Jump to content

[Επίσημο] HTC Desire Z / T-Mobile G2

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδιά προσπαθώ να περάσω τις επαφες του κινητού στην sd card αλλά δεν την βρίσκει...τι φταίει?

Προσπάθησε να την ξανατοποθετήσεις. Αλλιώς κάνε ένα sync με το Google Account σου και όλα θα είναι έτοιμα!!!

-----

ΥΓ: Μια βδομάδα με την Andromadus Audacity Beta 4 (ICS) και είναι σαν να έχω καινούριο κινητό. Απόλυτα smooth (έπαιξε και overclocking στο 1,0 GHz), εκτιμώ καλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας σε μικρό βαθμό και χωρίς κανένα μόνιμο bug! Όλα δουλεύουν κανονικά (κάμερα, gps, 2G/3G, Wifi, mp3, fm radio, πυξίδα, περιστροφή οθόνης, wifi tethering, φλας/φακός.... ολα)

Μοναδικά προβλήματα:

(1) Σε δευτερεύουσες εφαρμογές που χρησιμοποιούν κάμερα (π.χ. Google Goggles, CamScanner κλπ) με την πρώτη χρήση αμέσως μετά την εγκατάσταση τους δεν λειτουργεί η κάμερα, βγάζει κατι περίεργα χρώματα. Λύθηκε αμέσως με κλείσιμο + kill της εφαρμογής, restart του κινητού και άνοιγμα ξανά της εφαρμογής. Σε καμία περίπτωση δεν επαναλήφθηκε :)

(2) Ενώ η κάμερα δουλεύει και σαν φωτογραφική και σαν βιντεοκάμερα, δεν δουλεύει το Panorama Mode που έχει μαμίσιο το ICS. Βγάζει άλλα αντί άλλων. Με μια εφαρμογή στυλ Photaf λύνεται.

(3) Το hardware πληκτρολόγιο λειτουργεί κανονικά και αναγνωρίζει όλα τα πλήκτρα και τις συντομεύσεις εκτός από το Fn+Space που αλλάζει τη γλώσσα :( .. έτσι δυστυχώς το h/w πληκτρολόγιο λειτουργεί μόνο Αγγλικά... Για ελληνικά βολευόμαστε μόνο με το virtual keyboard.

Αυτά τα λίγα.. Την προτεινω ανεπιφύλακτα, όχι τόσο για το (εξαιρετικό) ICS, αλλά περισσότερο γιατί κάνει το κινητό ταχύτερο, ομαλότερο και ...καινούριο!

Edited by zamponaki

expose yourself before your peers...

Δίκτυο: Cosmote (Απεριόριστα προς όλους 65)

Σε χρήση: Sony Xperia L (Stock - 4.2.2) || Google Nexus 7 (Stock - 4.3)

Παλιά: Sony Ericsson Xperia X8 (GingerDX v31 - 2.3) || HTC Desire Z (Andromadeus 5 - 4.0)

• Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Προσπάθησε να την ξανατοποθετήσεις. Αλλιώς κάνε ένα sync με το Google Account σου και όλα θα είναι έτοιμα!!!

-----

ΥΓ: Μια βδομάδα με την Andromadus Audacity Beta 4 (ICS) και είναι σαν να έχω καινούριο κινητό. Απόλυτα smooth (έπαιξε και overclocking στο 1,0 GHz), εκτιμώ καλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας σε μικρό βαθμό και χωρίς κανένα μόνιμο bug! Όλα δουλεύουν κανονικά (κάμερα, gps, 2G/3G, Wifi, mp3, fm radio, πυξίδα, περιστροφή οθόνης, wifi tethering, φλας/φακός.... ολα)

Μοναδικά προβλήματα:

(1) Σε δευτερεύουσες εφαρμογές που χρησιμοποιούν κάμερα (π.χ. Google Goggles, CamScanner κλπ) με την πρώτη χρήση αμέσως μετά την εγκατάσταση τους δεν λειτουργεί η κάμερα, βγάζει κατι περίεργα χρώματα. Λύθηκε αμέσως με κλείσιμο + kill της εφαρμογής, restart του κινητού και άνοιγμα ξανά της εφαρμογής. Σε καμία περίπτωση δεν επαναλήφθηκε :)

(2) Ενώ η κάμερα δουλεύει και σαν φωτογραφική και σαν βιντεοκάμερα, δεν δουλεύει το Panorama Mode που έχει μαμίσιο το ICS. Βγάζει άλλα αντί άλλων. Με μια εφαρμογή στυλ Photaf λύνεται.

(3) Το hardware πληκτρολόγιο λειτουργεί κανονικά και αναγνωρίζει όλα τα πλήκτρα και τις συντομεύσεις εκτός από το Fn+Space που αλλάζει τη γλώσσα :( .. έτσι δυστυχώς το h/w πληκτρολόγιο λειτουργεί μόνο Αγγλικά... Για ελληνικά βολευόμαστε μόνο με το virtual keyboard.

Αυτά τα λίγα.. Την προτεινω ανεπιφύλακτα, όχι τόσο για το (εξαιρετικό) ICS, αλλά περισσότερο γιατί κάνει το κινητό ταχύτερο, ομαλότερο και ...καινούριο!

Για το πληκτρολόγιο που λες για δοκίμασε αυτό το πληκτρολόγιο όταν είχα το κινητό αυτό χρησιμοποιούσα για να έχω ελληνικά στο hardware πληκτρολόγιο

@zamponaki

όταν πας να γράψεις sms ή οτιδήποτε άλλο, δεν είναι ενεργοποιημένες οι συντομεύσεις(όπως στην gb);

αυτό το πρόβλημα είχα με όσες ics δοκίμασα

Θελω να ζητησω συγνωμη απο τα παιδια που μου εστειλαν PM σχετικα με το rooting και εκανα τοσο καιρο να τους απαντησω. Ημουν διακοπες και ετσι λιγο μακρια απο το internet. Θα απαντησω το συντομοτερο δυνατον. (αφου κανω μια ανασυγκροτηση στον εγκεφαλο μου)

Device: HTC Desire Z, S-off

Rom: Andromadus CM10 (JellyBean 4.1.2)

Οδηγος rooting για HTC Desire Z

Proud driver of Hellenic Racing team.

Παιδιά καλησπέρα,

εδώ και 1 μέρα έχω το εξής πρόβλημα:

το κινητό μου σβήνει στα καλά καθούμενα..

Το αφήνω με σβηστή οθόνη και μετά από κάποια ώρα πατάω το trackpad για wake και είναι off.

Και σαν να μου φαίνεται πως η μπαταρία αδειάζει πολύ γρήγορα..

από το πρωί έχω μιλήσει περίπου 40 λεπτά χωρίς να κάνω τπτ άλλο απολύτως και η μπαταρία από το 95% έπεσε στο 66%!

Λέτε να πάω για αλλαγή μπαταρίας ή είναι κάτι άλλο??

Στην αρχή νόμιζα έφταιγε το htc kernel 3.0 που είχα φλασάρει μαζί με την 4.0.3 αλλά και τώρα που επέστρεψα στην 2.3.7 πάλι τα ίδια μου κάνει...

Δοκιμασε πρωτα, ενω ειναι ανοιχτο το τηλεφωνο, να ανοιξεις το καπακι και να κουνησεις απαλα την μπαταρια να δεις μηπως χανει την επαφη και κλεινει.

Αν κατα τα αλλα αυτο που εννοεις ειναι οτι η μπαταρια σου απο το 100% φτανει αμεσως στο 0% και κλεινει η συσκευη σου τοτε οντως η μπαταρια σου ειναι για αλλαγη.

Οταν ξανανοιγεις το τηλεφωνο η σταθμη της μπαταριας που βρισκεται;

@zamponaki

όταν πας να γράψεις sms ή οτιδήποτε άλλο, δεν είναι ενεργοποιημένες οι συντομεύσεις(όπως στην gb);

αυτό το πρόβλημα είχα με όσες ics δοκίμασα

Φίλε μολ έτσι νόμιζα στην αρχή, απλά αλλάζει ο τρόπος επιλογής των συντομεύσεων.

Δηλαδή στην Gingerbread πάταγες μία φορα το Fn και μία το εκάστοτε κουμπί και σου εμφάνιζε την συντόμευση.

Τώρα στην ICS κρατάω πατημένο το Fn και παράλληλα πατάω το κουμπί και μου εμφανίζει τη συντόμευση... ;)

expose yourself before your peers...

Δίκτυο: Cosmote (Απεριόριστα προς όλους 65)

Σε χρήση: Sony Xperia L (Stock - 4.2.2) || Google Nexus 7 (Stock - 4.3)

Παλιά: Sony Ericsson Xperia X8 (GingerDX v31 - 2.3) || HTC Desire Z (Andromadeus 5 - 4.0)

όλα οκ με το πληκτρολόγιο, πέρασα το smart keyboard (το είχα και στην gb)

fm radio πως έχεις;;; πέρασες κάποια εφαρμογή;

• 3 weeks later...

Γεια σας παιδιά.

Αγόρασα πρόσφατα για έναν φίλο το Z μεταχειρισμένο και μετά από έναν μήνα περίπου του έβγαλε πρόβλημα. Προσπαθούσε να το ανοίξει και είτε δεν άνοιγε καθόλου ή έδειχνε άσπρη οθόνη με το σήμα της htc και έσβηνε.

Το στείλαμε στο service και μας είπαν ότι δεν φτιάχνει γιατί έχει στρεβλωμένη πλακέτα.

Ξέρει κανείς αν όντως έχει τέτοια συμπεριφορά λόγω πλακέτας; Και αν μπορεί να δουλεύει ένα μήνα χωρίς να το παρουσιάσει (ο φίλος μου δεν του το προξένησε, αν είναι από πτώση); Και επίσης αν όντως δεν φτιάχνεται;

to leave or not to leave?:worry:

Πρωτα απ'ολα δες μηπως εξωτερικα εχει καποιο εμφανες χτυπημα. Αν μιλαμε για πτωση που προξενησε στραβωμα πλακετας τοτε το σημαδι που θα εχει κανει εξωτερικα θα ειναι τεραστιο...

Επισης απο πτωση κανεις δεν μπορει να ξερει τι μπορει να παθει η συσκευη αλλα το να στραβωσει η πλακετα.... (πραγμα που μου φαινεται αστειο καθ΄οτι η πλακετα ειναι λιγο δυσκολο να στραβωσει, δεν ειναι μεταλικη να πεις οτι πιτσικαρισε ειναι απο ανακυκλωσιμα συνηθως υλικα κυριως πλαστικο με επιστρωση απο χαλκο και το μονο που μπορεις να καταφερεις ειναι να τη σπασεις αλλα οχι να της αλλαξεις σχημα και να την στραβωσεις).

Η δικια μου περιπτωση με τα ιδια συμπτωματα συνεβη οταν δοκιμασα να σκαλισω λιγο το recovery της συσκευης, μετα απο rooting.

Το μονο που εκανα ηταν να κατεβασω απο εδω το .exe του recovery που σου επιστρεφει τη συσκευη στην stock κατασταση και να το τρεξω στον υπολογιστη. Το αρχειο που σου κανει ειναι το WWE_2.42.405 λογικα. Δοκιμασε και περιμενουμε νεοτερα.

Λοιπόν σήμερα πήραμε το τηλ από το service. Η συσκευή εξωτερικά είναι μια χαρά αλλά.. επειδή στο κατάστημα μας είπαν εκτός από την πλακέτα και για πρόβλημα flex, ο προηγούμενος είχε αλλάξει την καλωδιοταινία της οθόνης. Μπορεί να έγινε από αυτό ίσως;

Κατά τα άλλα τώρα δεν ανοίγει καθόλου παρά μόνο όταν μπαίνει στο ρεύμα αναβοσβήνει περίπου δέκα φορές πορτοκαλί φωτάκι.

Τη λύση που μου προτείνεις υποθέτω με το κινητό να μην ανάβει καθόλου, δεν μπορώ να την δοκιμάσω. Άρα r.i.p. ;:(

to leave or not to leave?:worry:

fm radio πως έχεις;;; πέρασες κάποια εφαρμογή;

πέρασα την spirit free και το ραδιοφωνο ειναι ΟΚ

είμαι με minicry εδώ και μέρες. από προχθές έχω τραγική κατανάλωση στην μπαταρία. χωρίς να κάνω κάτι πέφτει κατακόρυφα:wacko: πφφφφφφ

έχω σκεφτεί να αλλάξω χρώμα στο housing:!: σε λευκό:O

τι λέτε, αξίζει η ταλαιπωρία; βασικά ψάχνω housing(φθηνό, να το βάψω) ή 2η συσκευή (χαλασμένη) για ανταλλακτικα

• 2 weeks later...

Δοκίμασε κανείς την Andromadus Audacity Beta 5 ;

Έχω ακόμα την μαμά rom και ψάχνω μια ics να βάλω χωρίς sense κτλπ .

Καμία που να παίζουν όλα χωρίς extra mods ;

Edited by nitrodr125

σε μένα, ότι χρειάζομαι λειτουργεί! ;)

δεν έχω παρατηρησει κάποια δυσλειτουργία.

ενδιαφέρεσαι για κάτι συγκεκριμένο; αν ναι, ενημέρωσε με να το τσεκάρω!!!

• 2 weeks later...
Μέχρι το build στις αρχές του μήνα που είχα δοκιμάσει δεν είχα καλή ποιότητα στην εγγραφή βίντεο. Κατά τα άλλα το κινητό πήγαινε μια χαρά, δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο θέμα.

• 4 weeks later...

Καλημέρα και από εμένα.Έστω ότι ακολουθώ τον οδηγό "rooting για HTC Desire Z- thanks to nikosk31".

