Jump to content

[Modding] Motorola Milestone

xoulis_
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα, προσπα8ησα να περασω την froyo.. αφου εκανα ολες τις ενεργειες τωρα δεν φορτιζει αλλα κ δεν αναβει.. υπαρχει καποια λυση ? παταω να μπω στο bootloader κ λεει low batery κ σβηνει.. αλλα δεν φορτιζει κιολας.. βαζω τον φορτιστη κ δειχνει το M κολλημενο για ωρα κ τιποτα αλλο :(

• Απαντήσεις 865
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Toυ Feeyo νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερη στη μπαταρία....

Είναι ο μόνος λόγος που πήγα στη Cronos....

Eκτός αν σε σένα κρατούσε πάλι το ίδιο η μπαταρία με του nadlabak....

Γιατί ούτε του nadlabak την είχα βάλει με το "σωστό" τρόπο.....

Λοιπόν amdnikos άλλαξα το 10overclock στο /system/etc/init.d και έβαλα τα εξής:

#!/system/bin/sh

insmod /system/lib/modules/overclock_milestone_21.ko

echo 0xc0295704 > /proc/overclock/cpufreq_stats_update_addr

echo 0xc004e4b0 > /proc/overclock/omap2_clk_init_cpufreq_table_addr

echo 56 > /proc/overclock/max_vsel

echo 900000 > /proc/overclock/max_rate

echo "4 600000000 46" > /proc/overclock/mpu_opps

echo "3 400000000 34" > /proc/overclock/mpu_opps

echo "2 125000000 22" > /proc/overclock/mpu_opps

echo "1 600000" > /proc/overclock/freq_table

echo "2 400000" > /proc/overclock/freq_table

echo "3 125000" > /proc/overclock/freq_table

insmod /system/lib/modules/cpufreq_interactive.ko

echo interactive > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor

#

# Memory management

# Optimized by Feeyo, cronosproject.org

#

echo "1" > /proc/sys/vm/swappiness

echo "1536,3072,4096,15360,17920,20480" > /sys/module/lowmemorykiller/parameters/minfree

echo "interactive" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor

echo "125000" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq

echo "900000" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq

pm setInstallLocation 1

Και άκου το παράξενο.... Και το SetCPU και το Overclock Widget μου δείχνει:

550 max και 250 min...

Και επιπλέον τo SetCPU δεν αναγνωρίζει τον interactive governor αλλά μου δείχνει ότι δουλεύει με τον οndemand governor...

Eίναι δυνατόν???

Το script σωστο ειναι. Για να βλεπεις συχνοτητες, θερμοκρασιες κατεβασε απο market το os monitor. Αν για καποιο λογο παραμενει στα 550 σβησε το αρχειο 10overclock και το αντιγραφο που εχει κρατησει με το ονομα overclock.bak το μετονομαζεις με root explorer σε overclock. μετα κανεις reboot για να γινουν apply οι αλλαγες.

Καλημερα, προσπα8ησα να περασω την froyo.. αφου εκανα ολες τις ενεργειες τωρα δεν φορτιζει αλλα κ δεν αναβει.. υπαρχει καποια λυση ? παταω να μπω στο bootloader κ λεει low batery κ σβηνει.. αλλα δεν φορτιζει κιολας.. βαζω τον φορτιστη κ δειχνει το M κολλημενο για ωρα κ τιποτα αλλο :(

1.Βγαζεις το τηλ απο ρευμα.

2.Αφαιρεις μπαταρια για 30 δεπτερολεπτα.

3.Ξαναβαζεις μπαταρια.

4.Το βαζεις παλι στο ρευμα.

5.ΔΕΝ προσπαθεις να αναψεις το τηλ,ασε το τηλ να αναψει μονο του.(μπορει να παρει και μισαωρο, αρα μη βιαζεσαι)

Το script σωστο ειναι. Για να βλεπεις συχνοτητες, θερμοκρασιες κατεβασε απο market το os monitor. Αν για καποιο λογο παραμενει στα 550 σβησε το αρχειο 10overclock και το αντιγραφο που εχει κρατησει με το ονομα overclock.bak το μετονομαζεις με root explorer σε overclock. μετα κανεις reboot για να γινουν apply οι αλλαγες.

Αυτό έκανα έσβησα το δικό μου 10overclock, μετονόμασα το 10overclock.bak που είχε δημιουργηθεί σε 10overclock και έκανα restart. Και δουλεύει κανονικά, αλλά το .bak είναι το παλιό όχι αυτό που ήθελα εγώ...

Εdit: Το είχα αλλάξει στο PC και μετά το πέρασα με Root Exrlorer στο /system/etc/init.d και του έδωσα permission rw-r--r-- και δεν δούλευε...

Tώρα το άλλαξα εξωλοκλήρου στο τηλέφωνο με τον RootExplorer (οpoen in text editor) έκανα restart και δουλεύει μια χαρά....

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

1.Βγαζεις το τηλ απο ρευμα.

2.Αφαιρεις μπαταρια για 30 δεπτερολεπτα.

3.Ξαναβαζεις μπαταρια.

4.Το βαζεις παλι στο ρευμα.

5.ΔΕΝ προσπαθεις να αναψεις το τηλ,ασε το τηλ να αναψει μονο του.(μπορει να παρει και μισαωρο, αρα μη βιαζεσαι)

Το εκανα το αφησα πανω απο μια ωρα στο ρευμα.. τωρα δεν αναβει καθολου το κινητο οταν το βαζω στο ρευμα αναβει παλι το M κ τιποτα..Απο το PC φορτιζει αν δεν ειναι ανοιχτο ? υπαρχει περιπτωση να το επαναφερω ? Ολη η ιστορια ξεκινησε αφου του ειχα περασει πριν λιγες μερες την froyo κ δουλευε κανονικα παω σε μια καφετερια κ κ ανοιγω να μπω wifi δεν εβρισκε καθολου το ασυρματο που ειχα μπει κ αλλες φορες κ την ιδια μερα ημουν κ με αλλο κινητο μεσα wifi. Λεω δεν του κανω ενα restart μηπως εχει κολλησει..Με το που ανοιγει μου βγαζει brower με μια σελιδα με το οποιο αποκει ειχα κανει ολες τις ενεργιες για την froyo κ το τηλεφωνο εμενε εκει ουτε μενου ουτε τιποτα, και γιαυτο αναγκαστικα να την περασω παλι..Κ εγινε αυτο που εγινε να μην αναβει τωρα :( συγνωμη που σας κουρασα:blink:

Αυτό έκανα έσβησα το δικό μου 10overclock, μετονόμασα το 10overclock.bak που είχε δημιουργηθεί σε 10overclock και έκανα restart. Και δουλεύει κανονικά, αλλά το .bak είναι το παλιό όχι αυτό που ήθελα εγώ...

Εdit: Το είχα αλλάξει στο PC και μετά το πέρασα με Root Exrlorer στο /system/etc/init.d και του έδωσα permission rw-r--r-- και δεν δούλευε...

Tώρα το άλλαξα εξωλοκλήρου στο τηλέφωνο με τον RootExplorer (οpoen in text editor) έκανα restart και δουλεύει μια χαρά....

δεν κανείς ενα nandroid backup

να μας το δώσεις????

Το εκανα το αφησα πανω απο μια ωρα στο ρευμα.. τωρα δεν αναβει καθολου το κινητο οταν το βαζω στο ρευμα αναβει παλι το M κ τιποτα..Απο το PC φορτιζει αν δεν ειναι ανοιχτο ? υπαρχει περιπτωση να το επαναφερω ? Ολη η ιστορια ξεκινησε αφου του ειχα περασει πριν λιγες μερες την froyo κ δουλευε κανονικα παω σε μια καφετερια κ κ ανοιγω να μπω wifi δεν εβρισκε καθολου το ασυρματο που ειχα μπει κ αλλες φορες κ την ιδια μερα ημουν κ με αλλο κινητο μεσα wifi. Λεω δεν του κανω ενα restart μηπως εχει κολλησει..Με το που ανοιγει μου βγαζει brower με μια σελιδα με το οποιο αποκει ειχα κανει ολες τις ενεργιες για την froyo κ το τηλεφωνο εμενε εκει ουτε μενου ουτε τιποτα, και γιαυτο αναγκαστικα να την περασω παλι..Κ εγινε αυτο που εγινε να μην αναβει τωρα :( συγνωμη που σας κουρασα:blink:

Βάλε το στο PC και συνδεμένο με το usb μπες στον bootloader. Μήπως σε αφήσει να περάσεις κανένα .sbf (την GOT 2.36) με το RSDLite...

δεν κανείς ενα nandroid backup

να μας το δώσεις????

Ποιο να σου κάνω Nandroid??? Το 10overclock file που χρησιμοποιώ???

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Βάλε το στο PC και συνδεμένο με το usb μπες στον bootloader. Μήπως σε αφήσει να περάσεις κανένα .sbf (την GOT 2.36) με το RSDLite...

Αναβοσβηνει το low batery κ μετα απο λιγο σβηνει :S

Τη RAM όπως το έχεις στίσει τωρα ....

(όπως αυτήν Cronos_1.0.0._with_latest_fixes_20101012-1227)

βασικά σε αυτήν μου έσκαγε συνεχεία στα μηνύματα ηλεκτρονικοί ταχυδρομείου.

Edited by sinepofli

Λογικο, και εννοειτε οτι αν το edit το κανεις με οτιδηποτε αλλο πλην του root explorer η linux στη περιπτωση σου εικαζω με notepad αλλαζει η καταληξη του αρχειου υποχρεωτικα σε .txt οποτε και το ερμο το τηλ δε μπορουσε να αναγνωρισει το 10overclock οποτε γυρισε και στα μαμα settings. Απλα δεν ειπες απο την αρχη οτι το edit δε το εκανες με root explorer αλλα με το notepad και τσεκαροντας το script γραμμη γραμμη δεν καταλαβα γιατι δε μπορουσε να το φορτωσει κανονικα.

Για κάνε το άλλο...

Μόλις το βάλεις στην μπρίζα, πάτα κατευθείαν το Χ από το keyboard μήπως σε βγάλει στο Recovery...

Αν σε βγάλει, κάνε wipe data/factory reset και μετά reboot....

Kαι πες μου....

Τη RAM όπως το έχεις στίσει τωρα ....

όπως αυτήν Cronos_1.0.0._with_latest_fixes_20101012-1227

Αφού πριν λίγα post έδωσα το link.... Να την ξανανεβάζω???

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Θα στο πω αλλη μια φορα ακομα. :p

Το τηλ σου για καποιο λογο εχει κανει reset τα stats της μπαταριας.

Αφου βγαλεις τη μπαταρια για καμποσα δεπτερολεπτα. την ξαναβαζεις και το βαζεις στο ρευμα με το φορτιστη του. ΟΧΙ μεσω usb υπολογιστη.

Αστο αρκετη ωρα χωρις να προσπαθησεις να το αναψεις. Μπορει να χρειαστει και πανω απο μιση ωρα.

Θα στο πω αλλη μια φορα ακομα. :p

Το τηλ σου για καποιο λογο εχει κανει reset τα stats της μπαταριας.

Αφου βγαλεις τη μπαταρια για καμποσα δεπτερολεπτα. την ξαναβαζεις και το βαζεις στο ρευμα με το φορτιστη του. ΟΧΙ μεσω usb υπολογιστη.

Αστο αρκετη ωρα χωρις να προσπαθησεις να το αναψεις. Μπορει να χρειαστει και πανω απο μιση ωρα.

Οταν το βαλω στην μπριζα κ βγαλει το M πρεπει να ειναι συνεχεια αναμενω μεχρι να φορτισει ?

