι θα κάνεις από εδώ και μπρος δεν αφορά το myphone και τους χρήστες του. Εαν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη που αξίζει να δημοσιευτεί, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου. :lock: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts