Jump to content

Πρόβλημα στην ανάγνωση εξωτερικού δίσκου

sp3cial
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια φίλη μου έριξε το PC κατα λάθος και χτύπησε στο πάτωμα. Δουλεύει μια χαρά ευτυχώς αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπει τον εξωτερικό σκληρό. Τον εμφανίζει ως άγνωστη συσκευή. Φορτώνει κανονικά αλλά δεν διαβάζει τίποτα απο μέσα. Σαν να είναι κενός. Δοκίμασε σε όλες τις θύρες USB χωρίς αποτέλεσμα. Στο laptop τον εμφανίζει κανονικά τον εξωτερικό σκληρό.

Καμιά βοήθεια στο τι μπορούμε να κάνουμε;

Βγάζεις τον σκληρό από το USB, κλείνεις το PC, βάζεις τον σκληρό σε άλλο USB του PC, ανοίγεις το PC και πρέπει το PC να του δώσει ρεύμα για να ανοίξει.

Από εκεί και πέρα αν δεν τον βρει, δεν μπορώ να πω κάτι. Μόνο αν τον είχα μπροστά μου θα έβρισκα το πρόβλημα.

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

να πω και εγω το προβλημα μου...μια και βρηκα αναλογο τοπικ...

σε μενα παιδια ο εξωτερικος ενω αργουσε τελευταια να ανοιξει(lacie) απο χθες ενω ανοιγει το φωτακι κτλ δεν τον διαβαζει το pc μου με τιποτα.......

το θεμα ειναι οτι ειχα παρα πολυ πραγμα μεσα...και μερικα δεν τα ξαναβρισκεις με τιποτα...

υπαρχει καποιος τροπος να καταφερω να τον κανω να το διαβασει το pc μου εστω και για μια φορα........?

εχω δοκιμασει τα παντα..καλωδια μπριζα κτλ αλλα τζιφος...

το θεμα ειναι οτι ανοιγει....κανει θορυβο οταν τον αγγιζω δειχνει δηλαδη ο σκληρος δουλευει αλλα δεν τον ανοιγουν τα windows με τιποτα....

Μια πιθανή λύση, αφού λες ότι ο σκληρός κάνει κανονικά spin-up και λειτουργεί, είναι να τον βγάλεις από τη θήκη και να τον συνδέσεις κατευθείαν στη μητρική σου, μήπως και έχει ζημιά ο controller της θήκης.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

• 1 month later...
Καλημερα και απο εμενα...Εχω ενα παρα πολυ σοβαρο με τον Εξωτερικο μου Σκληρο Δισκο της Samsung 1TB...Ενο ητανε ανοιχτος ο δισκος μπερδευτηκαν τα καλωδια και ο φιλος μου τον εριξε κατω τον συνδεσα και ο δισκος δουλευε μια χαρα εκανα την δουλεια μου και τον εκλεισα..Μετα απο ωρες τον ανοιξα παλι αλλα αυτην την φορα ειχε καπιο Lag δουλεψε για λιγο και μετα αρχισε να κανει ενα θορυβο τικ τικ τικ τικ σαν να περναει ι βελονα απο πανο και να χτυπαει στην αλλη ακρη του δισκου...Ο σκληρος Δισκος Ενω Φερνει Στροφες κανονικα ακουγετε αυτος ο θορυβος Συνεχεια και δεν Μπορει να γινει αναγνωριση απο τα windows...Το πρωτο πραγμα που εκανα ητανε να τον βγαλω και να τον συνδεσω στον σταθερο μου υπολογιστη μεσα στο κουτι με Sata kai Reyma αλλα και παλι τπτ...Επειτα ειδα ενα βιντεο στο youtube που αναφερει πως μπορεις να τον βαλεις στην καταψυξη τυλιγμενο σε πετσετα και αεροστεγοσ κλισμενο..Το εκανα και αυτο αλλα και παλι τπτ...Παιδια σας παρακαλω ας με βοηθησει καποιος αν ξερει κατι,Δεν με ενδιαφερει ο σκληρος ουτε η αξια του αλλα ειχα μεσα Φωτογραφιες τις οποιες δεν μπορω να βρω ξανα για αυτο αλλοτε λεγονται και αναμνησεις...Ελπιζω να μην Σας κουρασα και ευελπιστο για καποια λυση
Επιτρέπεται 1 εικόνα όχι μεγαλύτερη από 420 X 150 pixels και όχι μεγαλύτερη από 16K.