Έπειτα ότι κατεβάζω τη rom Andromadus Test builds - Jelly Bean 4.1/4.2 CM 10[128] AOSP4.2 και κάτι δεν τρέχει ή δεν πάει καλά ,

τι κάνει κάποιος μετά , μπορεί να περάσει άλλη rom ? είναι μπλέξιμο η δουλειά ; πολύ δύσκολο ;

Αν δεν κάνει αυτή ποια προτείνεται τώρα που μιλάμε μετά από αυτές που έχετε δοκιμάσει ;

Είναι χαζό να βάλω την Andromadus Test builds - Jelly Bean 4.1/4.2 CM 10[128] AOSP4.2 χωρίς να έχω ξανά ασχοληθεί με roms ;

άν ακολουθήσεις με ΠΡΟΣΟΧΗ και κατά γράμμα τον οδηγό, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

την ρομ θα την περάσεις μέσω του custom recovery(προσωπικά χρησιμοποιώ το clockwork mod). η διαδικασία είναι πολύ απλή. κατεβάζεις την ρομ + gapps, περνας τα zip στην καρτα μνήμης. bootαρεις στο custom recovery, κάνεις Wipe data/factory reset, κάνεις Wipe cache partition. έπειτα Install zip from sdcard, Choose zip from sdcard. επιλέγεις το zip της ρομ. στη συνέχεια φλασάρεις και τις gapps. reboot system now και είσαι κομπλε!

το πρωτο boot ίσως διαρκεσει αρκετή ώρα. αφού μπουτάρει, κάνε και ένα hard reset και θα είσαι έτοιμος!

κράτα backup γιατί θα χαθούν όλα από τη συσκευή

προσωπικά χρησιμοποιώ την συγκεκριμένη ρομ εδώ και 2-3 μέρες και είμαι υπερικανοποιημένος!

Επειδή σε άλλα κινητά έχω κάνει rootάρισμα ή αλλαγή rom ελπίζω με τη βοήθεια του θεού να τα καταφέρω.

Ας πούμε πως με τον οδηγό όλα πάνε καλά.Πάμε στην ουσία τώρα.

Για την rom Andromadus Test builds - Jelly Bean 4.1/4.2 κατεβάζω από τη σελίδα αυτή τα αρχεία που λέει για desire z και gapps :

http://www.flinny.org/

ή πρέπει να κατεβάσω άλλα αρχεία ; Ευχαριστώ φίλε mol για την απάντησή σου.

Αν όχι σήμερα το βράδυ αύριο το πρωί θα γίνει η αναβάθμιση.

Φίλε mol δυστυχώς αποτυχία.

Τι έγινε , όλα τα βήματα σωστά , μέχρι που στο τελευταίο βήμα του οδηγού του Νίκου

Απαραίτητα αρχεία/HBoot/clockwork recovery

μου έγραφε adb permission denied

Σα χαζοτζακ πήγα και έκανα τα βήματα από την αρχή.

Τώρα δεν μπορώ να κάνω τα βήματα ξανά από την αρχή , δεν ξέρω γιατί.

Στην εντολή του οδηγού : /data/local/tmp/fre3vo -debug -start FAA90000 -end FFFFFFFF

δεν ξεκινάει αυτόματα το adb shell

Καμιά ιδέα παρακαλώ;Να κάνω μήπως αναβάθμιση πρώτα στην διαθέσιμη και μετά ξανά από την αρχή ο οδηγός ;

Ναι κανονικά, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.

Είμαι αυτή τη στιγμή ξανά σε 1.73

Σύμφωνα με τον οδηγό είχα κάνει :

1)Downgrading HTC Desire Z, T-Mobile G2 (οκ):)

2)Αλλάξτε τον αριθμό της έκδοσης firmware για να μπορέσετε να κάνετε το downgrade(οκ):)

3)Downgrading(οκ):)

4)Απαραίτητα αρχεία/HBoot/clockwork recovery:mad:

και όταν πήγα εδώ στο βήμα 4 στην πρώτη εντολή έβγαλε "adb permission denied":(

Τι το ήθελα πήγα ξανά από την αρχή να το κάνω.:!:

Τίποτα , τώρα , ξεκινάω το βήμα 1 από την αρχή και :

στην εντολή του οδηγού : /data/local/tmp/fre3vo -debug -start FAA90000 -end FFFFFFFF

δεν ξεκινάει αυτόματα το adb shell:mad::mad::mad

Δοκίμασα και τις εναλλακτικές εντολές με επανεκινήσεις,τίποτα.

Θέλω να ρωτήσω,τι μπορώ να κάνω,πχ hard reset ; τι για να μπορώ να το ξεκινήσω πάλι από την αρχή ;

Γιατί δεν μπορώ να πάρω προσωρινά δικαιώματα root να το κάνω ξανά ;