Οταν το βαλω στην μπριζα κ βγαλει το M πρεπει να ειναι συνεχεια αναμενω μεχρι να φορτισει ?

Αν ξηλωσεις μπαταρια για καμποσα δεπτερολεπτα, λογικα δε θα σου βγαλει το m απλα πιθανων να σου δειχνει το status της φορτισης.

Αν για καποιο λογο το τηλ μπουταρει απο μονο του βαζωντας στη μπριζα, απλα αφησε το κατω χωρις να πατας οποιοδηποτε πληκτρο.

(την μπαταρια την βγαζεις χωρις το τηλ να ειναι στο ρευμα) :p

Λογικο, και εννοειτε οτι αν το edit το κανεις με οτιδηποτε αλλο πλην του root explorer η linux στη περιπτωση σου εικαζω με notepad αλλαζει η καταληξη του αρχειου υποχρεωτικα σε .txt οποτε και το ερμο το τηλ δε μπορουσε να αναγνωρισει το 10overclock οποτε γυρισε και στα μαμα settings. Απλα δεν ειπες απο την αρχη οτι το edit δε το εκανες με root explorer αλλα με το notepad και τσεκαροντας το script γραμμη γραμμη δεν καταλαβα γιατι δε μπορουσε να το φορτωσει κανονικα.

Στο word pad τo έφτιαξα και εννοείτε ότι ΔΕΝ το έσωσα με κάποια κατάληξη, αλλά σκέτο....

Και μετά το πέρασα στην κάρτα μνήμης και από εκεί με τον RootExplorer το έβαλα στην θέση του και του έδωσα και τα permissions που είπα....

Πάντα χωρίς καμία κατάληξη....

Το έχω ξανακάνει να φτιάξω το 10overclock στο WordPad και μετά να κάνω τα ίδια και να δουλεύει κανονικά... Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι σκάλωμα είχε φάει....

Αν ξηλωσεις μπαταρια για καμποσα δεπτερολεπτα, λογικα δε θα σου βγαλει το m απλα πιθανων να σου δειχνει το status της φορτισης.

Αν για καποιο λογο το τηλ μπουταρει απο μονο του βαζωντας στη μπριζα, απλα αφησε το κατω χωρις να πατας οποιοδηποτε πληκτρο.

(την μπαταρια την βγαζεις χωρις το τηλ να ειναι στο ρευμα) :p

Αν του βγάλει το M πάει να πει ότι το τηλέφωνο μπουτάρει μόνο του... Κανονικά αν του βγάλει την μπαταρία 20 δευτερόλεπτα που λες και συ και μετά την ξαναβάλει και το βάλει στο ρεύμα πρέπει να του βγάλει μόνο το animation της φόρτισης...

Αν δεν του το κάνει αυτό, εκτός από τα stats της μπαταρίας, θα έχει φάει και άλλο κόλημα...

@iliaspot

Κάνε πρώτα ότι ακριβώς γράφει ο amdnikos (βγάλε δηλαδή την μπαταρία, χωρίς να είναι στο ρεύμα το κινητό, αστην κανενα λεπτό εκτός, μετά ξαναβάλτην και μετά βάλε το κινητό στο ρεύμα...)

Και αν δεν πιάσει....

...Δοκίμασε με το που το βάλεις στην μπρίζα να έχεις πατημένο το X του keyboard μήπως σε βάλει σε Recovery και κάνεις wipe factory reset???

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

@kalagas οχι δεν το ειχα κανει.. Το εκανα με εβαλε κ μολις πατησα factory reset.. Αλλα μου εβαλε παλι το Μ αφου του εκανα reboot Edited by iliaspot

δεν έκανες αλλαγές στο 10overclock .

Nαι και τις έγραψα και αυτές... Για αυτό θα με βάζεις στην διαδικασία να κάνω Νandroid Backup και να το ξανά ανεβάζω....???

Αφού μπορείς να το κάνεις και μόνος σου....

