Jump to content

Τι γνώμη έχετε για την ποπ μουσική;

Daydreamer
 Κοινοποίηση

Τι γνώμη έχετε για την ποπ μουσική;  

91 members have voted

1. 1. Τι γνώμη έχετε για την ποπ μουσική;

• Θετική (ακούω και μου αρέσει)
      28
    • Αρνητική (τα τραγούδια είναι σκουπίδια)
      36
    • Ουδέτερη (ακούω για πλάκα χωρίς να την εκτιμάω)
      16
    • Άλλη (Πιστεύω ότι όλα τα μουσικά είδη έχουν κάποια αξία)
      11

Recommended Posts

Ποια είναι η γνώμη σας για τη σημερινή εκδοχή της ποπ μουσικής;

Αναφέρομαι στο λεγόμενο ελαφρολαϊκό είδος ή λαικοπόπ :wacko:

Μερικά χειροπιαστά παραδείγματα: Δέσποινα Βανδή (Μαλέα), Άννα Βίσση, Πέγκυ Ζήνα, Έλλη Κοκκίνου κτλ (και άλλοι γελοτοποιοί)

Ξένα παραδείγματα: Μαντόνα, Μπρίτνευ κτλ

Έχετε θετική γνώμη; Πιστεύετε ότι σαν μουσικό είδος έχει κάποια ποιότητα ή απευθύνεται σε άτομα χωρίς ιδιαίτερα μουσικά γούστα και γνώσεις;

Ο λόγος της δημοσκόπησης είναι για να διαπιστωθεί άν τελικά είναι μειοψηφία ή πλειοψηφία όλοι αυτοί που τη σνομπάρουνε (μεταξύ αυτών και ο γράφων ;) )

I would be crying tears of laughter

If I could see me smile again

I still reach for the stars, but all I touch is my horizon

I still believe my eyes, but all I see is my blindness

I still believe my ears, but all I hear is lasting silence

• Απαντήσεις 88
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Γενικά, πέρα από 3-4 τραγούδια, δεν μου αρέσει καθόλου η pop... ούτε το star system της.

ακουω pop μουσικη και ξενη και ελληνικη...καλα δεν τρελενομαι γι' αυτην αλλα εχει κατι το ωραιο

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif

SuRf to the EdGe!!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mikem4600 (12 Μάρ. 2004 , 15:39)

Γενικά, πέρα από 3-4 τραγούδια, δεν μου αρέσει καθόλου η pop... ούτε το star system της.

Μαζί σου και εγώ.....

Συμφωνώ απόλυτα... :cool:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Daydreamer (12 Μάρ. 2004 , 13:39)

(και άλλοι γελοτοποιοί)

μονος σου το ειπες ;)

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

To ""malea'' ti einai???

Genika afta ta tragoudia ksehniountai meta apo ena orismeno hroniko diastima opote einai san ta profilaktika.Ta akous-hrisimopoieis mia fora kai meta ta petas..

Mutilator :shifty:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (13 Μάρ. 2004 , 00:30)

To ""malea'' ti einai???

Genika afta ta tragoudia ksehniountai meta apo ena orismeno hroniko diastima opote einai san ta profilaktika.Ta akous-hrisimopoieis mia fora kai meta ta petas..

Και που είναι το κακό. Ο σκοπός είναι να σε διασκεδάζει το τραγούδι. Αν το καταφέρνει, δε βλέπω που είναι το πρόβλημα. :)

Αν δεν το καταφέρνει μπορείς απλά να πεις "δεν ακούω Βανδή, γιατί δε με διασκεδάζουν τα τραγούδια της" και να ακούσεις κάτι άλλο που σε εκφράζει.

-Τα τραγούδια δεν είναι μόνο για να μας διασκεδάζουν αλλά και για να μας ψυχαγωγούν και να μας ευαισθητοποιούν πολλές φορές. Μερικές φορές κάποια τραγούδια βοηθούν να εκτονώσουμε συναισθήματα μας όπως θλίψη απογοήτευση ή και θυμό/οργή. Άλλα τραγούδια μας κάνουν πιο ευαισθητοποιημένους απέναντι σε κάποια ζητήματα και περνάνε τα δικά τους πολιτικά μηνύματα.

-Όταν ένα τραγούδι είναι καλό τότε δεν έχει ημερομηνία λήξεως, δηλαδή δε παύει να παίζεται και να ακούγεται μετά από κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα γιατί πολύ απλά συνεχίζει να είναι καλό. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να μαστε σε μια άλλη φάση της ζωής μας που να μη μας εκφράζει πια ή να περάσει ο καιρός και πλέον το τραγούδι να ναι αποκομένο από το σήμερα (πχ ρεμπέτικα) λόγω πολλών κοινωνικών συνθηκών...

-Ο βαθύτερος λόγος για τον οποίο αυτά τα τραγούδια της ποπ παύουν μετά από περίπου 1 μήνα να ακούγονται εντελώς είναι επειδή λειτουργούν σαν μόδα. Το φοράμε/ακούμε επειδή το ακούνε όλοι και γιατί θέλουμε να μαστε "ιν" και trendy. Αν αναζητήσετε βαθιά τους λόγους για τους οποίους ακούτε όλα τα νέα χιτς θα ανακαλύψετε από μόνοι σας ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά αίτια κι ότι τα τραγούδια αυτά δε σας εκφράζουν!

-Προσωπικά δε δέχομαι να ακούω ό,τι σκουπίδι βγάζουν οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι συνθέτες (ο Θεός να τους κάνει) και να τους γεμίζω τα πορτοφόλια για κάτι που σίγουρα δεν είναι αντάξιο της προσωπικότητας μου.

-Το πιο σημαντικό: "Μαλέα" νομίζω ότι είναι το αληθινό επίθετο της Βανδή! :lol: Ας το επιβεβαιώσει κάποιος γιατί δε θα μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ άμα μείνω με την απορία :worry:

:)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (13 Μάρ. 2004 , 00:30)

To ""malea'' ti einai???

το κανονικο επιθετο της Δεσποινα Βανδη.....

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif

SuRf to the EdGe!!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (13 Μάρ. 2004 , 19:51)

-Τα τραγούδια δεν είναι μόνο για να μας διασκεδάζουν αλλά και για να μας ψυχαγωγούν και να μας ευαισθητοποιούν πολλές φορές. Μερικές φορές κάποια τραγούδια βοηθούν να εκτονώσουμε συναισθήματα μας όπως θλίψη απογοήτευση ή και θυμό/οργή. Άλλα τραγούδια μας κάνουν πιο ευαισθητοποιημένους απέναντι σε κάποια ζητήματα και περνάνε τα δικά τους πολιτικά μηνύματα.

Φυσικά. Αλλά η μουσική που συζητάμε εδώ εξυπηρετεί το σκοπό της διασκέδασης κατά κύριο λόγο. Οπότε ποιός ο λόγος να προβληματιστείς για τη διάρκεια ενός κομματιού;

Να μου πεις για άλλα είδη μουσικής, να πω ναι.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (13 Μάρ. 2004 , 19:51)

-Ο βαθύτερος λόγος για τον οποίο αυτά τα τραγούδια της ποπ παύουν μετά από περίπου 1 μήνα να ακούγονται εντελώς είναι επειδή λειτουργούν σαν μόδα. Το φοράμε/ακούμε επειδή το ακούνε όλοι και γιατί θέλουμε να μαστε "ιν" και trendy. Αν αναζητήσετε βαθιά τους λόγους για τους οποίους ακούτε όλα τα νέα χιτς θα ανακαλύψετε από μόνοι σας ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά αίτια κι ότι τα τραγούδια αυτά δε σας εκφράζουν!

Δηλαδή αν βγω εγώ έξω και θέλω να πάω να διασκεδάσω, να χορέψω και γενικά να περάσω καλά, πάει να πει ότι το κάνω για να είμαι in και trendy; :eek:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (13 Μάρ. 2004 , 22:08)

Φυσικά. Αλλά η μουσική που συζητάμε εδώ εξυπηρετεί το σκοπό της διασκέδασης κατά κύριο λόγο. Οπότε ποιός ο λόγος να προβληματιστείς για τη διάρκεια ενός κομματιού;

Να μου πεις για άλλα είδη μουσικής, να πω ναι.

Έχεις δίκιο αλλά επιμένω ότι μπορώ να διασκεδάσω πηγαίνοντας για παράδειγμα και σε μια ροκ συναυλία :cool:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (13 Μάρ. 2004 , 22:08)

Δηλαδή αν βγω εγώ έξω και θέλω να πάω να διασκεδάσω, να χορέψω και γενικά να περάσω καλά, πάει να πει ότι το κάνω για να είμαι in και trendy; :eek:

Πραγματικά μπορείς να πας και να διασκεδάσεις σε κάτι πιο ποιοτικό. Για παράδειγμα δε θα μπορούσα να εντάξω στην ίδια κατηγορία το πρόγραμμα της Ζήνας (μπλιαχ) και του Μιχάλη Χατζηγιάννη καθώς τα τραγούδια του τελευταίου είναι σαφώς πιο ποιοτικά.

Το δυσάρεστο είναι ότι ο κόσμος ανάμεσα στο ποπ ρεπερτόριο δείχνει να προτιμά περισσότερο τα πιο κακογραμμένα και κακόγουστα κομμάτια του είδους κι αυτό δε το καταλαβαίνω :worry:

(Χωρίς να έχω διαβάσει τα προλεχθέντα)Καλή μουσική και η ποπ, δυστυχώς προσφέρεται για σουξέ της εποχής και έτσι και προωθείται...

Τα καλά ποπ κομμάτια μόνο πλειοψηφία δεν είναι...

Κακά τα ψέματα ο, τι πουλαέι παράγεται... Έτσι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά...

Δείτε σχετικά και ένα αντίστοιχο θέμα για την ποιότητα της μουσικής γενικοτερα... :p

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=10556

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (13 Μάρ. 2004 , 23:17)

Έχεις δίκιο αλλά επιμένω ότι μπορώ να διασκεδάσω πηγαίνοντας για παράδειγμα και σε μια ροκ συναυλία :cool:

Πραγματικά μπορείς να πας και να διασκεδάσεις σε κάτι πιο ποιοτικό.

Σαφώς, αλλά ο καθένας έχει το δικό του τρόπο διασκέδασης. Γενικά το θέμα του τι είναι καλόγουστο/κακόγουστο κτλ είναι τελείως υποκειμενικό. Οπότε δύσκολα βγαίνει άκρη σε τέτοιες συζητήσεις.

Κι εγώ πάντως προτιμώ άλλα ακούσματα, αλλά δε με χαλάει να ακούσω και Κοκκίνου πχ. Όλα ανάλογα με τη διάθεση είναι. :)

Γι αυτό και ψηφιζω το 3ο. Καλά είναι να τα ακούς λίγο και για την πλάκα κυρίως.

μπλιαχ μπλιαχ.

Ακούω όμως κανα 2 επειδή τυχαίνει να μου αρέσουν. :lol:

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool:

Σκουπίδια! :down:

Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.

Daily Article - Το Καλύτερο Άρθρο της Ημέρας

Τόσο λίγο ενδιαφέρον για το θέμα;;;

Βέβαια αυτό είναι και καλό αν το καλοσκεφτεί κανείς, αλλά θα προτιμούσα να γίνει ένας γόνιμος διάλογος :)

I would be crying tears of laughter

If I could see me smile again

I still believe my eyes, but all I see is my blindness

I still believe my ears, but all I hear is lasting silence

Υπάρχει και ποιοτική Pop αλλά τα παραδείγματα που έδωσες εσύ μόνο ποιοτικά δεν είναι. Εντάξει για διασκέδαση που και που σε κάνα πάρτυ καλά είναι αλλά τίποτα το σοβαρότερο. Τέσπα, δεν έχω ψάξει πολύ το χώρο της Pop και δε ξέρω για το ποια είναι ποιοτικά, πάντως ότι είπες sucks ass! ;)

• 2 weeks later...
  • 5 months later...

ena einai to idos...punk rock...ena to sigrotima...N I R V A N A..enas o "lkalitexnis" KURT Cobain...!!!!!!

akouste ta tragoudia:smells like teen spirit/where did you sleep last night/come as you are/drain you/breed...!

ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ!!!

ΚΑΠΝΙΣΤΕ ΤΟ!!!

Θετική (ακούω και μου αρέσει) (τέλεια)

ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ...

ΠΙΝΩ...

...ΚΑΠΝΙΖΩ...

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...

ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!

Sthn ellada pop den mporw na pw oti uparxei...

mia kalh prospatheia kanoun oi hi-5...!!!

Leipei h katharei pop ap thn ellada!!!