Το 10overclock που έχω τώρα είναι το εξής:

#!/system/bin/sh

insmod /system/lib/modules/overclock_milestone_21.ko

echo 0xc0295704 > /proc/overclock/cpufreq_stats_update_addr

echo 0xc004e4b0 > /proc/overclock/omap2_clk_init_cpufreq_table_addr

echo 56 > /proc/overclock/max_vsel

echo 900000 > /proc/overclock/max_rate

echo "4 600000000 46" > /proc/overclock/mpu_opps

echo "3 400000000 34" > /proc/overclock/mpu_opps

echo "2 125000000 22" > /proc/overclock/mpu_opps

echo "1 600000" > /proc/overclock/freq_table

echo "2 400000" > /proc/overclock/freq_table

echo "3 125000" > /proc/overclock/freq_table

insmod /system/lib/modules/cpufreq_interactive.ko

echo interactive > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor

#

# Memory management

# Optimized by Feeyo, cronosproject.org

#

echo "1" > /proc/sys/vm/swappiness

echo "1536,3072,4096,15360,17920,20480" > /sys/module/lowmemorykiller/parameters/minfree

echo "interactive" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor

echo "125000" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq

echo "900000" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq

pm setInstallLocation 1

Άλλαξε το αν θες μόνος σου με τον RootExplorer (παρατεταμένο κλικ στο 10overclock και από το μενού που θα σου ανοίξει διάλεξε 'ΟPen in Text Editor" και άρχισε να αλλάζεις τιμές και μετά πάτα του κουμπί του μενού και πάτα Save and Exit και κάνε restart)...

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

@kalagas οχι δεν το ειχα κανει.. Το εκανα με εβαλε κ μολις πατησα factory reset.. Αλλα μου εβαλε παλι το Μ αφου του εκανα reboot

Αλλη μια και τελευταια φορα....

Ασε το τηλ στη μπριζα να φορτισει (30 λεπτα τουλαχιστον) κανε boot σε bootloader (το πανω πληκτρο στο dpad) και με rsdlite φλασαρε την got 2.36

@kalagas οχι δεν το ειχα κανει.. Το εκανα με εβαλε κ μολις πατησα factory reset.. Αλλα μου εβαλε παλι το Μ αφου του εκανα reboot

Ωραία για βγάλτο από το ρεύμα και ξανά κάνε αυτά που σου είπε ο amdnikos....(βγάλε δηλαδή την μπαταρία, χωρίς να είναι στο ρεύμα το κινητό, άστην κανενα λεπτό εκτός, μετά ξαναβάλτην και μετά βάλε το κινητό στο ρεύμα...), να δεις αν τώρα σε βγάλει στο animation της φόρτισης και όχι στο M...

Α κάτσε.......

Έχεις το Οpen Recovery στην κάρτα μνήμης?

Αν το έχεις... Ξανακάνε αυτό που σου είπα (με το που το βάλεις στην μπρίζα να έχεις πατημένο το X του keyboard) και μπες σε Recovery και πάτα το update.zip. Αν σε βγάλει στο Open Recovery κάνε ένα Nandroid Restore ή κάνε και τα 3 wipe και μετά από το μενού του Apply Update ξανά πέρασε την Cronos...

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Αλλη μια και τελευταια φορα....

Ασε το τηλ στη μπριζα να φορτισει (30 λεπτα τουλαχιστον) κανε boot σε bootloader (το πανω πληκτρο στο dpad) και με rsdlite φλασαρε την got 2.36

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σου κ sorry που σε κουρασα.. Εχεις προχειρο το λινκ της got 2.36 και υπαρχει κ ολες οι λειτουργιες βημα βημα μηπως εγω κοιτουσα λαθος κ εγινε αυτο που εγινε..

Έχεις το Οpen Recovery στην κάρτα μνήμης?

Αν το έχεις... Ξανακάνε αυτό που σου είπα (με το που το βάλεις στην μπρίζα να έχεις πατημένο το X του keyboard) και μπες σε Recovery και πάτα το update.zip. Αν σε βγάλει στο Open Recovery κάνε ένα Nandroid Restore ή κάνε και τα 3 wipe και μετά από το μενού του Apply Update ξανά πέρασε την Cronos...

Aν γίνει αυτό... Μετά για να είσαι σίγουρος, θα πρέπει να κάνεις τον σωστό τρόπο που περιέγραψε ο amdnikos σε προηγούμενη σελίδα...

Να περάσεις δηλαδή την GOT 2.36 με RSDLite, να μπεις μετά σε OpenRecovery, να κάνεις τα 3 wipe, να περάσεις την Cronos ή όποια άλλη θες, να ξανάκάνεις τα 3 wipe και μετά να κάνεις reboot....

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σου κ sorry που σε κουρασα.. Εχεις προχειρο το λινκ της got 2.36 και υπαρχει κ ολες οι λειτουργιες βημα βημα μηπως εγω κοιτουσα λαθος κ εγινε αυτο που εγινε..

Βρε δε με κουραζεις απλα αυτα που ζητας τα εχω γραψει ισα με 10 φορες στις τελευταιες 10 σελιδες.:lol:

Φαντασου εχω αρχιζει και κουραζω τον ευατο μου τοσες φορες που τα εγραψα.:p

Κοιτα λοιπον στις τελευταιες 10 σελιδες και εχω βημα βημα ολη την διαδικασια με μεγαλη λεπτομερεια.

Βρε δε με κουραζεις απλα αυτα που ζητας τα εχω γραψει ισα με 10 φορες στις τελευταιες 10 σελιδες.:lol:

Φαντασου εχω αρχιζει και κουραζω τον ευατο μου τοσες φορες που τα εγραψα.:p

Κοιτα λοιπον στις τελευταιες 10 σελιδες και εχω βημα βημα ολη την διαδικασια με μεγαλη λεπτομερεια.

Ευχαριστω, εκανα αυτο που ειπες εβγαλα την μπαταρια για κανα 2 λεπτα την εβαλα παλι, πατησα συνεχομενα το X την ωρα που εβαλα το ρευμα ανοιξε το recovery mode πατισα wipe /factory μετα το εσβησα για να φορτισει.. Οταν το εσβησα εβαλα παλι τον φορτιστει στην μπριζα μου εδειξε το M κ μετα απο λιγο βγηκε το εικονιδιο της μπαταρια το οποιο εγραφε 2% :blink: απο εκεινη στην στιγμη εδειξε πως φορτιζει μετα απο λιγο εφυγε κ το σημα της μπαταριας κ αναψε το φωτακι της φορτισεις κ το αφησα να φορτισει καμια 1μιση ωρα.. Τελικα αναψε κ περασα την froyo κ ολα οκ..

Ευχαριστω, εκανα αυτο που ειπες εβγαλα την μπαταρια για κανα 2 λεπτα την εβαλα παλι, πατησα συνεχομενα το X την ωρα που εβαλα το ρευμα ανοιξε το recovery mode πατισα wipe /factory μετα το εσβησα για να φορτισει.. Οταν το εσβησα εβαλα παλι τον φορτιστει στην μπριζα μου εδειξε το M κ μετα απο λιγο βγηκε το εικονιδιο της μπαταρια το οποιο εγραφε 2% :blink: απο εκεινη στην στιγμη εδειξε πως φορτιζει μετα απο λιγο εφυγε κ το σημα της μπαταριας κ αναψε το φωτακι της φορτισεις κ το αφησα να φορτισει καμια 1μιση ωρα.. Τελικα αναψε κ περασα την froyo κ ολα οκ..

Πολυ ομορφα, απλα γιναν reset τα battery stats, wipe τελικα δε χρειαζοταν να κανεις ουτε reflash. Αν ειχες απο την αρχη υπομονη και αφηνες το τηλ για αρκετη ωρα στο ρευμα, θα αρχιζε να νοιωθει η μπαταρια και δε θα κουραζαμε τοσο το θεμα. :p