χάρισε μου έναν κόσμο μοναχά για μας... αν μ' αγαπάς

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Daydreamer (12 Μάρ. 2004 , 13:39)

Ποια είναι η γνώμη σας για τη σημερινή εκδοχή της ποπ μουσικής;

Αναφέρομαι στο λεγόμενο ελαφρολαϊκό είδος ή λαικοπόπ :wacko:

Μερικά χειροπιαστά παραδείγματα: Δέσποινα Βανδή (Μαλέα), Άννα Βίσση, Πέγκυ Ζήνα, Έλλη Κοκκίνου κτλ (και άλλοι γελοτοποιοί)

Ξένα παραδείγματα: Μαντόνα, Μπρίτνευ κτλ

Έχετε θετική γνώμη; Πιστεύετε ότι σαν μουσικό είδος έχει κάποια ποιότητα ή απευθύνεται σε άτομα χωρίς ιδιαίτερα μουσικά γούστα και γνώσεις;

Ο λόγος της δημοσκόπησης είναι για να διαπιστωθεί άν τελικά είναι μειοψηφία ή πλειοψηφία όλοι αυτοί που τη σνομπάρουνε (μεταξύ αυτών και ο γράφων ;) )

λοιπον λοιπον τι αλλο θα ακουσουμε ρε παιδια εδω μεσα???

η ποπ μουσικη καταρχην-ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ-εχει τα καλα της τραγουδια,τα κλασσικα της,τα αριστουργηματα της και φυσικα τις πατατες της...(οπως πατατες υπαρχουν και στην ροκ και στην μεταλ και στην black μουσικη και γενικα οπουδηποτε)

πρωτο σου λαθος και βασικο! βαζεις ενα ονομα σαν την μαντονα αναμεσα σε ονοματα οπως η βανδη η βισση η κοκκινου και δεν συμαζευεται....

μπορει ολες αυτες μαζι με την μαντονα να ανηκουν οπως λες στην ποπ μουσικη αλλα η μονη σχεση που θα μπορουσαν να εχουν ειναι μεχρι εκει...

η μαντονα εχει βγαλει ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΕΣ(και δεν μιλαω για τα single της αλλα για τραγουδια της που δεν εχουν ακουστει ποτε απο τα διαφορα cd της) και δισκαρες οπως το ray of light ας πουμε που οι αλλες ουτε στα πιο τρελα τους ονειρα δεν θα τραγουδησουν ποτε.....

πολλοι λετε οτι η "ποπ"(σιχαινομαι τον διαχωρισμο ετσι και αλλιως) δεν εχει κλασσικα τραγουδια... τοτε πως εξηγειται το γεγονος η φετεινη περιοδεια της μαντονα να ειναι η περιοδεια ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΣΗΤΙΡΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ(δεν υπαρχει απουλητο εισητηριο ουτε για πλακα)! 20 χρονια μετα το πρωτο cd της και να πετυχαινει τετοιο πραγμα ενας ποπ καλλιτεχνης οπως λες-ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-δειχνει οτι ενας ποπ τραγουδιστης μπορει να ειναι διαχρονικος και με πολυ καλα τραγουδια....

απο την αλλη ποπ δεν ειναι μονο η βανδη η οι boyzone ποπ ειναι και ο michael jackson και οι Eurithmics και ο prince και οι abba και η dido και οι pet-shop boys και η alanis morissette(σε μερικα τραγουδια της) αλλα ακομη και η bjork θεωρηθηκε για μια φαση ποπ καλλιτεχης και ειχε και την υποδοχη ενος ποπ καλλιτεχνη εν homogenic εποχη....

και μην μου πεις οτι ολοι αυτοι οι καλλιτεχνες που σου ανεφερα(και ειναι απλα ενα δειγμα)οτι δεν εχουν κλασσικα τραγουδια η οτι δεν εχουν βγαλει τραγουδαρες.......

το συμπερασμα για μενα? ειναι πολυ χαζο και αφελες να λες οτι η ποπ δεν αξιζει μια η οτι δεν εχει καλα τραγουδια αλλα η ροκ ας πουμε εχει...δεν υπαρχει ποπ ροκ μεταλ η οτιδηποτε ρε παιδια υπαρχουν καλα τραγουδια και σωστοι καλλιτεχνες και κακα τραγουδια και απαραδεκτοι καλλιτεχνες..ετσι απλα....